köşeleme / Köşeleme Nasıl Yazılır? -NTV Haber

Köşeleme

köşeleme

Foto Kaynak: seafoodplus.info


Öğretim sürecinde sorunlara karşı çözüm ya da çözümler üretmeyi sağlayan bazı teknikler uygulanır. İşte bu tekniklerden birisi de köşeleme tekniği-başka bir deyişle- köşelenme tekniğidir.

Köşelenme tekniğinde ilk olarak bir problem belirlenir ve bu probleme yönelik açıklamalar yapılır. Daha sonra probleme yönelik olası çözüm önerileri belirlenir ve bu çözüm önerileri kartonlara yazılarak sınıfın çeşitli köşelerine asılır. Öğrenciler savundukları çözüm önerisinin bulunduğu köşeye giderler ve aynı köşede toplanan öğrenciler çözüm önerisini neden tercih ettiklerini tartışırlar. Sürecin sonunda gruplar tartışır ve sınıfça ortak bir karara varılır.

Köşelenme Tekniği Örnek Etkinlik 

Bir öğretmen çevre kirliliğini önleme konusunda öğrencileriyle birlikte bir etkinlik yapmak istemiştir. Öğretmen öncelikle öğrencilerine konuyla ilgili çeşitli ön bilgiler vermiş ve öğrencileriyle birlikte soruna yönelik olası çözüm önerilerini belirlemiştir. Belirlenen çözüm önerileri ise şöyledir:
-Çeşitli yollar aracılığıyla (broşür, kitle iletişim araçları vb.) toplumsal farkındalık oluşturulabilir.
-Herkes sorumlu davranıp çevreyi kirletmezse sorun zaten çözülmüş olur.
-Yetkili kurum ve kuruluşlarla iletişime geçilerek iş birliği yapılmalıdır.
Belirlenen bu çözüm önerileri üç ayrı kartona yazılarak sınıfın çeşitli köşelerine asılır. Öğrenciler savundukları çözüm önerisinin yazdığı kartonun önüne giderler. Aynı karton önünde toplanan öğrenciler neden bu çözüm önerisini tercih ettiklerini aralarında tartışırlar ve grupça ortak karar alırlar. Sürecin sonunda ise gruplar tartışır ve sınıfça ortak bir karar alınır.

Görüş geliştirme ve köşelenme tekniği arasındaki fark: Köşelenme tekniği ile görüş geliştirme tekniği birbiriyle karıştırılmamalıdır. Köşelenme tekniğinde öğrenciler belirlenen hazır çözümlere giderlerken, görüş geliştirme tekniğinde ise öğrenciler "katılıyorum", katılmıyorum", "kararsızım" gibi ifadelerin bulunduğu köşelere giderler. Ayrıca görüş geliştirme tekniğinde öğrenciler sonradan görüşlerini değiştirebilme hakkına sahiptirler.

Değerli okurlarımız, bu yazımızda "köşeleme tekniği"-başka bir deyişle- köşelenme tekniğiniaçıkladık. Başka bir yazımızda görüşmek üzere, hoşça kalın.

Köşeleme Tekniği

Köşeleme Tekniği

Köşeleme Tekniği Nedir? Köşeleme Tekniği ve Köşeleme Tekniği Örneklerinden bahsedeceğiz.

Köşeleme tekniği, genellikle net bir yanıtı olmayan sorular ve problemler üzerinde çalışırken kullanılır. Öğrencilere problem in çözümü için bilgi toplamaları, onları çözümleyerek çözüm önermeleri ve önerilerini savunma fırsatı verir.

Köşeleme Tekniği Özellikleri

Köşeleme tekniği uygulaması sırasında yer alan başlıca işlemler şunlardır:

1. Uygun problemin seçilmesi ve açıklanması.

2. Olası çözümler arasından özellikle tartışmalı olanların seçilmesi.

3. Seçilen çözümlerin kartonlara yazılarak sınıfın çeşitli köşelerine asılması.

4. Öğrencilerin kendilerine en uygun gelen çözümün asılı olduğu köşeye gitmeleri ve toplanmaları.

5. Aynı köşeyi seçeneklerin oluşturduğu gruplarda o çözümü seçme nedenlerinin gerekçelerin hazırlanması.

6. Hazırlanan gerekçelerin sınıfa sunulması.

7. Sınıf tartışması ve sınıf kararının alınması.


Köşeleme Ne Demek? Köşeleme Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Köşeleme Ne Demek? Köşeleme Kelimesinin Güncel TDK Sözlük Anlamı Ne Demektir?

Cevap: Köşelemek &#x;şi
Köşeye Çapraz Gelecek Bir Biçimde

Köşeleme Kelimesi Nasıl Yazılır? Köşeleme Kelimesinin Doğru Yazımı Nedir?

Cevap: Köşeleme

Köşeleme kelimesi ile Google aramalarda en çok sorulan sorular şunlardır: Köşeleme ne demek? Köşeleme kelimesi nasıl yazılır? Köşeleme kökeni nedir? Köşeleme kelimesinin cümle içerisinde kullanımı



nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir