ankesörlü telefon son dakika / Ev Telefonu Kampanyaları ve Avantajlı Tarifeler | Türk Telekom

Ankesörlü Telefon Son Dakika

ankesörlü telefon son dakika

Ankesörlü telefon kriptoları deşifre ediyor! 24 ayrı ankesör operasyonu

Giriş Tarihi: 15.1.2022 13:49

İzmir merkezli 40 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 162 şüpheliden 60'ı tutuklandı. Son operasyonla beraber ilki 19 Kasım 2019’da gerçekleştirilen toplam 24 ayrı ankesörlü telefon operasyonunun bilançosu ortaya çıktı. 2 bin 290’ı muvazzafın deşifre olduğu ankesörlü telefon soruşturmasında, 682’si muvazzaf olmayan, 710’u darbe girişimi sonrası kapatılan askeri okul öğrencisi toplam 3 bin 635 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verildi. Bin 585’inin tutuklandığı operasyonlarda 531 şüpheli faydalı itirafçı oldu.

Ankesörlü telefon kriptoları deşifre ediyor! 24 ayrı ankesör operasyonu

İzmir merkezli 40 ilde FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik 11 Ocak'ta başlatılan soruşturmada 69'u muvazzaf 101 asker, 84'ü darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi olmak üzere 185 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Başsavcı Vekili Can Tuncay tarafından koordine edilen ankesörlü telefon soruşturma kapsamında yapılan operasyonda yakalanan 162 şüpheliden 160'ının işlemleri tamamlandı.

84 İSMİ İLK KEZ DEŞFİRE ETTİLER

31 şüpheli aralarında daha önce hiçbir işlem kaydı bulunmayan 84 ismi de içeren 273 örgüt mensubunu deşifre etmesi nedeniyle emniyetten serbest bırakıldı. 8 şüpheli adli kontrol 109 şüpheli ise tutuklama talebiyle İzmir Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. İzmir Sulh Ceza Hakimliği tarafından 57 şüpheli adli kontrolle serbest kalırken 60 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

14'Ü YURT DIŞI 23 FİRAR VAR

2 şüphelinin gözaltı işlemi devam ederken, 5 şüphelinin covid-19 olması nedeniyle gözaltı kararları iptal edildi. 2'si ise aynı suç kapsamında farklı soruşturmalarda şüpheli olmaları nedeniyle gözaltı kararları iptal edilirken, 5 şüpheli ise delil durumu nedeniyle emniyetten serbest bırakıldı. 14'ü yurt dışında olmak üzere toplam 23 şüphelinin ise firari durumda olduğu öğrenildi.

24 AYRI OPERASYON 3 BİN 365 GÖZALTI KARARI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ilki 19 Kasım 2019'da gerçekleşen ve günümüze kadar devam eden ankesörlü telefon operasyonlarının bilançosu ortaya çıktı. Toplam 24 ayrı operasyon kapsamında günümüze kadar 3 bin 635 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı verildi.

2 BİN 290 MUVAZZAF DEŞİFRE EDİLDİ

Bu şüphelilerden 2 bin 290'ı muvazzaf, 682'si muvazzaf olmayan asker, 710'u darbe girişimi sonrası kapatılan askeri okul öğrencisiydi. Gözaltına alınan şüphelilerden bin 585'i tutuklandı.

531'İ FAYDALI İTİRAFÇI OLDU

531 şüpheli faydalı itirafçı olarak değerlendirilerek emniyetten serbest bırakıldı. bin 22 şüpheli ise tutuklama istemiyle sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimlikleri önünde ilk kez etkin pişmanlıktan yararlanma durumları nedeniyle adli kontrolle serbest bırakıldı. 83 şüpheli sağlık, ve değişen delil durumları gibi nedenlerle emniyetten serbest kalırken, 107 şüphelinin farklı soruşturmalar kapsamında haklarında işlem yapılması, covid-19 tespiti gibi nedenlerden dolayı gözaltı talimatları iptal edildi. Toplam 340 şüphelinin firari durumda olduğu, 11 Mart 2020'den 1 Haziran 2020'ye kadar covid-19 nedeniyle operasyon yapılamadığı edinilen bilgiler arasında yer aldı.

ARKADAŞINA GÖNDER

Ankesörlü telefon kriptoları deşifre ediyor! 24 ayrı ankesör operasyonu

SON DAKİKA
  1. 6 kayıt bulundu
  • FETÖ’nün bir kirli oyunu daha deşifre oldu! Ardışık aramaları...
  • Ve harekete geçildi! 5 bin isim daha tespit edildi
  • Öğrenciye ilk 5 dakika ücretsiz
  • Bedava konuşma 3 dakikaya çıktı
  • 4.8 milyon adet bedava arama
  • Ankesörlüde 1 dakika bedava

AYM'den ankesörlü ve ardışık aramayla FETÖ'den mahkumiyete ilişkin karar

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan karara göre, FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca 2018'de 40 ankesörlü telefon için "iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması" talebinde bulunuldu. Talep, sulh ceza hakimliğince kabul edildi. Başlatılan işlemler kapsamında 137 askerin ankesörlü ve ardışık arandığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında 24 kez ardışık, 46 kez de tekil arandığı tespit edilen bir astsubay hakkında FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasında yer aldığı gerekçesiyle kamu davası açıldı. Yargılama sonunda "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan astsubay hakkındaki hüküm de Yargıtay tarafından onandı.

Ankesörlü sabit telefonlara ilişkin verilen dinleme kararıyla kendi GSM hattına ilişkin HTS kayıtlarının hukuka aykırı elde edildiğini, bunun hukuka aykırı delil niteliğinde olduğunu ve mahkumiyete esas alınamayacağını ileri süren sanık astsubay, Anayasa Mahkemesine hak ihlali iddiasıyla bireysel başvuruda bulundu.

Başvuruyu inceleyen Yüksek Mahkeme, Anayasa'nın 36'ncı maddesinde güvence altına alınan adil yargılanma hakkı kapsamındaki hakkaniyete uygun yargılanma hakkının ihlal edilmediğine hükmetti.

- Kararın gerekçesinden

Anayasa Mahkemesinin kararında, FETÖ'nün mahrem yapılanmasına yönelik yargılamalarda ankesörlü/kontörlü hatlara ilişkin alınan telekomünikasyon yoluyla iletişimin tespiti kararı üzerine temin edilen HTS kayıtlarının hukuki niteliğinin Yargıtayın birçok kararında değerlendirildiği ifade edildi.

Yargıtay kararlarında, FETÖ mensuplarının örgütsel toplantılara devam etmek için kamuya açık market, büfe vb. yerlerdeki sabit hat veya ankesörlü hatları özel yöntemlerle kullandıklarının tespit edildiği aktarılan kararda, bu hatlara yönelik iletişimin tespiti kararları alınarak HTS kayıtlarının incelenmesinin mümkün olduğunun değerlendirildiği belirtildi.

HTS kayıtlarının getirtilerek şüpheli olabilecek kişilerin tespiti amacıyla kolluk birimlerince teknik analiz yapılmasının bariz takdir hatası veya açık bir keyfilik içermediğine işaret edilen kararda, "HTS kayıtlarının incelenmesi üzerine tüm kayıtlar içerisinde yer alan ve soruşturma konusu suçla ilgisi bulunmadığı belirlenen kişiler elendikten sonra yapılan analizler doğrultusunda suçun şüphelisi olabilecek kişilere ulaşılmasının da hukuka uygun olduğu sonucuna varılmıştır." tespitine yer verildi.

Yargılama aşamasında adli makamların, HTS verilerinin gerçekliği veya güvenirliğiyle ilgili olarak gerekli araştırma, inceleme ve değerlendirmelerde bulundukları kaydedilen kararda, şu ifadeler yer aldı:

"Başvurucunun kullanımındaki GSM hattından telekomünikasyon yoluyla kurulan iletişimlerin tespiti kararları doğrultusunda elde edilen HTS verilerinin delil olarak kullanılmasının kanuni bir temele dayanmadan veya hukuka aykırı şekilde elde edildiğine yönelik iddialar açısından bir ihlal bulunmadığı değerlendirilmiştir. Anayasa Mahkemesi açıklanan gerekçelerle adil yargılanma hakkı kapsamındaki hakkaniyete uygun yargılanma hakkının ihlal edilmediğine karar vermiştir."

Bu Habere Tepkiniz

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır