toz alerjisi doğal tedavi / Bahar Alerjisini Doğal Yöntemlerle Alt Etmek | Ruhun Doysun

Toz Alerjisi Doğal Tedavi

toz alerjisi doğal tedavi

Alerjiye Ne İyi Gelir, Nasıl Ge&#;er? Doğal Y&#;ntemlerle Tedavi M&#;mk&#;n M&#;?

 Vücudumuz sürekli olarak dış düşmanlarla karşı karşıyadır: mikroplar, virüsler, bakteriler. Onlarla savaşmak için güçlü bir silahı var; bağışıklık sistemi. 

Alerjiye Ne İyi Gelir?

 Alerji, a priori zararsız olan maddelere karşı tolerans kaybına karşılık gelen bağışıklık sisteminin bir bozulmasıdır. Alerjisi olan kişilerin sayısı birkaç on yıl boyunca önemli ölçüde artmış gibi görünüyorsa, ister ilaç tedavisi ister bir duyarsızlaştırma stratejisi olsun, yönetimi için artık etkili çözümler var.

 Besin alerjisi durumunda, tek tedavi, hayatının geri kalanında yiyecekleri tüketmeyi bırakmaktır.

 Genellikle anafilaktik şoka neden olabilen ağaç yemişleri, yer fıstığı, balık veya kabuklu deniz hayvanlarına karşı güçlü gıda alerjisi olan kişiler, zamanla alerjik reaksiyonu yavaşlatan bir adrenalin oto-enjektörü bulundurmalıdır. Tıbbi yardım alın. Latekse, bazı ilaçlara ve böcek ısırıklarına karşı alerjilerin de anafilaktik şoka neden olabileceğini unutmayın.

 Polen, toz ve akarlar bazen kaşıntı, egzama, kızarıklık veya tahriş edici bir öksürük ile kendini gösteren alerjilere neden olur. Semptomları gidermek için, tamamen bitkisel büyükannelerin doğal ilaçlarını tercih edebilirsiniz.

 Tekrar tekrar hapşırır veya öksürür müsünüz? Kuru kekik, lavanta, papatya ve hatta okaliptüs veya adaçayı ile iyi bir bitki çayı hazırlamak için biraz su ısıtın. Anında yatıştırıcı etki yapar.

 Egzamaya yatkınsanız, düzenli olarak iyi içmeyi unutmadan uygulamak için iyi bir kil tabakası gibisi yoktur. Biraz zeytinyağı da kullanabilirsiniz.

 Alerji durumunda çok sık tahriş meydana gelir. Gözler kaşınır ve mukoza zarları etkilenir. Kaşıntılı gözleri yatıştırmak için birkaç dakika soğuk kompres uygulayın. Burun delikleri için yarım çay kaşığı tuzu ml sıcak suyla karıştırmanız yeterlidir. Çözünmesine izin verin ve sonra bu sıvıyı bir şırınga kullanarak her bir burun deliğine enjekte edin.

Alerji Nasıl Geçer?

 Bazılarımız baharın ilk tomurcuklarının nihayet geldiğini görmek için sabırsızlanıyor. Diğerleri, koklama, hapşırma, öksürme, boğaz kaşıntısı ve sulu, kaşıntılı gözlerle eşanlamlı olan bu günden korkuyor.

 Alerjisi olanlarda bağışıklık sistemi polen gibi genellikle zararsız olan herhangi bir tetikleyiciye aşırı tepki verir. Bu alerjenin bir tehdit olduğu düşünülür ve vücut daha sonra sizi korumayı amaçlayan ve bu süreçte semptomlarınızı üreten histamin adı verilen bir kimyasal üretir.

 Mevsimsel alerjilere yabancı değilseniz, muhtemelen nöbet tetikleyicilerinizin ne olduğunu ve hapşırmayı durdurmak için ne yapmanız gerektiğini, ister ilaç almak ister bir dizi doğal ilaç kullanmak olsun, zaten belirlemişsinizdir.

 Bu tetikleyicilerden mümkün olduğunca kaçınmak kesinlikle önleme programınızın bir parçası olmalıdır.

 Bazı araştırmalar, omega-3 yağ asitlerinin alerji geliştirme riskini azalttığını ve semptomları azalttığını göstermiştir. Somon gibi yağlı balıklarda ve kuruyemişlerde bulacaksınız . Alerjilerin yatıştırılması, bu omega-3'lerin antienflamatuvar özelliklerinden kaynaklanıyor olabilir.

Doğal Yöntemlerle Tedavi Mümkün mü?

 Alerji her yaşta başlayabilir. Yeni doğmuş bir bebek veya çok küçük bir çocuk alerjik olabilir. Belirtiler doğumdan itibaren ortaya çıkabilir. Yetişkinlikte de görünebilirler. Doğal çözümleri vardır.

 Hapşırmaktan burun akıntısı var mı? Isırgan otu, büyükannelerin burun akıntısı için kullandıkları ideal bir çare. ml sıcak suya iki çay kaşığı ısırgan otu dökmeniz ve yaklaşık on dakika bekletmeniz yeterlidir. Günde üç kez içmek gerekir.

 Elma sirkesi, boğazınızı yumuşatmak için her gün iki çay kaşığı elma sirkesi ve bir bal eklediğiniz bir bardak su içerek alerjik riniti önlemeye yardımcı olur.

 Polen alerjisini önlemek için günde bir elma yeterli değildir, ancak elmada bulunan güçlü bir bileşik kombinasyonu yine de faydalı olabilir. Önerilen günlük C vitamini miktarına bağlı kalmak, alerji ve astıma karşı korunmaya yardımcı olabilir.

 Kao, siyah üzümün kabuğunda bulunan ve kırmızı şarabın temelini oluşturan antioksidan olan efsanevi resveratrolün, alerjik semptomları azaltabilen anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğunu açıklanıyor.

 Vücudunuzu mevsimin başlangıcına hazırlamak için neden yaklaşık üç hafta süren bir magnezyum klorür kürü deneyebilirsiniz.

Bahar Alerjisini Doğal Yöntemlerle Alt Ediyoruz

Bu yazıyı 2 dakika 22 saniyede okuyabilirsiniz.

Bazılarımız için ilkbaharda dışarı çıkmak demek bahar alerjisiyle boğuşmak demek. Doğanın uyanışını yerinde izlemek isteyenler için doğal yollardan alerjiyle baş etmenin yollarını yazdık.

Dallarda çiçekler açmış, her yer yemyeşil, etraf mis gibi bahar kokuyor. Derken bir hapşırma kriziyle darmadağın oluyorsunuz. Burnunuz kaşınıyor, gözleriniz yaşarıyor, yüzünüz buruş buruş oluyor. Bahar alerjisi! Nasıl bir dert olduğunu yaşayan bilir; derhal yeşillikten uzaklaşıp kendinizi içeri atmak istersiniz. Artık tek çareniz doğanın uyanışını çimenlerin üzerinden değil, pencere arkasından izlemektir.

 

Bahar alerjisi yaşayanlara bir iyi, bir de kötü haberimiz var. İyi haber; yalnız değilsiniz. Bahar alerjisi dünya çapında insanların yüzde 30’unu etkiliyor. Yani halinizden anlayan birilerini bulmak zor değil. Kötü haber ise hava kirliliği ve iklim değişikliği sayesinde alerji mevsimi uzuyor ve giderek şiddetleniyor. Araştırmalara göre polen sayısı her sene artıyor ve ’a kadar ikiye katlanacağı öngörülüyor. Örneğin, bu sene her zamankinden daha çok belirti yaşıyorsanız, kışın ılıman geçmesini ve sıcak havaların erken başlaması suçlayabilirsiniz.

 

Bahar alerjisiyle başa çıkmak zor. Bazıları konuyu oluruna bırakıp sezonu mendillerle geçirirken, bazıları ise alerji ilaçlarında, hatta iğnelerde buluyor çareyi. Peki ya alerjiyle doğal yoldan savaşmak mümkün mü?

  • Öncelikle evdeki kalabalığı azaltın. Ne kadar çok eşya, o kadar çok toz demek. Alerji mevsiminde tetikleyici bir unsur olan tozdan kurtulun. Bahar temizliği yapın ve işe baş ucunuzdaki fazla kitapları ayıklayarak başlayın.
  • Eve döndükten hemen sonra güzel bir sıcak duş alın. Hem bütün gün hapşırmaktan bitkin düşen vücudunuzu rahatlatır, hem de üzerinizdeki polenlerden temizlenmenizi ve nefes almanızı kolaylaştırır.
  • Orta Çağ’dan beri ilaç niyetine tüketilen ısırgan otu, alerjik belirtilere sebep olan histamin salınımını azaltır. Kurutulmuş ısırgan yapraklarından yapılan kapsüllerden kullanabilir ya da taze yaprakları kaynatıp çayını içebilirsiniz.
  • Bazı uzmanlara göre yaşadığınız bölgede üretilen bal, bölgedeki alerjenlere karşı bağışıklık geliştirmenize yarıyor.
  • Güne doğal elma sirkesi ile başlayın. Elma sirkesi içerdiği B1, B2, A ve E vitaminleri, kalsiyum, potasyum ve magnezyum sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir, burun tıkanıklığına iyi gelir. Elma sirkesinin aynı zamanda sindirim sistemine ve ödem atmaya da yaradığını biliyoruz.
  • Burun akıntısından kurtulmak için sarımsağa ne dersiniz? Sarımsakta antihistamin etkisi gören “quercetin” maddesi var. Aynı zamanda C vitamini açısından zengin. Yemeklerde çiğ kullanabilir ya da bir kaç diş sarımsağı ezdikten sonra kaynar suyla karıştırıp buhar tedavisi yapabilirsiniz. Quercetin içeren diğer yiyeceklerden soğan, pırasa ve elmayı da alerjiyle savaşırken tüketmekte yarar var.
  • Brokolinin yararları saymakla bitmez. Alerji konusunda en önemli özelliği içerdiği C vitamini. Aynı şekilde ıspanak, pazı, karalahana gibi yeşillikler de C vitamini, folik asit ve E vitamini açısından zengin olduklarından alerji mevsiminde özellikle tüketmek istediğimiz yiyecekler.
  • Araştırmalar D vitamini eksikliğinin alerjiyle bağlantılı olduğunu gösteriyor. Süt, ayran, kefir ve yumurta sarısı D vitamini içeren yiyeceklerden bazıları.
  • Genelde bağırsak sağlığı için tavsiye edilen probiyotiklerin bağışıklık sistemini koruduğunu ve dolayısıyla alerjiyle savaşmakta yardımcı olduğunu biliyoruz. Yoğurt, kefir, peynir, doğal turşu, kombuça, probiyotik yiyeceklerden bazıları.
  • Astım hastalarına tavsiye edilen okaliptüs yağı enflamasyonu azaltıyor. Sıcak su dolu bir kaba bir kaç damla damlatın ve banyonun zeminine yerleştirin. Duş alırken nefes almanızı kolaylaştırır.
  • Alerji mevsiminde nefesinizi açmak için bol bol acı yiyin, yemeklerinize biber ekleyin, taze zencefil çiğneyin.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır