burun icinde gecmeyen yara / Burun içi yarası nasıl geçer? İyileşmeyen burun içi yaraları için doğal tedavi... - Haber 7 SAĞLIK

Burun Icinde Gecmeyen Yara

burun icinde gecmeyen yara

Burun içi yarasına ne iyi gelir, nasıl geçer? Yara neden olur, neyin belirtisi?

Burun içerisindeki yaralar genellikle mevsimsel alerjiler ya da kuru hava gibi nedenlerden kaynaklanmaktadır. Genellikle birkaç hafta içinde de iyileşmektedir. Fakat iltihap, ağrı veya kanama gibi belirtiler de gözlemlenir ise sağlık kuruluşuna müracaat etmek gerekir. Doktorlar burundaki yaranın bir enfeksiyondan kaynaklandığından şüphelenirler ise kandaki enfeksiyonun kontrolü için test istenecektir. Burun içi yarası gibi durumlarda tedavi yöntemleri şunlardır:

- İyileşmeyi hızlandıran ve enfeksiyonu engelleyen anti bakteriyel merhemler,

- Herpes virüsü gibi durumlar için anti viraller,

- Sinüs enfeksiyonları için antibiyotikler,

- Günlük alerji ilaçları burun içi yaralarında kullanılan tedavi yöntemlerdir.

YARA NEDEN OLUR?

Burun içi yaralarının nedenleri birden fazla olmaktadır. Bunun sebebini öğrenmek için doktorlar tarafından muayene edilmesi gerekir. Burun içi yaraların sebepleri şunlardan oluşmaktadır:

- Burun içerisindeki kıllar burun sağlığı için çok önemlidir. Bu kılların koparılması burun içerisindeki yaralara sebep olabilmektedir.

- Burun içi yaraların en büyük sebebi burun kanamalarıdır. Burun kenarına alınan darbeler sonucunda burun kanamaları oluşabilir. Özellikle burun kanamaları devam ederse bu yaralar görülebilir.

- Nezle ve grip hastalıklarında ortaya çıkan burun tıkanıklığı sonucunda burun içi yaralar görülmektedir.

- Alerji etmenleri burun içi yaraların en büyük nedenlerinden birisidir. Mevsim geçişlerinde veya sonbahar mevsiminde dökülen polenler burun içerisinde kaşıntılara ve yaralara neden olabilmektedir.

Burun İçinde Yara Neden Olur? Burun İçi Yaralarına Ne İyi Gelir, Hangi Vitamin Eksikliğinden Kaynaklanır?

İyi Yaşam

Burun İçinde Yara Neden Olur? Burun İçi Yaralarına Ne İyi Gelir, Hangi Vitamin Eksikliğinden Kaynaklanır?

"Burun içindeki yaralar mutlaka önemsenmesi gereken ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Burun içinde yaralar enfeksiyona bağlı olarak da gelişebilir. Peki, burun içinde yara neden olur? Burun için yaralarına ne iyi gelir? Burun içi yaralar hangi vitamin eksikliğinden kaynaklanır? İşte burun içi yaraların nedenleri ve tedavi yöntemleri"

Burun içinde çeşitli nedenlere bağlı olarak yaralar ortaya çıkabilmektedir. Burun içindeki yaraların mutlaka araştırılması gerekmektedir. Kulak burun boğaz uzmanları tarafından yapılan testler ve analizler sonucu kişinin burun içindeki yaraların nedenleri belli olmaktadır. Son günlerde burun içinde yara ile ilgili araştırmalar artmıştır. Peki, burun içinde yara neden olur? Burun içinde ortaya çıkan yaralara ne iyi gelir? Hangi vitamin eksikliğinden kaynaklı olarak burun içi yaraları meydana gelir tüm detayları ile derledik.

Burun içindeki yaralar mutlaka önemsenmesi gereken ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Burun içinde yaralar enfeksiyona bağlı olarak da gelişebilir.

Burun İçinde Yara Neden Olur?

1) Kıl Koparma

Burun içinde kıllar burun sağlığı açısından çok önemlidir. Burun içindeki kılları nedene bağlı olmaksızın koparma sonucunda burun içinde yaralar meydana gelebilir. Burun içindeki kılların koparılması burun sağlığını da olumsuz etkiler. Bundan dolayı burun içinde yaralar ortaya çıkar.

2) Burun Kanaması

Burun içi yaraların en büyük nedenleri arasında da burun kanaması gelmektedir. Burun kanaması burun kenarına alınan darbeler ya da travma neticesinde ortaya çıkabilir. Özellikle uzun süre devam eden burun kanamaları devam edince burun içinde yaralar gözlemlenir.

3) Burun Tıkanıklığı

Nezle ya da grip hastalığında ortaya çıkan burun tıkanıklığı sonucunda ortaya burun içi yaralar ortaya çıkmaktadır. Burun tıkanıklığı sonucunda burun yaraları oldukça fazla olabilir. Burun tıkanıklığından kaynaklı olan burun içi yaralara da burun spreyleri önerilmektedir.

4) Alerji

Alerji etmenleri burun içi yaraların başlıca sebepleri arasında sayılır. Özellikle mevsim geçişlerinde sonbahar aylarında ağaçlardan dökülen polenler sonucunda burun içi kaşıntılar ve burun içi yaralar ortaya çıkabilir. Alerji olan kişiler alerjik reaksiyonlarda bu aylarda kendine daha fazla dikkat etmesi gerekir.

Burun İçi Yaralarına Ne İyi Gelir?

1) Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı burun içi yaralar için birebir bir çözüm olarak bilinmektedir. Eğer sürekli olarak burun içi yaralarından müzdaripseniz Hindistan cevizi yağı tüketebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı hızlı bir şekilde burun içi yaralarını geçirecek mucizevi olan yağlardan bir tanesidir. Hindistan cevizi yağı burun içindeki her türlü enfeksiyonu ve bakteri oluşumunu yok eder. Günde iki kez olmak üzere bu tedavi seçeneğini kullanabilirsiniz.

2) Vazelin

Burun içi yaralar için en çok tercih edilen tedavi seçenekleri arasında vazelin gelmektedir. Vazelin burun içerisinde yer alan kuruluğu da giderir ve burnun daha nemli olmasını sağlar. Aynı zamanda burun içi yaralarına neden olabilecek her türlü faktörü ortadan kaldırır. Bundan dolayı pek çok kişi tarafından burun içi yaraları için vazelin önerilmektedir. Vazelin en çok tercih edilen burun içi yara tedavi seçenekleri arasındadır.

3) Tuzlu Burun Spreyi

Burun içindeki yara oluşumunu engelleyen bir diğer doğal tedavi seçeneği arasında tuzlu burun spreyi gelmektedir. Tuzlu suyu burun içerisine bir miktar çekerek burun içini temizleme şansınız vardır. Aynı zamanda tuzlu burun spreyi burun içerisinde ki kötü faktörleri de ortadan kaldıran mucizevi bir tedavi seçeneği olarak adlandırılır. Bundan dolayı tuzlu burun spreyi pek çok kişinin tavsiye ettiği bir tedavidir.

4) Zencefil

Zencefilin iltihap önleyici özelliği olduğu bilinmektedir. Hal böyle olunca burun içi yaralar için de yine zencefil önerilir. Zencefil burun içi yaralara doğrudan etki eder ve burun sağlığını iyileştirir. Bundan ötürü siz de zencefil tercih edebilirsiniz.

False

Burun Yarası İbrahim Saraçoğlu Burun İçi Yaraları Bitkisel Çözüm

Burun içerisinde yara ve burunda yara oluşması, birçok insanda görülebilen bir sorundur. Burun içerisindeki yaralar, oluşturdukları acı ve rahatsızlık hissiyle hayatınızı kötü yönde etkiler. Bu yazımızda, burun içerisinde ve burunda yara oluşum nedenlerinden bahsedeceğiz.

Alerji

Alerjiler, bütün insanlarda görülebilen çok yaygın bir problemdir. Bir çoğumuz yiyeceklere ve diğer ürünlere alerjik olabiliriz. Hayvanlara, hayvan kürklerine, polene, toza alerjik olabilirsiniz. Bir insan, birşeye alerjik reaksiyon gösterdiğinde, burunlarındaki mukoz bezleri iltihaplanabilir. Bu iltiap ise, burunda yaralara neden olabilir.

Temizliğe Dikkat Etmemek

Burnun içini saran ve burnu nemli tutan tabakaya mukoza zarı denir. Bakteriler nemli ortamlarda daha çabuk büyüyüp, yayılabildiklerinden dolayı, burun içerisinde de yayılabilirler. Bakteri ve virüs gibi patojenlerin bulunması, enfeksiyonlara ve bunlar sonucunda da burunda yaralar oluşmasına neden olabilir. Bir insan ellerindeki mikrop ve bakterileri temizlemeden, parmaklarıyla burnunun içerisine dokunursa, buruna bakteri ve virüs gibi zararlı patojenleri bulaştırabilir ve bunlar da yaralara neden olabilir.

Kullanılan İlaçların Yan Etkisi Olarak

İlaçlar, hap formunda ya da solunabilir formda olmak üzere birçok şekilde bulunabilir. Astım, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına sahip iseniz, solunabilir ilaçlar kullanıyor olabilirsiniz. Ayrıca alerjik rinit gibi burun spreyleri de kullanıyor olabilirsiniz. Bu solunum yoluyla kullanılan ilaçlar ve burun spreyleri, uzun süre boyunca kullanıldıklarında, burun içerisidneki mukoza zarı çok hassas olduğundan dolayı, bu zarı tahriş edebilir. Bu tahriş de burnun iç tabakasında zarara neden olabilir ve burunda yaralar oluşturabilir.

Burun Kanseri

Burun kanseri de, burunda yara oluşmasına neden olan bir sorundur. Fakat bu oldukça nadir görülür. Eğer burnunuz içindeki yara hiçbir şekilde tedavi edilemiyor ise burun kanseri olasılığı düşünülebilir. Burun içerisindeki yaralara ek olarak, burun kanaması, uyuşukluğu, kaşıntı ve yüzün diğer bölgelerinde seyirme, sürekli burun akması gibi belirtiler de görülebilir.

Çevresel Faktörler

Burun yaralarını önlemek için, burundaki mukoza zarı, burunu sürekli nemli tutar. Fakat eğer bulunduğunuz çevre çok kuru ise, burnunuz da kuruyabilir. Bu da burun mukozasına zarar vererek, burun içi yaralarına neden olabilir. Hatta, ev içerisindeki klima gibi araçlar da burnun kurumasına neden olabilir. Kuru cilt, çatlar ve bu olduğunda burunda yaralar oluşup, kanamalar olabilir.

Kıl Kökü İltihabı

Kıl kökü iltihabı, isminden de anlaşılabileceği üzere, kıl foliküllerinde meydana gelen iltihaptır. Eğer, burundaki kıllarda iltihaplanma gerçekleşirse, bazı lezyonlar oluşabilir. Bu travma veya enfeksiyonlar sonucunda oluşabilir. Burun kıllarını keserken bu lezyonlarda kesik meydana gelebilir ve bu da burunda yaralara yol açabilir.

Burun İçi Yara İçin Hangi Doktora Gitmeli, Nasıl Tedavi Edilir?

Kulak Burun Boğaz doktoruna gidebilirsiniz. Burun yaralarının tedavisine, bu soruna neyin yol açtığına bakılarak karar verilir. Doktorunuz, burnunuzdaki yaralar için topikal antibiyotik kremler ve oluşma sebebine bağlı olarak başka ilaçlar verebilir. Eğer belirtilen talimatlara uyarsanız, burun yaranız kısa bir süre içerisinde iyileşecektir.

Burundaki Yaraları Tedavi Etmek İçin Evde Uygulayabileceğiniz Yöntemler

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı, burun içerisinde meydana gelen bakteriyel enfeksiyonlar sonucunda oluşan yaraları tedavi etmede, mikrop ve bakteri önleyici özellikleri sayesinde çok başarılıdır. Hindistan cevizi yağı, yalnız olarak kullanılabilir ya da çay çiçeği, sandal ağacı veya nane yağı ile karıştırılarak kullanılabilir.

  1. 2 damla çay ağacı yağını, 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağına ekleyin.
  2. Bu yağ karışımını, burnunuz içerisindeki yaralara, bir pamuk çubuk kullanarak sürün.
  3. Kurumaya bırakın.

Vazelin

Vazelin, burun içerisindeki kuruluğu gidererek, burun geçidinde oluşan yaraları ve tahrişi önler ve yok eder.

  1. Ellerinizi iyice temizleyin.
  2. Az bir miktar vazelini, parmağınızın ucu ile alın.
  3. Bu parmağınız ile vazelini, burun içerisindeki yaralara sürün.
  4. 1 saat boyunca bekletin.
  5. Daha sonra bir pamuk çubuk yardımıyla, burnunuzun içini nazikçe temizleyin.

Tuzlu Burun Spreyi

Su ve tuz karışımı, burunda ve burun çevresindeki bakteri ve mikropları öldürerek, iltihabı yok eder.

  1. 1 yemek kaşığı tuzu, bir bardak suya ekleyerek, bir tuzlu su karışımı oluşturun.
  2. Bu karışımı bir sprey şişesine koyun ve burnunuzun içerisine sıkın.

Zencefil

İltihap önleyici özellikleri sayesinde zencefil, burun içerisindeki enfeksiyonları önler ve yok eder.

  1. Bir parça taze zencefil alın, soyun ve iyice yıkayın.
  2. Bu zencefili, dilimleyip blenderdan geçirip ezip bir macun haline getirin. İsterseniz içerisine birkaç damla ılık su damlatabilirsiniz.
  3. Bir kulak temizleme çubuğu yardımıyla bu macunu, burnunuz içerisine sürün.
  4. 20 dakika boyunca bekletin ve sonrasında, burnunuzu ılık su ile yıkayın.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Geçmeyen Yaralar İçin Kür Tarifi

Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine bir avuç dolusu (5-6 yemek kaşığı) beyaz dut kurusu atın ve altı dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indirin. Ilıyınca süzün, yarısı sabah aç karnına, diğer yarısını akşam aç karnına için. Haşlanmış dutların tüketilmesi şart değildir. Toplam 25 gün uygulanır ve her defasında taze hazırlanması gerekir.

Burun Tıkanıklığı Açma Yöntemleri Evde Kesin Doğal Çözümler Tıklayınız

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir