iş güvenligi resimleri / Seviye Osgb Antalya Haberler Antalya İş Sağlığı ve Güvenliği

Iş Güvenligi Resimleri

iş güvenligi resimleri

İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü

İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Nedir ?

Yükseköğretim kurumlarının bazılarında ön lisans, bazılarında ise lisans programı olarak açılan İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü, sanayi ve endüstri sektörlerinde saha çalışmalarında ihtiyaç duyulan meslek grubuna mensup olacak kişileri yetiştirir. Bölüm mezunları; iş güvenliği uzmanı, iş sağlığı uzmanı gibi unvanlara sahip olur. Bu bölümde eğitim görmüş kişiler, şirketlerin saha çalışanları için iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini alır, sahada güvenlik ve sağlık adına yapılan çalışmaları denetler, gerekli adımları atarlar. Bu çalışmaları sektörün ve işverenin sağladığı imkanlar ışığında incelemeler yaparak, planlama oluşturarak ve uygulamaya koyarak tamamlarlar. İş Sağlığı ve Güvenliği taban puanları değişiklik gösterebilmektedir. Yerleştirme sürecinde öğrencilerin başarı sıralamaları baz alındığı için taban puanı her dönem için referans olarak gösterilememektedir. İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü için eğitim veren üniversitelerin lisans ya da ön lisans tercihine göre de farklılaşan puanlar gözlemlemek mümkündür.

İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır ?

İş Sağlığı ve Güvenliği 4 yıllık lisans programı olduğu gibi yüksekokul bünyesinde ön lisans programı da olabilir. Ön lisans programlarında eğitim süresi iki yıl olur. İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümünü bir yüksekokulda ön lisans programında tamamlayan öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı ile eğitimlerini lisans programında da sürdürerek fakülte mezunu olabilirler. İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü ülkemizde ve dünyada birbirinden farklı bölgelerde bulunan çoğu üniversitede yer alan bir bölümdür. İş sağlığı ve güvenliğinin ön lisans eğitimi olarak verildiği üniversitelerde bu bölüm, Uygulamalı Bilimler Yüksekokullarına ya da Sağlık Yüksekokuluna bağlı olarak eğitim-öğretimi sürdürür. Bunun dışında lisans eğitimi olarak verilen üniversitelerde Sağlık Bilimleri Fakültesinde bulunabilir. Ek olarak uzaktan ve açıktan eğitim veren kurumlarda da bu bölüm bulunabilir. Okulun yanı sıra çeşitli özel eğitim kurumlarında bu alanda eğitim alınabilir. İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi sertifika programlarına da katılım sağlanabilir. Bu sertifikaya sahip adaylar, üniversite eğitimi de aldıysa avantajlı bir konumda olur.

İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Dersleri Nelerdir ?

Her yükseköğretim kurumu kendi prensiplerine göre ders materyalleri oluştururlar. Bu aşamada öğretim üyesinin vizyonu da oldukça önemlidir. Ancak genel hatları ile İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü için verilen dersler bellidir. Bu dersler zorunlu ya da seçmeli şekilde verilebilirler. Dersler planlı bir şekilde sekiz yarıyıla, toplamda dört yıla bölünür. Eğer bölüm ön lisans olarak veriliyorsa da yüksekokul bünyesindeki ders planına bağlı olarak planlama yapılır. Bir lisans programı kapsamında temel dersler şu şekilde sıralanabilir:

  • Temel İlk Yardım
  • Hukukun Temel Kavramları
  • İş Hukuku
  • İş Sağlığı ve Güvenliği Temelleri ( İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı)
  • Afet Yönetimi
  • İş Sağlığı Yönetimi
  • Belge Yönetimi
  • Çevre Sağlığı
  • Mesleki Sorumluluk
  • Güvenlik İlkeleri
  • Risk Yönetimi
  • Ergonomi
  • Sektörlere Göre İş Sağlığı Güvenliği

İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar ?

İş sağlığı ve güvenliği ne iş yapar sorusu, sektörlere ve sektörlerin gerekliliklerine göre sahada lazım olan sağlık ve güvenlik çalışmalarının yürütülmesi, şeklinde cevaplandırılabilir. Daha kapsamlı bir şekilde değerlendirmek gerekirse bir iş güvenliği uzmanı, çalıştığı sahada iş faaliyetlerini gerçekleştiren makinelerden, sahanın özelliklerine ve yeterliliklerine, olası sağlık önlemlerine kadar çalışanların güvenliği anlamında önem arz eden tüm olasılıkları değerlendirir ve gerekli çalışmaları yapar. Bu gerekli çalışmalar iş sağlığı ve güvenliği uzmanı tarafından işverenden talep edilerek yapılabileceği gibi gerekli denetim ve teftiş sonuçlarında raporlama yöntemleriyle de sağlanabilir. Bu çalışılan kurumun kültürüne bağlı olarak değişir. İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü mezunları bu şekilde istihdam edilirler ve bazen bireysel bazen ekip çalışmaları ile faaliyet gösterirler. Çalışanların can güvenliğinin sağlanması için gerekli tüm adımları iş sağlığı ve güvenliği uzmanı planlar. Bu anlamda yönetim ile birlik içerisinde hareket ederler. Çalışma alanı oldukça geniştir. Sanayiden hizmet sektörüne kadar uzanan bir yelpazede yer alabilirler. Her sektörde sağlık ve güvenlik önlemleri farklılaşabilir. Bu anlamda iş güvenliği uzmanları da çalıştıkları sektöre göre çalışmalar gerçekleştirirler ve gerekli analizleri de buna uygun olarak yaparlar. Her zaman sahada değil bazen de ofis ortamında çalışabilirler. Tüm bu ihtimaller kurum ikliminin yürüttüğü düzene bağlı kalarak değişiklik gösterebilir.

İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir ?

İş Sağlığı ve Güvenliği iş imkanları oldukça geniştir. Çünkü personelin olduğu her alanda personelin sağlık ve güvenliği ile ilgili çalışmalar gerçekleştirilmelidir. İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü mezunları da bu anlamda her sektörde önemli bir yere sahiptir. Alanda yapılan çalışmalar, iş sağlığı ve güvenliği adı altında doğrudan yer almadan kurumlar bünyesinde farklı başlıklarda (risk yönetimi, ergonomi, meslek hijyeni, sektörel güvenlik) toparlanabilirler. Aynı pozisyonda bu farklı departmanlarda görev almak mümkündür. Sadece inşaat ve sanayi değil bunun dışında; fizik, kimya, biyoloji gibi alanlar aynı zamanda küçük ya da büyük derneklerde, imalathanelerde, plazalarda ve ticarethanelerde de yer alabilirler. Lisans mezunu olmayan ön lisans bölümü mezunları ise uzman unvanı almak ve uzman olarak çalışabilmek için uzmanlık sınavına girmelidirler. Bu sayede iş bulma imkanlarını artırabilirler. Aynı zamanda çalışacakları alanları da genişletebilirler. Gerekli görüldüğü durumlarda, ilk yardım gerçekleştirme, sağlık yönetimi hakkında çalışmalar gerçekleştirme, güvenlik adımlarının atılması ve risk yönetimlerinin gerçekleştirilerek raporlanması gibi faaliyetlerde yer alırlar. Düzenli olarak istatistik ve incelemeler yaparlar. Güvenlik ve sağlık adına taleplerde bulunabilirler. Bunun yanı sıra personeller için güvenlik önlemlerinin tam ve eksiksiz olmasına özen gösterirler. Bunlar haricinde akademisyen olarak da çalışmalar yapabilirler. Bunları hem mesleki akademiler ve eğitim merkezlerinde hem de bunlardan ayrı olarak resmi bir şekilde yüksek öğretim kurumlarında yapabilirler. Bu çalışma alanları için de belirli sınavların başarı ile tamamlanması gerekmektedir. Bu alandan mezun olan ve çalışmak isteyenler, seafoodplus.info'te yer alan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı iş ilanları seçeneklerini inceleyebilir ve kendilerine uygun olanlara başvuru yapabilir. Ayrıca yayınlanacak yeni ilanlardan haberdar olmak isteyen adaylar seafoodplus.info'in iş alarmı oluşturma özelliğinden faydalanabilir. Bu sayede yeni ilan yayınlandığında adaya bildirim yoluyla haber verilir.

Hilvan Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği programı öğrencilerine, İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamaları ve saha çalışmalarını yerinde görebilmek için teknik bir gezi düzenlendi. Gezi, İş Sağlığı ve Güvenliği programı bölüm başkanı Öğr. Gör. Emine AYTAR, Öğr. Gör. İbrahim Hakkı ARSLAN ve Uzman Mehmet BAZOĞLU koordinatörlüğünde gerçekleşti. Bu kapsamda FLO MAĞAZACILIK ve PAZARLAMA A.Ş. (deriden ayakkabı) Şanlıurfa fabrikası üretim yeri, yemekhane, tüm fabrika binası ve saha alanı ziyaret edildi. Fabrikanın İnsan Kaynakları Müdürü Ahmet UĞURLU ve B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Ergin TUGAY rehberliğinde işletmede uygulanan İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmaları hakkında genel bilgilendirme yapılarak fabrikada saha gezme ve yapılan uygulamalar yerinde görüldükten sonra İş Güvenliği ve ilgili mevzuat, yönetmelik, risklerin belirlenmesi ve önlenmesi, proaktif yaklaşım, güvenlik kültürü ve iletişim teknikleri ile ilgili sunum yapıldı. Seminer sonunda öğrencilerden İş Sağlığı ve Güvenliği hakkında merak ettikleri sorular cevaplanarak gezi sonlandırıldı.

IŞ GÜVENLIĞI RESIMLERI

Elwira SzymańskaStrona Główna - Moduł - zmiana zawartościKarina ZawidzkaStrona Główna - Strona - zmiana sortowania stronKarina ZawidzkaStrona Główna - Strona - zmiana sortowania stronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz BoryczkaKosultacje społeczne2 - Strona - nowaTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronElwira SzymańskaStrona Główna - Moduł - zmiana zawartościTomasz BoryczkaStrona Główna - Strona - zmianaTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz BoryczkaSpis powszechny - Strona - nowaTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz BoryczkaKonsultacje społeczne - Strona - nowaTomasz BoryczkaAdministratorzy - Administratorzy / Grupy - zmiana dostępuTomasz BoryczkaAdministratorzy - Administratorzy / Grupy - zmiana dostępuTomasz BoryczkaAdministratorzy - Administratorzy / Grupy - zmiana dostępuTomasz BoryczkaAdministratorzy - Administratorzy / Grupy - przypisanie użytkownikówTomasz BoryczkaAdministratorzy - Administratorzy / Grupy - nowaTomasz Boryczkaelwiraan - Administratorzy / Użytkownicy - zmianaTomasz Boryczkaeliwraan - Administratorzy / Użytkownicy - zmianaTomasz Boryczkaeliwraan - Administratorzy / Użytkownicy - nowyTomasz BoryczkaStrona Główna - Strona - zmianaTomasz Boryczka - Menu - sortowanieTomasz Boryczka - Menu - sortowanieTomasz Boryczka - Menu - sortowanieTomasz Boryczka - Menu - sortowanieTomasz BoryczkaMenu - Menu - zmianaTomasz BoryczkaMenu - Menu - usunięcieTomasz BoryczkaStrona - Moduł - zmiana zawartościTomasz BoryczkaMenu techniczne - Menu - zmianaTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz BoryczkaInformacje - Strona - nowaTomasz BoryczkaObsługa osób z niepełnosprawnościami - Strona - nowaTomasz BoryczkaOchrona środowiska - Strona - nowaTomasz BoryczkaPlanowanie przestrzenne - Strona - nowaTomasz BoryczkaGospodarka nieruchomościami - Strona - nowaTomasz BoryczkaZamówienia publiczne - Strona - nowaTomasz BoryczkaJednoski organizacyjne - Strona - nowaTomasz BoryczkaGmina Miejska Górka - Strona - nowaTomasz BoryczkaRada Miejska - Strona - nowaTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz BoryczkaBurmistrz - Strona - nowaTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz Boryczka - Strona - sortowanie podstronTomasz BoryczkaUrząd Miejski - Strona - nowaTomasz BoryczkaARCHIWUM BIP - Strona - nowaTomasz BoryczkaStrona - Strona - zmiana szablonuTomasz BoryczkaStrona - Strona - zmiana szablonuTomasz BoryczkaStrona - Strona - zmiana szablonuTomasz BoryczkaStatystyki - Strona - nowaTomasz BoryczkaTłumacz języka migowego - Strona - nowaTomasz BoryczkaDeklaracja dostępności - Strona - nowaTomasz BoryczkaRejestr zmian - Strona - nowaTomasz BoryczkaZastrzeżenia prawne - Strona - nowaTomasz BoryczkaPolityka prywatności - Strona - nowaTomasz BoryczkaRedakcja BIP - Strona - nowaTomasz BoryczkaMapa Strony - Strona - nowa

FIRAT EDAŞ’ın “İş Güvenliği İçin El Ele” Resim Yarışması Sonuçlandı

Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde kesintisiz enerji parolasıyla çalışmalarını sürdüren Fırat EDAŞ, Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında gerçekleştirdiği resim yarışması ile anlamlı bir farkındalığa imza attı. “İş Güvenliği İçin El Ele” sloganıyla Fırat EDAŞ çalışanlarının çocukları arasında gerçekleştirilen İSG konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödüller, eğitim sahasında düzenlenen ödül töreninde takdim edildi.

Hayal dünyalarında canlandırarak iş sağlığı ve güvenliği konusunda çizdikleri resimler ile çocuklar, ailelerine anlamlı mesajlar verdiler. Yarışmada dereceye giren çocuklar ödüllerini, Fırat EDAŞ Dağıtım Operasyonları Genel Müdürü Ömer Kandemir’in elinden aldı. Şirket çalışanlarının ve yöneticilerinin katıldığı ödül töreninde geçtiğimiz günlerde kalp krizi sonucu vefat eden Fırat EDAŞ Şirket Müdürü Fikret Türkmen rahmetle anıldı.

ÖMER KANDEMİR: “İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİNİ BİR YAŞAM BİÇİMİ HALİNE GETİRMELİYİZ”

İş sağlığı ve güvenliği kültürünün kazanılmasının aileden başladığını belirten Fırat EDAŞ Dağıtım Operasyonları Genel Müdürü Ömer Kandemir, “Aile içinde de eşlerimize ve çocuklarımıza bu bilinci aşılmalıyız” dedi. Elektrik dağıtım alanında iki bölgede 2 bin ’ün üzerinde çalışanlarının olduğunu hatırlatan Ömer Kandemir, “Çalışanlarımızın ailelerini de dahil ettiğimizde aslında 6 bin kişilik büyük bir aileyiz. Bir çalışanımızın iş kazası geçirerek, istenmeyen sonuçlarla karşılaşılması bu 6 bin kişilik ailenin canını çok ciddi bir şekilde acıtıyor. Bu noktada özellikle sektörümüzde iş sağlığı ve iş güvenliğini bir yaşam biçimi haline getirmek zorundayız” diye konuştu.

KANDEMİR: “HAYATIN HER ALANINDA İSG VAR”

İş sağlığı ve güvenliği malzemelerinin doğru bir biçimde kullanılmasının önemli olduğunu ifade eden Ömer Kandemir, “Hayatın her alanında iş sağlığı ve güvenliği kuralı vardır. Arabamıza bindiğimizde kemerimizi takmak bir İSG kuralıdır. Evimizde bulaşık makinesine keskin mutfak eşyalarını yerleştirmek dahi iş sağlığı ve güvenliği ile alakalıdır. Elektrik direğine gerekli teçhizatla çıkmak iş sağlığı güvenliği kuralını taşımaktadır. Yaptığımız her işte, iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uymak her zaman önceliğimiz olmalıdır” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Bu vesile ile yarışmanın gerçekleşmesinde büyük katkıları olan ve geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçirerek aramızdan ayrılan Şirket Müdürümüz Fikret Türkmen’i bir kez daha rahmetle anıyor, dereceye giren tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum.”

FOTO ALTI:

Üstün Yetenek Ödülü-Zehra TABUR,

Birincilik Ödülü-Şevval BULUT,

İkincilik Ödülü-Ömer FIRAT,

Üçüncülük Ödülü (1)-Havin Siyam ENBEK,

Üçüncülük Ödülü (2)-Zümre BERAL

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir