araç benzinde neden çalışmaz / ACİLLL yardım arabam çalışmıyor ?

Araç Benzinde Neden Çalışmaz

araç benzinde neden çalışmaz

Gazda Çalışmıyor


Gazda Çalışmıyor

 

Aracınız gazda çalışmıyor ise lpg sorunları ve çözümleri için linki tıklayınız. 

            Ülkemizde birçok sürücü LPG kullanmaktadır. LPG’nin diğer yakıtlara göre daha ucuz olması ve aracın performansında herhangi bir düşüş görülmemesi bu yakıtın tercih edilmesinde etkili olmuştur. LPG kullanıcılarının da elbette bazı sıkıntıları vardır. Bunlardan biri de aracın gazda çalışmıyor olmasıdır.

 

            Aracın gazda çalışmıyor olmasının sebebi iki şey olabilir. Bunlardan biri, ateşleme sisteminden kaynaklanan nedenlerdir. Diğeri ise LPG sisteminden kaynaklanan nedenlerdir. Bu nedenleri daha açık bir şekilde anlatmak gerekirse şöyle açıklamak mümkündür:

 

• Öncelikle aracın ateşleme sisteminden kaynaklanan nedenlerle LPG’de çalışmaması durumunu açıklayalım. Tek nokta enjeksiyonlu ya da karbüratörlü LPG sistemlerinde aracın hava filtrelerine bağlı olan cıvalı bir hava kelebeği bulunur. Hava kelebeğinin araçtaki fonksiyonu, araç benzinde çalışırken havanın sıcaklığına göre karbüratöre ne kadar hava gireceğini ayarlamaktır. Araçta LPG dönüşümü yapılırken bu kelebeğin kapalı olması gerekmektedir. Eğer kapalı olmazsa aracın LPG dönüşümü gerçekleştiğinde aracın gazda çalışmıyor olması durumuyla karşılaşılabilir.

• Ateşleme sisteminde bulunan distribütör kapağı, buji veya buji kabloları eskimiş, yıpranmış ya da aşınmışsa bu durum da aracın LPG’de çalışmasına engel olabilir.

• Marş dinamosu ve akü zayıf olduğu takdirde de aracın LPG’de çalışmaması sorunuyla karşılaşılabilir.

• Aracın LPG sisteminden kaynaklanan nedenlerle LPG’de çalışmaması sorununu da birkaç maddeyle açıklamak mümkündür. Aracın gazda çalışmıyor olmasının nedenlerinden biri, LPG beyninin kullanım süresinin dolması ya da arızalanmasıdır. Örneğin, aracın gaz ayarı yapıldıktan birkaç gün sonra aracın rölanti ayarı ve gaz ayarı bozuluyorsa bu aracın beyninde sorun olduğunu göstermektedir. Bu nedenle eğer araç LPG’de çalışmıyorsa bu durumu hafife almamak gerekir.

• Aracın gazda çalışmıyor olmasının nedenlerinden biri de aracın LPG ayarının bozulmuş olmasıdır. Bu nedenle aracın beynine baktırmadan önce gaz ayarının düzgün olup olmadığı kontrol edilmelidir. Gaz ayarı düzeltildikten sonra tekrar bozuluyorsa o zaman aracın beynini kontrol ettirmekte fayda vardır.

 

            Yukarıda söz edilenlerden de anlaşılacağı üzere aracın gazda çalışmıyor olmasının birçok nedeni vardır. Bu nedenlerin hepsi araştırıldığında elbette aracın LPG’de çalışmaması sorununa bir çözüm bulunması mümkün olacaktır. Dolayısıyla aracın çalışmama problemi de ortadan kalkacaktır.

Aşağıdaki ilgili kategori penceresini tıklayarak aracınızda oluşan LPG sorunlarının muhtemel sebeplerini öğrenebilirsiniz. Örneğin yakıt tüketimi, rölanti sorunu, geç çalışma gibi Otogaz sorunlarının sebepleri ustalar tarafından kaleme alınmıştır.

Sıralı Sistem LPG Sorunları Ve ÇözümleriKarbüratörlü Sistem LPG Sorunları Ve Sebepleri

lpg li aracım benzinde çalışmıyor!!

  • Çavuş
    45 Mesaj
    Konu Sahibi
    1998 megane rte aracımı 5-6 senedir lpg li olarak kullanıyorum
    son günlerde benzinde çalışmamaya başladı
    ilk başta normal çalışıyor sonra 3-4 km gittikten sonra araçta sanki benzin yokmuş gibi benzini almıyor ve duruyor.daha sonra tekrar çalıştırıyorum ve her 1 km ye bir aynı şeyi yapıyor..
    sorunun ne olduğu hakkında bilgisi olan ve aracı nereye göstereceğimi bilen varsa söylerse sevinirim



  • Teğmen
    202 Mesaj
    valla benim araçta tüplü ama benzinde performansı hiç iyi değil. tanıdığım iyi bi ustaya sordum artık tüp taktırdığın için benzini unut dedi... ikisinden birden aynı verimi alamazmışsın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhendis.bey -- 25 Eylül 2006; 11:15:24 >
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
  • Çavuş
    66 Mesaj
    LPG cilerin taktığı düğme arızalı eğer tüpün garantisi varsa o düğmeyi hemen değiştittir yoksa o düğme biraz pahalı... (benzinden LPG ye geçişi sağlayan düğme)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weysoo -- 25 Eylül 2006; 12:06:36 >
  • Yüzbaşı
    615 Mesaj
    renault megane lerde lpg düzen tutmuyor diye duymuştum ama sen 5-6 senedir kullanıyorsan sorun tamamen aracın benzini unuttuğudur. arabayı ilk çalıştırdığında benzinlemi lpg ilemi çalıştırıyordun, benzinle çalıştırmak tavsiye edilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferrari_tayfur -- 26 Eylül 2006; 0:37:25 >
  • Yüzbaşı
    431 Mesaj
  • Çavuş
    66 Mesaj
    ferrari tayfur senin reno ne oldu yaa
    şimdi ne kadar yakıo
    bide bu arkadaşınkinin ben düğmeden olduğu kanaatındayım çünlkü aynısı bir ay önce benim başıma geldi
  • Çavuş
    81 Mesaj
    abi kim diyor düzen tutmaz diye.şurası kesin eğer lpg ayarı yaptıysanız tabi ki benzinde verim alamazsınız.karbüratorlü arabaların karbüratörüne bir parça takıyorlar ekstradan onları çıkartın birde karbüratör bakımı yapın bakın nasıl eski düzene geliyor
  • Onbaşı
    23 Mesaj
    abi kim diyor düzen tutmaz diye.şurası kesin eğer lpg ayarı yaptıysanız tabi ki benzinde verim alamazsınız.karbüratorlü arabaların karbüratörüne bir parça takıyorlar ekstradan onları çıkartın birde karbüratör bakımı yapın bakın nasıl eski düzene geliyor


    bu arkadaşa katılıyorum benimde başıma gelmişti araba benzinde çalışmaz hale gelmişti ama karbüratör bakımından sonra düzeldi ama daha sonra tekrar eski haline döndü o yüzden LPG li kullanıyorsan sürekli LPG ile kullan daha iyi ben öyle yaptım sürekli LPG li bindim hiç bir sorun yaşamadım arabam 1987 Reno-9 du
  • Er
    8 Mesaj
    valla abi bende de siena 99 el var. aynı sorun. canım çok sıkılıyor. benzinde canavar gibi giden araba iptal oldu. benzine alınca stop ediyor. konyada bi ustaya götürdüm epey uğraştı, beceremedi. sonra servise aksaraya getirdim. hocam kabüratör temizlenecek ya da lambda sensörü değişecek dedi. bilmiyorum naapacaz. bu arada karbüratör temizliği ve lambda sensörü kaç para tutar. bilen varsa hayra geçer.
  • Binbaşı
    1203 Mesaj
    ESKİ TİP MİKSERLİ LPG SİSTEMLERİNDE HAVA GİRİŞİNİ DARALTIYORLAR BENZİNLİ SİSTEMİN 3 TE 1 ORANINDA HAVA GİRİŞİ DARALIYOR.ARACIN İŞLETİM SİSTEMİ BENZİNLİ ÇALIŞMAYA GÖRE AYARLANDIĞI İÇİN LPG DEN DOLAYI DARALAN HAVA GİRİŞİ.SEBEBİ İLE ARAÇ STANDART İŞLETİM SİTEMİNE GÖRE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR VE YETERLİ HAVAYI ALAMADIĞINDA ÖTÜRÜ BİR NEBZE BOĞULUYOR.ONDAN ÖTÜRÜ BENZİNDE GAZ YEMEME VE ÇEKİŞ DÜŞÜKLÜĞÜ OLUYOR.LAMBDA SENSÖRÜ FİYATI İSE 35 İLE 70 EURO ARASINDA DEĞİŞİYOR.KISA SÜRELİ BİR ÇÖZÜM İSTİYORSANIZ AKÜ KUTUP BAŞINI VEYA ECU FİŞİNİ SÖKÜP BİR KAÇ DAKİKA BEKLEMENİZ YETERLİ OLACAKTIR.
  • Emekli Yönetici
    10687 Mesaj
  • Teğmen
    194 Mesaj
  • Er
    8 Mesaj
    yeakin. eyvallah kardeş çok güzel açıklamışsın. 500-600 ytl masrafın var oolum sen ayvayı yedin falan dedi öğretmen arkadaşlar. vay efendim elektronik beyni değişecekmiş bilmem ne. İnan içim rahatladı. eyvallah. vaarol.
  • Yüzbaşı
    371 Mesaj
    karbürötörlü ise karbürötördeki, benzin şamandırasına bakın aynı sorun hyundaide bende olmust kac yere goturdum kimse bulamadı sora bi arkadasın tanidiği biri hallettii 25 milyonluk parca için yapılmayan masraf kalmadı kimsein aklına onun bozulduuğu gelmemişşş bi baktırın derim
  • Çavuş
    48 Mesaj
    Benzin kullanılmadığı zaman yakıt sisteminde tıkanmalar oluşuyor, lpg'li araçlarda da günde 2 kez aracı benzin ile çalıştırmak gerekiyor, depodaki benzini de çok düşük seviyede tutmayın, benzin deposu pas yapar diyorlar... Ayrıca benzin çok uzun süre kullanılmazsa benzin hortumunda da çatlama oluyormuş...
  • Er
    4 Mesaj
  • Teğmen
    150 Mesaj
    kusura bakmayın.bilmeden,o kadar çok konuşan varki !.her şeyden önce konuşmak içn bilmek lâzım.araç karbüratörlü mü,enjeksiyonlu mu ilk önce bunu belirtip ona göre şikayet ve cevap olması lazım.yok efendim araba para yakıyormuş yok efendim araba benzinde çalışmayı unutuyormuş,ne saçma ne boş yazışmalar.1- araç kesinlikle benzinde düzgün çalışmalı,2- karbüratörlü araçlar,yöre hava sıcaklığı 15 derecenin altına düşmeğe başladığı vakit,uzun süre çalışmamış bir araç (ortalama 6 saat) ilk öce benzinde çalıştırılmalı,motor sıcaklığı 40 dereceyi (hararet göstergesi olanlarda hararet saat ibresi yerinden ayrılınca) bulunca karbüratördeki benzini bitirip lpg konumuna geçmelidirler.3- karbüratörlü araçlara kesinlikle uygun mikser takılmalı.(araç filitresi takılmamış,kapağı açık bir şekilde aynı performansla haraket etmeli)hava filitreleri temizlenmemeli,kesinlikle her 5000,10000 km de yenisi ve orijinali ile değişmeli.bujiler orijinal ve tırnak aralıkları 0,10 mm daha kapalı olmalı her 10000 km de değişmelidir.(bu aralık tek nokta enjeksiyonlu araçlarda 0,15 mm olarak önerilir.patlatmayı azaltır).4- karbüratörlü araçlarda avans 10 derece artırılmalıdır.5-.katkısız,olefini az olan lpg kullanılmalıdır.-----enjektörlü sistemlerde de randıman ve sorunsuzluk kaliteli lpg sistemleri,(bunların tüm malzemeleri,benzin,su,vakum hortumları,bakır boru,kelepçeler,vs...)kaliteli srv.ve kaliteli,bilgili srv.ustaları ile elde edilir.2 sene,60000/100000 km garanti kapsamında peryodik bakım,kontrol haricinde araçlara ayar yapmaya gerek yoktur.yapılan her iş,işçilik garanti kapsamında yazılı olan 4.ncü madde gereği ücretsiz yapılmak zorundadır,yapılır.kendiniz ayarlarla oynamayınız,yetkili servisinize gidiniz.sistem zaten size %35-%45 para tasarruf edecek,ettirecek bir şekilde üretilmiştir.araçlar,para yakmaz.araçlar,benzin ve lpg yakıtını lt olarak tüketir.bunun bedelini de para olarak ödersiniz.kazancınız az ise ödeme sizin bütçenize bir külfet getirecektir.bu benzin,lpg ve dizel için de geçerlidir.hesap çok basittir.-100 km de tükettiğiniz karma benzin yakıtının karşılığı ortalama 1,20/1,30 fazlası lpg yakıtı olur,yakıt fazla,ödemesi ise fiyattan dolayı daha ekonomik olur.öyle kötü alışkanlıkları olmaz arabaların,yok benzini unuturmuş falan.daha öyle duygulu arabalar üretilmedi.iyi,mutlu sürüşler.saygılarımla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pavel usta

    kusura bakmayın.bilmeden,o kadar çok konuşan varki !.her şeyden önce konuşmak içn bilmek lâzım.araç karbüratörlü mü,enjeksiyonlu mu ilk önce bunu belirtip ona göre şikayet ve cevap olması lazım.yok efendim araba para yakıyormuş yok efendim araba benzinde çalışmayı unutuyormuş,ne saçma ne boş yazışmalar.1- araç kesinlikle benzinde düzgün çalışmalı,2- karbüratörlü araçlar,yöre hava sıcaklığı 15 derecenin altına düşmeğe başladığı vakit,uzun süre çalışmamış bir araç (ortalama 6 saat) ilk öce benzinde çalıştırılmalı,motor sıcaklığı 40 dereceyi (hararet göstergesi olanlarda hararet saat ibresi yerinden ayrılınca) bulunca karbüratördeki benzini bitirip lpg konumuna geçmelidirler.3- karbüratörlü araçlara kesinlikle uygun mikser takılmalı.(araç filitresi takılmamış,kapağı açık bir şekilde aynı performansla haraket etmeli)hava filitreleri temizlenmemeli,kesinlikle her 5000,10000 km de yenisi ve orijinali ile değişmeli.bujiler orijinal ve tırnak aralıkları 0,10 mm daha kapalı olmalı her 10000 km de değişmelidir.(bu aralık tek nokta enjeksiyonlu araçlarda 0,15 mm olarak önerilir.patlatmayı azaltır).4- karbüratörlü araçlarda avans 10 derece artırılmalıdır.5-.katkısız,olefini az olan lpg kullanılmalıdır.-----enjektörlü sistemlerde de randıman ve sorunsuzluk kaliteli lpg sistemleri,(bunların tüm malzemeleri,benzin,su,vakum hortumları,bakır boru,kelepçeler,vs...)kaliteli srv.ve kaliteli,bilgili srv.ustaları ile elde edilir.2 sene,60000/100000 km garanti kapsamında peryodik bakım,kontrol haricinde araçlara ayar yapmaya gerek yoktur.yapılan her iş,işçilik garanti kapsamında yazılı olan 4.ncü madde gereği ücretsiz yapılmak zorundadır,yapılır.kendiniz ayarlarla oynamayınız,yetkili servisinize gidiniz.sistem zaten size %35-%45 para tasarruf edecek,ettirecek bir şekilde üretilmiştir.araçlar,para yakmaz.araçlar,benzin ve lpg yakıtını lt olarak tüketir.bunun bedelini de para olarak ödersiniz.kazancınız az ise ödeme sizin bütçenize bir külfet getirecektir.bu benzin,lpg ve dizel için de geçerlidir.hesap çok basittir.-100 km de tükettiğiniz karma benzin yakıtının karşılığı ortalama 1,20/1,30 fazlası lpg yakıtı olur,yakıt fazla,ödemesi ise fiyattan dolayı daha ekonomik olur.öyle kötü alışkanlıkları olmaz arabaların,yok benzini unuturmuş falan.daha öyle duygulu arabalar üretilmedi.iyi,mutlu sürüşler.saygılarımla.

    pek yazacak bişey bırakmamaşsın pavel usta :)) başka topic altında konuştuklarımız farkedersinizki her konu başlığı altında yineleniyor sorun bilmek mi yoksa biliyoruz deyip biliyomuşuz gibi davranmak mı...
    Ağzına sağlık pavel usta tabi kızmamakta mümkün değil yazılanlara bakılınca...




  • Er
    4 Mesaj
  • yeni mesaja gitYeni mesaj

Benzer içerikler

Lpg'li Araç Benzinde

Günümüzde otomobiller, birçok kişinin günlük olarak kullandığı ulaşım araçlarıdır. Özellikle otomobilini çok kullanan kişiler, yakıt ekonomisi için benzinli yerine lpg’li araç tercih ediyor. Benzinli bir araçta lpg kullanımı, ortalama olarak %40 tasarruf sağlıyor. LPG yakıt sistemi bazı marka model otomobillerde fabrika çıkışı olarak bulunabildiği gibi, genelde otomobillere sonradan montajlanıyor. Sıralı sistem LPG sistemine sahip araçlarda, otomobil ilk çalıştırmada benzinde çalışır. Motor belirli bir sıcaklığa ulaşınca Lpg regülatörüne ulaşan su ısınır. Su ısınınca müşür açılır ve araç lpg’ye geçer. Karbüratörlü araçlarda bulunan sistemde böyle bir durum söz konusu değildir. Araç direkt olarak lpg’de çalıştırılır ve bu şekilde kullanılır. Karbüratörlü araçlar uzun bir süre benzinde çalıştırılmadığı için genelde benzin sisteminde sorun oluşur. Bu yazımızda sizlere; Lpg’li araç benzinde çalışmama nedenlerinden bahsedeceğiz.

Lpg'li Araç Benzinde

Lpg’li Araç Benzinde Çalışmama Nedenleri

Karbüratörlü araçlar, sadece lpg ile çalışabildiği için birçok araç sahibi benzinde kullanmayı tercih etmezler. Bu sebeple genelde benzin sisteminde oluşan arızalardan araç sahiplerinin haberi yoktur. Karbüratörlü araçlar, lpg’den benzine geçmesi için motorun dönmesi gerekir. Karbüratörlü araçlarda elektrikli bir benzin pompası olmadığı için motorun dönmesi ile birlikte benzin otomatiği çalışır. Depodan motora benzin ulaştırılır. Bu sebeple karbüratörlü araçlarda lpg’den benzine sürüş anında geçmek gerekir. Aksi halde durum oldukça zorlaşacaktır. Peki araç benzinde çalışmıyorsa hangi parçalar arızalı olabilir?

Benzin Kesicisi

Karbüratörlü araçların benzinde çalışmamasının birçok nedeni olabilir. Benzin kesicisinin arıza yapması sonucu araç benzinde çalışmaz. Benzin kesicilerinin mekanik bir vanasıLpg'li Araç Benzinde bulunur. Bu vanayı açarak tamir servisine kadar gidebilirsiniz.

Benzin Otomatiği

Karbüratörlü araçlarda, benzini depodan motora taşıyacak elektrikli bir pompa yoktur. Motorun dönme kuvveti ile çalışan mekanik bir benzin otomatiği bulunmaktadır. Benzin otomatiği zamanla eskir ve arıza yapar. Değişimi gerekir.

Karbüratör

Karbüratör, özellikle eski model araçlarda yakıt hava karışımının ayarlandığı ve motora gönderildiği bölümdür. Sürekli LPG’de kullanılan araçların karbüratörü zamanla kurur. Karbüratör içerisinde bulunan diyafram ve contalar sertleşir. Karbüratör taşırma yapabileceği gibi aracın çalışmasına engel de olabilir.

Gaz Anahtarı

Gaz anahtarı, aracın yakıtının ayarlandığı bölümdür. Gaz anahtarının arıza yapmasLpg'li Araç Benzindeı sonucunda kesiciler devreye girmez ve araç benzinde çalışmaz. Gaz anahtarının değişimi gerekir.

2.El Otomobil İlanları

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır