sinava girmeme dilekçesi / Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi ve İşlem Ücretleri ()

Sinava Girmeme Dilekçesi

sinava girmeme dilekçesi

Sınava Girmeme Dilekçesi temel eğitim döneminde olan öğrencilerin belirli sınavlara girmeme talebini sunan dilekçelerdir. Sınava Girmeme Dilekçesi sınava girmeyecek olan öğrencinin velisi tarafından düzenlenir ve eğitim görmekte olduğu eğitim kurumu müdürlüğüne sunulur.

Öğrencinin sınavlara girmeme hakkı olup olmadığı okunulan okula , sınıfa , döneme , öğrenci ile ilgili sunulan gerekçelere ve Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına göre okul müdürlüğü tarafından kararlaştırılacaktır.

Yani istenen her sınava &#;Sınava Girmeme Dilekçesi&#; verilerek katılınmaması ve telafi sınavı talep edilmesi mümkün değildir.

Sınava Girmeme Dilekçesi ne amaçla yazılır ?

Sınava girmeme dilekçeleri belirli bir sınava bir öğrencinin girmeme istemini eğitim gördüğü okula sunulması amacı ile velisi tarafından yazılır.

Tüm dilekçeler kabul görmez, yalnızca makul gerekçeleri olan ve mevzuata uygun dilekçeler işlem görebilmetkedir.

Okunulan yıla göre 2. dönem sınavlarına katılmadan 1. dönem notları ile sınıf geçme mezuniyet talep edilme hakkı varsa bu dilekçe sunulabilinmektedir. Ayrıca tarihi belli bir sağlık durumu , tedavi veya okula katılmayı engeller bir durumun bildirilmesi ile de sınav için telafi sınavı yapılması talep edilmesi mümkündür.

Sınava Girmeme Dilekçesi nasıl yazılır ?

Sınava Girmeme Dilekçeleri resmi bir dilekçelerdir ve öğrencinin eğitim gördüğü okulun müdüriyet makamına hitaben yazılır.

Dilekçe ile öğrencinin kimlik bilgileri , velinin kimlik bilgileri, öğrenci bilgileri ve sınava neden katılmayacağına dair bir açıklama içeren ve ekinde rapor belge vb gerekçeyi ispat eder belgeler ile başvuru yapılmaktadır.

Unutulmamalıdırki sınava girmemek için dilekçe sunuluyor olması o sınav ile ilgili kesinlikle bir talefi sınavı yapılacağı veya ders notunun o sınav notu haricindeki notlar değerlendirlerek verileceği hiçbir zaman net değildir. Bu sebeple dilekçe ile başvuru yapılması yeni bir sınav yada telafi sınavı hakkı yada sınavdan muafiyet hakkı tanımlar anlamı taşımamaktadır. Dilekçenin sunulması sınava girmeme isteminin iletilmesi ve gerekçenin sunulmasından ibarettir. Sınava girmeme hakkı olup olmadığı ve sınava girilmemesi neticesinde ayrı bir sınav yapılıp yapılmayacağı veya ortalama hesaplamasında sınavdan muaf sayılıp sayılmayacağı tamamen okulun takdirindedir ve okulda takdirini mevzuata göre vermektedir.

Yani sınava girmeme hakkı ile ilgili mevzuattaki tanımlama ne şekilde yapılmışsa okulun kararı da o yönde olacaktır.

Dilekçe boş temiz çizgisiz beyaz bir a4 kağıt kullanılarak yazılır ve en üste okulun tam ünvanı müdürlüğüne hitaben yazıma başlanır.

Bir kaç satır boşluk sonrasında dilekçe konusu başlığı ile dilekçenin ne maksat ile sunulduğu özetlenir, dilekçemiz için &#;Sınava Girmeme İstemimizin sunulmasından ibarettir&#; yeterli bir dilekçe konusudur.

Daha sorna metşin olarak sınava girmeme istemi ve girilmeyecek sınavlar hakkındaki bilgiler ve öğrenci bilgileri de yazılarak metin kısmı da düzenlenen dilekçe tarih veli adı soyadı ve ıslak imzalı olarak okul müdüreytine elden teslim edilmektedir.

Dilekçeyi yalnızca veliler yada atanmışsa kayyım vasi veya kanuni temsilcileri sunabilir. Bir başkası adına çocuğu temsil hakkı olmayan bir kişi dilekçe sunamaz.

Sınava Girmeme Dilekçesi

Sınava Girmeme Dilekçesi Word İndir

Sınava Girmeme Dilekçesi PDF İndir

Türkyie Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı Kurumsal Web Sitesi Erişim Adresi : seafoodplus.info ve MEB EDevlet hizmetleri erişim sayfası seafoodplus.info üzerinden Bakanlığın kurumsal tanıtımına ve elektronik olarak sunduğu hizmetlere erişim sağlayabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Sınav tercih dilekçesi örneği Sınava katılmama dilekçesi nasıl yazılır?

Sınav tercih dilekçesi örneği Sınava katılmama dilekçesi nasıl yazılır?

seafoodplus.info

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre ilkokul 4.sınıf ve ortaokul öğrencilerinin ikinci dönem not değerlendirmeleri için çeşitli seçenekler sunuldu.

Buna göre ikinci dönem sınav notu olan öğrenciler için herhangi yeni bir sınav yapılmayacak ancak notunu yükseltmek isteyen öğrencilere tekrar sınava girme şansı verilecek.

İkinci dönem sınav notu bulunmayan öğrencilerin ise sınava girmek yine kendi tercihi olacak.

Velilerin, tercih ettikleri seçeneği 26 Mayıs tarihine kadar öğrencilerin kayıtlı bulunduğu okul müdürlüğüne yazılı olarak ya da e-posta başvurusuyla bildirmeleri gerekiyor

Peki sınava katılmama dilekçesi nasıl yazılır? 4. sınıf 2. dönem sınavlara katılmamam dilekçesi örneği..

SINAVA KATILMAMA DİLEKÇESİ NASIL YAZILIR?

Öncelikle dilekçede T.C kimlik numaranız adınız soyadınız ve okul numaranız ile sınıfınızı belitmelisiniz.

Ardından sınavlara katılmak istemediğinizi belirten bir açıklama yazmalısınız. "Yukarıda adı ve T.C. kimlik numarası yazılı öğrencinin 2. dönem sınavlarına katılmasını/katılmamasını istiyorum." şeklinde ifade edebilirsiniz.

Altına da imza atılarak tarih girilmelidir. İlk okul 4. sınıf öğrencileri için bu işlem velileri tarafından yapılmaktadır.

Velilerin, tercih ettikleri seçeneği 26 Mayıs tarihine kadar öğrencilerin kayıtlı bulunduğu okul müdürlüğüne yazılı olarak ya da e-posta başvurusuyla bildirmeleri gerekiyor.

SINAV TERCİH DİLEKÇESİ ÖRNEĞİ

Sınav tercih dilekçesi örneği Sınava katılmama dilekçesi nasıl yazılır?

Google News ile Takip Et

Mazeret Sınavı Dilekçesi

Mazeret sınavı dilekçesi, öğrencinin sağlık problemleri, kaza, yakınlarının vefatı ve benzeri diğer sebeplerle asıl sınava katılmaya engel durumların mevcut olması halinde öğrenciye giremediği sınavı telafi etme imkanı sağlamaktadır.

Öğrenci mazeret sınavına girme hakkına birtakım özel hallerin bulunması halinde sahip olur. Mazeret sınavına girme hakkının hangi haller için verilmiş olduğu sınavı düzenleyen okulun yönetmelik ve mazeret sınavına ilişkin yönergelerinde yer almaktadır.


Bu Belge Nasıl Kullanılır?

Bu belge asıl sınav tarihinde öğrencinin mazeretli olmasını gerektirecek durumlardan birinin var olması halinde kullanılır. Bu durumlar, öğrencinin sağlık problemleri olması, kaza, yakınlarının vefatı, ve benzeri diğer sebeplerin bulunması halleridir.

Belge doldurulduktan sonra belgenin çıktısı alınır ve sınava girecek öğrenci tarafından imzalanır.

Mazeret sınavı dilekçesi asıl sınav tarihi düzenlendikten belli bir süre içinde okul idaresinin ilgili birimine teslim edilmelidir. Mazeret sınavı dilekçesinin verilmesi için gerekli olan sürenin tespiti için sınavın düzenleneceği okulun yönetmelik ve mazeret sınavına ilişkin yönergesi incelenmelidir.

Sağlık problemleri nedeni ile öğrenci mazeret sınavına giremeyecek durumda ise okul idaresince kabul gören bir sağlık kurumundan sağlık raporu temin etmelidir. Bu sağlık raporu mazeret dilekçesine ek olarak okul idaresine sunulur. Sağlık problemleri veya diğer tüm mazeretli sayılmayı gerektirecek hallerin bulunması halinde mazeret dilekçesinin verilmesi gereken süre içinde dilekçe okul idaresine teslim edilmelidir. Bu sürenin tespiti sınavın düzenleneceği okulun yönetmelik ve yönergelerinde belirtilmiştir.

Sınava girilecek okulun sağlık raporu dışındaki mazeretler için de ek belge talep etmesi durumunda, bu ek belge hazırlanıp mazeret sınavı dilekçesi ekine eklenmelidir.

Yasal Dayanak

Mazeret sınav hakkı, okul yönetmeliklerinde asıl sınava belirli bir mazeret ile giremeyen öğrencilere tanınmıştır. Mazeret sınav hakkını kullanmak isteyen öğrenci okul yönetmelik ve mazeret sınavı dilekçesinin şartları ve süresinin düzenlendiği yönergelerden hangi şartlarda mazeret sınavına kabul edileceğine dair bilgilere ulaşabilir.


Örnek nasıl değiştirilir

Bir form dolduruyorsunuz. Siz formdaki soruları yanıtladıkça, belge gözlerinizin önünde düzenleniyor.

Her şey tamamlandığında, belge size Word ve PDF formatlarında gönderilir. Belgeyi değiştirebilir ve yeniden kullanabilirsiniz.

Örneği doldur

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir