sinüzit ve migren nasıl geçer / Sinüzit ve Migren Nasıl Ayırt Edilir? Sinüzit mi? Migren mi? - Nörolog Dr. Emel Gökmen

Sinüzit Ve Migren Nasıl Geçer

sinüzit ve migren nasıl geçer

Sinüzit Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir?

Sinüzite ne iyi gelir, sinüzit yüz kemiklerinin içerisinde yer alan boşlukların iltihap ile dolmasıyla oluşan bir rahatsızlıktır. 

Sinüzit genellikle kişide baş ağrısı olarak kendini göstermektedir ve en yaygın belirtisi de baş ağrısı olarak yer almaktadır.

Sinüzitin kendi içinde sınıflandırması vardır. Bunlar;

•    Subakut Sinüzit

•    Akut Sinüzit

•    Tekrarlayan Sinüzit

•    Kronik Sinüzit

Sinüzit belirtileri;

•    Koyu kıvamdaki burun akıntısı

•    Burun tıkanıklığı ve akabinde uykuda horlama

•    Geniz akıntısı ile birlikte ona eşlik eden boğaz yanması

•    Göz çevresinde baskı ve ağrı

•    Baş ağrısı

•    Koku alma duyusunda zayıflık

•    Bazen oluşan ağız kokusu

Sinüzite ne iyi gelir;

Tuzlu Su

Sinüzite ne iyi gelir tuzlu su, burunda yer alan mukusların çözülmesi ve nefes almanın rahatlamasını sağlar. Bu sayede kişi rahatlamış ve sinüzitin baskısı bir nebzede olsa hafiflemiş olur.

Yüksek Yastık Tercihi

Yüksek yastık kullanmanız burun tıkanması gece uykuda önleyeceğinden daha rahat nefes almanızı sağlar bu sayede uykuda horlamanın da önüne geçilmiş olur.

Tarçın Kullanımı

Sinüzite ne iyi gelir, sinüzitin neden olduğu baş ağrısını hafifletmek için kullanılır. Bu sayede kişideki baş ağrısı azalır ve günlük yaşamı daha az etkilenmiş olur.

Buhar Banyosu

Sinüzite ne iyi gelir, özellikle ağrının ve baskının fazla olduğu zamanlarda yapılacak olan sıcak banyo burun bölgesinin açılmasını ve rahat nefes alınmasını sağlamaktadır. Kişi bu şekilde rahatlayacak ve sinüzitin oluşturduğu baskı azalacaktır.

Acı Baharat

Sinüzite ne iyi gelir, acı yemek tıkanan sinüslerin açılmasını sağlamaktadır. Bu sayede sinüsler açılacak ve burun rahatlayacaktır. Mide rahatsızlığı olan kişilerin fazla acıdan uzak durması gerekmektedir.

Kekik Yağı ve Fesleğen

Kekik yağı ve fesleğen kullanımı sinüzitleri rahatlatıp kişide sinüzitin oluşturduğu baskıyı azaltacaktır. Kekik yağını suyunuza bir iki damla olacak şekilde tüketebilirsiniz. Kekik yağının dışında çayı da ağrının ve baskının azalmasını sağlamaktadır.

Soğuk Kompres

Sinüzite ne iyi gelir, ağrıyan bölgenize buz ile yağacağınız soğuk kompres o bölgedeki ağrının hafiflemesini sağlayacaktır bu sayede sinüzitin oluşturduğu baskıyı da azaltmış olacaktır.

Sinüzit belirtileri olan kişi öncelikle mevcut durumunun sinüzit olduğunun net tanısını uzman bir hekimden destek alarak randevu alıp muayene olarak emin olmalıdır. Sadece belirtiler üzerinden genel bir yargıya ulaşmak doğru değildir. Bu yüzden kulak burun ve boğaz uzmanından randevu alınıp sinüzit tanısı konulduktan sonra tedavinin yanı sıra ek olarak doktor kontrolünde belirtilen ve önerilen şeyler uygulanabilir.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım

Yayınlama Tarihi: 27 Nisan

Sayfa içeriğinde yer alan bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. İlgili sayfada tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğeler yer almamaktadır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Sinüzit ağrısı nasıl geçer? Sinüzit kaynaklı baş ağrısına ne iyi gelir, evde tedavi için ne yapılır?

Ağrı veya baskı sadece kafanızda değil, sinüs bölgesinin herhangi bir yerinde hissedilebilir. Bazen sinüs kaynaklı baş ağrıları devam eden sinüzit rahatsızlığının bir belirtisidir.

Sinüs baş ağrıları, alerjiniz varsa mevsimsel olarak veya yalnızca bazen sinüsleriniz başka bir nedenden dolayı tetiklendiğinde gerçekleşebilir. Sinüs baş ağrısını tedavi etmek için kullanabileceğiniz bitkisel ilaçlar, reçetesiz tedaviler ve reçeteli ilaçlar vardır.

SİNÜS KAYNAKLI BAŞ AĞRISI TEDAVİSİ
Doktorlar sıklıkla sinüs enfeksiyonlarının kendi başlarına çözülmesini önermektedir. Yetişkinler için ateş, şiddetli ağrı veya yedi günden fazla süren enfeksiyon gibi belirli semptomlar yaşamadıkça akut sinüzit için tıbbi tedavi görmemek en iyi yöntemdir.

EVDE YAPILAN İLAÇLAR
Eğer bir sinüs baş ağrınız varsa, sinüslerinizde sıkışmış olan tıkanıklığı incelemek yardımcı olabilir. Bir nemlendirici çalıştırmayı veya bölgeyi temizlemek için sinüslerinizi salin solüsyonla sulamayı deneyin.

Buharda solunum da yardımcı olabilir. Sinüslerinizin bulunduğu bölgeye ılık, ıslak bir bez sürülmesi drenaja neden olabilir ve basıncı azaltabilir.

Ayrıca, sinüs basınç noktalarına hafifçe basarak sinüs drenajını desteklemeyi deneyebilirsiniz. Burnunuzun köprüsünde gözlerinizin arasındaki alana başlayın ve yaklaşık bir dakika boyunca dokunun veya sürekli basınç uygulayın. Bu, sinüslerinizdeki sıkışmış mukusun neden olduğu tıkanmayı gevşetebilir.

Burnunuzdaki drenajı desteklemek için, başınızı öne doğru eğmeden ve burnunuzu üflemeden önce, burnunuzun her iki tarafına hafifçe bastırın. Gözlerinizin altındaki bölgeyi elmacık kemiklerinizin üstünden içeri ve yukarı doğru iterseniz, biraz da basınç tahliyesi yaşayabilirsiniz.

İbuprofen (Advil) ve asetaminofen (Tylenol) gibi analjezikler, sinüs baş ağrısından hissettiğiniz acıları soluklandırabilir. Ayrıca, ağrılı bir çene veya ateş gibi diğer semptomları da tedavi edebilirler.

Ancak bu ilaçlar hissettiğiniz acıya neden olan altta yatan iltihaba karşı geliştirilmemiştir.. Sinüs baş ağrınız birkaç gün içerisinde daha da kötüye giderse veya devam ederse, analjezik kullanmayı bırakın ve neler olup bittiği hakkında doktorunuzla konuşun.

Ev ilaçları işe yaramazsa, oksimetazolin (Afrin) veya psödoefedrin (Sudafed) gibi dekonjestanları denemek isteyebilirsiniz.

Ancak, doktorunuzla sinüs tıkanıklığınız hakkında konuşmadan üç günden fazla bir süre dekonjestan alma. Oxymetazoline, üç gün sonra tekrar tıkanmaya neden olabilir.

REÇETELİ İLAÇLAR
Eğer bir sinüs enfeksiyonu sinüs baş ağrınıza neden oluyorsa, doktorunuz antihistaminikler, mukolitikler (mukusunuzu temizleyen ilaçlar) ve dekonjestanları reçete edebilir. Ancak doktorunuz, bakteriyel bir enfeksiyonun neden olduğu sinüzit komplikasyonlarını yaşamadığınız sürece antibiyotik reçete etmez.

Baş ağrınıza yol açan alerjiler varsa, doktorunuz antihistaminikler veya kortikosteroid çekimleri yapabilir.

ALTERNATİF TEDAVİLER
Sinüs baş ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilecek alternatif tedaviler de vardır. Bilimsel bir inceleme makalesinde, ananas suyunda bulunan bir enzimler karışımı olan bromelain, nazal sekresyonları inceltebileceğini öne sürüyor. İnceleme ayrıca ısırgan otunun (Urtica dioica) uzun süredir devam eden rinit vakalarına rahatlama getirebileceğini öne sürüyor.

Ciddi bir sinüs enfeksiyonu geçirirseniz, bu tedavi yöntemlerinin durumu iyileştirmediğini veya anında rahatlama sağlamayacağını hatırlamak önemlidir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir