fitil kaç saat arayla verilir / Ateş Düşürücü Şurup ve Fitil Kaç Saat Arayla Verilir?

Fitil Kaç Saat Arayla Verilir

fitil kaç saat arayla verilir

Bebeklerde fitil nasıl kullanılır? Kabızlıkta fitil ve zeytinyağı kullanımı

Bebeklerde fitil nasıl kullanılır? Kabızlıkta fitil ve zeytinyağı kullanımı

Kabızlığın en etkin çözümlerinden biri olarak görülen ve genelde annelerin ilk başvurdukları yöntem olan fitil kullanımında bilinmesi gereken önemli noktalara sizler için değindik. Peki bebeklerde fitil ne işe yarar, kabızlık için fitil kullanılır mı? Bebeklerde fitil kullanımı:

Gündelik yaşantı içerisinde genelde kabız olan bebeklerde annelerin uyguladıkları ilk yöntem fitil olmaktadır. Oysaki bebeklerdeki kabızlık durumunun geçmesi için uygulanabilecek ilk tedavi seçeneği fitil olmamalıdır. Çünkü bebeklerde fitil kullanımı ne yazık ki bazı riskleri beraberinde getirebilmektedir. Özellikle de prematüre doğumda yani vaktinden erken doğan bebeklerde fitil kalbin yavaşlamasına ve solunumun durmasına yol açabilir. Bebeklere fitil verirken bunu sert hareketlerle uygulamak anüs çatlaklığına neden olabileceğinden dolayı bu esnada bebek büyük bir ağrı hissedebilir ve kakasını yapamaz duruma gelebilir.

  • Direkt olarak bebeğe fitil uygulamak yerine etkili bir masaj yapılabilir ya da beslenme düzeninde değişikliklere gidilebilir.
  • Eğer tüm bitkisel yöntemler denenmişse ve buna rağmen düzelme görülmemişse doktordan onay alarak mecburi fitil kullanımına gidilebilir. 

BEBEKLERE FİTİL NEDEN VERİLİR? KABIZ BEBEĞE FİTİL NASIL VERİLİR?

bebeklerde fitil nasıl kullanılır

bebeklerde fitil nasıl kullanılır

Ağızdan şurup içmeyi reddeden ateşli bebeklerde ya da kabızlığın geçmesi  için dışkıyı yumuşatmak amacıyla verilen fitilde amaç bebeği rahatlatmaktır. Fitil şeklindeki ilaçlar kana karışarak kısa zamanda etkisini gösterme özelliğine sahiptir. Oldukça hassas ve narin yapıda olan anüs bölgesi kesinlikle zorlanmamalıdır.

Fitil vermeden önce krem ya da zeytinyağı sürüp yumuşatıldıktan sonra bacakları dikkatlice kaldırıp fitil yavaşça ileri itilmelidir. Fitilin geri çıkmaması için yine nazikçe poposunun iki yanında bastırılarak fitilin geri çıkması engellenmelidir. Doktor onayıyla saatte bir kabızlık fitili kullanılabilmektedir.

KABIZ OLAN BEBEĞE MASAJ NASIL YAPILIR?

Bebekleri yatıştırma ve sakinleştirmede etkili olan masaj yöntemini sizde bebeğinizde uygulayabilir ve aynı zamanda kabızlık sorunu çözebilirsiniz. Avuç içlerinizi ısıtıp bebeğinizin karnına koyun ve yarım ay şekli vererek hareket ettirin. Bu işlem yavaşlayan bağırsak hareketlerini arttırarak kabızlığın önüne geçecektir.

Kabız için masaj nasıl yapılır

Kabız için masaj nasıl yapılır

Kayısının faydaları nelerdir? Kuru kayısı yerseniz ne olur? Kayısı çekirdeği ne işe yarar?

İLİŞKİLİ HABER

Kayısının faydaları nelerdir? Kuru kayısı yerseniz ne olur? Kayısı çekirdeği ne işe yarar?Masumiyet&#;te geçen Erotomani hastalığı nedir? Erotomani&#;nin belirtileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Masumiyet'te geçen Erotomani hastalığı nedir? Erotomani'nin belirtileri nelerdir? Bebeklerde kabızlık nasıl anlaşılır? Bebek ve çocuklarda dışkı gecikmesi neden olur?

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerde kabızlık nasıl anlaşılır? Bebek ve çocuklarda dışkı gecikmesi neden olur?

Bebeklerde Ateş Düşürme

Bebeklerde ve çocuklarda ateş, aileleri en çok endişelendiren durumlardan biridir. Ateş, aslında vücudun bakteri ve virüslere karşı bir savunma mekanizmasıdır. Bununla beraber dehidratasyon yani sıvı kaybı, ortamın ısısının yüksekliği, romatolojik inflamatuvar ya da endokrinolojik (hormonal) durumlar da ateşe neden olabilir. Normal koşullarda gün içinde vücut ısısı derece değişir. Akşam üzeri vücut ısısı günün en yüksek seviyesindeyken, sabaha karşı en düşük seviyededir. Ateşin gerçekten var olduğunu anlamak için uygun yerden ve uygun termometre ile ölçülmesi gerekir. Yetişkinlerin değişimleri pek önemsemez ama bebeklerde ve çocuklarda ateş korkuya, hatta paniğe neden olur. İşte ateş ve ateşin yükselmesiyle ilgili merak edilen sorular ve cevapları…


1. Bebeklerde Ateş Nasıl Ölçülür?

  • En doğru sonucu almak için makattan ölçüm gerekir. Bunun için ateş ölçerin ucuna bir miktar yağ sürülüp çocuk yan yatırılır. Dijital ölçer makatta 30 saniye boyunca tutulur. Ancak bu, çocuğu rahatsız eder. Hem de güvenlik açısından evde çok önerilen bir yöntem değildir. Bu nedenle evde koltukaltı veya kulaktan ölçüm yapılması önerilir.
  • Prematüre bebeklerde ve yenidoğan bebeklerde koltukaltından ölçüm önerilir. Değer ’nin üzerinde ise ateş olduğu kabul edilir. Ölçüm yapılırken koltukaltının ıslak ve terli olmamasına, ortam ısısından etkilenmemesine dikkat edilmelidir. Ölçüm yapılırken çok hareket etdeden dk termometre koltuk altında tutulmalıdır.
  • Ağızdan ölçüm ise daha büyük çocuklarda (5 yaş üstü) tercih edilen yoldur. Çocuğun ölçümden dakika önce soğuk bir şey yememiş olması gerekir. Ateş ölçer dakika yanak içinde ya da dil altında tutulur. Değer ’ün üzerindeyse ateş olduğu kabul edilir.
  • Yenidoğan döneminden sonra çocuklarda en çok tercih edilen ölçüm yöntemi; kulaktan ölçümdür. Değer üzerindeyse ateşin varlığından söz edilebilir. Ölçer, kulak kepçesi geriye çekilerek kulak yoluna tam olarak oturtulmalıdır. Bu yöntem hem daha pratik hem daha kısa süreli ve daha doğru sonuç seafoodplus.info kulak arası ölçümde 0,5 derece farklılık olabilir Dolayısıyla kulaktan ölçüm çocuklarda tercih edilen yolların başında gelir.

2. Bebeklerde Yüksek Ateş Neden Olur?

Bebeklerde yüksek ateşin en sık görülen nedeni; bakteriyel veya viral enfeksiyonlardır. Genellikle birinci sırada üst solunum yolu enfeksiyonları; ikinci sırada alt solunum yolu enfeksiyonu, ishal (bağırsak enfeksiyonu), idrar yolu enfeksiyonu, kulak enfeksiyonu gelir. En çok korkulan ise menenjit denilen beyin zarı iltihaplanmasıdır. Bununla beraber enfeksiyona bağlı olmayan, sıvı kaybı özellikle yenidoğanlarda ateşe sebep olur. Sıvı kaybı, yeterince beslenememeye ve ishale bağlı gelişir. Güneş çarpması, diş çıkarma, aşı uygulamaları, bazı romatolojik hastalıklar ve genetik hastalıklarda da ateş yükselebilir.

3. Bebeklerde Ateş Kaç Olmalı?

Yenidoğan döneminden 18 yaşına kadar bütün bebeklik ve çocukluk çağında vücut sıcaklığı, makattan (rektal) ölçüldüğünde 38’nin üzerindeyse ateşin yükseldiği kabul edilir. Tabii ki ateşin ölçüm yeri ve şekline göre ateşin varlığı değişir. Kulaktan, koltukaltından ve makattan ölçümler birbirine yakın sonuçlar verir. O nedenle yenidoğan dönemi dışında kulaktan ölçüm daha çok tercih edilir. Sonuç derecenin üzerindeyse ateşin varlığı kabul edilir. Yenidoğanlarda ve haftalık bebeklerde koltukaltı ve kulaktan ölçüm daha çok tercih edilir. Özetle; kulaktan ölçümle ve koltukaltından ölçümle derece ateşin çıktığını gösterir.

  • arası hafif ateştir
  • arası orta ateş
  • arası yüksek ateş
  • derecenin üzeri ise hipertermidir (hayati tehlikesi vardır)

4. Bebeklerde Ateş Düşürme

  • Ateş çıktığında yapılan yanlışlardan biri; çocuğun aşırı giydirilmesidir. Ateş çıktığı sırada el, ayak, burun, kulaklar ve diğer uç noktalar buz gibi olur. Bu, vücudun ateşe verdiği tepkidir. Bu nedenle çocuğu giydirmek doğru değildir. Ateşinin olup olmadığını elinden ve ayağından değil, ateş ölçer kullanarak belirleyin. Ateşi varsa soyun.
  • Bir diğer hata ise; çok soğuk su ile kompres yapmak ya da banyo yaptırmaktır. Vücut ısısının altındaki ılık suyla vücudu yıkamak veya bir havlu/bez koymak ise yüzeyi daha geniş olduğu için periferik uç noktaları daha kolay soğutur. Sirkeli su önerilmez.
  • Ilık kompres yapıp bir çarşafa sarıp banyo yaptırmak çocuğun ateşini daha kolay düşürür.
  • Ateş düşürücü vermek, aşırı giydirmemek, ortam ısısını düşürmek ve bol sıvı vermek ateşi düşürmede yapılacaklardır.

5. Ne Zaman Doktora Başvurulmalıdır?

  • Bebeklerde ve çocuklarda kulaktan ölçüm yapıldığında değer ve 38’in üzeri derece çıkıyorsa öncelikle sebebin çevreden mi kaynaklı olduğu tespit edilmelidir. Çocuğun soyulması gerekir. 10 dakika sonra tekrar ölçüm yapılır. Ortam ısısı düşürüldüğünde çocuğun ateşi de gerilemeye başladıysa sebebin çevreden kaynaklı olduğu anlaşılır. Ancak 10 dakikadan daha uzun süre boyunca ateş tırmanmaya devam ediyorsa, çocuğun ateşinin olduğu kabul edilir. Bu durumda doktora danışılarak ateş düşürücü ilaçlar verilir.
  • Ortamın ısısı düşürülmesine, çocuğun üzerinin çıkarılmasına ve ateş düşürücü verilmesine rağmen saat sonra bir derece bile düşmüyorsa acile gidilmelidir. (Örneğin derece olan ateş; ateş düşürücü, ortam soğutma, ılık kompres yapmanıza rağmen 2 saat içinde ’e bile düşmüyorsa)
  • 3 günden daha uzun süre ateş düşürücü ile kontrol altında olduğunda da hekime başvurulmalıdır.
  • Aşırı ağlama, huzursuzluk, kusma, genel durum bozukluğu, uykuya eğilim, tuvalet yaparken ağrı, küçük bebeklerde emme refleksinin olmaması ve 24 saatten fazla anlam veremediginiz ateş varsa muhakkak doktora başvurulması gerekir.
  • Kulaktan ölçümle hafif ateşte () çocuğun soyulup ateşinin yükselip yükselmeyeceğini gözlemlemek gerekir. 38 ve üzerine çıktıysa ateş düşürücü ilaçlar hekime danışılarak verilir. 2 saat içinde bir derece de olsa düşmesi gerekir. Ateş düşürücünün etki süresi saattir. saat sonra ateş çıkıyorsa yine ateş düşürücü verebilir. Bu arada genel durum bozukluğu varsa muayeneye götürülür.
  • Orta derece ateşte () saatte bir ateş düşürücü tekrar edilir ve ateş kontrol altına alınabilir. Ilık kompres ve ılık banyo da yardımcıdır. Ama 4 saatte bir verilen ateş düşürücüye rağmen ’ün üzerindeyse, çocuk aşırı huzursuzsa, saatte bir ateşi çıkıyorsa ve ateş titreye titreye tırmanıyorsa muhakkak hekimin görmesi gerekir. Ateş düşürücüye rağmen 2 saatte düşüremediyseniz ya da 3 günden daha uzun süre ateş düşürücü verdiyseniz o zaman muhakkak hekimin görmesi gerekir veya acil servise başvurulmalıdır.

6. Yüksek Ateş Düşürülmezse Ne Olur?

Ateş aslında bir savunma mekanizmasıdır ve aynı zamanda da bir semptomdur. Dolayısıyla vücutta bir enfeksiyon ya da bir durumu işaret eder. Amaç; ateşi kontrol altına almaktır. Ateşe neden olan hastalığı tespit edip tedavi etmek hedeflenir. üzerindeyse ciddi enfeksiyonları araştırmak gerekir ve ileride olumsuz komplikasyonları da engellemek için hekim muayenesi şarttır. Ayrıca yüksek ateş, bağışıklık sistemini olumsuz etkileyip vücudun savaşma gücünü düşürür. O nedenle yüksek ateşin nedeni bulunup tedavi edilmelidir.

7. Havale Nedir?

Havale; beyindeki elektrik boşalmaları nedeniyle vücut kaslarının istemsiz kasılmasıdır. Havale, ateşli ve ateşsiz olmak üzere ikiye ayrılır.

  • Ateşsiz havale daha çok epileptiktir. Bu sara hastalığı (epilepsi) veya beyin sinir sistemi ile ilgili durumlarda görülebilir.
  • Ateşli havalelerin yüzde 90’ında ateş yükselir. Sebebi vücudun verdiği tepkidir. Genellikle ailede ateşli havale geçirme öyküsü varsa herhangi bir hasar bırakmaz. Ateşli havale genellikle 6 ay-7 yaş arasında görülür. Daha önce havale geçiren bir çocuğunuz varsa ateş konusunda çok dikkatli olmanız gerekir. Ateş çıkmaya başladığında müdahale edip ateşin hızlı yükselmesi engellenmelidir. Hekim bu konuda aileyi bilgilendirir, gerekirse evde havale sırasında kullanabilecek özel ilaçlar edinilir. Çocuk üst üste çok havale geçiriyorsa nörolojik konsültasyon ve çeşitli tetkikler yapılır. Ama ateşli havaleler genellikle 7 yaşından sonra kendiliğinden geçer, bir hasar bırakmaz.

8. Havale Durumunda Ne Yapılmalıdır?

Çocuk havale geçirmeye başladığında kol ve bacaklarında kasılma, gözünün bir yere sabitlendiği görülür. Ağzından da köpük gelmeye başlar. Soluk alma güçlüğü gibi sorunlar da görülür. Bu tablo ailenin en korktuğu durumdur. Bu durumun uzun sürmesi oksijen alımı açısından sorundur. Yapılacak şey; mevcutsa doktorun önerdiği bir havale durdurucu fitil uygulamaktır. Hava yolunu açarak mümkünse ağızın kilitlenmesini engellemek önemlidir. En kısa sürede en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Ateş varsa da hemen ateş düşürücü verilmelidir.

*Bu içeriğin geliştirilmesinde Tıbbi Direktörlük katkı sağlamıştır.
*Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde Acıbadem Sağlık Grubu'nun tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

RANDEVU AL  

Paranox fitil etken maddesi parasetamol olan genellikle bebeklik ve çocukluk döneminde ateş düşürücü ve ağrı kesici olarak kullanılan bir ilaçtır. Acil servislerde çalıştığım dönemlerde özellikle bebeklere uygulayıp faydasını çok kere gördüm. Paranox fitil uygulaması ve ılık bez uygulaması ateşi yüksek çocukta altın bir uygulamadır. Paranox fitili bebeklerde kullananlar ılık suda ıslatılmış bir bezi bebeğin koltuk altı ve kasık gibi hassas bölgelerine yerleştirip ardından paranox fitil uygulaması ile beraber etkili bir tedavi yaptıklarını unutmamalıdır.

Dikkat !

Bu ilacın bir çeşidi sağlık bakanlığı tarafından toplatılmıştır.

Paranox Fitil Nedir?

Yeni doğmuş bebeklerden itibaren başlayarak 11 yaşındaki çocuklara kadar kullanılabilen Paranox Fitil, ateş düşürücü ve ağrı kesicidir. Doğru şekilde uygulandığında kısa sürede etkisini göstermektedir. Bebeklerde özellikle doktor kontrolünde verilmelidir. Diş çıkarma veya aşı öncesinde ve sonrasında doktorun tavsiyesi üzerine kullanılabilir. Reçete ile satılan ilaç istenilen etkiyi göstermediğinde doktora başvurulmalıdır. Reçete hakkında detaylı bilgi almak için seafoodplus.info linkine tıklayınız.

paranox fitil nedir

Paranox fitil S ve paranox fitil doğru bir şekilde ve doktor kontrolünde kullanılması gereken ilaçlardan birisidir. Yanlış kullanılması bebeğe veya çocuğa istenmeyen zararların verilmesine neden olabilir. Bu nedenle sadece doktorunuzun reçete etmesi halinde kullanınız. Ayrıca dozu ve kullanım şekli hakkında oldukça dikkatli olunuz.

Paranox Fitil Etken Maddesi

İlaç oldukça etkili bir ağrı kesici ve ateş düşürücüdür. Özellikle ateş ve ağrının orta seviyelerde olduğu durumlarda hızlı bir etkiye sahiptir.

Paranox fitil etken maddesi ise Parasetamol’dur.

Parasetamol Paranox fitilin yanı sıra birçok ağrı kesici, ateş düşürücü ilacın etken maddesi olarak kullanılmaktadır. Parasetamol etken maddesi olan ilaçlar baş ağrıları, adet sancıları, ateş, diş ağrıları, orta kulak iltihabı ve diğer çeşitli durumlar için kullanılabilir. Oldukça güçlü bir etken madde olduğu için doğru dozlarda kullanılmalı ve doz aşılmamalıdır.

paranox fitil etken maddesi

Özellikle çocuklarda mg üzerinde alındığında vücutta toksin madde üretmeye sebebiyet verebilmektedir. Parasetamol’e yüksek derecede duyarlılığa sahip olan bireylerin Paranox fitil ve diğer etken maddesi olduğu ilaçların kullanılmaması gerekir. Karaciğer ve böbrek hastalarının da kullanmaması tavsiye edilir.

Paranox Fitil Ne için Kullanılır?

Yeni doğan bebekler ve çocuklar çeşitli nedenlerden dolayı hasta olabilir veya bir ağrı ile karşılaşabilir. Bu tarz durumlarda çocukların yetişkinlerin kullandığı ilaçları kullanmaları mümkün değildir. Yetişkinlerden daha farklı bir vücut yapısına sahip olan çocuklara bu konuda özel olarak hazırlanmış fomüllere sahip olan ilaçlar verilmelidir. Paranox fitil ise bu ilaçlardan biridir. Birçok durumda rahatlıkla kullanılabilmektedir. Bu noktada yetişkinler için kaç saate bir parasetamol kullanıldığını anlatan yazıma seafoodplus.info linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Çocukların bir aşı takvimi vardır. Bazı aşılarda ise çocuklarda ateş yükselmesi görülebildiği gibi ağrı da görülebildiği için çocuğun zorlanmasına neden olur. Paranox fitil doktor tarafından tavsiye edildiğinde çocukların aşı öncesi kullanması ile ateş kontrol altına alınabilir ve aynı zamanda çocukların ağrı çekmesi engellenebilir. Aşının dışında grip, soğuk algınlığı, ameliyat gibi durumlarda da tercih edilir. Doktor tarafından belirlenen dozlara uyularak kullanılmalıdır.

Paranox Fitil Ne Kadar Sürede Ateşi Düşürür?

Her ilaçta olduğu gibi Paranox fitil ilacının da etkisinin çocukta görülmesi için belirli bir sürenin geçmesi gerekir. Paranox fitil uygulandıktan sonra ilaç vücut tarafından emilerek bağırsak ile mide arasında dolaşımı gerçekleşir. Bu süre ortalama olarak yarım saat sürmektedir. Yarım saat sonra ilaç etkisini göstererek çocukta ateş düşmesi görülür. Bir veya iki saat sonra ise ateş tamamen normale dönmesi beklenir.

Paranox vücutta etken olarak 4 saat civarında kalmaktadır. Devam edecek ateş veya ağrılar için 4 saatte bir kullanma tavsiye edilebilir. Ancak bu süreler içerisinde ateşte düşme veya ağrıda azalma görülmezse doktor ile iletişime geçilmesi gerekir. Fitil kullanıldıktan sonra 1 saat bir kere ateş ölçülmeli ve yarım saat sonra tekrar ateşe bakılmalıdır. Netice olarak paranox fitili doktorunuz önermediği sürece bu yazıda yer alan bilgilere dayanarak kullanamazsınız.

Paranox Fitil Nasıl Kullanılır?

Bebekler için ağrı kesici ilaçlar çeşitlilik gösterir. Şurup formu ile verilen ağrı kesiciler vardır. Bu ağrı kesiciler genel olarak farklı aromalara sahiptir ve bebeklerin rahat içimi için özel olarak formül edilerek üretilir. Bu şuruplardan bir tanesi de dolvendir. Dolven hakkında detaylı bilgiler verdiğim yazıma ulaşmak için seafoodplus.info linkine tıklayınız.

Bazı ağrı kesicileri ise cilde sürülerek etkili olması beklenir. Bebeklerin özellikle ağız yolu ile ağrı kesici almayı reddettiği durumlarda ise fitil formundaki ilaçlar tercih edilmektedir. Bu ilaçlardan biri olan Paranox ise fitil formundadır ve bebeklere makat yolu ile uygulanmaktadır. Paranox S veya paranox fitil duruma göre doktorunuz tarafından size reçete edilir. Hangisi olacağına doktorunuz karar verir.

Fitili ilk defa kullanacak olan ebeveynler özellikle dikkatli olmalıdır. Bebeğin anüsüne zarar vermeyecek şekilde ve yavaş bir şekilde fitili uygulamalıdır. Diğer yandan doktorun tavsiye ettiği aralıklar ile fitilin kullanılması çok önemlidir. Aşırı kullanımdan kaçınılmalıdır.

Paranox fitil makattan uygulanmaktadır. Uygulama esnasında ise oldukça dikkatli olunmalıdır. Bebeklerin anüs bölgeleri oldukça hassas olduğu için fitilin nasıl kullanılması gerektiği çok iyi bilinmelidir. İlacı makattan vermeden önce bebeğin anüs bölgesine krem sürülebilir. Bu sayede ilacın daha rahat bir şekilde uygulanmasına olanak sağlanacaktır. Fitili bebeğe uygulamadan önce bebek sırtüstü yatırılmalı ve iki bacağı ayağa kaldırılmalıdır. Daha sonra ilacın sivri kısmı makata gelecek şekilde işaret parmağı ile sanki kapı ziline basar gibi ilaç itilmelidir. Bu işlemi yaparken nazik davranılmasına özen gösterilmelidir.

paranox fitil nasıl kullanılır

Bebeğin bir süre sırt üstü kalması ve aynı zamanda da bacaklarını birleştirerek fitilin geri gelmesi engellenmelidir.

Calpol ile Paranox Fitil Aynı Anda Verilir mi?

Bebekler için tercih edilen ateş düşürücülerden biri de Calpol’dur. Calpol şurup formundadır ve etken maddesi Parasetamol’dur. Bazı durumlarda ebeveynler çocuklarında gördükleri ateş nedeni ile ilaçları aynı anda veya belirli aralıklarla farklı ilaçlar kullanabilmektedir. Bu durum oldukça yanlıştır. Çünkü Paranox firil ile Calpol ilaçlarının etken maddesi aynıdır. İkisinin de etken maddesi Parasetamol’dur ve ikisinin bir arada kullanılması sakıncalıdır. Bu konuda bilgi sahibi olmak ve nasıl kullanacağınızı öğrenmek için hemen seafoodplus.info linkine tıklayınız.

Diğer yandan belirli aralılarla farklı ilaçları kullanmakta herhangi bir fayda göstermediği için kullanılması gereksizdir. Yaşanılan bu tarz durumlarda doktorun tavsiye ettiği ilaç haricinde ilaç kullanılmamalıdır. Eğer bu ilaçlardan herhangi biri verilmişse ve çocukta ateş veya ağrı azalmıyorsa ilaç değiştirmek yerine doktor ile iletişime geçilmesi gerekir.

Paranox fitil ve Peditus Aynı Anda Verilir mi?

Bebeklerin ateşi yükseldiğinde aileler haklı olarak panik halinde olabilmektedir. Ateş düşürücü ilaçlar bebekler için doktor tarafından yazılması önemlidir. Piyasada bulunan birçok bebekler için ateş düşürücü ilaç şurup veya fitil formunda üretilmektedir. Fitilin kullanılma sebebi ise bazı bebeklerin ağız yolu ile ilaç almayı reddetmesidir.

Peditus ve paranox fitil aynı anda verilir mi sorusuna karşı bilinmesi gereklidir ki iki ilacında etken maddesi Parasetamol’dur. Parasetamol etken maddesinin yüksek miktarda kullanılması zehirlenmelere yol açmaktadır. İki ilaçta da aynı etken madde bulunduğu için aynı anda kullanılmaları sakıncalıdır. Eğer ilaçlardan biri kullanılıyor ve ateş düşmüyorsa bu durumda doktora başvurularak ilaç değiştirilebilir.

Paranox Fitil Fiyatı

Paranox fitilin fiyatı belirli zaman aralıklarında değişiklikler göstermektedir.

yılı için Paranox fitil fiyatı ₺&#;dir.

yılı için Paranox S fitil fiyatı ₺&#;dir.

Paranox Fitil Uyku Yapar mı?

Bebeğinize aşı yapıldığında, tedbir alınan hastalığın mikropları pasif bir şekilde bebeğinizin vücuduna girecektir. Pasif olan mikroplara karşı direnç gösterdiğinden bebeklerde ateşte yükselme görülebilmektedir. Bebeğin ateşi  38,5 dereceyi bulduğunda ateş düşürücü kullanılmalıdır. Paranox fitilde bu ateş düşürücülerden biridir.

paranox fitil ile paranox s supozituvar

Paranox fitil uyku yapar mı sorusuna cevap olarak fitil kullanıldıktan sonra yarım saat sonra etkisini göstermekte ve bu durumda bebekte uyku hali görülebilmektedir. Uyku halindeyken ilaç etken maddesi ile ateşi kontrol altına almaya başlamaktadır. Çocuklarda aşır sonrasında kullanılan Paranox fitil, çocuklarda geçici bir süre uyku yapar ve bu normal bir durumdur. Bebekte normalden daha çok geçmeyen bir uyku hali görülüyorsa bu durumda doktora başvurulmalıdır.

Paranox Fitil Yan Etkileri Nelerdir?

Çocuklar için oldukça güvenilir bir ilaç olan Paranox fitil nadirde olsa bazı yan etkiler gösterebilmektedir. İlacı kullanacak çocuğun özellikle karaciğer ve böbrek hastalıklarının olmamasına, varsa da bu konuda doktor görüşü alınmasına çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunun nedeni ise ilaç karaciğer tarafından emildiği için sağlıklı bir karaciğerin olmaması durumunda sorunlar ortaya çıkarak ilaç yan etki gösterebilir. Aynı şekilde böbreklerde oluşan sorunlar ilacın sorunlara yol açmasına neden olabilir.

Çok ciddi yan etkiler arasında fitil kullanıldıktan sonra çocuğun idrarında bulanıklık ve kan görüldüğünde ilaç kullanımı durdurulmalı ve bu konuda acil doktora başvurulmalıdır. Paranox fitil yan etkileri arasında deride kızarıklık ve kaşıntının yanı sıra döküntülerin görülmesi de ciddi bir durumdur. Çocuğun idrar yapma sıklığının azalması da görülen yan etiler arasındadır.

İlaç özellikle Parasatemol ve fenobarbital maddelerine alerjisi olan çocuklarda yan etkilerin görülmesi daha olası olmaktadır. İlacı kullandıktan sonra eğer çocukta ateşin düşmediği veya ağrının geçmediği görülürse ilaca devam edilmemesi önerilir. Bu tarz durumlarda doktor ile iletişime geçerek aynı etkiyi gösteren farklı bir ilacın verilmesi istenmelidir. İlacın yan etkileri kullanmadan önce öğrenilmeli ve herhangi bir yan etkide doktora başvurulmalıdır. Nadirde olsa Paranox fitilin yan etkileri arasında mide bulantısı, nefes almakta zorlanma, halsizlik, dudaklarda şişme, ishal görülebilir. Herkesin bünyesinin farklı olması nedeni ile farklı yan etkilerde görülebilir.

Paranox S ile Paranox Arasındaki Fark Nedir?

İki ilacın arasında farklar bulunmaktadır. Birinci farkları etken maddeleridir. Paranox s ilacının etken maddesi Parasatemol’dur. Ateş düşürücü etkisinin yanı sıra sırt, bel, ayak ve baş ağrılarında etkili olarak kullanılmaktadır. Paranox ilacının etken maddesinde ise fenobarbital bulunur.

paranox s fitil

İki ilaç hemen hemen aynı etkiyi göstermektedir ve hangisinin kullanılması gerektiğini doktor belirlemelidir. 3 günden fazla geçmeyen ateşte ve 4 günden fazla görülen ağrılarda kesinlikle doktora başvurulmalıdır. Çünkü bu durumu tetikleyen farklı hastalıklar olabilir. Şİmdi paranox fitil kullananlar tarafından sıkça sorulan bazı sorulara değineceğim.

Paranox Fitil Kullananlar Tarafından Sorulan Sorular

Paranox fitil kullananlar tarafından mailime ve yorum bölümlerine sıkça sorulan bazı sorular bulunmaktadır. Bu soruları bu başlık altında sıra ile cevaplayacağım. Haydi sorularımıza geçelim.

Paranox Fitil Kaç Saat Ara ile Verilir?

Paranox fitil veya paranox s fitilin kaç saat arayla verileceği hastanın durumuna göre hekimi tarafından belirlenmelidir. İnternet ortamından bulduğunuz bilgiler ışığında bebeğinize ya da çocuğunuza bu ilacı vermeyiniz.

Genellikle acil servislerde veya farklı sağlık kurumlarında 6 saate bir paranox fitil verilebilmektedir ancak siz doktorunuz bu şekilde reçete etmediği sürece bu şekliyle kullanmayınız.

Paranox Fitil Ne Kadar Süre Sonra Etki Eder?

Paranox fitilin etkisini gösterme süresi yaklaşık olarak 30 dakikadır. 30 dakikada ilk etkiler hissedilmeye başlanır. 1 saate kadar hissedilir etkisi görülür ve bu etki parasetamolün etkisi bitene kadar devam eder.

Paranox fitil kullanırken hastanın ateşi çok yüksek ise ılık uygulama ile desteklemeyi unutmayınız.

Paranox Fitil Kullanmak Zararlı mı?

Paranox fitil kullanmak doktorunuzun önerdiği şekilde kullanmadığınızda zararlı bir hal alabilir. Kesinlikle bilinçsiz kullanılmaması gereken ilaçlardan biridir. Bu nedenle sadece doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanınız ve istenmeyen bir durumla karşı karşıya kaldığınızda hemen bir acil servise başvurunuz. Bu noktada acil servis hangi hastalıklara bakar başlıklı yazıma ulaşmak için seafoodplus.info linkine tıklayınız.

Paranox Fitil Kabızlık için Kullanılır mı?

Paranox fitil kabızlık tedavisi için reçete edilen veya kullanılan bir ilaç değildir. İçerdiği etken maddeler itibariyle kabızlık tedavisinde doğrudan tedavi edici etkiye sahip değildir. Kabızlığı nedeniyle ağrısı olan çocukların bir nebze rahatlaması için hekiminizin reçete etmesi halinde kullanılabilir.

Paranox Fitil Gaz Sancısı için Kullanılır mı?

Paranox fitil veya paranox s fitil gaz sancısı için tedavi edici etkiye sahip bir ilaç değildir. Gaz sancıları için farklı tedavi yöntemleri kullanılır ancak gaz sancısı nedeniyle ağrıları olan bebeklerinin ağrılarının hafifletilmesi amacıyla hekiminiz tarafından reçete edildiği takdirde kullanılması söz konusu olabilir.

1, 2, 3 Aylık Bebekler Paranox Fitil Kullanabilir mi?

3 aya kadar olan bebeklerde paranox fitil kullanımı doktorunuzun önerisi doğrultusunda yapılabilir anca bebekler ilaçlar hususunda oldukça hassas olduklarından dolayı doktorunuz önermediyse kullanım yapmayınız.

Hekimler genelde 3 aya kadar olan bebeklerde günde 1 ile 2 suppozituar kullanımı yapabilmekteler ancak dediğim gibi doktorunuz reçete etmediyse kesinlikle kullanmayınız. Paranox S fitil ise yine hekiminiz reçete ettiyse bu kadar aylık bebeklerde kullanılabilir.

Aşı Sonrası Paranox Fitil Kullanılır mı?

Aşı sonrası dönemde hekiminiz reçete ettiyse paranox fitil kullanabilirsiniz. Paranox fitilin endikasyonları arasında aşı sonrası dönemde ortaya çıkan ateş ve ağrı bulunmaktadır. Paranox S fitil ise sadece hekiminiz reçete ettiyse kullanılabilir.


Merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi konu altındaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Cevap vermekten mutluluk duyacağım.

(Bu yazı ilk defa 4 Haziran tarihinde yazılmıştır. Ardından 14 Ocak tarihinde güncellenmiştir.)

Bu Başlıklar İlginizi Çekebilir:

Kategoriler İlaçEtiketler Anüs

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir