la ilahe illallahül melikül hakkul mübin manası / Lâ ilâhe illallâhül melikül hakkul mübîn duasıyla ilgili bir hadis var mı? | Sorularla İslamiyet

La Ilahe Illallahül Melikül Hakkul Mübin Manası

la ilahe illallahül melikül hakkul mübin manası

Lâ ilahe illallahü melikül Hakkul Mübin &#;Okumanın faydaları&#;

 

Lâ ilahe illallahü melikül Hakkul Mübin

güzel dua

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Her kim günde (sabah ve akşam en az) kere [“Lâ ilâhe illallahül-Melikül-Hakkul-Mübin”

“Lâ ilahe illallahü melikül Hakkul Mübin” Her yüzde “Muhammedür resulullah sadıkul va’dül emin” derse..

 &#; Yani “Eserleriyle aşikar, hakiki mevcut ve yegane padişah olan Allah’tan başka ilah yoktur.“] derse, bu zikir kendisi için fakirlikten kurtuluş, kabir yalnızlığında yoldaş olur. Bununla zenginliği celbeder ve cennetin kapısını çalar.“(11)

Her gün veya defa okuyanın dilekleri kabul olur.
Bu tesbih  her gün okuyan Kelime-i tevhid sevabı alır.

Her gün okuyana ummadığı yerden rızıklar ihsan edilir.

Her gün defa okuyan mal- mülk sahibi olur.

Fakirlikten kurtulur zenginleşir.

seafoodplus.info (Radıyallahu Anh)&#;dan rivayet edildiğine göre Rasûlüllâh (s.a.v) şöyle buyurdu
Her kim ( defa &#; La ilahe illalahü Melikül hakkul mübin &#; &#;Eserleriyle aşikar,hakiki mevcut ve yeğane pâdişah olan Allah&#;tan başka hiç bir ilâh yoktur.&#; derse bu zikir kendisi için fakirlikten kurtuluş,kabir yalnızlığında yoldaş seafoodplus.infoa zenginliği celbeder ve cennetin kapısını çalar.

Zebidi (r.a)&#;ın Ebû Nu&#;ayn (Rahimallah)&#;dan naklettiği diğer bir riyaete göre;
&#;Her kim bu zikir her gün ve gecede defa okursa Allahu Teâlâ&#;dan ne hâcet isterse,Allahu Teâlâ mutlaka muradını verir.&#;

 

Lâ ilâhe illallâhül melikül hakkul mübîn duasıyla ilgili bir hadis var mı?

Değerli kardeşimiz,

İlgili ifade şöyledir:

لَااِلٰهَ اِلاَّالله اَلْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبِينُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللهِ صَادِقُ الْوَعْدِ اْلاَمِين  
"Lâ ilâhe illallâhül melikül hakkul mübîn Muhammedün rasûlüllâhi sâdikul va’dil emîn."

"Mülk sahibi Melik, hak ve varlığı birliği apaçık Mübin olan Allah’tan başka hiçbir ilah yoktur. Vadinde sadık ve emin olan Muhammed (asm) Allah’ın Rasulüdür."

Bu cümlenin tamamıyla ilgili bir hadis rivayeti bulamadık.

Ancak, ilk cümlesi olan لَااِلٰهَ اِلاَّالله اَلْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبِينُ ifadesiyle ilgili olarak, Hz. Peygamber Efendimiz (asm)'e, Hz. Cebrail’in şöyle dediği rivayet edilir:

“Ey Muhammed, senin ümmetinden kim her gün yüz defaلَااِلٰهَ اِلاَّالله اَلْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبِينُLâ ilâhe illallâhül melikül hakkul mübîn derse, bu onun için fakirlikten kurtulmaya vesile olur, kabir yalnızlığında kendisine yoldaş olur ve bununla zenginliği celb etmiş yani kendisine çekmiş ve cennetin de kapısını çalmış olur.” (Zebidi, İthaf, 5/; Kenzü’l-ummal, no: )

Ancak bu rivayetin senedinde bulunan Fadl b. Ğanim’in zayıf olduğu bildirilmiştir. (bk. Kenzü’l-ummal, a.y.)

Bununla beraber, bu ifadeyi Allah’ı ve Resulünü övmek, dua ve niyazda bulunmak, bela ve musibetlerden korunmak niyetiyle okumak güzel olur.

Nitekim Muhyiddin ibnü’l-Arabi gibi zatlar, bela ve musibetlerin defedilmesi yine bela ve musibetlerden kurtulmak için bu duayı okumuşlardır. (Mecmuatü'l-Ahzab ve Evrad, Beyrut, s. ; Kıladetü’l-Cevahir, Beyrut, , s. )

Selam ve dua ile
Sorularla İslamiyet

Kenz&#;l Arş Duası Oku: Kenz&#;l Arş Duası Arap&#;a Okunuşu, T&#;rk&#;e Anlamı ve Fazileti Nedir?

Son Dakika Haberler

DualarKenz&#;l Arş Duası Oku: Kenz&#;l Arş Duası Arap&#;a Okunuşu, T&#;rk&#;e Anlamı ve Fazileti Nedir?

"Lâ İlâhe İllallâhül Melikül Hakkul Mübîn Muhammedün Rasulullahi Sadikul Vadil Emin" Anlamı ve Okunuşu

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır.Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.