urfa ezmesi nasıl yapılır / Urfa Kebabı Tarifi: Urfa Kebabı Nasıl Yapılır? | Lezzet

Urfa Ezmesi Nasıl Yapılır

urfa ezmesi nasıl yapılır

Borani (Urfa) Tarifi

Borani, bir diğer deyişle Boranı, boraniye genel olarak sebzelerin haşlanması veya sulu yemek biçiminde pişirilmesinden sonra sade ya da sarımsaklı yoğurtla karıştırılarak hazırlanan bir yemektir. Genellikle kuru soğan ile birlikte tüketilir. Borani meze olarak da sofralara konuk olur.

İçerisinde yaygın olarak ıspanak kullanılsa da borani yemeği Urfa bölgesinde etli ve bulgur köfteli olarak pazı ile hazırlanır. Urfa usulü borani yani Pencer (Pazı) Boranısı coğrafi işaret belgesiyle de tescillidir. Özellikle kış mevsiminde yapılan borani, yapımı zahmetli ve kıymet verilen misafirlere sunulan bir yemektir.

Urfa usulü borani servisi de bir seremonidir. Kuzu eti, pencer (pazı) sapı, nohut ayrı ayrı pişirilir ve tek kapta birleştirilir. Sulu yemek gibi servis tabağına konulduktan sonra üzerine kızartılmış minik bulgur köfteleri ve sarımsaklı yoğurt dökülür. Biz ise size meşakkatli bir borani tarifi yerine daha kolay yapabileceğiniz bir tarif vereceğiz. İşte püf noktalarıyla Urfa usulü borani tarifi…

Borani Yemeği Hangi Yörenin?

Borani yemeği hangi yörenin demek zordur. Van ve Isparta başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli yörelerinde farklı şekillerde hazırlanır. Borani, İran, Azerbaycan ve Arap dünyasında ve komşu ülkelerdeki Yahudiler olan Mizrahi mutfağında sıklıkla yapılan bir aperatif olarak karşımıza çıkar.

Urfa usulü borani yemeği seviyorsanız, tadan herkesi kendine hayran bırakan pek çok Güneydoğu Anadolu mutfağı tariflerine de göz atabilirsiniz. Madem borani yemeği yapmaya hazırlandınız belki eliniz bulgura değmişken içli köfte tarifimize de göz atmak istersiniz.

Borani Kaç Kaloridir?

Orta büyüklükte bir porsiyon Urfa usulü borani yaklaşık kaloridir.

Acılı Ezme Nasıl Yapılır">

Acılı Ezme Tarifi

Acılı Ezme Tarifi yapımı çok pratik ve tamamlayıcı bir yemektir. Acılı Ezme Tarifi genelde kebapların yanında tüketilmek üzere yapılmaktadır. Acılı Ezme Tarifi meze olarak da çok popülerdir. En güzel mezelerin başında gelen Acılı Ezme Tarifi için sizlere çok pratik ve yapımı kolay olanı hazırladık. Eğer daha önce Acılı Ezme Tarifi denemediyseniz bu tarif tam size göre.

Acılı Ezme Tarifi Yapılışı

Acılı Ezme Tarifi Yapılışı pişirmeden ve tüm malzemelerin birbirine yedirilmesiyle yapılmaktadır.  Acılı Ezme Tarifi Yapılışı için mümkün olduğunca aşağıdaki reçeteye uygun olarak malzemeleri kullanmanız gerekiyor. Acılı Ezme Tarifi Yapılışı için sizlerden istenen malzemelerin tamamını kullanmanız oldukça önemlidir. Eksik bir malzeme Acılı Ezme Tarifi Yapılışını olumsuz olarak etkiler ve lezzeti eksik bir Acılı Ezme Tarifi ortaya çıkarır.

Acılı Ezme Tarifi için Malzemeler;
  • adet taze soğan
  • adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • yemek kaşığı zeytinyağı
  • İki yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu
  • adet yeşil sivri biber

Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?
Domateslerin kabuklarını soyalım ve minik parçalar halinde doğrayalım. Daha sonra sivri biberlerimizi küçük parçalar halinde doğrayalım. Maydanoz ve taze soğanları ayıklayıp güzelce yıkayalım ve olabildiğince ince kıyalım. Sarımsakları havanda iyice dövelim. bir kapta sıktığımız limon suyu, salça, zeytinyağı ve nar ekşisiyle güzelce çırpalım. Tüm malzemeleri bir kapta toplayalım en son tuz, nane, kırmızı biberimizi de ekleyip güzelce karıştıralım. Ezmemizi soğuk olarak servis edebiliriz.

Gaziantep Et Yemekleri

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir