halk eğitimde satranç kursu açmak / Satranç Eğitmenliği Sertifika Programı Uzaktan Eğitim - Gaziantep Eğitim Sertifika

Halk Eğitimde Satranç Kursu Açmak

halk eğitimde satranç kursu açmak

MEB Onaylı Satranç Eğitmenliği Sertifikası Nedir?

MEB onaylı satranç eğitimi Sertifikası alabilmek için kişilerin üniversite onaylı eğitmen eğitim programına katılması gerekmektedir. Eğitim sonunda ise almış olacağınız satranç sertifikası ile beraber MEB&#;e bağlı kurumlar ve halk eğitim merkezleri içerisinde satranç öğretmenliği yapabilecek bir konuma gelirsiniz. MEB onaylı satranç eğitmenliği sertifikası nedir derseniz bu eğitimler sonucu alacağınız sertifikadır. MEB satranç eğitimi müfredata girme konusunda oldukça hızlı adımlar atılmıştır. Çünkü sayısal ve sosyal zekanın gelişebilmesi açısından oldukça önemlidir amacına uygun bir halde işlemek adına küçük bir eğitim MEB onaylı satranç sertifikası veya üniversite onayla satranç sertifikası sahibi olmak yeterli bir koşuldur. Satranç eğitmenliği sertifikası ile üniversite onaylı adı altında bulunan sertifikalarını geçerliliği arasında herhangi bir fark araların da bulunmamaktadır. Bu sertifikalar sayesinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde egzersiz açabilir veya özel kurumlarda satranç eğitmeni olarak çalışabilirsiniz.

 

MEB Satranç Sertifikası Nasıl Alınır?

MEB satranç sertifikası nasıl alınır ver iseniz bu konuda satranç eğitimi olmak için öncelikle şunu bilmeniz gerekmektedir. Okulunuzda ya da halk eğitim merkezlerinde kurs veya egzersiz açmak için kaliteli ve nitelikli bir yerden eğitim almanız gerekmektedir. Eğitim kurumlarında eğitmen olarak çalışan kişiler genellikle ulusal ya da uluslararası turnuvalar bazında ülkesini temsil etmiş kişiler ya da şans almış sporculardır. Fakat bu sayılar oldukça az olduğu için hala ihtiyaç duyulmaktadır. MEB onaylı sertifika alabilmek için ne kurumlarından sertifika almanız gerekmektedir ve bu sayede aldığınız eğitim sonucu sertifika aldığınızda e- devlet’ ten sorgulanabilir ve Milli Eğitim Bakanlığı adı altında sertifika isteyen iş yerlerine başvurabilirsiniz. Yani bir bakıma sizin için iş yelpazenize arttırabilecek bir durumdur bu gibi durumların yanı sıra üniversite onaylı bir kurumdan alır iseniz de iş yerlerinde sizin için herhangi bir değişiklik tanınmayacaktır.

 

Kimler Satranç Kursu Açabilir?

Satranç eğitmenlik sertifikası sahibi olan kişiler kimler satranç kursu açabiliriz sorusu ile karşı karşıya kalabilmektedir. Bu sorunun cevabı ise üniversite onaylı veya MEB onaylı eğitim almış kişiler kurumlardan sertifika sahibi olduktan sonra satranç kursu açabilmektedirler. Satranç kursu dışında sertifika sahibi olan kişiler: Okullarda, bilim ve sanat merkezlerinde, kişisel gelişim merkezlerinde, eğitim ve danışmanlık merkezlerinde, okul öncesi eğitim merkezlerinde, kreşlerde, özel rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilmektedirler.

Eğitimi İncelemek veya Başvurmak İçin: seafoodplus.info

KURS AÇILMA SÜRECİNDE BİLİNMESİ GEREKEN HUSUSLAR

KURS AÇILMA SÜRECİNDE BİLİNMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Usta Öğretici Başvuru işlemleri bu yıl e-yaygın sistemi üzerinden online alınmış olup, başvuru taslak listesi yayınlanmıştır. Başvurular sonunda E-yaygın sistemi üzerinden taslak listenin geç yayınlanmasından dolayı bazı usta öğreticilerin onay/red işlemlerine itiraz başvuru işlemlerinde geç kalmış olmalarından dolayı mağduriyetlerinin giderilmesi için  ikinci bir itiraz süresi verilmiştir. İtiraz süresi 14 Ekim Çarşamba Günü Mesai bitimine kadardır. Bu sürenin bitiminden sonra Onay işlemi gerçekleşecek ve Kesin Sıralama Liste yayınlanacaktır. Bu aşamadan sonra Usta Öğretici Adaylarımız aşağıda yer alan açıklamalara göre hareket etmeleri gerekmektedir. Açıklamaların dikkatli şekilde okunması ve yerine getirilmesi, istenen evrakların ve yapılması gerekenlerin noksansız şekilde uygulanması sorun yaşamamanız için çok önemlidir. 

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim

Murat YALÇINKAYA

Müdür

USTA ÖĞRETİCİLERİN KURS AÇILMASI SÜRECİ HAKKINDA AÇIKLAMA

>>> USTA ÖĞRETİCİ TASLAK LİSTE

Taslak Listeye itiraz süresi 14 Ekim Çarşamba Günü Mesai bitimine kadar uzatılmıştır. Onay işleminden sonra Kesin Sıralama Liste yayınlanacaktır.

Kesin Listesinin yayınlanmasından sonra; LİSTESİNDE YER ALAN KİŞİLERDEN BELİRLİ BİR SAYIYA KADAR OLANLAR İLGİLİ MÜDÜR YARDIMCISI TARAFINDAN KURUMA DAVET EDİLECEKLERDİR.


 USTA ÖĞRETİCİ KURS AÇMA FORMU

(PDF ) HES KODLU Usta Öğretici Kurs Acma Formu ve EK-3 Onay_Belgesi V

(PDF ) HES KODLU Dış Kadrolu Kurs Acma Formu ve EK-3 Onay_Belgesi V

(PDF) HES KODLU HEM Kadrolu Kurs Acma Formu ve EK-3 Onay_Belgesi V

(EXCEL) HES KODLU Kurs Acma Formu ve EK-3 Onay_Belgesi Üçü Birlikte VExcel


KURS AÇMA DOSYASINDA BULUNMASI GEREKENLER


Evraklar Mavi Şeffaf Kapaklı bir dosya içinde düzgün şekilde takılı olarak teslim edilmelidir.

Belgelerinin asıllarını da yanlarında getirmeleri gerekmektedir

1- Usta Öğretici Kurs Açma Formu (V)

2- Yeterlilik Durum Belgesi Fotokopisi ( Diploma, Ustalık, Antrenörlük, Hafızlık, İcazet, seafoodplus.info Kurs Belgesi)

3- Adli Sicil Kayıt Belgesi [Son 6 Ay] [E-Devlet]

4- Sağlık Raporu Fotokopisi [Son 6 Ay]

5- Nufüs Cüzdanı Fotokopisi [Kurs Öğretmeni 18 yaşından büyük olmalıdır]

6- Askerlik Durum Belgesi [Askerlikle ilişiği bulunmamak] [E-Devlet]

7- Kurs Yeri Uygunluk yazısı [Kurs Yeri Uygunluk Onay Formu]

8- 18 yaşından küçükler için [Veli İzin veTaahhüt Dilekçesi] (V) HES KODLU

9- 18 yaşından BÜYÜKLER için [Kurs Başvuru Formu veTaahhüt Dilekçesi] (V) HES KODLU

 Resmi Kurumlarda görev yapanlar Kurs Açma İzin Belgesi (Kurs Yeri, Günü ve Saati yazılı olmalıdır)

 İş Güvenliği Belgesi Fotokopisi

 Oryantasyon Belgesi Fotokopisi

 Spor Kurslarında kursiyerlerin yapacağı spor alanı ile ilgili güncel Sağlık Raporları

 Spor Kurslarında kursiyerlerin yapacağı spor alanı ile ilgili güncel Spor Lisansları

 Güvenlik Soruşturması yapılmış olmalıdır.


E-YAYGIN DUYURU

Usta Öğreticilerin Sırası 

Usta öğreticilerin başvuru yaptıkları kurslardaki sıralamaları başvuru yapan usta öğretciler komisyon tarafından onaylandıkca veya aynı puandaki ve aynı sıradaki usta öğreticilere kura ile sıra numarası atandıkca değişebilir. Kesin sıra numaranız bütün onay işlemleri bittikten sonra oluşacaktır.

Aynı Puandaki Usta Öğreticilerin Sırası

Aynı puanda olan usta öğreticiler için sistem aynı sıra numarasını vermektedir. Komisyon onay işlemi bittikten sonra (Usta Öğretici Onay Listeleri) sayfasından aynı sıradaki usta öğreticilere elle sıra numarası verilebilir. Bu işlemi komisyon üyelerinden her hangi birisi yapabilir.


DİĞER HUSUSLAR

- E-Yaygın üzerinden kurs planlaması yapılmış olan Usta Öğretici, yine e-yaygın üzerinde Başvurular Alanında "Eğitici Görev Onayı" sekmesinden kursuna onay vermesi gerekmektedir.

/ Eğitim öğretim yılında pandemi döneminde maske, mesafe ve temizlik ölçülerine riayet edilmesi olmazsa olmazımızdır.


KURS YERİ UYGUNLUK ONAY BELGESİ İÇİN AÇIKLAMA

     Salgın süresince kurs merkezi olarak kullanılacak yerlerde ">>> EK-1 Kurs Yeri Onay Formu"nda belirtilmiş olan kriterler de aranarak salgın tedbirleri uygulanacaktır. EK-1 Kurs Yeri Onay Formu idaremizce onaylanması gerekmektedir. Kurs açılması planlanan mekan için Müdürlüğümüze dilekçe ile başvuru yapılması ve onay anılması zorunludur.

 >>> Kurs Yeri Onay Formu (Güncel)(v) TIKLAYINIZ


 ORYASTASYON SEMİNERİ BELGESİ İÇİN AÇIKLAMA

   Kurs açılabilme şartlarından birisi de Oryantasyon Semineri katılmış ve başarılı olarak belgesini almış olmaktır. Öğretmenlik alanı mezunları ile Formasyon Belgesine sahip olan lisans mezunlarının dışında kalanlardan bu belge istenecektir. Seminer yaklaşık 3 gün sürmektedir. Başvuruyu aşağıdaki linkten yapabilirsiniz.

>>> Oryantasyon Kursu Başvurusu için TIKLAYINIZ


 İŞ GÜVENLİĞİ BELGESİ İÇİN AÇIKLAMA

     Kurs açılabilme şartlarından bir diğeri de İş Güvenliği belgesine sahip olmaktır. Yönetmelik gereği "İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı" eğitimleri az tehlikeli sınıfta (Halk Eğitim Merkezleri) yer alan işyerlerinde 3 yılda en az bir defa tekrarlanmalıdır. (En az 8 saat). Bu süreyi tamamlamış ve tamamlanacak olan belge sahipleri Web Sitemiz üzerinden İş Güvenliği Kursuna müracaat etmelidirler. Aksi takdirde belgeleri geçersiz sayılacaktır. Başvuruyu aşağıdaki linkten yapabilirsiniz.

>>> İş Güvenliği Kursuna Başvuru için TIKLAYINIZ


 GÜVENLİK SORUŞTURMASI YAPILMASI

     E-Yaygın üzerinden Usta Öğretici Başvurusu yapanların bilgileri, ilgili birime gönderilmiş olup, güvenlik soruşturması yapılacaktır. Güvenlik soruşturma sonuç bilgisi gelmeden kurs açılma işlemine yapılmaz.

Akıl Zeka Oyunları ve Satranç Eğitmenliği (Ücretlidir)

Akıl Zeka Oyunları ve Satranç Eğitmenliği Sertifika Programına uzaktan Eğitim ile internet olan her yerden katılabilir, eğitim sonunda alacağınız sertifika ile MEB’de egzersiz açabilir, Halk Eğitim Merkezlerinde kurs açabilirsiniz.

Akıl Zeka Oyunları ve Satranç Eğitmenliği

Akıl Zeka Oyunları Eğitmenliği sertifikası, müfredata girdiği ilk günden itibaren çok talep gören ve uzaktan eğitim teknolojisine uygun bir eğitim programıdır. Eğitim programımızı Milli Eğitim Bakanlığının Talim Terbiye Kurulunca kabul edilen sayılı karar ve tarihli müfredatına uygun eğitimler yapıyoruz.

Avrupa ve Amerika ülkelerine baktığımız zaman, özellikle Finlandiya’da eğitimlerin büyük bir çoğunluğu oyun olarak verilmekte ve dersler oyunlar üzerinden yürütülmektedir. Akıl Zeka Oyunları Eğitimi ile bir tek oyuna baktığımız zaman, Matematik, Geometri, mantık, fizik kuralları, yaratıcılık, dramatizasyon gibi birçok bilim ile iç içe bir eğitim fırsatı gözükmektedir.

 

Akıl Zeka Oyunları Eğitmenliğine kimler katılabilir?

  • Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Tüm devlet ve özel okul öğretmenleri,
  • Tüm Anaokulu Öğretmenleri,
  • Yeni mezun olmuş tüm öğretmen adayları,
  • Çocukları ile kaliteli zaman geçirmek isteyen tüm anne ve babalar,
  • Akıl Zeka Oyunları Kursu açmak isteyen herkes,
  • Akıl zeka oyunları kulübü kurmak isteyen tüm öğretmenler,
  • Meb’de Zeka oyunlarrı egzersizi açmak isteyen öğretmenler,
  • Halk Eğitim Merkezinde kurs açmak isteyen herkes,

Akıl Zeka Oyunları Eğitmenliği Sertifikası ne işe yarar istihdam olanakları nelerdir?

Haftada kaç saat egzersiz yapılabilir?

Haftada 3 gün 2 şer saat yada haftada 2 gün 3 er saat egzersiz açılabilir. (Ders dışı eğitim faaliyeti kapsamında öğretmene haftalık maksimum 6 saat ücret ödenir.)

Bazı il ilçe MEB Müdürlüklerinde kurs ve egzersiz açılması devam etmektedir. Bulunduğunuz ilde ya da ilçe müdürlüklerinden bilgi almayı unutmayınız.

Satranç Egzersizi Açabilirsiniz. /49 Sayılı genelde kapsamında Beden Eğitimi ve Spor Çalışmaları tablosunda yer alan “ kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslara katılarak belge alan ya da ulusal veya uluslar arası düzeydeki yarışmalarda sporcu, antrenör, hakem olarak katıldıklarını belgelendiren diğer alan öğretmenleri tarafından da yürütülebilir.”İbaresi kapsamında sertifika ile satranç egzersizi açabilirsiniz.

Not : Bazı il ve ilçelerde uygulama farklılıkları Milli Eğitim Müdürü ev Halk Eğitim Merkezi Müdürü insiyatifi ile değişmektedir. Bağlı olduğunuz il ve ilçeden bilgi almayı unutmayınız.

 

1- Tüm Eğitim Kademelerinde Hayat Boyu Öğrenme Üzerinden Okullar Hayat Bulsun Projesi Kapsamında egzersiz açabilirsiniz.

2- İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Üzerinden Egzersiz Açabilirsiniz.

3- ve 8. sınıflarda Akıl ve Zeka Oyunları Seçmeli Dersine Öğretmen Olarak Katılabilirsiniz.

4- Akıl- Zeka Oyunları Kulübü Kurabilirsiniz.

5- Özel Kurum ve Kuruluşlarda Eğitim Verebilirsiniz.

6- Anaokulu, Kreş, Kolej, Zeka Kulübü, Özel Okul ve Benzeri Kurumlarda Eğitici Olarak Görev Alabilir, Zeka Oyun Merkezi Açabilirsiniz. seafoodplus.info

7- Kendinize ait zeka oyunları merkezi açabilirsiniz.

8- Bireysel Özel Ders ve Kurs verebilirsiniz.

Akıl Zeka Oyunları Eğitmenliği Sertifika Programının içeriği?

AKIL VE ZEKA OYUNLARI EĞİTİMİNDE ÖĞRETTİKLERİMİZ
1.        TANGRAM      İLİŞKİLENDİRME     FUTOŞİKİ
2.        T  TANGRAM     JENGA     PATİKA
3.        SOMA KÜPÜ     KORİDOR     ÇADIR
4.        HANOİ KULELERİ     MANGALA     ÇİT
5.        META FORMS     HEDEF     Block Buddies
6.        ANTI VIRUS     SUDOKU     Candy
7.        KATAMİNO     AMİRAL BATTI     Keva Colors
8.        EQUALİBRO     ABC BAĞLAMA     Legolino
9.        ROAD BLOCK     ABC KADAR KOLAY     Look look
     CAMUFLAGE     APARTMANLAR     Pomela
     QBİTS     SİHİRLİ PİRAMİT     Qwrikle
     DİZİOS     ÜÇGEN BİRLEŞTİRME     Reversi
     GÖRSEL DİKKAT  GELİŞTİRME     DOMİNO BİRLEŞTİRME OYUNU     Rondo vario
     SET     KENDOKU     Shapy
     DİXİT     ÇARPMACA     Six
     Skippity SATRANÇ Rubik Küp
Labirentler Mikadonun ÇöpleriSolo Test
Skippity ve Çin Daması Eşini Bul Magic Kup
Chocolate Marifetli Parmaklar Hikaye Küpleri
Yenilikçi Şekiller Frog Onestar

Akıl Zeka Oyunları ve Satranç Eğitimi ve Sertifikasının ücreti, ödeme seçenekleri;

Eğitimi E-ticaret sitemizden tüm kredi kartlarına 12 taksit imkanı ile yada Havale-EFT ile alabilirsiniz.

Türkiye&#;nin Her Yerinden Eğitime Katılmak İçin Lütfen Bizimle İletişime Geçiniz.

edebilirsiniz &#; 61 83 &#; 61 82 &#;

Halk Eğitimi Merkezlerinde Kurs Açma Şartları Yeni Düzenleme!

Halk eğitim merkezlerinde kurs nasıl açılır, kimler kurs açabilir, öğretmen ve usta öğretici başvuruları nasıl yapılır, şartlar nelerdir, gerekli belgeler, e-ortak başvuru aşamaları, tüm kursların listesi gibi soruları sizler için detaylandırdık.

Halk Eğitimi Merkezlerinde Kurs Nasıl Açılır?

Tüm il ve ilçelerde &#;Herkes için, her zaman, her yerde eğitim&#; sloganıyla Halk Eğitimi merkezlerinde kurslar açılmaya devam ediyor. Birçok alanda yoğun talep olduğu sürece her akademik yılda kurslar aktif olarak açılmaktadır.

Dil bölümünden dikim bölümlerine, elbise ve plaj elbisesi dikim kurslarından mesleki muhasebe ve emlak danışmanlığına kadar bulunduğunuz il ve ilçelerde kurslar açılabilmektedir. Kurs açma koşulları, eğitmen ve eğitmenlerin eğitim verdiği alanlara göre değişmektedir.

  • Çeşitli alanlarda kurs açma başvuruları Halk Eğitim Merkezlerine şahsen yapılır.
  • Aynı zamanda e-Yaygın sistemi üzerinden de online başvurular alınmaya başlandı.
  • Ders başvuruları yeni akademik yıl başlamadan önce Ağustos sonu ve Eylül başında yapılır.
  • Bulunduğunuz yerdeki merkezlere şahsen başvurarak ek kurs açmak için gerekli belgeleri tamamlayabilirsiniz.
  • Ayrıca bu yıl itibari ile e-ortak usta öğretici başvuruları online olarak yapılmaya başlanmıştır.
  • Genel olarak lisans ve önlisans mezunları için kabul edilen dersler bulunmaktadır.

Halk Eğitimi Merkezlerinde Kurs Açma Şartları Nelerdir?

Halk Eğitim Merkezleri Usta Öğretici Başvuruları için Kuruma şahsen veya internet üzerinden başvuru yapılabilir. Ders araştırması yapıldıktan sonra aşağıdaki belgeler hazırlanmalıdır.

Usta öğretici başvurusunda istenen belgeler şu şekildedir:

  • Halk Eğitim Ücretli Usta Öğretici Başvuru Formu,
  • Öğrenim Belgesi Aslı ve Fotokopisi,
  • Güncel Özgeçmiş (CV)
  • T.C. Kimlik Fotokopisi,
  • Sabıka Kayıt Belgesi,
  • 1 adet vesikalık Fotoğraf,
  • Eğitici Oryantasyon Belgesi (Belgesi olmayanlara Kurumda Oryantasyon kursu açılacaktır.)
  • İş Sağlığı ve Güvenliği belgesi,
  • SGK hizmet dökümü (Eğitim alanında daha önce görev yapanlar için)
  • Branşla ilgili ek belge (Spor için eğitim kursları, Yıllık vize onay belgesi ve gerekli diğer belgeler)
  • Ücretli Usta Öğretici Hizmet Sözleşmesi (Hangi Merkeze başvuru yapıyorsanız Sözleşme eki size verilecektir.)
  • Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formu (Formu Komisyon değerlendirmede dolduracaktır.)
  • Sağlık Raporu (Ders açıldığında teslim edilebilir.)

Halk Eğitimde Kimler Kurs Verebilir?

Halk Eğitimi merkezlerinde kurs açabilmenin bazı şartları vardır. Kurs açmak için gerekli şartlar şunlardır:

  • Bu merkezlerde ders verebilmek için genellikle önlisans veya lisans mezunu olmak gerekmektedir.
  • Mesleki bilgi ve deneyim gerektiren derslerde lisans mezunu öğretmenler tercih edilmektedir.
  • Dersin verildiği alana göre sadece öğretim üyeleri değil, alan mezunları da uygun niteliklere sahip ders verebilirler.
  • Spor alanları, güzellik, makyaj, giyim vb. alanlarda usta antrenörlük belgesine sahip ilgili meslek lisesi mezunları ders verebilirler.

Halk Eğitimde Hangi Kurslar Var? Güncel Liste

7&#;den 70&#;e herkese uygun bölümler açılmaya devam ediyor. İlgi alanınız ne olursa olsun bu kurumlarda mutlaka size uygun bir kurs bulabilirsiniz.

Bu yıl için başvurabileceğiniz devam eden ve planlanan kurslar aşağıdaki gibidir:

  • Kur&#;an Okuma
  • Gıda Sektörü Hijyen Eğitimleri
  • Bilgisayar İşletmenliği
  • Bilgisayar Operatörlüğü
  • Okuma Yazma 1. ve 2. Kademe
  • Kalorifer Atesçisi (Doğalgaz, katı,sıvı)
  • Kur&#;anı Kerim Okuma (Elif Ba)
  • Özel Eğitim (Ücretli Öğretmenlere yönelik)
  • Arıcılık
  • Genel, Ön Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe
  • Emlak Danışmanlığı
  • İşaret Dili
  • El Sanatları
  • Grafik ve Tasarım, Resim
  • Fotoğrafçılık
  • Destek ve Yetiştirme Kursları
  • Ormancılık
  • Raylı Sistemler
  • Futbol
  • Basketbol
  • Dart, Badminton
  • Güreş, Okçuluk, Masa Tenisi
  • Satranç, Zeka Oyunları
  • Step Aerobik
  • Teakwondo, Voleybol, Tenis (/ / ve diğer yaş grupları)
  • İngilizce tüm seviyeleri
  • Almanca ve Fransızca
  • Ney ve Gitar
  • Saz, Bağlama, Keman, Piyano Kursları
  • TYP çalışanları için verilen Girişimcilik eğitimleri Halk Eğitim Merkezlerinde açılmıştır.

Pandemi döneminde hijyen eğitimleri online kurs olarak verilmeye devam edildi. Örneğin; Halk Eğitimi Futbol kursu açmak için gerekli belge ve evrakları tamamladıktan sonra başvuru tarihinde kurs talebinizi oluşturabilirsiniz.

KOSGEB girişimcilik eğitimi hakkında detaylı bilgiyi yazımız içeriğinde alabilirsiniz.

Halk Eğitimi Merkezlerine Şahsen Başvurular Nasıl Yapılır?

Lisans veya önlisans mezunları öncelikle hangi alanda mezun olduklarına ve hangi alanda yeterlik sahibi olduklarını düşündüklerine o dersler hakkında araştırma yaparak karar vermelidirler.

Halk Eğitim Merkezlerine bireysel başvurular şu şekilde yapılır:

  • Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü kurs listesi bölümünden açılabilecek derslerin, tüm programların listesi incelenir. Şu an açılabilecek kurs listesinde, 73 alanda, tane mesleki yeterlilik, adet diğer kurslarla birlikte toplamda bölüm bulunmaktadır.
  • İlgili ekrandan inceleme yapıldıktan sonra, hangi derse başvuru yapacağınız belirlenir.
  • Bir alanda değil, birden fazla alanda ders seçme hakkınız bulunmaktadır. Başvuru yaparken tek ders seçme zorunluluğu yoktur.

Kurs Açma Başvuru Tarihleri

  • Ağustos ayı başı &#; Eylül ayı içerisinde yapılmaktadır.
  • Tarihler yıllara göre değişmekte olup, güncel tarihler bulunduğunuz Kurumlarda duyurulmaktadır.
  • Ayrıca hazırlanacak belgeler ve başvuru tarihleri ​​il ve ilçelerdeki HEM sayfalarının ve merkezlerinin duyurular bölümünde yayınlanmaktadır.

Her kurum için hazırlanan başvuru formundaki tüm bilgiler doldurulur. Örnek başvuru mektubuaşağıdaki gibidir:

………. HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE

20… / …. Eğitim &#; Öğretim yılında açılacak olan kurslarda Usta Öğretici olarak görev almak istiyorum. Herhangi bir engelimin ve sabıka kaydımın bulunmadığını, aşağıda belirttiğim bilgilerin tarafımca doldurulduğunu, bilgilerde ve teslim ettiğim evraklarda herhangi bir yanlışlık olması durumunda hakkımda yasal işlem yapılmasını, dilekçede bulunan başvuru şartlarını, bilgilerini ve uyarılarını okuyarak kabul ettiğimi beyan ederim.

Haftanın 7 günü saatleri arasında verilebilecek görevi, görevlendirildiğim kursa gitmediğim/gitmeyi kabul etmediğim takdirde, eğitim öğretim yılı içinde hiçbir şekilde görev verilmeyeceği şartlarını kabul ediyorum. Yolluk, Yevmiye vs. ek ücret verilmeyeceğini biliyorum, talebim de yoktur.

Görev verildiği takdirde çalışma alanında Covid önlemleri kapsamında kurallara uyacağımı ve kursiyerlere uygulayacağımı beyan ederim.

            Kadrosuz Usta Öğretici olarak görevlendirilmem hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.

ADRES:……………………………………………..                     İmza:

                                    Adı Soyadı:

Kişisel Bilgiler:

T.C. Kimlik bilgileri- Ad Soyad- Doğum yeri ve tarihi- Mezun olunan okul- Bölüm- GSM &#; Telefon numarası- SSK bilgileri

ÖĞRETİCİ OLARAK GÖREV ALMAK İSTEDİĞİM KURSLAR

1-&#;

2-&#;

3-&#;.

Dilekçe ıslak imza ile imzalanır ve yukarıda sayılan belgelerle birlikte Kuruma teslim edilir.

e-Yaygın Usta Öğretici Başvuruları Nasıl Yapılır?

Fiziki olarak kuruma verilen evraklar artık online ortamda sisteme yükleniyor. Bu sayede hem evrak israfının önüne geçilmiş olur hem de uygulama ekranından anlık kontrol sağlanır.

e-Ortak yüksek lisans öğrencilerine başvurular şu şekilde yapılır:

  • HBOGM yetkili olduğu e-Yaygın sitesine şifre ile giriş yapılır.
  • e-Devlet şifresi ile de giriş yapılabilir.
  • Daha sonra &#;Başvurular&#; kısmından &#;Usta Öğretici Başvurusu&#;, &#;Yeni Başvuru Ekranı&#; açılır.
  • Burada mezuniyet bilgileri, varsa sınav puanları, sertifikaları, dil belgeleri, özel yetenek, özellikle spor kursları için alınmış lisans belgeleri pdf. formatında eklenerek butonuyla kayıt tamamlanır.
  • Bu bilgiler Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından değerlendirilir.
  • Komisyon, mezuniyet durumu, eğitim alanındaki deneyimi, sertifikaları ve diğer ek belgelere göre değerlendirir.

Ücretli Usta Öğretici Değerlendirme ve Puanlama Nasıl Yapılır?

Öncelikle uygulanan modül programına göre alan değerlendirmesi tek tek yapılır. Alanlara göre öğretim koşulları farklı olduğu için öğretmenlik yapmaya hak kazanan eğitmenlere puan verilmektedir. Bu puan sistemi Milli Eğitim Bakanlığı komisyonu tarafından yapılır ve sıralı liste ilan edilir.

  • Mezuniyet durumu sırasıyla önlisans, lisans ve yüksek lisans derecelerine göre artmaktadır.
  • İlk kez başvuru yapacaklar için açacakları kurslarda özel yetenek belgesi gibi belgeler isteniyorsa bu şartları sağlamaları beklenir.
  • Ayrıca açılacak ders ile ilgili alan mezunu olma şartı aranmaktadır.
  • Örneğin: Bilgisayar yönetimi dersi verebilmek için Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olmak gerekmektedir.
  • Puanlama eğitim bilgileri için şu şekilde yapılır:
    • Meslek lisesi mezunları, ustalık belgeleri olanlar 10 puan,
    • Önlisans mezunu 20,
    • Lisans mezunları 30,
    • Yüksek lisans veya Formasyon alanlar 40,
    • Tezli yüksek lisans yapanlar 45,
    • Doktora yapmış olanlar 50 puan komisyondan almış olur.
  • Eğitim alanında deneyimi olanlar için: (1 yıl içinde iş günü)
    • Usta Öğretici Belgesi ile çalışanlar 5,
    • Küresel yarışmalarda ilk 3&#;e girenler 4,
    • Resmi yerli yarışmalarda ilk üçe girenler 3,
    • Üstün başarı belgesine sahip olanlar 2,
    • En az bir başarı belgesi 1 puan üzerinden değerlendirilir.

Usta Öğretici Seçiminde Öncelik Sırası Kimin?

Komisyonun değerlendirmeleri sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları yönetmeliğinde kurs açma öncelik sırası belirlenmiştir.

Ders ücreti karşılığı görevlendirme
MADDE 26 – (1) Kurs açılacak alanda, kurumda ve kurumun bulunduğu eğitim bölgesinde yeterli sayıda
öğretmen ve kadrolu usta öğretici bulunmaması durumunda ihtiyaç, ders ücreti karşılığı görev yapacak istekliler
arasından karşılanır.

(2) İhtiyaç hâlinde ders ücreti karşılığı görevlendirmeler, resmî kurumlardan veya ilan yoluyla yapılır.
(3) Ders ücreti karşılığı görevlendirmeler, aşağıda belirtilen öncelik sırasına göre yapılır:
a) Örgün eğitim ve hayat boyu öğrenme kurumlarındaki öğretmenler ve kadrolu usta öğreticiler.
b) Emekli öğretmenler.
c) Yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi ile öğretim görevlileri.
ç) Resmî kurumlarda çalışanlardan ihtiyaç duyulan alanda lisans mezunu kişiler

Halk Eğitimi Kurumlarında Ne Kadar Ek Ders Alabilirim?

Alan sıralaması yayınlandığında o bölümde en çok puana sahip olan öğretmen veya eğitmen ücretli ders açarken öncelik kazanır.

Halk Eğitim Merkezlerinde alınan ek ders sayıları aşağıdaki gibidir:

  • En az 12 kişi ders açılması için ön başvuru yaptığında o dersin açılması için toplantı yapılır.
  • Haftada en fazla kırk saat planlama yapılır. Alınacak ders saati haftada 40 saati geçemez. Günde en fazla 8 saat.
  • Başka bir kurumda sigortalı olan çalışanlar haftada en fazla 10 ders saati ders alırlar.
  • Ayrıca yönetmeliğe göre, 1 yıl içinde 11 ay sigortalı olarak çalışılabilmektedir.

Halk Eğitimi Merkezlerinde İngilizce Öğretmeni Olmak için Ne Yapılmalı?

Genel Müdürlük tarafından yayınlanan alan listesi taranırken Ders Bilgileri bölümüne modül sayısı ve “Eğitmen Yeterlilikleri” yazılır.

Örneğin, İngilizce öğretmeni olmak için özel gereksinimler şunlardır:

  • Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kalıcı yaygın eğitim kurumlarında görev yapan İngilizce öğretmenleri,
  • Üniversitelerin İngilizce dil bölümü lisans mezunları,
  • İngilizce dil bölümleri okuyan ve formasyon almış olanlar,
  • YDS/YÖKDİL veya buna denk sınav sonucu olarak en az 80 puan alanlar,
  • Yukarıda belirtilen koşullarda öğretmen bulunmaması durumunda, dil sınavlarından en az 60 puan ve üzeri olanlar ile belgelerini sunanlar arasından seçim yapılır.

Ayrıca Halk Eğitimi Kur&#;an kursu öğretmeni, Almanca, dikiş, müzik öğretmeni, muhasebe, aşçılık, bakım ve güzellik, ormancılık, arıcılık, diksiyon ve işaret dili öğretmeni olarak ayrı eğitim nitelikleri belirlenmiştir. Tüm bu nitelikleri araştırdıktan sonra başvuru yapabilirsiniz.

Halk Eğitim Kursları Açık mı?

İl ve ilçenizdeki kurumlara kayıt olmak, ön başvuru yapmak ve açılan kurslar hakkında bilgi almak için başvurabilir, e-Devlet şifreniz ile e-Ortak sitesinden bilgi alabilirsiniz. Halk Eğitimi kapsamındaki okullarda açılabilecek kurslar listesinden alanınıza uygun ders türünü seçebilir, Halk Eğitimi kapsamında kurs açmak için geçerli belgeleri hazırlayarak başvurunuzu oluşturabilirsiniz.

Kadrolu Usta Öğretici Nasıl Olunur?

KPSS tarafından Milli Eğitim Bakanlığına atanan öğretmenler, yaygın eğitim kurumlarında kadrolu olarak çalışabilirler. Okullarda da kurs açabilen eğitimciler, talep halinde Halk Eğitim Merkezlerinde kadrolu öğretmen olarak atanabilir.

Para Kazandıran Halk Eğitim Kursları

yılında en çok ödenen Halk Eğitimi kursları aşağıdaki gibidir:
Yiyecek, içecek
Aşçılık ve aşçı yardımcılığı alanında verilen kurslar
Meslek edindirme eğitimleri (Bilgisayarlı muhasebe, Bilgisayar işletmenliği, Autocad vb. mesleki kurslar)
Dikiş, nakış, elbise dikimi kursları
Resim kursları
Bilgisayar işletmenlik, yazılım
İşaret dili (her yaştan 7&#;den 70&#;e herkes için eğitim)
Çocuk Gelişimi
Güzellik
Makyaj
Saç bakım hizmetleri gibi kursları alarak mesleğinizi öğrenebilir ve para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Halk Eğitim Merkezlerine Öğretmen Olarak Nasıl Başvurulur?

Lisansüstü Başvurular, Kurumların Resmi İnternet Sitelerinde veya Kurum Kurullarında ilan edilir, Başvurular belirtilen başvuru tarihleri ​​arasında alınır.
Halk Eğitim Merkezleri Usta Öğretici Başvuru Tarihleri ​​Eylül ayında alınmaktadır. Başvurular e-Ortak Sistemden e-Devlet Girişi ile yapılacaktır.

Halk Eğitim Hocaları Ne Kadar Maaş Alıyor?

Halk Eğitim Merkezlerinde kadrolu usta öğreticiler TL civarında maaş almaktadır.

Devlet Destekli

Devletdestekli Medya Grup adına yılında yaşanan ekonomik dalgalanma sonrası Devlet tarafından verilen destekler ve güncel fiyatlar hakkında içerikler hazırlamaktayım.

FacebookPinterestLinkedInInstagramYouTube

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir