mera arazisi kiralama / Mera arazileri kiralanabilir mi? - Turk Emlak Haber Ajansı

Mera Arazisi Kiralama

mera arazisi kiralama

  • Bu hizmet Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliği ile e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden sunulmaktadır.

Bu hizmeti kullanarak, Türkiye genelinde hazine taşınmazları kiralanmaya hazırlanan ihale ilanlarını görüntüleyebilirsiniz. "İlan Filtreleme" düğmesini kullanarak bu sayfada görüntülenen kayıtlar arasından istediğiniz ilanları sorgulayabilirsiniz.

Taşınmaz Cinsi Taşınmaz Resmiİmar DurumuİlİlçeMahalleYüz Ölçümü (metrekare)Fiyat (TL)İşlem
Arazi -HayırNiğdeMerkez--41.500,00Detay
Arazi -HayırAfyonkarahisarMerkez--1.300,00Detay
Tarla HayırAfyonkarahisarŞuhut--1.300,00Detay
Tarla HayırAfyonkarahisarŞuhut--6.500,00Detay
Tarla -HayırNiğdeMerkez--3.500,00Detay
Tarla -HayırNiğdeMerkez--14.000,00Detay
Tarla -HayırNiğdeMerkez--24.000,00Detay
Arazi HayırSamsunCanik--5.010,29Detay
Tarla HayırNiğdeMerkez--4.500,00Detay
Arazi -HayırNiğdeMerkez--7.000,00Detay
Bağ-Bahçe HayırManisaKula--1.380,69Detay
Tarla HayırAmasyaMerkez--2.750,00Detay
Tarla HayırBayburtMerkez--690,00Detay
Tarla HayırNiğdeMerkez--23.500,00Detay
Tarla -HayırKaramanMerkez--14.050,00Detay
Tarla HayırKaramanKazımkarabekir--4.700,00Detay
Tarla -HayırNiğdeMerkez--270.000,00Detay
Arazi -HayırNiğdeÇamardı--6.000,00Detay
Tarla -HayırNiğdeMerkez--1.550,00Detay
Tarla -HayırNiğdeMerkez--1.250,00Detay

Hazine Arazisi Nedir? 

Mülkiyeti devlet hazinesine ait olan arazilere “hazine arazisi” denir.

Tapuya tescili yapılmamış dağ, göl, nehir ya da tepe , mera orman gibi yerler de hazine arazilerdir.

Hazine arazileri duruma göre kiralanabilir ya da satılabilir. Hazine arazisi kiralama ya da satın alma işlemleriyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü ilgilenmektedir.. 

Konuya ilgili kişi ve kurumlara hukuki destek verilmektedir.

Bir Arazinin Hazine Arazisi Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Her hangi bir arazi ilginizi çekebilir ya da aklınızdaki bir projeyi gerçekleştirmek için arazi arayışında olabilirsiniz. Bu araziyle ilgili bilgi toplamak için önce Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Web sayfasına gireceksiniz Çıkan sayfada Parsel sorgulama bölümüne tıklanacaktır. Karşınıza çıkan il , işçe, mahalle ve parsel numaralarına girdiğinizde, aradığınız parsele  ulaşabilirsininiz. Parsel Numarasını bilmiyorsanız ( arazihukuk.com) sitesinde gereken bilgilere erişmek mümkündür. Nasıl bir arazi olduğunu araştırmak istiyorsanız sitemize telefonla ulaşarak özel görüşme yapmak suretiyle ilgilendiğiniz araziyle ilgili bilgi alabilirsiniz. Bu sorgulama sonucunda arazinin devlete mi, vakfa mı, yoksa bir kişiye mi ait olup olmadığını öğrenebilirsiniz. 

Bunun yanında yaşadığınız şehirde bulunan Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne gidip fiziksel olarak da bu araştırma işlemini gerçekleştirmeniz mümkün. Bu sorgulama sonucunda arazinin devlete mi, vakfa mı, yoksa bir kişiye mi ait olup olmadığını öğrenebilirsiniz. 

Konuya ilgili kişi ve kurumlara hukuki destek verilmektedir.

Hazine Arazilerinin Satışı Nasıl Yapılır? 

Hazine arazisi satın almak istiyorsanız bu süreç, Defterdarlık Emlak Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü ya da Mal Müdürlüğüne dilekçe vermeniz ile başlar. Arazi, il sınırlarında ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne; ilçe sınırları içindeyse de Mal Müdürlüğüne dilekçe verilir. Başvuruda arazinin ada, parsel gibi özelliklerinin ve açık adresinin belirtilmesi gerekir. Arazinin hukuki ve fiziki özelliklerini bilmiyorsanız ve resmi kanallarla irtibat olanağı yoksa site yönetimini  (arazihukuk.com) arayarak hukuki destek alabilirsiniz. .

Başvurudan sonra idarenin satış kararı verildiği ve ya kiralanma kararı verildiği takdirde, idare, arazinin satışa ( veya kiralanmasına ) uygun bulunduğu bildirilir. Bu bildirilinden sonra   arazi için belirlenen satış bedeli  üzerinden ihaleye çıkarılır. İhale günü belirlenir. İhaleye girerek belirlenen satış bedeli üzerinden satışa arzedilir. Alıcı 15 gün içinde  paşin ve ya taksitle ödenerek satın alınır. Taksitli ve paşin olarak satınalınmasında fark yoktur.  Paşin alındığı takdirde tapunun hemen alınması sebebi ile de malik dilediği gibi tasarruf edebilir. Taksitli alındığı takdirde ipotekli olarak iki ay araalıklı olarak ödeme yapılır.

Konuya ilgili kişi ve kurumlara hukuki destek verilmektedir.

Hazine Arazileri ( Tarım Arazileri) Kiralanabilir mi? 

Hazine arazisi kiralama, önceden sadece çiftçilere ve arazinin bulunduğu köy ya da beldede 3 yıldır oturanlara yapılan bir işlemdi. Yayımlanan Resmi Gazete tebliğine göre ise arazinin bulunduğu köy ya da mahallede kayıtlı olan, oturan, kayıtlı olmasa bile 3 yıldır orada yaşayan topraksız ya da yeterli toprağı olmayan kişilere kiraya verilebilir hale geldi. Kiralama süresi de en fazla 10 yıl olarak belirlendi. Ayrıca bir kişinin kiralayabileceği hazine arazisinin boyutu 60 dönümle sınırlandırıldı. Kısacası yeni düzenlemelerle birlikte hazine arazileri daha geniş kitlelere kiralanabilir hale geldi.

Ayrıca kiralama belirli bir PROJEYE bağlı olarak tüm hazine ve orman arazileri kiralanabilir.

Projeye bağlı arazi proje ve başvuru dilekçesiyle birlikte Milli Emlak müdürlüğüne başvuru yapılmaktadır. Başvuru sonunda arazi hakkında kiralama kararı verildikten sonra kiralama bedeli belirlenir. Proje incelenerek uygun sekilde açık artırmaya çıkarılır. Talepli ile kiralama sözleşmesi yapılır.

Projelendirme ve kiralama konusunda ( arazihukuk.com) sitesine baş vurularak gereken hukuki destek almaları mümkündür.

Etiketler:hazine arazikiralamasatis

ANASAYFA

KİRALAMA VE SATIN ALMAK İÇİN ORMAN, HAZİNE, MERA VE VAKIF ARAZİSİ BULUNAN İLLER

01 Adana

14 Bolu

27 Gaziantep

40 Kırşehir

55 Samsun

70 Karaman

02 Adıyaman

15 Burdur

28 Giresun

41 Kocaeli

56 Siirt

71 Kırıkkale

03 Afyon

16 Bursa

29 Gümüşhane

42 Konya

57 Sinop

72 Batman

04 Ağrı

17 Çanakkale

30 Hakkari

43 Kütahya

58 Sivas

73 Şırnak

05 Amasya

18 Çankırı

31 Hatay

44 Malatya

59 Tekirdağ

74 Bartın

06 Ankara

19 Çorum

32 Isparta

45 Manisa

60 Tokat

75 Ardahan

07 Antalya

20 Denizli

33 İçel (Mersin)

46 K.maraş

61 Trabzon

76 Iğdır

08 Artvin

21 Diyarbakır

34 İstanbul

47 Mardin

62 Tunceli

77 Yalova

09 Aydın

22 Edirne

35 İzmir

48 Muğla

63 Şanlıurfa

78 Karabük

10 Balıkesir

23 Elazığ

36 Kars

49 Muş

64 Uşak

79 Kilis

11 Bilecik

24 Erzincan

37 Kastamonu

50 Nevşehir

65 Van

80 Osmaniye

12 Bingöl

25 Erzurum

38 Kayseri

51 Niğde

66 Yozgat

81 Düzce

13 Bitlis

26 Eskişehir

39 Kırklareli

52 Ordu

67 Zonguldak

53 Rize

68 Aksaray

54 Sakarya

69 Bayburt

KİRALAMAK  VE  SATIN ALMAK  İÇİN  İSTEDİĞİNİZ   İLLERDE  SANAYİ  TURİZM  ARSALARI  TARIM, HAYVANCILIK, ÖZEL  AĞAÇLANDIRMA  İÇİN  TARLA  VE  ARAZİ  BULUNUR. FİZİBİLİTE  VE  PROJELERİ HAZIRLANIR  İLGİLİ  KURUMA   ZAMANINDA  TESLİM  EDİLİR.

ANASAYFA

Köy merası kiralanabilir mi?

İçindekiler:

  1. Köy merası kiralanabilir mi?
  2. Meralar kime bağlı?
  3. Meraya inşaat yapılır mı?
  4. Mera arazisi kiralamak için nereye başvurulur?
  5. Meralar devletin mi?
  6. Mera alanına kim bakar?
  7. Meralar nasıl sınırlandırılır?
  8. Mera Hangi Bakanlığa Bağlı?
  9. Meraya ev yapılırsa ne olur?
  10. Merayı kimler kullanabilir?
  11. Köy meraları satılır mı?
  12. Mera sürmenin cezası ne kadar?

Köy merası kiralanabilir mi?

Islah Edilerek Kullanılabilecek Mera KiralamaSüresi Meralaryirmi beş yıla kadar ihale ile kiralanabilir. Ancak kiralama köyve belediyelerin hayvan varlığındaki değişim dikkate alınarak her beş yılda bir, Komisyon tarafından yeniden değerlendirilir.

Meralar kime bağlı?

MeralarHangi Kuruma Bağlı? MeraKanunu'na göre mera, yaylak ve kışlakların tespit, tahdit ve tahsisi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yapılır. Ayrıca meralarıntahsis amacı değişikliği de bu Bakanlık tarafından yapılmaktadır.

Meraya inşaat yapılır mı?

MeraYönetmeliği'nde değişiklik yapılarak meratahsisli alana 20 yıllık ot gelirini yatıran bina yapma hakkına sahip olacak. ...

Mera arazisi kiralamak için nereye başvurulur?

Hazineye ait tarım arazilerini kiralamakisteyenlerin, başvuru süresi içerisinde Tarım Arazisi KiralamaTalep Formu (Ek-1) ile taşınmazın bulunduğu yerdeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne (Emlak Müdürlükleri, Millî Emlak Müdürlükleri, Millî Emlak Şeflikleri) müracaat etmeleri gerekmektedir.

Meralar devletin mi?

MeraKanunu'nun 4. maddesine göre meralar Devletinhüküm ve tasarrufu altındadır. Yani bu yerler, kimsenin malı değildir. Bu yerler tapu siciline de tescil edilmezler. 4342 sayılı Kanun'un 4. maddesine göre mera, yaylak ve kışlakların kullanma hakkı bir veya birden çok köy veya belediyeye aittir.

Mera alanına kim bakar?

2 - Mera, yaylak ve kışlaklar ile umuma ait çayır ve otlakların otlatma kapasitelerini belirleyen uzmanlar grubu, Komisyon ve Teknik Ekiplerin ziraat mühendisleri ile Komisyonca görevlendirilen Bakanlıkça yetiştirilmiş diğer ziraat mühendislerinden oluşur.

Meralar nasıl sınırlandırılır?

* Meraların kaydını düzenleyen 3402 sayılı Kadastro Kanununun 16/B maddesi şu şekildedir; “Mera, yaylak, kışlak, otlak, harman ve panayır yerleri gibi paralı veya parasız kamunun yararlanmasına tahsis edildiği veya kamunun kadimden beri yararlandığı belgelerle veya tanık beyanı ile ispat edilen orta malı taşımaz mallar ...

Mera Hangi Bakanlığa Bağlı?

Çalışma alanları içinde orman tahdidi yapılmamış ormanlık sahalardaki mera, yaylak ve kışlaklar, BakanlıkçaOrman Bakanlığının uygun görüşü alınarak tespit edilir.

Meraya ev yapılırsa ne olur?

Köy merasına evyapmak, hakkı olmayan yere tecavüz suçu teşkil eder.

Merayı kimler kullanabilir?

a- Herhangi bir köyde önceden beri oturan ve yararlanma hakkına haiz kimselere ait ev ve arazileri satın alanlar ve onların yerine geçerek yerleşen kimseler (o köye yerleşmeleri kaydıyla) yerine geçtiği kişinin daha önce sahip olduğu hayvan sayısı kadar, o köye ait merada hayvan otlatma ve yararlanma hakkına sahip olur ...

Köy meraları satılır mı?

Köyİçinde Bulunan MerayıHazine Adına Tescil Edilip SatınAlabilir Miyim? 4342 sayılı MeraKanununa göre tahsis amacı değiştirilmedikçe mera, yaylak ve kışlaktan bu Kanunda gösterilenden başka şekilde yararlanılamaz. Dolayısıyla meraların, vasfı değiştirilmedikçe satışı mümkün değildir.

Mera sürmenin cezası ne kadar?

Köylünün ortak yararlanmasına terk edilen mera, harman yeri, yol ve sulak gibi taşınmaz malları zapt eden kişi hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis ve 1000 güne kadar adli para cezasıverilecektir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır