ata aöf geçme notu hesaplama / ATA AÖF ders geçme notu kaç? ATA AÖF puan hesaplama hakkında bilgiler - Son Dakika Haberleri

Ata Aöf Geçme Notu Hesaplama

ata aöf geçme notu hesaplama

Anadolu Üniversitesi AÖF geçme notu nasıl hesaplanır? İşte detaylar

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki önlisans ve lisans programlarından öğrenci alımı yapılan programlar Acil durum ve afet yönetmeni, adalet, dış ticaret, çocuk gelişimi, iktisat, işletme, muhasebe gibi bölümler yer almakta. İşte AÖF bölümleri:

Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları

  1. Acil Durum ve Afet Yönetimi (Yeni)
  2. Bankacılık ve Sigortacılık
  3. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
  4. Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı
  5. Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon (Yeni)
  6. Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
  7. Halkla İlişkiler ve Tanıtım
  8. İnsan Kaynakları Yönetimi
  9. Laborant ve Veteriner Sağlık
  10. Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası
  11. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
  12. Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi
  13. Radyo ve Televizyon Programcılığı
  14. Sağlık Kurumları İşletmeciliği
  15. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
  16. Turizm ve Otel İşletmeciliği
  17. Turizm ve Seyahat Hizmetleri

AÖF Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları

  1. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
  2. Yönetim Bilişim Sistemleri

AÖF İktisat Fakültesi Lisans Programları

  1. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  2. Uluslararası İlişkiler (İngilizce) (Yeni)

AÖF İşletme Fakültesi Lisans Programları

  1. İşletme (İngilizce) (Yeni)
  2. Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi

AÖF Çan Eğrisi Not Sistemi Rehberi (Dönem Sonu Not Hesaplama)

AÖF Öğrenci Girişi Yapmak için Tıklayınız

Kredili sistemdeki çan eğrisi nedir, bu not sisteminde başarı koşulları nelerdir ? Üniversitelerde ders notu hesaplamada 2 belirgin sistem vardır. 1. Katalog Sistemi: Geçme veya[...]

Kredili sistemdeki çan eğrisi nedir, bu not sisteminde başarı koşulları nelerdir ?

Üniversitelerde ders notu hesaplamada 2 belirgin sistem vardır.

1. Katalog Sistemi: Geçme veya başarı puanlarının kesinlikle belli olduğu sistem. Örneğin: “50 ve üstü alan herkes geçer.”

2. Çan Sistemi: Sınıfın not ortalaması dikkate alınır böylelikle geçme notu ve diğer başarı puanları belirlenir.

AÖF’ün bu yıl kullanmaya başladığı dönemlik kredili sistem de çan eğrisi gibi örgün öğretimde yer almaktadır. Bu açıdan açık öğretimdeki sistem gitgide normal örgün üniversitelerdeki sisteme yaklaşmaktadır.

Çan eğrisini tanımlarken, sınıfın not ortalaması dikkate alınır dedik bunu biraz açalım. Çan eğrisi not sisteminde bağıl değerlendirme vardır. Yani aldığınız puan, sınıfınızdaki diğer öğrencilerin aldığı puana göre (ona bağlı olarak) belirlenir.

Diyelim kolay bir ders var, herkesin yüksek not aldığı, bu derste 60 puan alıp kalabilirsiniz. Buna karşın zor bir derste 40 puanla geçebilirsiniz.

Konuyu biraz daha detaylı açıklarsak:

5 öğrencinin aldığı bir ders olsun. Bu dersten öğrencilerin dönem sonu notları (Vize %30, Final %70) aşağıdaki gibiyse:

60 + 80 + 25 + 70 + 55 = 290

Bu puanı öğrenci sayısına bölersek: 290:5= 58 puan bu sınıfın ortalamasıdır

. Ancak geçmek için en az 58 puan alınması anlamına gelmemektedir. Sınıfın bu ortalama puanı genellikle CC harf notuna denk gelir. CC ne çok kötüdür ne de çok iyidir tam ortadadır.

Standart Sapmanın Etkisi: Sapma öğretmenler tarafından belirlenir diyelim bu rakam 10 olsun. sınıfımızın ortalaması: 58 idi.

58 = CC ise
58 + 10 = 68 =CB olur.
Aynı şekilde 58 – 10 = 48 CD olur.

Başarı ve harf notları genel olarak şu şekildedir:

84,00-100 - AA (geçti)
77,00-83,99 - AB (geçti)
71,00-76,99 - BA (geçti)
66,00-70,99 - BB (geçti)
61,00-65,99 – BC (geçti)
56,00-60,99 - CB (geçti)
50,00-55,99 - CC (geçti)
46,00-49,99 - CD (ortalamaya göre geçer)
40,00-45,99 - DC (ortalamaya göre geçer)
33,00-39,99 - DD (ortalamaya göre geçer)
0-32,99 - FF (kaldı)

Peki bunu öğrendim de ne oldu diyebilirsiniz, sonuçta bu sizin puanınızın yanında diğer öğrencilerinin puanlarının da etkili olduğunu gösteriyor. Açıkcası bunu hesaplamanıza imkan yok, genel olarak 45 – 55 arası notlar taban geçer notlardır. Kredisi yüksek derslerden iyi not almak ise, ortalama ile geçme hakkınızı yükseltir. Açıköğretim fakültesi dersleri listemizdeki ders kredilerine (K) göz atabilirsiniz.

  • Facebook
  • Google

ATA AÖF not hesaplama 2021... 2021ATA AÖF ders geçme notu nedir? ATA AÖF not hesaplama nasıl yapılır?

Erzurum Üniversite ATA AÖF güz dönemi ilk sınavları yapılıyor. Online olarak gerçekleşen sınavlarda öğrencilerden belirli bir sürede sınavlarını bitirmeleri istendi. Sınavların ardından, 2021 ATA AÖF not hesaplama nasıl yapılır, ATA AÖF’de kaçla geçilir, ATA AÖF ANO nedir, AGNO notu nasıl hesaplanır… gibi sorular sorarak ATA AÖF'de nasıl sınıf geçilir öğrenmeye çalışıyor. ATA AÖF sınıf geçme detayları haberimizde...

2021 ATA AÖF NOT HESAPLAMA YÖNTEMİ

2021 ATA AÖF güz dönemi vize sınavları sona erdi. Sınavlara giren öğrenciler https://www.ataaof.edu.tr/Baglantilar/Obs/19 üzerinden sınavlarını yaptıktan sonra dersten nasıl geçeceğini araştırmaya başladı.. Peki ATA AÖF ders geçme notu nedir? 2021 ATA AÖF not hesaplama nasıl yapılır? ATA AÖF’de nasıl sınıf geçilir? İşte 2021 ATA AÖF ders geçme notu hesaplama…

2021 ATA AÖF NOT HESAPLAMA YÖNTEMİ

ANO HESABI NEDİR, AGNO NASIL HESAPLANIR?

Pandemi sürecinde online sınavlara girerek ATA AÖF sınavında ter döken öğrenciler için ATA AÖF geçme notu nasıl hesaplanır anlatacağız. Öncelikli olarak ANO hesabı nedir, AGNO nasıl hesaplanır sorularına cevap verelim.

Erzurum Üniversitesi uzaktan eğitim sınav notu hesaplama:

Uzaktan eğitimin en çok tercih edilen okullarından birisi olan Erzurum Üniversitesi’nin ATA AÖF sınavlarına pandemi dolayısıyla ilgi çok büyüktü. Sınav sonuçlarını 18 Haziran itibari ile öğrenen öğrenciler sınav sonuçlarının notlarını hesaplayarak geçer puanı nasıl alacaklarını anlamaya çalışıyorlar. Bu yıl ATA AÖF’e ilk kez başlayan öğrenciler ANO ve AGNO not hesaplamanın anlamını bulmaya çalışıyor.

AĞIRLIKLI NOT ORTALAMASI (ANO) NEDİR?

Ağırlıklı Not Ortalaması(ANO) ve Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) kavramları, öğrencinin bir üst yarıyıldan ders alıp alamayacağının, DC ve DD aldığı derslerden geçip geçemeyeceğinin, öğrencinin kayıtlı olduğu programdan mezun olup olamayacağının ve mezun olursa mezuniyet derecesinin ne olacağının belirlenmesinde kullanılır.

ATA AÖF BAĞIL NOT HESAPLAMA LİNKİ

2021 ATA AÖF NOT HESAPLAMA YÖNTEMİ

ATA AÖF DERS NOTU HESAPLAMA

a) Blok uygulama dersleri hariç, diğer derslerde ara sınavların yüz yüze yapılması halinde ders başarı notuna ara sınav puanının katkısı %30, yarıyıl/yılsonu/bütünleme sınav puanının katkısı %70’tir.

b) Ara sınavların çevrimiçi (online) olarak yapılması halinde ders başarı notuna ara sınav puanının katkısı %20, yarıyıl/yılsonu/bütünleme sınav puanının katkısı %80’dir.

c) Blok uygulama derslerinden uygulama sonucunda alınan puan ara sınav puanı, teorik sınav sonunda alınan puan ise yarıyıl sonu sınav puanı olarak değerlendirilir. Başarı notu hesaplamasında ara sınav puanının katkısı %60, yarıyıl sonu sınav puanının katkısı %40 olarak alınır. Blok uygulama derslerinde bütünleme sınavı yapılmaz.

ATA AÖF HARF NOTU AĞIRLIK KAT SAYISI

AA 4,00

BA 3,50

BB 3,00

CB 2,50

CC 2,00

FF 0,00

G Geçer

Z Devamsız

AGNO hesabında, tekrar edilen dersler için en son hesaplanan başarı notu dikkate alınır.

Erzurum Üniversitesi ATA AÖF ders geçme notu hesaplanırken, alınan puanlar bir harf üzerinden isimlendirilir. Hesaplama yapılırken, sistem üzerinden vize/final ve bütünleme ile hesapladığı bir dersten alınan puanlara göre şu harfleri verir;

30-35 arası alanlara CC,
36-45 arasında alanlara CB,
45-65 arasında alanlara BB
…………….
75-100 arasında olanlara AA tanımlayabilir...

Bu hesaplama ve tanımlama sonunda sistemde FF olarak görülen dersler tekrar alınan ve 30'un altında puan alınan derslerdir. Aday o dersi tekrar almak zorunda kalır.

ATA AÖF'de bir dersten geçmek için, o dersin sınavlarında aldığınız başarı ortalaması ile aldığınız harf dikkate alınır.

Bu sebeple eğer 35 aldıysanız CC ile geçmeniz garanti değildir. Eğer sınav sistemi CC harfi için 55-65 arası olanları tanımlarsa o aralıkta kalan notu almanız zorunludur. Aksi durumda o dersten kalırsınız. Yani her sınavda CC'nin karşılığı mutlaka 30'un üstü olacak ve mutlaka geçilecek anlamı taşımamalı.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir