makat kaşıntısına bitkisel çözüm / Makatta Kaşıntı Var Ne Yapmalıyım?

Makat Kaşıntısına Bitkisel Çözüm

makat kaşıntısına bitkisel çözüm

Makat kaşıntısı nasıl geçer, ne iyi gelir? Evde uygulayabileceğiniz bitkisel yöntemler nelerdir?

Makat kaşınması durumu çoğu insanın yaşamlarının belli dönemlerinde yaşamış olduğu problemlerden bir tanesidir. Bu sorunun pek çok sebebi olabilir. Genelde bu durumun önemli bir sebebi yoktur. Ancak insanları rahatsız eden bir durumdur. Makat kaşıntılarına iyi gelen bitkisel çözümler de bulunmaktadır.

Makat Kaşıntısı Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir?

Makat kaşıntısının altında her zaman ciddi bir hastalık bulunmaz. Genelde basur sebebi ile anüs çevresinde şiddetli bir kaşınma isteği olabilir. Bunun yanında hijyene önem verilmemesi de bu tarz kaşınmaların ortaya çıkmasında etkili olan bir durumdur.

Makat kaşınmalarında bazen kaşınan bölgenin kızardığı, hassasiyet gösterdiği, şişlik olması gibi durumlar olabilmektedir. Evlerde yapılan bazı bitkisel kürler ve çaylar makat kaşınmalarına iyi gelmektedir. Ancak bu durumda da makattaki kaşıntı hala geçmiyorsa mutlaka bir doktora görünmek gerekir.

Anüste şiddetli kaşınma durumunun sona ermesi için öncelikle bu kaşınmanın sebebinin bulunması ve ona göre bir tedavi uygulanması oldukça önemlidir. Anüs kaşınmalarının sebebi ciddi bir rahatsızlık değilse o zaman evde uygulanacak tedavi yöntemleri ile bu sorundan kolay bir şekilde kurtulmak mümkündür.

Bazı durumlarda doktorlar makat kaşıntısı için kaşıntı ilaçları önerebilir. Bu durumda da kaşıntıdan kurtulmak mümkündür. Eğer bu bölgedeki kaşıntı çok etkili ise ve bir türlü geçmiyorsa o zaman lokal anestezi etkisi bulunan kremler kaşıntının hafiflemesine yardımcı olacaktır.

Evde Uygulayabileceğiniz Bitkisel Yöntemler Nelerdir?

Eğer makattaki kaşıntının ciddi bir sebebi yoksa evde uygulanan bir takım yöntemler ile bu kaşıntının geçmesi sağlanabilmektedir. Makat kaşıntısı durumunda evde uygulanabilecek basit yöntemler şu şekilde sıralanabilir;

Makat bölgesine bir miktar Hindistan cevizi yağı sürülmesi buradaki kaşıntının geçmesine yardımcı olacaktır.

Makat bölgesi ile vajinaya yoğurt sürmek buradaki mantar oluşmasını engelleyecek bir durumdur. Etkisini görebilmek için en az 1 ay boyunda düzenli bir şekilde yoğurt sürebilirsiniz.

Sarımsak tüketmek bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar. Eğer anal kaşınmanın sebebi bu parazitler yüzünden ise sarımsak iyi gelecektir.

Dışkılama isteğinizi bastırmamanız oldukça önemlidir. Çünkü bu şekilde davranmak kabızlık problemlerine neden olmaktadır.

Kaşınan bölgeye vazelin sürmek buranın nemlenmesine ve dış etkilerden korunmasına yardımcı olarak kaşıntının azalmasını sağlayabilir.

Şekerli gıdaların aşırı derecede tüketilmesi ishal olmanıza neden olur. Bu durum da makat bölgesini tahriş eder ve kaşınmalara yol açar. Bu sebeple şekerli gıdaların çok fazla tüketilmemesine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Beslenmenizde lifli gıdaların tüketimi kabız olmanızı önleyecektir. Böylelikle kaşınma problemlerinde azalma görülür.

Makatta Kaşıntı Sebepleri Nelerdir?

Buradaki kaşınmanın pek çok sebebi olabilir. Kaşınmanın geçmesi için öncelikle sebebinin bulunması gerekmektedir.

Makatta fisür oluşması

Diyabet hastalığı

Bu bölgede bazı tümörler bulunması

Egzama ya da atopik dermatit gibi cilt hastalıklar

Sedef hastalığı

Kronik ishal durumları

Kronik kabız durumları

Bu ve buna benzer durumlar makatta kaşınmaya neden olabilir. Evde uygulanan yöntemler ile kaşıntı geçmiyorsa mutlaka bir doktora görünmek gerekir.

Makat İçinde Makat Deliği Neden Kaşınır? Makatta Kaşıntı Bitkisel Tedavisi

Makatta kaşıntı sık karşılaşılan bir sorundur. Anüs içinde, deliğinde ve çevresinde görülen bu kaşıntı hemoroidden egzemaya kadar pek çok nedenden kaynaklanabilmektedir. Makatta kaşıntı ile beraber makat çevresinde kızarıklık, yanma hissi, yanma ve ağrı da meydana gelebilir. Bu makalemizde makatta kaşıntı neden olur ve nasıl geçer, hangi doktora gidilir,makattaki kaşıntıyı geçiren bitkisel ve doğal tedavi yöntemleri nelerdir? Konusu hakkında bilgiler vereceğiz.

Kıl kurdu

Makatta kaşıntının en sık karşılaşılan nedenlerinden biri kıl kurdudur. Kıl kurdu gibi parazitler özellikle geceleri şiddetli kaşıntıya yol açarlar. Kıl kurdunda tüm aile bireylerinin tedavi edilmesi gereklidir.

Makat bölgesinin ıslak ve nemli olması

Ülkemizde çok sağlıklı bir yöntem olan taharetlenme (büyük veya küçük abdest sonrası edep yerlerini yıkama) alışkanlığı yaygındır. Ancak maalesef taharetlendikten sonra bu bölgeyi çoğu kişi kurulamaz ve kurutulmamış nemli alanda şiddetli kaşıntılar yaşanabilir. Taharet sonrası anüs bölgesi ıslak kalmamalı, mutlaka  kurutulmalıdır.

Makat ve kalın barsak hastalıkları

Anal fissür, makatta yırtık, anal fistül, Anal dermatit (halk arasında mayasıl, basur) Anal kondilom ve makat kanseri gibi makat hastalıkları da makatta kaşıntı yapabilmektedir.

Yiyecekler ve içecekler

Baharatlı yiyecekler, kafeinli içecekler,alkol,süt-süt ürünleri,domates, fındık, çikolata, ketçap, turunçgiller (portakal, mandalina ve limon), domates, peynir, çikolata, kabuklu kuruyemiş gibi besinler makatta kaşıntıya neden olabilir. Hangi gıdayı tükettiğinizde kaşıntı yaşarsanız o besinden uzak durarak kaşıntıdan kurtulabilirsiniz.

Dar kıyafetler giymek

Dar iç çamaşırlar, dar kot ve giysiler anüs bölgesinin hava almasını engeller, nemli kalmasına sebep olur,aşırı sürtünme sebebiyle cilt tahriş olur. Bunun sonucunda ise makatta kaşıntı meydana gelir. Pamuklu olmayan sentetik iç çamaşırları da benzer sebeplerle kaşıntı yapar.

Hijyen eksikliği (Yetersiz temizlik)

Büyük ve küçük abdest sonrası taharetlenmemek, yani yeterli temizlik yapılmaması halinde dışkı içindeki safra asitleri cildi yakarak tahriş edebilmektedir.  Yine kimyasal madde içeren, kokulu ucuz ve kalitesiz tuvalet kağıdı da kaşıntı yapan bir faktördür.

Temizlik takıntısı

Aşırı titizlik,temizlik, cilt üzerindeki koruyucu salgıyı ortadan kaldırarak makat etrafını daha hassas hale getirir ve kaşıntıya yol açar. Yine sabun,deterjan gibi kimyasallarla sert yıkamak da ciltte tahrişe ve kaşıntıya neden olur.

Cilt hastalıkları

Dermatitler(seboreik,kontakt,atopik),psöriasis,makatın paget gibi cilt hastalıkları makatta kaşıntı yapar.

Psikolojik nedenler

Stres, anksiyete, depresyon durumlarında da makatta kaşıntı ortaya çıkabilir. Burada yetersiz temizlik ya da aşırı temizliğin (obsesyon) de rolü vardır.

Alerjik reaksiyon

Makat bölgesini temizleme amaçlı kullanılan, sabunlar, şampuanlar, banyo köpüğü, ıslak mendil ve kokulu tuvalet kağıdı gibi maddeler de bu bölgede alerjik reaksiyona yol açıp kaşıntıya sebep olabilmektedir.

İlaçların yan etkisi

Makatta kaşıntıda göz önünde bulundurulması gereken diğer faktör de kullandığımız çeşitli ilaçların yan etki olarak kaşıntı yapabilmesidir. Bu duruma dikkat edip kullanılan ilaçlar mutlaka doktora bildirilmeli, yan etki yapan ilaç muadili ile değiştirilmelidir.

Makatta Kaşıntının Diğer Nedenleri

  1. Cilt kanseri
  2. Makat çevresindeki siğiller
  3. Uyuz hastalığı
  4. Mantar enfeksiyonu
  5. Paraziter solucanlar
  6. Sedef ve egzama hastalığı

Makatta Kaşıntı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Makatta kaşıntı için Genel Cerrahi doktoruna gitmelisiniz. Doktorunuz öncelikle durumun nedenini tespit edip gerekli tedaviyi uygulayacaktır.

Makatta Kaşıntı Nasıl Geçer? Kesin Çözüm Doğal Yöntemler

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı makat bölgesindeki kaşıntıyı geçiren en kolay ve pratik yöntemlerdendir. Bu yağ cildi rahatlatır, antibakteriyel, antifungal ve antimikrobiyal özellikleri sayesinde anal kaşıntıdan sorumlu enfeksiyonu da tedaviye yardımcı olur. Hindistan cevizi yağını cezvede ılıtıp günde bir kaç kez makatta kaşınan yerlere sürün.

Yulaf ezmesi

Aktardan ve marketlerden temin edebileceğiniz yulaf ezmesi makat kaşıntısının geçmesinde önemli rol oynayacaktır. Yulaf ezmesi anti-inflamatuar ve yatıştırıcı özellikleri sayesinde cildi rahatlatıp kaşıntıdan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Ilık su dolu leğene 1-2 su bardağı yulaf ezmesi veya işlenmemiş yulaf unu karıştırın. Bu suda oturup 15-20 dakika makat bölgenizin ıslanmasını sağlayın. Ardından kurulanın. Günde 1-2 kez buna devam edin.

Aloe vera

Alo vera makattaki kaşıntıyı gidermekte en etkili maddelerdendir. Aloe vera yaprağını uzunlamasına kesip içindeki jeli çıkarın. Kaşıntı olan yere sürüp 5 dk bekletin. Bir kaç saatte bir bu yöntemi tekrarlayın.

Yoğurt

Anal kaşıntı ( makatta kaşıntı ) sorununa neden olabilecek mantar enfeksiyonun tedavisi için yoğurdu kullanabilirsiniz. Kullanacağınız probiyotik yoğurt içeriğindeki "iyi bakteriler" sayesinde sorununuzu kontrol altına alacak ve var olan enfeksiyonun yayılmasını engelleyeceksiniz. Makatta kaşıntı olan bölgeye bir miktar yoğurt sürün ve 15-20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra anal bölgeyi su ile durulayın, ardından kurulayın. Bunun dışında günde 2-3 kase yoğurt tüketin

Epsom Tuzu

İngiliz tuzu özellikle egzama ve sedef hastalığının neden olduğu makatta kaşıntı sorununu tedavi etmek için oldukça etkili bir maddedir. Anal bölgedeki kaşıntı ve yanma hissini ortadan kaldıracaktır. Ilık suyla doldurduğunuz bir leğene 1 bardak ingiliz tuzu ekleyin ve suyu karıştırın. Bu suda 15-20 kadar oturun. Sonra makat bölgesini kurulayın. Haftada 2-3 kez buna devam edin.

Sarımsak

Sarımsak doğal antibiyottiktir ve makat kaşıntısını içeriden tedavi etmeye yardımcı olur. Özellikle makatta kaşıntıya yol açan bağırsak solucanlarının geçmesinde çok etkilidir. Ayrıca, sarımsakta bulunan antibakteriyel, antifungal ve antiseptik özellikler, anal kaşıntıdan sorumlu her türlü enfeksiyonun tedavisinde önemli rol oynar. Günde 2-3 diş sarımsağı küçük küçük doğrayın, bir hafta boyunca su ile birlikte aç karında hap gibi yutun.

Bol lifli gıdalar tüketin

Makat bölgesindeki kaşıntının önemli nedenlerinden biri de kabızlıktır. Kabızlık tedavi edildiğinde kaşıntı da otomatik olarak geçecektir. Kabızlığı tedavi etmek için en etkili yöntem bol lifli gıdalar tüketmektir. Lif, sağlıklı sindirimi destekler ve dışkıyı yumuşatıp hacmini artırır. Fasulye, patates, havuç, kahverengi pirinç, kinoa, karpuz, taze meyveler, yeşil yapraklı sebzeler, kuruyemişler, kabak çekirdeği, ayçiçeği çekirdeği, brokoli ve bezelye gibi yüksek lifli yiyecekler yiyin.

Makattan Sıvı, Akıntı, İltihap Ve Su Gelmesinin Nedenleri Ve Tedavisi Tıklayınız

Makattan Kan Gelmesi Neden Olur, Nasıl Geçer? Doktor Cevaplıyor

Kaşıntı Nasıl Geçer? Evde Doğal Yöntemler

Kaşıntı, pek çok kişinin yaşadığı cilt sorunlarından biridir. Kaşıntının nedenleri kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir. Bazen mevsim geçişlerinde bazen acı ya da baharat tüketimi sonrasında bazen de stresten kaşıntı oluşur. Kaşıntıyı gidermenin çeşitli yolları vardır. En doğru ve sağlıklı çözümler için doktor desteği almanız gerekmektedir.

Kaşıntıya Ne İyi Gelir?

  • Limon Suyu & Soda
  • Aloe Vera
  • Hindistan Cevizi Yağı
  • Karanfil Yağı
  • Yoğurt
  • Nane Yağı
  • Bal
  • Buz Küpü & Soğuk Kompres
  • Karbonatlı Su
  • Elma Sirkesi

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

kaşıntıya ne iyi gelir

Kaşıntıya Ne İyi Gelir? Evde 10 Bitkisel Destek

Uygulama öncesi doktor onayı almanız önemle rica olunur…

1) Limon Suyu & Soda

Kaşıntıya ne iyi gelir doğal yöntemler nelerdir diyenler için çok kolay bir çözüm önerisinde bulunacağız. Kaşıntının olduğu bölgeyi rahatlatmak için sodayla limon suyunu karıştırmalısınız. Hazırlanan karışımı bir pamuk yardımıyla kaşınan bölgeye sürüp bekleyin.

İlginizi çekebilir: En İyi Maden Suyu Toniği ve Cilde Faydaları

limon soda

2) Aloe Vera

Aloe vera ciltte oluşan kaşıntıyı gideren bitkisel bir destektir. Aloe verayı kaşıntılı durumlarda kullanmak için jelini evinizde bulundurabilirsiniz. Şampuan içerisinde aloe vera jeli eklediğinizde, saçlardaki kaşıntıyı hafifletmiş olursunuz. Eğer ayaklarınızda sık sık kaşıntı oluyorsa bir miktar suyun içine aloe vera yağı ekleyerek bu suda ayaklarınızı bekletebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Aloe Vera Jeli Faydaları, Nasıl Saklanır, Kullanılır?

aloe vera

3) Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağında bulunan E vitamini, cildin rahatlamasına yardım ederek kaşıntıyı önler. Kaşıntı sonucunda oluşan kızarıklara da engel olan bu yağı, cilde nazikçe uygulayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Mucizevi Etkileri

hindistan cevizi yağı

4) Karanfil Yağı

Karanfil yağı cilt üzerinde meydana gelen tahrişlere iyi gelebilir. Kaşıntı için 2 damla karanfil yağını 1 çay kaşığı suyla karıştırın ve kaşınan bölgeye masaj yoluyla yedirin. Öncesinde alerji testi yapabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Karanfil Yağı Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

karanfil yağı

5) Yoğurt

Kaşınan cildinizi rahatlatmak için bölgeye soğuk yoğurt sürmeniz önerilir. Yoğurt, cildi yormadan kaşıntıyı iyileştirecektir. Soğuk olduğunda ise kan dolaşımını dengeleyerek kaşıntının yayılmasına engel olacaktır.

İlginizi çekebilir: Yoğurt Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? 11 Maske Tarifi

yoğurt

6) Nane Yağı

Nane yağını, kaşınan bölgeye sürdüğünüzde mentolden dolayı ferahlama hissedebilirsiniz. Kaşınan cildin rahatlaması için masaj yoluyla nane yağını kullanmanız önerilir. Nane yağı ile kaşıntı atakları azaltılabilir aynı zamanda da ferahlatıcı nane kokusu sayesinde kendinizi daha iyi hissedersiniz.

İlginizi çekebilir: Nane Yağı Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

nane yağı

7) Bal

Bal antioksidan bir besindir ve cilt hastalıkları meydana geldiğinde merhem niyetine kullanılabilir. Kaşıntı anında bölgenin büyüklüğüne göre bal sürmeniz, kaşıntıyı gidermeye yardımcı olabilir. Bal kaşıntıyı giderirken, ciltte oluşan tahrişi de önlemektedir. Bal alerjisi olanların bu yöntemi denemesi önerilmez.

İlginizi çekebilir: Balın Faydaları, Kalori ve Besin Değerleri, İyisi Nasıl Anlaşılır?

bal

8) Buz Küpü & Soğuk Kompres

Sinek ısırığı gibi hafif kaşıntılardan kurtulmak için hızlı bir çözüm olarak buz küpü ya da soğuk su torbası ile kompres yöntemi uygulanabilir. Cilde direkt temas değil bir bez ya da peçete üzerinden uygulanması daha sağlıklı olacaktır.

kaşıntı nasıl geçer

9) Karbonatlı Su

Ayaklarınızı karbonatlı suyla yıkamanız tavsiye edilir. Vücudunuzun herhangi bir noktasında oluşan kaşıntı için karbonatlı su hazırlayabilirsiniz. Küçük bölgeler için pamukla masaj yapmanız yeterli olacaktır. Göz çevresi için uygun değildir.

İlginizi çekebilir: Karbonatlı Su Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Karbonatlı Su Mucizesi

karbonat

10) Elma Sirkesi

Antioksidan özelliği olan elma sirkesi, kaşınan bölgeleri temizleyen bir bitkisel destek olabilir. Elma sirkesini bir miktar suyla karıştırıp cildinize sürebilirsiniz. Su ile seyreltilmeden kullanımı ciltte tahrişe neden olabilir.

İlginizi çekebilir: Elma Sirkesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanlır?

elma sirkesi

Kaşıntının Nedenleri Nelerdir?

Her insanda kaşıntı farklı nedenlerden dolayı oluşmaktadır. Şimdi bu başlık altında kaşıntının nedenlerini inceleyelim. Kaşıntı alerji gibi rahatsızlıklar nedeniyle oluşuyorsa kaşıntı alerji hapı gibi özel ilaçlarla tedavi edilmesi gereken bir duruma dönüşmüş olabilir.

Kaşıntı sürtünme, ufak çizikler ya da cilt kuruluğu gibi basit durumlarla ortaya çıkabildiği gibi kaşıntı belirtisi olan hastalıklar olduğu da unutulmamalıdır. Kaşıntının şiddeti ve ciltte normalde hiç olmayan değişimler ortaya çıkıyorsa vakit kaybetmeden sağlık kuruluşuna gidip uzman doktora görünmekte fayda vardır.

Eğer son günlerde sık sık vücudunuzda kaşınma hissediyorsanız; en kısa zamanda aile hekiminize başvurabilirsiniz.

  • Vücudun susuz kalması
  • Egzama
  • Stres
  • Besin alerjisi
  • Mevsimsel alerji
  • Polenler
  • Böcek ısırması
  • Uyuz hastalığı
  • Kıl kurdu
  • Tahriş edici kimyasal maddeler
  • Gebelik döneminde hormon değişimi
  • Cildin uzun süre kuru kalması
  • Terleme
  • Tozlu ortamda bulunma

Kaşıntıyı Anında Kesmek İçin Ne Yapılır?

Kaşıntıdan daha fazla rahatsız olmamak için anında soğuk masaj yapmanız önerilir. Ayrıca buzlu bez ya da soğuk havlu uygulaması da anlık bir çözüm olabilir. Ancak unutmamanız gereken bir şey vardır: Kaşıntı cilt altında meydana gelen rahatsızlıktan dolayı yaşanıyorsa soğuk uygulama kısa süreli çözüm olacaktır. Doktora gideceğiniz süreye kadar soğuk uygulama sayesinde kaşıntıyı hafifletebilirsiniz.

Gece Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Pek çok kişi gece uyurken ya da uyku öncesinde kaşındığını dile getirmektedir. Bazı kaşıntılar sinirsel nedenlerden dolayı oluşabilir. Bu kaşıntıya önlem almak için her gece uyku öncesi duş alınması önerilir. Ayrıca her gece uyku için temiz kıyafet tercih edilmelidir. Battaniye ve yorgan gibi eşyaların temiz, tüysüz olmasına özen gösterilebilir. Geçmeyen gece kaşıntıları için doktor desteği alınız.

kaşıntı nasıl geçer

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Vitiligo Tedavisi: 10 Bitkisel Çözüm

Aşırı Terlemeye İyi Gelen 6 Doğal Tedavi

Romatizmaya İyi Gelen En Etkili 13 Besin

Alerjik Kaşıntıya İyi Gelen 9 Bitkisel Çözüm

Sinir Sıkışmasına İyi Gelen 7 Bitkisel Tedavi

Tıbbi adı “pruritus ani” olan anal kaşıntı hem kadınlarıda hem de erkeklerde görülebilen bir sağlık sorunudur. Makatta kaşıntı var ne yapmalıyım? makalemizde makatta kaşıntı nasıl geçer? doğal çözümler konusuna yer verdik. Anal kaşıntının tıbbi nedenleri arasında parazit, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, mantar ve mantar enfeksiyonları, gıda alerjileri, anal fissür, anal tümörler, ishal, kabızlık, fekal inkontinans ve hemoroid vardır.

Elma Sirkesi
Maya ve mantar enfeksiyonları anal kaşıntıya neden olabilirler. Bu durumda, enfeksiyondan kurtulmak için elma sirkesi kullanabilirsiniz. Elma sirkesi ayrıca vücudun alkalize hale gelmesine yardımcı olarak, sizi çeşitli hastalıklardan da korur.
Bir bardak suya 2 yemek kaşığı elma sirkesi karıştırın. Günde iki kez içiniz.
Diğer bir alternatif ise sıcak kvet suyunuza 1 su bardağı elma sirkesi eklemektir. Günde bir kez 15 ila 20 dakika, bu suda bekleyin.
Anal kaşıntı ve tahriş geçene kadar birkaç gün bu yöntemlere devam edin.makatta_kasinti_var_ne_yapmaliyim (1)

Sarımsak
Sarımsak anal kaşıntı tedavisinde içeriden dışarıya kadar çeşitli biçimlerde yardımcı olur. Bağırsak solucanları, bu sorunun temel nedenlerinden biridir, sarımsak sizi bu solucanlardan kurtarır. Buna ek olarak, sarımsak antifungal, antibakteriyel ve antiseptik özellikleri ile anal kaşıntıdan sorumlu her türlü enfeksiyonu tedavi eder.
Bir hafta boyunca her gün aç karnına 2 ila 3 diş çiğ sarımsak yiyin.Bütün olarak değil, küçük küçük keserek tüketin.
Başka bir seçenek de yarım su bardağı süt içine 2 diş dövülmüş sarımsağı atıp kaynatın. Bir hafta boyunca aç karnına içiniz.makatta_kasinti_var_ne_yapmaliyim (3)

Hindistan Cevizi Yağı
Hindistan cevizi yağı anal kaşıntı için en iyi doğal ilaçlardan biridir. Cildi yatıştırır ve antibakteriyel, antifungal ve antimikrobiyal içeriği ile anal kaşıntıdan sorumlu enfeksiyona deva olur. Ayrıca, bağırsak solucanlarından kurtulmaya da yardımcı olabilir.Sızma hindistan cevizi yağından hergün 2 ila 3 çorba kaşığı yiyin. Ayrıca yemeklerinizi pişirmek için bu yağı kullanabilirsiniz. Kaşıntı ve yanma hissini rahatlatmak için günde birkaç kez makat bölgesini ılık Hindistan cevizi yağı ile ovun.makatta_kasinti_var_ne_yapmaliyim (6)

Aloe Vera Jel
Aloe vera, anal kaşıntı, ağrı ve enflamasyonu rahatlatmak için yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliklere sahiptir. Aloe vera, hemoroidin yol açtığı tahriş, kaşıntı tedavisi için de birebirdir. Aloe vera yaprağını uzunlamasına kesin, içindeki
jeli çıkarın ve bu jelle 5 dakika anüs etrafını ovalayın.
Kaşıntı ve ağrıyı rahatlatmak için, jele birkaç saatte bir devam edin.makatta_kasinti_var_ne_yapmaliyim (5)

Yulaf ezmesi
Kaşıntılı anüs tedavisi için yulaf ezmesini kullanabilirsiniz. Yulaf ezmesi,iltihaplı ve kaşıntılı cilt iyileşmesine yardım anti-tahriş edici, anti-inflamatuar ve yatıştırıcı özellikler içerir.Ilık suyla dolu küvetin içine 1 ile 2 bardak yulaf ezmesi ya da işlenmemiş yulaf unu karıştırın.
Yaklaşık 15 ila 20 dakika boyunca bu suda kalın.
Günde 1-2 kez bu banyoya devam edin.makatta_kasinti_var_ne_yapmaliyim (2)

Yoğurt
Anal kaşıntı neden olabilen mantar enfeksiyonuna şifa için yoğurt tüketebilirsiniz. Fakat her yoğurt olmaz, canlı aktif kültürler (iyi bakteri) ile probiyotik yoğurt tüketmeniz gerekir. Bu iyi bakteriler enfeksiyonun büyümesini kontrol etmeye yardımcı olabilir.
Dışarıdan tedavi için ise
Kaşıntı olan yeri yoğurt ile ovun. Bir gece boyunca veya en az 20-30 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile durulayın ve iyice kurulayın.
Günlük 2 3 bardak sade yoğurt yemeğe de devam edin.makatta_kasinti_var_ne_yapmaliyim (4)

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır