cerrahi bone takma / 9.Sınıf Meslek Esasları ve Tekniği - ppt indir

Cerrahi Bone Takma

cerrahi bone takma

Cerrahi Bone Kullanımı

Hastaların ve Sağlık Çalışanlarının Sağlığı İçin Cerrahi Bone Kullanımı

Cerrahi bone sağlık çalışanlarının en fazla ihtiyaç duydukları ve en çok tercih ettikleri ürünlerin başında geliyor. Özellikle ameliyata girerken kullanılan cerrahi boneler hem hastanın sağlığı hem de sağlık personelinin sağlığı için önem taşıyor.

Her ne kadar özellikle doktorların kullandığı görülse de sağlık çalışanlarının tamamı cerrahi boneleri kullanabiliyor. Hastaneler ve diğer sağlık kurumları özellikle hasta kişilerin ziyaretçisi olduğu mekanlardır. Dolayısıyla hastalıkların, mikropların en yaygın olduğu alanlardır.

Ameliyat ortamları ise açık yaraların oluşmasından dolayı hastalık yayılması ve kapılması risklerinin daha da arttığı alanlardır. Hasta, gerekli hassasiyet gösterilmezse hemen mikrop kapabilir. Operasyon çok çeşitli yan etkiler doğurabilir. Hatta ölümle neticelenebilir. Bu yüzden sterilizasyona büyük önem verilmelidir. İşte cerrahi boneler hastanın sağlığı açısından ter, saç gibi parçaları muhafaza ederek hastayı etkilemesini önlerler.

Cerrahi Bone Zorunluluğu

Ameliyathanede görev yapacak personeller ameliyat eldiveni olmadan ve cerrahi bone olmadan ameliyata giremezler. Bakanlıkça da zorunlu olan bu uygulamalar, hastanın sağlığı için büyük önem taşır. Ameliyat esnasında sağlık personellerinin saçlarının dökülmeyeceğinin garantisi yoktur. Bu durumda hasta mikrop kapabilir. Aynı şekilde ameliyat esnasında kan sıçraması, herhangi bir sıvı sıçraması olabilir. Bunlar sağlık personellerinin cildiyle temas ettiği taktirde hastalık oluşumuna, mikrop kapmalarına neden olabilir. Bu yüzden personellerin cerrahi bone ve diğer ekipmanları eksiksiz giymeleri gerekir.

En Kaliteli Cerrahi Bone Modelleri

Ameliyat esnasında sağlık çalışanlarının kıyafetlerinin ve ekipmanlarının son derece kullanışlı olması gerekir. Hareket kabiliyetlerini kısıtlamaması şarttır. Bu yüzden cerrahi bone yumuşak ve hafif olmalıdır. Tam koruma sağlaması için başın tamamını kapatacak şekilde dizayn edilmelidir. İşte firmamız engin tecrübesi ve uzmanlığıyla en kaliteli cerrahi boneleri tercihe sunmakta, zarif, estetik ve şık bonelerle sağlık çalışanlarının cerrahi operasyonlar esnasında rahat etmesini sağlamaktadır.

Özel kumaştan üretilen modellerimiz teri emer ve terlemeyi azaltır. Kapalı birimlerde ve yaz aylarında dahi çok rahat kullanım sunar. Çok hafif ve ince bir dokusu olduğu için hiçbir rahatsızlık vermez. Temizlenmesi kolaydır. Farklı renk ve desen seçenekleriyle her zevke hitap eder zenginliktedir.

Birbirinden farklı bone modellerini görmek isterseniz; burada

Cerrahi Bone

Bone kullanımı farklı alanlarda ve farklı iş kollarında birbirinden farklı amaçlar için kullanılabilmektedir. Yüzücüler tarafından kullanılan boneler yumuşak plastiklerden oluşmaktadır. Yüzme anında saçların su içerisinde hareketi nedeniyle sporcuların hareketlerinin kısıtlanması ve klorlu suda uzun zaman geçirmek nedeniyle kafa derisinde sağlık sorunları olmaması nedeniyle kullanılan boneler inşaat alanlarında sert plastik kullanılarak üretilmektedir. İnşaat alanlarında yüksek katlardan düşebilecek moloz, taş veya demir parçalarının kafaya isabet etme durumlarında ciddi sağlık sorunlarına neden olmaması adına sert plastikten üretilen bone ve kasketler kullanılmaktadır. Bone kullanımları temelde kullanıcılarının sağlıklarını amaçlayan ve sağlık sorunlarının önüne geçmek için kullanılmaktadır. Farklı alanlarda kullanılan boneler sağlık sektöründe yine sağlık ve hijyeni sağlamak amacıyla kullanmaktadır. Gün içerisinde çok sayıda insanın ziyaret ettiği hastanelerde mikrop ve virüslerin yayılma hızlarının yüksek olması nedeniyle bulaşıcılığı azaltmak adına boneler kullanılabildiği gibi ameliyata giren cerrahların ter ve saç gibi etkenleri düşünmeden, dikkati dağılmadan ve yeni sorunların oluşmasına izin vermemek adına kullanılmaktadır. Cerrahi veya medikal boneler cerrahların ameliyat sırasında terlemelerini emecek, açık yaranın üzerine saç veya kıl dökülmesini engelleyecek ve hijyeni sağlamak nedeniyle kullanılmaktadır. Boneler hastanelerin yönetmelikleri gereği zorunlu tutulmaktadır. Ameliyat anında kullanılması zorunlu olan aksesuarlardan sadece birisi olan boneler farklı modelleri ve farklı tasarımları ile cerrah, doktor, hemşire ve sağlık personellerinin tarzlarına uygun şekillerde üretilmekte ve satışa sunulmaktadır. Farklı kaliteler, desenler, tasarımlar ve renklerde imal edilen boneler temel amaç olarak sağlığı ön planda tutmaktadır.

Tedbir Amaçlı Cerrahi Bone

Tedbir Amaçlı Cerrahi Bone

Cerrahi boneler hastane ortamlarında kullanılan doktor, hemşire ve diğer hastane görevlileri tarafından saçlara takılan bir aksesuardır. Hastane ortamları gerek kullanım gerekse çok sayıda ziyaretçinin olması nedeniyle mikropların hızla yayılabildiği ve sağlık sorunlarının olduğu ortamlardır. Cerrahi bone ameliyatlarda doktorlar tarafından takılması zorunlu olduğu gibi talep edilmesi durumunda hastane içerisinde de kullanılabilmektedir. Hem çalışanların hem de hasta sağlığının korunmasının esas amaç olduğu hastanelerde sağlık çalışanları tarafından en fazla kullanılan aksesuar olan cerrahi boneler farklı modeller ve desenler ile satışa sunulmaktadır. Cerrahi bone çeşitleri cinsiyet başta olmak üzere pek çok konuda farklılıklar gösterebilmektedir. Kadınlar için daha uzun ve geniş olarak tasarlanan ürünler erkekler için daha kısa şekillerde tasarlanmaktadır. Cerrahi boneler özellikle ameliyat esnasında doktorların ter ve saçlarının açık yara ile temasının engellenmesi için kullanılmaktadır. Ameliyat sırasında kullanılan önlük, eldiven, siperlik ve gözlüklere ek olarak bonelerin kullanılması da son derece yaygındır. Hastane yönetimleri tarafından ameliyat esnalarında kullanılması zorunlu olan boneler tasarımları ve fiyatları ile çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Tasarım olarak bağcıklı olabildikleri gibi lastikli olarak da üretilen boneler farklı cerrahların tarzlarını yansıtmak için kullanmalarına da olanak sağlamaktadır. Hastane ekipmanları içerisinde en sık kullanılan ürünler olan boneler kadın ve erkek cerrahlarda sadece saç ve terin damlama ve dökülmelerini engellemek için değil her türlü sağlık sorunu nedeniyle hastanelere gelen hastaların, hastane ortamının ve diğer nedenlerden dolayı virüs ve mikropların yayılmalarını da azaltmaktadır. Boneler uzun süreli kullanımlar için özel kumaşlardan üretilebildikleri gibi aynı zamanda tek kullanımlık olarak da satışa sunulmaktadır. Genel olarak standart tasarımlı olan boneler tek kullanımlık olarak dikkat çekerken desenli ve farklı renklere sahip özel kumaştan yapılan boneler yıkayarak tekrar kullanmaya olanak sağlamaktadır. Tek kullanımlık boneler günlük veya ameliyat sonrasında çöpe atılması gereken ürünler olurken çok kullanım imkanı sunan boneler kullanım sıklığına göre yıkanarak veya dezenfekte edilerek defalarca kullanılabilmektedir. Tek kullanımlık ve tekrar kullanılabilen bonelerin fiyatları da bu konular nedeniyle farklıklar göstermektedir. Bonelerin fiyatları üretildiği malzeme, renk, tasarım, desen ve diğer konular nedeniyle geniş bir skalaya sahiptir. Ayrıca; Büyük boy cerrahi bone ve cerrahi bone ölçülerine Trendyol üzerinden göz atabilirsiniz.

Sağlıkçılar için Cerrahi Bone Kullanımı

Sağlıkçılar için Cerrahi Bone Kullanımı

Cerrahi bone kullanımları ürünler yapısal olarak farklılıklar gösterse de temelde aynı şekilde kullanılmaktadır. Cerrahi boneler, alnın neredeyse tamamının kapatacağı şekilde tutulduktan sonra saçlar içine alınır ve ipleri yardımı ile başa sabitlenir. Lastikli bonelerde aynı şekilde yapılabildiği gibi alın bölgesine özel olarak eklenen lastikler kayma ihtimallerini de azaltacaktır. Cerrahi bone erkek kullanıcıları için daha kısa ve sıkıdır. Saçların kısa olması nedeniyle alın bölgesine sabitlendikten sonra bağlanabilmektedir. Kadınlar ve erkekler için üretilen tek kullanımlık cerrahi bone genel olarak standart renklerde ve lastikli olmaktadır. Günlük kullanıma uygun olan bu ürünlerin iş bittiğinde çöpe veya atık bölümlerine atılmaları gerekmektedir. Kadınlar için üretilen cerrahi boneler daha esnek yapıda olduğu gibi aynı zamanda uzun saçlar nedeniyle daha uzun üretilmektedir. Erkeklerde ki kullanımda olduğu gibi alın bölgesine sabitlenen bölüm sonrasında saçların bonenin içine tam gireceği şekilde bağlama işlemi yapılabilir. Cerrahi boneler pek çok konuda doktorlara yardımcı olmaktadır. Ciddi bir ameliyat sırasında terin bone tarafından çekilmesi ile dikkat dağınıklarını engelleyebildiği gibi aynı zamanda açık yaranın üzerine herhangi bir saç ve kılın düşmesine de engel olmaktadır. İnsan saç ve kılı vücutta salgılanan maddeler tarafından eritilemediği için ameliyat sonrasında hastanın hayatında önemli sorunlar çıkarabilmektedir. Uzun süreler başta olan bonelerin cerrah, doktor ve hemşirelerde sağlık sorunlarına yol açmaması için özel olarak üretilmesi gerekmektedir. Ürünlerin kullanımlarında bağcık veya lastiklerin fazla sıkılmaması tavsiye edilmektedir. Ürünlerin kaymaz kumaştan üretilmesi nedeniyle kafadan kaymaması amaçlanırken ürün kullanıcılarının ürünlerin temizliklerine dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarılar yapılmaktadır. Cerrahi bone kullanımlarında genel olarak lastikli ürünler tercih edilmektedir. Bağcıkların çözülme ihtimallerine karşı ürünlerini lastikli alan cerrahlar aynı zamanda bağcıklı boneleri de tercih edebilmektedir. Lastikli boneler bağcıklı boneye oranla daha rahat denilmesine karşın kullanıcıların bone kullanımının süresi ve bulunulan ortama göre seçmeleri gerekmektedir. Mikrop ve virüslerin yoğun olduğu bölümlerde bonelerin kullanımlarına dikkat edilmesi ve daha sıkı bağlanması gerekmektedir. Bone kullanımları ameliyat dışında da kullanılabiliyor. Doktor, hemşire ve diğer sağlık personelinin bulaşıcı hastalıklar nedeniyle mikrop ve virüs yayılma hızını azaltmak adına bone kullanılabiliyor. Cerrahide bone, saç ve terin olumsuz etkilerini azaltmak için kullanılabilirken diğer personelin bone kullanımı bulaşıcı hastalıklardan daha az etkilenebilmek için tercih edilir.

Boneler tasarımları ve kullanım nedenleri itibariyle özel aşamalardan geçirilmektedir. Tasarlanan bonelerin uzun kullanımları olması nedeniyle rahat olması gerekmektedir. Saatler süren ameliyatlarda sürekli bone değişimi yapamayacak cerrahlar için özel olarak rahat ve yumuşak tasarlanan boneler aynı zamanda hareketleri de kısıtlamamalıdır. Görüş alanını engellemeyen ve hareket kısıtlamayan bonelerin üretimlerinin zorunlu olması nedeniyle rahat ve yumuşaklığa ek olarak hareket kısıtlama özelliklerine dikkat edilmesi gerekmektedir. Cerrahi bone kalıbı farklı olarak ayarlanabilmelidir. Üretilen boneler standartlara göre üretilmelerine karşın esnek yapıları nedeniyle kafa yapılarına uygun olarak şekillenebilmektedir. Kullanılan bone kumaşları da son derece önemli olan bir diğer konudur. Cerrahi bone kumaşı kaymaz olmak zorunda olduğu gibi aynı zamanda yıkanabilir ve kir tutmaz özelliklerine sahip olmaktadır. Ameliyat sırasında eğilmek zorunda olan cerrahların başlarındaki bonelerin kaymaz yapıda olması ve sabit durması gerekmektedir. Önemli ameliyatlarda bonenin düzeltilmek zorunda olmadan kafada saatlerce sabit durması gerekmektedir. Tek kullanımlık cerrahi bonelere ek olarak yıkanabilir olan ve uzun süreler kullanılabilen modellerde bulunmaktadır. Sürekli tek kullanımlık cerrahi bone kullanmak istemeyen cerrah ve doktorlar tarafından tercih edilen boneler kir tutmaz özelliği ile de ameliyat sırasında yaşanabilecek sıçrama ve sorunlarda kolay temizlenmek zorundadır. Sadece su ile temizlenebilen boneler cerrahlar tarafından sıklıkla tercih edilirken yıkanabilir ve kir tutmaz bonelerin en fazla 2 günlük kullanımlar sonrasında temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi gerekmektedir. Farklı markalar aynı yapısal özelliklere sahip olsa da değişik tasarımlar ve kumaş çeşitleri ile ürünleri kullanıcılara sunmaktadır. Hastane ortamlarında son derece işlevsel ve gerekli olan boneler hastane çalışanları tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Cerrahi bone adı altında satışa sunulan ürünler doktorlar, hemşireler hatta hastane personelleri tarafından tercih edilmektedir. Terlemeyi engellediği gibi saçların virüs ve mikroplardan etkilemesini de en aza indirmektedir. Koruma amaçlı kullanılan boneleri seçerken kullanılan kumaş, kumaş kalitesi, boyutlar ve kişiye göre değişen desen ve tarzlar seçilmelidir. Koruma olarak son derece kullanışlı olan cerrahi boneler aynı zamanda ergonomik olmak zorundadır. Sağlık koruma amacıyla üretilen ürünlerin kullanıcıların sağlıklarına etki etmemesi için özellikle hava alan yapılarda olması gerekir. Uzun saatler hava almayan saçlarda dökülme yaşanmaması için hava alabilen kumaşların kullanılması nedeniyle tam koruma sağlayan boneler hastanın sağlığını koruduğu kadar kullanıcısının da sağlığını korumak zorundadır. Kullanımda rahatlık sağlayan ürünler baş ve saç sağlığına ciddi anlamda koruma sağlamaktadır. Bone nedeniyle kafanın hava almadığı durumlarda kullanıcıların saç dökülmesi, deri döküntüleri ve deri hastalıklarına yakalanabilecekleri bilinmesi nedeniyle üretilen malzemelerin standartları gerekli kurumlar tarafından belirlenmiştir. Sadece ameliyat esnasında değil gün boyu bone kullanan sağlıkçıların sağlıklarına dikkat etmek adına hava alabilen kumaşların tercih edilmesi gerekmektedir.

Farklı Şekillerde Cerrahi Bone Modelleri

Farklı Şekillerde Cerrahi Bone Modelleri

Cerrahlar ve hemşireler için farklı tasarımlara sahip olan çok sayıda bone bulunmaktadır. Cerrahi Bonelerin geniş tasarım ve modelleri ile sayısız varyasyonu bulunmaktadır. Kadınlar ve erkekler için farklı modellerde üretilen bonelere ek olarak tesettürlü doktor, cerrah, hemşire ve sağlık çalışanları içinde özel boneler bulunmaktadır. Tesettür medikal bone adı altında toplanan boneler tesettürlü kadınlar için özel olarak tasarlanmaktadır. Kadın ve erkekler için farklı tasarlanan boneler aynı amaca hitap etmektedir. Tesettürlü bonelerde aynı şekilde rahatlık, yıkanabilir ve leke tutmaz özellikleri ile üretilmektedir. Tasarım cerrahi bone cerrahlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Kişiye özel cerrahi bone göreve başlayan yeni cerrahlar tarafından çokça tercih edilmektedir. Modeller arasında en fazla kullanılan renkli cerrahi bone olmaktadır. Standart olarak beyaz cerrahi bone, mavi cerrahi bone ve kırmızı cerrahi bone kullanılırken ayrıca diğer renklerde çok sayıda sağlıkçı tarafından kullanılmaktadır. Ayrıca Cerrahi bonelerde lacivert cerrahi bone, yeşil cerrahi bone, bordo cerrahi bone, mor cerrahi bone ve pembe cerrahi bone kullanılan diğer renkler arasındadır. Cerrahi boneler arasında ayrıca Pamuklu cerrahi bone, kumaş cerrahi bone, kalp ritimli cerrahi bone, kamuflaj cerrahi bone, düğmeli cerrahi bone, kuru kafa cerrahi bone, lastikli cerrahi bone ve likralı cerrahi bone sıklıkla tercih edilen modeller arasındadır. Kumaş cerrahi boneler tercih edilen modeller arasında dikkat çekmektedir. Özellikle kaymaz kumaşlardan üretilen cerrahi boneler beğeni toplarken her cerrah, doktor, hemşire veya sağlık çalışanı kendi tarzlarına uygun olarak cerrahi bone alışverişi yapmaktadır. Son zamanlarda çoğu marka özel olarak takımların amblemlerini üzerinden barındıran cerrahi boneler üretmektedir. Fenerbahçe cerrahi bone, Galatasaray cerrahi bone, Beşiktaş cerrahi bone, Trabzonspor cerrahi bone ve Türk bayraklı cerrahi boneler satışa sunulmaktadır. Farklı tasarımlara ek olarak aynı zamanda isteyen kişiler kendi cerrahi bonelerini tasarlayabilmektedir. İsimli cerrahi bone ürünlerin kullanılmadığı durumlarda kaybolma ihtimallerini sıfıra indirmektedir. İsimli cerrahi boneler ağırlıklı olarak yıkanabilir ve leke tutmaz bone kullanan cerrahlar tarafından tercih edilmektedir. Tek bir bone kullanan cerrahlar kaybolma durumlarının önüne geçebilmek için bonelerine isimlerini yazdırmaktadır. Desenli modellerde sıklıkla tercih edilenler arasında yer almaktadır. Farklı desenlere sahip cerrahi boneler kullanıcıların tarzına uygun olarak şekillenmektedir. Doktorluk nedeniyle kalp ritimli cerrahi bone kullanılırken aynı zamanda farklı her türlü farklı desen ve her türlü objenin eklenebildiği bonelerde tercih edilmektedir. Bone modelleri farklı firmalar tarafından sağlandığı için ürünlerin fiyatlandırmaları da firmalar tarafından belirlenmektedir. Her firma gerekli görüşmeler ve fiyatlandırmalar sonucunda cerrahi boneleri satışa sunmaları nedeniyle geniş bir fiyatlandırma ve geniş bir modelleme bulunmaktadır.

Cerrahi bone fiyatlandırması çok farklı konulara göre değişiklik göstermektedir. Cerrahi boneler tek kullanımlık ve uzun süreli kullanımlara göre farklı fiyatlandırmalara tabi tutulurken renkler, desenler ve özel tasarımlar konusunda da farklı fiyatlandırmaların uygulandığı bilinmektedir. Standart renkte satılan cerrahi boneler daha uygun fiyatlarla satılmalarına karşın tek kullanımlık cerrahi bonelerde uygun fiyatlarda satılmaktadır. Tek kullanımlık boneler en uygun fiyatlı bone çeşitleri olurken standart renklerde olan cerrahi bonelerin fiyatları da üretici firmaya göre değişiklik göstermektedir. Tasarım ürünleri olan desenli ürünler üretici firmada değişiklik gösterdiği gibi aynı zamanda üzerinde bulunan desenlere göre de farklı ücretlerde satışa sunulmaktadır. Tasarımlarını tamamı ile özel olarak yapmak isteyen kişiler cerrahi bone fiyatlandırmaları geniş bir yelpazededir. Kumaş tipi ve kumaş kalitesine göre de değişiklik gösteren medikal cerrahi bone tüm bu tasarım, renk ve desenlere ek olarak aynı zamanda ölçü ve kalıplarına göre de değişiklikler göstermektedir. Geniş cerrahi bone fiyatlandırma olarak daha fazla kumaş, ip ve ölçülerde olduğu için fiyatları değişiklik gösterebilmektedir. Kullanılan kumaş kalitesi ürünlerin fiyatında önemli rol oynarken daha kaliteli kumaşlardan imal edilen cerrahi bonelerin fiyatları farklılık göstermektedir. Hava alan ve koku yapmayan cerrahi bonelerde kullanılan kumaşlar kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Ayrıca lastikli ve bağcıklı bone fiyatlarında da farklılıklar bulunmaktadır. Lastikli boneler daha uygun olarak nitelendirilebilirken bağcıklı olan boneler gerek tasarımları gerekse bağcıkları nedeniyle fiyat değişiklikleri yaşamaktadır. Kumaş kalitesi standart olarak belirlenen bir husus olurken daha kaliteli ürünler ile imal edilen ürünler desenli oldukları takdirde normalden daha farklı fiyatlar ile satılmaktadır. Öte yandan özel tasarım kumaşlar ve isim etiketleri fiyatları farklı yönlerde etkilemektedir. Sağlık sektörünün önemli bir parçası olan boneler medikal eldiven, önlükler ve siperliklerden daha sık kullanıldıkları için sürekli değişiklik gerektirmektedir. Bone kullanımları zorunlu bir ihtiyaç olmasına rağmen şıklığı ön planda tutan kullanıcılar tarzlarına uygun biçimlerde boneleri araştırmaktadır. Kamuflaj, Türk bayrağı, kalp ritmi boneler cerrahlar arasında standart haline gelen ürünler olmaktadır. Bu tip desenler ve standartlaşan ürünlerde kumaş kalitesi, tek kullanımlık veya yıkanabilir olabilme özellikleri fiyat farklılıkları yaratmaktadır. Ürünlerin kaliteleri standart haline gelirken daha kaliteli ürünlerin fiyatlandırmaları değişiklik göstermektedir. Ürünlerin fiyatlandırmalarında çok sayıda etken bulunurken fiyatlandırmada en önemli konu kumaş kalitesidir. Daha sıkı olmasına rağmen esnek olan ve hava alabilen kumaşlar diğer modeller ve ürünlere göre daha fazla tercih edilirken aynı zamanda fiyatlandırmaları da kaliteleri ile doğru orantılı olmaktadır.

Bone Giyme

Cerrahi müdahale sırasında saçlardan oluşacak döküntülerden ve sıçrayacak partiküllerden hastanın korunması için bone veya kep kullanılır.



Maske Takma

Solunumla bulaşan patojen mikroorganizmalarla enfekte olduğu bilinen hastaların bakımında ve cerrahi müdahaleye yardımcı olurken tek kullanımlık cerrahi maske kullanılır. Maskeler; kâğıt, bez, köpük veya sentetik materyallerden yapılmış olabilir. Maske, tekniğine uygun takılır ve çıkarılır.

Steril Gömlek Giyme ve Çıkarma

Steril gömlek, bir bariyer oluşturarak mikroorganizmaların ciltten ve giysilerden cerrahi uygulama yapılacak bölgeye ulaşmasını engellemek, hastayı ve cerrahi ekip üyelerini çapraz enfeksiyondan korumak amacıyla kullanılan, kumaş ya da tek kullanımlık malzemeden yapılmış gömlektir.

Steril Eldiven Giyme ve Çıkarma

Sağlık personeli; elinde kesik, çizik ve çatlaklar olduğunda ve rutin işlemler sırasında, kendi can güvenliğini sağlamak amacıyla eldiven giymeye özen gösterir.

Eldiven, çapraz bulaşmaları (sağlık personelinin elinden hastalara veya steril malzemelere, hastadan sağlık personeline ya da sağlık personelinin eliyle hastadan hastaya ) önlemek için giyilir. Bu nedenle eldivenleri tanımamız ve nasıl giyildiğini bilmemiz gerekir.

Steril eldiven, naylon eldiven, nonsteril eldiven olmak üzere üç çeşit eldiven vardır.

Steril eldiven; lateks içeren ve içermeyen, cerrahi aseptik kurallar çerçevesinde yapılacak işlemlerde kullanılan eldiven çeşididir. Steril eldiven sağ ve sol ele uyumlu olarak bulunur. Eldivenin ele daha iyi uyması için başparmak biraz içeri doğru kaydırılmıştır. İçi ve dışı steril ve bir çift olarak ambalajlarda bulunur. Boyutları, 7&#;den başlayıp yarım numara artarak 8 &#;&#; ye kadardır. Steril eldiven tekniğine uygun giyilir ve çıkarılır.

Naylon eldiven; ince, genellikle yarı şeffaf naylondan yapılmıştır. Zorlanma olmayan işlerde, ellerin temiz kalması için kullanılır.

Eldiven, ele tam oturmadığı için ince işlerin yapılmasına olanak vermez. Daha çok gıda sektöründe bulaşmanın engellenmesi için kullanılır.

Nonsteril eldiven; steril olmayan, (nonsteril) çoklu ambalajlarda kullanıma sunulur. Sağ ve sol çiftlerden her ikisi de birbirinden farksızdır. Ele oturduğu için rahatlıkla pek çok amaçla kullanılır.

Nonsteril eldiven giyme ve çıkarma

Eldiven kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalar

*Steril ortamlarda yapılması gereken işlemler (cerrahi operasyonlar, üriner kateterizasyon vb.) dışında, steril eldiven kullanmaya gerek yoktur

*Vücut sıvıları, kontamine materyal ve yüzeyler, mukozalar ve zedelenmiş deri ile temastan önce eldiven giyilir.

*Sağlık çalışanının deri bütünlüğü bozulmuş ise eldiven giyilir.

*Bir hasta ile ilgili işlem bittikten sonra eldivenler hemen çıkarılır, tıbbi atık torbasına atılır.

*Aynı eldiven, başka bir hasta için kullanılmaz.

*Eldivenler yıkanmaz.

*Eldiven bulaşma riskini tamamen ortadan kaldırmaz.

*Eldiven giymeden önce ve eldiveni çıkardıktan sonra eller mutlaka yıkanır.

*Bulaşma riskinin fazla olduğu durumlarda, çift eldiven giyilir.

* Hastadan bir başka hastaya geçerken ayrıca aynı hastanın kontamine bölgesiyle temastan sonra başka bir bölgeye temas etmeden önce eldiven mutlaka değiştirilir.

* Aynı eldivenle asla iki farklı girişimde bulunulmaz.

Steril Paket ve Bohça Açma

Steril paket ve bohça, tekniğine uygun olarak açılır. Böylelikle steril paket ve bohçanın sterilliği bozulmaz.

Steril paket ve bohça açmada dikkat edilecek noktalar

* Steril bir paketin dışının steril olmadığını unutmayınız.

* Steril malzeme paketinin yırtık olup olmadığı kontrol edilir.

*Steril malzeme paketinin ıslak olup olmadığı kontrol edilir.

*Steril malzeme paketinin son kullanma tarihi kontrol edilir.

* Paket üzerinde sterilizasyon işlemine tabi tutulduğunu gösteren maruziyet bantları (indikatörlü etiketler) kontrol edilir.

* Paketi kesinlikle yırtarak açmayınız.

*Steril malzemeyi, steril giyinen birisi için açıyorsanız açtığınız paketin içindeki malzemeyi almasını bekleyiniz, paketin içine dokunmayınız.

*Steril paket veya bohça bir yere konularak açılacak ise zemin kuru, boş, bel seviyesinden yüksekte ve düz olmalıdır.

                               a) steril edilmemiş paket            b)steril edilmiş paket(renklere dikkat)

KONU VİDEOLARI

Steril Eldivn Giyme

Steril Önlük Giyme



Sağlık Personellerine Cerrahi Bone

Sağlık personellerine cerrahi bone ihtiyacı süreklilik arz eden bir durumdur. Özellikle ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinde görev yapan hemşire, doktor gibi hastane personelleri sürekli olarak kullanmaktadır. Bu kullanım arzına göre bizlerde hem rahat hem de farklı tasarımlarıyla birlikte görünüşünüze desen katıyoruz. Çizgi Medikal cerrahi bone ürünleri iş hayatınıza renklilik katarken, likralı olma özelliği ile esneklik ve rahat çalışma koşulları sağlıyor.

Cerrahi Bone

Cerrahi bone sağlık çalışanları tarafından ihtiyaç duyulmaktadır. Ambulanslarda görev yapan acil tıp teknisyenleri, ameliyathane görevlileri ve yoğun bakım uzmanlıkları gibi sterilizasyonun önemli olduğu alanda tercih edilmektedir. Ayrıca ameliyathane gibi operasyon alanlarında tüm çalışanların cerrahi boneleri takması zorunluluğu bulunmaktadır. Rahat ve esnek Çizgi Medikal ürünleri sayesinde zorunluluğu ortadan kaldırarak, konforlu bir çalışma imkanını siz değerli sağlık personellerimize sunuyoruz. Uzun saçlı sağlık çalışanları için likralı boneler ve lastikli bone çeşitlerimize göz atmayı unutmayınız.

En Kaliteli Cerrahi Boneler

En kaliteli cerrahi boneler sanılanın aksine en pahalı olanları değil, en uygun koşullarda ve en uygun malzeme ile üretilendir. Ürünlerimizin üretiminde kullanılan kaliteli kumaş sayesinde en sıcak ortamlarda bile terleme yaratmayacak ve saçlarınıza hava aldıracaktır.

Son güncellenen, en çok satan desenli bone stokları için tıklayınız.

Desenli Cerrahi Bone

Desenli bone modellerimiz sürekli olarak güncellenerek mağazalarımız ve online e-ticaret sitelerimizde satışa sunulmaktadır. Mağazamız içerisinde tüm sağlık personellerine hitap eden ürünleri rahatlıkla bulabilirsiniz. Desenli bonelerimizin yanında özel tasarım önlük ve diğer ekipmanlara rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

En Kaliteli Bone Modelleri Çizgi Medikal Com’da

Çizgi medikal, sağlık kuruluşlarının ve personellerinin tüm ihtiyaçlarını karşılamak adına kurulmuştur. Gerek online e-ticaret sitemiz, gerekse yerel mağazamız ile tüm sağlık çalışanlarına hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz. Doktor, hemşire başta olmak üzere tüm sağlık çalışanları gruplarının tercih edebileceği en kaliteli ve en güzel cerrahi boneleri sitemiz aracılığıyla temin edebilirsiniz.

Tarafımızdan vereceğiniz siparişler en kısa sürede kargo birimlerine ulaştırılarak adresinize gönderimi sağlanacaktır. Firmamız üzerinden güvenle alışverişlerinizi yapabilirsiniz. Medikal forma, önlük, bone, terlik gibi yüzlerce medikal giyim ürünlerini en uygun fiyat stratejisi ile sitemizde bulabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir