hamile kalmak için aşılama nasıl yapılır / Aşılama Tedavisi Nedir? Aşılama Yöntemi Fiyatları 2023

Hamile Kalmak Için Aşılama Nasıl Yapılır

hamile kalmak için aşılama nasıl yapılır

Aşılama (İnseminasyon) Nedir, Nasıl Yapılır? Aşılama İle Hamile Kalanlar Var Mı?

Aşılamanın başarısı kullanılan yönteme göre değişiklik göstermektedir. Bu yöntem ile hamile kalma oranı %7 ile arasında değişir. Yöntemine göre aşılama fiyatları da farklılık göstermektedir. Çiftlere tüp bebek tedavisinden önce aşılama tedavisi uygulanmaktadır. ancak bazı durumlarda aşılama yapılmadan direkt tüp bebek tedavisine geçildiği durumlar da olabilmektedir.

Aşılama (inseminasyon) Nedir, Nasıl Yapılır?

Korunmadan düzenli cinsel hayatları olan çiftlerde hamileliğin oluşmaması durumunda bunun altında yatan sebeplerin araştırılması yapılmaktadır. Çiftlerden birine kısırlık tanısı konulması durumunda ilk başta aşılama tekniği uygulanmaktadır.

Bu yöntemden önce erkeğin sperm sayısının kontrolünün yapılması gerekmektedir. Kadınlarda ise çeşitli muayene yöntemleri uygulanarak problemin sebebi araştırılmaktadır. Aşılama yönteminde, erkekten alınan spermler laboratuvar ortamında bir takım süreçlerden geçirildikten sonra anne adayının rahmine enjekte edilmektedir.

Aşılama yapılmadan önce çiftlere bazı tedavi yöntemleri de uygulanır. Yapılan muayenelerde eğer anne ya da baba adayında herhangi bir sağlık problemi varsa o zaman öncelikle bu durumun tedavi edilmesi gerekmektedir.

Aşılama İle Hamile Kalanlar Var mı?

Aşılama tedavisine başlamak için kadının regl olması beklenmektedir. Regl döneminde tedaviye başlanır ve iki haftalık bir süre boyunca aşılamaya devam edilmektedir. Kadının yumurtalıkları ya da rahmi ile ilgili bir sağlık problemi yoksa, erkeğin de spermleri sağlıklıysa o zaman aşılama tedavisine hızlı bir şekilde başlanabilmektedir.

Bu tedavi yönteminde adet döngüsündeyken yumurtalıkların uyarılma işlemi yapılmaktadır. Bu yöntemde kadının yumurtalarının bir ya da ikisinin sağlıklı bir şekilde büyümesi sağlanmaktadır. Yumurtaların büyüme ve gelişmeleri doktor tarafından düzenli olarak kontrol edilmektedir. Bu dönemde kadının yumurtaları ultrason ile sürekli kontrol edilmekte ve yeterli olgunluğa ulaşıp ulaşmadığına bakılmaktadır.

Yumurtaların büyümesinin ardından kadına yumurtaların çatlaması için bir iğne yapılmaktadır. Bu işlemden 36 saat sonra erkeğin spermleri alınır ve sağlıklı spermler anne adayının rahmine enjekte edilir.

Aşılama Hangi Durumlarda Yapılır?

● Cinsel birliktelikte sorunlar yaşayan erkekler için
● Yapılan testler sonucunda kadın ve erkekte döllenmeyle ilgili bir problem yoksa fakat sebepsiz bir şekilde döllenme gerçekleşmiyorsa
● Erkeğin sperm sayısında düşüklük varsa
● Vajinismus rahatsızlığı olan kadınlarda
● Servikal mukus problemleri durumunda
● Daha önce gerçekleşen ameliyat sebebi ile servikal ağız bölgesinde meydana gelen yaralanmalardan dolayı aşılama işlemi gerçekleştirilebilir.
Aşılama işlemi 35 yaşın üzerinde olan kadınlara önerilmemektedir. Bu durumda doğrudan tüp bebek tedavisi uygulanmaya başlayabilir.

Çocuğu olmayan çiftlerde sıklıkla uygulanan aşılama (inseminasyon) işlemi nedir?

Haberin Devamı

• Semenin hazırlanması: Aşılama işleminden önce 2-5 gün arası cinsel perhiz yapılır. Aşılamanın yapılacağı gün işlemden birkaç saat önce erkek özel bir odada semen örneği verir. Semen örneği yıkanarak, daha hareketli, kaliteli ve sağlıklı spermler seçilerek bir tüpün içine konulur. Semen örneği yabancı maddelerden arındırılır. Bu şekilde küçük hacimli ama yoğunluğu yüksek bir örnek elde edilmiş olur.

• Optimal zamanlama: Aşılama yumurtlama zamanında yapılır. Çatlatma iğnesi yapıldığında ise iğne uygulandıktan 24-36 saat sonra aşılama yapılır.

• Aşılama İşlemi: Hasta jinekolojik muayene olacak gibi hazırlanır. Daha sonra vajene spekulum dediğimiz kaşıklar yerleştirilerek rahim ağzı görülür. Önceden hazırlanmış semen örneği enjektöre çekilir. Daha sonra ince, uzun, yumuşak bir kateter aracılığıyla vajenden ve rahim ağzından geçilerek rahmin içine hazırlanmış spermler bırakılır. Sonra kateter ve spekulum çıkarılır. Hasta yaklaşık 15-20 dakika sırt üstü yatarak dinlendikten sonra masadan kaldırılır.

• İşlem sonrası öneriler: İşlem sonrası hastalar hemen normal hayatlarına dönebilirler. Bazı hastalarda işlem sonrası hafif kasık ağrısı ve lekelenme olabilir. Bunlar işlemin yapıldığı gün dinlenip ertesi gün normal hayatlarına, günlük aktivitelerine ve cinsel hayatlarına dönebilirler. Aşılama işleminden 2 hafta sonra gebelik testi yapılır.

Aşılamanın başarı oranları nasıldır?
Doğurganlığı normal, üreme anlamında hiçbir sorunu olmayan çiftlerde her ay için hamile kalma şansı %25 civarındadır. İnfertil çiftlerde de kendiliğinden hamile kalma şansı elbette vardır ama bu şans oldukça düşüktür. Çoğunda %1 veya altındadır.

Aşılama işlemi bu düşük olan gebelik şansını normal doğurganlığı olan çiftlere yaklaştırmak için yapılır. Aşılama eğer doğal döngüde yapılırsa gebe kalma şansı her bir tedavi seansı için %3-5’e çıkar. Ancak yumurta geliştirici ilaçlarla özellikle iğnelerle birlikte aşılama yapılırsa başarı %15-20’ye çıkar. Arka arkaya 3 kez yapılan aşılama işleminde gebelik oranları %60’ı bulur. Bu nedenle ilk aşılamada gebelik olmaması çiftlerde moral bozukluğuna neden olmamalı, en az 3 kez deneme yapılmalıdır. Üçüncü aşılamadan sonra başarı oranları düşmeye başlar. Bu nedenle genelde 3 kez aşılama tedavisi uygulanır. Bu şekilde gebelik elde edilemiyorsa tüp bebeğe geçilir.

Aşılamada başarıyı etkileyen faktörler

Aşılamanın başarısını etkileyen pek çok faktör vardır. Bunlardan en önemlileri şunlardır:

• Kadının yaşı: genç yaşı 35’ten küçük kadınlarda başarı daha yüksekken, ileri yaştaki kadınlarda başarı düşüktür.
• Yumurta ve/veya sperm kalitesi: yumurta ya da sperm kalitesinin iyi olması başarıyı artırır.
• Ciddi endometriozis olması başarıyı düşürür.
• Tüplerde hasar veya anormallik olması başarıyı düşürür.
• Daha önce rahim ve tüplerle ilgili ciddi bir enfeksiyon geçirilmiş olması başarıyı azaltır.
• Rahimde anormallik olması (polip, miyom, çift rahim, yapışıklık vb.) başarıyı azaltır.
• Sperm parametrelerinde (sayı, hareketlilik, morfoloji) problemlerin olması başarıyı azaltır.

Aşılama işleminin başarısız olması durumunda ne yapmalıyım?

Aşılama tedavisi ile bazı çiftler hemen, bazıları birkaç denemeden sonra gebe kalırken, bazı çiftlerde tüm denemelere rağmen gebelik oluşmayabilir. Aşılama tedavisi uygun hastalarda 3-6 kez denenebilir. Ancak bu denemelere rağmen sonuç alınamazsa artık bir sonraki basamağa yani tüp bebek tedavisine geçmek gerekir.

#İnseminasyon#İnfertilite#Aşılama

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

Aşılama Yöntemi

Aşılama nedir?

Aşılama kısa bir şekilde cevap vermek gerekirse, erkekten alınan spermlerin tamamının kadının rahminin içerisine bırakılması işlemidir. Bu sayede hamile kalma ihtimali yükselmektedir. Tedavi süreci boyunca son teknoloji kullanılarak hazırlanmış enjektörler sayesinde spermler rahmin içerisine enjekte edilebilmektedir. Yapılan işlem sonuçlandığında ve tedavi bittiğinde kişi muhtemelen gebe kalacaktır. Normalde çocuk sahibi olamayan çiftler, aşılama yöntemi sayesinde yüksek oranda çocuk sahibi olmaktadır.

Gerekli araştırmaların yapılmasının ardından kişilerin aklında bulunan Aşılama yöntemi sorusuna detaylı bir şekilde cevap verilmektedir.

Aşılama yöntemi nasıl yapılmaktadır?

Birçok kişinin aklında aşılamanın ne olduğuna dair sorular yer alıyor olsa da, genellikle internet üzerinden ‘Aşılama tedavisi nasıl yapılır?’ şeklinde araştırmalar yapılmaktadır. Yapılan araştırmalar sonrasında çiftler büyük ölçüde bilgi sahibi olabilmektedirler. Bu sayede ‘Aşılama tedavisi nasıl yapılır?’ sorusuna büyük ölçüde cevap verilmiş olur.

Aşılama tekniği kimlere yapılır?

Aşılama tedavisi tercih edilmeden önceki aşamalarda her iki kişinin de çeşitli yöntemleri denemesi gerekmektedir. Uzmanlar tarafından çoğunlukla, aşılama yönteminin en sona bırakılması tavsiye edilmektedir. Yaklaşık olarak 1 sene kadar korunmadan cinsel ilişkiye girilip, her türlü yolun denenmesine rağmen kadın gebe kalamıyor ise aşılama yöntemine başvurulmaktadır.

Aşılama tedavisi nasıl yapılır?

Aşılama olarak bilinen yöntem diğer gebe kalma yöntemlerine göre oldukça basit ve kısa süreli bir işlemdir. Teknolojinin her anlamda gelişmesi sayesinde tıpta da gelişmeler yaşanmış ve aşılama yöntemi bu şekilde ortaya çıkmıştır. Üretilen enjektörlerin kullanılması ile birlikte acısız bir şekilde gebe kalmak mümkün hale gelmiştir. Baba adayının spermi öncelikle gelişmiş enjektörlerin içerisine yerleştirilmektedir. Daha sonra da bu spermlerin tamamı anne adayının rahmine enjekte edilmektedir.

Aşılama yönteminin şartları nelerdir?

Her tedavi sürecinde olduğu gibi aşılama tedavisinde de bazı şartlar bulunmaktadır. İlk ve en önemli detay olarak erkeklerde sperm, aynı şekilde kadınlarda da yumurta üretiminin devam ediyor olması gerekmektedir. Bu durumun aksi yaşanıyor ise aşılama işlemi gerçekleştirilse bile döllenme gerçekleşmeyecektir. Eğer çiftlerden birisi veyahut da her ikisi de kısır ise öncelikle kısırlık testlerinin yapılması gerekmektedir. Yapılan testlerin sonuçlarına göre çalışmalar yürütülmelidir. Bu sayede tedaviye başlanmadan önce diğer seçenekler değerlendirilmiş olmaktadır. Ayrıca kısırlık tedavisi devam ediyor iken, çiftlerden herhangi birine veyahut da ikisine de aşılama tedavisi uygulanmamaktadır.

Anne adaylarında veya baba adaylarında herhangi bir problem mevcut ise aşılama yöntemi tercih edilmemektedir ve tedaviye başlanılmamaktadır. Bunun en büyük sebebi, çiftlere psikolojik anlamda olumsuz yönde etki ediliyor olmasıdır. Bu sebeple, aşılama yönteminin tercih edilmesinden önce ve bu tedaviye başlangıcın yapılmasından önce gerekli tüm testlerin tamamlanması gerekmektedir. Kısırlık yaşayan kişilere aşılama tedavisi yapmak oldukça gereksiz olacağı için, firmamız tarafından verilen aşılama tedavisi hizmetleri bu tür koşullarda gerçekleştirilmemektedir. Hazırlanan raporlar sonucunda her iki kişi de sağlıklı ise tedaviye başlanmaktadır.

Aşılamadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Aşılama tedavisine başvurmadan önce çiftler tarafından dikkat edilmesi gereken bir kaç önemli husus vardır. Tedaviye başlamadan önce spermler son derece verimli olabilmesi adına son 48 saat içerisinde herhangi bir alkol tüketimi gerçekleşmemelidir. Aynı şekilde sperm sayısını ve spermler verimliliğini olumsuz yönde etkileyecek bir ilacın da tüketilmemesi gerekmektedir. Kullanılan çeşitli ürünler spermler sağlığını etkileyeceği için, bu tür kullanımların yapılmaması ve son 48 saate dikkat edilmesi gerekmektedir.

Erkeklerden farklı olarak, kadınların da dikkat etmesi gereken bazı hususlar mevcuttur. Aşılama tedavisinde enjektörler kadının rahmine sperm enjekte ettiği için genital bölgenin de korunması gerekmektedir. Tedaviye başlamadan 48 saat öncesine kadar genital bölge ve çevresinde, bölgeye zarar verebilecek herhangi bir krem veyahut da losyon kullanılmamalıdır. Bu tür krem kullanımları ile bazı enfeksiyon riskleri oluşabilmektedir.

Aşılama fiyatları nedir?

Aşılama adetin kaçıncı günü yapılır? Aşılama tedavisi fiyatları 2022, Aşılama fiyatları 2022, Aşılama ile hamile kalanlar, Aşılama yöntemi ile hamile kalanlar, Aşılama yöntemi neden yapılır, Aşılama yöntemi süreci, Aşılama yöntemiyle hamile kalanlar, Aşılama yöntemi ile ikiz bebek, Aşılama yöntemi fiyatı ne kadar, Aşılama tekniğinin aşamaları, Aşılama yöntemi fiyatı gibi merak ettiğiniz Gürgan Klinik Tüp Bebek Merkezi, Tüp bebek tedavisi ile ilgili tüm sorularınıza cevap arıyorsanız? 0850 303 96 96 numaralı telefondan detaylı  bilgi alabilirsiniz…

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir