Kilis imsakiye 2021

Kilis Imsakiye 2021

kilis imsakiye 2021

Kilis iftar ve sahur vakitleri, Ramazan ayında oruç tutacak vatandaşlar tarafından aranıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ramazan imsakiyesinde, il il iftar ve sahur vakitleri, namaz saatleri belli oldu. 

GÜN GÜN Kilis İFTAR VE SAHUR VAKTİ, SAATLERİ İÇİN Kilis İMSAKİYE LİNKİNE TIKLAYIN

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI RAMAZAN AYINDA EN ÇOK SORULAN SORULAR

AŞI OLMAK, İĞNE YAPTIRMAK ORUCU BOZAR MI?

Oruç; yemek, içmek, cinsel ilişki ve bunların kapsamına giren şeylerle bozulur. Bu sebeple, besin değeri taşımayan aşılar orucu bozmaz. Tedavisi devam eden hastalar, sağlıklarına kavuşup tedavileri sona erinceye kadar oruçlarını erteleyebilirler. Bununla birlikte, Ramazan ayında herkesle birlikte oruca devam etmeyi arzu ediyorlar ve oruç tutmalarına da başka bir engel bulunmuyorsa iğnelerini iftardan sonra yaptırmaları yerinde olur. Bu imkâna sahip olmayanlar, tedavi ve aşı amaçlı iğne yaptırabilirler. Ancak, oruçlu iken gıda ve vitamin iğneleri yaptıranların, ağızdan aşı alanların damardan serum ve kan verilenlerin orucu bozulur. Daha sonra bu oruç kaza edilir.

Ramazan ayına ilişkin merak edilen soruların yanıtları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın webgrid.co.uk sitesinden öğrenilebilir.

Kaynak: Haber Global

Kilis imsakiye Kilis iftar ve sahur vakti saat kaçtaDiyanet imsakiye

KİLİS NAMAZ VAKİTLERİ

18 HAZİRAN
GÜNTARİHİMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
1 Perşembe
2 Cuma
3 Cumartesi
4 Pazar
5 Pazartesi
6 Salı
7 Çarşamba
8 Perşembe
9 Cuma
10 Cumartesi
11 Pazar
12 Pazartesi
13 Salı
14 Çarşamba
15 Perşembe
16 Cuma
17 Cumartesi
18 Pazar
19 Pazartesi
20 Salı
21 Çarşamba
22 Perşembe
23 Cuma
24 Cumartesi
25 Pazar
26 Pazartesi
27 Salı
28 Çarşamba
29 Perşembe
30 Cuma

Ki̇li̇s namaz vakitleri sayfamız ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı Ki̇li̇s ezan saatleri bilgisine ulaşabilirsiniz. Ki̇li̇s ezan vakti geri sayım sayacı ile güncel namaz vakitlerini kaçırmayın. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazı ezan vakti saat kaçta okunuyor sorusunun yanıtı ve namaz vakitleri sayfamızda bulunuyor.

KİLİS İMSAKİYE

KİLİS İMSAKİYE TAKVİMİ

Kilis İmsakiye Ramazan ayında iftar vakti, sahur vakti ve imsak saati takip etmek adına büyük önem taşıyor. Bu yıl 23 Mart’tan 21 Nisan’a kadar tutulacak olan Ramazan orucu için Ramazan İmsakiyesi yayınlandı.

İFTAR VAKTİ SAAT KAÇTA?

Kilis iftar vakti için 30 günlük iftar saatleri bu sayfada yayınlandı. Ramazan ayının bereketinden faydalanmak, Yüce Allah’ın rızasını kazanmak için oruç tutacağımız 11 Ayın Sultanı geldi çattı! Sahur vakti ile iftar saati arasını oruçla geçirerek sabrı öğrendiğimiz, iftardan sahura değin şükrü tattığımız bu kıymetli ayda ibadetle ve duayla Yüce Allah’a sığınacağız. Bu noktada oruçlarımızı açacağımız iftar vakti için Ramazan İmsakiyesi yol gösterici olacak. Kilis iftar saati bilgisi yukarıda yer alıyor.

SAHUR (İMSAK) VAKTİ SAAT KAÇTA?

Kilis sahur vakti oruca hazırlık yaptığımız ve niyet ettiğimiz zaman dilimidir. Ramazan ayı boyunca sabah ezanı ile imsak vakti saat kaçta okunacak, sahur vakti ne zaman bitecek, sahur saat kaçta gibi sorular yanıt aramaktadır. İbadetini eksiksiz yerine getirmek isteyenler, imsak vakti ve sahur saati bilgilerini İmsakiye ile öğrenebilirsiniz. Kilis imsak vakti bilgisi için webgrid.co.uk’yi takip edin.

İFTARA NE KADAR KALDI? - Ramazan ayı müslümanlar için rahmet ve mağfiret ayıdır. Müminlerin bir ay boyunca farz olan oruç ibadetini yerine getireceği Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü başlayacak. Peki, Kilis için iftar ve sahur vakti saat kaçta? İşte Kilis imsakiyesi

RAMAZAN AYI NE ZAMAN ?
Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü başlayacak ve 2 Mayıs Pazartesi günü sona erecek.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?
Ramazan Bayramı 1. günü 2 Mayıs Pazartesi,
Ramazan Bayramı 2. günü 3 Mayıs Salı,
Ramazan Bayramı 3. günü 4 Mayıs Çarşamba günü kutlanacak.

YILINDA HANGÄ° KANDÄ°L HANGÄ° TARÄ°HTE Ä°DRAK EDÄ°LECEK?
Regaip Kandili - 3 Şubat Perşembe
Miraç Kandili - 27 Şubat Pazar
Berat Kandili - 17 Mart PerÅŸembe
Mevlid Kandili - 7 Ekim Cuma

KADÄ°R GECESÄ° (AYET-Ä° KERÄ°ME)
"1. Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. 2. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! 3. Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. 4. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. 5. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir." (Kadir Suresi, )

KADÄ°R GECESÄ° HAKKINDA
"Her kim inanarak ve (sevabını Allah'tan) umarak Kadir gecesini ibadetle geçirirse geçmiş günahları bağışlanır." (Buhari, Savm, 6.)

👉KİLİSİFTAR VE SAHUR VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

👉İFTARA NE KADAR KALDI? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN (KİLİS)

TarihİmsakGüneşÖğleİkindiAkşamYatsı18 Haziran Pazar19 Haziran Pazartesi20 Haziran Salı21 Haziran Çarşamba22 Haziran Perşembe23 Haziran Cuma24 Haziran Cumartesi25 Haziran Pazar26 Haziran Pazartesi27 Haziran Salı28 Haziran Çarşamba29 Haziran Perşembe30 Haziran Cuma01 Temmuz Cumartesi02 Temmuz Pazar03 Temmuz Pazartesi04 Temmuz Salı05 Temmuz Çarşamba06 Temmuz Perşembe07 Temmuz Cuma08 Temmuz Cumartesi09 Temmuz Pazar10 Temmuz Pazartesi11 Temmuz Salı12 Temmuz Çarşamba13 Temmuz Perşembe14 Temmuz Cuma15 Temmuz Cumartesi16 Temmuz Pazar17 Temmuz Pazartesi

Kilis sahur vakti imsakiye! Kilis sahur saat kaçta? Diyanet sahur vakitleri

Kilis sahur vakti saat kaçta? Sorusu merak konusu oldu. Bu gece sahura kalkacak olan vatandaşlar İslam'ın en önemli ibadetlerinden olan orucu eda edecek. Bu yıl 30 gün sürecek olan Ramazan ayında Müslüman vatandaşlar Ramazan davulcularının eşliğinde sahura kalkarak oruç için niyet edecek ve iftar saatini bekleyecek. Peki, Kilis sahur saati kaçta? İşte il il sahur saatleri ve Kilis Ramazan imsakiyesi

RAMAZAN İMSAKİYE İÇİN TIKLAYINIZ >>>

İMSAKİYE

KİLİS İFTARA NE KADAR KALDI?

GÜNÜN DUASI 

Allah’ım! Bu günde beni sana tevekkül edenlerden, sana göre saadete erişenlerden ve sana yakınlaşan kimselerden kıl; ihsanınla ey arayanların en büyük talebi!

GÜNÜN AYETİ

Kur'an, insanoğluna bir rehber, bu rehberliğin apaçık bir delili ve doğruyu yanlıştan ayırt edici bir ölçü olarak (ilk defa) bu Ramazan Ayında indirilmiştir. Bundan dolayı, sizden kim bu aya erişirse onu baştan başa tutsun. Ancak hasta veya seyahatte olan, başka günlerde (aynı sayıda oruç tutsun). Allah sizin için kolaylık diler, zorluk çekmenizi istemez; ama (belirlenen günlerin) sayısını tamamlamanızı ve size doğru yolu gösterdiğinden dolayı Allah'ı yüceltmenizi ve (O'na) şükretmenizi (ister).
Bakara,

GÜNÜN HADİSİ

"Oruçlu bir kimse yalanı ve yalanla iş yapmayı terk etmezse onun yemesini içmesini terk etmesine Allah’ın hiçbir ihtiyacı yoktur."
Buhârî

RAMAZAN DUALARI (İFTAR VE SAHUR)

Oruca Başlarken

Okunuşu: Ve bisavmi ğadin neveytü min şehri ramazan

Manası: Ramazan ayının yarınki orucuna niyetlendim.

Orucu Bozarken (İftar Ederken)

Okunuşu: Allâhümme innî leke sumtü ve bike âmentü ve alâ rızgıke eftartü.

Manası: Ey Allah'ım! Senin için oruç tuttum sana iman ettim ve senin rızkınla orucumu açtım.

Yemeğe Başlarken

Okunuşu: Bismillahi ve alâ bereketillahi

Manası: Allah'ın adıyla (başlarım) ve üzerine Allah'ın bereketi (olsun).

Yemekten Sonra

Okunuşu: Elhamdülillahillezî et amenâ ve sekenâ ve cealenâ minel müslimin

Manası: Açlığımızı ve susuzluğumuzu gideren ve bizi Müslüman kılan Allah'a hamdolsun.

Yemek Davetinden Sonra

Okunuşu: Allâhümme bârik lehüm fîhâ mâ razaktehüm.

Manası: Ey Allah'ım! Onların rızkını bereketlendir. 

SAHURDA HANGİ DUA OKUNUR?

Peygamber Efendimiz meaIen buyuruyor ki: “Ey bu gecenin ve biraz sonra oIacak sahurun Rabbi oIan AIIah’ımız… Bizi iftarIara uIaştırırken günahIarımızdan arınmış oIarak orucumuzu açmayı nasip eyIe… Âmin…”

Sahur duası: "Allahümme inni es'elüke bi rahmetikellti vesiat külle şey'in en tağfirali"

ORUCA NASIL NİYET EDİLİR?

İbadetin önemli unsurlarından biri niyettir. Niyet, ibadetin kabulunun ön şartı olarak görülmektedir. Buradan yola çıkarak niyetsiz amellerin ibadet değeri kazanmayacağını söyleyebiliriz. Niyetin kalben olması önemlidir. İbadete başlamadan önce kişinin inanarak, bilinçli bir şekilde niyet etmesi gerekir. Burada niyetinizi dillendirmeniz, niyetinizin dışa vurumudur. Oruçta da aynı şekilde kalben niyet etmek gerekir. Ancak niyet her zaman dille olmaz.

Oruç için niyet vakti akşam namazı vaktinin gelmesiyle başlar. Kimi zaman sahura kalkar ancak dille niyet etmeyi unuturuz. Bu durumda sahura kalkılması fiili bir niyettir. Niyetinizi yaptığınız fiille belli edersiniz. Öte yandan sahurdan önce niyet eden kişi sahura kalkamasa bile bir bilinç içindeyse niyetli sayılır.

Yani dille niyet etmeyi unutmuş olmak kabul edilebilir kişi aklına geldiği anda niyetini sözlü olarak da yapabilir. Öte yandan Ramazan’ın her günü için niyet edilmesi gerekir. “Niyet ettim Allah rızası için yarınki orucu tutmaya” şeklinde mutlak niyet oruç tutmak isteyen kişiler için yeterlidir.

SAHURA KALKMANIN ÖNEMİ

Sahur yemeği, oruç tutacak kişilerin imsak vaktinden önce gece yedikleri yemektir. Hz. Peygamber (s.a.s.) sahura kalkmış ve bunu ümmetine de tavsiye etmiştir (Buhârî, Savm, 19, 20).

Resûl-i Ekrem (s.a.s.), sahur yemeğinde “bereket” (Buhârî, Savm, 20) olduğunu ifade etmiş ve sahur yemeğinin, müslümanların orucu ile ehl-i kitabın orucu arasındaki en önemli farklardan biri olduğunu belirtmiştir (Müslim, Sıyâm, 46). Onun sahurla ilgili söz ve uygulamalarından hareketle fakihler, sahura kalkmanın ve sahuru geciktirmenin sünnet olduğunu söylemişlerdir (Kâsânî, Bedâî’, II, ).

Âlimler, sahurun oruca dayanma gücü verdiğini, maddi-manevi bereketlere vesile olacağını bildirmişlerdir. Çünkü kişi sahura kalkmakla seher vaktini uyanık geçirmiş ve bu vakitte hem dua hem de istiğfar etmek suretiyle cennet ehlinin özelliklerine sahip olmuştur (Zâriyât, 51/18).

Bu şekilde manevi lezzetlerle başlanan oruç daha canlı, daha şevkli tutulur. Bu tür maddi-manevi bereketleri olan sahur, ihmal edilmemelidir.

Kilis imsakiye sayfası içerisinde il genelinde sahur vakti ve iftar saati yerini aldı. İslam alemi için çok önemli bir zaman olan Ramazan ayında oruç ibadetini imsak ile akşam ezanı arasında yerine getirecek vatandaşlar Kilis sahur ve iftar vaktini merak ediyor. Peki, Kilis sahur saat kaçta başlıyor? Kilis'de iftar ezanı ne zaman, akşam ezanı saat kaçta okunacak? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı Kilis Ramazan ayı imsakiyesi

Kilis İmsakiye

GÜNTARİHİMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
1 Salı
2 Çarşamba
3 Perşembe
4 Cuma
5 Cumartesi
6 Pazar
7 Pazartesi
8 Salı
9 Çarşamba
10 Perşembe
11 Cuma
12 Cumartesi
13 Pazar
14 Pazartesi
15 Salı
16 Çarşamba
17 Perşembe
18 Cuma
19 Cumartesi
20 Pazar
21 Pazartesi
22 Salı
23 Çarşamba
24 Perşembe
25 Cuma
26 Cumartesi

Kadir Gecesi

27 Pazar
28 Pazartesi
29 Salı
30 Çarşamba

Hadisi Şerif

Mübarek Ramazan ayına kavuştunuz. Yüce Allah bu ayda size oruç tutmayı farz kıldı. Bu ayda sema (cennet) kapıları açılır, cehennem kapıları ise kapanır ve şeytanların azgınları bağlanır. Nesâî, Sıyâm, 5

nest...

gelişim planı örnekleri 2022 doğum borçlanmasi ne kadar uzaktaki birini kendine aşık etme duası 2021 hac son dakika allahümme salli allahümme barik duası caycuma hava durumu elle kuyu açma burgusu dinimizde sünnet düğünü nasil olmali başak ikizler aşk uyumu yht öğrenci bilet fiyatları antalya inşaat mühendisliği puanları malta adası haritada nerede