antialerjik kılıf kullananlar / EVOMED Antialerjik Antimite Yastık Büyük Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Antialerjik Kılıf Kullananlar

antialerjik kılıf kullananlar

Evinizi nasıl anti-alerjik yaparsınız?

Evde alerji yapan şeyler, alerjen vücutlar için adeta bir işkence. Özellikle alerjinin sebebini bulamıyorsanız oldukça sıkıntılı bir dönem yaşayabilirsiniz. Peki evimizi nasıl anti-alerjik yapabiliriz? Evim Dergisi arşivinden&#;

Ev tozu ve ev akarları gibi alerjenlerden yaşam alanlarınızı korumanın yolları ve anti-alerjik ev ürünleri hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz?

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Yatak odasındaki toz sorununu çözme yolları

ALERJİ NEDİR?

Alerji, vücudun, aslında zararlı olmayan bazı maddelerden veya hava şartlarından etkilenmesi ya da psikolojik etkenler sonucu bazı maddelere aşırı reaksiyon göstermesidir.

Normalde vücudu koruyan bağışıklık sistemi, bazı insanlarda zararlı olmayan birtakım maddelere karşı da aşırı yanıt verir. Bu reaksiyonlara “aşırı duyarlılık” ya da “alerji” adı verilir. Alerjik reaksiyona yol açan antijene de “alerjen” denir. Alerjik reaksiyonlar tek tip değildir, birçok yolla ortaya çıkarlar, vücudun değişik bölümlerinde meydana gelebilirler ve çeşitli şiddette olabilirler.

Doğa dostu olan uygulamalar ve doğaya karşı duyarlı ürünler yalnızca astım ve alerjilerin semptomlarını azaltmakla kalmaz aynı zamanda evinizi genel olarak daha sağlıklı, daha hijyenik bir hale getirir. 

EVDE ALERJİ YAPAN ŞEYLER &#; ALERJİ YUVALARI

Sizin ya da aile bireylerinizden birinin alerjisi var mı? Yanıtınız evet ise, evde alerji yapan şeyler nedir? sorusunun yanıtını merak ediyorsunuz.

Alerjik bünyeye sahip insanlar dışarıdan gelen tetikleyicilere karşı çok eğilimlidir. En hijyenik ortam olduğunu düşündüğünüz evinizde bile alerjinizi tetikleyecek noktalar vardır.

SAKSILARDA KÜF OLUŞABİLİR &#; EV AKARLARI

Evinizin her köşesinde hatta hiç beklemeyeceğiniz yerlerde bile toz, akar ve evcil hayvanlarınızın döküntüleri bulunabilir. Örneğin evimizi güzelleştiren bitkilerin saksılarında küf oluşup yaşam alanınızın her yerine yayılabilir. Bunu önlemek için bitkinizdeki ölü yaprakları temizleyin, fazla sulamaktan kaçının ve saksıların altına altlıklar yerleştirin.

EVCİL HAYVAN ALERJİSİ

Eğer evcil hayvanınız varsa onlardan dökülen ölü hücreler de havada uçuşarak yatak, mobilya ve halılara yapışır. Evcil hayvanlar hayvan kepeği, toz ve polen gibi diğer alerjenleri de toplayabilir.

Bu yüzden evcil hayvanlarınızı yatak odanızın dışında tutmanız çok daha iyi olacaktır. Ayrıca onların bulunduğu alanları elektrik süpürgesi ile sık sık temizleyin ve onlarla oynadıktan sonda ellerinizi yıkamayı unutmayın.

HALI VE KİLİMLER TOZ TOPLAR -EV AKARLARI

Evde alerji yapan şeylerden biri de halı ve kilimlerdeki tozlardır. Halı ve kilimler de zaman içinde toz toplar. Odanıza güzellik katan halılar eninde sonunda toz akarlarına ev sahipliği yapar. Toz akarları ve onların dışkıları da alerjilerinizi tetikler. Eğer alerjiniz varsa halılarınızı sık sık temizleyin ya da kaldırın.

KİTAPLAR KÜÇÜK BÖCEKLERİN GIDASIDIR &#; EV AKARLARI

Kitaplar düşüncenin gıdası olmakla birlikte aslına bakılırsa küçük böceklerin de gıdasıdır. Toz akarları, kitap bitleri ve küf sporları barındırırlar. Bunu önlemek için onları kapalı kutularda saklayın ya da düzenli olarak kapaklarını temizleyin.

KAPİTONE MOBİLYALAR

chesterfıeld-koltuk modelleri

Kapitone mobilyalar da toz akarları için rahat bir sığınma alanı. Düzenli olarak elektrik süpürgesiyle temizleyin ya da kumaş olarak deri, sentetik veya yumuşak kumaşlar tercih edin, çünkü onlar daha az alerjiktir.

YATAKLAR TOZ YUVASI

Yatağımız evimizdeki en rahat yer ancak toz akarları için de eşsiz bir yuvadır. Bu küçük zararlıları uzak tutmak için yatağınızda, yastıklarınızda ve bazanızda kılıflar kullanın. Her hafta düzenli olarak çarşaflarınızı sıcak suda yıkayın. Yıkanamayan örtü ve kırlent kullanmaktan kaçının.

DUŞ BAŞLIKLARINDA PAS

Duş başlıklarında genellikle pas oluşur. Bu pas oluşumu küf sporlarının işidir. Banyonuzu temiz ve kuru tutun, ayrıca fayanslarınızda ve diğer gizli bütün alanlarda siyah küf oluşumunu engellemek için bütün yüzeyleri çamaşır suyu ile düzenli olarak temizleyin.

Mutfağın küf için en iyi yaşam alanlarından biri olduğunu biliyor muydunuz? Sürekli akan su mutfakta küfün oluşmasının nedenidir eğer buzdolabınızın damlama kabı varsa onu düzenli olarak fırçalarla temizleyin. Aynı zamanda küflenmiş eski yiyecekleri bekletmeyin ve çöp tenekelerinizin üzerini örtün.

KLİMALAR DA ALERJİ NEDENİ OLABİLİR

İnverter klima nedir

Klimalar da toz akarı, küf ve hatta mantarların yuvasıdır. Hassas filtreli klimalar taktırın ve onları da düzenli olarak temizleyin. Her sene temizletip dezenfekte ettirin. 

EVDE ALERJİ YAPAN ŞEYLER VE ÇÖZÜMLERİ

Evde alerji yapan şeyler ve ev akarları için çözüm önerilerimiz de var.

Alerjenleri azaltın

Evinizdeki alerjenleri azaltmanın, siz ve ailenizin yaşam kalitesini yükseltmek için ilk adım olduğunu unutmayın.

Pas ve küflerden korunma: 

Pas ve küften korunmak için yapılması gereken ilk şey pas tutmuş veya sudan zarar görmüş herhangi bir döşemeyi çıkarmaktır. Mümkün olan alanlarda döşemeleri meşe, beton ya da vinil olanlarla değiştirin. Eğer nemli bir yerde yaşıyorsanız havadaki nemi azaltmak için nem giderici makinelerden kullanın.

Isıtma, havalandırma ve klima sisteminizde üreticinin önerilerini dikkate alın. Bütün bu sistemlerinize iyi kalite filtreler satın alın ve gerektirdikleri sıklıkta değiştirin.

Camlarınızı temiz tutun ve düzenli olarak küf ve pas oluşumuna dair belirtilere karşı kontrol edin. Tahta storlarınızı, yıkanabilen silindir güneşlikler ya da kumaş perdelerle değiştirin.

Toz ve havada dolaşan alerjenleri azaltın:

Yataklarınızda akar geçirmez alezler kullanın ve bütün yatakları, kırlentleri, parça halıları, perdeleri ve örtüleri her hafta yıkayın. Yatak odası tekstillerini en az derecede yıkamanız öneriliyor.

Her hafta zeminleri elektrik süpürgesi ile temizleyip sonra silin. Hepa filtresi olan elektrik süpürgeleri kullanmaya dikkat edin. Halılarınızı da düzenli olarak yıkamaya verin. 

Deri, tahta ve metal gibi, silinmesi kolay olan malzemelerden yapılmış mobilya ve dekoratif ürünleri tercih seafoodplus.info tutabilecek çok fazla süs eşyası almayın. Hepa filtresi olan bir havalandırma sistemi kurdurun. Mümkünse uyurken alerji semptomlarınıza neden olmaması için temiz hava sağlayın.

Lavaboda bulaşık bırakmayın!:

Alakasız gibi görünse de, kirli bulaşıkları hemen yıkayıp kurulamak evinizdeki nemi azaltır. Küflenmiş yiyeceklerinizi dışarıdaki çöp kutunuza atın ve herhangi bir küf oluşumuna karşı lavaboyu düzenli olarak silin.

Banyoyu temiz tutun:

Banyo, küf ve pas için en iyi yaşama alanıdır. Duvar ve tavanları düzenli olarak temizleyin ve bozuk musluğunuz varsa bir an önce onarın. Her kullanımdan sonra banyo duvarlarını ve kapılarını silin. Banyodaki aksesuarları temiz ve kuru tutun, ayrıca banyonun düzgün havalandırıldığına emin olun.

Temizlik şeklinizi gözden geçirin:

Bazen kullandığınız ve en iyisi olduğunu düşündüğünüz temizlik malzemeleri aslına bakıldığında soluduğunuz alerjenlerin sayısını artırır. Zehirli kimyasallar ve ağır kokusu olan çamaşır suları evinizdeki hava kalitesini düşürebilir ve nefes alma problemleri yaşamanıza neden olabilir. Küvetleri, lavaboları ve tezgâhları temizlemek için soda,leke çıkarıcı olarak ise elma sirkesi ya da limon suyu kullanabilirsiniz. Ayrıca 2 bardak musluk suyu, 3 yemek kaşığı sıvı sabun ve lavanta veya çay ağacı yağı gibi 20 damla dezenfektan esansiyel yağdan oluşan bir dezenfektan hazırlayabilirsiniz. Her kullanımdan sonra sünger ve bezleri makinede yıkayın.

Toz yumakları

evdeki mikroplar

Alerjinin suçlularından biri de toz yumakları. Kapı arkalarında, yatak altlarında ve köşelerde biriken bu toz kümeleri sağlığı büyük ölçüde etkiliyor. Evinizde daha rahat nefes almak için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Pencereleri kontrollü açın:

Güzel havanın tadını çıkartmak için pencereleri açmak nefes aldığınız havaya ve evinize polen ve küf sporlarının dolmasına davetiye de çıkartır. Pencere telleri bile bu mikroskobik partiküllerin içeri girmesini engelleyemez.

Ev akarları için klima kullanın:

Klima, evdeki havayı soğutup kurutarak ferahlatır. Nem gidericiler de nemli alanlarda büyüyen alerjenlerle savaşır. Bu adımlar, size toz yumaklarına ve mevsimsel alerjilere karşı verdiğiniz savaşta yardımcı olabilir.

~Ev tozu akarı alerjisi: Korunma ve tedavi yolları
Prof. Dr. Yonca TABAK

Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Alerji Uzmanı

HER 5 ÇOCUKTAN BİRİ ALERJİK

Şu anda ülkemizde her 5 çocuktan birisi alerjik, her 10 çocuktan birisi ve her 4 erişkinden birisi astım tanısı ile tedavi alıyor. Astım çocuklarda yüzde 90 alerjik kökenli olup, bazen alerjik bronşit olarak da adlandırılmaktadır. Gerek dünyada gerekse ülkemizde alerji ev tozu akarına karşı gelişmektedir.

İnsanlar ev tozu akarı ve mikropları birbirine karıştırabiliyor. İkisi aynı şey değildir. Ev tozu akarları çevremizde gözle göremeyeceğimiz büyüklükte yaşamlarını sürdüren böcek ailesinden canlılardır. İnsanların deri döküntüleri ile beslenirler.

EV TOZU AKARLARI ALERJİ SEBEBİ

Ev tozu akarlarının vücut parçacıkları ve dışkıları ile ortama saldıkları proteinler insanlarda en fazla alerji yapan maddelerdir. Akarlar sıcak ve nemli ortamı severler. Bu yüzden evler, özellikle yatak odaları aynı zamanda bol deri döküntüsü yani besin içerdiği için akarların en fazla barındığı alanlardır.

Ev tozu akarları alerjik astım bronşite yol açabildiği gibi alerjik nezleye de neden olabilmekte; çoğu zaman solunum sistemi bir bütün olarak tutularak alerjik astım ve alerjik nezle bir arada görülmektedir.

İleri derece alerjik solunum yolu hastalıklarının tedavisinde ana hedef hastanın çevresindeki ev tozu akar miktarını en aza indirmektir. Bu yönde ev içinde alınması gereken bir dizi önlem vardır.

Bu önlemlerin içinde en önemlisi evden halıların kaldırılmasıdır. Dokuma halılar, ister elde ister fabrikada dokunmuş olsun, ister sentetik isterse yün olsun, ev tozu akarları için önemli bir yaşam alanı oluştururlar. Akarlar bakteri değildir.

O nedenle antibakteriyel halılar ev tozu akarından korumaz. Ev tozu akar parçacıkları ağır olduğundan uzun süre havada asılı kalamazlar. Yerde yürürken havalanır, yürüyen kişinin solunum sistemine ulaşır ve sonra hızla yere geri çökerler.

BUHARLI TEMİZLİK ROBOTLARI

Buharlı temizlik robotları yüksek ısıyla akarları öldürür; ancak dışkı parçacıklarını uzaklaştırmada yetersiz kalır. Kalın halılar yerine çamaşır makinesinde yıkanabilecek ince örgü kilimler kullanılmalıdır. 

Kilimler 60 derecede yıkandığında hem ev tozu akarları ölür; hem de akarların dışkı parçacıkları suyla uzaklaştırılmış olur. Altmış derecede yıkanmaya uygun olmayan kilimlerin 40 derecede yıkanması ve hasta odası dışındaki alanlarda kullanılması mümkündür. Ev tozu akarları nemli iklimlerde ürerler.

Ev içi nem oranının %50’yi geçmemesinin  sağlanması gerekir. Bazı evlerde kalorifer nedeniyle hava çok kuru olabilir. O zaman bir nem ölçer yardımıyla nemin derecesini belirleyip kalorifer peteklerine su koyarak veya buhar aletleri kullanarak ev içi nem artırılabilir.

NEM GİDERİCİ ALETLER KULLANIN

Ancak ev içi havasının nemi % 50’den yüksek ise o zaman bu tip nem artırıcı önlemler yerine nemi giderici girişimler söz konusu olacaktır. Bu yönde ev içi havasının nemini alıp suya çeviren nem giderici aletler kullanılabilir. 

Ev içinde temizliğin HEPA filtreli özel süpürgelerle yapılması gerekir. Koltukların üzerinin de bu makinelerle alınması ev tozu maruziyetini azaltacaktır. Ev tozu önlemlerine önemli katkıda bulunacak bir diğer girişim de akarları geçirmeyen yatak yastık yorgan kılıflarının kullanılmasıdır. 

Yapılan çalışmalar akar temasının en fazla yatak yorgan ve yastıktan gece uyku sırasında geliştiğini göstermektedir. Alerji kılıfları yatak, yorgan, yastıktaki akarların kişiye geçişini engellemektedir. Bu kılıflar çok sıkı dokunmuş özel pamuklu kumaşlardan yurt dışında üretilmekte ve ülkemize ithal edilmektedir.

ODA ODA, BİR EVDE ALERJİYE NE SEBEP OLUR?

OTURMA ODASINDA ALERJİ YAPAN ŞEYLER

Oturma odaları çok kullanıldığından toz akarlarının biriktiği bir liman olabilir. Sigara, puro ve diğer tütün ürünleri özellikle pasif içici durumunda olan çocuklarda astım ve diğer solunum yolu hastalıklarını tetikleyebilir.

Bu nedenle sigara kullanıyorsanız evin dışında ya da balkonda içmeyi tercih edin. Ayrıca tozları almayı ve zemini elektrik süpürgesiyle sık sık temizlemeyi de unutmayın.

Evcil hayvanınız varsa tüylerini hemen hemen her yerden topladığınız kaçınılmaz bir gerçek. Bu nedenle her gün koltuklarınızı ve zemini elektrikli süpürge ile temizlemeyi ihmal etmeyin. Şömineniz varsa bacasının iyi çekip çekmediğini kontrol ettirin. Yaydığı karbonmoniksit gazı alerjinizi tetikleyebilir. 

YATAK ODASINDA ALERJİ YAPAN ŞEYLER

Evde alerji yapan şeyler büyük oranda yatak odasından da çıkabilir. Yatak odaları genellikle toz toplayan malzemeler içerir. Bu nedenle yatağınızı ve perdelerinizi sık sık temizlemelisiniz. Çarşafları en az haftada bir kez sıcak su ile yıkayın.

Anti alerjik yatak ve yastık kullanın. Odadaki nemin % oranında olmasını sağlayın. Toz akarları özellikle halı, döşemeli mobilyalar ve doldurulmuş oyuncaklarda olur. Nemli bir bez veya elektrikli süpürge ile düzenli olarak sert yüzeyler, mobilyaların döşemeleri ve halıları temizleyin. 

BANYODA ALERJİ YAPAN ŞEYLER

Banyolar genellikle nemli alanlardır. Bu nedenle kullanımdan sonra banyonuzu havalandırın ve ıslak alanları kurulayın. Küfler için de iyi bir kaynaktır.

Evde alerji yapan şeyler araştırıyorsanız bilmelisiniz ki nem rahatlıkla küf sorununa yol açabilir. Küf de solunum yolu rahatsızlıkları, astım ve alerjik reaksiyonların sebepleri arasında yer alır. Nemi kontrol ederek ve havalandırarak banyonuzda küfün önüne geçebilirsiniz. 

MUTFAKTA

Mutfağınızda fırın gibi gaz sızdırabilecek eşyaların olduğunu unutmayın. Ayrıca bu alanda hijyeni sağlamak için kimyasal maddeleri de bulundurduğunuz kaçınılmaz bir gerçek. Bu nedenle mutfağınızı sık sık havalandırın ve kimyasalları güvenli bir yerde saklayın. 

Yatak böcekleri: Odanızdaki bu koku bir istila uyarısı olabilir

Yatak böcekleri: Odanızdaki bu koku bir istila uyarısı olabilir

EVDE MİKROPLAR NASIL TEMİZLENİR?

Evdeki mikroplar nasıl temizlenir? En fazla mikrop barındıran yerler

EVDE SAĞLIKLI YAŞAM NASIL SAĞLANIR?

Ekolojik ol, sağlıklı yaşa &#; Evde sağlıklı yaşam nasıl sağlanır?

Daha fazla ev düzeni ve dikkat edilmesi gereken noktalarla ilgili bilgi almak istiyorsanız &#;Evde Düzen&#; sayfamızı incelemelisiniz.

Antialerjik yorgan ve yastık

Doğal yapısı antialerjik özelliğe sahip tek yorgan ipek yorgandır. 


Tüm antialerjik ipek yorgan ve yastık seçeneklerini seafoodplus.info dan görebilirsiniz.


İpekte bulunan Sericin isimli protein mayt barınmasını engelleyen doğal bir yapıya sahiptir.

Bu nedenle % ipek dolgulu ipek yorgan'da kullanım süresi boyunca alerjen barınamaz.

Antialerjik adı ile satılan kaz tüyü yorganlar ve diğer bir çok ürünün kimyasallar ile yıkandığı için geçici olarak alerjenlerin öldürülerek veya alerjenlerin sık dokuma kumaşlardan geçmesi engellenerek antialerjik özellik kazandığını biliyor musunuz?

Doğal yapısı antialerjik olan tek yorgan ipek yorgandır. Siz de ipekshop ipek yorganı tercih edin gece rahat uyuyun!


İpek yorgan alın, rahat uyuyun
 

Alerji Nedir?


Alerji, vücudumuzun bazı maddelere verdiği aşırı reaksiyondur. Alerjik özellik, genetik olarak alınmaktadır. Bununla birlikte çevresel faktörler de son derece önemlidir.


Küçük yaşta mayt gibi alerjenlerle karşılaşanların daha sonra bu maddelere alerjisi olma riski oldukça artmaktadır.

 

Ev Tozu Akarları - Maytlar


mite ve alerjenler

Sıcak ve nemli ortamda hızlaca çoğalırlar, atık insan derisiyle beslenirler.

Akarların kendisi dışında oluşturdukları dışkılar alerjiktir.

Halı, kilim, yatak, yastık, yorgan, perde gibi yerlerde oldukça yüksek adetlerde bulunurlar.

Alerjinin başlaması solunum yoluyla vücuda girmeleriyle olur

İpeğin yapısında bulunan Sericin proteini mayt oluşumunu engeller.

İpek yorgan mayt barındırmaz ve ipek yorgan doğal yapısı antialerjik tek yorgandır.

Maytları temizleyerek, silerek, yıkayarak kalıcı olarak yok etmek mümkün değildir.

Alerjisi olan kişilerin gerçekten mayt barındırmayan ürünler kullanmaları önerilir.

Ayrıca mayt barındıran halı, kilim gibi ürünlerinde kullanılmaması gerekir.
 

İpek ve Alerji


İpek, 18 proteinden oluşan % organik yapıda olan bir üründür.

İpek'i oluşturan proteinlerden "Sericin" ipek'de mite oluşmasını engeller.

Bu nedenle ipek, doğal yapısı tamamen antialerjik, özelliklere sahip olan tek üründür.

Bu nedenle yattığınız ortamı kalıcı olarak temiz ve antialerjik hale getirmek içi ipek yorgan, ipek yastık kılıfı ve ipek yastık kullanmanızı öneriyoruz.

Sadece ülkemizde değil bütün dünya'da ipek dolgulu yorgan, ipek dolgulu yastık, ipek nevresim takımları alerjik rinit, astım, bronşit rahatsızlığı olanların ilk tercihi olan ürünlerdir.

Bütün bunların dışında egzama gibi cilt alerjisi olan kişilerin de cilde en yakın kumaş olan ipek kumaştan yapılmış ürünleri kullanması dermatologlar tarafından tavsiye edilmektedir.

 

Yatak Odası ve Alerji


Günde ortalama 8 saat uyuruz.

Mayt alerjisi olan bir kişinin, ömrünün yaklaşık üçte birini mayt barındıran bir yastık ve yatak üstünde geçirmektedir.

Ortalama her iki yılda bir yastığınızın ağırlığının yaklaşık %10'u ölü mite ve onların dışkılarından oluşmaktadır.

Evdeki diğer odalara kıyasla, yatak odası en fazla mayt barındıran odadır.

Bu nedenle mayt ile mücadeleye yatak odasından başlamak isabetli olacaktır.

Her ürünün üzerine antialerjik yazısı kolayca yazılmaktadır.

Örneğin kaz tüyü yorganlar maytların temizlenmesi için kimyasallarla yıkanırlar. Bu sadece geçici bir çözümdür.

Kaz tüyü, yün, pamuklu yorgan ve yastıkların alerjisi olanlar tarafından kullanımını alerji uzmanları tarafından önerilmemektedir.
 
Yastık ve Alerji

İpek yastık kullanın, rahat uyuyun

Yastığınızı en son ne zaman değiştirdiniz?

Alerjiyi tetikleyen unsurun gece içimize çektiğimiz mayt ve onların dışkılarıdır.

Eğer hijyenik bir ortamda uyumak isiyorsanız kullandığınız yastığı da değiştirmenizi öneririz.

Yüzümüzün temas ettiği yastıklarımızın da antialerjik olması en az yorganlar kadar önemlidir.

İpek dolgulu yastıklar mayt barındırmadığı için nefes yoluyla içimize mayt çekmemizi engellerler.

Tüm antialerjik ipek yorgan ve yastık seçeneklerini seafoodplus.info dan görebilirsiniz.

 

 

 

  ALERJİK kişilerin dikkat edeceği EN ÖNEMLİ konu alerjik oldukları maddelerden SAKINMAKTIR.

 

 

   KESİNLİKLE SİGARA İÇMEYİN ve SİGARA İÇİLEN ORTAMDA BULUNMAYIN.

 

 

Polenlere alerjikseniz;
  • Çiçek açma mevsiminde çiçek tozları ile temastan (piknik yapmak gibi) kaçının,

  • Çayır, ot, ağaç gibi yeşilliklerin çok yoğun olduğu bölgelerden uzak durun.

  • Ilık havalarda gece yarısından sabaha kadar pencerelerinizi kapalı tutun. Çünkü, polenlerin en fazla olduğu zaman sabahın erken şafak vaktidir.

  •  Özellikle güneş doğarken uçuşmaya başlarlar,

  • Bahçede ve ev dışında çalışmaktan ve spor yapmaktan kaçının,

  • Çiçek tozlarının saçlarınızda kalmasını önlemek için yatmadan önce saçlarınızı yıkayın,

  • Günlük giydiğiniz elbiseyi yatak odasında tutmayın, havalandırın,

  • Otomobil kullanırken pencereyi ve havalandırmayı kapalı tutun.

  •  

    Ev tozu akarları ve küf mantarı sporlarına alerjikseniz;
  • Yatağınızda organik yapılmış herşeyi sentetik olanlarla değiştirin. Pamuk, yün, at kılı, kuş tüyü, çayır atu gibi malzemelerden yapılmış yatak, yorgan, yastık, çarşaf ve örtüleri kullanmayın. Bunların yerine naylon, elyaf, sünger gibi sentetik malzemeden yapılmış olanları kullanın,

  • Yatağınızı, fermuarlı, sentetik bir kılıf içinde tam olarak koruyun, sık sık bu kılıfı yıkayın ya da yatağın kendisini vakumla (elektrik süpürgesi) temizleyin,

  • Battaniyeler yıkanabilir olmalıdır ve nevresime geçirilerek kullanılmalıdır,

  • Çarşaf ve yatak örtülerini her gün güneşte havalandırın ya da silkeleyin,

  • Yastık yüzü ve çarşafları her hafta değiştirin ve 60° C ısıda yıkayın,

  • Toz tutan her eşyayı yatak odasından çıkartın. Özellikle halı ve kilim kullanmayın. Yatak odasındaki gömme dolaplarda battaniye,yünlü şeyler,keçe şapka ya da diğer toz tutan eşyaların depolanması uygun değildir. Dolap kapılarını kapalı tutun,

  • Hava kirliliğinin yoğun olduğu dönemlerde pencereleri açmayın,

  • Evinizde kalın kumaş veya kadife perde veya bunlarla kaplı mobilya bulundurmayın. Yer döşemesinin tahta olması, mobilyaların tahta ya da metalden olması önerilir. Odaların, özellikle yatak odasının boydan boya halı kaplanması kesinlikle sakıncalıdır,

  • Yıkanabilir pamuklu perdeler ya da jaluzi tipi perdeler tercih edilmelidir,

  • Alerjik hasta kumaş kaplı mobilya, divan, halı ya da kilim üzerinde uzun süre oturmamalıdır. Pamuk, naylon ya da sentetik kaplı, kauçukla desteklenmiş eşyalar en iyisidir,

  • Özellikle yatak odasının rutubetsiz ve 18° C olması gerekir,

  • Temizliği elektrik süpürgesi ile yapın veya haftada 1 ya da 2 kez odayı nemli bir bezle temizleyin, yerleri ıslak bezle silin. Eğer mümkünse, hasta temizlik esnasında ve temizlikten sonraki saat süresince odalardan uzak kalmalıdır,

  • Toz deterjan yerine sıvı deterjan kullanın,keskin kokulu temizlik maddelerinden sakının.

  • Kesinlikle evcil hayvan (kuş dahil) beslemeyin ve evde bitki yetiştirmeyin,

  • Her türlü sprey, naftalin, ağır kokulu maddeleri kullanmayın. Sigara içmeyin ve evde sigara içilmesini yasaklayın,

  • Eğer varsa klima ve kalorifer aralarını sık sık temizleyin,

  • Toz alma veya silkeleme gibi işleri mümkünse başka birisi yapsın, değilse maske kullanın.

  • Astımınız varsa;
  • Alerji testi ile saptanan alerjenden sakınmalısınız,

  • Yakınmaların olduğu dönemlerde;

    • Derin soluk alma,

    • Koşma,

    • Egzersiz ve

    • Çeşitli sportif aktivitelerden sakınmalısınız,

    • Aşırı gülme de bazen yakınmalara neden olabilir.

  • Ağız değil burundan nefes almalısınız.

  • Nemli ve küflü ortamlarda bulunmayın.

  • Balgamınız varsa bol su için.

  • Yeterince dinlenin ve uyuyun.

  • Çok soğuk ve hava kirliliğinin olduğu dönemlerde sokağa çıkmamalı; çıkmak zorunda kalırsanız, ağız ve burununuzu kapamalısınız,

  • Nonsteroid antiinflamatuvar (romatizma ilaçları), aspirin ve propranolol grubu ilaçlar kullanmamalısınız,

  • Aşırı su buharı ve kokulu, uçucu kimyasal maddelerden (çamaşır suyu vb.) sakınmalısınız,

  • Üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmekte olan kişilerden uzak durmalı ve bu tür enfeksiyonlardan korunmalısınız,

  • SİGARA İÇMEMELİ VE İÇİLEN YERDE BULUNMAMALISINIZ.

  • Ürtikeriniz (kurdeşen) varsa;

    Nedeni kesin olarak saptanıncaya kadar,

    • Deniz ürünleri,

    • Çerezler,

    • Yumurta (özellikel beyazı),

    • Çilek,

    • Bütün hazır, boyalı, katkılı yiyecekler (konserve, şekerleme, çikolata),

    • Baharat ve turşular,

    • Bütün ticari içecekler (kola, hazır meyve suları ve renkli gazozlar),

    • Sucuk, salam, sosis vb.,

    • Mayalı yiyecek ve içecekler,

    • Sakatatlar,

    • Aspirin ve diğer ağrı giderici ilaçlardan sakınmalısınız.

    İlaç alerjiniz varsa;
  • Bu durumunuzdan tüm çevrenizi (aile ve iş ortamı) haberdar edin,

  • İlaç alerjiniz olduğunu belirten bir belge taşıyın. Bu belgeye, alerjik olduğunuz bütün ilaçların adını yazan bir liste ekleyin.

  • Herhangi bir nedenle ilaç tedavisi veya operasyon gerektiren bir durumda, oluşturduğunuz bu listeyi tedavinizi yapacak olan doktora gösterin

    ve ayrıca Alerji Bilim Dalı’ na danışın,

    • Adları farklı olsa da bir çok ilacın içinde aynı etken madde vardır. Bu nedenle doktora danışmadan ilaç kullanmayın.

    Arı alerjiniz varsa;
  • Yazın pazar alışverişi yapmayın, bahçede dolaşmayın,

  • Açık yerlerde yemek veya meyva yemeyin, hoş kokulu meyva suyu, gazoz içmeyin,

  • Piknik yapmayın,

  • Parfüm, deodorant, kolonya sürmeyin,

  • Güzel kokulu sabun, şampuan kullanmayın,

  • Parlak renkli, çiçekli elbise giymeyin,

  • Çiçek toplamayın, çiçek takmayın,

  • Tatile gittiğinizde etrafta arı kovanı olup olmadığını araştırın,

  • Yaban arısını kovanı civarında öldürmeyin, bu arıdan salınan kokular diğer arıları üzerinize çeker,

  • Çıplak ayakla yürümeyin, mümkünse dışarıda uzun kollu ve paçalı giyisiler giyin ve kahverengi giyisileri tercih edin, arılar kahverengini sevmez. Bahçe ile uğraşmanız gerekiyorsa şapka ve eldiven kullanın,

  • Terli olmak bütün böcekler için çekicidir, riskli bölgelerde terli olmamaya özen gösterin,

  • Eşek arısı saldırgan, bal arısı sakindir; ancak, sıcak havalarda her ikisi de saldırgan olacağı için bu havalarda dikkatli olun,

  • Sizi bal arısı sokarsa iğnesini büyüteç ve çımbızla almaya çalışın, veya başka birinden yardım isteyin.

  • Antialerjik ilaçları devamlı yanınızda bulundurun.

  • Arı sokması halinde;

    • Sokma yerinin üstünden bandaj uygulayın, bu bandajı her 10 dakikada bir 3 dakika kadar gevşetin,

    • Sokma yerine soğuk uygulayın,

    • Anti alerjik ilaçları uygulayın, 

    • EN KISA ZAMANDA DOKTORA ULAŞIN.

     

     

     

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir