kpss öğretmenlik puanı kaç yıl geçerli 2019 / KPSS Puanları Kaç Yıl Geçerli? - Tercihini Yap

Kpss Öğretmenlik Puanı Kaç Yıl Geçerli 2019

kpss öğretmenlik puanı kaç yıl geçerli 2019

KPSS Puanları Kaç Yıl Geçerli?

Liselerden, üniversitelerin ön lisans veya lisans programlarından mezun olmuş olan adaylar için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen ve bu adayların kamu kurumlarında yer alan kadrolara yerleştirilmesini sağlayan KPSS nedir? KPSS kapsamında hangi sınavlar yapılmaktadır? KPSS puanları nelerdir? KPSS puanları kaç yıl geçerlidir? 

KPSS Nedir? 

Tercihiniyap Forum Tekrar Aktif Tıklayın

KPSS yukarıda da belirttiğimiz gibi belirli mezuniyet koşullarına göre kendilerine uygun kamu kurumu kadrolarına yerleştirilmesi için adayların katılması gereken sınavdır. KPSS kapsamında gerçekleştirilen bir kaç tane sınav bulunmaktadır. Bu sınavlar KPSS Lisans Sınavı, KPSS A Grubu Sınavı, KPSS Ön Lisans Sınavı, KPSS Ortaöğretim Sınavı, KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı ve KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Sınavı&#;dır. Adaylar mezuniyet durumları ve girmek istedikleri kadrolara göre bu sınavlardan farklı testlere katılmaları gerekmektedir. Bu testler ve katılacak gruplar şu şekildedir; 

KPSS B Grubu adayları;

Lisans mezunları için KPSS Lisans Sınavı

Ön Lisans mezunları için KPSS Ön Lisans Sınavı

Ortaöğretim mezunları için KPSS Ortaöğretim Sınavı

KPSS A Grubu adayları;

KPSS Lisans Sınavı + KPSS A Grubu Sınavı

KPSS Öğretmenlik Adayları

KPSS Lisans Sınavı + KPSS Eğitim Bilimleri Testi + KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi

KPSS Kaç Yılda Bir Yapılır?

KPSS kapsamında birden fazla sınav gerçekleştirilmekte ve bu sınavların her biri farklı kaidelere sahip olmaktadır. Bu sınavlardan bazıları her yıl gerçekleştirilirken bazıları iki yılda bir ve yalnızca çift yıllarda gerçekleştirilmektedir. Bu sınavlardan hangilerinin çift yıllarda gerçekleştirildiğini ve tek yıl &#; çift yıl ayrımını incelemek için;

KPSS Konuları Nelerdir? 

dskapsamında bir çok farklı test uygulanmaktadır. Bu uygulanan testlerin de içeriğinde farklı dersler bulunmaktadır. Bu testlerin konularını ayrı ayrı inceleyebileceğiniz yazı başlıklarımız üzerinden detaylı inceleme yapabilir ve sınav için daha iyi bir yol haritası oluşturabilirsiniz;

osym kalem

KPSS Puanları Nelerdir?

KPSS kapsamında adaylar kendilerine uygun oturumlara katılarak, o oturumların katsayı olarak içerisinde yer aldığı birtakım puanlar elde etmektedirler. Bu puanlar her alan için farklılık arz etmektedir. Bu puan türlerinden KPSS B grubu için olanları üç ayrı mezun grubu için ayrı sınavlarda ve ayrı ayrı hesaplanmaktadır. KPSS Lisans adayları KPSS P3 puanı, KPSS Önlisans adayları KPSS P93 puanını, KPSS Ortaöğretim adayları ise KPSS P94 puanını elde etmektedirler. KPSS A Grubu adayları içinse farklı ders katsayılarına sahip kırk sekiz puan türü hesaplanmaktadır. Öğretmen adayları içinse bu durum alan bilgisi zorunluluğuna bağlı olarak farklılık arz etmektedir. Tüm bu puan türlerini, puan türlerinin içeriklerini, hangi puan türlerinin hangi alanı alakadar ettiğini detaylı bir şekilde incelemek için; 

KPSS Puanları Kaç Yıl Geçerli?

Kamu Personeli Seçme Sınavı dahlinde gerçekleştirilen sınavlardan bazıları yukarıda detaylarını belirttiğimiz biçimde her yıl bazıları ise iki senede bir yapılmaktadır. Ancak tüm bu sınavların ortak noktası kaç yıl geçerli oldukları hususudur. KPSS dahlinde gerçekleştirilen KPSS Lisans, KPSS A Grubu &#; Alan Bilgisi, KPSS Eğitim Bilimleri, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi, KPSS Ortaöğretim, KPSS Önlisans sınavlarının tümünden elde edilen puanlar iki sene geçerliliğini korumaktadır. Yani adaylar bu sınavlardan elde ettikleri puanları iki sene sonraki KPSS&#;ye kadar tercih ve atamalarında kullanma hakkına sahiptirler.

Bu konuda tek istisna KPSS Öğretmenlik puanlarıydı. Bu konuda da kısa süre evvel yapılan düzenleme ile bir yıl olan geçerlilik süresi iki yıla çıkarılmıştı.

Bu konu KPSS ve KPSS&#;de elde edilen puanlar için geçerliliğini korumak kaydıyla 7 Kasım tarihinde Resmi Gazete&#;de yayımlanan hüküm ile yeniden düzenlenmiştir. KPSS&#;den itibaren geçerli olmak üzere KPSS Öğretmenlik puanlarının geçerlilik süresi yeniden 1 yıla düşürülmüştür. Yani ve KPSS&#;de elde edilen KPSS Öğretmenlik puanları için 2 yıllık geçerlilik süresi korunacak, KPSS&#;de elde edilen KPSS Öğretmenlik puan türleri ise 1 yıl geçerli olacaktır.

7 Kasım tarihli Resmi Gazete&#;de yayımlanmış düzenlemeyi incelemek için Tıklayınız!

KPSS hakkında tüm sorularınızı yöneltebileceğiniz ve fikirlerinizi belirtebileceğiniz FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yazımızı Puanlamak İster misin?

KPSS Nedir?

KPSS Nedir?

Kurs Programları / KPSS Memurluk Kursları

Kısa adı KPSS olan Kamu Personeli Seçme Sınavı, 18/03/ tarih ve / sayılı Bakanlar Kurulu kararına istinaden ilk olarak yılında ÖSYM tarafın­dan hazırlanıp uygulanmaya konmuştur. Yönetmeliğin amacı Madde-1'de: "Bu yönetmeliğin amacı, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakların seçimi ile kamu kurum ve kuruluşlarında özel yarışma sınavına tabii tutulmak suretiyle girilen mesleklere atanacakların ön elemesi amacıyla yapılacak sınavların genel ilkeleri ile usul ve esaslarını tespit etmektir." şeklinde ifade edilmiştir. Söz konusu sınav, daha önceki senelerde uygulamada olan Devlet Memurluğu Sınavı (DMS) ve Kurumlar için Merkezi Eleme Sınavı'nın (KMS) birleşimi niteliğindedir. Sınavın ana amaçları arasında; kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak olan personel istihdamının, şeffaf ve adaletli bir biçimde gerçekleşmesi ve sınav rekabeti içinde personel kalitesini en üst düzeye çıkartmak sayılabilir.

KPSS-Lisans'a dört ve daha fazla yıllık yüksek öğretim programlarından mezun olanlar ile mezun olabilecek durumda olan adaylar, KPSS-Ortaöğretim ve ön lisansa ise ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile mezun olabilecek durumda olan adaylar girebilmektedir.

KPSS ne demektir?

İlk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakların seçimi ile kamu kurum ve kuruluşlarında atanacakların ön elemesi amacıyla yapılacak sınavlara Kamu Personeli Seçme Sınavı denilmektedir.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan bir sınavdır. KPSS, öğretmenler de dahil kamu kurumlarına atanacak personeli seçmek için gerçekleştirilir. 

İlk olarak 'da başlayan sınavın adı ve yıllarında Devlet Memurluğu Sınavı (DMS), 'de Kurumlar için Merkezi Eleme Sınavı (KMS) oldu. 'den itibaren de Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) adıyla düzenleniyor.  

İşte KPSS ile ilgili merak ettiğiniz soruların yanıtları:

KPSS'YE KİMLER GİRİYOR? 

Kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılıyor.

A GRUBU KADROLAR NE DEMEK?

Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına atanacakları kapsar.

B GRUBU KADROLAR NELERİ İFADE EDİYOR?

Genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakları kapsar.

SINAVA KİMLER BAŞ VURABİLİR?

Sınavın türüne göre lise, önlisans veya lisans mezunları bu sınavlara girer. Sınava sınavın geçerlilik süresi içinde mezuniyet belgesi alacak olan öğrenciler de katılabilir.

KPSS LİSANS SINAVI NE DEMEK?

Sadece lisans yani 4 yıllık ve üzeri yükseköğretim kurumları programlarını bitirenlerin katılabildiği bir sınavdır. Yüksek lisans ya da doktora yapanlar da A Grubu ve öğretmenlik ile B grubu kadrolarına lisans diplomalarını aldıkları alandan başvurabilirler.

KPSS ÖNLİSANS VE ORTAÖОRETİM SINAVI NEDİR?

Bu sınava yükseköğretim kurumlarının iki yıllık önlisans programları ile lise mezunları katılabilir.

SINAVIN SINIRLILIKLARI NEDİR?

Lisans mezunları hem KPSS lisans hem de önlisans ve ortaöğretim sınavlarına giremez. Sınavlardan yalnızca birine girmek zorundalar.

KAÇ KEZ GİRME HAKKI VAR?

Sınava adaylar istedikleri kadar girebilir. Yalnızca A grubu kadrolara başvurabilmek için 35 yaş sınırı bulunuyor.

MEZUN OLMADAN GİRİLEBİLİR Mİ?

Öğrenciyken sınava girmek mümkün. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarında mezuniyetten önce girilmiş sınavların sonuçlarını kabul etmiyor.

KPSS NASIL UYGULANIR?

KPSS hafta sonları cumartesi ve pazar günleri sabah ve öğleden sonra oturumları olarak yapılır. Adaylara çoktan seçmeli sorular yöneltilir. Adaylar atanmak istedikleri alan ve mezuniyetlerine göre sınavlara girerler.

SINAVIN TESTLERİ NEDİR?:

Genel Yetenek ve Kültür Testi: Bu sınav cumartesi sabahı yapılır. Adaylara Genel Yetenek Testi'nde 60, Genel Kültür Testi'nde 60 olmak üzere soru yöneltilir. Bu oturumun süresi toplam dakika. Bu oturuma tüm adaylar girmek zorunda.

Eğitim Bilimleri Testi: Cumartesi günü öğleden sonra yapılır. Öğretmen adaylarının girmek zorunda oldukları bir sınavdır. Toplam 80 soru yer alır ve dakika verilir.

Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye ve Muhasebe Testi: Bu oturum pazar günü sabah yapılır. Bu 5 testten adaylara her testten 30'ar olmak üzere toplam soru yöneltilir. Sınav için dakika süre tanınır. Bu sınava girmek isteğe bağlı, zorunluluk yok.

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler Testi: Bu oturum pazar öğleden sonra yapılır. Her testte 30 soru yer alır. Toplam 5 testte adaylara yöneltilen soru sayısı ve süresi de dakika. Bu sınava girmek isteğe bağlı, zorunluluk yok.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): Bu teste öğretmen olarak 16 branşta atanmak isteyen öğretmen adayları girmek zorunda. Ayrıca YÖK'ün sınav kararı verdiği yurtdışındaki üniversitelerden mezun olan ve öğretmenlik yapmak isteyen adaylar da bu sınava girmek zorunda. Adaylar iki test yanıtlar. Bunlardan biri 40 soruluk Alan Bilgisi Testi, diğeri de 10 soruluk Alan Eğitimi Testi. Toplam 50 soruluk bu testin yanıtlama süresi 75 dakika.

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT): Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde din hizmetlerinde görev alacak personelin atanmasında kullanılacak puanların hesaplanması için bu kardolara talip olanların bu sınava girmeleri zorunlu. Bu sınavda adaylara 40 soru yöneltilir ve 60 dakika süre tanınır.

İPTAL SORUDAN PUAN YOK 

9 Aralık tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren sayısı yasadaki değişiklikler KPSS için de geçerli. Buna göre ÖSYM'nin düzenlediği sınavlarda sorular iptal edilirse bunlar değerlendirme dışı bırakılacak, geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak. Eski sistemde iptal edilen soru olduğunda bunları adayların tümü doğru yapmış kabul ediliyordu.

KPSS TESTLERİNİN TÜMÜNE GİRMEK ZORUNLU MU?

Adayların cumartesi günleri sabah oturumunda yapılan ve 60'şar soru olmak üzere toplam sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerine girmeleri zorunlu. Diğer testleri alanlarına göre seçecekler.

KAÇ ÇEޞİT SINAV PUANI VAR?

Sınavda çeşit puan hesaplanır. En yüksek puan Her puan türüne göre de sınavdaki testlerin ağırlıkları değişir.

KAÇ YILDA BİR YAPILIYOR?

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik her yıl, B Grubu 2 yılda bir yapılıyor.

SONUÇLAR NE KADAR SÜRE GEÇERLİ?

Öğretmen atamalarında kullanılan P10 ve P puan türü sınav tarihinden itibaren 1 yıl, diğer puan türleri 2 yıl geçerli.

SINAVIN ÜCRETİ NEDİR?

SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS Lisans (Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) 22 Mayıs, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) yapılacak.

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Adayların tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapacaklar.

TERCİH YERLEޞTİRME ÜCRETİ NE KADAR?

senesi için tercih ücreti:

TERCİH YERLEŞTİRME ÜCRETİ NASIL ÖDENECEK?

Adaylar ücretlerini bankalardan veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan "ödemeler" bölümünden yapacaklar.

ve KPSS sonuçlarının geçerlilik tarihi uzadı mı?

Bilindiği üzere yılı KPSS sınavı Temmuz ayında yapılmıştır. KPSS ise Temmuz ve Ağustos aylarında yapılmıştır.

KPSS sınavı sadece A Grubu ile öğretmenlik alımlarında, KPSS sınav sonuçları ise A Grubu ve öğretmenliğin yanı sıra, B Grubu alımlarında da kullanılmaktadır. B grubu alımlar mühendislikten hemşireliğe, teknikerlikten memurluğa kadar kariyer unvanlar dışındaki (uzman, müfettiş, denetçi, yardımcısı) tüm memur alımlarında kullanılmaktadır.

KPSS yönetmeliğinde sınavın geçerlilik süresine ilişkin olarak şu hüküm yer almaktadır:

"KPSS, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS'de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıldır. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder."

DEĞERLENDİRME

KPSS yönetmeliğinde "Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder." hükmü yer aldığı için ve KPSS sınavlarının geçerlilik süresi, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olacaktır.

KPSS Lisans sınavı, koronavirüs tedbirlerinden dolayı Eylül ayında, önlisans KPSS sınavı Ekim ayında, lise sınavı ise Kasım ayında yapılacaktır.

ve KPSS sınav sonuçlarını, muadil KPSS sınav sonuçlarının yapılma tarihi değil, açıklanma tarihine kadar geçerli olacaktır. Örneğin KPSS GY GK, 6 Eylül'de yapılacaktır ama sonuçların açıklanması 1 Ekim'de olursa KPSS Lisans sonuçları 1 Ekim tarihine kadar geçerli olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

KPSS puanlarının geçerlilik süresi değiştirildi

Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeye göre, öğretmenlerin KPSS puanlarının 1 yıl olan geçerlilik süresinde değişiklik yapıldı.

KPSS puanlarının geçerlilik süresi değiştirildi

Resmi Gazete´nin bugünkü sayısında yayımlanan düzenlemeye göre, öğretmen adaylarının KPSS´de elde ettikleri puanların geçerlilik süresinin 1 yıl olmasını öngören madde yürürlükten kaldırıldı.

 

Değiştirilen madde:

"Madde 1- 18/3/ tarihli ve / sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır."

 

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik´in maddesi:

"Madde 11 - KPSS, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS´de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıldır. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder."

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir