kosgeb tavuk çiftliği hibe / Tavuk Çiftliğine Devlet Desteği Şartları (Güncel) Nisan 2023

Kosgeb Tavuk Çiftliği Hibe

kosgeb tavuk çiftliği hibe

Tavuk Çiftliği Kredisi ve Çiftlik İçin Devlet Desteği (HİBE)

Son yıllarda yatırımcıların ve yeni iş kurmak isteyenlerin en fazla ilgi gösterdiği yatırım şekillerinden birisi de tavuk çiftliği kurmak. Tavuk çiftliği kurma yoluyla kayda değer bir kazanç elde edilmekte olup, özellikle genç yatırımcılar tarafından tercih ediliyor. 

Tüketicilerin organik beslenme tarzına eğiliminin artması ile önemini arttıran gezen tavuk (salma tavuk), et pilici ve yumurta tavukçuluğu yapmak için tavuk çiftçiliği kurmak isteyen kişilere devlet destekli olarak pek çok kurum tavuk çiftliği kredisi vermekte. Yumurta tavuğu cinsleri sayfasından en çok yumurta yapan tavukları öğrenebilirsiniz.

Tavuk Çiftliği Kurma Kredisi Veren Kurumlar

blank

Tarım ve Orman Bakanlığı İl İlçe Müdürlükleri, Tarım Kredi Kooperatifi, Ziraat Bankası, KOSGEB ve Şekerbank, Halk Bankası, TEB, QNB Finansbank ve Denizbank gibi özel bankalar tavuk çiftliği kurmak isteyenlere bazı şartları yerine getirmeleri halinde, düşük faiz ve uzun vade planları ile tavuk çiftliği kurma kredisi sağlamaktadır.

Tarım ve Orman Bakanlığı girişimcilere destek olmak ve genç yatırımcıları tavuk yetiştiriciliğine teşvik etmek için 30 bin TL tutarında geri ödemesiz tavuk çiftliği kurmak için hibe kredi olanağı sağlamıştır. Ördek, hindi, kaz gibi kanatlıların yetiştiriciliği ve bu kanatlıların için kurulacak çiftlikler amacıyla da alınabilen destek kredisi en düşük faiz oranı ya da tamamen faizsiz olarak Ziraat Bankası’ndan alınabilmekte.

Tavuk Çiftliği Kredisi Nasıl Alınabilir?

blank

Son yılların popüler mesleklerinden biri olan tavuk çiftliği kurmak istiyor fakat elinizde tavuk yetiştiriciliği için yeterli sermaye bulunmaması durumda, çeşitli bankalara ve Tarım ve Orman Bakanlığı Müdürlükleri’ne tavuk çiftliği kredisi almak için başvurabilmekteler. Hibe desteğinin de zaman zaman söz konusu olduğu tavuk çiftliği kredisi için, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ da destek ve kredi vermektedir.

Bankalardan tavuk çiftliği kurmak için kredi alımında şayet düşük miktarlarda kredi talebinde bulunurlarsa sadece maaş bordroları ile bankaya başvurabilmektedirler. Fakat yüksek rakamlarda olan kredi istedikleri takdirde ise ilgili banka ihtiyaç kredisi verirken uyguladığı prosedürleri uygulayacaktır. Bu durumda söz konusu bankadan kredi alabilmek için bir kefil ya da ipotek gösterilecek olan isminize kayıtlı bir taşınmaz tapusuna ihtiyaç olacaktır.

Kendi çiftliğinizde elde ettiğiniz yumurtaları toptan köy yumurtası alan firmalara satabilirsiniz.

KOSGEB Tavuk Çiftliği İçin Destek Veriyor Mu?

blank

KOSGEB, canlı hayvan alımları için, dolayısıyla tavuk sahibi olmak için girişimcilere hibe destek olanağı sunmamaktadır. Canlı hayvan almak için kesinlikle verilmeyen hibe destekleri tavuk çiftliği kurmak isteyenlere, vermiş olduğu 32 saatlik kurslara katılıp oluşturmuş oldukları proje kapsamında çeşitli nace kodları ile sağlanmaktadır.

KOSGEB’ in sadece proje desteklerinde vermiş olduğu krediler;  10- Gıda ürünlerinin imalatı, 10.1- Etin işlenmesi ve saklanması ile et ürünlerinin imalatı, 10.11- Etin işlenmesi ve saklanması, 10.12- Etin işlenmesi ve saklanması, 10.13- Et ve kümes hayvanları etlerinden üretilen ürünlerin imalatı şeklindedir.

 KOSGEB sadece bu durumlarda, yani canlı hayvan alımında değil yalnızca hayvansal ürünlerin paketlenmesi ve satışa hazır duruma getirilmesi için destek vermektedir. KOSGEB, tavuk çiftliği kurmak isteyen girişimcilere hibe destek veriyor şeklinde haber yapan kişilere itibar etmeyiniz.

Tavuk Çiftliği Kurmak İçin Hibe

Özellikle, tavuk çiftliği kurabilmek için kendine ait bir arsası bulunanların daha avantajlı olarak başvurulan devletin verdiği hibe destekleri 30.000 TL’ dir. Bu hibe destekleri; Kapalı sistem yumurta yetiştiriciliği, Besi tavuğu çiftçiliği kurulumu, Gezen serbest sistem tavukçuluk ve civciv yetiştiriciliği tesisleri için öncelik görmektedir.

Tavuk çiftliği kurabilmek için gerekli olan hibe desteğinden 18 ve 41 yaş arasındaki gençler faydalanmaktadır.30 bin TL tutarındaki hibe desteğine hak kazandığınız durumda, tavuk çiftliği işletmenizi aktif bir şekilde 3 yıl boyunca çalıştırmanız şartı da gerçekleştirilmelidir.

Yeni bir girişimcilik için küçük bir miktar gibi görülen 30 bin TL hibe desteği, doğru kullanımı sağlandığında büyük başarıların yolunu açmaktadır. 

Ziraat Bankası Tavuk Çiftçiliği Alma Şartları

Şüphesiz ki, tavuk yetiştirmek ve tavuk çiftliği kurmak isteyen girişimciler için hem vade süresi hem de düşük faiz oranları ile en iyi destek kredisini Ziraat Bankası vermektedir. Ziraat Bankası diğer vermiş olduğu krediler arasında, tavuk çitliği kurma kredisini “Damızlık Kanatlı Yetiştiriciliği” ismi altında vermektedir.

Ziraat Bankası’ndan damızlık kanatlı yetiştiriciliği kredisi alabilmek için, belirli sayılarda kanatlı hayvan yetiştirmek gereklidir.  Kredi alabilmekte önemli olan kriterler şu şekildedir;  Yumurta tavuğu yetiştiriciliğinde 7.500 tavuk, kaz hindi ve ördek yetiştiriciliğinde 1.000 adet sözü geçen kanatlıdan, Bıldırcın yetiştiriciliği için 2.000 adet bıldırcın, Etlik piliç yetiştiriciliğinde 10.000 adet piliç ve Devekuşu yetiştiriciliğinde ise bu sayı 50 olarak belirlenmiştir.

Ziraat bankası’ na tavuk çitliği kurma kredisi için başvurmak isteyen kişiler, gerekli olan şartları taşıdıkları ve istenen belgeleri hazırlamaları sonucunda eğer banka tarafından uygun görülürlerse 84 aya kadar vadeli ve düşük faizli krediler almaktadırlar. Ziraat Bankası Tavuk Çiftliği Kredisi sayfasından detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ziraat Bankası Kredi Başvurusunda Dikkat Edilecekler

Ziraat Bankası’ndan tavuk çiftliği kurmak için kredi başvurusunda bulunan girişimciler, başvuruları kabul edilmesi halinde yıllık %5 faiz oranı ile bu krediyi alabilmektedir. Kredi başvurusu esnasında, bankanın kredi verme bölümünde görev alan yetkililer projenizle ilgili bazı detayları öğrenmek ve buna göre yönlendirme yapmak isteyecektir.

Banka görevlileri size; kurmayı düşündüğünüz tavuk çiftliği için yeterli sermayeniz olup olmadığını, projenizin detaylarını, kaç sayıda tavuk kapasiteli bir çiftlik kuracağınızı, ne kadar bir miktarda kredi almak istediğiniz, tavuk çiftliğini kurmak için kendinize ait bir arsanın olup olmadığı ve ne kadar yıllık bir banka kredisi talep ettiğiniz yönünde bilgiler alacaktır.

Verilen bilgilere sonunda banka kredi verme yetkilisi olan görevliler, banka kredisi başvurunuzu değerlendirmeye alacaktır. Bu sebepten dolayı, Ziraat Bankası damızlık kanatlı yetiştiriciliği kredisine başvurmadan önce tüm projenizi detaylarıyla birlikte şekillendirmelisiniz.

Diğer Kamu ve Özel Bankalardan Kredi Almak

Ziraat Bankası dışında diğer özel ve kamu bankaları da tavuk çiftliği kurmak isteyen girişimcilere kredi imkanı sunmaktadır. Akbank, İş Bankası, Şekerbank, Denizbank, Garanti Bankası, TEB, Finansbank ve Vakıfbank’ın vermiş olduğu tavuk çiftliği kurma kredileri ancak 48 ay vade imkanı ve % 1 faiz oranı ile verilmektedir. Bu krediler, bireysel  ihtiyaç kredisi olarak kredi  alınabilmektedir.

Finansbank Tavukçuluk Kredisi

Tavuk yetiştiriciliği yapmak, tavuk çiftliği kurmak isteyen girişimcilere özel bankalar da kredi desteği vermektedir. Bu bankalardan biri olan Finansbank, belli şartları yerine getirmeleri ve bazı gereklilikleri taşıyor olmaları halinde hem özel hem de tüzel kişilere tavukçuluk kredisini onaylamaktadır.

Kanatlı kümes hayvancılığı kredisi adı altında verilen tavukçuluk kredisi alımında Finansbank; tavuk çiftliği kurmak için oluşturulan proje maliyetinin % 75 oranı kadar bir kredi desteği vermektedir. Kredi desteği bazı özel durumlarda %85 kredi verme oranına kadar yükselebilmektedir.

Maksimum olarak en fazla 24 ay vade imkanı sağlayan banka 1 ay, 3 ay, 6 ay ile 12 ayda bir geri ödeme olanağı da vermektedir.

Şekerbank Tavuk Çiftliği Kredisi

Yumurta tavukçuluğu, et tavukçuluğu hindi ve diğer kanatlı kümes hayvanları yetiştiriciliği yapmak isteyen ya davar olan tesisi büyütüp geliştirmek isteyen girişimcilere, bazı şartlar sunarak kredi çekme imkanı veren Şekerbank uzun vade süreleri ile dikkat çekmektedir. Girişimcilere sıfırdan bir tesis kurup işletmelerine yetecek kadar kredi verilmektedir.

Şekerbank’ dan tavuk çiftliği kredisi alabilmek için kredi başvurusu yapan özel kişilerin, en az 2 yıl hayvancılık sektöründe yer almış olması şartı vardır. Aynı şekilde tavuk çiftliği kredisi almak isteyen tüzel kişilerde de ortaklardan birinin hayvancılık sektöründe 2 yıl bulunmuş olması gerekmektedir.

Et tavukçuluğu için kurulacak işletme maliyetinin % 75 ini kapsayacak şekilde verilen kredi 60 aya varan vade süresi ile verilmektedir. Bu krediden yararlanabilmek için kurulacak ya da kurulu olan işletmenin 10 biz tavuk yetiştirebilme kapasitesine sahip olması gerekli.

Yumurta tavukçuluğu için bu sayı 5 bine kadar düşmekle birlikte, et tavukçuluğunda olduğu gibi yine maliyetin % 75 lik kısmı 60 aya varan vadeler ile verilmektedir ve kredi alan kişiye sadece yılda bir şeklinde ödeme kolaylığı da sağlanmaktadır.

TEB Tavuk Çiftliği Kredisi

Tavuk çiftliği kurmak için kredi çekme imkanı sağlayan bankalardan biri olan TEB, üretim yapmak isteyen girişimcilerin yem, işçilik vb. masraflarını karşılaması için, 12 aya varan vade kolaylığı ile gerekli olan kredi desteğini sağlamaktadır.

En fazla 12 ay geri ödeme süresi verilen TEB tavuk çiftliği kredisi 1 ay, 3 ay ve 6 ay lık eşit ödeme olanağı vermektedir.

Devlet Destekli Gezen Tavukçuluk (Salma Tavukçuluk)

Gezen tavukçuluk üretimi yapmak ve tavuk çiftliği kurmak için devlet destekli ya da özel bankaların vermiş olduğu krediler olduğu kadar, hibe destekler de bulunmaktadır. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu ile Tarım ve Orman Bakanlığı; yumurta tavukçuluğu ve salma tavukçuluk işletmesi projeleri ile başvuran ve en az 500 tavuğa sahip olan kişilere 30 bin TL hibe destek vermektedir.

Bu hibe destekten faydalanabilmek için; kişinin en az 500 tavuğa sahip olması yanında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu’nun belirlemiş olduğu 42 vilayetten birinde ikamet ediyor olması gereklidir.

Prefabrik Tavuk Çiftliği Kurulumu İçin Devlet Desteği

Son yıllarda kurulan hayvan çiftliklerinde özellikle de kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde sıkça kullanılan prefabrik çiftlikler, hem kullanım kolaylığı açısından hem de maliyetinin betonarme yapılara oranla daha az olmasından dolayı tercih edilmektedir.

Eski usul ahırların modern şekli olarak nitelenen prefabrik çiftlikler, kullanılan araziden maksimum seviyede verim alınmasını sağlar. Devlet destekli hibeler ile bu çiftlikler kurulabilmektedir.

Prefabrik Çiftlik Kullanımı Avantajları

Prefabrik çiftlikler, maliyetlerinin çok düşük olması nedeni ile daha ilk başlangıçta sermayeden kazancı sağlar.

Prefabrik çiftliklerin yapımında kullanılan malzemelerin hepsi yüksek kalitede üretilmektedir.

Prefabrik çiftlik yapımında kullanılan malzemelerin niteliğinden dolayı zarar görme ihtimali çok düşüktür. Hayvanlar tarafından yapılabilecek darbelere, temizlik ve dezenfekte işlemi esnasında sıkça kullanılacak olan kimyasal temizlik malzemelerine dayanıklıdır.

Prefabrik çiftlikler, strafor yalıtımları kullanılan cephe panelleri sayesinde ekstra ısıtma maliyeti ortadan kalkmaktadır.

Prefabrik çiftliklerin üretim şeklinden dolayı geniş açıklıklar kolon kullanmadan geçilir. Bu sayede arazide daha fazla kullanım alanı ortaya çıkmaktadır.

Faizsiz Tavuk Çiftliği Kredisi Hibe Şartları 2023 (2 Yıl Ödemesiz)

Bu yazımızda 2023 yılında etlik piliç çiftliği maliyeti ne kadar, Ziraat Bankası kümes hayvanı kredisi nasıl alınır, tavuk çiftliği projesi kar zarar analizi, yumurta piliç prefabrik tavuk çiftliği maliyeti ne kadar, tavuk çiftlikleri ne kadar tasarruf sağlar? Ziraat Bankası faizsiz tavuk çiftliği kredisi ve TKDK tavuk çiftliği desteği hakkında merak edilen sorularınızı yanıtladık.

Devlet destekli Ziraat Bankası’ndan faizsiz ve düşük faizli tavuk çiftliği kredisi alarak siz de tavukçuluk yapabilir, çiftlik kurabilir, ördek, kaz, hindi, yumurta tavuğu yetiştirebilirsiniz. Yine TKDK desteği ile tavuk çiftliği kurmak isteyenlere hibe desteği sayesinde yumurta ticareti gibi birçok sektörde para kazanabilirsiniz.

Ziraat Bankası Faizsiz Tavuk Çiftliği Kredileri 2023

Resmi Gazete‘de yayımlanan tebliğe göre Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri, tavuk çiftliği kurulması için 2 ayrı kategoride kredi verecek.

Ziraat Bankası Faizsiz Tavuk Çiftliği Kredileri şunlardır:

  1. Kanatlı hayvan yetiştiriciliği
  2. Damızlık kanatlı yetiştiriciliği olarak adlandırılmıştır.

Mevzuata göre devlet tavukçuluk kredisi çekmek isteyen vatandaşlara bu başlıklar altında 2 farklı kredi veriliyor. Bu krediler kümes hayvanı üretecek kişilere verilen yatırım kredileri ve işletme kredileridir.

  • Yatırım kredileri: damızlık kümes, damızlık kanatlı üretimi yapmak kaydıyla kuluçkahane, gübre işleme tesisi, yapımı ve tadilatını, biyogüvenlik önlemleri, yem deposu, silosu, ilgili alet ekipman ve makine alımı ile diğer yatırım giderlerini kapsar.
  • İşletme kredileri: yetiştirilmek üzere alınacak kuluçkalık damızlık yumurta, damızlık civciv ve damızlık yarka alımı ile bu hayvanların yem, ilaç ve diğer işletme giderlerini kapsar.

Bu teşviklerden yararlanmak isteyenler, tavukçuluk alanında doğrudan Ziraat Bankası’na başvurabilirler.

Tavuk yetiştirmek ve ürünlerinden yararlanmak isteyen çiftçiler 2023 yılında tavuk çiftliği desteği alabilirler. Tavukçuluk kredisi nasıl alınır ve bu imkanlardan yararlanmak isteyenler için şartlar nelerdir detaylarını inceledik.

Ziraat Bankası Tavuk Çiftliği Kredisi 2023 (Devlet Hibe Desteği)

2023 yılında sadece Ziraat Bankası damızlık tavukçuluk için 15 Milyon TL üst limite kadar kredi kullandırmaktadır. Yatırım ve işletme kredileri kapsamında %75 faiz desteği ile sunulan kredide 7 yıla kadar vadeye kadar damızlık kümes hayvanlarında uygulanacak yıllık faiz oranı 12 ayda %1,16 iken, 12 ayda bu oran %0,29’a düşüyor.

Ziraat Bankası Faizsiz Tavuk Çiftliği Kredisi Nasıl Alınır?

Ziraat Bankası tarafından sunulan Tavuk Çiftliği Kredisine başvurmak için, bankaya başvurmanız gerekiyor. Başvurunuzu tamamlamak için, formunu doldurmalısınız ve tüm gerekli belgeleri ibraz etmelisiniz. Ayrıca, kredi başvurunuzun incelenmesi ve onaylanması için Ziraat Bankası’na size ait aracılık hizmetlerinin de ücretini ödemek zorundasınız. Ziraat Bankası’nın Tavuk Çiftliği Kredisine uygun olup olmadığınız konusunda size bilgi verecek ve tüm işlemleri gerçekleştirecek bir müşteri temsilcisine başvurmanız gerekiyor.

Ziraat Bankası Faizsiz Tavuk Çiftliği Kredisi alabilmek için bankanın istediği belgelerle birlikte gerekli tüm şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu şartlar alınacak civciv sayısı ve işletme kapasitesine göre belirlenmekte ve çiftçilerden bazı şartlar talep edilmektedir. Kanatlı Hayvan Kredisi Devlet Desteği Başvuru Koşullarını sektörlere göre aşağıda belirttik.

Ziraat bankası kanatlı hayvancılık (tavuk, hindi, bıldırcın, kaz, ördek, devekuşu vb. ile yumurta, et,vb. sübvansiyonlu kredi uygulamaları kapsamında, düşük faizli kredileri işletme belgesi olan gerçek ve tüzel kişilere başvuru imkanı sağlanıyor.

Bu kapsamda Ziraat Bankası “Hayvancılık ve kümes hayvanları sektörü” kapsamında çiftlik nakit desteği sağlamaktadır. Bu kapsamda kümes hayvancılığı yani tavuk, hindi, bıldırcın, kaz, ördek, devekuşu gibi kümes hayvanları ile yumurta, et, damızlık gibi kümes hayvancılığı için çiftlik kurmak istiyorsanız yatırım kredisi fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Başvurularınızı bizzat Ziraat Bankası şubelerine giderek yapabilirsiniz. Ayrıca müşteri hizmetlerine bağlanarak başvuru aşamalarını kolayca gerçekleştirme imkanına sahipsiniz.

Devlet Destekli Tavuk Çiftliği 2023 Başvuru Şartları Nelerdir?

Ziraat Bankası’ndan devlet destekli tavukçuluk kredisi alabilmek için aşağıdaki şartları sağlamanız gerekmektedir.

1) Başvuru yapanlar Kanatlı sektörü kapsamında kredi alabilmek için:

  • Etlik piliç yetiştiriciliği için asgari 10.000 adet
  • Kaz, ördek, hindi için asgari bin adet: bıldırcın için asgari 2000 adet
  • Deve kuşu için asgari 50 adet ve üzeri kapasitelerde işletme kuran veya kurulu işletme kapasitesini asgari bu kapasitelere çıkarmak şartıyla üreticilere kanatlı hayvan yetiştiriciliği kapsamında yatırım ve işletme kredisi kullandırılır.

Kanatlı sektörü damızlık yetiştiriciliği sektöründe karar kapsamında,

2) Damızlık kanatlı yetiştiriciliği kredisi kullanabilmek için:

Tavuk, yumurta ve tavuk yetiştirecek işletmeler için her dönem için asgari: Etlik piliç yetiştiriciliğinde, yumurta tavuğunda, hindi, kaz, ördek, bıldırcın yetiştiriciliğinde ve devekuşu yetiştiriciliğinde üretilecek kapasite miktarı aşağıdaki gibidir:

  • Damızlık yumurta tavuğu yetiştiriciliğinde 1.000 adet
  • Damızlık yumurta tavuğu 10.000 adet
  • Damızlık hindi yetiştiriciliğinde 5.000 adet
  • Damızlık kaz, ördek veya bıldırcın yetiştiriciliğinde 1.000 adet
  • Damızlık etlik piliç ve damızlık yumurta tavuğu yetiştiriciliğinde 10.000 adet
  • Damızlık devekuşu yetiştiriciliğinde 100 adet asgari hayvan bulunması gerekmektedir.
  • Bu kapasitelerde işletme kurulması veya kurulu işletmelerin kapasitelerinin asgari bu kapasitelere çıkarılması şartıyla işletme ve yatırım kredisi kullandırılır.

Yurtiçi veya yurtdışı damızlık kanatlı üretim işletmeleri ve kuluçkahanelerden yetiştirilmek üzere alınacak kuluçkalık damızlık yumurta, damızlık civciv ve damızlık yarka alımı ve bu hayvanların yem ve diğer işletme giderlerini kapsar. Devlet destekli tavukçuluk kredisi alınmak istenecek olan hayvanların fatura ve/veya sağlık sertifikalarında damızlık büyük ebeveyn (grand parent stock), ebeveyn (parent stock) oldukları belirtilmesi gerekmektedir.

Ayrıca damızlık hayvanların:

  • Damızlık büyük ebeveyn (grandparentstock),
  • Damızlık ebeveyn (parentstock) olduklarını gösteren ve ispatlayan sağlık sertifikası ve alım faturası istenir.

Bu sektörlerde faaliyet göstermek için bu şartları sağlıyorsanız Ziraat Bankası ve diğer tüm bankalardan bu sektör için kredi kullanabilirsiniz.

Ziraat Bankası da çekmek istediğiniz krediye faiz indirimi uygulayarak düşük oranlarda faiz alıyor. Ziraat Bankası’ndan kredi almak istediğiniz tüm bankalar, tavuk çiftliği kurmak için, kümes hayvancılığı, tavukçuluk, organik yumurta tavuğu yetiştiriciliği ve benzeri krediler için faiz, komisyon, dosya masrafları, sigorta vb. giderleri de içermektedir. Bu kapsamda hesapların iyi yapılması gerekmektedir.

Ziraat Bankası ve TKK Yumurta veya et üretiminde kullanılacak civcivlerin üretimi için geliştirilmiş sürüyü oluşturan kanatlıları, yani damızlık kümes hayvanı yetiştiriciliğine işletme ve yatırım dönemlerinde sıfır faizli tavuk çiftliği kredisi verecek.

Ziraat Bankası Tavuk Çiftliği Kredisi İçin İstenecek Belgeler

Ziraat Bankası Tavuk Çiftliği Kredisi 2023 yılı başvuru sürecinde istenecek belgeler şu şekildedir:

  • ÇKS Belgesi
  • İşletme belgesi (kanatlı hayvan yetiştiriciliği için işletme belgesi almak için tıklayınız.)
  • Nüfus cüzdanı
  • Gelir beyanı
  • Tarımsal işletmesini teşvik edici bilgiler
  • Karşılık olarak gösterilecek teminata ilişkin belgeler
  • Bilançoya göre faaliyet gösteren işletmelerden son 3 yıla ait bilanço ve gelir tablosudur.

Sıfır Faizli İşletme ve Yatırım Kredileri Limiti 2023

Kanatlı sektörünü Devlet %25 faiz desteği vermektedir. Kanatlı sektörü için Ziraat ve TKK’ne başvuru yaparak (damızlık için) 7.500.000 TL üst limitli krediden SIFIR FAİZLİ olarak yararlanabilirsiniz.

Resmi Gazete’de yatırım dönemi için uygulanacak teşvik oranlarının işletme için %25 ve %50 olduğu ve gerekli şartları sağlamaları halinde bu teşvik oranlarının %55 ve %80 olarak uygulanacağı görülüyor.

Bunun dışında damızlık dışındaki hayvan türleri için de kredi verilmektedir. Bu kredinin limitleri ve faiz oranları aşağıdaki gibidir:

  • Yatırım döneminde yarı yarıya (%25) faiz indirimi
  • İşletme döneminde ise %50 faiz indirimi uygulanmaktadır.

Yani çiftçimiz diğer tavukçuluk faaliyetleri için Ziraat Bankası’ndan %50 ve %25 oranında faiz indirimli kredi çekebilecektir. Aşağıdaki görselde Resmi Gazete’den alınan indirim oranları yer almaktadır.

Başvuran çiftçinin hangi dönemde olduğu talebi sonrasında kredi teamüllerine göre banka tarafından belirlenecektir.

Tavuk yetiştirecek çiftçilere yüzde 14 faiz oranı uygulanacak olup, Ziraat Bankası aracılığıyla kullanılacak kredinin faiz oranı hesaplaması aşağıdaki şekilde yapılacak.

Yatırım Dönemine: %25 faiz desteği ile yıllık %3,50 ve aylık %0,29 faiz desteği ile kredi vermektedir.
İşletme Dönemine: Banka, %50 faiz desteği ile çiftçilerimize yıllık %7, aylık %0,58 oranında kredi kullandırmaktadır.

Yukarıda belirtilen özellikler/özellikler mevcutsa ve bu faiz oranlarına eklenirse:

  • Yatırım dönemine en fazla %55 faiz indirimi ile senelik %7.65 aylık ise %0.63
  • İşletme dönemine ise en fazla %80 faiz indirimi ile yıllık %2,78 aylık ise %0.23 faiz oranlı kredi kullandırılmaktadır.

Damızlık Yetiştirici ve İşletmecilerine ise %75 Faiz Desteği Hesaplaması 2023

Kanatlı sektöründe damızlık tavukçuluk için verilecek kredinin üst limiti 10 milyon TL. Yatırım ve işletme dönemlerinde %75 faiz indirimi yapılacaktır.

Damızlık yetiştirici ve işletmecilere %75 faiz desteği ile %0,29 faiz oranı ile aylık kredi verilmektedir.

5 Sene Vadeli %75 Faiz Destekli Olarak Aylık %0.29 Faizli Damızlık Tavuk Kredi Hesaplaması

Yüzde 75 faiz destekli 5 yıl vadeli aylık %0,29 faiz oranı ile kullanılacak damızlık tavuk kredi hesaplaması aşağıdaki gibidir:

Kredi MiktarıKredi Aylık ÖdemeKredi Toplam Maliyeti
50.000 TL909,14 TL54.548,37 TL
75.000 TL1.363,71 TL81.822,55 TL
100.000 TL1.818,28 TL109.096,74 TL
125.000 TL2.272,85 TL136.3070,92 TL
150.000 TL2.727,42 TL163.645,11 TL
200.000 TL3.636,56 TL218.193,48 TL
250.000 TL4.545,70 TL272.741,85 TL
275.000 TL5.000,27 TL300.016,06 TL
300.000 TL5.454,84 TL327.290,21 TL
350.000 TL6.363,98 TL381.838,58 TL
400.000 TL7.273,12 TL436.386,95 TL

TKDK tarafından tavuk çiftliği kurmak veya hayvancılık sektöründe faaliyet göstermek isteyenlere destek verilmektedir.

YouTube video

TKDK yumurta tavukçuluğu desteği

TKDK tarafından kümes hayvanı yetiştiriciliği için özel hibe desteğinin verildiğini belirtmektedir. Bu hibe desteği kullanım ile ilgili çeşitli prosedürleri tamamlamak gerekmektedir. Prosedürler arasında, başvuru alınması, başvuruların değerlendirilmesi, desteklenen projelerin izlenmesi ve denetlenmesi yer almaktadır. Bu kapsamda desteklenen kümes hayvanı yatırımlarının geliştirilmesi için, TKDK tarafından yatırımcılara teknik danışmanlık desteği de sağlanmaktadır. Ayrıca desteklenen projeler için TKDK tarafından ücretler, cihazlar, makineler, kimyasal ürünler vb. gibi biyo güvenlik ve çevre önlemlerine ilişkin malzeme ve ekipman temini de desteklenmektedir.

Yumurta tavukçuluğu destek kapsamındadır. Yumurta üretiminde aktif olan ve aşağıdaki şartları karşılayan sadece mevcut tarımsal işletmeler, kapasitelerini artırmamak şartıyla uygundurlar.

  • Tesislerinde ve ekipmanlarında yenileme ihtiyacı bulunan veya,
  • Tesislerini, yerleşim bölgelerinden uzak bir alana taşıyanlar yumurta tavukçuluğu destek kapsamında HİBE DESTEĞİ alabilirler.

TKDK tavuk çiftliği proje destekleri olarak 18-65 yaş arasında her Türk vatandaşı kümes hayvanı yetiştiriciliği hibe teşviklerinden faydalanabilmektedir. Tavuk çiftliği devlet desteği 2023 yılında belirlenen hibe şartları ise şu şekildedir:

  • (ÇKS) Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı bulunmak. ÇKS kaydınız yok ise ÇKS belgesi çıkartma içeriğimizi inceleyerek hemen kaydınızı oluşturabilirsiniz.
  • Hayvancılık kayıt sistemine kayıtlı olmak.
  • İşletme belgesinin olması,
  • 3 yıl süre ile hayvancılık ile uğraştığını belgelemek veya Tarım ile ilgili bir Yüksekokul mezunu olmak (veterinerlik, doktora vb.)
  • Diğer özel şartları taşımak gerekmektedir.

Tavuk çiftliği hibe destekleri 2023 yılı hibeleri sayesinde tavuk çiftliği kurmak isteyen çiftçiler %80 oranlarında desteklerden faydalanabilmektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığı her yıl 30 bin lira kümes hayvanı yetiştiriciliğine hibe veriyor. Proje kapsamında başvuru şartlarını taşıyan, kırsal kesimde yaşan gençler, projelerini onaylatarak hibe alabiliyorlar. Devlet verdiği desteği 3 yıl boyunca takip ediyor ve 3 yıl sonra yapılan yatırımın tümü çiftçinin oluyor.

SÖYLEMEZSEK OLMAZ: Bu iş için illaki 500 bin lira değerinde büyük bir çiftliğe ihtiyacınız yok! Prefabrik tavuk çiftliği de başlangıçta işinizi görebilir.

Tavuk Çiftliği KOSGEB Desteği Var mı?

KOSGEB, Türkiye’nin destekleyici girişimcilik programı olarak çiftçiler ve tüccarların üretim ve satış faaliyetlerini desteklemek için kredi ve hibe paketleri sunmaktadır. Türkiye’deki yasal tavuk çiftlikleri bu programdan faydalanabilir. Ayrıca, tavuk çiftliklerinin kullanımı ve etkinliğini artırmak için KOBİ’ler (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler) ile ilgili diğer çok sayıda KOSGEB kredisi ve hibe programı da mevcuttur.

1.000 tavuk yer alan etlik çiftlik ile 50.000 kapasiteli tavuk çiftliği maliyeti ve sonrasında kazandıracağı miktar birebir aynı değildir. Bu kapsamda tavuk çiftlikleri ne kadar kazandırır sorusunun cevabı görecelidir. TKDK tavuk çiftliği desteği vermektedir. KOSGEB’in ise bu konuda herhangi bir desteği yoktur. KOSGEB hem tavuk çiftliği hem de hayvancılık sektörünün hiçbirine destek vermez.

KOSGEB tarafından canlı hayvan alımı için kredi verilmemektedir. Bu sebeple, konu hakkında bilgi sahibi olmayan web sitelerinde yayınlanmakta olan, KOSGEB, hayvancılık kredileri, Kosgeb hayvan alımı için kredi, hayvan almak için KOSGEB kredisi, gibi haberlere itibar etmemenizi tavsiye ederiz. KOSGEB tarafından sadece iş kurmak isteyenlere destek verilmekte olup, bu yardım da sadece destekten ibarettir.

Sermayesi olmayan ama hayvancılık yapmak isteyenlere verilen teşviklerden bahsederken, çiftlik kurmak isteyenlere yol gösterici olacağız.

KOSGEB Tavuk Çiftliği Hibe Desteği

KOSGEB, hayvancılık alanında birçok ticari faaliyeti desteklemektedir. Bu desteklerden biri de tavukçuluk üzerine kurulan ticari işletmelerdir. Ürettiğiniz kümes hayvanlarını kurumdan hibe alarak yumurta, damızlık veya canlı olarak pazarlayabilirsiniz.

KOSGEB Tavukçuluk Alanındaki NACE Destek Kodları aşağıdaki gibidir:

NACE KODU SEKTÖR ADI
46.23.02Canlı kümes hayvanları (tavuk, hindi, vb.) toptan ticareti
46.33.02Yumurta ve yumurta ürünleri toptan ticareti
47.29.11Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda yumurta perakende ticareti
47.81.13Tezgahlar ve pazar yerleri vasıtasıyla şarküteri ürünleri, süt ve süt ürünleri ile yumurta perakende ticareti (seyyar satıcılar hariç)

Yukarıda belirtilen tüm sektörler için kuracağınız işletmeler için KOSGEB’den hibe alabilirsiniz.

Yumurta Tavuk Yetiştiriciliği Yapmak İçin Gelir-Gider Analizi Yapın

Anahtar teslim tavuk çiftlikleri, tavuk çiftliği kurmak isteyenlere hizmet veren birçok firma tarafından kurulmaktadır. Proje firmaya teslim edildikten sonra bazı firmalar tarafından tavuk çiftliği kredileri ve hibe teşvikleri için gerekli başvurular yapılmakta ve bu kapsamda proje hazırlanması için işlemler yapılmaktadır

Gelir:

  • Tavuk satışları – her ay tavukların satışından gelir sağlanacak.
  • Yumurta satışları – her ay yumurtaların satışından gelir sağlanacak.
  • Dinlenme hayvanları satışı – çiftlikte yetiştirilen tavukların satışından gelir sağlanabilecek.

Giderler:

  • Besin ve kuş bakım malzemeleri – yem, su, devamlı bakım gibi.
  • Yeni tavuk alımı – çiftliğin tavuk sayısını düzenlemek için.
  • Terazi ve çeşitli cihazlar – ölçüm için gerekli.
  • Personel giderleri – çiftlik personeli için.
  • Sigorta – çiftlik sigortası için.

Etlik tavuk çiftliği Maliyeti 2023 Maliyeti Ne Kadar?

Kanatlı kümesi yatırım maliyeti, yaşadığınız bölgeye, türüne ve ne kadar kanatlı hayvan yetiştireceğinize göre değişmektedir. Gerekli olan yatırım maliyeti, iyi kalite kanatlı kümesi yapısından, yem makinesi ve kanatlıların barınma, sıcak ve soğuk ortam ihtiyaçlarına kadar değişebilir. Ayrıca, kanatlıların hijyenik ortamlarda tutulması ve özenli bakım gerektiren tüm besleme işlemleri için de ek masraflar gerekir.

Tavuk çiftliği maliyeti kurulacak çiftlik alanının büyüklüğüne ve kullanılacak ekipmanların kalitesine göre değişmektedir. Kümes yatırım maliyeti çiftliği kuracak kişinin harcamalarına göre farklılık göstereceği için net maliyet bilgisi vermek doğru olmaz. Ancak tavuk yetiştirmek isteyen bir çiftçinin ortalama 40.000 TL ile 200.000 TL arasında yatırım yapması gerekiyor.

Örneğin: 20.000 kapasiteli tavuk çiftliği maliyeti ile 50.000 kapasiteli tavuk çiftliği maliyeti bir olmayacaktır. Çiftlik için satın alınması gereken çitlerin sayısı ve kalitesi, kümes hayvanlarının türü, yemlerin fiyatları ve çok daha fazlası maliyet oranlarını arttıracaktı.

20.000 kapasiteli tavuk çiftliği maliyeti ile 50.000 kapasiteli tavuk çiftliği maliyetini ve sonrasındaki kazancını değerlendirmektedir. Etlik tavuk çiftliği ve yumurta tavuk çiftliklerinin maliyetleri, yumurta yetiştiriciliğinin etlik tavukçuluktan %30 oranında fazladır. Hazır projeleri indirip sıfırdan temin etmek yerine, hazır kurulum yapan firmaları ziyaret ederek tavuk çiftliği projelerini inceleyebilirsiniz.

Prefabrik Tavuk Çiftliği Maliyeti Ne Kadar?

Maliyetler planlanacak projenin kapsamına ve ölçeğine göre değişebilmektedir. Örneğin, tavuk çiftliği için müşterinin isteklerine göre maliyet, kapasite, dizayn ve malzemeler de dahil olmak üzere birçok faktöre bağlıdır. Genel maliyet tahmini, her projenin benzersiz özellikleri göz önünde bulundurularak elde edilecek maliyette oldukça farklılıklar göstermektedir.

20.000, 50.000 kapasiteli etlik tavuk çiftliği maliyeti

Tavuk çiftliğiniz için prefabrik tavuk kümesi yaptıracaksanız prefabrik kümeslerin ortalama fiyatlarını aşağıdan inceleyebilirsiniz:

  • 500 hayvan kapasiteli tavuk çiftliği 40.000 TL -50.000 TL
  • 1.000 tavukluk kapasiteli prefabrik tavuk kümes maliyeti yaklaşık 55.000 TL – 65.000 TL
  • 2.000 kapasiteli prefabrik tavuk çiftliği ortalama 90.000 TL- 120.000 TL
  • 5.000 tavukluk prefabrik tavuk çiftliği maliyeti 275.000 TL- 325.000 TL
  • 20.000 veya 30.000 kapasiteli tavuk çiftliği maliyeti 550.000 TL – 1.000.000 TL arasında olmaktadır.
  • 50.000 kapasitesi olan bir tavuk çiftliği ise 1.400.000 TL ve üzeri olmaktadır.

Anahtar Teslim Tavuk Çiftliği Fiyatları

AI: Anahtar teslim tavuk çiftliği fiyatları genellikle şu şekilde değişmektedir: ücret, kuruluma hazır tavuk çiftliği sistemi, gece gündüz kontrollü otomatik havalandırma sistemi, sulama ve beslenme sistemi vb. Fiyatlar, tavuk çiftliği boyutu, kurulumun kompleksliği ve ihtiyaç duyulan diğer ekipmana bağlıdır. Genel olarak, anahtar teslim çiftlikler yaklaşık 270.000 TL fiyatına kadar çıkabilir. Daha büyük çiftlikler için bu rakamlar daha da yükselebilir.

Kanatlı yumurta çiftliği kurulum maliyeti için ortalama anahtar teslim fiyatları aşağıdaki gibidir:

  • 500 tavuk kapasiteli çiftlik anahtar teslimi yaklaşık 40.000 TL- 45.000 TL olacaktır.
  • 1.000 tavuk kapasiteli yumurtalık tavuk çiftliği 70.000 TL- 80.000 TL
  • 2.000 yumurta tavuğu kapasiteli 150 bin TL- 175 bin TL
  • 3.000 kapasiteli çiftlik 220.000 TL – 275.000 TL
  • Çadırdan kurulum yapmak, prefabriklere göre fiyatları daha ucuza denk gelmektedir.

Yine Tavuk çiftliği yerine kaz yetiştiriciliğine  yapmak isteyenler Kaz Çiftliği nasıl kurulur? içeriğimizi inceleyerek Tarım ve Orman Bakanlığı’nın en son yayınladığı 500 adet kapasiteli kaz kümesi projesinin yatırım maliyeti hakkında detaylı bilgi alabilirler.

Kaz Çiftliğine %75 Hibe Veriliyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı Kaz yetiştiriciliği yatırımlarını desteklemektedir.

Bakanlık:

  • En az 1.000 adet damızlık kaz
  • En az 500 adet ticari kaz için sahip işletmelerde yeni kümes yapımı ve alet-ekipman alımına %75 hibe desteği vermektedir.

Tavuk Çiftliği Kredisi Veren Bankalar 2023 Listesi

Ülkemizde bazı bankalar tavuk çiftliği için kredi vermektedir. Tavuk Çiftliği Kredisi Veren Bankalar şu şekildedir:

  • Akbank
  • Şekerbank
  • İş Bankası
  • Qnb Finansbank
  • TEB
  • Garanti Bankası
  • Denizbank
  • Ziraat Bankası(faiz indirimli)

Tavuk çiftliği açmak isteyen çiftçiler Ziraat Bankası’ndan faizsiz tavuk çiftliği kredisi alabilirler.

Salma Yarka Tavukçuluk Fiyatları Ne Kadar?

Salma yarka tavukçuluk fiyatları, Salma yarka tavuk çeşidine göre değişkenlik gösterebilir. Genellikle, 2.5 kg ile 5 kg arasında Salma yarka tavuklarının kilosu 85-90 TL arasında değişebilir. Çok küçük tavuklar ise 75-80 TL gibi daha düşük bir fiyat aralığında satılabilir.

Afyon yarkaları üzerinden satışa sunulan günlük 70-75 adet yarka fiyat listesine göre:

  • Lohman Brown 95 TL
  • Tinted 95 TL
  • Nick Brown 95TL
  • Atak-s 95 TL
  • Ligorin95 TL
  • Lohman Sandy 95 TL

Kümestenal ve Sahibinden.com üzerinden satılık kümes hayvanlarının ilanlarını inceleyebilirsiniz. Eğer salma tavukçulukta ısrarlı iseniz Devlet Destekli Salma Tavukçuluk Kredisi için başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Tavuk Çiftliği Kümes Ruhsatı Nasıl Alınır?

Tavuk çiftliği kümes ruhsatını almak için, resmi otoritelere başvurmanız gerekmektedir. Öncelikle hükümetin ilgili bölümüne başvurarak bir kümes veya pazarda tavuk yetiştirmek için ihtiyaç duyacağınız tüm belgeleri sunmalısınız. Bunlar arasında et kesimine ilişkin belgeler, kümes ya da pazarın sahip olduğunuz alana uygunluk belgeleri ve çevre kirliliğine karşı koruma tedbirlerini içeren denetim raporları olabilir. Ayrıca, kümesin kurulacağı alan hakkında da arsa kullanım izni almanız gerekebilir. Verilen belgelerin tümünü gönderdikten sonra, hükümet tarafından size imza atılan bir kümes ya da pazar ruhsatı alacaksınız.

Kümes ruhsatı alabilmek için şartlar aşağıdaki gibidir:

  • Belediyelere giderek yatırım yerine dair ön görüş alınır. Elektrik su bağlantıları, yerleşim yeri alanları veya köy mücavir alanları içinde yer alıp almaması önemlidir.
  • Belediyeye başvuruda bulunurken yazılı dilekçe, uygulama krokisi, tapu fotokopileri götürülür.
  • Daha sonra belediye proje imar planı uygunluğunu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Devlet Su İşleri, İl Sağlık Müdürlüğü gibi kurumlardan görüş alınmaktadır.
  • Daha sonra, olumlu dönüş alındığında bu çiftliğe ait statik, mimari, elektrik, sıhhi tesisat projeleri çizdirilerek zemin etüdü hazırlanır.
  • Hazırlanan projenin bir sureti İl Tarım Müdürlüğü’ne sunulur ve mimari proje alanlarının onayı istenir.
  • Ziraat mühendisleri hayvan refahı, hijyen koşulları, gübre yönetimi şartları kontrol edilir.
  • Tarım il Müdürlüğü’nün onayı ile belediye ruhsatı onaylar ve projeler imzalanır.
  • Belediyeye ruhsat harcı ödenerek işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.
  • Kümes kurulmasının yerleşim alanında herhangi bir kamu yararına zarar veya tehlike oluşturmayacağına dair izinlerin alınması gerekmektedir.
  • Kümesin kurulacağı alana ait arsa veya arsaların mülkiyeti sahibinin adına kayıtlı olmalıdır.
  • Sağlık Bakanlığı’ndan kümes için gerekli sağlık çalışmalarının bilimsel gerçekler çerçevesinde yapıldığı tespit edildikten sonra onaylanması gerekmektedir.
  • Kümesin kurulacağı alana ait ilgili bölge belediyesinden gereken izinlerin alınması gerekmektedir.
  • İlgili Veteriner İşleri Müdürlüğünce yapılacak teknik denetimlerde yeterli koşulların sağlanmış olması gerekmektedir.
  • Kümesin kurulacağı yer, ilgili Organize Sanayi Bölgelerinden veya Organize Gıda Üretim Bölgelerinden itibaren 5 km mesafede bulunmamalıdır.
  • Kümes sorumluları tarafından küme etrafında ciddi bir hijyen ve nem kontrolünün sağlanması şartı aranmaktadır.
  • Kümesin kurulacağı alan, bölgeyi diğer kümeslerden ayıracak yeterli boşlukları içermelidir.
  • Kümes sorumluları, dinlendirmeyi, beslenmeyi, barınmayı ve uzman ve veteriner hekim desteğini her türlü önlemleri alarak sağlamalıdır.

Ruhsatsız tavuk çiftliği olanlara, bu hayvancılık işletmelerine yapı kullanım izni verilmediğinden yukarıda açıklanan TKDK ve KKYDP kapsamında hiçbir şekilde destek alamayacaklardır. İnşaat dışında makine, ekipman desteklerinden de yararlanamazlar. Bu sebeple bağlı bulunduğunuz yerde Belediyelere başvurarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Devlet Destekli

Devletdestekli Medya Grup adına 2023 yılında yaşanan ekonomik dalgalanma sonrası Devlet tarafından verilen destekler ve güncel fiyatlar hakkında içerikler hazırlamaktayım.

FacebookPinterestLinkedInInstagramYouTube

Faizsiz Tavuk Çiftliği Kredisi Hibe Şartları

Ziraat Bankasından Devlet destekli olarak verilmekte olan faizsiz ve düşük faizi tavuk çiftliği kredisi çekerek, sizde salma tavukçuluk yapabilir, çiftlik kurabilir, ördek, kaz, hindi yetiştiriciliği, yumurta tavukçuluğu yapabilirsiniz.

Etlik tavuk çiftliği kurulum maliyeti, ziraat bankası tavukçuluk kredisi, tavuk çiftliği projesi indir, yumurta tavuk yetiştiriciliği, etlik tavuk çiftliği maliyeti, prefabrik tavuk çiftliği maliyeti, yumurta tavukçuluğu maliyeti, tavuk çiftlikleri ne kadar kazandırır, TKDK tavuk çiftliği desteği içeriğimiz de yer almaktadır.

Etlik tavuk çiftliği ve yumurta tavuk çiftliklerinin maliyetleri, yumurta yetiştiriciliğinin etlik tavukçuluktan %30 oranında fazladır.

Moldovalı gelin Muş'ta organik tavuk çiftliği kurdu

Hazır projeleri indirip sıfırdan temin etmek yerine, hazır kurulum yapan firmaları ziyaret ederek tavuk çiftliği projelerini inceleyebilirsiniz.

1000 tavuk yer alan etlik çiftlik ile 3.000 tavuk yer alan yumurta üreten çiftliğin maliyeti ve ne kadar para kazandıracağı bir biri ile aynı değildir. Bu kapsamda tavuk çiftlikleri ne kadar kazandırır sorusunun cevabı görecelidir. TKDK tavuk çiftliği desteği vermektedir. KOSGEB’in ise bu konuda desteği yoktur. KOSGEB hem tavuk çiftliği hemde hayvancılık sektörünün hiçbirine destek vermez.

Sermayesi olmayan ancak hayvancılık yapmak isteyenlere verilen teşviklerden bahsederken, çiftlik kurmak isteyenlere rehberlik mahiyetinde bilgiler vereceğiz. Hükumet tarafından, emekliye, işçiye, çalışana verilen desteklerle birlikte tarımsal alanda yatırım yapanlara da teşvik verilmeye devam ediyor. Bu teşviklerden yararlanmak isteyenler kanatlı kümes hayvanı yetiştiriciliği alanına başvuru yapabiliyor.

Eynesil'de hibe desteğiyle tavuk çiftliği kurdu

18-65 yaş arasında her Türk vatandaşı kümes havyanı yetiştiriciliği hibe teşviklerinden faydalanabilmektedir. Bunun için gerekli şartları ise şöyledir;

  • (ÇKS) Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı bulunmak. Kaydınız yok ise, nasıl kayıt olmanız gerektiğini ÇKS KAYIT yazımızdan öğrenebilirsiniz.
  • Hayvancılık kayıt sistemine kayıtlı olmak.
  • 3 yıl süre ile hayvancılık ile uğraştığını belgelemek veya Tarım ile ilgili bir Yüksekokul mezunu olmak (veterinerlik, doktora vb.)
  • Diğer özel şartları taşımak gerekmektedir.

Tavuk çiftliği kurmak isteyen çiftçiler  %80 oranlarına hibelerden faydalanabilmektedirler.

faizsiz-tavuk-ciftligi-kredisi

Tavukçuluk kredisi

Yumurta tavuk yetiştiriciliği

Tavuk çiftliği kurmak isteyenlere hizmet veren birçok firma tarafından anahtar teslim tavuk çiftlikleri kurulmaktadır. Projenin firmaya teslim edilmesini müteakiben bazı firmalar tarafından, tavuk çiftliği kredisi ve hibe teşviklerinin alınması içinde gerekli başvurular ve projenin bu kapsamda hazırlanmasına yönelik işlemler yapılmaktadır. Mevzuat gereğince Devlet tavukçuluk kredisi çekmek isteyen vatandaşlara 2 farklı kredi verilmektedir. Bu kredilerden birincisi damızlık kanatlı üretimi yapacak kişilere verilen yatırım kredileri, ikincisi ise yine damızlık kanatlı hayvancılık işletme kredisidir.

Prefabrik Tavuk Çiftliği Kurulumu etlik tavuk çiftliği maliyeti, tavuk çiftlikleri ne kadar kazandırır, hazır tavuk çiftliği projesi indir, ve yumurta tavukçuluğu maliyeti hakkında detaylı bilgi alıp araştırma sonuçlarını karşılaştırabilirsiniz.

Tavukçuluk Kredisi Şartları

  • Damızlık yumurta tavuğu yetiştiriciliğinde 1.000 adet,
  • Damızlık hindi yetiştiriciliğinde 5.000 adet,
  • Damızlık kaz, ördek veya bıldırcın yetiştiriciliğinde 1.000 adet,
  • Damızlık etlik piliç ve damızlık yumurta tavuğu yetiştiriciliğinde 10.000 adet,
  • Damızlık devekuşu yetiştiriciliğinde 100 adet asgari hayvan bulunması gerekmektedir.
  • Yurtiçi veya yurtdışı damızlık kanatlı üretim işletmeleri ve kuluçkahanelerden yetiştirilmek üzere alınacak kuluçkalık damızlık yumurta, damızlık civciv ve damızlık yarka alımı ve bu hayvanların yem ve diğer işletme giderlerini kapsar. Devlet destekli tavukçuluk kredisi alınmak istenecek olan hayvanların fatura ve/veya sağlık sertifikalarında damızlık (büyük ebeveyn (grand parent stock), ebeveyn (parent stock)) oldukları belirtilmesi gerekmektedir.

Tavuk Adet Şartları;

  • Tavuk, yumurta ve piliç yetiştiriciliği yapacak işletmeler için her dönem asgari;
  • Etlik piliç yetiştiriciliğinde 10.000 adet,
  • Yumurta tavuğu yetiştiriciliğinde 5.000 adet,
  • Hindi, kaz, ördek, bıldırcın yetiştiriciliğinde 2.500 adet,
  • Deve kuşu yetiştiriciliğinde 50 adet ve üzeri kapasitelerde üretim yapılması veya yapılacak olması gerekir.
tavuk çiftliği kredisi 2018

Kosgeb Tavuk Çiftliğine Destek Verir mi?

Kosgeb tarafından, tavukçuluk yapmak için proje hazırlamaya uğraşmayın. Kosgeb tarafından canlı hayvan alımı için kredi verilmemektedir. Bu sebeple, konu hakkında bilgi sahibi olmayan web sitelerinde yayınlanmakta olan, Kosgeb, hayvancılık kredileri, Kosgeb hayvan alımı için kredi, hayvan almak için kosgeb kredisi, gibi haberlere itibar etmemenizi tavsiye ederiz. KOSGEB tarafından sadece iş kurmak isteyenlere destek verilmekte olup, bu yardım da sadece destekten ibarettir.

Tavuk Çiftliği Kredisi Şartları Değişmedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı her yıl 30 bin lira kümes hayvanı yetiştiriciliğine hibe veriyor. Proje kapsamında başvuru şartlarını taşıyan, kırsal kesimde yaşan gençler, projelerini onaylatarak hibe alabiliyorlar. Devlet verdiği desteği 3 yıl boyunca takip ediyor ve 3 yıl sonra yapılan yatırımın tümü çiftçinin oluyor.

SÖYLEMEZSEM OLMAZ;Bu iş için illaki 500 bin lira değerinde büyük bir çiftliğe ihtiyacınız yok! Prefabrik tavuk çiftliği de başlangıçla işinizi görebilir.

Ziraat Bankası

Ziraat Bankası ve diğer tüm bankalardan bu sektör için para çekebilirsiniz. Ziraat Bankası’ da çekmek istediğiniz krediden faiz almaktadır. Devlet hibe teşvikleri haricinde, kredi almak istediğiniz tüm bankalar tavuk çiftliği kurmak için, salma tavukçuluk, piliç yetiştiriciliği, organik yumurta tavukçuluğu ve benzeri krediler için faiz, komisyon, dosya masrafı, sigorta vb. giderleri almaktadır. Bu kapsamda hesabınızı iyi yapın ve en uygun kredi veren bankaları tercih edin.

Yarka ve civciv yetiştiriciliği

Ziraat Bankası tavukçuluk kredisi vermektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığı yılında tavuk çiftliği kuracak olanlara 30 bin lira hibe desteği verdi. Eğer yaşadığınız bölgenin nüfusu 20 binin altında ise sizde genç çiftçi projesine başvurabilirsiniz. Hayvancılık alanında verilen destekler 2020 yılında da verilmeye devam edecektir.

Başvuru Yaparken Ziraat Bankası Tarafından İstenecek Belgeler

  1. ÇKS Belgesi
  2. Nüfus cüzdanı
  3. Tarımsal işletmesini teşvik edici bilgiler
  4. Karşılık olarak gösterilecek teminata ilişkin  belgeler
  5. Bilançoya göre faaliyet gösteren işletmelerden son 3 yıla ait bilanço ve gelir tablosu

Kaz Çiftliğine %75 Hibe Veriliyor

Kaz Çiftliği Hibesi

Tarım ve Orman Bakanlığı Kaz yetiştiriciliği yatırımlarını desteklemektedir. Bakanlık;

En az 1.000 adet damızlık kaz veya

En az 500 adet ticari kaz için sahip işletmelerde yeni kümes yapımı ve alet-ekipman alımına %75 hibe desteği vermektedir.

Tavuk Çiftliği Kredisi Veren Bankalar Listesi

  1. Akbank,
  2. Şekerbank,
  3. İş Bankası,
  4. Qnb Finansbank,
  5. Ziraat Bankası,
  6. TEB,
  7. Garanti Bankası,
  8. Denizbank

Ziraat Bankası Faizsiz Tavuk Çiftliği Kredisi

Resmi Gazete de yayımlanan tebliğnameye göre 2020 yılında Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tavuk çiftliği kurulumu için 2 farklı kategoride kredi verecekler. Bu kredilerin bir tanesi kanatlı yetiştiriciliği iken, diğeri ise damızlık kanatlı yetiştiriciliği olarak adlandırıldı.

Ziraat Bankası ve TKK Yumurta veya et üretiminde kullanılacak civcivlerin üretimi için geliştirilmiş sürüyü oluşturan kanatlıları, yani damızlık kümes hayvanı yetiştiriciliğine işletme ve yatırım dönemlerinde sıfır faizli tavuk çiftliği kredisi verecek.

2020 yılına kadar Ziraat ve TKK’ne başvuru yaparak (damızlık için) 5.000.000 TL. üst limitli krediden SIFIR FAİZLİ olarak yararlanabilirsiniz.

Bunun haricinde diğer bir kredi ise damızlık yetiştiriciliği dışında kalan hayvancılık türleri için veriliyor. Bu kredinin limitleri ve faiz oranları ise şöyle;

  • Yatırım döneminde yarı yarıya (%25) faiz indirimi
  • İşletme döneminde ise %50 faiz indirimi

uygulanmaktadır. Yani çiftçimiz diğer tavukçuluk faaliyetleri için Ziraat’ten %50 ve %25 oranında faiz indirimli kredi çekebilecektir. Aşağıda ki görselde Resmi Gazete’den alınan indirim oranları yer almaktadır.

Başvuran çiftçinin hangi dönemde olduğu talebi sonrasında kredi teammülerine göre Banka tarafından belirlenecektir.

Tavuk Çiftliği Hibe Desteği Yok mu?

Tavuk çiftlikleri için şuan itibariyle genç çiftçi projesinde 30 bin TL. veya 50 Bin TL. tutarında hibe verilmektedir. Salma tavukçuluk veya organik tavukçuluk yapan çiftçilerimiz, ellerinde ki sermayeye ilaveten Devletten 50 bin TL. daha hibe alarak bu işe iyi bir başlangıç yapabilirler. Genç çiftçi projesi ve başvuru şartları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Eğer salma tavukçulukta ısrarlı iseniz Devlet Destekli Salma Tavukçuluk Kredisi için başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır