e devlet sigortam başladımı / Sigorta girişi ne zaman gözükür? e-Devlet sigorta sorgulama

E Devlet Sigortam Başladımı

e devlet sigortam başladımı

Sigorta girişi ne zaman gözükür? e-Devlet sigorta sorgulama

Sigorta girişi ne zaman gözükür? e-Devlet sigorta sorgulama

seafoodplus.info

Sigorta girişi, yeni işe başlayanların en çok merak ettiği konuların başında geliyor.

Çalışanlar, işe yeni girdiğinde ya da işten ayrıldığında sigortalılık durumunu ve kaç gün sigortalı gösterildiğini e-Devlet üzerinden görmek istiyor.

Peki, sigorta girişi ne zaman gözükür? e-Devlet sigorta sorgulama nasıl yapılır? İşte, bilmeniz gerekenler…

SİGORTA GİRİŞİ NE ZAMAN GÖZÜKÜR?

Yasa gereği sigorta girişi, işçi işe başlamadan yapılır. Bu kural, sigortasız işçi çalıştırılmasının önüne geçmek amacıyla getirilmiştir.

Ancak kuralın bazı istisnalarına göre, işçi işe giriş çıkışlarının yoğun olduğu bazı sektörlerde, sigortanın işçinin işe başladığı gün yapılması mümkün olabilmektedir.

İşçinin sigortalılığı, işveren tarafından SGK’ya verilen sigortalı işe giriş bildirgesiyle başlatılmaktadır. Böylece işçinin işe giriş tarihi ve işverenin kimlik bilgileri belirlenir.

Sigorta girişi ne zaman gözükür? e-Devlet sigorta sorgulama

SİGORTA BİLDİRİMİ NASIL YAPILIR?

İşverenler, işçinin sigorta bildirimini aylık hizmet ve prim belgesi ile yapar. Aylık hizmet ve prim belgesi, ait olduğu ayı takip eden ay içerisinde elektronik ortamdan gönderilir. Bu belge ile işçinin o ay içinde kaç gün sigortalı olduğu, eksik günleri varsa bunun nedenleri ve prim tutarı belirlenmiş olur.

Aylık prim ve hizmet belgesi, ait olduğu ayı takip eden ayın 23'üncü gününe kadar SGK’ya bildirilmek zorundadır.

E-DEVLET ÜZERİNDEN SİGORTA SORGULAMA

TC kimlik numaranız ve şifreniz ile kimlik doğrulama işleminizi yaptıktan sonra e-Devlet üzerinden sigortalılık durumunuzu sorgulamak için sistem içindeki arama bölümüne “4a hizmet dökümü” yazabilir ve çıkan sonuçlardan ilkine tıklayabilirsiniz.

E-DEVLET SİGORTA SORGULAMA EKRANI

ssk

Google News ile Takip Et

Sigortam Yatıyor Mu?

Sigortalı olarak çalışan kişilerin aktif bir şekilde çalışmasına rağmen bir çoğunun kafasında acaba Sigortam Yatıyor Mu? sorusu vardır. Maalesef bazen işverenler çalışanın hakkını gasp ederek sigortasını bir şekilde yapıp daha sonra çıkış gösterebiliyor veya 15 gün 1 ay deneme süresi denilerek sigorta girişleri yapılmıyor ve çalışmakta olan vatandaşlarımız bunun farkına varamıyor. SSK Sigortanız ile ilgili o sıkça sorulan sorulardan bazıları; Sigortam Yatırılıyor mu, Sigortam Ödeniyor Mu, SSK Primim Yatırılıyor mu, SGK Yatırılıyor mu? Eğer bunlar gibi sorularınız varsa sigortanızın yatırılıp yatırılmadığını öğrenebilirsiniz.

Sigortam Yatırılıyor Mu, Nasıl Öğrenebilirim?

Sigortan primlerinizin yatırılıp yatırılmadığını öğrenebilmeniz için aşağıdaki adımları izleyiniz.

1. Aşağıdaki butona tıklayınız.

4A (ÇALIŞAN) SİGORTA SORGULAMA

2. Yukarıdaki butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üstündeki Sisteme Giriş butonuna tıklayın.

3. T.C Kimlik No yazan yere; nüfus cüzdanınızın üst alanında bulunan TC Kimlik Numaranızı, e-Devlet şifresi yazan yere ise PTT’den almış olduğunuz şifrenizi giriniz. e-Devlet Şifremi Unuttum

4. Sisteme Giriş Yap butonuna tıklayınız.

5. Yukarıda anlatılan işlemleri eksiksiz şekilde yapmanız halinde artık sigorta dökümünüzü görütüleyebilirsiniz.

Hizmet Dökümünüz Hakkında Önemli Bilgi

Sigorta primleriniz sistem üzerinde hemen görünmemektedir. Sigorta primleriniz her ay sonunda sisteme işlendiği için 1 önceki aya ait bilgiyi takip eden ay başında kontrol etmenizde fayda var. Konu ile ilgili olarak ALO &#;i arayabilir veya sitenin sağ üst alanında yer alan CANLI DESTEK aracılığı ile bilgi alabilirsiniz.

Sigortam Başlamış mı? Sigortam Var mı? Aktif mi?

Sigorta, her çalışan için uygulanması gereken ve yasalarca güvence altına alınmış temel bir haktır. Her işveren, çalışanlarını işe alırken sigorta yapacağını ve sigorta yapmasıyla işçinin yararlanabileceği ayrıcalıkları, yapacağı hizmet sözleşmesinde ifade eder. Bu doğrultuda; işveren tarafından çalışanın sigortası yapılır ve bu sayede işçi bir süre çalıştıktan sonra emekli olmaya hak kazanır.

Sigortalı olmak, emekli olmanın yanı sıra; dul ve yetim aylığı bırakmak, süt parası, doğum yardımı, asgari geçim indirimi almak, sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı gibi avantajlara da sahiptir. İşçinin sigorta kapsamındaki bu hakları, sayılı kanunda detaylı bir şekilde işlenmiştir. Tespit edildiği takdirde idari para cezası ile sonuçlanan bu sürecin takipçisi olmanız, haklarınızın korunması açısından büyük önem taşır. Aksi takdirde; emeklilik tazminatı ve emekli aylığı gibi haklarınız ihlal edilebilir.

Yeni İşe Başladım, Sigortam Var mı?

Ülkemizde her geçen gün artan kayıt dışı istihdam; &#;sigortam aktif mi?&#;, &#;sigortam var mı, nasıl öğrenirim?&#; gibi pek çok soruyu akıllara getirmeye başladı. İşçi hakkını gözeten kanunlara rağmen, sigorta konusunu hiçe sayan pek çok işveren bulunuyor. Sigortaları ya hiç yatırmıyorlar ya da kısmen eksik yatırıyorlar.

Bunun haricinde ise deneme süresi adı altında ücretsiz ve sigortasız çalıştırılan işçiler var ki, bu süreç asla yasal değil. Bir deneme süresi söz konusu olsa bile, sigorta girişinin ilk iş gününde mutlaka yapılmış olması gerekir. Eğer, dikkatli olur ve özen gösterirseniz; hiçbir hak kaybı yaşamaz ve mağdur olmazsınız. &#;Sigortam başladı mı?&#;, &#;SSK ödeniyor mu?&#; gibi sorularınıza yanıt alabileceğiniz sorgulama yöntemlerini incelemeniz gerekir.

SGK Sorgulama Yöntemleri

Alo SGK Hattı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı&#;na bağlı olan Alo SGK hattı, yılında aktif olmuştur. Özlük haklarınız, iş kanunu hakkında bilgi sahibi olmadığınız süreçler ve pek çok prosedür ile ilgili bilgi alabileceğiniz bu hattan, SSK sorgulama işlemi de yapabilirsiniz.

Çağrı merkeziyle bağlantı sağladıktan sonra; sigortanızın hangi tarihte aktif olduğunu, ne kadar süre boyunca adınıza prim ödendiğini, bildirilen ücret tutarını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü ve ödemelerin detayına ilişkin bilgi almanın en kolay yollarından biri olan bu yöntem, standart iletişim ücretlerine tabidir. Dolayısıyla kullandığınız GSM şirketinin uyguladığı tarife üzerinden ücretlendirilirsiniz, ücretsiz konuşma haklarınız varsa Alo &#;i aradığınız için herhangi bir ücret ödemezsiniz.

ALO İçin HEMEN TIKLAYIN!

Alo Online İşlemler

ydkbdeaozb3yoarsfzhryhn9pftp3nubfut2krok

Dilerseniz, Alo &#;in web sitesini ziyaret ederek, ana sayfada yer alan; &#;ihbar/şikayet&#; , &#;görüntülü destek&#;, &#;canlı destek&#; ve &#;sık sorulan sorular&#; başlıkları ile de sorunlarınızı online olarak çözümleyebilirsiniz.

İhbar/Şikayet

&#;İhbar/Şikayet&#; sekmesine tıkladıktan sonra, yeni bir sayfada; başvuru nedeni, başvuru konusu, ad soyad ve telefon numarası gibi bazı bilgilerinizi girebileceğiniz bir form ekranı gelir. Bu formu doldurduktan en geç 72 saat içinde değerlendirme yapılır ve tarafınıza SMS, çağrı ve e-mail yoluyla geri dönüş yapılır.

SGK Şikayet İçin TIKLAYINIZ!

Canlı Destek

Beklememesi gereken bir sorununuz bulunuyor ise &#;Canlı Destek&#; seçeneğine tıklayarak anında bir yazışma başlatabilir ve sorununuzu hızlı ve kolay bir şekilde çözebilirsiniz.

Görüntülü Destek

Eğer konuşma ya da işitme engeliniz varsa işaret dilini bilen temsilciler ile görüntülü konuşma başlatabilir ve sorularınızı kendilerine yönlendirebilirsiniz. Bu sekmeye tıkladıktan sonra, bazı kişisel bilgilerinizi dolduracağınız bir form ekranı açılır. Görüşmeyi başlatmak için bu bilgileri çağrı merkezi temsilcisi ile paylaşmanız gerekir.

Sık Sorulan Sorular

SGK, İŞKUR ve MYK ile ilgili sık sorulan soruları inceleyerek mevcut sorularınıza verilmiş hazır yanıtları bulup okuyabilirsiniz.

Alo &#;in web sitesine gitmek ve online işlem yapmak için TIKLAYINIZ!

E-Devlet SSK Sorgulama

&#;SSK aktif mi?&#; sorusuna yanıt arayan vatandaşlar için en kolay ve zahmetsiz sorgulama yönteminin e-Devlet olduğunu söyleyebiliriz. Bu portal; Türk vatandaşlarına güvenli bir şekilde bilgi aktarmayı sağlayan ve bilgileri muhafaza eden bir web sitesidir. SSK sorgulama dahil, pek çok işlemi yapabildiğiniz e-Devlet&#;e erişim için ihtiyaç duyacağınız tek şey PTT&#;den edineceğiniz giriş şifresidir. Ücretsiz ve hızlı olması sebebiyle çok daha fazla tercih edilen e-Devlet SSK sorgulama işlemi sürecinde izleyeceğiniz adımlara aşağıda sırasıyla yer verdik.

  • Öncelikle yazının sonunda yer verdiğimiz bağlantıya tıklayın ve açılacak ekranda; &#;Kimliğimi Şimdi Doğrula&#; butonuna tıklayın.

  • Gelen sayfada yer alan; T.C. kimlik no ve e-Devlet şifresi bilgilerini eksiksiz bir şekilde doldurun. Bilgilerinizin tamamını eksiksiz ve doğru bir şekilde girdiğinize emin olduktan sonra &#;Sisteme Giriş Yap&#; butonuna tıklayın.

  • Açılacak bir sonraki ekranda; adı soyadı, cinsiyeti, T.C. kimlik no, baba adı, anne adı, doğum yeri ve doğum tarihi gibi bazı tescil bilgilerinizi görüntüleyeceksiniz. Burada yer alan &#;İlk İşe Giriş Tarihi&#; sütunu, işvereniniz tarafından sizin için ilk yapılan sigorta tarihinin bilgisini veriyor olacak. Böylece; sigorta başlangıç tarihinizi kesin olarak bilebiliyor olacaksınız.

fxjju1dm1sk5aamb9o1aiswfah0jm3a4vm54ywyf

  • Sayfayı aşağıya kaydırdığınızda ise son 6 aya ait hizmet bilgilerinizi görüntülüyor olacaksınız. Listelenen özet bilgileri, &#;4A Özet Hizmet Dökümü&#; başlığı altında göreceksiniz.

  • Eğer; daha eski bilgilerinizi görüntülemek; prime esas kazanç, basamak değeri ve ek gösterge bedellerini öğrenmek isterseniz, hemen yanında yer alan &#;4A Detaylı Hizmet Dökümü&#; başlığına tıklamalısınız.
  • Bu başlığa tıkladıktan sonra, sigorta başlangıç tarihinizden itibaren çalıştığınız tüm kurumların, sizin için yaptığı aylık prim ödemelerini ay ay görebiliyor ve karşılaştırma yapabiliyor olacaksınız.

SGK Hizmet Dökümü Sorgulama İçin TIKLAYINIZ!

İş Akdinin Feshi İçin Geçerli Bir Neden!

Sigorta bilgilerinize göz atmak için 3 yöntemden birini denediniz ve aylık prim ödemelerinizin eksik yapıldığını görüntülediniz. Hemen endişelenmeyin! Bunun nedeni; işvereninizin primlerinizi eksik yatırması ile alakalı olabileceği gibi, sigorta primlerinizin her ay sonunda sisteme işlenmesiyle de alakası olabilir.

Bu yüzden; bir önceki aya ait bilgilerinize, sonraki ayın hemen başında göz atmanızda fayda var. Eğer, bilgilerde hala bir eksiklik ya da hata olabileceğini düşünüyorsanız çalıştığınız kurumun Bordro ve Özlük İşleri Departmanı ile görüşmelisiniz. Unutmayın; sigortanızın eksik yatırılması ya da hiç yatırılmaması durumu, iş akdinin fesih için geçerli bir nedendir. Eğer, işvereniniz sigortanızı yatırmıyor ya da belirtilen tutardan eksik yatırıyor ise kıdem tazminatınızı talep ederek işinize son verebilirsiniz.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

Sigortam Ödeniyor mu, Nasıl Öğrenebilirim?

Sigorta ödemelerinin takibi için e-Devlet üzerinden sorgulama yapılabilir. Sigorta işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılır. Çalışanlara, çalışma süresine uygun olacak şekilde prim yatırılır. Primler ise kısa ve uzun vadeli olarak sınıflandırılır. Sigorta ödemelerinin takibini yaparak, işveren tarafından ödemelerin düzenli olarak yapılıp yapılmadığını kontrol edebilirsiniz.

Sigortasız çalışmak, her ne kadar yasal olmasa da birçok kişi bu duruma mecbur kalmakta ve bırakılmaktadır. Sigortasız olarak çalışanlar, sigortalı çalışanların yararlandığı haklardan mahrum kalır. Ancak sigortasız çalışmaların yapılan denetimlerde tespiti ve sigortalı olarak çalışma kabul edilmesi durumunda, sağlanan haklardan yararlanmak mümkün olur.

Sigorta ödemeleri; kadınlar, engelliler ve engelli çocuğu bulunanlar gibi özel gruplar için daha avantajlı olacak şekilde yapılabilir. Bu sayede bu kişilere özel ödemeler ve erken emeklilik gibi haklar söz konusu olur. Sigortalılıkla ilgili gerekli işlemler, işveren tarafından yürütülür.

SİGORTA ÖDEMELERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Sigorta ödemelerini öğrenmek ve takip etmek için en kısa yol e-Devlet’in kullanılmasıdır. E-Devlet’in yanı sıra Sosyal Güvenlik Kurumuna bizzat başvurarak da sigorta ödemeleri takip edilebilir. Ancak fazla zahmete katlanmadan bu işi halletmek istiyorsanız en garanti yol e-Devlet’i kullanmaktır.

e-Devlet üzerinden sigorta ödemelerini öğrenmek için kimlik numaranızla ve şifrenizle seafoodplus.info adresinden giriş yapmanız gerekir. e-Devlet şifresini almak için PTT şubelerine bizzat kimliğinizle başvurmanız gerekir. Size PTT’den geçici nitelikte bir şifre verilir. Bu şifreyi seafoodplus.info adresine girerek değiştirebilirsiniz.

e-Devlet’ten sigorta ödemelerini takip etmek, herhangi bir aksaklığın zamanında tespit edilmesi açısından avantaj sağlar. Ödemelerinizi takip ederek sistemde görünmeyen primler için işvereninize başvuru yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra gerekli durumlarda Sosyal Güvenlik Kurumuna da başvuruda bulunabilirsiniz.

E-Devlet Üzerinden Sigorta Ödemelerini Görüntüleme

e-Devlet üzerinden sigorta ödemelerini görüntüleme işlemi için önce seafoodplus.info adresine girmeniz, ardından “Giriş Yap” seçeneğine tıklamanız gerekir.

Çalışma Hayatım kısmında prim ödeme gün sayınızın toplamı gösterilir. Bu kısımda hizmete başlama tarihiniz ve yaşa ilişkin bilgiler de yer alır. Detaylı bir inceleme yapmak isterseniz “Çalışma Hayatım” kısmında yer alan “Çalışan” sekmesine tıklayabilirsiniz.

Çalışan” sekmesinde 4A, 4B ve 4C’ye ilişkin detaylı bilgiler bulunur. “Detaylı Bilgi” sekmesine tıklayarak prim ödeme sürelerini aylık ve yıllık olarak görebilirsiniz.

Detaylı Bilgi” kısmından edinebileceğiniz bilgiler; sigorta kolu, statüsü, meslek kodu, iş yeri no, ünite, ek gösterge, eksik gün ve çıkış tarihi şeklindedir. Bu bilgileri kontrol ederek hata olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda bu kısımdan barkodlu belge oluşturma şansınız da vardır.

Çalışma Hayatım” kısmında farklı işlemler de yapabilirsiniz. Emeklilik işlemlerini bu kısımdan takip edebilir ya da SGK borçlarınızı görüntüleyebilirsiniz. İş arama ekranına da bu kısımdan ulaşma şansınız vardır.

SGK’dan Sigorta Ödemelerini Öğrenme

SGK’dan sigorta ödemelerini öğrenmek için doğrudan bağlı bulunduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuruda bulunabilirsiniz. Kuruma giderek ve yetkili birimden talepte bulunarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Sigortam Başlatıldığında e-Devlet’ten Görebilir miyim?

Sigortanın başlatıldığının e-Devlet’ten görünmesi mümkündür. Önce Çalışma Hayatım ardından Çalışan kısmına girdiğinizde, Tescil Bilgilerim kısmından durumunuzu görebilirsiniz. İşe girişiniz resmi kayıtlara geçtiyse “durumu” kısmında aktif yazar. Bu kısımda işe giriş tarihiniz de görünür. İşe giriş belgenizin dökümünü de e-Devlet üzerinden alabilirsiniz.

SİGORTA ÖDEMELERİ İLE ELDE EDİLEN HAKLAR NELERDİR?

Sigorta ödemeleri ile elde edilen haklar, sigorta türüne göre değişiklik gösterir. Her sigorta kolu için sağlanan haklar farklıdır. Sigorta kapsamında sağlanan haklar, gelir kaybını telafi etme amacını taşır. Böylece sigortalı, iş hayatından uzakta kaldığı süre boyunca belirli bir gelir elde eder.

Sigorta Ödenmezse Ne Olur?

Sigorta ödenmezse çalışanların iş sözleşmelerini haklı nedenle feshetme hakkı vardır. Ödenmeyen sigorta primleri nedeniyle hem emeklilik tarihiniz gecikebilir hem de sigortalılığın sağladığı haklardan yararlanma şartı elde edemeyebilirsiniz. Sigortası ödenmeyen çalışanlar, iş mahkemelerine işveren aleyhinde dava açabilir.

SGK Borcu Yoktur Yazısı Nereden ve Nasıl Alınır?

SGK ve GSS Primleri Ne Kadar Oldu?

SGK Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası ve Danışma Hattı

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir