uykuya direnen bebek nasıl uyutulur / Çocuklarda insomnia. Çocuklarda uyku problemlerinin nasıl üstesinden gelinir?

Uykuya Direnen Bebek Nasıl Uyutulur

uykuya direnen bebek nasıl uyutulur

Bebekler neden uykuya direnir? Uykuya direnen çocuğa ne yapılmalı?

ÇOCUKLAR NE KADAR UYUR?

Her çocuk farklıdır, bazısı çok uyurken bazısı da daha az uyur fakat ortalama olması gereken uyku süreleri Çocuklar büyüdükçe daha az uykuya ihtiyaçları olur.

  • Doğumdan 6. aya kadar saat
  • 6 aydan 1 yaşa kadar 14 saat
  • 1 -2 yaş arası saat
  • 2 yaşında bir çocuk için saat
  • 3 yaşında bir çocuk için saat
  • 4 yaşında bir çocuk için saat
  • 5 yaşında bir çocuk için saat yeterli olacaktır.

*Akşam daha uzun uyuyan yaş çocukları gündüz uykusuna ihtiyaç duymayabilirler.
*4 ve 5 yaşlarındaki çocuklar da artık gündüz uykusuna ihtiyaç duymuyor olabilirler.

ÇOCUKLAR UYKUYA NİYE DİRENİR?

Çocuğunuz yeteri kadar ilgi görememiş ve ilgi bekliyor olabilir.

Bedensel bir ihtiyacı olabilir; karnı aç olabilir, tuvaleti olabilir, karnı ağrısı (ishal-kabızlık), kulak-boğaz ağrısı ve burun tıkanıklığı gibi rahat nefes alması etkileyen durumlar, ateşli hastalıklar

Yatmadan önce yediği ya da içtiği yüksek enerjili besinler

Çok sevdiği,onu heyecanlandıran veya korkutan bir televizyon programı uykusuna etki etmiş olabilir.

Kabuslar, kötü rüyalar ya da karanlıktan korktuğu için uykuya dalmak istemiyor olabilir.

Sizin korumacı tutumunuzdan sıkılmış ve artık üzerinizde otorite kurmaya çalışıyor olabilir.

Özellikle çalışan anne babaların çocuklarında çok sık rastlanan anne ya da babanın terk edeceğinden korkuyor olabilir.

ÇOCUKLARIN RAHAT UYUMASI İÇİN NELER YAPILMALIDIR?

aylık bebeğiniz için sağlıklı uyku:

Bebeğinizi uykuya hazır ancak uyumadan önce yatağına bırakınız, böylece bebek yatağını tanıdık bir gece ortamı olarak kabul eder.

Bebeğinizi kucağınızda sallayabilirsiniz. Sallamak onu daha güvende seafoodplus.info bu dönemde çoğu emerken anne kucağında emer.

Bazı bebekler doysa bile emmeyi çok severler. Bu gibi durumlarda emzik bebeğinizin sakinleşmesine yardım edebilir.

Bebeğiniz gece uyanıp ağladığında biraz beklenip tekrar uykuya dalması beklenmelidir.

Gece beslenme ve bez değişim saatlerinde çevredeki ses ve ışık miktarı çok az olmalıdır.

6 aylık bebekler

Uyku eğitimi için uygun dönrmdir çünkü altı ayın sonunda belirli bir uyku düzenine kavuşurlar. Bu yaşta bebekler günde ortalama 14 saat uyur. Her bebeğin gündüz uyku gereksinimi farklıdır. Bu dönem gündüz uykusu 20 dakika kadar kısa ve saat kadar uzun olabilir.

Her gece aynı saatte yatırılması önemlidir.

Bebeğiniz gece uyanır ve ağlarsa yanına gidip yanlış bir şey olup olmadığını kontrol ediniz, ancak beşiğinden çıkarmayınız.

Gece ağlamaları bazen gece korkularına bağlı olabilir, bunu önlemek için gün boyu sık fiziksel temas ile bebeğinize güven verebilirsiniz.

yaş arası çocuklar

Gündüz uykuları azalır, kısalır, iki kez yerine bir kez uyuyabilir. Gece korkuları ve huzursuzlukları başlayabilir. Uyanık kalmak için mücadele etmeye başlar, alışılmış uyku saatine karşı çıkar, yalnız uzanmak ve uyumaktan hoşlanmaz, kendi odasında ya da yatağındaysa anne babanın yanına gitmeyi ister.

İlk yılda geliştirilen yatma zamanının bu yaşta da devam etmesi önemlidir.

Gündüz uykuları gece uyumayı etkileyeceğinden çok uzun ve akşam 5 den sonra olmamalıdır.

Çocuğunuzu yatma zamanından önce sakinleştirmeye başlamalısınız ve bunu ideal olarak her gece aynı zamanda yapmanız uygun olur.

Çocuğun uyuduğu odanın sessiz, ışığı az ve uygun nem- sıcaklıkta olmasını sağlamalısınız. Rahatlatıcı bir müzik bebeğe huzur verebilir.

Bu yaşta uykuya direnç ve oyunlar yoğunlaştığı nazik fakat kararlı olmalısınız

Okul öncesi ( yaş) çocuklar

Bu yaştaki çocuklar gündüz uykularını bırakır. Gündüz uyku zamanını çocuğunuz için oyun ve okuma zamanı olarak değerlendirebilirsiniz. Okul öncesi çocuklarda gece uyanmaları ve korkular çoktur.

Yatma zamanından önce televizyon izlettirmeyin. Çocuğun uyuduğu odada televizyon, bilgisayar ve video oyunları bulundurmayınız

Bazı çocuklar yatma zamanını geciktirmek ister. Sınırlarınızı belirlemeniz ve bunu çocuğun bilmesini sağlayınız.

Gece korkularını göz ardı etmeyiniz. Çocuğunuzun gece kabusları varsa onu rahatlatmalısınız.

bebegimvebiz

6 - 12 Aylık Bebeklerde Uyku Sorunlarına Karşı &#;&#;z&#;mler

 

Uykusuz gecelerle nasıl başa çıkacağınız tamamen, bebeğiniz mi sizin düzeninize ayak uydurmayı öğrenmeli; yoksa anne baba olarak siz mi bebeğinizin ihtiyaçlarını gözetmelisiniz sorusuna ne cevap verdiğinizle ilgilidir. Her iki tutumu da destekleyenler vardır; fakat ne yaparsanız yapın uykusuz geceler kaçınılmazdır.

Uykusuz geceleri azaltmak için uygulayabileceğiniz bazı basit yöntemler

Bebeğiniz acıkıyor olabilir. Yemek zamanlarına öncelik tanıyarak ve yatma vaktinde tam olarak emzirerek ya da bir biberon süt vererek gün içerisinde yeterli beslenmesini sağlamaya çalışın. Bebeğiniz süt içerken uyuyorsa, sütü biraz daha erken verin.

Bebeğinizin odasının uykuya  müsait olup olmadığını kontrol edin. Bazı bebekler diğerlerinden daha hassastır ve geceyi geçirmesi için kaldığı ortamın dikkatlice kontrol edilmesi gerekir. Yeterince karanlık ve sıcak mı?  Bebeğiniz üzerindeki örtüyü açıp sonra da soğuk olduğu için uyanıyorsa, battaniye yerine bebek uyku tulumu kullanmayı deneyin.

 

Hafif sabah uykuları

Sabah erken kalkma, özellikle de yazın oldukça yaygın olan, başa çıkması zor bir durumdur. Genellikle bebeğinizi daha geç yatırmaya başlamak işe yaramaz ki büyük ihtimalle aynı saatte uyanacaktır.

Yapabileceğiniz en iyi şey bebeğinizin odasının karanlık olmasını sağlamaktır. Karnını sabah saat altıdan önce, gecenin sessizliğinde doyurmanız da faydalı olur. Bebeğin beşiğine, uyandığında bulması için birkaç oyuncak koymayı deneyebilirsiniz.  Aşağı yukarı 20 dakika boyunca mutlu bir şekilde beşiğinde oyun oynamasını izleyebilir ya da bu süre içerisinde, uykunun o çok değerli birkaç dakikasının daha tadını çıkarabilirsiniz.

Uyku ortamı

Bebeğiniz uyumak için sessiz bir ortam arıyor olabilir; fakat bazıları biraz ses olunca daha kolay uykuya dalar. Ev içindeki sesleri duyabilmesi için kapıyı açık bırakmayı deneyin ya da odasına tik tak yapan bir saat, sakinleştirici müzikli bir mobil ya da sesini kısarak bir radyo bırakın. Ayrıca bazı bebekler gece lambasıyla daha rahat uyur.

Uyku programı

Bebeğinizin tam olarak dinlenip sakinleşmesini sağlayacak düzenli bir yatma vakti programınız olsun. Örneğin, ılık bir banyo, kucağınızda bir hikaye ya da şarkı ve sonra da karnının doyurulması. Yapabilirseniz, uykuya kendi başına dalmayı öğrenmesi için bebeğinizin uykusu geldiğinde ama henüz uyanıkken yatağa koyun (emziriyorsanız ve bebeğiniz emerken uykuya dalıyorsa bunu yapmak zordur). Henüz kullanmaya başlamadıysa bebeğinize emzik verin. Özellikle de bebeğinizi kendi yatağınızdan beşiğe taşımaya çalışıyorsanız çok faydalı olabilir. Ayrıca bebeğinizi emziriyorsanız  ve gece emzirmelerini bırakmak istiyorsanız, eşinizden ya da size destek olan bir kişiden bir süreliğine geceleri bebeğinizle ilgilenmesini isteyin.

Bebeğinize sakinleşmesi için fırsat tanımayı ihmal etmeyin. Özellikle de aynı odayı paylaşıyorsanız, ses çıkarır çıkarmaz bebeğinizi almayı kolaylıkla alışkanlık haline getirebilirsiniz. Fakat bebekler genellikle tam olarak uyanmadan uykularında mırıldar, bağırır ya da öksürürler. Bir süre bekleyin ve dinleyin. Gereksiz yere onu rahatsız etmezseniz uyumaya devam edebilir.

 

Bebeğim neden uyanıyor?

 

Açlık: Bebeğiniz uyanıyor ve sakinleşmiyorsa, karnını doyurmanız gerekebilir. Karnını doyururken oda karanlık kalsın ve bitirir bitirmez bebeği geri yerine koyun.

 

Rahatlamak için emmek: Anne sütüyle beslenen pek çok bebek geceleri emmek için sık sık uyanır. Bazen bunun sebebi açlık olsa da, bazen de günün gerginliğini atmış olan annesiyle kalmaktan hoşlanmasıdır.

 

Kaygı: Büyük bir değişiklik nedeniyle huzursuz olan bebekler daha az uyurlar – yuvaya başlamak gibi. Bebeğiniz terk edilme korkusu yaşıyorsa, yatağa girmemek için direnebilir.

 

Gelişimsel sıçramalar: Yeni bir beceri kazanırken bebeğiniz geceleri daha sık uyanabilir.

 

Fiziksel ihtiyaçlar: Diş çıkarma sancısı ve beraberinde gelen ateş gecelerinizin huzursuz geçmesine neden olabilir. Ayrıca bebeğiniz çok terlediğinde ya da üşüdüğünde; bezini kirlettiğinde ya da ıslattığında uyanabilir. Bebeğinizin sık sık uyanmasının nedeninin bir hastalık olduğunu düşünüyorsanız, doktora gidin.

 

Alışkanlık: Mesela emerek uyumaya alışkın bebekler için geceleri uyandıklarında tek başlarına uykuya dalmak çok zor olabilir.


Platformunu seç ve satın al

Bir aylığına 10 lisansla birlikte ücretsiz deneyin.

Platformunu seç

CogniFit'e Hoşgeldin!CogniFit Research'e hoş geldiniz!CogniFit HealthcareCogniFit Employee Wellbeing

Beyninize bakmaya başlamak için aşağıya e-postanızı kaydedin.

Bir hasta yönetimi hesabı oluşturacaksınız. Bu hesap, hastalarınıza CogniFit değerlendirmelerine ve eğitimine erişim sağlamak için tasarlanmıştır.

Bir araştırma hesabı oluşturacaksınız. Bu hesap, araştırmacılara bilişsel alanlardaki çalışmalarında yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmıştır.

Bir öğrenci yönetimi hesabı oluşturacaksınız. Bu hesap, öğrencilerinize CogniFit değerlendirmelerine ve eğitimine erişim sağlamak için tasarlanmıştır.

Bir aile hesabı oluşturacaksınız. Bu hesap, aile üyelerinize CogniFit değerlendirmelerine ve eğitimine erişim sağlamak için tasarlanmıştır.

Bir şirket yönetim hesabı oluşturacaksınız. Bu hesap, çalışanlarınıza CogniFit değerlendirmelerine ve eğitimine erişim sağlamak için tasarlanmıştır.

16 yaş ve üstü kullanıcılar için. 16 yaş altı çocuklar CogniFit'i aile platformlarından birinde bir ebeveynle birlikte kullanabilir.

Hastalara değerlendirme ve antrenman programları gönder.

Öğrencilere değerlendirme ve antrenman programları gönder.

Çocuklarınaıza ya da aile üyelerinize değerlendirme ve antrenman programları gönderin.

Araştırma katılımcılarına değerlendirme ve antrenman programları gönder.

Kaydol'a tıklayarak veya CogniFiti kullanarak CogniFit'in Şartlar ve Koşullar ve Gizlilik Politikası okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi bildirirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir