pilates lastiği ile yapılan kol hareketleri / Direnç Bandı ile Yapılabilecek En İyi 10 Kol İnceltme Egzersizi - Ayşe Tolga İyi Yaşam

Pilates Lastiği Ile Yapılan Kol Hareketleri

pilates lastiği ile yapılan kol hareketleri

Pilates Bandı ile Evde Yapılabilecek Egzersizler

Evde spor yapmak, düşündüğünüzden daha kolay ve eğlenceli olabilir. Koşu bandına veya pahalı ekipmanlara ihtiyaç duymadan, yalnızca pilates bandı ile yapabileceğiniz egzersizler, hem vücudunuzu şekillendirme hem de kas yapımı oldukça etkili. Pilates bandı egzersizleri sayesinde kaslarınızı çalışmasını sağlayabilir ve evdeyken sporunuzu aksatmak zorunda kalmazsınız. Pilates bandı faydaları arasında yalnızca kaslarınızın çalıştırmak yer almıyor. Vücudunuzun esnemesini de sağlayan bu ekipman, ister kol ister bacak pek çok kısım için ayrı egzersizler ile oldukça verimli antrenmanlar yapmanıza yardımcı oluyor. Hazırsanız pilates bandı ile yapılan egzersizler listesine başlayalım.

Pilates Bandı Egzersizleri

Pilates bandı ile vücudunuzun farklı bölgelerini özel olarak çalıştırabilme fırsatınız bulunuyor. Evde pilates bandı ile yapacağınız egzersizler sayesinde spor salonuna gitmeden de vücudunuzla ilgilenmeye devam edebilirsiniz. Direnç ve sertlik ayarının değişkenlik gösterdiği pilates bandı renkleri ile kendinize ve egzersizinize uygun olan seçeneği tercih edebilirsiniz. “Pilates bandı nedir?” sorunuzun cevabını ise şöyle özetleyebiliriz; farklı sertlik seçeneklerine sahip, ince ve uzun egzersiz bandı.

Pilates Bandı Kol Egzersizleri

Pilates bandı kol hareketleri arasında yer alan, hem basit hem etkili bir egzersiz olan “bandı çekerek ayırma” ile başlayalım. Bu egzersizde, ayaklarınızı omuz başlarınızla aynı hizada olacak şekilde açın.. Kollarınızı, dirseklerinizi bükmeden öne doğru uzatın. Pilates bandını düz tutun ve sonrasında kollarınızı açabildiğiniz kadar açın. Kollarınızı açarken nefes alın, ilk pozisyona dönerken nefes verin. Bu hareketi 20 tekrar olacak şekilde rutininize ekleyebilirsiniz.

Pilates bandı ile kol egzersizlerinin bir diğerinde ise bandı yere değecek şekilde serbest bırakmanızla başlıyor. Bandı yukarı çekme olarak geçen harekette ayaklarınızla bandın üstüne çıkın. Omuz hizasındaki ayaklarınızın altında sabit olduğundan emin olduğunuz bandı tutarken kollarınızı düz bir şekilde aşağıda bırakın. Nefes alarak kollarınızı yana doğru yukarı kaldırmaya başlayın ve kaldırabildiğiniz kadar kaldırın. Nefes vererek ilk pozisyonunuza dönüş yapın. 20 kere bu hareketi tekrar etmeyi unutmayın.

Pilates Bandı Sırt Egzersizleri

Pilates bandı ev egzersizleri arasında yer alan “ayakta kürek çekme” hareketinde, bandı omuz genişliğinde açtığınız ayaklarınızın altında alarak kalçanızdan üst kısmınızı 90 derece olacak şekilde öne eğin. İki elinizle tuttuğunuz bandı nefes alarak yanlara doğru açarak bandı çekin ve nefes vererek önceki pozisyonunuza geri dönün. Sırt kaslarınızla kol kaslarınızın aynı anda çalışmasını sağlayacak bu egzersizi 10 tekrar olacak şekilde yapabilirsiniz.

“Kürek çekme” hareketini yerde oturur pozisyonda da yapabilirsiniz. Bacaklarınızı düz şekilde uzatın ve elleriniz göğsünüzün önünde duracak şekilde bandı ayaklarınızın altından geçirin. Bandı kendinize doğru çekin ve geri bırakın. Bu hareketi 10 tekrar olarak yapmak, sırt, karın ve kol kaslarınızın birlikte çalışmasını sağlar.

Pilates Bandı Bacak Egzersizleri

Pilates lastiğinizi bağlayarak da egzersiz yapabilmenin keyfini, bacak egzersizlerinde sıklıkla deneyimleyebilirsiniz. Örneğin pilates bandını uçlarından bağlayarak elde edebileceğiniz daire şeklindeki bandı ayaklarınızdan geçirin. Yere yan yatın ve üstte olan bacağınızı yukarı doğru kaldırın. Bandın direnci ile sizi zorlayacak bu hareketi her bacakta 10’ar kez tamamlamanız bacak kaslarınızın güçlenmesine yardımcı olacaktır.

Daire haline getirdiğiniz pilates bandı ile bir başka egzersiz daha yapabilirsiniz. Ayakta dik duracak şekilde ayak bileklerinizden geçirdiğiniz bandı, bir bacağınız önde olacak şekilde pozisyon alın. Arkadaki ayağınızın yalnızca parmaklarınız yere temas etmesine ve ellerinizin dirseklerini kırarak göğsünüzde birleştirmeye dikkat edin. Arkadaki ayağınızı geriye tekme atacak şekilde kaldırın ve bandın gerilmesini sağlayın. Aynı hareketi iki bacağınızda 20’şer kez tekrar edebilirsiniz.

Pilates bandı ile evde spor yapmak işte bu kadar basit! Etkili ve kolay egzersizler sayesinde kaslarınızı çalıştırırken keyifli dakikalar yaşayabilirsiniz. Yalı Spor pilates ürünleri ile ihtiyacınız olan ekipmanı hemen şimdi alın, spor yapmaya başlayın! Evde pilates egzersizleri için daha fazlasını okumak isterseniz buraya ve buraya tıklayabilirsiniz.

Pilates Bandı Ne İşe Yarar, Nasıl Seçilir?

Uzun bir geçmişe sahip olan pilates vücuda oldukça iyi gelen bir egzersizdir. Günümüzde birçok kişi tarafından tercih edilen bu vücut egzersizi kasları güçlendirerek, fazla yağların eritilmesinde büyük role sahiptir. Vücudun şekli sokan bu beden egzersizi minder üzerinde ya da özel olarak hazırlanan aletler yardımı ile yapılır. 

Pilates egzersizlerini aksatmadan düzenli bir şekilde yapmak vücuda birçok fayda sağlar. En önemli faydası ise vücudun esnekliğini arttırarak kişilerin kendilerini güçlü ve zinde hissetmelerine yardımcı olur. Kan akışını hızlandırarak vücutta bulunan tüm kasları güçlü hale getirir. Bunun dışında pilates sayesinde vücutta meydana gelen ödem ve şişlikler yok olur.

Pilates Bandı Nedir?

Düzenli olarak pilates yapanlar pilates için gerekli olan tüm malzemeleri özellikleri ile birlikte tanımaya çalışırlar. Pilates bandı, yapılan egzersizleri daha dirençli hale getirerek kasları güçlendirmeye yardımcı olur. Pilatese yeni başlayanlar için oldukça faydalı bir malzeme olan Pilates bandı elastik yapısı ile kişilere yardımcı olur. 

Güçlü kauçuk malzemesi ile hazırlanan bu bantlar zengin renk özelliğine sahiptir. Pilates bandı alırken kaliteli malzemeden hazırlanan bantları tercih etmek gerekir. Alınacak pilates bantlarında delik ya da yırtık olup olmadığına dikkatli bakmak gerekir. Pilates bantları kapalı ya da açık olarak üretildikleri için ihtiyaç doğrultusunda gerekli olan ürünü tercih etmek gerekir.

Pilates Bandının Önemi ve Yararları

Pilates ile yapılan egzersizleri çeşitlendirmek kullanılacak olan malzemelerin özelliğine bağlıdır. Vücudu uygun malzemeler kullanarak geliştirmek daha sağlıklı olacaktır. Bu konuda Pilates bandı kullanılabilir. Kullanılan Pilates bandı ile vücudun her noktasını hareket ettirmek ve direnç sağlamak mümkündür. Aynı zamanda bantlar yardımı ile hareket kabiliyeti kişinin elinde olduğu için daha verimli spor yapılabilir. 

Pilates bandı yapılacak egzersizler ile vücuda birçok fayda sağlar. Pilates bantlarının ucundan tutarak yardımcı aparatlar yardımıyla direnç seviyenize uygun vücudu çalıştırabilirsiniz. Kas koordinasyon sistemini en iyi şekilde çalıştıran bantlar vücutta bulunan fazla yağları yakar. Direnç bantları olarak adlandırılan bu ürünün yuvarlak olanı da bulunur. Ayak bileklerine takılan bu pilates bandı iki bacağında aynı anda çalışmasını sağlar.

Evde Plates Bandı İle Neler Yapılır?

Pilates bantları kullanım özellikleri bakımından hafif ve kolay taşınabilir özelliğe sahip oldukları için her yerde rahatlıkla kullanılabilir. Evde pilates yapmak için gerekli bir malzeme olan Pilates bandı kol ve bacakların çalıştırılmasında oldukça önemli bir role sahiptir. 

Bu bantlar sayesinde yapılacak olan antrenmanlarla kas grupları hareket haline getirilir. Kişilerin kendisini iyi hissetmesine yardımcı olacak pilates bantları ince bir görünüm elde etmede katkı sağlar. Vücudun çeşitli bölgelerinde bulunan dirençli yağların yıkarak yok eder. Evde kullanılan Pilates bandı günlük yapılacak olan egzersizlerde sizlerin en büyük yardımcısı olacaktır.

Evde Plates Bandı İle Yapılacak Egzersizler Hangileridir?

Evde herkesin pilates bandı ile kolaylıkla yapacağı egzersizler bulunur. Yapılan bu egzersizler vücudun esnekliğini arttırır.

  • Köprü Modeli: bu egzersiz modeli için öncelikle pilates bandının iki ucunu birleştirmek gerekir. Bandın bir bölümü ayakla desteklerken diğer ucu ise gövdeye getirilir. Sırt üstü bir şekilde pozisyon alarak hareket edilir. Köprü şeklinde bir pozisyonun ortaya çıkması sonucu kişi yere temas ederek yükselir ve böylece ciddi manada enerji harcar. Vücudun zorlanması sonucu bacaklarda direnç oluşur.

  • Öne Çömelme Egzersizi: pilates bandının bir ucu iki ayağın altına alınır. Kollar dirseklerden kırılarak sabit bir şekilde durur. Ardından düzenli bir şekilde çömelip kalkma hareketi yapılır.

Doğru Direnç Bandı Seçimi

Doğru bank seçiminde kişinin direncini arttıracak renkler ön planda tutulmalıdır. Bu doğrultuda sarı bantlar en çok tercih edilen bantlar içerisinde bulunur. Aynı şekilde bayanlar için koruyucu özelliğe sahip ve egzersizler yapmaya yardımcı olan kırmızı ve yeşil bantlar bulunur. Erkekler ise en çok mavi yeşil bantları tercih ederler. Yapılan egzersizlere vücudun alışması ve güçlü bir direncin oluşması sonucunda ise siyah banda geçiş yaparlar. Bu bantların dışında gümüş ve altın rengi bantlar da bulunur. Bu bantlar ise daha çok rekabete dayalı spor faaliyetlerinde tercih edilir.

Pilatesin Faydaları

Sağlıklı yaşamanın ön şartı olan spor faaliyetleri ve egzersizler vücudun sürekli canlı ve diri tutar. Herhangi bir riski bulunmayan ve kişilerin formda kalmasını sağlayan pilatesin birbirinden önemli faydaları bulunur. Pilates sayesinde vücudun tüm bölgeleri hareket halinde olduğu için fazla yağları, yakar direnç sağlar ve kademeli olarak kilo vermeyi kolaylaştırır. 

Düzenli pilates yapmak kasları sıkılaştırır, vücuda güç ve direnç katar. Vücudum şekilli olmasına katkı sağlayarak bölgesel incelmeye yardımcı olur. Pilates sayesinde özellikle çalışanlar daha iyi bir duruş sergilemeye başlarlar. Pilates egzersizleri içerisinde bulunan esneme hareketleri vücuda esneklik kazandırır. Pilates fiziksel olarak kişilere birçok fayda sağladığı gibi ruhsal olarak da sinir sistemine oldukça iyi gelir. Yaşanılan stres ve depresyon gibi durumlarda kişilerin bu sorunlarla daha iyi mücadele etmesine yardımcı olur.

KUVVET KAZANDIRAN DİRENÇ BANDI EGZERSİZLERİ

Basit ve bir o kadar etkili egzersiz çalışmalarından olan direnç bandı egzersizleri; hem fonksiyonel, hem de ekonomik olması nedeniyle sıklıkla tercih ediliyor. Üstelik her yerde çalışma yapabileceğiniz direnç bandı egzersizleri için spor salonuna gitmeniz de gerekmiyor.

Vücut ağırlığından destek alabileceğiniz bu egzersizlerde, dilerseniz yardımcı birkaç ekipman ile de çalışma yapabilirsiniz. Özellikle evde spor yapmayı tercih edenlerin uyguladığı bu çalışma ile kaslarınızı kuvvetlendirebilir, vücudunuzu sıkılaştırabilirsiniz.

Farklı sertlik derecelerinde üretilen direnç bantları ile ilk kez çalışacaksanız, sertlik derecesi en az olandan başlamalısınız. İlerleyen zamanlarda daha zor yani daha sert direnç bantları ile çalışarak, gelişimi sağlıklı bir şekilde yönetebilirsiniz.

Pilates egzersizlerinden biri olan direnç bandı çalışmaları ile düzenli olarak çalışmalar yaptığınız durumda, gözle görülebilen hızlı sonuçlar almanızda kaçınılmaz olacaktır. Egzersiz çalışmalarınızda daha rahat hareket edebilmek için spor amaçlı tasarlanan kadın spor taytmodellerini tercih edebileceğinizi de hatırlatmak isteriz.

Üst Vücut İçin Direnç Bandı Egzersizleri;

  • Kolu Geriye Doğru Germe: Pilates matının üzerine oturarak, direnç bandını ayak tabanlarınıza geçirin. Bandın iki ucunu, iki eliniz ile tutarak kendinize doğru çekin. Kollarınızı bükmeden, karnınıza doğru bandı çekin ve seri bir şekilde tekrarlayın. Nefes kontrolü yapmayı unutmayın. Bu egzersizi 4 set, 15 tekrar olacak şekilde uygulamalısınız.
  • Sırt Germe: Bu egzersizi ayakta yapmanız gerekiyor. Direnç bandının bir ucunun esnenizde, diğer ucunun sırtınızın ortasında olacak şekilde diğer eliniz ile tutun. Bandı gergin bir şekilde tutarak, aşağı ve yukarı hareket ettirmelisiniz. Nefesinizi bandı çekerken alın, serbest bırakırken geri verin. Bu egzersizi 4 set, 15 tekrar olacak şekilde uygulamalısınız.
  • Kol Germe: Ayakta yapmanız gereken bu çalışmada, bacaklarınızı omuz genişliğinde açmalısınız. Ayaklarınızın altından direnç bandını geçirin. Avuç içleri karşıya bakacak şekilde, kollarınızı bükmeden iki elinizi aynı anda yukarı kaldırın. Bandı çekerken nefes alıp, geri salarken nefes vermelisiniz. Bu egzersizi 4 set, 15 tekrar olacak şekilde uygulamalısınız.
  • Göğüs Germe: Ayaklarınızı omuz genişliğinde açarak ayakta dururken, direnç bandını iki eliniz ile gerdirin. Kollarınızı omuz hizasında açmalı, bandı hızlı bir şekilde dışarıya doğru göğüse değecek şekilde açıp, yeniden serbest bırakın. Nefesinizi bandı açarken alın, bırakırken verin. Yine bu egzersizi 4 set, 15 tekrar olacak şekilde yapabilirsiniz.

Bacak/Kalça İçin Direnç Bandı Egzersizleri;

  • Yerde Yana Bacak Açma:Vücut geliştirme egzersizlerini zor buluyorsanız, pilates egzersizlerini deneyebilirsiniz. Matınızın üzerine, bedeniniz yan duracak şekilde uzanın. Ayak bileklerinin biraz üzerinde olacak şekilde direnç bandını, ayaklarınıza geçirin. Elinizi başınızın altına koyarak destekleyin. Üstte kalan bacağınızı nefes alarak yukarıya kaldırın ve nefes vererek aşağıya doğru indirin. Diğer tarafınız ile de aynı çalışmayı yapın. Egzersizi 4 set, 15 tekrar olacak şekilde yapabilirsiniz.
  • Ayakta Yana Bacak Açma: Direnç bandını, ayak bileklerinin biraz üzerine geçirin. Omuz genişliğinde açtığınız bacaklarınızı, squat pozisyonunda eğilerek yana doğru olabildiğince açın. Adım atarken nefes alıp, ilk pozisyona dönerken nefesinizi verin. Sonrasında diğer bacağınız ile aynısını yapın. Bu egzersizi 3 set, 15 tekrar olacak şekilde uygulamalısınız.
  • Arkaya Adım Atma: Ayak bileklerinize geçireceğiniz direnç bandını, ayakta iken bir adım ile geriye doğru adım atacak şekilde açın. Vücut dengenizi koruyabilmek için bu esnada iki elinizi, göğüs hizasında birleştirin. Set sonrası diğer bacağınız ile aynı egzersizi yapın. Bu egzersizi 3 set, 15 tekrar olacak şekilde yapabilirsiniz.
  • Yerde Bacak Germe: Matın üzerinde sırt üstü uzanın ve iki ayaklarınızın parmak uçlarını yukarıya doğru uzatın. Ayak tabanlarınıza direnç bandını geçirerek, iki ucundan kendinize doğru bandı çekin. Gerdirdiğiniz bacağı yavaşça yere doğru indirin, bu sırada el ve kollarınızın pozisyonunu bozmamalısınız. Ardından diğer bacağınız ile çalışmalısınız. Bu egzersizi 4 set, 15 tekrar olacak şekilde yapabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır