istanbul 1 köprüden hangi araçlar geçebilir / İstanbul'da Köprüleri Kullanabilecek Araç Sınıfları

Istanbul 1 Köprüden Hangi Araçlar Geçebilir

istanbul 1 köprüden hangi araçlar geçebilir

15 Temmuz Şehitler Köprüsü‘nden geçebilecek araçlar, dingil mesafesi 3.20 altında olan panelvan, kamyonet dışında kalan 1. Sınıf tüm araçlar. İETT otobüsleri, taksi ve dolmuşlar da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü‘nü kullanabiliyor.

  • 1. Sınıf araçların tamamı Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden geçebilir. (1.Sınıf araçlar aks aralığı 3.2 metrenin altında olan araçlardır. Örneğin : otomobil, jeep..) Van, minibus, panelvan, kamyonet gibi 2.sınıf araçlar Fatih Sultan Mehmet köprüsünden geçebilir. (Aks aralığı 3.2 metrenin üstünde olan araçlar 2. Sınıf araçlar olarak adlandırılır.)

Contents

Fiat Doblo 15 Temmuz köprüsünden geçer mi?

UKOME kararı varmış. Kararda değişiklik yapılarak, 1. sınıfa giren taksi ve doblo araçlar, 15 Temmuz köprüsünden geçebilecek” dedi.

15 Temmuz Köprüsü kamyonet geçebilir mi?

Azami yüklü ağırlığı 0,75 tonu geçmeyen hafif römorklu araçlar hariç, sürücü ve yanındaki oturma yerleri dışında başka oturma yeri de bulunabilen, sürücü bölümü gövdeyle bitişik olan Panelvan kamyonetler 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ‘nü kullanabilecek.

1 inci köprüden hangi araçlar geçebilir?

UKOME’nin aldığı karara göre, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden 1. sınıf araçlar ile yolcu taşımasında kullanılan M1 ve M2 sınıfı ile N1 sınıfı kategorisindeki minibüs tipi olan ve yük taşıyamayan Panelvan kamyonetlerden oluşan 2. sınıf araçlar, turizm, personel ve okul için kullanılan tüm servis araçları, toplu taşıma

Pikaplar 1 köprüden geçer mi?

Daha önce köprüyü kullandığı için ceza kesilen panelvan ve kamyonetler de artık 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ‘nden geçebilecek. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ‘nden ise 1. ve 2. sınıf araçların yanı sıra tüm servis araçları, toplu taşıma araçları kamu kurum ve kuruluşlarının resmi plakalı araçları geçebilecek.

Fiat Doblo HGS kaçıncı sınıf?

PTT den bunlar ticari olduğu için 2. sinif kategorisine giriyor dedi.

15 Temmuz ile köprüsünden hangi araçlar geçebilir?

– 15 Temmuz Şehitler Köprüsünü; 1. Sınıf araçlar, Tüm yolcu servis araçları, (Turizm, Personel, Okul vb.) Toplu Taşıma Araçları (IETT ve Halk Otobüsü, Otobüs A.Ş. vb. Taksi dolmuş) ve N1 Sınıfı acil yardım ambulansı ve Acil Sağlık Araçları kullanabileceklerdir.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü kamyonet cezası ne kadar?

Sözcü’nün haberine göre, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ‘nde geçişi yasak olan binlerce araç sahibi 31 Mart yerel şeçimleri sonrası trafik cezaları ile karşılaşıyor. Aks aralığı belli bir uzunluğun üstünde olan ve ruhsatlarında 1. sınıf kamyonet yazan araçlara her geçiş için 1.132 lira ceza kesiliyor.

1 ve 2. sınıf araçlar hangileri?

Köprü ve otoyollardan geçişte kullanılan HGS ve OGS almak için araç sınıfları önem arzediyor. 1. sınıf araç kategorisinde otomobiller bulunurken, 2. sınıf araç minibüs, 3. sınıf araç, otobüs, 4. sınıf araç kamyon 5. sınıf araç tır, 6. sınıf araç motosiklettir.

Kamyonetler hangi köprüden geçer 2021?

Tüm araçlar Yavuz Sultan Selim Köprüsü ‘nden geçebilecek. Diğer köprülerden geçişlerine izin verilmeyen ağır tonajlı araçlar, kamyonet ve kamyon geçişleri de bu köprüden yapılacak.

1. Sınıf araçlar nelerdir?

1 – Sınıf Araç: AKS aralığı-dingil mesafesi; 3.20 metre altında olan araçlar, 1. sınıf araç olarak nitelendirilir. Otomobiller bu sınıfta bulunur.

Köprü geçiş ücreti hangi yönde alınıyor?

”İKİ YÖNLÜ OLARAK DEĞİŞTİRİLMİŞTİR” Boğaz Köprülerinde tek yön otomobil geçiş ücreti 8,25 TL olarak belirlenmiştir” denildi. 2022 yılı itibariyle, araç sahipleri geçiş ücreti tek yön yerine çift yönlü olacak ve araç sahipleri toplam 16.50 lira ödeyecek.

1 inci köprü hangisi?

15 Temmuz Şehitler Köprüsü, eski adıyla Boğaziçi Köprüsü ya da boğaza inşa edilen ilk köprü olmasına atıfla halk arasında Birinci Köprü; Karadeniz ile Marmara Denizini birbirine bağlayan İstanbul Boğazı üzerinde yer alan üç asma köprüden biri ve ilkidir.

Dacia Logan 1 köprüden geçer mi?

Logan MVC ruhsatta kamyonet olarak geçse de neticede bir SW. Polis durdurmadığı sürece (ki hiç bir polisin bir SW’yi durduracağına ihtimal vermiyorum) köprü geçişinde bir mahsur yok. Kimseyi uygunsuz araçla 1. köprüden geçmeye yönlendirme gibi bir amacım yok.

Mercedes Vito 1 köprüden geçer mi?

Mercedes Benz hafif ticari araçları, ufak işletmelerin en fazla kullandığı araçların başında bulunuyor. Ancak Mercedes Vito Panel aracı 1.sınıf ve 2.sınıf araçlar arasında yer aldığı için aks aralığı 3.2 metrenin altında. Sonuç olarak da köprüden geçerken herhangi bir ceza almanız söz konusu olamaz.

50cc motor köprüden geçer mi?

Cevap; Tabi ki 50 cc ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinden geçebilirsiniz, bunun için herhangi bir yasal engel yok. Ayrıca ogs-kgs cihazınız olmasa da köprüden geçebilirsiniz, ancak 15 gün içinde abone olursanız plakanıza herhangi bir ceza yazılmayacaktır.


İstanbul içinde araç kullananların özellikle panelvan kamyonet ve minibüs kullanan sürücülerin en çok merak ettiği konuların başında hangi köprüleri kullanabileceği gelmektedir. Bununla ilgili en çok kafa karışıklığı kamyonet aracı olanlar yaşamaktadır.

Konu ile ilgili 16.05.2019 tarihli ve 2019/5-1 sayılı İstanbul UKOME kararında İstanbul ili için Anadolu ve Avrupa’yı birbirine bağlayan köprüleri kullanabilecek araç sınıfları kesin olarak belirlenmiştir. İlgili karar ile 15 Temmuz Şehitler köprüsü üzerinden 1. Sınıf araçlar, 2. Sınıf araçlar yani Yolcu taşımasında kullanılan M1 ve M2 sınıfı ile (N1 Sınıfı kategorisinde ki Minibüs tipi olan ve yük taşımayan panelvan kamyonetler dahil) geçiş yapabilir denmektedir. Ayrıca Sürücü ve yanında ki oturma yerleri dışında başka oturma yerleri de bulunabilen, sürücü bölümü gövde ile birleşik olan panelvan tipi kamyonetlere (Minibüs tipi olan ve yük taşımayan kamyonetler) 15 Temmuz Şehitler Köprüsünü yani 1. köprüyü kullanabileceği yer almaktadır.

Kanuna bakar isek 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda Tanımlar bölümü Madde 3 açıklandığı üzere Panelvan; Azami yüklü ağırlığı 3.500 kilogramı geçmeyen ve yük taşımak için imal edilmiş motorlu taşıttır. Sürücü ve yanındaki oturma yerleri dışında başka oturma yeri de bulunabilen, sürücü bölümü gövde ile birleşik kamyonetlere panelvan denir) ibaresi yer alır.

Buradan anlaşılacağı üzere eğer aracınız yandan camlı çift sıra koltuklu N1 sınıfı kamyonet ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsünden geçebilecektir. Aracın kullanım amacının ticari yada hususi olması hiçbirşey farketmemektedir. Köprüleri kullanmada sadece araçların teknik ruhsat özellikleri yer almaktadır. 

Köprü Geçiş tablosu

Kişisel olarak karşılaştığım ve sorulan araçlardan bazıları MERCEDES X KLASSE  AÇIK KASA araç 1. köprüden geçemez, NİSSAN  AÇIK KASA N1 tipi araç 1. köprüden geçemez, VOLKSWAGEN TRANSPORTER yandan camlı ve çift sıra koltuklu olduğu için 1. köprüden geçebilir, yine MERCEDES VİTO 111 CDİ 1. köprüden geçebilir.

Açık kasa kamyonetler birleşik gövde olduğu ve N1 tipi olduğu halde teknik olarak açık kasa yük naklinde kullanılan N1 sınıfı sürücü dahil 5 koltuk sayısı olan yük taşıma yapan sürücü bölümü gövde ile birleşik panelvan tipi olmayan kamyonet olsa da tanıma girmediğinden 1. köprüden geçemez.

Eğer sizde benim aracım 1. köprüden geçer mi diye soruyorsanız araç ruhsatınızda yer alan araç cinsi bölümünden ve azami yüklü ağırlığından bakarak tespit yapabilirsiniz. Eğer sonuç alamadıysanız yorum kısmında sorabilirsiniz ruhsat tanım bilgilerini belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırız.

Artık bu araçlar da FSM’den geçebilecek

Kamyonet, minibüs, panelvan tipi 2. sınıf araçlar, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanabilecek.

Yayınlanma: 11:53 - 02 Ocak 2019 Güncellenme:

Artık bu araçlar da FSM’den geçebilecek

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün talebine üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) yeni bir düzenleme yaptı. Buna göre artık kamyonet, minibüs, panelvan tipi 2. sınıf araçlar, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kullanabilecek. Yeni düzenleme yürürlüğe girdi.

Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü’nün talebi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) köprü geçişleriyle ilgili yeni bir düzenleme yaptı. Düzenlemeye göre kamyon, otobüs, çekici tipi araçlar hariç kamyonet, minibüs, panelvan, van tipi 2. sınıf araçlara, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden (FSM) geçiş hakkı tanındı.

UKOME’nin 2016/8-1 sayılı kararına göre FSM Köprüsü’nden kamyonet, minibüs, panelvan, van tipi 2. sınıf araçların geçişi yasaktı. Bu araçlar köprülerden yalnızca Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanabiliyordu. UKOME’nin 28.12.2018 tarih ve 2018/10-1 sayılı kararının yürürlüğe girmesiyle kamyon, otobüs, çekici tipi araçlar hariç kamyonet, minibüs, panelvan tipi 2. sınıf araçlar FSM’den geçiş yapabilecek. Böylece özellikle esnaflık yapan sürücülerin FSM’yi  kullanma talebi karşılanmış oldu.

Köprülerden araç geçiş sınıfları ise şöyle:

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçiş hakkı olan araç sınıfları:

– Tüm 1. sınıf araçlar (Aks aralığı 3.20 metre altında olan binek araçlar otomobil, jeep vb.)
– Turizm, Personel, Okul vb. Tüm servis araçları
– Toplu Taşıma Araçları (İETT ve Özel Halk Otobüsü, Otobüs A.Ş., Taksi Dolmuş)

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçiş hakkı olmayan araç sınıfları:

– Kamyonet, Minibüs, Panelvan, Van tipi araçlar
– Kamyon, Otobüs, Çekici tipi 2., 3., 4. ve 5. sınıf araçlar

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçiş hakkı olan araç sınıfları:

– Tüm 1. sınıf araçlar
– Kamyonet, Panelvan, Van, Minibüs tipi tüm 2. sınıf araçlar (Aks aralığı 3.20 metre üstünde olan araçlar)
– Turizm, Personel, Okul vb. Tüm servis araçları
– Toplu Taşıma Araçları (İETT ve Özel Halk Otobüsü, Otobüs A.Ş., Taksi Dolmuş)
– KGM’den izinli kamu kurum ve kuruluşlarının resmi plakalı
hizmet araçları

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçiş hakkı olmayan araç sınıfları:

– 2. sınıf araçlar içerisinde yer alıp ruhsatında Kamyon, Otobüs, Çekici yazan araçlar ile 3., 4. ve 5. sınıf araçlar

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde geçiş hakkı olan araç sınıfları:

– Tüm motorlu araçlar

15 Temmuz15 Temmuz Şehitler KöprüsüFatih Sultan Mehmet KöprüsüFSMistanbulİstanbul Büyükşehir BelediyesiKarayolları Genel Müdürlüğüokulotomobilson dakikaVanYavuz Sultan Selim köprüsü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi dün aldığı bir kararla, 1996 yılında başlayan bir yasağı kaldırdı. İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü(Boğaziçi)’nü bugüne kadar kullanması yasak olan en fazla 9 koltuğu bulunan otomobil ve minibüsler ile, pick-up ve kombivan türü kamyonet grubu araçlar artık bu köprüden geçebilecek. Daha çnce FSM Köprüsü’nü kullanmak durumunda olan o araçların işte listesi..

Kısa bir süre önce TBMM tarafından çıkarılan bir yasa ile bu tür araç sahiplerinin yasak geçiş nedeniyle aldığı cezalar af edilmişti.

Teknik tanım olarak M1 ve M2 sınıfı yolcu taşımasında kullanılan otomobil ya da minibüs olarak kaydı bulunan araçlar arasında; Mercedes Vito, VW Caravelle, Renault Trafic Multix, Peugeot Expert gibi modeller yer alıyor.

Kararın etkilediği daha büyük kesim ise N1 sınıfı olarak teknik sınıflandırmaya alınan yük taşıma amaçlı ve toplam ağırlığı 3.5 tonu geçemeyen araçlardan oluşuyor. Burada ilk listede Fiat Doblo, Fiorino, Peugeot Rifter, Citroen Berlingo, Renault Kangoo, Opel Combo, VW Caddy, Ford Courier, Connect, Custom, Dacia Dokker kombi;

gibi modellerle ile çift kabin pick-up modelleri Ford Ranger, VW Amarok, Toyota Hilux, Mercedes X-Class, Nissan Navara, Isuzu D-Max, Mitsubishi L200, Fiat Fullback ile çift kabin (ön sıra dışında oturma yeri olan panelvan Ford Transit Custom gibi) yine 3.5 ton altı yük taşımaya uygun araçlar öne çıkıyor.

Memduh Taslicali

http://www.otoajanda.com

26 yıldır otomotiv yazıyor, TV ve radyo yayıncılığı yaptı, dijital medya haberciliği, dijital içerik geliştirme, YouTube kanalı devam ediyor! 5 yıl kurumsal iletişim deneyimi var...

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir