adalet mezunları atama puanları / Adalet KPSS 2018/1 Atama Taban Puanları - Tercihini Yap

Adalet Mezunları Atama Puanları

adalet mezunları atama puanları

Adalet Bakanlığı Ortaöğretim- Önlisans-Lisans Zabıt Katibi, İKM, Mübaşir Taban Puanları

Adalet Bakanlığı tarafından daha önce 10 Bin personelalımı yapılacağı açıklanmış fakat bu alım çeşitli nedenlerle 2021 Yılına sarkmıştır. Ortaöğretim, Lisans ve Önlisans mezunlarının başvurabildiği Adalet Bakanlığı memur alımları memur olmak isteyen binlerce memur adayı tarafından heyecanla beklenmekte ve yoğun başvuru olmaktadır.


2018 KPSS puanı ile yapılması beklenen 10 Bin Adalet Bakanlığı personeli alımı için beklenen ilan bir türlü gelmedi ve 2018 KPSS puanları 2020 KPSS sonuçlarının açıklanması ile birlikte geçersiz duruma geldi. Bundan sonra yapılacak tüm alımlarda 2020 KPSS puanı kullanılabilecektir Hayaller 2020 KPSS puanı ile yapılacak alıma kalırken, kpsscafe.com.tr olarak geçmiş alımlarda oluşan taban puanları sizler için derledik.


Adalet Bakanlığı Personel Alımlarına Başvurmak İçin KPSS Puanı Kaç Olmalıdır ?

Adalet Bakanlığı, kamu personeli olmak isteyen kişilerin sıklıkla tercih ettiği kurumlar arasında yer alıyor. Adalet Bakanlığı bünyesine zabıt katipleri, hizmetliler, şoförler, infaz koruma memurları, düz memurlar gibi daha birçok pozisyon için personel alımını gerçekleştiriyor. Yapılan ve önümüzdeki günlerde de yapılacak olan bu alımlarda, KPSS puanının kaç olması gerekiyor? Adayların alması gereken en küçük ve en küçük puanlar nelerdir gibi  soruları yanıtlandırıyor olacağız.

Buradan hareketle Adalet Bakanlığı bünyesine yapılan alımlara göz atalım.

1) Zabıt Katipliği Taban Puanları

Lise, önlisans ve lisans mezunlarının bölüm farketmeksizin başvurabildiği Zabıt katibi alımlarında aday sadece bir şehir için başvuru yapabilmektedir. Durum böyle olunca memur adayı başvurabileceği şehrin çok alım yapmasına ve taban puanının düşük kapatmasına dikkat etmektedir.

Öncelikle çok alım yapılması oranın düşük puan ile kapatacağı anlamına gelmez. Bu tamamen oradaki alıma olan başvuru sayısı ile alakalı bir durumdur. Bilindiği üzere zabıt katibi alımlarına başvuru yapabilmek için minimum 70 kpss puanı isteniyor olsa da klavye sınavına başvuru sayısınının 20 katı kadar aday davet edilmektedir ve sıralama KPSS puanına göre yapılmaktadır.


2) Erkek İnfaz Koruma Memuru alımı taban puanları

Bilindiği üzere İnfaz Koruma memuru alımlarında bölüm farketmeksizin lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları başvuru yapabilmektedir. Bu alımlarda hem erkek ikm hem de bayan ikm alımı yapılmaktadır.

Başvuru için 70 puan şartı aranıyor olsa da başvuru sayısının 5 katı kadar aday Boy ölçümü için davet edilmektedir ve sıralama en yüksek puandan başlayarak aşağıya doğru yapılmaktadır. Bu nedenle çoğu zaman 70 puan mülakata davet edilmek için yeterli olmayabilir ve elenmenize sebep olabilmektedir.


3) Bayan İnfaz Koruma alımı taban puanları

Bilindiği üzere İnfaz Koruma memuru alımlarında 70 puan şartının yanısıra diğer bir önemli şart ise boy şartıdır. Bölüm farketmeksizin lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları başvuru yapabilmektedir. Bu alımlarda hem erkek ikm hem de bayan ikm alımı yapılmaktadır.

Taban puanlar genellikle 75-80 arası puanlarla kapanmaktadır. Bu husus geçmiş alımlarda şöyle açıklanmıştı ''  Bu pozisyonlara yerleşecekler merkezi sınava ( KPSS 2018) girip en az 70 puan alıp başvuranlar arasından en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon sayısının;  
-Sözleşmeli infaz ve koruma memuru adayları için beş katı (beş katı aday bayan ve erkek için ayrı ayrı belirlenecektir.), ''

4) Mübaşir Alımları



Adalet Bakanlığı personel alımları için 2020 Eylül ayında CNN türk yayınlarında  açıklama yapan Adalet Bakanı Abdülhamit GÜL yaptığı açıklamada Adliyelerdeki ve cezaevlerindeki personel ihtiyaçlarını belirlediklerini, yakın zamanda 10 bin civarında personel alımına çıkılacağını ve netleşince kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etmişti.


5) İcra Katibi alımı taban puanları


2020 yılı içerisinde pandemi koşulları nedeniyle bir alım ilanı gelebileceğini düşünmüyoruz. Bilindiği üzere İcra katibi alımlarında başvuru belgelerini şahsen hazırlayıp başvuru yapmak gerekmekte ve bu alımlara binlerce memur adayı başvurduğu için izdiham oluşmaktadır. 2021 yılı bütçe sunumunu yapan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, personel ihtiyacına göre alım yapılacağının sinyalini vermişti. Buna göre 2021 yılı içerisinde bir alım ilanı geleceğine kesin gözüyle bakabiliriz.

#adalet bakanlığı lise, taban puanları, 2020, başvuru, lisans, alımı, önlisans, KPSS, personel, kamu

Adalet 2020/1 KPSS Atama Taban Puanları

Kamu personeli olmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları genellikle KPSS yani Kamu Personeli Seçme Sınavı adını taşıyan sınava girerek girmeyi düşündüğü kurumun istediği puan türünde o kuruma girmeye yarayacak puanlar almaya çalışırlar. Merkezi atamalar için bu puan türleri Genel Kültür ve Genel Yetenek adını taşıyan testleri çözdükten sonra alınan puan türleridir. İşte bu puan türleri ile girebileceğiniz merkezi atamalar için belli bir puan almanız gerekmektedir ve bu puan alım sayısına, sınavın zorluğuna kolaylığına bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Yine de önceki yılların merkezi atama puanları adaylara fikir verebilmektedir ve biz de sizlere bu tip atama taban puanlarını listelemeye çalışıyoruz. Bu yazımızda KPSS 2020/1 atamaları içindeki adalet atama puanları listesini bulabileceksiniz.

KPSS 2020/1 ADALET ATAMA TABAN PUANLARI

Adalet mezunları merkezi atamalarda iki farklı nitelik kodunu taşıyan kadrolara başvurma şansına sahiptir. Bunlardan bir tanesi 3001 nitelik kodu yani herhangi bir önlisans mezununun başvuru yapabildiği kadrolara aitken diğeri ise 3003 nitelik kodu ile yani özellikle önlisans adalet bölümü mezunlarının başvuru yapabildiği kadrolara aittir.

Tercihiniyap Forum Tekrar Aktif Tıklayın

KPSS 2020/1 ataması içinde de adalet mezunlarının başvuru yapabildiği 28 kontenjan bulunmaktaydı. Bunlardan 18 tanesi 3001 nitelik kodlu kadrolara ait iken geri kalan 10 kadro ise 3003 nitelik kodlu adalet mezunlarının başvuru yapabildiği kontenjanlardı.

Adalet KPSS 2020/1 atama taban puanlarının tüm kontenjanlar için kaçta kapattığının listesi aşağıdadır.

kpss 2020 1 adalet atama taban puanlari

KPSS hakkındaki her şeyi danışabileceğiniz, paylaşımları okuyabileceğiniz forum sayfalarımızı FORUM.TERCİHİNİYAP.NET adresi üzerinden ziyaret edebilirsiniz.

*KPSS 2020/1 merkezi atamasına ait adalet atama taban puanları ÖSYM tarafından yayımlanan veriler ışığında derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte sorumlu olan kurum ÖSYM’dir ve ÖSYM’nin yapacağı duyurular esas olacaktır.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

Adalet (MYO) Bölümü

Adalet Bölümü Nedir?

Adalet bölümü; mevcut sosyal adalet konularını yasal sistemler, hukuk ve kültürün arka planında inceleyen yenilikçi bir sosyal bilim programıdır. Hukukun ve hukuk metodolojisinin temelinde var olan hukuki problemlerin çözülmesinde rol oynayan; devleti oluşturan anayasada yer alan ve bütünlüğü koruyan ilkeleri benimseyen bir anlayışa sahip yetkin personellerin yetiştirildiği bölümdür.

Adalet Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Adalet bölümü 2 yıllık bir önlisans (meslek yüksekokulu) programıdır. Bu bölümde adalet sisteminde görev alan hakim ve savcılara birçok konuda destek sağlayacak ara personel yetiştirilmesi amaçlanır. Ara personeller zabıt katipliği ile infaz ve koruma aşamalarında görev alabilirler.

Adalet Bölümü Dersleri Nelerdir?

Adalet programında öğrenci olmayı tercih ederseniz;

  • Kamu hukuku,
  • Özel hukuk bilgisi,
  • Hukuk usulü bilgisi,
  • Ceza ve ceza usulü bilgisi,
  • İcra-iflas bilgisi,
  • Avukatlık ve noterlik mevzuatı,
  • Mali mevzuat,
  • Hukuk dili,
  • Adli tıp,
  • İnfaz bilgisi,
  • Kalem mevzuatı

gibi hukuki eğitimin yanı sıra;

  • Daktilografi,
  • Muhasebe,
  • İşletme yönetimi,
  • Arşiv ve dosyalama teknikleri
  • gibi teorik ve uygulamalı derslerden de sorumlu olacaksınız demektir. Bu derslerin yanı sıra Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından zorunlu kılınan bazı derslerden de sorumlu olacaksınız ve tabii bu bölüme yer veren üniversitelerin tercihlerine göre yabancı dil eğitimi de söz konusu olacaktır. Bu programdan mezun olduktan sonra Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile eğitiminizi 4 yıllık hukuk bölümüne geçiş yapabilirsiniz ve avukat olabilirsiniz.

    Adalet Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

    Bölüm mezunları, hukuk sisteminde görev alan ve adaleti sağlamayı amaçlayan kişilere bilgi ve belge sağlayarak yardımcı olmaktır.

    Adalet Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

    Adalet bölümü mezunları iş konusunda oldukça geniş bir yelpazeye sahiplerdir. Mezunlar;

    • Mahkemelerin yazı işleri,
    • İcra memurluğu veya yardımcılığı,
    • İnfaz kurumlarında,
    • Resmi veya özel bankalarda,
    • Çeşitli kamu ve iktisadi kuruluşları,
    • Özel hukuk büroları,
    • Noter büroları,

    gibi kurum ve kuruluşlarda çalışma imkanı bulabilirler. Ayrıca mahkeme salonlarında ve adliyelerde zabıt katipliği, infaz ve koruma merkezlerinde çeşitli görevlerde bulunabilirler. Tabii burada bahsi geçen iş imkanlarının büyük bir kısmı yeterlilik sınavlarından alınan puan neticesinde atama ile gerçekleşir. Hukuk büroları sözü geçen devlet nezdinde gerçekleştirilen yeterlilik sınavlarını gerektirmez.

    nest...

    oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır