sozlesmeli sofor maasi / Danıştay Resmi Sitesi

Sozlesmeli Sofor Maasi

sozlesmeli sofor maasi

4a,4b,4c'liye 3+1 modeli! Ocak'ta %20 zamla en d&#;ş&#;k ,67 TL maaş! &#;ğretmen, sağlık personeli ve din g&#;revlisi

2- Sayıları yaklaşık bin olan ve 3+1 modeline göre istihdam edilen sözleşmeli öğretmenler, sağlık personeli ve din görevlilerinin de süre aranmaksızın hemen kadroya geçirilmesi,

3- Kapsama giren sözleşmeli personelin isteğe bağlı olarak kadroya geçebilmesi,

4- Kadroya geçmek istemeyenlerin haklarının görevleri sona erene kadar şahsa bağlı olarak korunması,

5- 4 yıldan daha az hizmeti bulunanların bu süreyi doldurduktan sonra kurum içi veya kurumlar arası naklinin yapılabilmesi,

6- Mahalli idarelerde aynı şartlarda kadroya geçirilen sözleşmeli personelin sadece mahalli idareler arasında yer değiştirebilmesi, öngörülmektedir.

Bu kapsamda, kamudaki yaklaşık bin sözleşmeli personelden bininin memur kadrolarına atanabilmesine imkân sağlanmaktadır.

Sözleşmeli olarak istihdam edilenlerden; kısmi zamanlı ve proje bazlı çalışanlar, yabancı uyruklular, askeri personel, akademik personel, KİT personeli, sanatçılar, meclis danışmanları, Sağlık Bakanlığı yöneticileri ile personelinin tamamı sözleşmeli olan kurumlarda çalışanlar kadroya geçiş kapsamı dışında kalacaktır.

Son dönemde Sağlık Bakanlığında görev yapan sözleşmeli sağlık yöneticilerinin, emsallerine kıyasla daha düşük maaşlar aldığına dikkat çekiliyor. Özellikle il sağlık müdürleri, başkanlar, hastane müdürleri, müdür yardımcıları ve uzmanlar gibi pozisyonlarda çalışanların ücretlerinin yeniden değerlendirilmesi talepleri gündeme geliyor.

EMRİMDEKİ İŞÇİ BENDEN ÇOK ALIYOR!

Bir ilimizdeki sağlık müdürlüğünde, sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında sözleşmeli uzman olarak çalışan bir yöneticinin maaşı, emrindeki temizlik personelinin maaşının altında olduğu görüldü. 

Sağlık Müdürlüklerinde görev yapan sözleşmeli uzman ve temizlik personeli arasındaki maaş farkı dikkat çekiyor. Emrindeki temizlik personeli, TL gibi bir maaş alırken, sözleşmeli uzman yöneticinin maaşı ise TL'de kaldı. Bu durum, maaş dengesinin bozulduğu ve adaletsizlik yarattığı eleştirilerini haklı kılıyor.

sozlesmeli-uzman-maasi

SAĞLIKTA YÖNETİCİLİĞE ESKİ RAĞBET YOK!

Özellikle Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında yönetici pozisyonunda çalışmanın cazibesi azalmış durumda. Taban ve teşvik ödemeleri ile kamu işçilerine yapılan yüzde 'lik zam gibi gelişmeler, sağlık yöneticisi olma konusunda taleplerin azalmasına neden oldu.

Örneğin;

seafoodplus.info lisans mezunu sağlık personeli maaş + taban + teşvik ödemesi ile hastane müdür yardımcısı ile il sağlık sözleşmeli uzman ile hemen hemen aynı maaşı almaktadır.

1. Derece tabip başkan yardımcısı ,  A grubunda görev yapan maaş + teşvik + destek + cari gider alan bir aile hekiminden 25 bin lira daha az ücret alıyor.

seafoodplus.info uzman doktor sözleşmeli yöneticinin  kaybı ise; emsali uzman doktora göre 30 bin lira civarında.

KAMU İŞÇİLERİNİ ÖRNEK GÖSTERİYORLAR!

Sağlık Bakanlığında yönetici pozisyonunda çalışmak için önceden yoğun bir rağbet olduğu bilinirken son dönemde emsali memur maaş artışları ve teşvik uygulamaları, bu pozisyonlara olan ilgiyi azalttı. Özellikle kamu işçilerine yapılan ciddi oranda zam, sağlık yöneticisi olma konusunda alternatif kariyer seçeneklerinin ön plana çıkmasına neden oldu.

1 YILDIR DÜZENLEME YAPILAMADI!

Sözleşmeli sağlık yöneticilerine yapılacak zam konusunda edinilen bilgilere göre, taban ve teşvik ödemelerinin ardından yönetimsel sorunların önüne geçmek amacıyla sözleşmeli yöneticilerin maaşlarında iyileştirme yapılması planlanıyor. Ancak 1 yıldır yapılan planlamalar hayata geçirilememiş durumda.

Yapılacak düzenleme ile, kamu hastanelerinde çalışan bir uzman hekimin aldığı maaştan daha düşük bir maaşla çalışan sağlık yöneticileri arasındaki farkı kapatmayı hedefliyor. Sözleşmeli yöneticiler, kendi maaşlarının çalışanların maaşlarından daha düşük olmaması talebinde bulunuyor.

Aynı şekilde, bir sağlık lisansiyeri olan bir hemşirenin maaşına ek olarak taban ve teşvik ödemeleri dahil edildiğinde aldığı toplam miktarın, hastane müdürü, müdür yardımcısı, uzman gibi pozisyonlarda çalışanların maaşlarının altında olmaması isteniyor.

4B sözleşmeli personel maaşları ! 4B sözleşmeli personel nedir?

4B sözleşmeli personel, kamu kurumlarının alımlarında başvuru şartları arasında yer alan statülerden birisidir. Devlet memurları yasasına göre 4A, 4B, 4C ve 4D olmak üzere dört ayrı kategoride çalışan bulunur. 4b sözleşmeli personel kadrosuna ilk defa girecek olan bir kişi KPSS'ye girerek mesleğe başlayabilir. Peki 4B sözleşmeli personel nedir? İşte 4B sözleşmeli personel maaşları

4b SÖZLEŞMELİ PERSONEL NEDİR?

4-B Sözleşmeli personel: Kamu kurumlarında yıllık sözleşme ile çalıştırılmasına karar verilen ve işçi sayılmayan kamu görevlileri olmaktadır.

BAĞ-KUR olarak bilinir. Kariyer ve meslek gurupları kategorileri haricinde çalışan kesim 4a gurubu çalışanlarıdır. Hemşire, mühendis, teknisyen, sağlık memuru, koruma, güvenlik kadroları 4b gurubudur. 4b kadro guruplarına ilk defa girecek olan bir kişi KPSS'ye girerek mesleğe başlayabilir.

Türkiye'de mesleklerini icra eden vatandaşlar sosyal güvencelerden faydalanabilmeleri ve belirli şartlar tamamlandığında emekli olabilmeleri için devletin oluşturduğu SGK sistemine ihtiyaç duyar. Mesleklerini icra eden vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olan çeşitli kurumlarda çalışmalıdırlar. Devlet memurları yasasına göre 4A, 4B, 4C ve 4D olmak üzere dört ayrı kategoride çalışan bulunur.

4B KADRO STATÜSÜ NEDIR?

Kanunun değişmesiyle 4B kadro statüsü, kariyer meslek sahibi kişileri ilgilendirir. Kariyer meslek grubuna sahip kişiler olarak nitelendirdiğimiz ise; hemşire, mühendis, bekçi gibi mesleklere sahip vatandaşları kapsar. 4B kadro, bu mesleklere ek olarak taşerondan kadrolu sürece geçişte de sürekli gündeme gelir. Sizin için yukarıda sıralamış olduğumuz kariyer mesleklerine sahip kişiler ÖSYM'nin hazırladığı KPSS sınavına girerler. ÖSYM'nin yayınladığı tercih kılavuzuna ve KPSS'den aldıkları puana göre tercih yaparlar. Tercih sonucunda yerleştirilen kişiler 4B kadrosuna dahil olmuş olurlar.

4B'liler devletin ihtiyacına bağlı olarak 12 aylık sözleşme ile alınır. Her yıl sözleşmelerinin yenilenmesi gerekiyor. Çalışma koşulları 4A'lılarla aynı olmasına rağmen özlük hakları itibarıyla sayılı Sosyal Sigortalar Kanununa tabi bulunuyorlar.

4B statüsünü kapsayan meslekler ise; öğretmen, doktor, mühendis, hemşire, teknisyen, veznedar ile diyanet işleri başkanlığına bağlı vaiz, kuran öğreticisi ve imam gibi çalışanlar oluyor. 4B'liler yenilenen kanuna bağlı olarak bu meslek gruplarına bağlı vatandaşları kapsar.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL NEDİR?

Kamu kuruluşlarında çalıştırılan ikinci tip kamu görevlileri sözleşmeli personeldir. Sözleşmeli personelin atanmaları, terfi, maaşlarına ilişkin temel kurallar, sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesinde düzenlenmiştir. Ayrıca çeşitli kamu kurumlarda kendi özel yasalarında sözleşmeli personelini düzenleyebilmektedir. (Sözleşmeli subay, astsubay, erbaş, uzman çavuş vs)

Sözleşmeli personel; yıllık program, kalkınma planı, iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi aynı zamanda işbirliği için şart olan, zaruri hallere münhasır olmak üzere özel meslek bilgisiyle ihtisasına ihtiyaç gösteren geçici işlerde çalıştırılır.

Özel bir mesleki bilgiye ihtiyaç duyulduğu takdirde veya yıllık planlar içinde geçici olarak işlerde görevlendirilmek üzere ilgili kurumların teklifi ile Devlet Personel Başkanlığı'nın da görüşleri alınıp sözleşme yapılmak kaydıyla geçici olarak çalıştırılan kamu hizmetlisine sözleşmeli personel denmektedir.

4B SÖZLEŞMELİ PERSONEL MAAŞLARI

4b sözleşmeli Büro personeli (lisans) ,06 TL

4b sözleşmeli Çocuk Gelişimcisi (lisans) ,65 TL

4b sözleşmeli Destek personeli (lise ) ,00 TL

4b sözleşmeli Din görevlisi ,00 TL

4b sözleşmeli diyetisyen ( lisans) ,00 TL

4b sözleşmeli ebe( lisans) ,00 TL

4b sözleşmeli hemşire ( lisans) ,00 TL

4b sözleşmeli idari Büro pers.(lisans) ,59 TL

4b sözleşmeli İnfaz koruma pers.(lisans) ,54 TL

4b sözleşmeli mühendis ( lisans) ,00 TL

4b sözleşmeli öğretmen ( lisans) ,35 TL

4b sözleşmeli tekniker ( ön lisans) ,15 TL

4b sözleşmeli teknisyen ( lise ) ,08 TL

4A, 4B, 4C NEDİR? KİMLERİ KAPSAR?

4a: SSK'ya pirim ödemesi yapan kişileri kapsar. Bu da bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin çalışma alanlarını ifade eder. 4a sistemi sayılı yasa kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu altında yer alır.

4b: Eski adı ile BAĞ-KUR olarak bilinir. Kariyer ve meslek gurupları kategorileri haricinde çalışan kesim 4a gurubu çalışanlarıdır. Örnek verilmek gerekirse, hemşire, mühendis, teknisyen, sağlık memuru, koruma, güvenlik kadroları 4b gurubudur. 4b kadro guruplarına ilk defa girecek olan bir kişi KPSS'ye girerek mesleğe başlayabilir.

4c: Eski tanımda Emekli Sandığına bağlı çalışanlar şuan 4c'de yer alırlar. Diğer bir ifade ile 1 yılın altında süre ile veya mevsimlik hizmet şartlarında çalışan kişiler, Devlet Maliye Bakanlığı'nın ortak görüşünde Bakanlar Kurulunca karar verilen görevde, belirli bir adet ve ücret sınırındaki sözleşme ile çalıştırılanlar, 4c'ye dahil olurlar.

Emekli olan herkesin isimleri 4a, 4b, 4c sigortalı kişiler listesinde ve bu sigorta sistemlerinin birinin içinde mutlaka yer alır. Bu kapsamda 4a,4b,4c sistemlerinin tümü Türkiye'de çalışan vatandaşların sosyal güvencelerden faydalanarak emeklilik şartlarını tamamlamaları halinde, emekli maaşı alabilmelerini sağlayan yapılardır.

Kamu Memur Personel Alımı İlanları </p>
            <span class=nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir