kanun enstrüman fiyatları / Ataç-kaan sevil yapımı 26 ses profesyonel kanun

Kanun Enstrüman Fiyatları

kanun enstrüman fiyatları

Online Müzik Kursu

ATAÇ-KAAN SEVİL Yapımı 26 Ses Profesyonel Kanun

ATAÇ-KAAN SEVİL Yapımı 26 Ses Profesyonel Kanun

26 sesli PVF telli çınar göğüs, ceviz kaplamalar, abanoz burgu, alpaka mandal sistemli tam profesyonel Ataç SEVİL yapımı sıfır kanun. Soft case taşıma çantası, akort burgusu, yüzük ve mızrapları hediye olup kanun akortlanmış ve akort oturmuş olup çalıma hazırdır.

İndirilebilir Dosyalar

Üzgünüz, kayıt bulunamamıştır.

✔ Henüz kayıt eklenmemiştir. Daha sonra tekrar deneyebilrisiniz.
✔ Eğer bunun bir teknik sorun olduğunu düşünüyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Copyright © OnlineMümonash.pw Her Hakkı Saklıdır. Kopyalanması, çoğaltılması ve dağıtılması halinde yasal haklarımız işletilecektir.

Kanun Müzik Aleti

Hayatı güzelleştiren en değerli olguların başında müzik gelir. Sevinçte, üzüntüde kısacası her anda müzik ile iç içe olunur. Müzikle ilgili olmak adına bazen de müzik aleti çalma isteği duyulur. Eğer müzik aletlerine dair bir yetenek varsa, bunun üzerine gidip dilenen müzik aleti çalınabilir. Müzik aletleri, kişilerin aynı zamanda stresten uzaklaşmalarını da sağlar. Çalgı aleti ya da enstrüman olarak da adlandırılan müzik aletleri, birbirinden farklı ses tınılarını çıkartır. Bunların arasında yer alan kanun müzik aleti Türk müziğinde önemli bir yere sahiptir. Bununla beraber farklı enstrümanları çalmanın belli başlı kuralları da yer alır. Kanun enstrümana ilk bakıldığında çalması bazı kişilere göre kolay, bazılarına göre ise zor gözükür. Ancak hangi müzik aleti olursa olsun, notaları, bölümleri öğrenmek istenen sesin çıkartılabilmesi için gereklidir. Kanun müzik aletini çalabilmek için belli bir eğitim almak gerekir. Sonrasında çıkardığı muhteşem ses tonları ile bilinen müzikleri yorumlamak dinleyicilere de huzur katar. Kanun müzik aleti, ilgi duyan kişilere hediye olarak güzel bir seçenektir. Farklı şekil, renk, tasarıma sahip olabilen kanun müzik aleti fiyatları ürünün markasına ve kalitesine göre değişiklik gösterebilir.

Kanun Müzik Aletinin Çeşitleri ve Özellikleri

Kanun Müzik Aletinin Çeşitleri ve Özellikleri

Kanun müzik aleti akort aleti, kanun mızrabı ve kanun yüzüğü aksesuarıyla çalınan bir enstrümandır. Genel olarak el yapımı kanunlara da ulaşabilmek oldukça mümkündür. Kanun müzik aleti profesyonel kanun ve öğrenci kanun olarak iki farklı türde satışı gerçekleştirilir. Kanunun çalışabilmesi için anahtara ihtiyacı vardır. Bu anahtar, enstrüman üzerinde yer alan burguları çevirip akort etmek için tasarlanmıştır. Kanun müzik aleti modelleri, kenarları eğik ve uzun yamuk şeklindeki tasarımlardır. Kanuna akort yapabilmek için burguların yer aldığı bölüme sonrasında mandallar da dahil edilir. Kanun şekil olarak ince bir tahtayı anımsatır. Müzik aletinde teller aletin üzerine üçerli olarak hizalanır. Kanun aleti, çınar, kayın, ladin, köknar, gürgen ve ıhlamur gibi ağaçlardan faydalanılarak elde edilir. Kanunda 3,5 oktavlık ses alanı bulunur. Kanun müzik aleti, diğer farklı enstrümanlar ile birlikte çalındığında hem dingin hem de gösterişli sesi ile tüm duyguları ifade edebilen özelliğe sahiptir. Türk musikisinin vazgeçilmez müzik aleti olan kanun çalınırken tüm parmaklar dahil edilir. Mızraplı müzik aleti çeşitleri arasında ses yoğunluğunun en güçlü olduğu aletlerden biridir. Kanun müzik aleti ses desibeli + olarak ölçülmüştür. Bu ses desibeli de dinleyicilerine kusursuz bir müzik keyfi yaşatır. Kanunda yer alan özel mandallar sayesinde de pes ve tiz tonlara farklı şekillerde ulaşabilmek mümkün hale gelir. Kanun müzik aleti özellikleri arasında 24 ile 27 perde arasında yer alması da bulunur. Kanun müzik aletinin telleri burgulara bağlanarak akord işlemi yapılır. Tellerin kısa ve uzun boyutları ile farklı ses tınıları ortaya çıkar. Kanun müzik aleti çeşitleri arasında kullanımı daha kolay, hem yeni başlayanlar hem de çocuklar için ideal olan elektro kanun müzik aleti de yer alır. Bu enstrüman elde tutulabilen küçük bir boyuta ve hafifliğe sahiptir. Ürünü çalabilmek için baş parmakların aşağı doğru kaydırılarak baskı uygulanması sonucu ses çıkartması sağlanır. Elektro kanun aletine tuşlu veya telli müzik aleti de denilebilir. Elekto kanun müzik aleti fiyatları, ürünün marka ve kalitesine, sunduğu özelliklere göre farklılık gösterecektir.

Kanun Müzik Aleti Nasıl Çalınır?

Kanun Müzik Aleti Nasıl Çalınır?

Kanun müzik aleti, bağdaş kurarak ya da oturarak çalınan bir enstrümandır. Her iki elin işaret parmaklarına yerleştirilen metal olarak tasarlanan mızrak materyali ile aletin tellerine dokunularak çalışma prensibine sahiptir. Enstrümanda sesleri ayarlayabilmek için mandalları indirme ve kaldırma işlemi gerçekleştirilerek ses ayarı kolaylıkla yapılır. Bu müzik aletini öğrenmesi oldukça kolay olduğu için, kanun müzik aleti seçimi yaparken müzikal yeteneklerin keşfedilip geliştirilmesine katkı sağlar. Kanun müzik aletini çalan kişiye kanuni adı verilir. Türk sanat müziği topluluklarında vazgeçilmez bir yere sahip olan kanun müzik aleti akord bozulması yaşanmaması için üzerinde tel sayısı fazlalığı yer alır. Kanun müzik aletini çalmanın pek çok tekniği vardır. İlk etapta ellerin aynı anda ve seri olarak kullanılması tekniği esas alınır. Bu teknik ile çalışırken parçaların melodilerinin ezberlenmesi gerekir. İlgili melodi ezberlendikten sonra da kanun telleri üzerinde bol bol pratik yapmak önem taşır. Bir diğer kanun çalma tekniği ise tremolo tekniğidir. Bu teknikte de notaları hızlı bir şekilde sağ ve sol elleri kullanarak art arda çalmak gerekir. Tremola tekniğinde her iki elle çalma olabileceği gibi yalnızca sağ veya sol elle de ayrı ayrı çalınabilmektedir. Birlik, ikilik veya dörtlük notalarda Tremola tekniğini uygulamak kolay olacaktır. Kanun üzerindeki notaların değerlerine göre eğik çizgiler çekilebilir. Kanun müzik aletinin orta bölümlerinde çalarak yumuşak tonlar elde edilebilir. Kanun çalma tekniklerinden bir diğeri de normal ile ters mızrak kullanma teknikleridir. Bu teknikte parmakların doğal seyrinde düz mızrap vurulmalıdır. Kanun müzik aleti kullanımı için iki ayrı mızrak tekniği bulunur. Bunlardan biri yukarıya aşağıya doğru seyreden normal mızrap tekniğidir. Diğeri ise aşağıdan yukarıya doğru hareketler ile vurulan ters mızrap teknikleridir. Bu teknik seri ve hızlı bir şekilde yapıldığında Tremola gerçekleştirilebilir. Kanun müzik aleti çalma tekniklerinden biri de oktavlı icradır. Oktav zor bir tekniktir ancak azimli bir çalışma ile kolaylıkla uygulanabilir. Bu teknik uygulanırken sol el pest tele, sağ el ise tiz tele aynı anda vurularak icra edilir. Kanun enstrümanında yer alan akor tekniği de bir ses üzerinde üçlüler çıkartılıp en az üç sesten meydana gelen ses kümelerini oluşturur.

Kanun Müzik Aleti Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kanun Müzik Aleti Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kanun müzik aleti hakkında bilgi verilecek olursa, ilk olarak yüzyılda belli bir süre kullanılıp ilgi görmediği, ancak ilerleyen zamanlarda Kanuni Hacı Arif Bey eserleri sayesinde üst düzeyde ilgi odağı olduğu söylenebilir. Kanun müzik aleti sesi 3,5 oktav aralığındadır. Bu enstrüman işçilik konusunda sıkıntı çıkarmaz. Herhangi bir marangoz tarafından kolay bir şekilde hazırlanabilir. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken husus, kanun yapımında işlenecek ağaç türüdür. Kanun müzik aletinin gövde kısmından sonra mandallar, deri ve tellerin gerilmesi işlemi ise hüner ve ustalık isteyen bir beceridir. Kanun müzik aleti bölümleri, sağ kısmında oğlak derisi ile kaplı 4 farklı bölümden meydana gelir. Enstrüman üzerinde yer alan farklı bölümler sayesinde sese ayrı bir tını ve ahenk katılır. Geçmiş tarihte kanunun saraylarda yer alması, kadınların da o dönem içerisinde kanun çalması ve eser sunması estetik bir görüntü yaratmıştır. Kanun müzik aleti Türkiye, İran ve Arap ülkelerinde kanun olarak adlandırılır. Diğer tüm ülkelerde ise kanon olarak bilinir. Türkiye’de ve ortadoğu ülkelerinde orkestraların vazgeçilmez aleti olan kanun, telli çalgı enstrümanları arasında en hoş ses ve tınıya sahip bir müzik aletidir. Bir rivayete göre, ünlü bilgin olan Farabi’nin kanunu ortaya çıkardığı bilinmektedir. Farabi’den sonra ise çoğunlukla Arap milleti tarafından kullanılan kanun müzik aleti, klavsen ve santur ile aynı grupta yer alır. Trendyol’un zengin ürün seçenekleri içerisinde yer alan müzik aletleri çeşitleri arasından sizin için en uygun olan kanun müzik aleti satın alabilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz kanun müzik aleti ve diğer enstrüman çeşitleri için Trendyol’un müzik kategorisini inceleyebilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır