saç hastalıkları için hangi doktora gidilir / Saç Dökülmesi İçin Hangi Doktora Gidilir? Saç Dökülmesine Hangi Bölüm Bakar - Sağlık Haberleri

Saç Hastalıkları Için Hangi Doktora Gidilir

saç hastalıkları için hangi doktora gidilir

Saç erkek ve kadın için daima önemli olmuştur. Yeri gelmiş yıpranmış yeri gelmiş dökülmüş yeri gelmiş bitlenmiş, kepeklenmiş ve yeri gelmiş kırlaşmıştır. Saçın da bir canlı varlık olduğu düşünülürse yaşadığı bu evreler gayet normal olup bu süreçlerin nedenleri ve tedavi yöntemleri araştırmalara konu olmuştur. Saç ile ilgili sorunlar fizyolojik olmakla birlikte psikolojik etki de yaratmaktadır.

sac kepekleri icin hangi doktora gidilir

Saç Kepeklenmesi Neden Olur?

Saç hastalıkları patolojik birer sorun olduğu için tıp bilimi ve destekleyici tıp bu konuda araştırmalar yapmış ve bu konular hakkında klinik açmış aynı zamanda konularında eğitim almış uzmanlar yetiştirmiştir. Kamu yada özel hastanelerin polikliniklerinde görev alan ve halk arasında cildiye doktoru olarak bilinen dermatoloji uzmanları saç ile alakalı her soruna bakmaktadırlar. Saçınızda oluşan kepeğin ana nedenini bulup ve bundan kurtulmak için muhakkak bir dermatoloji uzmanından destek almak gerekir.

Saçın kepeklenmesine yağlı cilt, sık yıkanmama, saç diplerinde nem oranının azalması ve stres neden olur. Saç kepeklenmesinin nedenlerinden olan şampuanlar saçın iyi durulanmamasına bağlı olarak saç ve saç derisi arasında yer alır. Beyaz ince kağıt gibi olan ve pul pul olan bu parçacıklar giysilerin üzerine kar gibi yağar ve nahoş bir görüntü sağlar. Ayrıca saçın mat ve cansız görünmesine sebep olur.

Saç döküntülerine de sebep olabilir. Saç derisinde yer alan mantar hastalığı da kepek oluşumuna sebep olur. Kaşıntı ile kendini gösteren bu mantar ayrıca bit mikroorganizmasının yumurtaları olarak bilinen sirkeler de bazen kepek zannedilebilir. Bu sorunlardan bir ya da bir kaçını yaşıyor iseniz Dermatologlara başvurmanız önerilir. Dermatoloğun uygulayacağı tedavi yöntemi ile saçınız doğallığına kavuşacaktır.

Kepeğe Hangi Bölüm Bakar?

Saçında kepek gibi sorunu olanların tam teşekküllü devlet ve özel hastanelerdeki Dermatoloji polikliniğine gitmeleri gerekir. Dermatologlar devlet hastanelerinde bazen deri ve zührevi hastalıklar bölümü olarak geçebilir bu sizi yanıltmasın cildiye, dermatoloji ve deri ve zührevi hastalıkların hepsi saç ile ilgili sorunlara bakan poliklinikleri tanımlamaktadır. Kepeğin neye bağlı olarak geliştiğini halen araştıran uzmanlar bu konuda çalışmalarını sürdürmektedirler.


Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

Bu Başlıklar İlginizi Çekebilir:

Kategoriler Hangi Doktora Gidilir?

Sa&#; D&#;k&#;lmesi İ&#;in Hangi Doktora Gidilir? Sa&#; D&#;k&#;lmesine Hangi B&#;l&#;m Bakar

Haberin Devamı

Saç dökülmesi, belirli bir sayıda olduğu sürece normal kabul edilen bir durumdur. Buna göre bir gün içerisinde 50 ile arasında saç telinin dökülmesinde bir problem görülmemektedir. Ancak zamanla artan ya da aniden ortaya çıkan saç dökülmelerinde bir uzamana başvurmak gerekmektedir.

Saç Dökülmesi İçin Hangi Doktora Gidilir?

 Saç dökülmesi farklı birçok faktör sebebiyle meydana gelebilmektedir. Bu dökülmelerin en yaygın sebebi ise kalıtsal saç dökülmeleridir. Kalıtsal dökülmeler; erkek tipi kellik, kadın tipi kellik ve androgenetik alopesi olarak üçe ayrılmaktır, tüm dökülme çeşitleri için tedavi uygulanması da mümkündür.

 Tüm cilt problemlerinde olduğu gibi saç dökülmesi problemi ile ilgilenen uzmanlar da dermatologlardır. Dermatologlar tarafından yapılan çalışmalarda; hormon düzensizlikleri, kadın doğum hapları, demir eksikliği, tiroid hastalığı ve stresli yaşamın saç dökülmelerine neden olduğu görülmektedir. Nadiren de olsa yoğun geçen regl dönemleri de saçın beslenmesini etkileyerek dökülmeye sebep olabilmektedir.

Haberin Devamı

Saç Dökülmesine Hangi Bölüm Bakar?

 Dermatoloji; saç dökülmesi hakkındaki tüm muayene, teşhis ve tedavi yöntemlerinden sorumlu tıbbi bölümdür. Tedavi, saç dökülmesine neden olan faktör bulunduktan sonra başlamaktadır. Bu kapsamda; hastalara H ve B7 vitamin takviyesi yapılmaktadır.

 H ve B7 vitaminleri besinlerden alınabileceği gibi, ilaçlar ile de alınabilmektedir. Dökülmenin sebebi kullanılan ilaçlarsa da bunlar değiştirilmektedir. Kelliğe giden ve önlenemeyen dökülmelerde hasta isteğe bağlı olarak saç ekimi yaptırabilmektedir.

Dermatoloji Nedir?

Deri bilimi olarak tanımlanan dermatoloji, ciltteki hastalıklar ve bunların tedavisi ile ilgilenen bir tıp disiplinidir. Bu bilim dalında insan vücudu için son derece hayati bir organ olan derinin her türden rahatsızlığı incelenmekte ve tedavi edilmektedir.

Halk arasında cildiye  olarak da bilinen dermatoloji deri haricinde; deri ekleri (saç, tırnak, ter bezleri), ağız içi gibi mukoza bölgeleri ve cinsel yolla bulaşan hastalıkların tanı ve tedavisinde etkili rol oynamaktadır. Derinin genel yapısı, işlevleri, deri bütünlüğünün ve sağlığının korunması, derinin alerjik hastalıkları, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, enfeksiyöz hastalıklar, saç ve tırnak hastalıkları, neoplastik hastalıklar, metabolik-sistemik bazı hastalıkların deri bulguları gibi konularda uzmanlaşan hekimler kazandıkları bilgi ve becerilerle toplum sağlığı adına çalışmaktadırlar. En sık rastlanan deri hastalıklarından nadir görülen türlere kadar her konuda tam donanıma sahip olan dermatologlar gerekli olan vakalarda diğer uzmanlıklarla ortaklaşa çalışarak hastaları sağlıklarına kavuşturmayı hedeflerler. Bebeklikten yetişkinliğe kadar her yaşta gözlemlenebilen cilt hastalıklarının tanı ve tedavisinde etkili bir rol oynayan dermatologlar kişiye özel iyileştirme yöntemlerine giderler.

Dermatoloji Hangi Hastalıklara Bakar?

Fark edildikleri andan itibaren hastanelerin dermatoloji servislerine başvurulması gereken cilt hastalıklarının bazıları basit ilaç tedavileri ile kısa sürelerde önlenebilirken bazıları ise uzun dönem tedaviler gerektirir. Akneden cilt kanserlerine kadar çok sayıda hastalığın tanı ve tedavisinde çalışan dermatologların baktığı hastalıkların başlıcaları:

Vücuttaki en büyük organ olması dolayısıyla oldukça fazla hastalık türüne sahip olabilen insan cildi; dış etkenlere karşı savunmasız olabilmektedir. Ciltte oluşan bazı hastalıklar estetik ve kozmetik açıdan istenmeyen görüntülere sebep olabilmekte, hatta kişilerin fiziksel görüntülerindeki sıkıntılar psikolojik sorunlara dahi yol açabilmektedir. Su dengesini sağlayan, güneşten gelen ultraviyole ışınlara karşı kalkan görevi gören, vücut sıcaklığını dengede tutan ve en önemlisi canlılığın devam etmesini sağlayan deri, insan yaşamı için son derece önemlidir. Bu sebeple dermatoloji uzmanları bu rahatsızlıkların yanı sıra daha birçok hastalığın tanı ve tedavisinde rol almaktadırlar. Dermatoloji kapsamında uygulanan bazı tanı ve tedavi yöntemleri:

Deri Biyopsisi: şüpheli görülen hastalıklı bölgeden tanıyı kesinleştirmek amacıyla çeşitli boyutlarda parça alınması işlemidir. Lokal anestezi uygulanarak gerçekleştirilen işlemde alınan materyal inceleme için patolojiye gönderilir.

Kriyoterapi: Derideki lezyonları tedavi etmek amacıyla uygulanan dondurma tekniğidir. derece sıvı azot uygulaması ile siğiller, cilt kanserleri, nasırlar, güneş lekeleri, genital bölge siğilleri molluskum kontagiozum gibi çeşitli cilt rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır.

Elektrokoterizasyon: Elektrik akımı kullanılarak lezyonu tedavi amacıyla doku hasarı oluşturmak veya kanamayı durdurmak amacıyla kullanılan bir yöntemdir. Et benleri, siğiller, sebase hiperplazi, pyojenik granülom, seboreik keratoz gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

Dermatoskopi: Dermatoskopik muayene ile ben, pigmentsiz lezyonlar incelenebildiği gibi aynı zamanda ciltteki anormal yapılar, parazitler, deri tümorleri ve kan damarları ile alakalı rahatsızlıklar detaylı şekilde gözlemlenebilmektedir.

Vücut Ben Taraması: Sağlıklı bireylerin dahi düzenli olarak yaptırması gereken vücut ben haritalaması cilt kanserlerine karşı erken teşhiste büyük rol oynar.

Allerji testleri: Prick (Delme tesi), Patch (Yama testi) alerji şüphesi olan bireylerde hastalığın neye karşı ve hangi şiddette olduğunu tespit etmeye yönelik yapılmaktadır.

Fototerapi: Işık tedavisi olarak bilinen fototerapi, nedeni bilinmeyen kaşıntılar, vitiligo, sedef hastalığı tedavisinde kullanılabilmektedir.

Dermokozmetik işlemler

Saç dökülmesi için hangi bölüme/doktora gidilir?

Saç dökülmesi, kalıtım, hormonal değişiklikler, tıbbi durumlar veya kullanılan ilaçların sonucu olabilir. Herkes saç dökülmesi sorunu yaşayabilir, ancak erkeklerde daha yaygındır. Peki, Saç dökülmesi için hangi bölüme/doktora gidilir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde

seafoodplus.info

Yayınlanma: - 18 Ekim Güncellenme:

Saç dökülmesi için hangi bölüme/doktora gidilir?

Normal ve sağlıklı bir kafa derisinde bulunması gereken saç teli bin adettir. Günde 50 ile arasında saç dökülmesi normaldir. Yeni saç normalde dökülen saçların yerini alır, ancak bu her zaman olmaz. Saç dökülmesi yıllar içinde yavaş yavaş gelişebilir veya aniden ortaya çıkabilir. Saç dökülmesi kalıcı veya geçici olabilir. Peki, Saç dökülmesi için hangi bölüme/doktora gidilir? Bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik…

SAÇ DÖKÜLMESİ HAKKINDA

Herkes saçını kaybeder. Her gün yaklaşık saç dökülmesi normaldir. Saç dökülmesinin birçok nedeni vardır. Kadınlar doğumdan sonra saçlarının döküldüğünü fark edebilirler. Aşırı stres altında olan insanlarda saç dökülmesi gözle görebilir. Bazı hastalıklar ve tıbbi tedaviler saç dökülmesine neden olabilir.

Saç dökülmesinin en yaygın nedeni kalıtsal saç dökülmesi adı verilen tıbbi bir durumdur. Dünya üzerinde milyonlarca erkek ve kadın bu tür saç dökülmesine maruz kalıyor.

Bu tür saç dökülmesine:

– Erkek tipi kellik
– Kadın tipi kellik
– Androgenetik alopesi adı verilir.

Neyse ki, saç dökülmesinin çoğu nedeni durdurulabilir veya tedavi edilebilir.

SAÇ DÖKÜLMESİ İÇİN HANGİ BÖLÜME/DOKTORA GİDİLİR?

Saç dökülmesi genetik ve fizyolojik bir durum olabildiği gibi çoğu zaman vücudumuzda ortaya çıkan hastalıkların belirtisi olabilir. Saç dökülmesi yaşandığı takdirde dermatoloji uzmanlarına muayene olmak gerekmektedir. Dermatologlar tüm cilt problemlerinin yanı sıra saç sorunlarıyla da ilgilenirler.

Saç dökülmesi nasıl önlenir? Saç dökülmesinin sebepleri nelerdir?İlginizi ÇekebilirSaç dökülmesi nasıl önlenir? Saç dökülmesinin sebepleri nelerdir?Saç dökülmesi için bitkisel önerilerİlginizi ÇekebilirSaç dökülmesi için bitkisel öneriler

DünyagenetikKadın

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir