moğolistan turları fiyatları / MOĞOLİSTAN TURU

Moğolistan Turları Fiyatları

moğolistan turları fiyatları

Moğolistan Turları

Moğolistan

Uzak diyarların ülkesi Moğolistan benzersiz doğasıyla gören herkesi kendisine hayran ediyor. Moğolistan'ın yüzölçümü 1.564.116 km olması nedeniyle dünyadaki en büyük ülkeler arasında yer alır.

Moğolistan'ın başkenti Ulanbatur'dur. Geleneksel hayat tarzı bu ülkede hala devam eden en önemli şeylerden biridir. Moğolistan turları ile siz de bunu fark edersiniz. Moğolistan turu sırasında gözünüze çarpacak bir diğer önemli detay da buradaki halk kanvastan yapılan çadırlarda yaşamaya devam eder ve hala develere ya da atlara biner.

Moğol halkının kendine özgü kıyafetleri, yaşam tarzı ve özellikleri vardır. Kısa boy ve geniş yapılı olmaları en belirgin özelliklerindendir. Burada güreş sporu, okçuluk ve at yarışları önem taşır. Ulanbatur ve en turistik şehri Arkhangai şehirleri Moğolistan gezisi için en popüler duraklardır. Ülkenin güneyinde bulunan Gobi bölgesi, çöldür. Dağlar ve çöller bu ülkede yaygındır.

Moğolistan Nerededir?

Denize kıyısı olmayan Moğolistan'ın toprakları Doğu ve Orta Asya bölgesi boyunca yayılmıştır. Moğolistan'ın komşuları kuzeyde Rusya, doğu, batı ve güneyde ise Çin'dir.

Moğolistan'da Hangi Dil Konuşulur?

Ülkenin batı bölümü dışında hemen her kesiminde Moğolca konuşulur. Batı bölgesinde ise Kazakça konuşulmaktadır. Yani Moğolistan'da konuşulan diller Moğolca ve Kazakça diyebiliriz. Moğol halkının bir kısmı Rusça da bilir.

Moğolistan'a Ne Zaman Gidilir?

Yaz mevsiminin uzun ve bol güneşli geçtiği Moğolistan'a gitmek için en ideal zaman Mayıs ve Eylül ayları arasında olan dönemdir. Kış dönemi çok soğuk geçer.

Moğolistan'da Ne Yenir?

Moğolistan mutfağında temel besin kaynağı ettir. Koyun eti oldukça yoğun bir şekilde tüketilir. Keçi, at, deve ve tibet öküzü diğer et alternatifleri arasındadır. Moğolistan yemekleri içinde yeşilliğe çok rastlayamazsınız. Daha çok un, pirinç, patates ve soğan kullanılır.

Moğolistan'da ne yemeli sorusuna vereceğimiz ülkenin en ünlü yemekleri olacak. Bunlar; keçi eti, patates ve soğanla pişirilen horhog, mantıya benzeyen buuz, koyun etinden yapılan ve bir tür gözleme olan huushuur ile boodog yemekleridir.

Modern hayatın tehdit ettiği kadim geleneklerini ve yaşam tarzlarını korumaya ve sürdürmeye çalışan son Moğol göçebelerinin mistik dünyasına yolculuk ediyoruz. Gobi Çölü'nün kurak kum tepelerinden Moğolistan bozkırlarına yol alıyor, Orta Asya steplerinde at koşturuyor, Moğol yurtlarında tıpki bir Moğol göçebesi gibi günlük hayata uyum sağlamaya çalışıyoruz. Kuyulardan su çekiyor, at sağıyor, kımız yapımını öğreniyoruz. Türkler ile birlikte tarihte gelmiş geçmiş en iyi ok atan ve at binen millet olarak ünlenmiş Moğollar ile ok atıyor, yaylalarda at sürüyoruz. Moğol göçebelerinin ev olarak kullandığı yurt çadırlarını kuruyor, yak (Tibet Öküzü) kağnılarına eşya yüklemeyi öğreniyoruz. Çobanlarla buluşuyor ve yak sırtında yolculuk ediyoruz. Moğol ailelerine konuk oluyor, yemeklerimizi geleneksel usüllerle Moğol göçebeleriyle beraber yiyoruz. Yolculuğumuz "Küçük Gobi Çölü" Elsen Tasarkhai ile başlıyor. Deve sırtında kum tepelerini aşıyor ve Moğol bedevilerinin müzik ve dansları eşliğinde çöl kampında bir gece geçiriyoruz. Uçsuz bucaksız Moğol bozkırlarına uzanıyor, Ugii Gölü ve Arhangay vadisi boyunca Moğolistan’ın son göçebelerinin izini sürüyoruz. Bozkırlardan Orhun Vadisi'ne yol alıyor ve Bilge Kağan’dan Kül Tigin’e Türk tarihinin en değerli eserlerinden Orhun Kitabelerini keşfediyoruz. Cengiz Han'ın ülkesi Ulan Batur, İpek Yolu’nun tarihi mirası Karakurum, en büyük ve en eski Budist tapınakları Gadan ve Erdene-Zuu, Moğol yaban atları ile Hostai Ulusal Parkı ve Moğol folklörünün eğlenceli gösterileri eşliğinde düzenlenecek gala gecesi de Moğolistan'da bizleri bekliyor.

Gezi İçeriği ve Ayrıcalıkları

Modern hayatın tehdit ettiği kadim geleneklerini ve yaşam tarzlarını korumaya ve sürdürmeye çalışan son Moğol göçebelerinin mistik dünyasına yolculuk ediyoruz. Gobi Çölü'nün kurak kum tepelerinden Moğolistan bozkırlarına yol alıyor, Orta Asya steplerinde at koşturuyor, Moğol yurtlarında tıpki bir Moğol göçebesi gibi günlük hayata uyum sağlamaya çalışıyoruz. Kuyulardan su çekiyor, at sağıyor, kımız yapımını öğreniyoruz. Türkler ile birlikte tarihte gelmiş geçmiş en iyi ok atan ve at binen millet olarak ünlenmiş Moğollar ile ok atıyor, yaylalarda at sürüyoruz. Moğol göçebelerinin ev olarak kullandığı yurt çadırlarını kuruyor, yak (Tibet Öküzü) kağnılarına eşya yüklemeyi öğreniyoruz. Çobanlarla buluşuyor ve yak sırtında yolculuk ediyoruz. Moğol ailelerine konuk oluyor, yemeklerimizi geleneksel usüllerle Moğol göçebeleriyle beraber yiyoruz.

Yolculuğumuz "Küçük Gobi Çölü" Elsen Tasarkhai ile başlıyor. Deve sırtında kum tepelerini aşıyor ve Moğol bedevilerinin müzik ve dansları eşliğinde çöl kampında bir gece geçiriyoruz. Uçsuz bucaksız Moğol bozkırlarına uzanıyor, Ugii Gölü ve Arhangay vadisi boyunca Moğolistan’ın son göçebelerinin izini sürüyoruz. Bozkırlardan Orhun Vadisi'ne yol alıyor ve Bilge Kağan’dan Kül Tigin’e Türk tarihinin en değerli eserlerinden Orhun Kitabelerini keşfediyoruz. Cengiz Han'ın ülkesi Ulan Batur, İpek Yolu’nun tarihi mirası Karakurum, en büyük ve en eski Budist tapınakları Gadan ve Erdene-Zuu, Moğol yaban atları ile Hostai Ulusal Parkı ve Moğol folklörünün eğlenceli gösterileri eşliğinde düzenlenecek gala gecesi de Moğolistan'da bizleri bekliyor.

Moğolistan Turu

Tur Programı Tur Programı Yazdır

43. YIL!
TEMPO TUR TECRÜBESİ İLE GEZİN, KEŞFEDİN


GEZİLECEK YERLER 
Ulanbator, Karakurum, Orhun Abideleri, Elsen Tasarkhai Çölü, ,Terelj Milli Parkı

*PROGRAMDA YAZAN TÜM ÇEVRE GEZİLERİ FİYATA DAHİLDİR.

1.GÜN: ANKARA, İSTANBUL, ULANBATOR 
Öğlen saat 12.00 Kuğulu Park karşısı, TEMPO TUR önünde buluşma ve özel aracımızla Esenboğa Havalimanı'na transfer. Bilet ve bagaj işlemlerinin yapılması.
Saat 14.50 THY TK 2151 sefer sayılı uçakla Ankara’dan hareket.
Saat 16.05 İstanbul Havalimanı'na varış. Gezimize İstanbul’dan katılan; uçuş kartı, bagaj ve pasaport işlemlerini kendileri tamamlamış yolcularımızla dış hatlar terminalindeki uçuş kapısında buluşma.
Saat 18.10 THY TK 236 sefer sayılı uçakla İstanbul’dan Ulanbator’a hareket. Geceleme uçakta.
2.GÜN : ULANBATOR 
Saat 07.10 Moğolistan'ın başkenti Ulanbator’a varış. Gümrük, bagaj ve pasaport işlemleri ardından yapacağımız panoramik şehir turunda; eski adı Sükhbatar olan Cengiz Meydanı, kentin panoramik manzarasını ayaklar altına seren Zaisan Anıtı’nı göreceğiz. Bugün ayrıca, Moğol Kağanlığı döneminden günümüze ulaşmayı başarmış tek saray olan Bogd Khan Kışlık Sarayı ve Moğolistan tarihine ışık tutan Ulusal Tarih Müzesi degezilecektir (giriş ücretleri dahil). Akşam yemeği ve konaklama Ulanbator’da.
3. GÜN : ULANBATOR “Tonyukuk Yazıtları, Terej Milli Parkı''
Kahvaltının ardından yaklaşık 2 saatlik yolculuk sonrası  8. yüzyıl Göktürkler döneminde yazılıp dikilmiş ve üzerinde en eski yazılı “Türk” kelimesinin de bulunduğu Tonyukuk Yazıtını göreceğiz. Daha sonra “Dünyanın en büyük at üzerinde insan heykeli” olan Cengiz Han Anıtını ve müzesini gezeceğiz. Moğolistan steplerinden çok farklı bir coğrafyaya sahip, ormanlar ve vadiler arasında bulunan Terelj Milli Parkı’nda alacağımız öğle yemeği ardından kutsal ve uğurlu sayılan Kaplumbağa Kayası'nı göreceğiz. Gezi sonrası yaklaşık 2 saatlik sürecek yolculuk ile otele dönüş. Akşam yemeği ve konaklama Ulanbator’da.
4. GÜN : ULANBATOR, ARGALANT
Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından Ulanbator’a yaklaşık 2 saat mesafede bulunan, Argalant bölgesine giderek, Türkçe’de Yurt, Moğolistan’da ise Ger ismi verilen geleneksel çadır kampına (Ger Kampına) ulaşıyoruz . Bu keyifli günümüzde Göçebe Moğol aile ziyaretimizde günlük yaşamları, kültür ve gelenekleri hakkında bilgi alarak, geleneksel halk müziklerini dinleyeceğiz. Arzu edenler Orta Asya steplerinde ata binerek gezinti de yapabilirler. Öğle ve akşam yemekleri ile konaklama geleneksel Moğol Ger çadır kampında.
NOT:25 Temmuz’da 1 gece konaklayacağımız Mongol Nomadic Ger Camp’ta içinde tuvaleti ve banyosu olan 4 adet iki kişilik çadır bulunmaktadır. Bu çadırlar, kayıt tarihi önceliğine göre verilecektir
5.GÜN : ULANBATOR, KARAKURUM 
Kahvaltının ardından, yaklaşık 4 saat sürecek yolculuk sonrası Orhun Nehri kıyısında kurulmuş Karakurum’a varacağız. Orhun nehri, Moğolistan'ın Ötüken Dağı'ndan doğan, uzunluğu 1.124 kilometre, tarihi ve kültürel önemi olan bir nehir olup, Selenge Nehri ile birleştikten sonra, Rusya Federasyonun Sibirya bölgesindeki Baykal Gölü'ne dökülür. Öğle yemeği ardından; hem Göktürk Kağanlığı’na, hem de Cengiz Han döneminden itibaren Moğol İmparatorluğu'na 140 yıl başkentlik yapmış Karakurum’da şehri müzesi gezisi yapacak; Hunlar, Göktürkler, Uygurlar ve Moğol tarihi hakkında bilgi alacağız. Akşam yemeği ve konaklama, Orhun Nehri kıyısında geleneksel Moğol Ger çadır kampında.
6. GÜN : KARAKURUM ''Bilge Kağan ve Kültigin Yazıtları''
Kahvaltının ardından Unesco Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Orhun Vadisi’nde gezimize başlıyoruz. Konakladığımız ger kampa aracımız ile yaklaşık 1 saatlik mesafede bulunan, 8. yüzyıl Göktürkler döneminde yazılıp dikilmiş, Orhun Abideleri olarak adlandırılan Bilge Kağan, Kültigin Yazıtları ve müzeyi gezeceğiz. Orta Asya Türk tarihi çalışmalarına ışık tutan anıtların gezilmesinden sonra Karakurum’a geri dönerek, mistik havası ile etkileyici, 1586 yılında kurulmuş tarihi Erdenezuu Budist Manastırı’nı gezeceğiz. Hediyelik eşyalar ve ev yapımı kımız da bulabileceğimiz çarşı gezisi sonrası ger kampa dönüş. Öğle ve akşam yemekleri ile konaklama, Orhun Nehri kıyısında geleneksel Moğol Ger çadır kampında.
7. GÜN : KARAKURUM, ELSEN TASARKHAI, ULANBATOR
Kahvaltının ardından, yaklaşık 1 saat sürecek yolculuk sonrası Moğolistan çöllerinden Elsen Tasarkhai’de kurulmuş, ger çadırlarda geleneksel yaşamlarını sürdüren göçebe aileleri ziyaret edeceğiz. Hayvancılık ile geçinen yerel halk son yıllarda turizmin gelişmesi ile günlük hayatları ve halk müziklerini bizlere tanıtacaklar. Küçük Gobi Çölü olarak anılan, kızıl çöl kumu tepeleri ile etkileyici manzaralara sahip Elsen Tasarkhai’de, arzu edenler ile develere binerek göçebe Moğollar eşliğinde çölde kısa gezinti de yapacağız. Çöl gezimiz ve köyde öğle yemeği ardından molalar ile yaklaşık 5 saat sürecek yolculuk sonrası başkent Ulanbator’a  varacağız. Akşam yemeği ve konaklama Ulanbator’da.
8. GÜN: ULANBATOR
Kahvaltının ardından Ulanbator’da yapacağımız gezimizde, 17. yüzyılda yaşamış ve Moğolistan’ın en önemli resim ve heykel sanatçısı olarak bilinen Zanabazar tarafından yapılmış Buda heykellerinin de bulunduğu,  Gandan Tibet Budist Manastırı’nı gezeceğiz.  Çoğunluğu Gobi Çölü’nde bulunan hayvan fosil ve dinozor kemiklerinin sergilendiği “Doğa Tarihi Müzesi” gezisi ardından, hediyelik ve Moğol el sanatları alışverişi için çarşıya da gideceğiz. Bu  akşam ayrıca meşhur Tumen Ekh Topluluğu tarafında sergilenen, geleneksel Moğol şarkıları ve dans gösterilerini de seyredeceğiz. Akşam yemeği ve konaklama Ulanbator’da.
9. GÜN ULANBATOR, İSTANBUL,ANKARA
Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından,
Saat 08.40 THY TK 237 sefer sayılı uçakla Ulanbator’dan İstanbul'a hareket.
Saat 13.05 İstanbul Havalimanı'na varış ve İstanbul’dan ayrılacak yolcularımızla vedalaşma.
Saat 16.00 TK 2162 sefer sayılı uçakla İstanbul'dan hareket.
Saat 17.05 Esenboğa Havalimanı'na varış. Gümrük işlemlerinden sonra Esenboğa Havalimanı'ndan özel aracımızla Tempo Tur önüne transfer ve gezimizin sonu.

TUR GÖREVLİSİ
KANSAV ARSLAN
20 yılı aşkın süredir profesyonel tur rehberliği yapan Kansav Arslan, yurt içinde ve yurt dışında binlerce misafiri gezdirmiştir. Asya, Avrupa, Latin Amerika ve Afrika kıtasında birçok ülkeyi tur lideri olarak gezdiren Arslan; 18 yıldır Tempo Turizm'de görev yapmaktadır. Hem yurt içi hem yurt dışı seyahatlerini çeşitli dergilerde ve bloglarda gezi yazıları olarak paylaşmaktadır.
ULAŞIM
THY ile ANKARA VE İSTANBUL'DAN
Yurt dışı turlarımızda programda yazan uçuş saatleri bazen THY tarafından değiştirilmektedir. Yapılan değişiklikler internet sitemizde güncellenmektedir. Oluşabilecek uçuş saati değişikliklerinden veya rötarlardan zarar görmemeniz için “münferit iç hat veya münferit dış hat” kendi biletini alanların mutlaka THY’den bağlantılı bilet almalarını öneriyoruz. Aksi takdirde doğabilecek olumsuzluklarda acentamızın sorumluluğunun olmadığını belirtmek isteriz.
AŞI BİLGİSİ
Aşılı aşısız tüm misafirlerin Moğolistan'a girişine izin verilmektedir (Güncelleme 20.01.2023)

Covid-19 Yurt Dışı Seyahat Sigortası hakkında bilgi almak için tıklayınız. (isteğe bağlı)

VİZE BİLGİSİ
VİZE YOK.
Pasaportun süresi tur bitiş tarihi itibariyle en az 1 yıl geçerli olması şarttır. Bu ve buna benzer sebeplerle ülkeye giriş yapamayan yolcuların sorumluluğu pasaport sahibine aittir.
Pasaport başvurularının sonuçlanarak defterin tarafınıza ulaştırılması süreci bazı durumlarda yaklaşık 6 haftayı bulabilmektedir. Pasaport alacak ya da yenileyecek misafirlerimizin seyahat planlamalarını bu durumu göz önünde bulundurarak yapmalarını tavsiye ederiz.
Dışişleri Bakanlığı'nın yayımlamış olduğu resmi pasaportun geçerlilik sürelerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz
http://www.mfa.gov.tr/resmi.tr.mfa

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER
- THY ile Ankara/ İstanbul/Ulanbator ve Ulanbator/İstanbul/ Ankara uçuşları,
- THY ile Ankara-İstanbul gidiş-dönüş bağlantı uçuşları 100 USD dahil
- Havalimanı vergileri
-Tempo Tur- Esenboğa Havalimanı arası transferler
- Moğol evleri gezisinde katılabileceğiniz tüm aktiviteler
-Tüm çevre gezileri
-4 Yıldızlı otellerde 4 gece konaklama
-Moğol Ger kampta 3 gece konaklama
-Kahvaltılar (7)
-3,4,5, 6. ve 7. gün öğle yemeği ( 5 öğle )
-Akşam yemekleri (7)
-Havalimanı / otel / havalimanı transferleri
-Seyahat Güvence Sigorta Poliçesi
-Uçakta 20 kg. bagaj hakkı
-Türkçe rehberlik hizmetleri
-KDV
ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
-150 TL Yurt dışı çıkış vergisi pulu
-3,4,5,6 ve 7. günler hariç diğer öğle yemekleri
-Programda dahil olduğu belirtilmeye diğer müze ve tarihi yerlere giriş ücretleri
-Bahşişler (Moğolistan turlarında; Yerel rehber, şoför, restoran ve benzeri bahşişleri grup adına dağıtmak üzere, tur liderimiz gezi başında kişi başı 45 $ toplamaktadır/ katılım zorunludur)
-Ücretli televizyon kanalları (pay tv),
-Alkollü ve alkolsüz içecekler, telefon, ütü, ilaç vs. gibi kişisel harcamalar.
-Covid 19 Yurt dışı Seyahat Sigortası
-Sigorta şirketlerinin, Seyahat Sigorta Poliçesi kesilirken, 69 yaş ve üzeri için 12 €, 75 yaş ve üzeri için 25 € %100 sur prim uygulaması yapmasından ötürü, yukarıdaki miktarlar, belirtilen yaş guruplarından kayıt sırasında tahsil edilecektir.

GEREKLİ MALZEMELER
Kazak, anorak, terlik, şapka, bere, su kabı(matara-termos), güneş kremi, antibakteriyel jel, küçük sırt çantası , yedek giysi, yedek çamaşır ve çorap, fotoğraf makinesi, pil, yedek hafıza kartı ve şarj aleti. 

Seyahat Güvence Sigorta Poliçesi Genel ve Özel Şartlarına ulaşmak için lütfen tıklayınız

Vize ve Sıcaklık Bilgileri için lütfen tıklayınız
Yurt Dışı Turlar Genel Bilgileri için lütfen tıklayınız

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır