alaçatı sığacık plajı / Sığacık Plajı Genel Özellikleri (Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti)

Alaçatı Sığacık Plajı

alaçatı sığacık plajı

 

İzmir tertemiz plajları ve enfes zeytinyağlı yemekleriyle tatilcilerin vazgeçilmez adreslerinden. Çeşme, Alaçatı, Urla ve Karaburun gibi yerlerin dışında Seferihisar’ın mahallesi Sığacık da yıldızı yeni parlayan ama tarihi çok eskilere dayananlardan. Arnavut kaldırımlı sokakları, beyaza boyalı küçük evleri, mandalina kokulu bahçeleriyle görenleri kendine hayran bırakıyor. İşte size Sığacık gezi rehberi…

1

İzmir tertemiz plajları ve enfes zeytinyağlı yemekleriyle tatilcilerin vazgeçilmez adreslerinden. Çeşme, Alaçatı, Urla ve Karaburun gibi yerlerin dışında Seferihisar’ın mahallesi Sığacık da yıldızı yeni parlayan ama tarihi çok eskilere dayananlardan. Arnavut kaldırımlı sokakları, beyaza boyalı küçük evleri, mandalina kokulu bahçeleriyle görenleri kendine hayran bırakıyor. İşte size Sığacık gezi rehberi…

2

İzmir’in ilçesi olan Seferihisar, senesinde Türkiye’nin ilk ‘Citta Slow’ yani ‘Sakin Şehir’ unvanını kazandı.

3

İtalyan bir komite tarafından küreselleşme karşısında bozulmadan kalan, kültürünü, mimarisini, geleneklerini ve yöresel lezzetlerini günümüze taşıyabilen küçük yerleşimlere verilen bu unvanı Seferihisar ziyaretçilerine sunduklarıyla fazlasıyla hak ediyor.

4

Sığacık da bu sakin ilçenin en güzel köşelerinden. Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos seferine hazırlık amacıyla yaptırdığı kale surları içinde yaklaşık yıldır yaşam devam ediyor.

5

Son dönemlerde ise bölgenin şöhreti dilden dile yayılmaya başladı. Restore edilen sur içi bölgesi, hemen yanı başındaki Teos Antik Kenti, tertemiz plajları ve ışıltılı marinasıyla Sığacık ziyaretçilerine pek çok seçenek sunuyor.

6

İzmir merkeze 50, Seferihisar’a da 5 km. uzaklıkta bulunan mahalleye, dünyanın en kaliteli mandalinalarından sayılan ‘Satsuma’ bahçeleri arasından geçilerek varılıyor.

7

Sizi limana ulaştıran yolun sağında sur içi bölgesi solunda ise Teos Marina kalıyor. Sakin Şehir hareketinin bir parçası olarak restore edilen kale içi bölgesindeki bembeyaz boyalı ev ve tarih kokan sokaklarıyla Sığacık dünyanın en otantik tatil köylerinden biri olmaya aday.

8

Bazıları tek bazıları çift katlı olan küçük cumbalı evlerin pek çoğunda çiçeklerle kaplı serin avlular var. Bu evlerin pek çoğu pansiyon ya da butik otel olarak hizmet veriyor.

9

Bazı evlerin de odaları kiraya veriliyor, böylece yöre halkı ile iç içe, kültürü tamamen hissederek bir tatil yapma fırsatı buluyorsunuz.

10

Kendine özgü tasarımları olan şık kafe ve hediyelik eşya dükkanları ise sur içi bölgesine yayılmış durumda. Beyaz evler arasında tarihte yolculuk yaptıktan sonra ev yapımı limonata ve karadut şerbeti ile küçük bir kafede mola vermek de sizi çok mutlu edecek.

11

Sur içi bölgesinin pembe erguvan bezeli sokaklarının güzelliği kadar, kasabanın limanı da ruh dinlendiren cinsten. Liman boyunca sıralanmış kafeler, çay bahçeleri, balık restoranları tam anlamıyla gürültüden uzak köşe arayanlara göre.

12

MÖ yılında kurulan Teos Antik Kenti de Sığacık merkeze 3 km uzaklıkta bulunuyor.

13

Kazılar esnasında bulunan yazıtlar açısından Türkiye’nin en önemli antik kentleri arasında gösterilen bölgenin ziyaretçileri de Sığacık’ın ünlenmesi ile artmış durumda. 5 lira giriş ücreti olan antik kentin en önemli ve ilginç yazıtlarından biri de yıllık bir kira sözleşmesi.

14

Sığacık gezinizi zenginleştirecek bu rotayı da mutlaka listenize eklemelisiniz. Sabah erken saatte ya da öğleden sonra geç bir saatte giderseniz güneşin kavurucu etkisine maruz kalmadan keyifle dolaşırsınız.

15

Kanuni döneminde yapılan iki katlı kalenin yapımında da Teos Antik Kenti’nin taşlarından faydalanıldığı için, kale duvarlarında antik kente ait kitabelere rastlamak mümkün.

16

Günümüzde tek katı ayakta olan kale savunma amacından ziyade deniz üssü ve gümrük kontrol merkezi olarak hizmet vermiş. Şimdilerde ise restore edilmiş haliyle turizmin en yeni adreslerinden.

17

Sığacık’ın ziyaretçileri gönülden fetheden bir başka yönü de pazar günleri kurulan yöresel pazarı. Pazar deyince aklınıza sadece meyve sebze gelmesin. Bu pazarın en önemli özelliği yöre halkı tarafından yapılan yemeklerin ve el işlerinin satılması.

18

Pazarın en gözde lezzetleri de el açımı baklavalar, sarma çeşitleri, yerel ürünler ile yapılmış reçel ve turşular. Kadınlar evlerinin önüne kurdukları tezgahlarında tepsi tepsi enfes baklavalar, tencereler dolusu sarmalar satıyorlar. Bunlara ek olarak kendi yaptıkları el işlerini sergileyip para kazanıyorlar.

19

Ege’nin meşhur otları ve bunlardan yapılan enfes gözlemeler de yine ziyaretçilerin gözdelerinden.

20

Sakin Şehir hareketinin bir parçası olarak tüm ürettikleri ürünlerin malzemelerini de yerel üreticiden temin ediyorlar. Festival havasında geçen bu pazar da şüphesiz ki unutamayacaklarınız arasına girecek.

21

Tüm bu güzelliklerin yanında Sığacık size bir de eşsiz deniz keyfi sunuyor. Akkum ve Ekmeksiz plajları İzmir’in saklı cennetlerinden sayılıyor.

22

Sığacık limanından günübirlik motor turları ile de Papaz boğazı, Taş Ada, Azmak, Aktaşlı ve Çamağız bölgelerine gidilebiliyor.

23

Sığacık’tan aynı zamanda Yunan Adaları’ndan Samos’a da bahar ve yaz aylarında karşılıklı feribot seferleri var.

24

Seyahatinizi daha da renklendirmek isterseniz bu seçeneği de değerlendirebilirsiniz. Keyifli bir yürüyüş yapacağınız Teos Marina da yine Sığacık turunuza eklemeniz gereken duraklardan.

25

Yıllardır hemen her yaz yolumu düşürdüğüm İzmir ve çevresini gerçekten çok seviyorum ama ilk kez gittiğim Seferihisar sakinliği, gerçekten dinlendiren atmosferi ile kalbimi çaldı diyebilirim.

26

Ancak üzülerek söyleyebilirim ki henüz turizmde hakkettiği değere ulaşamamış.

27

Çeşme, Alaçatı gibi yaz aylarında adeta birisine çarpmadan yürümenin bile imkansız hale geldiği duraklardan sonra Sığacık’ın boş sokakları beni gerçekten üzdü.

28

Yerel halkın büyük emek verdiği, Türkiye’nin yavaş başkenti sayılan ve bir çok değere sahip ilçe umarım ki sakin ruhundan bir şey kaybetmeden daha çok insanın hayatında yer eder.

29

Kleopatra Koyu : Ege&#;nin en güzel ve en az bilinen plajı / Çeşme / İzmir

Kleopatra Koyu yani bir diğer adıyla Sığacık Plajı muhteşem güzelliği ve eşsiz manzarasıyla Çeşme&#;nin az bilinen bir köşesi. Bu cennet gibi plajı sizler için Elitfukara hesabının yazarları Zehra ve Mutlu kaleme aldı&#;

Kleopatra Koyu / Sığacık Plajı gezi rehberi

Yaz gelince en çok seyahat ettiğimiz yerlerden biri tartışmasız İzmir oluyor. Denizinin temizliği, her kıyısının ayrı güzelliği ve renkli gece hayatı vazgeçilmez olmasının en büyük sebeplerinden diyebiliriz. Peki, şimdiye kadar duymadığınız bir plajdan bahsetsek size ne dersiniz? Sıkı durun hemen anlatıyoruz.

Bugün size anlatacağımız yer Çeşme Ovacık’ta bulunan Kleopatra Koyu diğer adıyla ise Sığacık Plajı. Haritalardan iki ismiyle de bulabilirsiniz 🙂 Alaçatı ya da Çeşme’ye gittiğimizde denize girilecek çok fazla yer olduğu için haklı olarak hepsinin güzelliğini ayrı ayrı tatmak isteriz. Ki biliyorsunuz bizde o keşfi sevenlerden biriyiz 🙂

Daha önce Çeşme seyahatlerinizde siz de birçok plaj keşfedip bolca yüzmüşsünüzdür. Ancak Elit Fukaranız sizin için olayları değiştirmeye geldi.

Kleopatra Koyu / Sığacık Plajı nerede ve nasıl gidilir?

Özellikle bu kısmı okumanız koya ulaşabilmeniz için şart. Çünkü bu koy kıyı kıyı gezerken görebileceğiniz bir yer değil. Bir site içerisinden girmeniz gerekiyor. En keyiflisi araba kiralama yapmak çünkü çevrede gezecek çok fazla nokta var. Yolcu’tan İzmir Adnan Menderes Havalimanıaraç kiralama fiyatlarına mutlaka göz atın. Dilerseniz İzmir araç kiralama seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

Delikli Koy’a doğru giderken koya inmeden yolunuza dümdüz devam edin. 3 km kadar sonra yol size bir anda keskin bir sola dönüş veriyor. Verdiği yerin ise bir site girişi olduğunu göreceksiniz. Bu site Özpamir Sitesi…Girişte güvenlik var. “Acaba girsem mi girmesem mi?” diye düşünebilirsiniz ancak düşünmeyin. Elit Fukaranızı dinleyin ve siteye giriş yapın, biraz ilerledikten sonra ise hoş geldin Kleopatra Koyu 🙂

Bu illegal bir giriş değil. Belediye başkanı siteye “Eğer insanların girmesine izin vermezseniz bu koyu size de kullandırmam” demiş ve site sakinleri istemeyerekte olsa dışarıdan gelenlerle bu koyu paylaşmak durumunda kalmış. Bir dip not düşmek gerekirse, istemeyerek de olsa derken gelen bazı insanların doğaya ve başka insanlara saygısızlıklarını görünce hak vermemekte elde değil maalesef.

Çünkü bu tarz insanları bizlerde çevremizde görmek istemiyoruz. Devam edelim… Plaja kadar arabayla inemiyorsunuz. Arabanızı yol üzerinde müsait bir yere park ettikten sonra sizi uzun bir merdiven bekliyor ama sonrası EF-SA-NE!

Kleopatra Koyu&#;nun özelliği ne?

Denizi belki de İzmir çevresinde girdiğiniz en soğuk su olacak. Öyle Haziran ayında su tam ısınmamışken falan değil, Ağustos ayında soğuk bir su bahsettiğimiz 🙂 Ama sıcak havalarda çok güzel geldiğini belirtmeden edemeyeceğiz. Plajı ise kum… Yani “Kızgın kumlardan serin sulara atlamak” sözü sanki burası için yazılmış gibi…

Denizin temizliğine zaten diyecek yok. Su altında etrafınızı balıklar sararken, güneşte suyun altında yansımalarıyla harika bir deniz sunacak size…

Gölgelik alan yok. Burada bulunan şemsiyeler site sakinlerine özel, o yüzden gölgelik isterseniz kendi şemsiyenizi götürebilirsiniz.

Son olarak doğayı koruyalım! Çöplerimizi çöp kutusuna atalım ya da torbalara koyup yanımıza alalım… Doğaya sahip çıkacak olan kişiler biziz! Lütfen değerini bilelim.

Sığacık Tatil Rehberi

İzmir, Türkiye&#;nin güzel, tarih dolu, sebze yemekleri meşhur, sıcacık, sınırlarında birbirinden güzel tatil beldelerini barındıran bir şehri.

Çeşme, Alaçatı, Foça, Urla, Seferihisar ve daha nice adı duyulmuş; tatil, deniz, kum, güneş denince akla gelen ilk tatil yerleri.

Bu yazıda, son dönemlerde kendinden sıkça söz ettiren İzmir&#;in Seferihisar ilçesindeki Sığacık tatil beldesi hakkında size yardımcı olacak bilgilere ulaşabilirsiniz.

Sığacık

Sakin Şehir

İzmir‘in yeşil, ağaçlarla kaplı, farklı ve renkli ilçelerinden biri olan Seferihisar&#;a bağlı, son dönemlerin tatil anlamında yükselen yıldızı Sığacık, sakin ve sessiz bir tatil yapmayı planlayanların vazgeçilmez adresleri arasında yer alıyor. Dünyada citta-slow yani sakin yaşayan, sakin akan şehir unvanına sahip yörelerden biri. Sığacık, marinası, marinaya yanaşan tekneleri ve esas olarak Kaleiçi adı verilen mevkii ile popüler. Kaleiçi denilen yer, Sığacık&#;ta kale sınırları arasında bulunan bölgeye deniliyor. Kaleiçi de iki katlı, taş evleri ile ünlü. Kaleiçi&#;nin daracık sokak aralarında gezinmek, güzelce süslenmiş taş evlerin önlerinde fotoğraf çektirmek oldukça keyif verici.

Sığacık Çarşı

Sığacık Kaleiçi, taş evlerde çekilen dizi ve filmlerle her dönem popülerliğini korumayı başarıyor. Kavak Yelleri, Egenin Hamsisi dizilerine, Olanlar Oldu filmine kapılarını açmış evler burada yer alıyor. Dikkat çeken husus, özellikle taş evlerin dış görüntülerinin renkli ve keyif verici olması.

Sığacık Çarşı

Deniz ve Plaj

Sığacık merkezde, Kaleiçi&#;nde denize girilmiyor. Merkezde Sığacık limanı mevcut. Denize girilebilecek en yakın yerler, merkeze araçla dakika mesafede bulunan Büyük Akkum Plajı ve Küçük Akkum Plajı. Merkezden yürüyerek gitmek isterseniz oldukça yorucu ve dik bir tepeyi aşmanız gerekiyor.

Sığacık Plajı

Plajların bulunduğu yerde oteller, restoranlar mevcut. Küçük Akkum Plajı özel bir plaj. Giriş ücreti Ağustos itibariyle bir içecek ve şezlong dahil 35 TL. Plajda şezlongların dip dibe olduğunu söylemekte fayda var. Denizi oldukça güzel, içi kum ve yavaşça derinleşiyor. Deniz, rüzgar alan bölgede olduğu için dalgalı ama dalgalı olması sebebiyle de gayet temiz.

Küçük Akkum Plajı

Büyük Akkum Plajı&#;nda ise otel ve işletmelerin kendilerine ayırdığı bölümler hariç halk plajı da bulunuyor. Burada büyük bir girinti var, bu sebeple de denizi dalgasız. Büyük Akkum Plajı, güzel bir kuma ve denize sahip plajlarından biri. Deniz, sığ ve girince hemen derinleşmiyor. Yüzmek için biraz açılırsanız daha rahat edebilirsiniz. Deniz suyu sıcaklığı da oldukça makul. Halk plajında isterseniz belediyenin tesislerinde şezlong ücreti Ağustos itibari ile 5 TL. Halk plajı olması ve nispeten küçük bir koy olması sebebi ile tatil dönemlerinde oldukça kalabalık oluyor. Bu dönemlerde de hem plajda yer bulmak hem denize girmek zorlaşıyor.

Büyük Akkum Plajı

Kalabalık Akkum plajları yerine Sığacık Kaleiçi&#;ne biraz daha uzak mesafede yer alan Akarca Plajını da tercih edebilirsiniz. Akarca Plajı, merkeze 3 km mesafede. Köy yollarından geçilerek araçla 10 dakikada varılıyor.

Akarca Plajı, aslında yazlık evlerin ve otellerin arasında yer alan, uzun sahil şeridine yayılmış bir plaj. Sahilde özel plajlar da bulunuyor ancak bunlar lüks işletmeler değil. Geniş bir alana yayılmış halk plajı da mevcut ama burada şezlonglar yok, belediye tarafından bir işletme de bulunmuyor. Plaj, kalabalık değil, oldukça sakin ve boş bir plaj. Denizi güzel ve temiz ancak oldukça dalgalı. Ayrıca girişinden itibaren küçük taşlı. Deniz girer girmez derinleşiyor ve denizde sağa sola gittiğinizde de neresinin derin olacağını kestirmek zor. Deniz suyu da biraz soğuk.

Akarca Plajı

Yemek ve Gezi Mekanları

Sığacık&#;ın deniz kenarına konumlanmış, uzun bir çarşısı mevcut. Okey oynanan çay bahçelerini, dondurmacıları, balık restoranlarını, incik boncuk, el işlerinin satıldığı gece pazarını bu çarşı boyunca görmeniz mümkün.

Sığacık Deniz

Ayrıca marinanın bulunduğu yerde, çeşitli yemek ve canlı müzik yapan restoranların yer aldığı, açık hava alışveriş merkezi bulunuyor.

Yine çarşı içinde Sıcacık isimli İzmir&#;in meşhur boyozunu yiyebileceğiniz güzel bir fırın da var.

Salaş balıkçı restoranları deniz tarafında yanyana konumlanmış. Fiyatlar bir tatil beldesine göre genel olarak uygun. Ağustos itibariyle çupra TL, levrek TL, kalamar TL. Bu restoranların yanında instagramda popüler olan balıkçı mekanları da mevcut. Buralarda fiyatlar da oldukça yüksek.

Sığacık Çarşı Mekanları

Sığacık&#;ta, yaz aylarının vazgeçilmezi dondurma, keçi sütünden. Çarşı içinde birçok dondurmacı var. En güzeli ise Kecheese isimli keçi süt ürünleri satan dükkan. Dondurmanın topu Ağustos itibariyle TL ama 1 top dondurmayı bile oldukça büyük koyuyorlar. Tadı da gerçekten farklı. Her çeşidi ayrı lezzetli.

Kecheese

Sığacık&#;ta mandalina, nar ve zeytin ağaçları her yeri kaplamış durumda. Hepsinin görüntüleri birbirinden huzur verici. Narlar ağaçlar üzerinde olmuş hatta çatlamış vaziyette dallarda görmek mümkün. Narlar ağaçta iken tanelerini görebiliyorsunuz.

Sığacık&#;ta her yıl Eylül ayında Sığacık mandalinasını tanıtmak ve bunu turizme çevirmek için mandalina festivali düzenlenmekte. Tatilinizi Eylül döneminde planlarsanız festivale de katılma şansı yakalayabilirsiniz.

Festivali yakalayamazsanız da Sığacık mandalina lokumundan tadarsanız festivale katılmış gibi hissedebilirsiniz. Sevdiklerinize de mandalina lokumundan hediye götürebilirsiniz.

Mandalina Lokumu

Konaklama

Sığacık’ta lüks oteller yerine butik otel ve moteller mevcut. Butik otellerin konaklama ücretleri biraz yüksek olsa da daha uygun fiyatlara konaklama yapmak da mümkün.

Eğer Kaleiçi&#;ine yakın, çarşı içinde konaklamak isterseniz otellerin gecelik fiyatları biraz daha yüksek. Kaleiçi&#;nde yanyana, güzel dizayn edilmiş birçok butik otel mevcut. Bu oteller çarşı içinde olduğu için gece geç saatlere kadar gürültü olması muhtemel. Özel araçla gidenler için dar sokaklarda park yeri bulma ihtimali çok düşük. Kaleiçi&#;ne girmeden ara sokaklara ya da otoparka aracınızı park edebilirsiniz. Kaleiçi&#;nde konaklayacaksanız bu kriterleri göz önünde bulundurmanız faydalı olacaktır.

Kaleiçi yerine merkeze dakika yürüme mesafesinde birçok küçük motel bulabilirsiniz. Sığacık&#;ta konaklama önerisi için Sığacık Kaptan Motel linkine göz atabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir