komik üniversite bölümleri / Ne Okuyorsun Şimdi Sen? Akrabalara Bir Türlü Anlatılamayan Üniversitelerdeki 20 Bölüm

Komik Üniversite Bölümleri

komik üniversite bölümleri

en gereksiz üniversite bölümleri

  • edit: başlık başa kalmış. başlığı açan yazar uzun bir liste yapmıştı, içinde jeoloji de vardı. işbu entry, ona istinaden yazılmıştır.

    içlerinden jeoloji öylesine gereksizdir ki, aylar önce erzurum'da şev duraylılığı bilgisizliğinden aşağı kayıp ülke bütçesine milyon dolar zarar veren tesisle alakası yoktur.
    3. havalimanı ve 3. köprüyle ilgili saha çalışmalarında bizzat doktorlar ve avukatlar çalışır.
    petrol ile ilgili saha araştırmasını da ebem yapar. keza raporu da yine ebem hazırlar.
    mars'tan alınan kayaç numunelerini dişçiler incelemektedir.

    aylar sonra gelen edit: yine amerika'da usgs, gezegenlerin jeolojik yapısını irdeleyen kendisine bağlı bir astrojeoloji departmanına sahip. keza nasa'da çalışan jeologlar mevcut. adamlar şu sıralarda sen göbeğini kaşırken muhtemelen new horizons'tan son gelen görüntüler ışığında plüton'daki jeolojik faaliyetleri, tektonizmanın olup olmama ihtimalini yorumluyor, jupiter'in uydusu europa'nın yüzeyinde gözlenen yapılardan, kabuğunun altında ~km (challenger deep'in kabaca 10 katı) derinliğinde bir okyanusun varlığından ve yitim zonlarından söz ediyorlar. io'nun volkanik faaliyetleri ve püskürttüğü gaz hakkında incelemeler yapıyorlar. 67p/churyumov-gerasimenko üzerinde yapılan çalışmaları paleontolojik bulgular ile sentezleyerek yeryüzünde hayatın orijinine dair teoriler üretiyorlar. mars'a yapılması tasarlanan insanlı görevlerde görev alacak bilim insanları içinde jeolog var. curiosity ve mars reconnaissance orbiter tarafından sağlanan verileri jeolog yorumluyor. aralık 'de, apollo görevlerinin sonuncusu olan apollo 17 göreviyle ay'a giden harrison schmitt bir jeologtu ve kg numune ile dünya'ya döndü. ha "bunlar benim ne işime yarayacak?" diyorsan o senin problemin.

    bunun dışında fosil yakıtlar başlı başına jeoloji ve jeofizik ile ilgilidir. karbonifer döneminde oluşan kömür yataklarından tut, deniz dibine gömülmüş canlıların fosilleri sayesinde hayatımızda yer edinen petrol ve doğalgaz gibi yakıtlar bugün insanoğlunun temel enerji rezervini oluşturur. ha "ben hiç bunlara bulaşmayacağım, nükleer santrallerde kendi enerjimi kendim üreteceğim" diyorsan da uranyum ve türevi radyoaktif elementlere mecbursun. bunların nerelerden nasıl elde edileceği ile bu adamlar ilgileniyor.

  • (bkz: leh dili ve edebiyatı)

  • içinde son derece önemli ve gerekli bölümlerin olduğu saçma sapan liste.

  • (bkz: eksi yemek için başlık açmak)

  • sonunda issiz kaldığımız icin hepsi gereksiz oluyor sanirim maalesef.

  • filoloji kesinlikle değildir. diyen cahildir. bu listeyi hazırlayan da sütçü imam işletmede falan okuyodur kesin mezun olunca ceo olucaktır. he annem he.

  • yedi tane aynı sınıftan arkadaşımın tl barajının üstünde maaşla çalıştığı bir sınıfa sahip olan bahçe bitkileri bölümünün 2 kere yazılarak saçmalandığı liste.

  • her biri bir bilimdir. içerdikleri bilgilerle her biri kocaman bambaşka dünyalardır.

    senin yaşadığın ülkede bu meslek erbapları iş bulamıyorsa, sektör gelişmemişse, bu senin ülkenin dandikliğidir. bölümlerin değil.

    bilime saygı duyun biraz.

  • (bkz: tarih)(bkz: tarih)(bkz: tarih) gereksiz değil ama işsiz.

  • sağlık ve eğitim fakülteleri dışında hepsi.

  • En İlginç Üniversite Bölümleri

    Yurt dışında öğrenim görmek isteyen öğrencilerin genelde bölüm tercihleri mühendislik, sosyal bilimler, hukuk, tıp gibi bilinen üniversite bölümleri. Peki çok farklı, hiç duymadığınız ve aklınızın ucundan geçmeyecek üniversite bölümlerinin varlığından haberdar mısınız? Sizler için dünyanın en ilginç üniversite bölümlerini derledik, eminiz yazımızı okudukça şaşıracaksınız.

     

    1. Fantastik Edebiyat - Harry Potter (Ohio State University)

    Harry Potter serisini bilmeyen yoktur, J.K. Rowling’in Harry Potter serisinin yedinci kitabı piyasaya çıktığı ilk gün ABD'de 8,5 milyonun üzerinde bir satış rakamı yakalayarak erişilmesi güç bir rekora imza atmıştır. Ohio State Üniversitesi’nde Fantastik edebiyat üzerine hatta özellikle Harry Potter ismine ait üniversite bölümü açılması edebiyat literatürüne farklı bir heyecan getiriyor. Bölümün temel amacı sihirbazlar ve büyücüler dünyasında yaşanan edebiyat eserlerini incelemek ve yeni eserlerin üretilmesi.  Bölümde dersler Harry Potter serisinin 7 kitabının ayrıntılı incelenmesi ve teknik literatür açısından irdelenmesi üzerine geçmektedir. Sıradan bir bölüm okumak istemeyenler için Harry Potter üniversite bölümü ilginç bir alternatif.

    2. Edebiyat ve Sinemada Vampirler (University of Wisconsin-Madison)

    Türkiye’de vampir teması sinemada da ve edebiyatta da yok denecek kadar az ama son senelerde dünya edebiyatında ve sinemasında vampir temasının sıklıkla işlenmesi Türk okurlarda da hatırı sayılır bir hayran kitlesi oluşturdu. Professor Tomislav Longinovic başkanlığında University of Wisconsin’da kurulan bölümün amacı vampir temalı edebiyat ve sinema filmlerinin araştırılması, yaygınlaştırılması ve Doğu Avrupa ülkelerinde bulunan önyargıyı kırmak.

     

    3. Süper Kahramanlar Bilimi (University of California, Irvine)

    Fizik bilimini süper kahramanlarla öğrenmek eğlenceli olmaz mıydı? Profesör Michael Dennin bu soruyu kendine sordu, süper kahramanlar bilimi adı altında fizik öğretimi bölümü açtı. California Üniversitesi’nde açılan bölümde, öğrenciler Batman, Süpermen, Spider- Man gibi favori süper kahramanları aracılığıyla fizik eğitimi alıyor. Spider – Man ağlarını binalara atarak kahramanlığa koşarken veya Süpermen gökyüzünde yardıma ihtiyacı olan birine doğru uçarken fizik kurallarını nasıl alt-üst ettiğini incelemek baya eğlenceli olacaktır.

     

    4. Popüler Medyada Zombi

    Son yılların en çok takip edilen dizilerinden biri olan hikayeden uyarlanan Walking Dead birçok ülkede izleyicilerine zombi istilası fenomenini yaşatıyor. Aslında genelde hikaye klasik, dünyaya bir virüs yayılır, bir grup insan virüsten etkilenmez, dünyanın çoğu zombiye dönüşür ve hikaye virüsten etkilenmeyen insanlarla zombiler arasında devam eder. Columbia College Chicago ve University of Baltimore popüler medyada zombi teması ile ilgili bölümler kurdu ve bu bölümlerde zombi serilerinin edebi içeriği, sosyal medya etkileri, medyada yeri konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Zombi konulu bir çok bilgisayar oyunu ve hayran kitlesi profili de bölümün araştırma konularının içerisindedir.

     

    5. Learning from YouTube (Pitzer College)

    Youtube; dünyanın en popüler video paylaşım uygulaması ve medya bölümlerinin en temel unsurlarından biri. Pitzer College’de yılından itibaren Youtube bölümün ders konularından biri olmaktan çıkarak başlı başına bir üniversite bölümü oldu. Bölüm Başkanı Profesör Alexandra Juhasz Youtube kanallarını “ Modern Televizyon” olarak tanımlıyor ve youtube paylaşımlarının sosyolojik etkilerinin toplumsal açıdan önem arz ettiğini belirtiyor. Bölüm içeriğinde youtube paylaşımları, video yorumları, izlenme oranları ve öğrenme aracı olarak Youtube temel oluşturuyor. Sosyal medya uzmanlığının özelleşmiş bir dalı olan Youtube ile ilgili akademik bir eğitim almak isterseniz Pitzer College’de bulunan “ Learning From Youtube “ bölümü tam size göre!

    6. Etik Bilgisayar Korsanlığı (University of Abertay Dundee)

    Hacker kavramı genel olarak insanların zihninde bilgisayar korsanı, sanal dünyada bilgi çalan olumsuz bir şekilde canlanmaktadır. Ama hackerlar bir çok kurumda online ve sanal dünyada açıkları tespit ederek yönetimi uyarma görevi ile artık istidam ediliyor. University of Abertay bünyesinde eğitimi gerçekleştirilen bölümde online saldırıları önleme, online saldırı tehlikelerini erken önleme sistemleri, bilgi veri tabanları konusunda geniş bir yelpazede eğitim verilmektedir.

     

    Diğer Yazılarımız

    Mezun olduktan sonra kolay iş bulmanızı sağlayacak 10 üniversite bölümü

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir