google play en iyi navigasyon / ‎Google Haritalar App Store’da

Google Play En Iyi Navigasyon

google play en iyi navigasyon

Bazılarına yaşa veya ekonomik kapasiteye bağlı olarak er ya da geç ulaşılabilen diğerlerinden daha erişilebilir teknolojiler vardır. Birçok aracı standart olmadığı için denklemden çıkaran bir teknoloji olan Android Auto'da olan da budur. Ancak aracınızda varsa Android Auto ile uyumlu bu uygulamaları deneyebilirsiniz.

Tüm uygulamaların Android Auto'da çalışmadığını veya araç işletim sistemine yüklenemeyeceğini unutmayın. Bu uygulamalar ister arabadan ister mobilden Android Auto ile uyumludur, bu çok farklı bir şeydir.

Indeks

Android Auto ile uyumlu navigasyon uygulamaları

İlki ilk. Android Auto, haritanın her zaman kahin olmadığı mobil ekranın farkında olmanıza gerek kalmadan navigasyonu daha kapsamlı ve rahat bir şekilde kullanmak için çok uygun bir hizmettir.

Google haritaları

Bu uygulama hakkında söylenecek fazla bir şey yok: Navigasyonun rehberli navigasyonu sayesinde sadece bir yerden başka bir yere gitmenize izin vermekle kalmıyor, aynı zamanda ilgi noktaları (POI), haritalar ve trafik uyarıları da sunuyor. Arayüzü, Android Auto'ya mükemmel bir şekilde uyarlanmıştır ve cep telefonlarında kullandığı bazı işlevleri paylaşır.

Waze

Waze, Google'a ait olmasına rağmen, en popüler tarayıcının sonsuz alternatifidir. Gerçek zamanlı olarak çok daha fazla bilgi içeren daha sosyal bir navigasyon sunar. Sürücüler çarpışma olaylarını, hız kameralarını ve diğer uyarıları yükler (Haritalar ayrıca bir seçim içerir), bu da onu en hızlı yolu bulmak için mükemmel bir uygulama haline getirir.

Youtube kanalımıza abone olun

Arabada radyo ve podcast dinleme uygulamaları

Radyo, bir arabanın içindeki en eski eğlence sistemlerinden biridir. Zaman değişiyor ve internette radyo istasyonlarını dinlemeyle ilgili diğer teknolojileri zaten deneyebiliriz. Ayrıca arabadan podcast programlarını dinleme imkanımız da var.

Basit Radyo

Adı her şeyi söylüyor: Basit Radyo ile Android Auto ile arabanızda radyo dinleyebilirsiniz. Komplikasyon olmadan. En sevdiğiniz radyo istasyonunu bulmanızı kolaylaştırmak için türe göre kategorize edilmiş 50.000'den fazla farklı istasyon sunar.

Açık Radyo

Android Auto için radyo uygulamaları bölümünü kapatmak için bahsettiğimiz Açık RadyoBir araç olduğunu Android Auto SDK'yı kullanır dünya çapındaki binlerce radyo istasyonundan canlı içerik oynatırken mümkün olan en iyi deneyimi sunmak için.

Podcast Bağımlısı

Ünlü podcast bağımlısı ayrıca Android Auto ile uyumlu bir uygulaması vardır. Her yerde dinleyebileceğiniz yüzbinlerce podcast, radyo istasyonu ve sesli kitap kombinasyonu sayesinde 10 milyondan fazla indirilme ile kategorisindeki en popüler uygulamalardan biridir. Arabanız dahil.

Android Auto'da müzik veya sesli kitap çalın

Daha önce radyonun onlarca yıldır arabalara eşlik ettiğini söylemiş olsaydık, bunların en çok dinlenen içeriği müziktir. Android Auto ve bu uygulamalarla, en sevdiğimiz şarkıları herhangi bir sınırlama veya reklam kesintisi olmadan dinleme imkanına sahibiz. Ya da dilersek hikayeleri sesli kitaplardan da dinleyebiliriz.

Duyulabilir

Android Auto ile arabanızdan müzik ve podcast dinleyebilmenin yanı sıra seyahatlerinizden de yararlanabilirsiniz. sesli kitapların keyfini çıkarın. Bunu yapmak için Android Auto ile çalışan en iyi uygulamalardan biri sesli, hikayelerini okumak zorunda kalmadan dinlemek için binlerce kopyası olan Amazon platformu.

DoubleTwist

Ünlü müzik çalar DoubleTwist Ayrıca Android Auto ile uyumlu bir uygulaması vardır. tüm müzik kataloğunu çal araba hoparlörleri aracılığıyla.

Spotify

Platform mükemmel müzik akışı, Spotify, resmi uygulaması Android Auto ile uyumludur. Bununla, yapabilirsin çalma listelerinize göz atın, en sevdiğiniz şarkıları çalın ve hatta arabanın ekranından podcast'leri de dinleyin.

Youtube? Android arabanız için daha iyi video uygulamaları var

Yol manzarasını bozmamak için sürüş sırasında kullanmanızı tavsiye ettiğimiz bir şey değil ancak araç dururken yararlanmak için çok uygun uygulamalar. Gezilere çıktığımız veya arabada uyuduğumuz durumlarda, video izlemek için birkaç uygulamamız var.

araba akışı

Daha önce ... olarak bilinen YouTube Oto, CarStream bir uygulamadır arabanızın ekranında herhangi bir kaynaktan video oynatmanıza izin verir. Teori budur. Gerçek şu ki, Google, Android Auto'da Google Play dışındaki kaynaklardan uygulamaların yüklenmesini engellemeye karar verdiğinden ve bu mümkün olmadığı için APK dosyalarını Android Auto'ya yükleyin, bu uygulama yalnızca süper kullanıcı veya kök izinlerine sahip * cep telefonlarında çalışır. İndirmek için projenin GitHub'daki deposuna erişmeniz gerekir.

[BrandedLink url = »https://github.com/thekirankumar/carstream-android-auto/releases»] Carstream [/ BrandedLink]

Bulut Oynatıcı

Müziğinizi buluta kaydedenlerdenseniz, Android Auto için CloudPlayer arabanızda ihtiyacınız olan müzik çalar olabilir. Uygulama izin verir farklı bulut depolama birimlerinden müzik ayıklayın her yerde dinlemek için. Sevdiğimiz müzikleri dinlemek için iyi bir alternatif.

Araba kullanırken haber dinlemek için uygulamalar

İstediğiniz şey dünyada olup bitenlerden haberdar olmak, reklam kesintisi yapmadan, muhataplar arasındaki konuşmaları doldurmadan vs. dinlemekse Android Auto'da dinleyebileceğiniz bir uygulamaya sahip olmak için bu bölüme bakabilirsiniz. güncel Haberler.

NPR Bir

Arabada olman dünyayı geride bıraktığın anlamına gelmez. Kilometrelerce ticari alanlara veya anlamsız konuşmalara dayanamıyorsanız, NPR One sayesinde önemli olan şeylere bağlı kalabilirsiniz.En son yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası haberleri tutarlı ve küratörlü bir anlatım akışında alırsınız.


En İyi 4 Navigasyon Uygulaması

Telefona indirilen navigasyon uygulamaları ile aradığınız adrese strese girmeden ulaşabilirsiniz. Peki, Google Maps nasıl indirilir, en iyi navigasyon uygulaması hangisi, Yandex navigasyon nasıl…

İçindekiler

En İyi 4 Navigasyon Uygulaması

Teknolojinin son yıllardaki hızlı gelişiminin, pek çok açıdan işimizi kolaylaştıran bir hal aldığı ortada. Farklı özelliklere sahip pek çok kolaylık sağlayan en iyi navigasyon uygulamalarını inceledik. Akıllı telefonlar için yolumuzu bulmamızı kolaylaştıran en iyi 4 navigasyon uygulamasını sizin için listeliyoruz.

Petal Haritalar

huawei petal maps

Lider teknoloji firması Huawei tarafından 2020 yılında geliştirilen ve Huawei Mobil Servislerin bir parçası olan Petal Haritalar, en son teknolojiyle donatılmış yapısı ve kolay navigasyon kullanımı sayesinde kullanıcılarına daha iyi bir rota planlaması ve stressiz bir seyahat deneyimi sunuyor.

Petal Haritalar’ın Avantajları

Petal Haritaları’ın “Şerit Yönlendirmesi” özelliği ile, gün içerisinde karşılaşabileceğiniz olayları kapsayan ve karmaşık yol koşullarını hassasiyetle dikkate alarak, seyahatinizin başlangıç noktasından varış noktasına kadar, güvenli, sorunsuz ve keyifli bir yolculuk deneyimi yaşarsınız. Ayrıca, “Çevrim Dışı Haritalar” özelliği sayesinde daha önce kaydettiğiniz haritaları kullanarak internet erişimine ihtiyaç duymaksızın yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz. Son olarak, “Yakınlardaki Hizmetler” özelliği sayesinde yakınlarınızdaki benzin istasyonlarını, restoranları, kafeleri, dinlenme tesislerini, ATM’leri, marketleri, tamirhaneleri ve uzun yolculukları daha sorunsuz hale getirmek için ihtiyaç duyulabileceğiniz daha birçok hizmeti kolayca bulmanız mümkün.

Google Maps

navigasyon_1Geliştikçe vazgeçilmez uygulamalardan biri haline gelen Google Maps ya da Türkçe adıyla Google Haritalar’a bakalım. Kendisi sadece bir navigasyon uygulaması olmanın çok ötesinde bir yazılım.

Elbette sizi bir yerden diğerine götürüyor. Fakat sunduğu seçeneklerle hem yolculuğunuzu keyifli hale getiriyor hem de gideceğiniz yerde bulmak isteyeceğiniz her türlü alan hakkında sizi bilgilendiriyor.

Akıllı telefonunuzda konum seçeneğiniz aktifse, o an bulunduğunuz yerdeki birçok veriyi keşfedebiliyorsunuz. Mesela restoranlardan benzin istasyonlarına, banka ATM’lerinden marketlere kadar her türlü bilgiyi önünüze getiriyor.

Google Maps’in Avantajları

Son dönemlerde eklenmiş olan fotoğraf, yorum ve bilgi seçenekleriyle, aradığınız yer hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca kullanıcı yorumlarından faydalanabilir ve fotoğrafları inceleyebilirsiniz. Bunun yanında Google Maps size farklı bir misyon da yüklüyor.

İstediğiniz takdirde gittiğiniz ya da bulunduğunuz yer hakkında fotoğraf paylaşabilirsiniz. Ayrıca o yeri oylayabilir ve hakkında kişisel izlenimlerinizi paylaşabilirsiniz. Sesli komut ve arama seçeneği ile sesli navigasyon seçenekleri de standart özellikler arasında.

Telefona Google Maps indirerek gideceğiniz yerin haritasını önceden indirip, internet bağlantısına ihtiyaç duymadan GPS ile yolunuzu rahatlıkla bulabilirsiniz.

iOS ve Android telefonlarla uyumlu çalışan yazılımın maalesef Windows Phone seçeneği bulunmuyor.

Yandex Navigasyon

navigasyon_2Son birkaç yıldır Yandex Navigasyon da çok tercih ediliyor. Size, gideceğiniz yerin rotasını veriyor. Ayrıca trafiğin durumuna bağlı olarak kullanabileceğiniz alternatif yol seçeneklerini de görebiliyorsunuz.

Trafik sıkıştığında ya da sıkışmaya başladığında, ekranınızda hemen alternatif yol seçeneğini önünüze koyan Yandex Navigasyon, yukarıda bahsettiğimiz Google Maps ile benzeşen özelliklere de sahip.

Onun kadar etkili ve belirleyici olmasa da favori yerlerinizi ve rota geçmişinizi kaydedebilirsiniz. Yandex Navigasyon’un en iyi özelliklerinden bir diğeri de yolculuğunuz sırasında size, trafiğin durumu, takip etmeniz gereken şerit, aracınız ile o an yapmanız gereken manevralar, yakınınızda bulunan boş park yerleri, hız sınırı ihlalleri, yol uyarıları ve trafik kameraları hakkında uyarılar vermesi.

iOS, Android ve Windows Phone seçenekleri bulunan Yandex Navigasyon’u telefona indirip mutlaka denemelisiniz.

TomTom Go Mobile

navigasyon_3

Navigasyon cihazları firması TomTom’un kendi yazılımı olan Go Mobile da başarılı uygulamalardan biri. Haritaları çevrimdışı kullanabileceğiniz gibi internet üzerinden ve GPS ile bağlantılı olarak da kullanabiliyorsunuz. Trafik akışı, kazalar, yol çalışmaları gibi bilgileri ve hız kamerası uyarılarını da uygulamada görebiliyorsunuz. İlgi çekici bir özelliğini de aktaralım. Siz rotayı girdikten sonra, size en uygun rotayı verip alternatif güzergah bilgisi isteyip istemediğinizi sorması. Daha manzaralı bir yol veya uzun da sürse daha sakin bir yol tercih edebiliyorsunuz.

yolcu360’ta örneğin İstanbul araç kiralama yaptığınızda gezip göreceğiniz birbirinden güzel İstanbul semtine bu uygulamalardan yararlanarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

yolcu360 blog arama banner

Otomotiv Dünyası ile İlgili Her Konuda Yolcu360 Yanınızda!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Navigasyon Uygulamaları

Navigasyon uygulamaları sayesinde bilmediğimiz, gidemeyeceğimiz adres, konum kalmadı. Bu uygulamalarla en uygun güzergahı kullanarak çoğu zaman trafiğe takılmadan ve hiç bilmediğimiz bir adrese ulaşabiliyoruz. Aynı zamanda yol durumuyla ilgili en son bilgileri alabiliyor ve işlerimizi de buna göre planlayabiliyoruz. Peki, en iyi navigasyon uygulamaları hangileri? Bu haberimizde sizler için en iyi 6 navigasyon uygulamasını listeledik. İşte; ‘2021 en iyi navigasyon uygulamaları’. ‘Navigasyon uygulamaları’. ‘Araç içi navigasyon uygulamaları’. Detaylar haberimizde…

Kamyon, otobüs gibi büyük taşıtların da kullanabileceği, yol tarifi alabileceğiniz, hız sınırı konusunda sizi uyaran, kamp ve yürüyüşlerinizde size rehberlik edebilecek pek çok özellikte uygulamalar bu haberimizde. İşte;‘2021 en iyi navigasyon uygulamaları’. ‘Navigasyon uygulamaları’. ‘Araç içi navigasyon uygulamaları’.

2021 En İyi Navigasyon Uygulamaları

Navigasyon Uygulamaları

‘2021 en iyi navigasyon uygulamaları’. ‘Navigasyon uygulamaları’. ‘Araç içi navigasyon uygulamaları’ tüm detaylarıyla haberimizde…

Yandex Navigasyon 

Navigasyon Uygulamaları

‘2021 en iyi navigasyon uygulamaları’ listemize ‘YandexNavigasyon’ ile başlıyoruz. Pek çok kişinin kullandığı bir navigasyon uygulaması olan YandexNavigasyon, android telefonlar ve tabletler için tasarlanmıştır. Canlı trafik haritası sunan uygulama, en güncel trafik bilgisine de sahiptir. Yol durumuyla ilgili en son bilgilere ulaşabildiğiniz uygulama, kullanıcılara 3 tane alternatif yol sunuyor. Bu alternatif yollar arasında ise biri varmak istediğiniz noktaya en hızlı şekilde ulaşmanıza imkan tanıyor. Yolculuk esnasında trafik kazası, yol çalışması gibi durumları YandexNavigasyon’dan öğrenebiliyor, dönüş öncesi sesli yönlendiriliyorsunuz. Bununla birlikte noktasına kaç km ya da kaç dakika kaldığını ekranınızdan görebiliyorsunuz. Aynı zamanda en çok gittiğiniz yerleri ‘Yerlerim’ sekmesine ekleyebiliyorsunuz. Böylece her defasında adres yazmanıza gerek kalmıyor. Uygulamanın bir de sesli komut özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde de gideceğiniz adresi yazmanıza gerek kalmıyor. 

Play Store

App Store

Google Maps Go

Navigasyon Uygulamaları

‘2021 en iyi navigasyon uygulamaları’ arasında olan ‘Google Maps’ ile gerçek zamanlı trafik güncellemelerine ulaşabilirsiniz. Yol tarifleri alabildiğiniz uygulamada, restoranları, işletmeleri, yakınınızdaki diğer yerleri keşfedebilir, müşteri yorumlarını görebilir, restoranların yemek fotoğraflarını görebilir ve kararınızı buna göre verebilirsiniz. Bir yerin telefon numarasını ve adresini bulabildiğiniz gibi, metro, otobüs seferlerini de kaçırmazsınız. Aynı zamanda otobüs ve şehir içi toplu taşıma bilgilerine de ulaşabilirsiniz. 

Play Store 

Sygic GPS Navigasyon 

Navigasyon Uygulamaları

Listemize sırada ‘Sygic GPS Navigasyon’ uygulamasıyla devam ediyoruz. 3D çevrimdışı haritalar özelliği bulunan uygulama, sesli navigasyon hizmeti de sunuyor. Bununla birlikte SygicNavigasyon’da dünyadaki tüm ülkelerin haritalarına ulaşabiliyorsunuz, yaya yolları ve turistik yerler keşfedebiliyorsunuz. Hız sınırı uyarısı da bulunan uygulamada, yolculuk esnasında gelecek hız sınırı değişikliklerini de görebiliyorsunuz. Aynı zamanda kullanıcıyı doğru şeride yönlendiriyor, rotanıza tahmini varış zamanınız ve mevcut konumunuz hakkında da bilgilendiriliyorsunuz. Park yeri önerileri alabildiğiniz uygulamada, hız kamerası uyarıları sistemi de mevcut. Uygulamanın çevrimdışı kullanım imkanı sunması da avantajları arasında yer alıyor.

Play Store

App Store

RoadLords Kamyon GPS Navigasyon 

Navigasyon Uygulamaları

Diğer uygulamalardan farklı olarak, kamyon, otobüs, kamyonet ve diğer büyük araçlar için bir navigasyon uygulaması olan ‘RoadLords’ ile listemize devam ediyoruz. Bu uygulama, Türkiye, Rusya ve tüm Avrupa’nın çevrimdışı haritalarını içerdiği gibi sokak özelliklidir. Çoklu durak yönlendirme özelliği de bulunan uygulama büyük araçlar için uygundur. Uygulamaya yüksek, ağırlık, uzunluk ve aks özelliklerini giriyor, kullandığınız araca göre kişisel yönlendirme profili ediniyor böylece aracınıza ve yükünüze uygun olan yolları kullanarak yolculuk ediyorsunuz. Bunun yanı sıra trafik bilgilerine, hız sınırına, şerit değiştirme bilgilerine de ulaşabiliyorsunuz. Yükünüzü boşaltmak veya yüklemek için size durak önerilerinde de bulunuyor, en yakın kamyon park yerlerine ulaşabiliyorsunuz. RoadLords uygulamasını indirebileceğiniz bağlantıyı haberimizde ekleyemesek de Android cihazınızda yer alan Play Store mağazasına girerek telefonunuza indirebiliyorsunuz. 

Polaris GPS Navigasyon 

Navigasyon Uygulamaları

‘Polaris GPC Navigasyon’, daha çok kamp ve yürüyüş yaparken, dağ bisikleti kullanırken, açık hava sporlarında kullanabileceğiniz bir uygulamadır. Dağ bisikleti kullanmayı sevenler bu uygulamayla bisiklet haritalarına ulaşabilir. Kamp tutkunları, uygulamanın pusula, yön bulma özelliğini kullanarak kamp esnasında keşifler yapabilir. Bununla birlikte yürüyüş tutkunları, yürüyüş parkurları bulabilir.

Play Store 

OsmAnd – Offline Maps, Travel, Navigasyon 

Navigasyon Uygulamaları

Yine çevrimdışı harita özelliği sunan bir başka navigasyon uygulaması ‘OsmAnd’ ile devam ediyoruz. Sesli ve görsel kullanabildiğiniz uygulamayı, bisiklet navigasyonu veya yaya modunda da değerlendirebiliyorsunuz. Araçta kullandığınızda sürüş rotalarını oluşturan uygulama bu rotadan her saptığınızda güncellenir. Gündüz ve gece olmak üzere iki ayrı modda kullanılabilen uygulamada, arkadaşlarınızın sizi bulabilmesi için onlarla konumunuzu paylaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda toplu taşıma araçlarında da kullanılabiliyor. 

Play Store

App Store

Teknoloji haber bülteni DigiToll’ü izlemek için tıklayınız.

İlginizi çekebilir: 

Nikon, NX Studio ile Ücretsiz Fotoğraf ve Video Düzenleme İmkanı Sunuyor

Tivibu Mart Ayı İçeriklerini Açıkladı: The Walking Dead 10. Sezon Geliyor

Navigasyon uygulamaları sayesinde insanlar, hedeflerine kolayca ulaşabiliyorlar. Fakat piyasada birçok navigasyon uygulamasının bulunması, kullanıcıları en iyi navigasyon uygulaması hangisi konusunda araştırma yapmak zorunda bırakıyor.

İnsanlar, eski zamanlarda yön bulma ihtiyaçlarını güneş, pusula gibi zor ve yanıltıcı araçlarla karşılıyorlardı. Daha sonra teknolojinin gelişmeye başlaması, çoğu konu gibi yön bulma konusunda da yardımcı olmaya başladı. Haritaların gelişmesi, insanlara yön bulma konusunda büyük katkı sağladı. Günümüzde ise teknoloji, bu haritaları ceplerimizdeki akıllı telefonlara getirecek kadar gelişti.

Akıllı telefonlar için geliştirilen navigasyon uygulamaları, farklı teknolojilere sahip olabiliyorlar. Bu yüzden de neredeyse her navigasyon uygulaması, kullanıcılarına farklı avantajlı özellikler sunuyor. Bizler de bu yazımızda en çok kullanılan ve beğenilen navigasyon uygulamalarını sizler için listeleyeceğiz.

En İyi Navigasyon Uygulamaları

Piyasada birçok navigasyon uygulaması mevcut. Bu durum kullanıcılar için çok faydalı oluyor. Çünkü her navigasyon uygulaması, öne çıkabilmek için özgün özellikler geliştiriyor. Bu da uygulamaların kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştırıyor.

Ancak bir yandan da insanlar hangi navigasyon uygulamasını kullanacakları konusunda çok kararsız kalıyorlar. Bizler de bu listemizde sizler için Google Play ve App Store’da bulunan en iyi navigasyon uygulamalarını sunacağız.

Google Haritalar

En iyi navigasyon uygulamaları listemizin ilk sırasında Google Haritalar yer alıyor. Haritalar, Google’ın en çok kullanılan ve beğenilen servislerinin başında geliyor. 220 ülkede kullanılabilir olan Haritalar, birçok özelliğiyle kullanıcılarının trafik deneyim seviyesini artırıyor.

Google, Haritalar’ı öne çıkartabilmek için birçok özellik geliştirdi ve geliştirmeye de devam ediyor.

Uygulamanın Olumlu Özellikleri

  • Google geliştirdiği algoritma sayesinde gerçek zamanlı güncelleme sunabiliyor. Bu şekilde de kullanıcılar, trafikteyken gittikleri güzergahta nasıl bir durumla karşılaşacaklarını görebiliyorlar.
  • Uygulamada toplu taşıma doluluk bilgisi özelliği mevcut. Google, bu özelliği geçtiğimiz günlerde birçok ülkede kullanılabilir hâle getirdi. Böylece kullanıcılar, kullanmak istedikleri toplu taşıma araçlarının doluluk oranını Haritalar üzerinden öğrenebiliyorlar.
  • Haritalar, bazı Google hizmetleriyle birlikte çalışıyor. Örneğin kullanıcılar, gittikleri yerde bir restoran aramak istediklerinde bölgedeki restoranların puanlarını ve yorumlarını Haritalar üzerinden görebiliyorlar.
  • Bazı yollarda internet çekmeyebiliyor. Google, kullanıcılarının bu yollarda zorluk yaşamamaları için Google Harita’nın çevrimdışı modunu da geliştirdi.
  • Uygulamada Street View ve iç mekan görüntüleri özellikleri mevcut. Bu sayede kullanıcılar, yabancı oldukları yollarda Google tarafından çekilmiş görüntüleri inceleyerek doğru yolda olup olmadıklarını anlayabiliyorlar.

Uygulamanın Olumsuz Özellikleri

  • Google Haritalar, bir rota oluşturulduğunda ilk yol seçeneği olarak ücretli yolları gösteriyor. Bu durum zaman açısından çoğunlukla faydalı olabiliyor. Fakat Türkiye’de de olduğu gibi bazı otoyol ücretleri oldukça yüksek. Bu yüzden aynı güzergahta ücretsiz bir yol varken ücretli bir yoldan gitmek bazı kullanıcılar için can sıkıcı olabiliyor. Bu durumla karşılaşmamak için Haritalar’da rota belirlediğinizde otomatik olarak belirlenen rotada ücretli yol olup olmadığını kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz.

Yandex Navigasyon

Yandex ile Google arasındaki rekabet, birçok alanda devam ediyor. Bu rekabet, en çok kullanıcıları memnun ediyor diyebiliriz. Çünkü iki şirket de daha fazla kullanıcı çekebilmek için hizmetlerini geliştirmeye devam ediyor.

Bu hizmetlerin başında da navigasyon uygulamaları geliyor diyebiliriz. Yandex Navigasyon da Google Haritalar gibi kullanıcılarını memnun eden birçok özelliğe sahip.

Uygulamanın Olumlu Özellikleri

  • Uygulamada canlı trafik bilgisi özelliği mevcut. Bu sayede kullanıcılar, trafikteki anlık verilere ulaşabiliyorlar. Bu veriler, kullanıcılar için çok önemli olabiliyor. Çünkü bu verilerin içinde trafik kazası, yol çalışması gibi bilgiler de mevcut.
  • Gitmek istediğiniz yeri girdiğinizde algoritma, size 3 tane rota sunuyor. Otomatik olarak seçilen rota, en hızlı gidebileceğiniz rota olarak belirleniyor. Bunun dışında seçilen rotada ücretli yol varsa yola başlamadan önce uygulama uyarı veriyor.
  • Gidilen yerlerde park yeri bazen önemli bir sorun olabiliyor. Yandex Navigasyon da bu konuda kullanıcıları için hayat kurtaran bir özelliğe sahip. Uygulama, varış yerine yaklaşıldığında yakındaki park yerlerine uğramanızı tavsiye ediyor. Sizler de size uyan tavsiyeyi seçerseniz navigasyon, sizi en kısa yoldan park yerine ulaştırıyor.
  • Kullanıcılar, navigasyonu çevrimdışı modu sayesinde internetleri yokken de kullanabiliyorlar.

Uygulamanın Olumsuz Özellikleri

  • Yandex Navigasyon, şimdilik Google Haritalar gibi global olarak kullanımda olan bir navigasyon uygulaması değil. Uygulama, sadece Türkiye, Rusya, Abhazya, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Ermenistan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan ve Tacikistan’da kullanılabiliyor.
  • Uygulamada nöbetçi eczaneleri gösteren önemli bir özellik mevcut. Ancak bu özellik Türkiye’de sadece İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli ve Antalya’da mevcut.

iGO Navigation

En iyi navigasyon uygulamaları listemize iGO Navigation ile devam ediyoruz. Uygulama, Macaristan merkezli teknoloji şirketi olan NNG LLC tarafından geliştirildi. Google Play ve App Store’da bulunan iGO Navigation, en çok kullanılan başarılı navigasyon uygulamalarından birisi olarak dikkat çekiyor.

Uygulamanın Olumlu Özellikleri

  • iGO Navigation, tamamen çevrimdışı bir navigasyondur. Bu sayede internetin gittiği yerlerde navigasyondan kopma gibi bir problem yaşanmamış oluyor.
  • Navigasyonda 3D haritalar mevcut. Bu sayede gidilen rotayı 3D olarak görme imkânı elde ediyorsunuz.
  • Yollardaki giriş ve çıkış karışıklığını önlemek için kavşaklara özel görünümü mevcut.
  • Çevrimdışı haritaların çoğunda kafe, restoran, alışveriş merkezi gibi işletmeler yer almıyor. Ancak iGO Navigation, bu konuda kullanıcılarını oldukça memnun ediyor.

Uygulamanın Olumsuz Özellikleri

  • Uygulamada, coğrafi haritada uygulamada mevcut olan ülkeleri kullanabiliyorsunuz. Ancak gelişmiş navigasyon deneyimi yaşayabilmek için navigasyonu kullanmak istediğiniz ülkenin harita paketini satın almanız gerekiyor.
  • Navigasyon tamamen çevrimdışı olduğu için navigasyonda bulunan haritalar telefonunuza indiriliyor. Bu yüzden de iGO Navigation, telefonunuzda diğer navigasyon uygulamalarına göre daha çok yer kaplıyor.

Sygic GPS Navigasyon

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi navigasyon uygulamaları listemize Sygic GPS navigasyon ile devam ediyoruz. Son yıllarda oldukça popülerleşen Sygic GPS Navigasyon, sunmuş olduğu özelliklerle teknoloji kullanıcılarını memnun etmeyi başarıyor. Bundan dolayı bizler de hazırlamış olduğumuz en iyi navigasyon uygulamaları listemizde kendisine yer verdik.

Uygulamanın Olumlu Özellikleri

  • Sygic GPS Navigasyon’un en büyük avantajı, 3D harita desteğinin olması oluyor. Yani Sygic kullanıcıları, harita üzerinden birçok yeri 3D şekilde görebiliyorlar. Böylece kullanıcılar, gitmek istedikleri yerleri daha kolay bir şekilde tespit edebiliyorlar. Üstelik Sygic GPS tarafından sağlanan 3D harita desteği, çevrimdışı modda da çalışmaktadır.
  • Haritalar için güncellemeler büyük önem taşımaktadır. Sygic, bu konuda en başarılı navigasyon uygulamalarından birisidir. Çünkü uygulama geliştiricileri, yılın belirli dönemlerinde navigasyona güncelleme yapmaktadırlar. Böylece Sygic kullanıcıları, güncel harita üzerinden navigasyon hizmeti almaktadırlar.
  • Sygic GPS Navigasyon, çeşitli güvenlik önlemlerini de kullanıcılarına sağlıyor. Yani uygulama, hız sınırı uyarısı başta olmak üzere sürüş esnasında kullanıcılarının güvenliğini sağlayan çeşitli özelliklere sahip. Böylece navigasyonu kullanırken gitmek istediğiniz yere kolaylıkla varırken aynı zamanda sürüş güvenliğinizi de sağlamış oluyorsunuz.
  • Uygulamada akaryakıt tasarruf modu mevcut. Bu mod sayesinde uygulama kullanıcıları, kendileri için en tasarruflu olacak yollardan hedeflerine varabiliyorlar. Bunun yanı sıra uygulama, gidilen rotadaki mevcut akaryakıt fiyatları hakkında da bilgilendirme yapmaktadır.

Uygulamanın Olumsuz Özellikleri

  • Uygulama, tamamen ücretsiz bir şekilde kullanılamıyor. Navigasyonun tüm özelliklerinden faydalanmak isteyen kullanıcıların premium sürümü satın almaları gerekiyor. Bunun dışında uygulamanın ücretsiz sürümünde bulunan özellikler ise oldukça kısıtlı.

Apple Harita

Apple tarafından geliştirilen Harita uygulaması, en iyi navigasyon uygulamaları listemizde kendisine yer bulmayı başardı. Şirket, geliştirdiği çeşitli hizmetler ile kullanıcılarına hizmet vermeye çalışıyor. Bu hizmetlerden birisi de Harita hizmeti oluyor.

Şirket, uygulamanın ilk sürümünden itibaren navigasyon konusunda oldukça iddialı bir şekilde ilerliyor. Öyle ki Apple, bu hizmet ile en azından Apple cihazlarda Google Haritalar’ın yerini almayı hedefliyor. Nitekim şirket, sunduğu özellikler ile tüm kullanıcılarını olmasa da birçok kullanıcısını Harita hizmetinden faydalanmaya ikna ediyor.

Uygulamanın Olumlu Özellikleri

  • Apple, Harita hizmetini çeşitli ülkelerde kullanıcılarının hizmetine sunuyor. Bu sayede dünyanın birçok ülkesinde Apple tarafından sağlanan navigasyon hizmetinden faydalanabiliyorsunuz.
  • Apple Harita, oldukça sade ve şık bir arayüze sahip. Bu sayede kullanıcılar, navigasyon hizmetinden kolaylıkla faydalanabiliyorlar.
  • Veri kullanımı, navigasyon hizmeti için oldukça önemlidir. Apple, bu konuda kullanıcılarını memnun edebilmek için grafik konusunda daha az veri harcayan bir sistem kullandıklarını belirtiyor.
  • Apple, Harita hizmeti için çeşitli şirketlerle veri konusunda anlaşmalı olarak çalışıyor. Böylece haritanın anlık olarak sunmuş olduğu bilgilerin doğruluk seviyesi artırılmış oluyor.

Uygulamanın Olumsuz Özellikleri

  • Belirttiğimiz gibi Apple, Harita hizmetini sadece Apple kullanıcılarına sunmayı tercih ediyor. Bundan dolayı Harita hizmetinin kullanıcı sayısı, diğer navigasyon uygulamalarına göre daha düşük seviyede kalıyor.

Waze

Son zamanlarda en çok kullanılan navigasyon uygulamalarından birisi Waze olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle araç içi tasarımıyla dikkatleri üzerine toplayan Waze, bunun yanı sıra harita başarısıyla da kullanıcılarını etkilemeyi başarıyor. Bundan dolayı bizler de hazırlamış olduğumuz en iyi navigasyon uygulamaları önerileri listemizde programa yer verdik.

Uygulamanın Olumlu Özellikleri

  • Waze, birçok özelliğiyle kullanıcılarını etkilemeyi başarıyor. Ancak navigasyonun en başarılı özelliklerinin başında canlı olarak güncellenmesi geliyor. Yani harita, trafik durumu gibi gelişmeleri canlı olarak kullanıcılarına gösteriyor. Bundan dolayı navigasyonu gün içerisinde kullanmak oldukça kullanışlı oluyor.
  • Başarılı bir seslendirmeye sahip olan Waze, özellikle ekrana bakarken dikkati dağılan kişiler için başarılı bir navigasyondur. Seslendirmesi sayesinde ekrana bakmaya gerek kalmadan Waze seslendirmesini dinleyerek navigasyonu kullanabilirsiniz.
  • Waze, yakıttan tasarruf etmeye önem veriyor. Bunun için navigasyon, kullanıcılarını yakıt olarak en tasarruflu rota üzerinden planlama yaparak yönlendiriyor.

Uygulamanın Olumsuz Özellikleri

  • Waze, sunduğu özelliklerle oldukça kullanışlı bir navigasyon uygulaması. Ancak navigasyonun Türkiye haritası, bazı şehirlerde başarısız sonuçlar verebiliyor. Bundan dolayı Türkiye’deki kullanıcılar için Waze üzerinden rota oluşturmak bazen memnun etmeyen sonuçlara yol açabiliyor.

Karta GPS

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi navigasyon önerileri listemize Karta GPS ile devam ediyoruz. İlk olarak 2016 yılında kullanıcılarıyla buluşan Karta GPS, sağlamış olduğu özelliklerle kısa sürede popüler hale gelmeyi başardı. Öyle ki Karta GPS, günümüzde uygulama marketlerinde en çok indirilen navigasyon uygulamalarının ilk sıralarında gelmektedir.

Uygulamanın Olumlu Özellikleri

  • Karta GPS’in en önemli özelliği, çevrimdışı modda mükemmel sonuçlar verebiliyor olması oluyor. Haritanın veritabanını cihazınıza indirerek internetinizin olmadığı bölgelerde de navigasyondan faydalanabiliyorsunuz.
  • Navigasyon, otomatik olarak trafiğin sıkışık olup olmadığını kontrol ediyor. Bu sayede Karta GPS, sıkışık yollarda sizler için alternatif rotalar oluşturarak varmak istediğiniz yere daha hızlı bir şekilde varmanızı sağlıyor.

Uygulamanın Olumsuz Özellikleri

  • Uygulama içerisinde yer alan bazı özellikleri kullanabilmeniz için ücret ödemeniz gerekiyor.
  • Karta GPS, çok fazla pil tüketmektedir. Bundan dolayı uzun süreli navigasyon kullanımınızda cihazınızın şarjı hızlı bir şekilde bitebilmektedir.

MAPS.ME

En iyi navigasyon uygulamaları listemizin son sırasında Maps.me yer alıyor. 2011 yılında piyasaya çıkan Maps.me, 2014 yılında Mail.Ru tarafından satın alındı. Bu tarihten sonra Maps.me için yeni bir devir başladı diyebiliriz. Çünkü Mail.Ru, diğer popüler navigasyon uygulamaları ile rekabete girebilmek adına birçok özelliği uygulamaya kazandırdı.

Uygulamanın Olumlu Özellikleri

  • Uygulama, dünya genelinde birçok ülkede kullanılabiliyor. Bunun dışında navigasyon, OpenStreetMap tarafından destekleniyor. Bu sayede navigasyon sürekli güncel kalıyor.
  • Navigasyonlar, genellikle bilinmeyen bir şehre yapılan seyahatlerde çok fazla kullanılıyor. Maps.me, navigasyonu bu amaçla çok fazla kullanan kişiler için kullanışlı bir özelliğe sahip. Navigasyonda, belirlediğiniz şehirlerde seyahat programı oluşturabiliyorsunuz.
  • Navigasyon uygulamaları, bisiklet sürücüleri tarafından da çok fazla kullanılıyor. Fakat çoğu uygulama, bu kullanıcılara yönelik özellik geliştirmiyor. Maps.me bu noktada diğer navigasyon uygulamalarından ayrılıyor. Çünkü Maps.me, bisiklet sürücülerine gittikleri rotadaki yokuşları gösteren bir özelliğe sahip.
  • Mail.Ru, birçok şirket ile entegrasyon konusunda anlaşma yaptı. Bu şirketlerin başında Booking.com geliyor. Kullanıcılar, navigasyon uygulaması üzerinden direkt Booking.com ile otel rezervasyonu yapabiliyorlar.

Navigasyon Uygulamaları Ne Kadar Güvenli?

Navigasyon uygulamaları, şüphesiz ki kullanıcılarının gündelik hayatlarını büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Ancak bazı kullanıcıların akıllarında, güvenlik konulu bazı soru işaretleri mevcut olabiliyor.

Bunun en temel sebebi ise çoğu navigasyon uygulamasının anlık olarak güncellenme özelliğine sahip olması oluyor. Kullanıcılar, uygulamaların bu özelliği nasıl yaptıklarını merak edebiliyorlar. Hatta bazı kullanıcılar, haritalarda kullanılan verilerin kendi verileri olup olmadığından şüpheleniyorlar.

Öncelikle kullanıcılar bu konuda şüphe etmekte haklılar. Çünkü bazı navigasyon uygulamaları, düşünüldüğü gibi anlık güncellemeler için kullanıcılarının verisini kullanıyor. Fakat bu uygulamalar, bu işlemi yapmadan önce kullanıcılarını bilgilendiriyorlar.

Navigasyon uygulamaları, genellikle ilk kullanımdan önce kullanıcılarına bir bilgilendirme yazısı sunarlar. Verilerini kullanıcılarından çeken uygulamalar, genellikle bu konudaki bilgilendirmeyi ilk başta kullanıcılarına sundukları bilgilendirme yazısında yaparlar.

Bunun dışında tabii ki güvenilir navigasyon uygulamaları da mevcut. Bu uygulamalar, anlık trafik ve harita güncellemeleri için kendi oluşturdukları veritabanını kullanırlar. Bunun dışında ortak veritabanını kullanan birçok uygulama da mevcut.

Uygulama Geliştiricileri Bizi Takip Ediyorlar mı?

Bilindiği gibi navigasyon uygulamalarında bir rota oluşturabilmek için normal olarak konumun açık olması gerekiyor. Bunun dışında seyahat sırasında da rotanın bozulmaması için konumun açık kalması lazım. Bundan dolayı navigasyon uygulamalarının kullanıcıları, konumları sürekli açık olduğu için tedirgin olabiliyorlar.

Öncelikle, bazı navigasyon uygulamaları verileri kaydedebiliyor. Bu yüzden navigasyon uygulamaları tamamen güvenlidir veya geliştiriciler asla sizi takip etmez gibi bir ifade belirtmek doğru olmayacaktır.

Fakat bu veriler genellikle haritanın güncel tutulabilmesi için kullanılıyor. Yine de kişisel verilerinize çok önem veriyorsanız güvenilir navigasyon uygulamalarını kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Navigasyon Uygulamaları Arabada Nasıl Çalıştırılır?

Araba sürücüleri, navigasyon uygulamasını telefonlarından takip etmek yerine arabalarında bulunan ekrandan takip etmek isteyebiliyorlar. Bu yüzden de sürücüler, navigasyon uygulamalarının araba ekranında nasıl çalıştırılacağını merak ediyorlar.

Öncelikle araba ekranınızda navigasyon uygulaması açabilmeniz için arabanızın bunu desteklemesi gerekiyor. Örneğin, iPhone kullanıcısıysanız telefonunuzdaki navigasyon uygulamasını aracınıza yansıtabilmek için aracınızda Apple CarPlay desteği bulunması gerekiyor. Aracınızın ekranında navigasyon desteği bulunup bulunmadığını, araç üreticinizin internet sayfasını inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Bunun dışında yeni bir araca sahip değilseniz telefonunuzdaki navigasyonu aracınızda kullanmak zor olacaktır. Ancak bunu da harici navigasyon sistemleri ile çözebilirsiniz. Birçok araç üreticisi ve teknoloji şirketi harici navigasyon sistemleri satmaktadır. Eğer aracınız, bu navigasyon sitemlerini destekliyorsa belirli bir ücret karşılığında aracınıza navigasyon sistemi taktırabilirsiniz.

Tabii ki bu navigasyon sistemleri, akıllı cihazlar için geliştirilen navigasyon uygulamaları kadar etkileyici olmayabilir. Çünkü haritalar, bu sistemlerde indirilmiş bir şekilde yer alıyor. Yani aslında bu sistemlerde çevrimdışı navigasyon uygulamalarını kullanıyorsunuz. Bu yüzden de belirli aralıklarla sisteminizi güncellemeniz gerekiyor.

Sizler için hazırladığımız navigasyon rehberimiz burada sona eriyor. Sizler için hazırlamış olduğumuz listemizde çeşitli navigasyon uygulamalarına yer verdik. Böylece listemize göz atarak sizler için en iyi navigasyon uygulamasını kolaylıkla seçebilirsiniz.

Furkan Enes Dilek

Sürekli kendisini güncellemeye çalışan, araştırma yapıp edindiği bilgileri paylaşmayı seven bir teknoloji tutkunu.


nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır