hint bülbülü neden tüy döker / Kuşlarda Depresyon Belirtileri | Petlebi

Hint Bülbülü Neden Tüy Döker

hint bülbülü neden tüy döker

İçindekiler

Hayvanlarda tüy dökülmesi bazı durumlarda sağlık belirtisi olabilirken, bazı durumlarda ise sahibine çeşitli rahatsızlıkların habercisi olabilmektedir. Sağlıklı hayvanın tüyleri dönemine göre dökülmektedir. Gelişim süreçlerini tamamlayan hayvanlar yaş itibariyle kabuk yenileme gibi tüy dökme mevsimine girerek tüylerinin döküp yeni tüylerine kavuşurlar.

Tüy dökme süreci dikkatlice takip edilmeli, normal olmayan miktarda dökülmelerle karşılaşılması durumunda derhal veterinere götürülmelidir. Bazı hayvan gruplarının tüy sağlığı açısından önem arz eden gerekliliklerden biri de hayvanın taranmasıdır. Gün içerisinde evde yada dışarıda kir, toz ve çeşitli pisliklere maruz kalan tüyler bazı hayvanlarda soruna yol açmaktadır. Bunu çözümü olarak sık sık bu durumlarda hayvanın temizliğine dikkat etmek, hayvanı taramak, iç içe geçmiş tüylerin bakımını sağlamak gerekir.

Tüy Dökümündeki Etkenler

Hayvanlarda tüy dökümüne çevresel faktörlerinde etki ettiği bilinmektedir. Sıcak ve soğuk hava şartları, nemli veya kuru hava gibi etkenler de doğrudan etki edebilmektedir. Biyolojik olarak bakıldığında ise, hayvanlarında insanlar gibi hormon değerleri vardır. Ve bu değerlerde meydana gelebilecek olumsuz değişiklikler sonucu tüylerinde hasara veya dökülmeye sebep olabilmektedir.

Hayvanlarda kızgınlık, çiftleşme, hamilelik gibi nedenlerden dolayı da tüy dökümü meydana gelebilmektedir. Aynı zamanda yanlış beslenme ve diyet programları da sindirim sistemine zarar vererek dış etken sonucu tüy dökümüne neden olabilmektedir. Veteriner kliniklerde kırpma işlemi ile alınan tüylerde kulak verilmesi gereken konulardan birisi ise; ”Tüyleri çöpe dök ” uyarısıdır. Temiz bakım yapmanın önemi hayvanların tüydökümünden sorunsuz çıkması ile görülmektedir.

Mevsimsel Dökülme

Mevsim değişikliklerine bağlı olarak meydana gelen dökülmelerde, Veteriner hekimlere göre korkulacak durum söz konusu olmadığı belirtilmekte, bu tüy dökümünün hayvanda hastalık belirtisine neden olmadığı bildirilmektedir. Özellikle yaz mevsimlerinde daha yoğun şekilde tüy dökülmesi meydana geldiği görülmektedir.

Bu dökülmelere karşı alınacak önlemler arasında takviye yemler, tüy ve cilt bakımı, hayvanı stres ve ögelerinden uzak tutmak, aşılarını düzenli ve vaktinde yaptırmak, Dış parazit ve pire gibi canlılardan uzak tutmak gerekir. Hastalık belirtilerinde bölgesel olarak tüy dökülmeleri meydana gelmektedir. Mevsimsel dökülmelerde ise hayvan vücudunun geneline yayılmış bir dökülme söz konusu olmaktadır. Bu süreçte hayvandaki hareketlerde ve reflekslerdeki meydana gelen değişikliklerde göz önünde bulundurulmalı, aksi halde gereği yapılmalıdır.

Post Views

Hint bülbülleri üretim açısından çok verimlidirler. Erkek ve dişi olarak aldığınız bir çift kuş daha eve girer girmez kafese bıraktığınız da çoğunlukla çiftleşmeye başlayacaktır ,Hint bülbüllerinde eğer mutasyon değllerse erkek ve dişi kuşu ayırt etmek çok kolaydır. Erkek hint bülbüllerinin yanaklarında kırmızı bir leke vardır ve ötüşleri dişilerin tek düze sessiz ötüşlerine nazaran çok daha tiz ve yüksek sesli farklı bir ötüştür.
Hint bülbülleri yılın her ayı yumurtlayabilirler yuvalıkları bulunmasa bile bir yemliği kendilerine yuva edineceklerdir ,hint bülbülleri için yumurtlamak zor ya da yorucu değildir ancak kuluçkaya yatmak her kuş gibi hint bülbüllerini de yorup yıpratabilir bu yüzden sık kuluçkadan kaçınılmalı senede üç kuluçkadan fazlasına izin seafoodplus.infoma 4 yumurtayla başlayan yumurta sayısı her kuluçkada artacaktır.
Yuva olarak kendi evinizde bile kolayca tasarlayacağınız bir yuva yapabilirsiniz bu yuvaları sadece üreme amaçlı değil gece barınak olarak kullanırlar.
yalnız dikkat edilecek husus yuvanın yavrularla birlikte nüfusu kaldıracak kadar geniş olması ve yuvada kullanacağınız malzemelerin kuşların ayaklarına dolaşmalarına neden olmayacak şeylerden olmasıdır.
Aldığınız bir çift eğer kafeste yuvalık varsa üreme faatliyetleri hemen girişirler bu aşamada yapmanız gereken onlara bir parça yuvalık malzemesi vermenizdir. Bu yuvalık malzemesini çoğu besleyen peçete ya da ayaklarına dolaşmayacak kalın iplerden koyarlar. Kuşlar daha bunları kafese attığınız an bunları birer birer yuvalarına taşıyacaklardıseafoodplus.infoşi yuva örmeye başlar bu malzemelerle sonrasında ortalama gün sonra dişinin hasta olduğunu düşüneceğiniz kadar hareketsiz olduğunu görürsünüz bu yumurtanın geleceğinin işaretidir bu süreçte beslenme açısından da önemlidir. haşlanmış yumurtadan mama yapınız ve bu mamanın içine yumurtanın kabuğunun zarını soyup iyice ezdikten sonra karıştırınız .kuşlar bunu zevkle yiyeceklerdir bundan sonrası bir iki gün daha beklemekte.

genelde tüm akvaryumcularda bulabileceğiniz klasik yuvalar
YUVA

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir