hamilelikte şeffaf akıntı kadınlar kulübü / One moment, please

Hamilelikte Şeffaf Akıntı Kadınlar Kulübü

hamilelikte şeffaf akıntı kadınlar kulübü

Hamilelikte Vajinal Akıntı

Hamilelikte Vajinal Akıntı Neden Olur?

“Hamilelikte vajinal akıntı normal mi?” çokça sorulan bir sorudur. Hamilelikte vajinal akıntı normaldir. Ancak vajinal akıntının rengine, yoğunluğuna, kıvamına ve kokusuna göre durum değişiklik gösterebilir. Aslında hamilelikte vajinal akıntı, ilk dönemlerde anne adaylarının çoğunda, saydam renkli veya beyaza yakın formda görülmektedir.

“Hamilelikte vajinal akıntı normal mi?” sorusuna cevap vermek için öncelikle akıntının rengine ve kıvamına bakmak gerekmektedir.

Orkid eşsiz konforu ve üstün korumasıyla hamilelik sürecinde de yanında. Kuruluk hissi ve nefes alan üst yüzeyi sayesinde her an her yerde kesintisiz özgüven sunan Orkid Günlük Pedler ile hamileliğin keyfini çıkar.

Hemen Orkid Ürünlerini keşfet.
Hemen kampanyaları keşfet.

Hamilelikte Vajinal Akıntı Neden Olur?

1_Enpx_shutterstock_

 

Hamilelikte beyaz akıntı lökorea olarak adlandırılır. Gebelik döneminde hormonal yapı ile birlikte; östrojen ve progesteron salgılanma miktarı değişir. Böylece hamilelikte beyaz akıntı karşımıza çıkmaktadır. Hamileliğin ilerleyen dönemlerinde genişleyen rahim, idrar kesesine baskı uygular ve bu da hafif idrar kaçırmaya neden olur. Esasen hamilelerin çoğuna vajinal akıntı gibi gelen bu idrar kaçağıdır. Bu akıntı hamilelikte beyaz sümüksü akıntı kıvamına gelebilir, bu bebeğin yerleşmesi ve hormonların tavan yapmasından kaynaklanmaktadır. Bebek büyüdükçe, ihtiyaçları değişir ve vücut buna uyum sağlamak için, hormon salgısını güncel tutmalıdır. Hamilelikte beyaz sümüksü akıntı da bu güncellemenin bir sonucudur. Ancak gebelikte normal olmayan vajinal akıntılar da yaşanabilmektedir. Bir sonraki başlıkta “hamilelikte akıntı nasıl olur?” sorusunu cevaplandıracağız.

Hamilelikte Akıntı Nasıl Olur?

2_Enpx_shutterstock_

“Hamilelikte akıntı nasıl olur?” pek çok kadının cevabını merak ettiği bir soru. Gebelikte saydam veya hafif beyaz renkte akıntı normal kabul edilir. Ancak farklı renklerdeki akıntı da yanlış bir şey olduğu anlamına gelmeyebilir. Örneğin, hamilelikte pembe akıntı veya açık kırmızı akıntı yaşamak normaldir, buna implantasyon kanaması veya yerleşme kanaması denir ve hamileliğin ilk haftalarında görülür. Döllenmiş yumurta rahim duvarında kendine bir yer edinmeye çalışırken, hafif kanama görülmektedir. Bu da hamilelikte pembe akıntı yaşanmasına sebebiyet verir. Fakat kanama normal görünmüyorsa veya iç çamaşırda belirgin bir kırmızı leke oluşuyorsa, mutlaka doktorunuza görünmeniz gerekmektedir.

Hamilelikte Akıntı Ne Zaman Başlar?

3_Enpx_shutterstock_

Hamilelikte bir akıntı, dönemin erken zamanlarında başlar. Üstelik bir akıntı başladıktan sonra doğuma kadar da devam eder. Burada akıntının özellikleri önem arz eder.

Gebeliğin özellikle son aylarında anne adayları; su kesesinin açılarak su gelmesi durumunu, akıntı ile karıştırabiliyor. Hamilelik dönemi içerisinde su gelmesi önemli bir durumdur ve bazı durumlarda akıntıdan ayrılması mümkün olmayabilir. Eğer şüpheli bir durumla karşılaşırsanız doktora başvurmanız gerekir. Peki hangi durumda şüphelenmek gerekir?

Bir akıntı genellikle küçük miktarlarda ve belirsiz aralıklarla ortaya çıkar. Amnion suyu ise sürekli olarak dışarıya sızar. Amniyotik sıvı genellikle berrak ya da hafif sarımtırak bir renkte olur. Su kıvamında, kokusuz ya da tatlı kokulu bir yapıya sahiptir.

Bu su, sızıntı gibi damla damla ya da aşırı fışkırma biçiminde gelebilir. Suyun gelmesine yönelik bir kuşku duyuluyorsa, gebeliği takip eden doktor ile iletişime geçmek gerekir. Doktor bu sayede doğumun başlayıp başlamayacağına karar verebilir.

Hamilelikte Akıntı Rengi Önemlidir

Hamilelik döneminde akıntı rengi sarı ise, bu bir  enfeksiyon işaretidir. Sarı akıntı, kaşınma veya hafif sızı; mantar enfeksiyonu işaretidir. Ayrıca hamilelikte akıntı rengi koyu ise, klamidya veya trikomoniyaz gibi bir cinsel yolla bulaşan hastalık (CYBH) belirtisi de olabilir. Sarı akıntı, kaşınma veya akıntı kokusunda artış fark ediyorsanız, mutlaka doktora görünmek gerekmektedir. Akıntı rengi koyu sarıya dönüyorsa veya yeşilimsi ise, kötü kokuyorsa veya pütürlü bir kıvam aldıysa; daha ciddi bir problemi işaret ediyor olabilir. Hamilelik zamanında yeşil akıntı önemli bir bakteriyel enfeksiyon veya cinsel yolla bulaşan hastalık ihtimalini akla getirmektedir. Bu ihtimalleri göz ardı etmemek adına hamilelikte yeşil akıntı görüldüğü vakit doktor kontrolü sağlanmalıdır. Hamilelik sürecinde pembe akıntı, ilk dönemlerde normaldir. Sonraki dönemlerde vajinal tahrişe bağlı olarak görülebilir. Ancak pembe renk koyulaşırsa veya kanlı olmaya başlarsa, özellikle ağrı eşlik ediyorsa, doktor kontrolüne ihtiyaç duyulabilir. Hamilelik sürecinde gri akıntı normal değildir ve sıklıkla Bakteriyel Vajinozis (BV) adı verilen, bakteriyel bir enfeksiyona işaret etmektedir. Akıntı ile birlikte aşağıdaki belirtiler de görülmektedir: Kaşınma Tahriş Keskin kötü koku Vulva veya vajinal açıklıkta kızarıklık, kızarma Eğer vajinal akıntı, griye veya kahverengiye dönüyorsa, mutlaka doktora görünmek gerekir. Bakteriyel Vajinozis tedavisi ilaç kullanımı gerektirebilir.

Vajinal Akıntı Renkleri ve Nedenleri

4_Enpx_shutterstock_

Kırmızı Akıntı:

Regl dönemi başlangıcı Genital enfeksiyon Polip Rahim içi veya rahim ağzı kanseri

Pembe Akıntı:

Servikal kanama -  Adet dönemi dışında menopoz döneminde veya hastalık belirtileri olarak ortaya çıkabilir. Bu akıntıdan sonra doktorunuza görünmeniz önemli olacaktır.  Vajinada tahriş – Mantar rahatsızlıkları, cinsel ilişki, kimyasal içerikleri temizlik ürünleri vajinada tahrişe sebep olabilir.  Yerleşme kanaması (İmplantasyon kanaması) – Regl başlamadan gün önce görünen pembe renkli kanamadır. Genellikle gebelikten hemen önce görülse de gebe olmayan kişilerde de rastlanır. 

Beyaz Akıntı:

Mantar enfeksiyonu  - Kandida mantar hücrelerinin vajinada çoğalması ile tahriş, kaşınma, yanma gibi semptomlara sebep olur. 

Sarı Akıntı:

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar (CYBH) – Korunmasız cinsel ilişki ile bulaşan tüm hastalıklar sarı akıntıya sebep olabilir. Eğer sarı akıntıyla karşı karşıya kalıyorsanız, akıntı sonrası doktora görünmeniz gerekir.

Renksiz Akıntı:

Hamilelik – Gebelikte renksiz ve sıvı akıntı olabilir.   Yumurtlama – Ovulasyon yani yumurtlama evresinde de renksiz akıntı görülebilir.  Hormonal değişiklik – Ayrıca hormonal değişiklikler de akıntı miktarında artışa sebep olabilir. Gebeliğin süreci ile ilgili olan bu akıntı hakkında endişelenmenize gerek yoktur.

Gri Akıntı:

Bakteriyel Vajinozis (BV) – Vajinadaki floranın değişerek kötü bakterilerin üremesine sebep olan bir bakteri türüdür ve gri akıntının da genellikle sebebidir. Hamilelik sürecinde normal olmayan akıntı yaşayan anne adayları, mutlaka kendi doktorlarına danışmalıdır. Bazı durumlar, annenin vücut yapısına ve hormonlarına bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, kesin bir yargıya varmak için mutlaka doktor kontrolü gerekmektedir. Ancak renksiz ve kokusuz akıntı yaşanıyorsa, herhangi bir tahriş veya kaşıntı yoksa, akıntı son derece normaldir. Bebek büyürken, vücut ikinci bir insanın varlığını sürdürebilmesi için, kendine yeni bir sistem oluşturmaktadır. Bu da gebelikte normal akıntıya neden olabilir.

Hamilelikte Akıntı Durumunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

5_Enpx_shutterstock_

Kadınlarda hamilelik döneminde akıntı yaşandığında dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunur. Bu unsurlara özen göstermek, sağlık açısından önem arz eder. İşte hamilelik döneminde yaşanan akıntı nedeni ile dikkat edilmesi gereken tıbbi unsurlar:

  • Mutlaka pamuklu iç çamaşırları tercih etmek gerekir.

  • Enfeksiyon riskinin artmasına neden olabilecek, kimyasal içeren temizlik ürünlerini kullanmamak önemlidir.

  • Vajinal bölgenin her duş ve tuvalet sonrası kurulanması gerekir.

  • Gebelik dönemi boyunca dar kıyafetlerden uzun durulması önemlidir.

  • Hamilelik döneminde mantar enfeksiyon oluşumunu destekleyecek şekerli gıdalardan uzak durulması gerekir.

  • Hamilelik süreci boyunca çamaşırları deterjan yerine sabunla yıkayabilirsiniz.

  • Hamilelik dönemince iç çamaşırların özellikle ağ kısımlarının ütülenmesi önem taşır.

Yerleşme Kanaması Nedir?

6_Enpx_shutterstock_

Çoğunlukla pembe renkli vajinal akıntı olarak yaşanan yerleşme kanaması veya diğer adıyla implantasyon kanaması, normal bir süreçtir ve her hamile kadın yaşamak zorunda değildir. Bazı kadınlarda kanama fark edilemeyebilir çünkü kanama miktarı çok azdır. Özellikle hamile bir kadın, gebeliğin ilk birkaç haftası içinde, renksiz akıntının içine karışmış pembelik gördüğünde telaşlanmasına gerek yoktur. Döllenmiş yumurta, rahime ulaştığında kendini bir yere yerleştirmek zorundadır. Bu yerleştirme sırasında rahim duvarında hafif bir kanama olur ve vajinal akıntı ile dışarı atılır. Gayet normaldir ve gebeliğin sıradan bir belirtisidir. Ancak kanama artarsa, çok ağrılıysa veya rengi koyulaşıp kırmızıya dönüyorsa, doktora görünmek gerekmektedir.

 

Kaynaklar:  

monash.pw

monash.pw

 

 Son Güncelleme:

Hamilelikte Yeşil Akıntı Neden Olur Ve Nasıl Ge&#;er? Gebelikte Yeşil Akıntı Bebeğe Zarar Verir Mi

Hamilelik sırasında kadınlar bazı sorunlar ile karşılaşabilirler. Bu sorunlardan en sık görüleni yeşil akıntıdır. Hamilelik sırasın ortaya çıkan yeşil akıntının kıvamı ince, rengi şeffaf ve biraz kokulu olabilmektedir. Son derecede dikkat edilmesi gereken ve diğer adı leukorrhea olan bir durumdur. Hamilelikte yeşil akıntı neden olur? Nasıl geçer? Gebelikte yeşil akıntı bebeğe zarar verir mi tüm detayları ile derledik.

Hamilelik öncesinde ve sonrasında olduğu gibi yeşil akıntılar meydana gelebilir. Bu durum genel olarak vajinal enfeksiyon işareti olarak gösterilir. Tedavi edilmezse ilerleyen zamanlarda daha ciddi problemlere neden olabilir.

Hamilelikte Yeşil Akıntı Neden Olur?

Hamilelik sırasında kadınlarda yeşil akıntılar meydana gelebilir. Vajinal enfeksiyon ve fiziksel olarak bulaşan hastalıklar, hamilelik sırasında yeşil akıntının ana kaynaklarıdır. Hamilelik sırasında kokuşmuş, yeşil veya sarı bir akıntı, örneğin trikomonas vajiniti, bel soğukluğu veya klamidya gibi fiziksel olarak iletilen enfeksiyonların bir göstergesi olabilir. Trikomonas vajiniti, hamilelikte normal olan cinsel ilişki ve idrar ihtiyacı sırasında ağrı ve yanmaya neden olan bir enfeksiyon çeşididir. Bu durumlarla birlikte yeşil akıntıya neden olan durumlar şu şekildedir;

Amniyon sıvısında sızıntı,

Tampon gibi yabancı bir cismin vajinada bırakılması,

Bakteriyel vajinoz,

Pelvik inflamatuar hastalığı,

İdrar yolu enfeksiyonları,

Vajinal siğil

Mantar

Nasıl Geçer?

Her anne adayı için vajinal yeşil akıntı tedavisi farklılık gösterebilir. En önemlisi, akıntıya neden olan değişkenler sabit değildir ve bu hastalığın kaynağını yok etmek için bir tedavi tekniği uygulanmalıdır. Bu nedenle gebelikte olağan dışı vajinal akıntıya neden olan hastalığın çeşidine karar verildikten sonra tedavisi bu şekilde yapılır.

Vajinal enfeksiyon tedavisinden sonra, vajinal yeşilliğin normale dönmesini sağlamak amacıyla birkaç tablet, fitil veya doğal ilaçlar uygulanabilir. Hamilelikte yeşil akıntı tedavisi sonrası vajinal vejetasyonun eski haline dönmemesi durumunda kaşınma ve akıntı tekrarlayabilir. Sonuç olarak vajinal akıntı ve kaşınma tedavisinden sonra vajinal flora kontrol eden ilaçlar eklenmelidir ve tedaviye bu şekilde devam edilmelidir.

Anne veya anne adayları enfeksiyona neden olan mikroskobik organizmaların türüne ve mikroorganizmaların yaşam biçimindeki tepkilerine bağlı olarak, farklı anti-mikrobiyaller, kremler ve fitiller uygulanarak çok iyi bir şekilde tedavi edilebilir. Maya hastalıklarının ortaya çıkması, vajinaya normalde jel veya krem olarak uygulanan mantar önleyici ilaçlar verilir. Bakteriyel vajinoziste anti-enfeksiyon veya krem tedavisi uygulanırken, trikomoniyaz enfeksiyonundan kaynaklanan yeşil veya sarı salınımın tedavisi için reçete onaylanmaktadır. Maya veya bakteriyel enfeksiyonların neden olduğu sarı veya yeşil vajinal akıntı tedavisine başladıktan birkaç hafta sonra olumlu sonuçlar alınabilir. Bununla birlikte, hastalık tekrar ederse, hamilelikten sonra tedaviye devam etmek çok önemli olabilir.

Gebelikte Yeşil Akıntı Bebeğe Zarar Verir mi?

Hamilelik sırasında yeşil veya sarı akıntı çok sayıda vajinal enfeksiyonun bir göstergesi olduğundan, tedavi edilmediğinde hem anne hem de bebek için zararlı durumlara sebebiyet verebilmektedir. Bu soruna müdahale edilmediği takdirde kalıcı hale gelerek hastalığı yaygınlaştırabilir ve bunun sonucunda rahim, yumurtalıklar ve tüplerde iltihaplanmalar meydana gelebilir.

Hamilelik sırasında açık yeşil akıntı, idrar yolu enfeksiyonunu gösterdiğinden, bu iltihaplanma tedavi edilmediğinde yayılarak böbrek tahrişine neden olabilir. Ayrıca hamile bayanlarda yeşil akıntının nedeninin fiziksel olarak bulaşan enfeksiyonlar olduğunu varsayarsak, anne olacak kişiler ve onların partnerlerinin tedavisi hayati önem taşımaktadır. Bu enfeksiyonların tedavi edilmemesi durumunda anne karnındaki bebek kötü etkilenebilir ve doğum anında bebeğe çeşitli tahrişler bulaşma tehlikesi olabilir. Aynı şekilde, hamilelik sırasında tedavi edilmeyen vajinal enfeksiyonlar, başarısız doğum ve zamansız doğum tehlikesini arttırır ve çocuğun ölümüne neden olabilir.

False

Blog

İçerik

Vajinal Akıntı Neden Olur?
Vajinadan Gelen Beyaz Akıntı Hamilelik Belirtisi Midir?
Vajinal Akıntı Hamilelikte Ne Zaman Başlar?
Adet Gecikmesinden Önce Karşılaşılabilecek Erken Gebelik Belirtileri


Vajinal Akıntı Neden Olur?

Vajinal akıntı, kadın üreme sisteminde önemli bir temizlik işlevi görür. Vajina ve serviks içindeki bezlerin yaptığı sıvı, ölü hücreleri ve bakterileri vücuttan uzaklaştırır. Bu, vajinayı temiz tutar ve enfeksiyonu önlemeye yardımcı olur.

Çoğu zaman vajinal akıntı tamamen normaldir. Miktarı, kokusu ve rengi, farklı fiziksel durumlara göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, yumurtlama döneminde veya cinsel olarak uyarıldığınızda daha fazla akıntınız olacaktır, ya da hamileyken akıntınızın kokusunda farklılık olacaktır.

Bu değişikliklerin hiçbiri alarm nedeni değildir. Bununla birlikte, renk, koku veya kıvam normalden oldukça farklı görünüyorsa, özellikle vajinal kaşıntı veya yanma da varsa, bir enfeksiyon veya başka bir durumla karşı karşıya olabilirsiniz.

Vajinadan Gelen Beyaz Akıntı Hamilelik Belirtisi Midir?

Çoğu vajinal akıntı hamilelikle ilişkili değildir. Ancak hamile kadınların çoğu, ilk üç aylık dönemde ve hamilelikleri boyunca yapışkan, beyaz veya soluk sarı renkte bir mukus salgılar. Bu akıntıya, artan hormon seviyeleri ve vajinal kan akışı neden olur. Hamilelik sırasında serviks ve vajina duvarlarınız yumuşadıkça, vajinal akıntılar enfeksiyonları önlemek için artacaktır.

Vajinal akıntıdaki artış, hamilelik sırasında en belirgin vajinal değişikliklerden biridir ve yüksek östrojen ve progesteron seviyelerinden kaynaklanır. Kan hacminde ve kan akışında artışlar da vajinal akıntının artmasına katkıda bulunabilir. Gebelik akıntısı ince, beyaz ve süt gibi olmalıdır.

Vajinal Akıntı Hamilelikte Ne Zaman Başlar?

Hamileliğin en erken belirtilerinden biri vajinal akıntının artmasıdır ve bu hamilelik boyunca devam eder. Lökore olarak bilinen normal vajinal akıntı ince, berrak veya süt beyazı ve hafif kokuludur. Vajinal akıntıdaki değişiklikler, gebe kaldıktan bir ila iki hafta sonra, hatta adet gecikmesi yaşamadan önce başlayabilir. Hamileliğiniz ilerledikçe, bu akıntı genellikle daha belirgin hale gelir ve en çok hamileliğinizin sonunda ortaya çıkar. Hamilelikte akıntıyı önlemek için tampon kullanmaktan kaçınmanız gerekir.

Adet Gecikmesinden Önce Karşılaşılabilecek Erken Gebelik Belirtileri

Gebelik testiniz pozitif çıkana kadar hamile olup olmadığınızı bilmenin bir yolu yoktur. Ancak, adetiniz gecikmeden ve test yaptırmadan önce aşağıdaki erken gebelik belirtilerini yaşamanız gebe olduğunuz hakkında size fikir verebilir:

Hassas Göğüsler: Göğüsler, genellikle gebelik oluştuğunda mesajı alan ilk organdır. Bazı kadınların göğüsleri, gebe kaldıkları ilk günlerde östrojen seviyeleri yükselmeye başladığından dokunulduğunda ağrılı, dolgun ve hatta acı verici olabilir.

Rengi Koyulaşan Areolalar: Gebe kalmayı takip eden haftalarda areolalarınızın (meme uçlarınızın etrafındaki dairelerin) koyulaştığını, çapının arttığını ve hatta üzerinde minik kabarcıklar oluştuğunu fark edebilirsiniz.

Yorgunluk: Yükselen hamilelik hormonu seviyeleri, hamileliğin ilk dört ayında kendinizi halsiz ve uykulu hissetmenize neden olabilir.

Mide Bulantısı: Yeni hamilelik hormonlarının hızla yükselmesi nedeniyle gebe kaldıktan sadece günler sonra sabah bulantısı ve kusmalar başlayabilir.

Kokuya Duyarlılık: Bazı gebe kadınlar, artan östrojen seviyeleri nedeniyle erken dönemde etraflarındaki kokulara daha duyarlı olurlar.

İdrar Sıklığı: Birdenbire sık sık idrara çıkma ihtiyacı hissetmeye başlamak hamileliğin erken dönem işaretlerinden biri olabilir.

Yüksek Vücut Isısı: Progesteron seviyeleri yükseldikçe vücut ısınız artacaktır.

Servikal Mukus: Kremsi hale gelen ve yumurtlama döneminden sonra da aynı şekilde kalan vajinal akıntı, erken dönem hamilelik belirtisi olabilir.

İlgili Uygulama : Doğal Doğum

 

Hamilelikte Yeşil Akıntı Neden Olur Ve Nasıl Ge&#;er? Gebelikte Yeşil Akıntı Bebeğe Zarar Verir Mi

Hamilelikte Sağlık

Haber Giriş: -  

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.