basuru azdıran besinler / Basura İyi Gelen Şeyler Nelerdir?

Basuru Azdıran Besinler

basuru azdıran besinler

Basura Ne İyi Gelir? Kronik Basur Çatlağı En Hızlı Nasıl Geçer, Evde Tedavi İle Kanamalı Hemoroid Çaresi Ne?

Basur ya da hemoroidler her zaman belirti vermeyen bir rahatsızlıktır. Zaman zaman ortaya çıkar ancak ortaya çıktığında ise kişileri oldukça rahatsız eden bir durumdur. Makat bölgesinde görülür. Çoğu zaman ağrılı ya da kaşıntılı olma durumu vardır. Bazılarında ise oturamamaya kadar sıkıntı çıkarabilmektedir. İçinde kan pıhtısı oluşursa şiddetli bir ağrıya neden olur. Bunun tedavisi için pıhtının boşaltılması gerekmektedir. Evde basur için birden fazla bitkisel ve doğal çözümler bulunur. Ancak ağrının şiddeti yüksekse ya da kanama görülüyorsa mutlaka doktora görünülmeli ve ihmal edilmemelidir. Buna göre; Hemoroid basur nasıl geçer? Basur ağrısına ne iyi gelir? İşte bitkisel ve doğal yöntemlerle basur nasıl geçer sorusunun yanıtı!

Editörün ÖnerisiMigrene Ne İyi Gelir Sorusunun Yanıtı İçin Tıklayınız

BASUR (HEMOROİD) NEDİR?

Bağırsak hastalığı olarak bilinen basur diğer adıyla hemoroid her insanda görülebilen ve görülme ihtimali bulunan bir hastalıktır. Makat çevresinde daha çok yerleşime sahip olup bunların ağrılı, şişmiş, kızarık ve kaşıntılı halleri de vardır. Kişileri oldukça rahatsız eden bu durum aynı zamanda otururken de zorlanmalara neden olabilir. Tuvalette çok kalma ya da kabızlık çekenlerin yaşadığı başlıca sıkıntılardan biri basur olmaktadır.

BASUR (HEMOROİD) BELİRTİLERİ NELERDİR?

  • Anüs etrafında ortaya çıkan kaşıntı ve rahatsızlık hissi
  • Dışkıda kan
  • Oturmakla gelen ağrı
  • Anüs yakınlarında kaşıntılı ve ağrılı şişlik

BASUR (HEMOROİD) NEDENLERİ NELERDİR?

Halk arasında özellikle kronik kabızlık yaşayanların bildiği basur tuvalette oturma ve dışkılama sırasında zorlanma durumu ile ilişkilidir. Bölgesel olarak nitelendirilir ancak kan akışını etkileyen damarların havuz haline gelip büyümesi ve genişlemesi kişilerde sıkıntıya neden olur. Aşağıda sıraladığımız başlıklar basur nedenleri arasında yer almaktadır. İşte basur nedenleri;

Kronik Kabızlık

Ikınmak ve tuvalette uzun süre kalmak basurun başlıca nedenleri arasında yer alıyor. Kabız olan kişilerde çok sık görülen bu durumda kişiler rahatsız oldukları tablo ile karşı karşıya gelebilmektedirler. Makat yakınındaki damarlar yumak haline gelir ve ıkınmanın getirdiği zorlama ile birlikte şişer. Kaşıntılı ve kızarık şekilde oluşan bu şişlik damar duvarındaki problemlerin kalıtsa olarak aktarılmasının da mümkün olduğunu gözler önüne sermektedir.

Hamilelik

Gebelik sürecinde kabız olunma ihtimali bulunur. Bu durum da kişilerin basur rahatsızlığı çekmesine neden olabilmektedir. Hamilelik genel olarak radikal değişikliklerin olduğu bir durum olduğundan gebelerde oluşan kan miktarının da artması sebebi ile rahim bölgesindeki büyüme bu kısma da vurmaktadır.

Aşırı Kilo

Aşırı kilo sebebi de kabızlığa neden olan etkenler arasında yer alır. Bu durumda kişilerin basur olma riski artmaktadır. Fiziksel olarak olumsuz etkilenildiğinden beslenmeye de önem verilmesi gerekmektedir.

Bağırsak Hastalıkları

Kabızlık ve basur gibi başlıca bağırsak hastalıkları kişileri oldukça olumsuz etkileyen bir durumdur. Bu durum bu şekilde kalabildiği gibi ilerleme riski de vardır. Kanamalı rahatsızlıkların belirtileri birbirine karışabilir. Bu durumda bu hastalığın tanısının uzman tarafından konulması gerekmektedir.

BASUR OLMAMAK İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  • Yüksek lifli gıdalar tüketilmeli
  • Günde yeteri miktar su ihtiyacı karşılanmalı
  • Fiziksel ve psikolojik açıdan sağlıklı bir yaşam sürülmeli
  • Uzun süre oturan kişiler için düzenli molalar verilmeli
  • Dışkılama ihtiyacı doğduğunda beklemeden tuvalete gidilmeli
  • Baharatlı yiyeceklerden uzak durulmalı

ŞİŞEN BASURA NE İYİ GELİR?

Basur için çeşitli kremler ve ilaçlar vardır. Aynı zamanda bitkisel çaylar ile de tedavi edilebilir. Ancak her türlü doktora kontrol olunması gerekmektedir. Bu hastalığın ilerletilmemesi gerekir.

BASURA BİTKİSEL ÇÖZÜMLER

Bitkiler her derde devadır ve toplumumuzda bitkiler ile tedavi yöntemi oldukça yaygındır. Eğer evde kendiniz basur rahatsızlığınızı geçirmek istiyorsanız aşağıdaki kürü uygulayabilirsiniz.

Çobançantası Kürü

Malzemeler

4 tatlı kaşığı çobançantası

4 bardak soğuk su

Yapılışı

Suyun içine bitki kıyılarak atılır ve 8 saat kadar bekletilir. 8 saatin ardından elde edilen ve süzülen karışım taze olarak tüketilir.

Elde edilen karışım pamuk ile emilerek basur olan bölgeye sürülür. Düzenli olarak 1 hafta kadar tüketilir.

BASUR KANAMASINA NE İYİ GELİR?

Basur için düzenli olarak sıvı tüketimi özellikle de su içilmesi gerekmektedir. Kişiler tükettikleri besinleri dikkatli seçmeliler, lifli gıdalar yemelilerdir. Özellikle şeftali gibi meyveler sindirimi kolaylaştırır. Bu bakımdan kabız olunma riski de azalır. Baharatlı gıdaların tüketilmemesi de basur kanamasının önüne geçebilir. Aynı zamanda kişiler çok fazla ıkınıyorsa bu da basur kanamasına neden olacaktır.

BASUR KANAMASININ NEDENLERİ

  • Fazla kilo
  • Hamilelik
  • Sıvı tüketiminin azlığı
  • Hareketsizlik
  • Kırmızı et ağırlıklı beslenme
  • Ağır yiyecek ve içecekler
  • Kabızlık
  • Kronik sindirim sistemi sorunları
  • Baharat ve acının fazla tüketimi

BASUR KANAMASI NASIL GEÇER?

Düzenli beslenme

  • Sigara ve stresten uzak durma
  • Hareketli bir yaşam
  • Düzenli yoğurt tüketimi
  • Düzenli çorba içimi
  • Gazlı içeceklerden uzak durma
  • Bolca vitamin kaynaklı besinler tüketme
  • Keçi boynuzu tüketiminin arttırılması
  • Sabahları aç karnına papatya çayı içilmesi
  • Toz zerdeçal tüketimi

BASURA İYİ GELEN İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜRÜ

Malzemeler

1 tutam dereotu

1 bardak su

Yapılışı

Dereotu parçalanır ve suyu çıkana kadar ezilir. Sonra 1 bardak suya konulup aç karnına içilir. Gece yatmadan önce ve sabah bu kür tüketilmelidir.

BASUR AMELİYATI

Hemoroid ameliyatı için hastanın bağırsaklarının boşaltılması için ilaçlar verilir. Ameliyattan bir gün önce hiçbir şey yememesi gerekir. Anüse lokal anestezi yapılır. Basur memesi kesilerek yerinden alınır. Açılan boşluk dikilir ve kapatılır. Makat ağzı eski hizaya getirilir. Gerekirse tampon konur.

KULLANICILARIN MERAK ETTİĞİ DİĞER SORULAR

Dış basura ne iyi gelir?

Bu bağlamda basur şikayeti olanların; düzenli yoğurt tüketmesi, akşam öğünlerine çorba ilave etmesi ve gazlı içeceklerden de olabildiğince uzak durması gerekmektedir. Keçiboynuzu, papatya çayı ve toz zerdeçal tüketiminin de basura karşı alınabilecek yöntemler olduğu kabul edilmektedir.

Basuru rahatlatmak için ne yapılmalı?

Sıcak Su Oturma Banyosu Sıcak su banyosu hemoroid ağrısı için doğal bir çözümdür ve uygulaması oldukça kolaydır. İçerisine sıcak su koyulabilecek bir leğen sıcak su banyosu için yeterlidir. Oturma banyosu için kullanılacak leğenin oturmak için uygun bir yere koyulması faydalı olacaktır.

Basur için en etkili ilaç nedir?

Proctolog ve Procto Glyvenol ismindeki iki ilaç aynı etken maddeye sahiptir. Kaşıntıyı ve şişliği indirebilen ilaçlar, basura en iyi gelen kremler arasında gösteriliyor. Ağız yoluyla alınabilen Daflon isimli ilaç yine etkili kremlerde olduğu gibi ağrı azaltıcı özelliği sayesinde öneriliyor.

Zeytinyağı basura iyi gelir mi?

Zeytinyağı doğal bir ödem atıcıdır ve antioksidan özelliklere sahiptir. Dış hemoroidleri tedavi etmek için kullanılabilir. Her gün 1 çay kaşığı zeytinyağı tüketin. Bu, iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olacaktır.

Basur; hemoroid ya da mayasıl olarak da bilinen, makat bölümünde meydana gelen, rektumun alt kısmında yer alan şişmiş damarlar ile karakterize edilen ve yetişkinlerin pek çoğunda görülen bir rahatsızlıktır. Yazımızın içeriğinde basura iyi gelen şeyler, bitkiler, yiyecekler, kürler ve bitki çayları hakkında bilgi vereceğiz.

Basura İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

Genel olarak kabızlık ile artış gösteren basuru iyileştirmenin en etkili yolu kabızlığı önlemektir. Kabızlığa iyi gelen bitkilerin tercih edilmesi ve tüketilmesi sindirimin kolaylaşmasına yardımcı olur. Bu dışkıyı yumuşatır ve basur problemlerinin giderilmesine etki sağlar. Basur memesini yok eden bitkiler hakkında bilgi vermek gerekirse; maydanoz, dereotu, ahududu, böğürtlen,kapari, keçiboynuzu ve keçiboynuzu kahvesi, madımak otu, yenibahar baharatı, hurma gibi bitkiler faydalı olabilmektedir. Basur memesini kurutan bitkiler ile kür yapılabilir ya da çay şeklinde tüketim sağlanabilmektedir.

Basura İyi Gelen Bitkiler

Basura İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Anal kanalın üst bölümünde yer alan ve genişlemiş damar yumakları şeklinde ifade edilen basur her zaman belirti vermeyebilen ve zaman zaman ortaya çıkabilen bir rahatsızlıktır. Çoğunlukla ağrılı ve kaşıntılı olan bu duruma iyi gelen gıdalar bulunmaktadır. Bunları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Yüksek lif barındıran tahıllar, sindirim kolaylaştırıcı etki meydana getirmektedir. Bu da kabızlığı önleyerek basur şikayetlerinin azalmasına destek olur.
  • Havuç, patlıcan, tatlı biber ve domates gibi sebzeler basura iyi gelen besinler arasında yer almaktadır. Domatesin içerisinde yer alan çözücü asit, basur memesinin ağrısını zaman içerisinde azaltmaktadır.
  • Avokado, kavun ve ananas meyveleri içerisinde yer alan yüksek oranda antioksidan sayesinde basur memesinin küçülmesine ve yok olmasına yardımcı olmaktadır.
  • İçerisinde yer alan doğal bileşenler sayesinde kefir, basurun gelişmesini önlemektedir. Sindirimi rahatlatan bu besin aynı zamanda dışkının yumuşamasını da sağlamaktadır.
  • Probiyotik etkisi bulunan yoğurt, basur memesinin büyümesini önleyen ve aynı zamanda düzenli tüketim sonrasında basurun iyileşmesini sağlayan bir besindir. Bağırsakta yer alan yararlı bakterilerin artmasını sağlar ve bu da midede sindirilmeyen besinlerin bağırsakta düzgün bir şekilde sindirilmesine yardımcı olur. Kabızlık riski azalır ve bu da basurun giderilmesi için etkilidir.

Basuru azdıran yiyeceklerden uzak durmak basura iyi gelen diğer etkenler arasındadır. Pek çok kişi yumurta basura zararlı mı diye merak etmektedir. Atak zamanlarında kesinlikle tüketilmemesi tavsiye edilmektedir. Çünkü bu gaz yapan yiyecekler arasında yer almaktadır. Basur zorlanma ile meydana geldiği için sindirim kolaylaştıran posalı meyve ve sebzeler tercih edilmelidir. Hemoroidi tetikleyen yiyecekler arasında yer alan baharatlar, kızartma yemekler, fast-foodlar ve kahve tüketimi sağlanmamalıdır.

Basura İyi Gelen Yiyecekler

Basura İyi Gelen Kürler Nelerdir?

Pek çok kişide yer alan basura evde ne iyi gelir diye baktığımızda sizler için birkaç bitki çayı tarifi sunmamız mümkündür:

Çobançantası Kürü: Eğer ki basur kanaması nasıl geçer diye merak ediyorsanız bu kürden faydalanabilirsiniz. 4 bardak suyun içerisine 4 tatlı kaşığı çobançantası bitkisini kıyıp atınız. Yaklaşık olarak 8 saat bekletiniz. Bu süre sonrasında süzüp tüketebilirsiniz. Bu kürü sonrasında pamuk yardımı ile basurlu bölgeye sürebilirsiniz.

Dereotu Kürü: Bir tutam dereotunu parçalayıp, suyu çıkana kadar eziniz. Ezmiş olduğunuz dereotunu 1 bardak içme suyunun içerisine koyunuz. Hazırlamış olduğunuz kürü sabahları ve gece yatmadan önce tüketiniz. Aç karna içilmesi önerilmektedir. Düzenli tüketim sonrasında etkili sonuçlar alınabilmektedir.

Kişniş Tohumu: Çok eski zamanlarda bu yana basura iyi gelen bitki tohumu olarak kullanımı sağlanmaktadır. Bir miktar kişniş tohumunu 1 gece suda bekletip ertesi gün suyu tüketebilirsiniz. Kanama, yanma ve kaşıntı problemlerinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olmaktadır.

Basurun en önemli nedenlerinden biri strestir. Stresten uzak durmak, her gün düzenli yürüyüşler yapmak bu problemin giderilmesi konusunda beslenme kadar önemlidir. Basura iyi gelen bitki çayları da bulunmaktadır. Sindirimi destekleyen ve iyi gelen bitkilerden elde edilen çaylar tüketilerek bitkisel bir çözüm elde edilebilir. İyileşmeyi hızlandırmak için basura iyi gelen bitkisel yağlardan faydalanmak da şifalı olabilmektedir.

Basura İyi Gelen Krem ve İlaçlar

Bitkisel yöntemlerin ve düzenli beslenmenin yanı sıra doktorun önermesi üzerine krem ya da ilaç gibi yöntemler ile de iyileşme sağlanabilmektedir. Basura iyi gelen ilaçlar gerekli görüldüğü taktirde doktor tarafından verilmektedir. Kabızlık ya da sonrasında geline hemoroid problemleri için doktora danışınız. Doktor krem ya da hap gibi ilaç ile de tedavi uygulayabilir.

Hot Shapers ile Yağ Yak!
Üstelik Şimdi İndirimde!

  • basura iyi gelen bitkiler
  • basur memesini yok eden bitki
  • basur memesini kurutan bitki
  • basura iyi gelen yiyecekler
  • basuru azdıran yiyecekler
  • yumurta basura zararlı mı
  • hemoroidi tetikleyen yiyecekler
  • basura iyi gelen kürler
  • basure evde ne iyi gelir
  • basura iyi gelen bitki tohumu

Hemoroidle baş etmenin 9 kuralı

Hemoroid, bağırsak alışkanlıklarındaki değişiklikler, gebelik, karın içi basıncını artıran durumlar, hareketsiz yaşam, çalışma şartları ve kalıtsal yatkınlık gibi nedenlerle oluşuyor.

Yakınmaya neden olan birinci ve ikinci derecedeki hemoroidlerde tıbbi tedavi uygulanması gerektiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ayhan Erdemir, “Sürekli kanaması olan ve bu nedenle yaşam kalitesi etkilenen hastaların tedavisinde cerrahi yöntem öncelikle düşünülmelidir” diyor.

Üçüncü ve dördüncü derecede hemoroidde önceliğin ilaç tedavisinde olduğunu ancak başarısızlık durumunda cerrahi tedavinin yapılması gerektiğini belirten Erdemir, hemoroid oluşumunun en sık nedeninin yanlış beslenmeyle meydana gelen kabızlık olduğunu söylüyor. Posadan fakir beslenme biçimi ve az sıvı tüketimi kabızlığın başlıca nedenleri arasında gösteriliyor. Bitkilerin içeriğinde bulunan ve sindirim enzimleri ile parçalanmayan posa, bağırsak çapını genişleterek hareketlerini artırıyor ve dışkının yumuşamasını sağlıyor. Dr. Erdemir, ayaküstü beslenme alışkanlığın hemoroid, hatta kalın bağırsakta kanser riskini artırdığına dikkat çekiyor.

HEMOROİDLE BAŞ ETMENİN 9 ALTIN KURALI
Meyve kabuklarının posa açısından çok değerli olduğunu söyleyen Dr. Ayhan Erdemir, hemoroidle baş etmenin yollarını şöyle sıralıyor:

1. Meyve suyu yerine meyvenin kendisini tüketin: Günde 3-5 porsiyon meyveyi posa açısından zengin olan kabuğuyla birlikte tüketin.
2. Günde 0,5-2,5 litre arasında sıvı tüketin: Sıvı ihtiyacı gün içerisinde değişiklik gösterebilir. Aldığınız kalori kadar sıvı tüketin. Sıvının ancak posalı besinlerle birlikte etkili olacağını unutmayın. 3. Beyaz un yerine siyah unu tercih edin: Kepek ekmeği, buğday kepeği, yulaf ekmeği veya çavdar ekmeği tüketin. Buğday unu, beyaz una göre daha fazla posa içerir. 100 gr buğday kepeği 44 gr posa içerirken aynı miktarda beyaz un 3,2 gr posa içerir. Pilav, makarna, çorba yaparken de, kepekli unu tercih edin ve bol sebze ekleyin.
4. Sebze yemeyi ihmal etmeyin: Brokoli, enginar, kereviz, pırasa, ıspanak ve bezelye gibi sebzeler posa bırakarak hemoroid sıkıntılarının azalmasına yardımcı olur. Ancak bu gıdaların aşırı tüketilmesi gaz yakınmalarını artıracağı unutulmamalıdır.
5. Haftada iki kez kurubaklagil tüketin: İyi bir protein kaynağı ve posa bakımından zengin olan kuru fasulye, nohut, bulgur ya da mercimek haftada iki kez tüketilince bağırsakları yumuşatır ve hemoroid yakınmalarını azaltır.
6. Acıya dikkat edin: Acının direkt hemoroid yapıcı etkisi yok ancak acı, makat ağzındaki yanma hissi ve tam boşalamama nedeniyle ıkınma ihtiyacı artırır. Aşırı ıkınma ise hemoroidlerin büyümesine, şişmesine ve kanamasına neden olur. Acının direkt etkisi olmasa da hemoroidleri olumsuz etkiler.
7. Keskin lezzetlerden uzak durun: Acılı, ekşili, mayalı besinler, baharatlı gıdalar, hardal, kırmızı et, kızartma, çay ve kafeinli içeceklerden uzak durun.
8. Kilo verin: Fazla kilo, makat ağzına bası yapar ve hormonal etkilerle hemoroidal yakınmalarını artırır. Makat ağzındaki hemoroidal damarları saran bağ dokusundaki gevşemeler; damarların genişlemesine, şişmesine, ıkınma ile makattan dışarı sarkmasına, yapısının frajil olmasına ve hafif bir travma ile kanamasına neden olur.
9. Egzersiz yapın: Beslenme biçimine dikkat etmek önemli. Ancak tuvalet alışkanlığını düzene soktuğunuzda ve egzersiz yaptığınızda, hemoroidal yakınmalarınız daha güçlü bir şekilde düzene girer.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir