iltihaplı diş ağrısına ne iyi gelir / Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? - Büyük Anadolu Hastanesi

Iltihaplı Diş Ağrısına Ne Iyi Gelir

iltihaplı diş ağrısına ne iyi gelir

Iltihaplı diş ağrısına ne iyi gelir, nasıl ge&#;er? İltihaplı diş ağrısını kesmek ve ge&#;irmek i&#;in evde yapılacaklar

Diş ağrısı oldukça sık karşılaştığımız bir durumdur. Kişiye dayanılmaz bir ağrı hissettiren diş ağrısını geçirmek için bitkisel çözüm metotları bulunmaktadır. İltihaplı diş ağrısı şikayeti yaşayanlar internet üzerinden iltihaplı diş ağrısının bitkisel çözüm yollarını aramaktadırlar. Peki, iltihaplı diş ağrısına ne iyi gelir? Nasıl geçer? İltihaplı diş ağrısını kesmek ve geçirmek için evde yapılacaklar nelerdir? İşte iltihaplı diş ağrısına bitkisel çözümler. İltihaplı diş ağrısına yönelik etkili bitkisel çözüm yolları mevcuttur. Bu metotları uygulayarak kısa süre içerisinde iltihaplı diş ağrısından kurtulabilirsiniz.

İltihaplı diş ağrısına ne iyi gelir?

Çörek Otu: Çörek otu iltihaplı diş ağrısına yönelik en etkili bitkisel çözümlerden birisidir. Ağrıya neden olan iltihap bakterilerini ortadan kaldıran çörek otu doğal bitkisel çözümlerden yalnız bir tanesidir. Çörek otunu kaynatarak tüketebilirsiniz. Bu şekilde iltihap şikayetlerinizi dindireceksiniz. Ayrıca çörek otu iltihaptan kaynaklanan enfeksiyonu da temizler. Her iltihaplı diş ağrısında gönül rahatlığı ile çörek otu tüketebilirsiniz.

Karabiber: Karabiber ile birlikte iltihabın yok açtığı diş ağrısını kesmek mümkün. Karabiber doğrudan diş ağrısının enfeksiyonunu giderir. Tamamen doğal antibiyotik olarak bilinen karabiberi istediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Karabiberi iltihaplı dişin üstüne koyarak bu şekilde iltihabınızı iyileştirebilirsiniz.

Karanfil Yağı: Karanfil yağı ile birlikte iltihaplı dişinizin ağrısını dindirmek mümkün. Karanfil yağı antiseptik özelliği olan bitkisel yağlardan birisidir. Diş ağrısı şikayetiniz varsa iltihaplı dişinize karanfil yağı pamuk yardımı ile sürebilir bu şekilde ağrınızı geçirebilirsiniz.

Sarımsak: Doğal bir antibiyotik olan sarımsak iltihaplı diş ağrısına iyi gelmektedir. Sarımsak bakterileri yok eder ve diş minesinin temizlenmesini sağlar. İltihaplı dişin üzerine sarımsaklarınızı ezerek dişin üzerine koyabilirsiniz. Bu şekilde ağrı anında kesilecek ve iltihap temizlenmeye başlayacaktır. Sarımsak dişte uyuşma etkisi yapar ve ağrı hissetmenizi engeller.

Buz: Buz ile birlikte iltihaplı diş ağrısını geçirmek olağandır. Buz iltihaplı dişi uyuşturur ve ağrı hissiyatınızı azaltır. Diş ağrısını geçici olarak hafifletir. İltihaba da iyi gelmektedir. Dayanılmaz bir diş ağrısı çekiyorsanız mutlaka buz uygulamasını bez yardımı ile yanağınıza koyarak diş ağrınızdan kurtulabilirsiniz.

Zerdeçal: Her derde deva doğal ürünlerden biri olan zerdeçal iltihaplı diş ağrısına oldukça iyi gelmektedir. Zerdeçal iltihabı söker ve diş minesinin eski sağlığına kavuşmasını sağlar. Antiseptik özelliği bulunan zerdeçal diş ağrısını hafifletir. Bitkisel yollarla iltihaplı diş ağrısını geçirmek için mutlaka zerdeçal tüketmelisiniz.

Nasıl geçer?

Tuzlu Gargara: Tuzlu gargara yaparak iltihabı sökebilirsiniz. İltihaplı diş iltihabın neden olduğu enfeksiyonlardan dolayı ağrı yapmaktadır. Tuz ise enfeksiyon giderici ve doğal bir iltihap sökücüdür. Bir bardak suyun içerisine tuz ilave ederek gargara yapabilirsiniz. Bu şekilde diş ağrınız hafifleyecek ve diş ağrısını geçireceksiniz. Diş ağrısı dayanılmaz bir ağrı verdiğinden dolayı tuzlu gargara işe yarayacaktır. Tuzlu gargarayı istediğiniz kadar uygulayabilirsiniz.

Zeytinyağı: Zeytinyağı doğal bir bitkisel yağdır. Oldukça şifalı ve insan sağlığı için en faydalı bitkisel yağlardandır. Zeytinyağı aynı zamanda iltihaplı dişin ağrısını hafifletir. Zeytinyağında anti inflamatuar maddesi bulunmaktadır. Bu madde iltihap için oldukça etkilidir. Günde 2 defa zeyinyağı ile iltihaplı dişinize tedavi uygulayabilirsiniz. 1 hafta boyunca zeytinyağı uygulayarak iltihaplı diş ağrısını geçirebilirsiniz.

Vanilya: Vanilya iltihabı söken bir diğer bitkisel yağlardan biridir. Vanilyanın bakteri temizleyici özelliği bulunuyor. Tam anlamıyla bir antioksidandır. İltihaplı diş ağrısına vanilya ilave ederek ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Vanilya özü uygulamasını günde 2 defa yapabilirsiniz.

Soğan: Soğan diş ağrısına yönelik en etkili bitkisel çözümlerden birisidir. Soğan dişinizdeki tüm enfeksiyonu kaldıracak ve tüm ağrıyı hafifletecektir. Soğan diş ağrısı iltihabını sökmektedir. Soğan uygulamasını günde 2 kez yaparak ağrılarınızı hafifletmek mümkün. Soğan bakteri öldürücü özelliği bulunan oldukça faydalı bir doğal gıdadır.

Buğday çimi suyu: Buğday çimi suyu iltihaplı dişi temizleyen ve ağrıyı hafifleten bitkisel yöntemlerden biridir. Ağız içi bakterilerin temizlenmesini sağlar. Ağız içinde ki zararlı bakterilerin artmasını engeller ve iltihabı söker. Diş enfeksiyonunu da engeller.

İltihaplı diş ağrısını kesmek ve geçirmek için evde yapılacaklar

İltihaplı diş ağrısını geçirmek için evde yapabileceğiniz pek çok bitkisel doğal yöntemler bulunmaktadır.

Ada Çayı: Evde yapacağınız ada çayı ile birlikte diş ağrınızı hafifletebilirsiniz. Ada çayı aynı zamanda iltihabı da sökmektedir. Ada çayını dilerseniz gargara yaparak da tüketebilirsiniz. Ada çayı aynı zamanda sinir sistemine etki eder. Sinir sistemini gevşeten ve ağrı hissetmenizi engelleyen ada çayı kişiyi rahatlatır ve daha rahat uyumasını sağlar. Ada çayını günde 3 defa tüketebilir ve iltihaplı diş ağrılarınızı geçirebilirsiniz.

Karanfil Kürü: Karanfil kürü ile birlikte evde yapacağınız diş ağrınızı hafifletebileceğiniz bitkisel yollardan biridir. Karanfil kürü diş üzerine olumlu etkisi vardır. Bir bardak kaynar suyun üzerine parça karanfil atarak gargara yapabilirsiniz. Karanfil iltihaplı diş ağrısını iyileştirecektir. Dilerseniz karanfili direkt olarak iltihaplı dişinizin üzerinde çiğneyerek bekletebilirsiniz. Bu şekilde de ağrı hissiyatınız azalacaktır.

Sirkeli Su: Bir bardak suyun içerisine iki yemek kaşığı sirke ilave ederek gargara yapabilirsiniz. Sirke anti bakteriyel özelliği olan bir besin kaynağıdır. Dolayısıyla iltihaplı dişte ki tüm zararlı bakterileri evde yapacağınız sirkeli su ile birlikte geçirmek mümkün. Sirkeli su gargarasını günde 1 defa yapabilirsiniz. Bu şekilde hızlı bir sonuç alabilirsiniz. Sirkeli su insan sağlığına da oldukça faydalıdır. Ağrı hissiyatınızı giderir.

Çürük diş ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Diş çürüğü ağrısı evde tedavi edilir mi?

ÇÜRÜK DİŞ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Dişiniz çürük sebebiyle ağrıyorsa çürüğün mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Ağrıyı hafifletmek için ağrı kesici ilaçlar kullanılabilir, ancak diş tedavi edilmezse bu ağrılar ilaç almayı bıraktığınızda tekrar başlar.

Tedavi için lokal anestezi altında (dişin uyuşturulması) çürüğün tamamen temizlenmesinin ardından oluşan boşluğu kapatmak için doku dostu dolgu malzemeleriyle yapılması gerekir. Ancak bazen çürük dişin öz kısmına yani pulpasına kadar ilerlemiş olabilir. Bu durumda yapılacak işlem kanal tedavisidir.

DİŞ ÇÜRÜĞÜ HANGİ AŞAMADA TEDAVİ EDİLİR?

Tüm bu süreçte çürük hangi aşamada fark edilirse edilsin tedavi şansı vardır. Buna rağmen bu süreç geçiştirilir ve diş tedavi edilmez ise sonraki süreçte kronikleşen diş apsesi tedavi edilemez bir duruma gelecek ve dişin kaybı sürecine doğru evrilecektir.

Ayrıntılı olarak diş çürüğü sürecini anlatmış olmamamızdaki temel sebep diş ağrısının geçiştirilmesinin daha büyük sorunlara yol açtığının net olarak anlaşılmasını sağlamaktır. Basit bir diş dolgusu ile tedavi edilebilecek bir çürük ihmal neticesinde diş kaybına kadar gitmektedir. Unutulmamalıdır ki teknoloji ne kadar gelişmiş ve ne kadar mükemmel tedaviler uyguluyor olursak olalım hiç bir yapay diş kendi dişimizin yerini tutmayacaktır. Bu sebeple önceliğimiz doğal dişlerimizi korumak olmalıdır.

ÇÜRÜK DİŞ AĞRISINA EVDE NE İYİ GELİR? EVDE DİŞ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Soğuk Kompres

Apseli dişlerde  ağrının bulunduğu yere doğru soğuk kompres uygulamaktır. Bu durum diş ağrısını durdurabilir veya bir süreliğine uyuşma sağlayabilir.

Ağrının veya şişliğin yoğunlaştığı tarafa cilde zarar vermemesi adına bir bez parçasına sarılmış buz torbası kompresi uygulanır. Ciltte buz yanığı oluşmasına sebep olmamak için sürekli tutulmamalı, birkaç dakika uygulandıktan sonra biraz dinlenip tekrar edilmeli. Bu yöntem sayesinde apse ağrısında kısa süreli bir rahatlama sağlanabilmektedir.

Tuzlu Suyla Gargara

Ilık suyla tuzun karıştırılmasıyla elde edilen tuzlu su ile ağız çalkalanır. Tuzlu su ile gargara yapmak diş çürüğünden ziyade diş eti iltihapları veya ağız içi yaralarından kaynaklı ağrılara iyi gelmektedir.

Karanfil Yağı

İnsanlık tarihi boyunca diş ağrısı tedavilerinde karanfil veya karanfil yağı sıklıkla kullanıldı. Bu tedavi yöntemi dişteki iltihabı azaltabilir, ayrıca diş ağrısını uyuşturabilme etkisine de sahiptir. Diş ağrısını tedavi etmek için;

- Karanfil çürük dişin olduğu bölgeye koyulur.
- Bir süre bekletilir.
- Karanfil yağı kullanılacak ise az miktarda yağ temiz bir pamuk üzerine dökülür.
- Son olarak çürük dişin üzerine konularak ağrının hafiflemesi sağlanır.  

Ağrıyan dişler için sadece diş hekiminin muayene sonucu  reçete ettiği ilaçlar kullanılmalıdır. Hiç bir ilaç dişteki çürüğü veya apseyi tedavi etmez sadece ağrı ve sızıyı biraz durdurur, öteler.

Ezbere kullanılan ve sürekli tekrar edilen antibiyotik kullanımı bir süreden sonra vücudun ilaca bağışıklık kazanmasına sebep olur. 

HAMİLELİKTE DİŞ ÇÜRÜĞÜ AĞRISINA TEDAVİ UYGULANIR MI?

Çürük diş ağrısına ne iyi gelir bahsettiğimize göre şimdi hamilelikte diş çürüğü tedavisi uygulanır mı buna değinelim. Genel olarak hamilelik sürecinde birçok hamile kadın diş ve diş eti problemi yaşar. Bunu engellemek için gebelik planlamadan önce tüm diş ve dişeti problemleri tedavi edilmelidir. Bu şekilde kişi gebelik sürecindeki hormonal değişikliklerin sebep olacağı ağız ve diş problemlerinden çok daha az etkilenir.

Gebelik döneminde oluşan problemlerin tedavisi kadın doğum doktoru tarafından bir itiraz bulunmadığı sürece yapılabilir. Gebelik sürecinde en sakıncalı işlem röntgen çekimi işlemidir. Röntgen çekimi harici diğer tedaviler içinde en güvenli dönem üç ve altıncı aylar arasındaki dönemdir. Hamilelik sürecinde yaşanan çürük diş ağrıları için soğuk kompres, gargara gibi yöntemler uygulanabilir.

NTV’yi sosyal medyadan takip edin

TwitterFacebook

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır