lütfi kırdar / Southern Clinics of Istanbul Eurasia

Lütfi Kırdar

lütfi kırdar

İstanbul Lütfi Kırdar&#;dan Haberler

Yıl Sonuna Özel Toplantı Paketi
Yıl Sonuna Özel Gala Yemeği
Yıl Sonuna Özel Davet Seçenekleri

Tüm Haberler

Basın Bültenleri

Masalsı Bir Düğün!

Boğaz manzarası eşliğinde masalsı bir düğün! Başarı kriterinin müşteri memnuniyeti olması, siz değerli müsterilerimize A'dan Z'ye tüm organizasyonda hizmet vermeyi kendine misyon edinmistir. Kuruluşundan bugüne kadar temel ilke olarak müst
DETAYLARI

Üyelik Logoları

Tek Kişilik Yatak Sayısı Yatak

50 Yoğun Bakım

Toplam

Suit Oda Sayısı32Çift Kişilik Yatak SayısıYoğun Bakım Yatak SayısıLRDP Yatak Sayısı5Nitelikli Yatak SayısıAcil Yatak Sayısı96Hemodiyaliz Yatak Sayısı24Poliklinik Oda SayısıAmeliyathane Sayısı2845Görüntüntüleme Oda Sayısı19Toplam Acil Alanı m² m2Toplam Kapalı Medikal Alan m² m2Toplam Kapalı Otopark Alanı m²Otopark Kapasitesi Açık

Kapalı

Toplam Alan m² m2İzolatör Sayısı

L&#;tfi Kırdar kimdir? Doktor L&#;tfi Kırdar nereli?

Haberin Devamı

LÜTFİ KIRDAR KİMDİR?

yılında Kerkük'te doğdu Bu şehrin "Kırdarzâdeler" diye tanınan köklü bir ailesindendir. İlk ve orta öğrenimini Kerkük'te, lise öğrenimini Bağdat'ta tamamlayarak, 'de İstanbul'a geldi ve Tıp Fakültesine girdi. Balkan Savaşı çıkınca gönüllü olarak savaşa katılan Kırdar, savaştan sonra Tıp Fakültesinden () mezun oldu. Meslek hayatına Necef Belediyesi Tabibi olarak başlayan Lütfi Kırdar, I. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla orduya katıldı.

Savaştan sonra Aşiretler ve Muhacirler Genel Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü yaparak, Erzurum Kongresinin toplandığı günlerde Kızılay Sağlık Heyeti Reisi olarak Atatürk'ün emrinde Erzurum'da görev aldı. Türk Kurtuluş Savaşı sırasında Kızılay Sağlık ve Sıhhi İmdat Ekibi Başkanı olarak görev yaptı. Millî Mücadelenin her safhasına katıldı ve İstiklal Madalyası aldı.

Haberin Devamı

Türk Kurtuluş Savaşından sonra 'te Viyana ve Münih'te göz hastalıkları ihtisası yaptı. 'te Türkiye'ye döndü ve İzmir Sıhhat Müdürlüğüne tayin edildi. Kendi isteğiyle 'te İzmir Memleket Hastanesi göz kliniğine atandı. 'te Kütahya'dan milletvekili oldu. 'da Manisa, 'de İstanbul valiliğine ve belediye başkanlığına atandı. Bu son görevi 12 yıl sürdürdü. İstanbul Harbiye'deki Spor ve Sergi Sarayı, Açıkhava Tiyatrosu, Dolmabahçe'deki İnönü Stadyumu, Taksim Meydanı, Taksim Gezisi ve Atatürk Bulvarı onun döneminde yapıldı. yılında ise Taksim Kışlası yıktırıldı.

'da İstanbul valiliği ve belediye başkanlığından alındı. Aynı yılın Aralık ayında yapılan ara seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Manisa Milletvekili olarak Meclis'e girdi (). 14 Mayıs 'deki milletvekili seçiminde kaybetti. seçimlerinde Demokrat Parti'den İstanbul bağımsız milletvekili oldu. 'de yeniden milletvekili oldu. Son Adnan Menderes hükümetinde Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı () olarak görev yaptı. 27 Mayıs Darbesine kadar bu görevde kaldı.

27 Mayıs'ta tutuklandı. Yargılandığı Yassıada'da 17 Şubat ’de geçirdiği bir kalp krizi sonucu öldü. 19 Şubat 'deki olaylı bir cenaze töreninden sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'na gömüldü. Erdem Kırdar ve Üner Kırdar isimli iki oğlu vardır.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır