37 haftalık kaç aylık oluyor / Adım Adım Gebelik: Hamilelikte Hafta | Bahçeci Tüp Bebek

37 Haftalık Kaç Aylık Oluyor

37 haftalık kaç aylık oluyor

Artık doğuma kısa bir zamanın kaldığı 37 haftalık gebelik konusunda anne ve baba adaylarının en çok merak ettiği hususları sizler için aktarıyoruz.

37 Hafta Gebelik Kaç Aylık Eder?

Hamileliğin 37 haftası, 8 aylık hamile olduğunuz anlamına gelir. 8 ay 3 haftalık gebelik dönemi, hamileliğin son trimester dönemidir.

37 Hafta Gebelik Bebek Kilosu Ve Boyu Ne Kadar Olmalıdır?

Bebeklerin 37 haftalık gebelikte boyları 47 cm ile 49 cm arasında değişir. Ağırlıkları ise gram ile gram arasındadır. Ancak her bebeğin her gebelik haftasında aynı uzunlukta ya da aynı ağırlıkta olmasını beklememek gerekir. Yapılan görüntüleme tetkiklerinde bebeklerin ağırlığının bu referans aralığında olmaması, mutlaka bir gelişim sorunu ya da anomali olduğu şeklinde yorumlanmamalıdır.

37 Hafta Gebelik Doğuma Ne Kadar Kaldı?

Doğum genellikle hamileliğin haftası ile haftası arasında gerçekleşir. Bu nedenle 37 haftalık hamilelik döneminde doğuma sadece 1 hafta kalmış olabileceği gibi 2 ya da 3 hafta da kalmış olabilir. Hamileliklerin % 10’unda doğum gebeliğin Haftasında oluyor ve bu bilgiyi de göz önünde bulundurmakta fayda olacaktır. Bu durumda doğuma daha uzun bir süre var demektir. Önemli olan 38 haftalık gebelikten sonra doğumun her an başlayabileceğini anne adaylarının biliyor olması ve hazırlıklarını da bu doğrultuda gerçekleştirmesidir.

37 Hafta Gebelik Kontrolleri Ve Testleri Nelerdir?

Anne adaylarının hamilelik dönemi boyunca kontrollerini aksatmadan yaptırması büyük bir önem taşır. Bu sayede hem anne adayının hem de bebeğin sağlık durumunun gözden geçirilmesi mümkün olabilir ve olası problemlerin erken dönemde saptanması da mümkün hale gelir. 37 haftalık hamilelikte ise mutlaka ultrason görüntülemesinin gerçekleştirilmesi ve bebeğin sağlık durumunun gözden geçirilmesi gerekir.

Bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısının miktarı, bebeklerin boyu ve kilosu da bu görüntüleme ile incelenir. Aynı zamanda bebeklerin kalp atışlarının, kan akış hızlarının kontrol edilebilmesi için NST işlemine de gerek duyulur. Sadece 20 dakika içerisinde tamamlanan NST ile rahimdeki kasılmaların da izlenmesi mümkün olabiliyor. Eğer anne adayında kronik bir rahatsızlık varsa bu yönde de bazı kontroller yapılabilir.

37 Hafta Gebelik Muayenesi Nasıl Yapılır?

37 haftalık hamilelikte muayene, jinekolojik muayene masasında yapılır. Ultrason yardımı ile bebeğin baş çevresi, kilosu değerlendirilir ve benzer ölçümler yapılarak genel olarak gelişimlerinin gözden geçirilmesi sağlanır. Bununla birlikte vajinadan 2 parmakla girilerek çatı kemiğinin bebeğin doğumu için uygun olup olmadığının kontrol edilmesi de sağlanır. Bu muayeneler, gebeliğin önceki haftalarında gerçekleştirilen rutin kontrollerden çok farklı değildir. Anne adayına acı veren, herhangi bir rahatsızlık yaratan kontroller olmadığını rahatlıkla ifade edebiliriz.

37 Hafta Gebelik Bebekteki Değişimler Nelerdir?

Bu gebelik haftasında bebeklerin gelişimi çok yüksek bir oranda tamamlanmış olur. Ancak gelişim süreçlerinin % ’ünün tamamlandığından da söz edemeyiz. Örneğin bebeklerin akciğerleri ve beyni gelişimini bu gebelik haftasında da devam ettirir. Bazı karaciğer enzimleri tam olgunlaşmamış olur ve bu durum da 37 haftalıkken doğan bebeklerin solunum noktasında çeşitli sıkıntılar yaşamasına sebebiyet verir. Kanda bilirubin fazlalığı mevcut olduğundan anne sütünün sarılığı daha uzun sürede geçer.

37 haftalık hamilelikte bebeklerin sindirim sistemlerinde mekonyum adlı yapışkan yapıda ve yeşil renkli dışkı artık oluşmaya başlar. Bununla birlikte bebekler doğumdan hemen sonra ilk dışkılamasını yapmaya da hazırlanırlar. Bebeklerin vücudunu kaplayan ve lanugo adı verilen tüyler büyük ölçüde dökülmüş olsa da halen vücutlarının çeşitli bölgelerinde bu tüyler bulunuyor olabilir. Bazı bebeklerde tüylerin bir kısmı doğumdan sonra dökülür. Anne karnındaki bebekler hafifçe aşağı doğru yerleşmeye başlar. Bu da özellikle alt karın bölgesinde baskı ve hafif ağrı hissedilmesini beraberinde getirebilir.

37 Haftalık Gebelik Ağrıları Nasıldır?

Gebeliğin bu son haftalarında anne adaylarının yaşadıkları ağrıların şiddeti oldukça değişkendir. Bazı anne adayları ağrılar nedeniyle sağlık kuruluşuna başvurma gereği hissedebilir. Bazı anne adayları ise ağrıları ‘belli belirsiz’ olarak tarif edebilir. Elbette kişinin ağrı eşiği ile de ilgili bir durumdur. Gebelik ağrıları bu dönemde düzensiz olabilir ve aniden başlayarak ani bir şekilde kesilebilir. Eğer erken doğum söz konusu değilse yaşanan ağrılar ritmik değildir. Bel bölgesinden aşağı doğru yayılan sancılar da hissedilebilir.

37 Hafta Gebelikte Baş Ağrısı Yaşanır Mı?

Anne adayları gebeliğin 37 haftasında yaşadıkları baş ağrılarını mutlaka dikkate almalıdır. Tansiyon ölçümünün yapılması ve tansiyonla ilgili bir orun varsa derhal doktora bilgi verilmelidir. Şayet tansiyon 14 -9 ve üzerindeyse, yüksek tansiyona görme sorunları, mide üstü hassasiyet gibi şikayetler de eşlik ediyorsa zaman kaybetmeden bir doktora başvurulmasında fayda olacaktır.

37 Hafta Gebelik Bebek Çok Hareketli Normal Midir?

Bu gebelik haftasında bebeklerin hareketlerinde çok fazla değişim olmaz. Ancak bebek artık daha büyüktür ve bu nedenle anne adayları bebeklerinin hareket ettiğini daha net hissedebilirler. Kimi zaman bebek hareketleri daha fazla hissedilebilir ve bu da bebek aşırı hareketli gibi algılanabilir.

37 Hafta Gebelik Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Protein, kalsiyum ve vitamin yönünden zengin, mideyi yormayan, kolay hazmedilen yiyeceklerin tüketilmesi tavsiye edilir. Az tuzlu yemekler yenmeli, tatlı tüketiminde ve meyve tüketiminde aşırıya kaçılmamalıdır.

37 Hafta Gebelik Cinsel İlişki Nasıl Olmalıdır?

Gebeliğin takibini yapan doktor tarafından bir yasak, kısıtlama getirilmediyse 37 haftalık gebelikte cinsel ilişkiye girilebilir.

37 Haftalık Gebelik Doğum Belirtileri Nelerdir?

Vajinadan şeffaf sıvı gelmesi, doğumun en net habercisidir. Ritmik olarak belirli aralıklarla kasılmalar olması da doğumun belirtilerinden biridir.

37 Hafta Gebelik Egzersizleri Nelerdir?

Doğumun yaklaştığı bu gebelik haftasında en ideal egzersiz yönteminin yürümek olduğunu söyleyebiliriz. Temiz havada, topuksuz, rahat ayakkabılar kullanarak yürümek anne adayları için rahatlatıcı olacaktır. Aynı zamanda yoga ya da pilates de yapılabilir.

37 Hafta Gebelik Kasık Ağrısı Yaşanır Mı?

Elbette 37 haftalık gebelik döneminde kasık ağrısı yaşanabilir ve bu durum normaldir. Nedeni ise rahmin büyümesi, pelvik bölgeye baskı yapmasıdır.

37 Hafta Gebelik Akıntı Ne Anlama Gelir?

Gebeliğin bu haftaların vajinal akıntıda bir miktar artış olabilir. Ancak akıntının kanlı olması, kahverengi ya da yeşil renkte olması, kötü kokması gibi durumlarda bir problem olduğu düşünülür. Kahverengi akıntı durumunda da doktorunuzu bilgilendirmeniz önemlidir.

İlginizi çekebilir &#;> hafta gebelik

37 Hafta Gebelik Mide Bulantısı Normal Midir?

Gebeliğin bu haftasında midede ekşime olması, mide yanması, mide bölgesinde ağrı hissedilmesi gibi şikayetler olabilir. Rahim bu gebelik haftasında artık iyice büyümüştür ve mide üst kapağını itebilir. Bu da mide asidinin yemek borusuna kaçmasına yol açar ve bu gibi şikayetler ortaya çıkabilir. Şikayetleri azaltmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

  • Yüksek yastıkta yatmak
  • Yemeklerden hemen sonra uzanmamak, mümkünde yürüyüş yapmak
  • Kızartma türü yemeklerden ve baharatlardan uzak durmak
  • Bol su tüketmek

37 Haftalık Gebelikte Bebek Ölümü Nasıl Anlaşılır?

Bebeklerin anne karnında yaşamını yitirdiğinin anlaşılması, bebek hareketlerinin aniden durması ile mümkün olabilir. Bebek hareketleri uzun süre hissedilmediğinde doktora başvurulması önemlidir. Bu gibi durumlarda tatlı yiyecekler tüketilmesi ve uzanma pozisyonuna geçilmesi önerilir. Eğer halen bebek bir tepki vermiyorsa doktora başvurulmalıdır. Doktor tarafından yapılan tetkiklerle bebeğin yaşamını yitirdiği anlaşılabilir. 37 haftalık hamilelik ile ilgili olan sorularınızı altta yer alan yorum bölümüne yazabilirsiniz.

Merak edenler için &#;> hafta gebelik

37 Haftalık Gebelikte Neler Olur?

Hamileliğinizin haftasına ulaşmanızla birlikte her an doğuma hazırlıklı olmanız gerekmektedir; ancak bu süreçte bebeğinizin gelişimindeki ve kendi vücudunuzdaki değişiklikleri de takip etmeniz çok önemlidir. Peki, 37 haftalık gebelikte bebeğinizin boyu ve kilosunun ne kadar olması gerektiğini ya da vücudunuzda nasıl gelişimlerin olduğunu, doğum belirtilerinin neler olduğunu biliyor musunuz?Budizzz ailesi olarak, gebeliğinizin haftasıyla ilgili bilmeniz gereken her şeyi bir araya getirmeye çalıştık.

37 Haftalık Gebelik Kaç Aylıktır?

Hamilelikte hafta- ay hesaplama, normalde kullandığımız yöntemlerden biraz farklılık gösterdiği için birçok ebeveyn açısından zor bir konu olmaktadır; ama Hafta Hafta Gebelik rehberimizi takip ederek hem gebeliğinizin kaçıncı ayında olduğunuzu öğrenebilir hem de bebeğinizin gelişimini yakından takip edebilirsiniz.

  • 37 haftalık gebelik gün üzerinden hesaplanmaktadır. Bu sebeple, 8 ay 19 günlük hamile kabul edilirsiniz.
  • haftada, hamileliğinizin 9. ayının içinde bulunursunuz ve doğuma kalan süre ise yaklaşık 3 haftadır.
  • haftadan itibaren doğuma 3 haftanız kalmasına rağmen, doğumun başlamasını her an beklemeniz ve kendinizi gözlemlemeniz gerekmektedir.

Daha düzenli bir takip için Gebelikte Hafta Ay Hesaplayıcı'mızı düzenli kullanabilirsiniz.

37 Haftalık Bebeğin Boyu ve Kilosu

37 Haftalık Bebek Gelişimi

Ortalama Boy

48 cm

Ortalama Kilo

3 kg

Sizinle paylaştığımız veriler, 37 haftalık bebeklerin ortalama boy ve kilo değerleri göz önüne alınarak oluşturulmuş olup bebekten bebeğe farklılık gösterebilmektedir; çünkü hamilelikte de bebeğin boyu ve kilosunu, genetik faktör, annenin alışkanlıkları gibi birçok farklı faktör belirlemektedir.

  • Hamileliğin haftasında bebeğin büyüklüğü, yaklaşık olarak küçük bir karpuz boyutundadır.
  • Bebeğinizin değerleri yukarıda tablodan farklı dâhi olsa, doktorunuz gelişim eğrisinde bir sorun saptamadığı sürece endişelenmenizi gerektirecek bir durum yoktur.

37 Haftalık Bebeğin Ultrason Görüntüsü

37 haftalık bebek ultrason

Bu fotoğraflarla bebeğinizin ultrason görüntülerini karşılaştırdığınızda, birçok farklılık olduğunun farkındayız; çünkü özellikle hamileliğin son haftalarında, bebeklerin görüntülerinde ciddi farklılık olması doğaldır. Ancak bu görüntüleri bebeğiniz hakkında bir referans olarak alabilirsiniz.

  • 37 haftalık bebek ultrasonunda, bebeğin yüz hatları, ağzının burnunun şekli vb. çok daha net şekilde gözükmektedir.
  • Bebeğiniz tıpkı yenidoğan bir bebek gibi uyuyup uyanmakta, parmağını emmekte ve hatta gülmektedir.
  • Bu hafta muhtemelen bebeğinizi baş aşağı dönmüş bulacaksınız ve bebeğinizin doğuma hazırlandığına şahit olacaksınız.
  • Eğer bebeğiniz hâlâ baş aşağı dönmediyse, bir hafta daha vakti vardır; ancak doktorunuz bebeğinizin duruşunun değiştirilmesi için size tekrar bir randevu verebilir. Böyle bir durumda endişelenmenize gerek yoktur; çünkü baş aşağı dönmeyen inatçı minikler de doğuma kadar doğru pozisyonu alabilmekte ve kolay bir doğum yaşayabilmektedir.

37 Haftalık Gebelikte Bebek Gelişimi

  • 37 haftada bebeğinizin tüm organları ve sistemleri, doğuma kadar erişmesi gereken yeterliliğe ulaşmıştır ve doğum riski yoktur.
  • haftasında doğan bebeğiniz, yenidoğan bir bebeğin yapabildiği tüm hareketleri yapabilmenin yanı sıra kendi boşaltım, sindirim ve solunum sistemini kullanmaya da hazırdır.
  • Artık bebeğinizin doğuma kadar yapması gereken tek şey baş aşağı dönmesi ve uygun doğum pozisyonunu almasıdır.
  • Bebeğiniz, doğum pozisyonu alana kadar cilt altında ve organ çevresinde yağ depolamaya da devam edecektir.

37 Haftalık Gebelikte Anne

haftayla birlikte bebeğiniz anne karnındaki gelişimini tamamladı; ancak sizin vücudunuzdaki değişimler ve semptomlar bitmek bilmiyor. Bebeğinizi kucağınıza almaya sayılı günler kalan bu dönemde, vücudunuzda olması beklenen tüm değişiklikleri ve yaşayacağınız semptomları bir araya getirmeye çalıştık ki siz de yenidoğan bebek gelişimi, doğum çantası hazırlığı gibi ayrıntıları halletmeye yeterli zaman ayırabilin.

Hamileliğin Haftasında Anne Vücudu

  • Bu dönemde bebeğiniz baş aşağı döneceği ve kasıklara ineceği için solunum sisteminiz ve mideniz üzerindeki baskı azalacaktır.
  • Nefes darlığı, çarpıntı ya da mide ekşimesi gibi semptomlarda da azalma olacaktır.
  • Bebeğinizin kasık bölgesine inmesinin kötü yanı ise pelvik kaslarınızda ve idrar kesesinizde baskının artmasıdır.
  • İdrar kesesinde artan baskı nedeniyle sık sık tuvalete çıkma ihtiyacı hissedebilir ya da gülerken ve öksürürken idrarınızı kaçırabilirsiniz. Kegel egzersizleri ile bu şikayetleriniz biraz azalabilir; ancak günlük sıvı tüketiminizi azaltmak bir çözüm değildir ve bebeğinizin sağlığı olumsuz etkilenebilir.
  • Pelvik kaslarınızdaki baskı nedeniyle, ağrılarınızda artış olması ve hareketlerinizin kısıtlanması da gayet olağandır ve endişelenmenizi gerektirecek bir durum yoktur.
  • Hamileliğinizin haftasında doğum belirtilerini dikkatlice gözlemlemeniz ve acil durumlarda doktorunuza başvurmanız ise çok önemlidir.
  • Bu haftadan itibaren ay ay bebek gelişimi, emzirme ve yenidoğan bebek uyku pozisyonları gibi konularda araştırma yapmanız hem doğuma kalan günlerin daha çabuk ve stressiz geçmesini sağlayabilir hem de bebeğiniz dünyaya geldiğinde bakımına hazırlıklı olabilirsiniz.

Gebeliğiniz boyunca gitmeniz gereken kontrolleri kaçırmamak için Sağlık Bakanlığı'nın Doğum Öncesi Bakım Programı'nı takip etmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Sıkça Sorulan Sorular

Anne karnındaki 37 haftalık bebeğin boyu kaç cm’dir?

Gebelikte haftada bebeğin boyu yaklaşık 48 cm’e ulaşmıştır ve orta boy bir karpuz büyüklüğündedir.

Hamilelikte haftadan itibaren doğuma kaç hafta kalır?

3 ya da 4 hafta sonra doğum gerçekleşecek.

37 haftalık bebeğin hâlâ baş aşağı dönmemesi normal midir?

Evet, H-haftaya kadar baş aşağı dönmeyebilir; hatta bazı bebekler daha geç bile baş aşağı dönebilir.

Gebelikte kasık ağrısının artması normal midir?

Doğuma yalaştıkça bebeğinizin kasıklarınıza daha fazla baskı yapması ve ağrıya sebep olması normaldir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir