açıköğretim ortaokul sınavları ne zaman / Açık Öğretim Ortaokulu Sınav Duyurusu - Karaburun Halk Eğitimi Merkezi

Açıköğretim Ortaokul Sınavları Ne Zaman

açıköğretim ortaokul sınavları ne zaman

Açık Öğretim Ortaokulu Sınav Duyurusu

Açık Öğretim Ortaokulu Sınav Duyurusu

Açık Öğretim Ortaokulu Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem sınavları 24 Nisan tarihi saat ile 30 Nisan tarihi saat arasında çevrim içi (online) olarak yapılacaktır.

Açık Öğretim Ortaokulu Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem sınavları 24 Nisan tarihi saat ile 30 Nisan tarihi saat arasında çevrim içi (online) olarak yapılacaktır.

CEZA İNFAZ KURUMLARINDA BULUNAN ÖĞRENCİLER; Ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu/hükümlü öğrencilerin Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem Sınavları 8 Nisan tarihi saat ile 30 Nisan tarihi saat arasında çevrim içi (online) olarak yapılacaktır. 

Sınav uygulama esasları için tıklayınız.

Çevrim içi (online) sınav videosu için tıklayınız.

 

Kaynak: monash.pw

Açık Öğretim Ortaokulu - BAP

Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı öğretim sistemi, örgün ortaokullarında yürütülen öğretim programlarıyla aynı olup, programın uygulama şekli uzaktan eğitim teknikleri ile yapılmaktadır.

Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı, İlkokul 4. Sınıftan itibaren okuma olanağı bulamayan ya da çeşitli nedenlerle ortaokulun her hangi bir sınıfından ayrılarak iş yaşamına atılanlara, ortaokulu tamamlama olanağı vermek amacıyla kurulmuştur.

Aynı zamanda yurtdışındaki Türk Gençliğinin Türkçe dil düzeylerini ve Türk kültürü ile ilgili bilgilerini geliştirmesini, ülkeleri hakkında bilgilerinin artırılmasını ve ülkeleriyle bağlarının güçlendirilmesini sağlamaktadır. Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı'ndan mezun olan vatandaşlar, Türkiye'de yaş şartı tutması halinde örgün ortaöğretim programlarına devam edebilme hakkına sahip olabilmektedir.

Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programına kayıt yaptıran öğrencilerin intibakları, getirdikleri öğrenim belgelerine göre sisteme aktarılır. Bu bilgiler doğrultusunda öğrencilerin sınıf ve dersleri belirlenir. Sınıf ve ders ataması belirlenen öğrenciler dönem sınavlarına katılır.

Dönem sınavları sonucunda, sorumlu olunan sınıf/sınıflara ait ders/derslerden başarılı olunması durumunda öğrenci mezun olur. Öğrencinin kaç dönem sınava gireceği getirdiği öğrenim belgesine göre belirlenir.

Açık Öğretim Ortaokuluna kesin kayıt işlemi yapılmış öğrencilerden;

İlkokul 4. Sınıfı bitirenler 5. Sınıftan,

İlkokul mezunu olanlar 6. Sınıftan,

İkinci kademe okur yazarlık belgesi olanlar 6.Sınıftan,

İlkokul Mezunu olup Ustalık, Kalfalık, Usta Öğreticilik Belgesi olanlar 7. Sınıftan ( Kalfalık ve Ustalık belgesini 17 Eylül tarihinden önce alanlar için bu madde geçerlidir.)

Dışarıdan Bitirme Belgesi veya tasdikname belgesi olanlar ise intibak işlemi sonucuna göre, belirlenen sınıftan başlarlar.

Başarılı oldukları takdirde ,

5. Sınıftan başlayan bir öğrenci en erken 4 dönem sonunda (yaklaşık 1,5 yılda),

6. Sınıftan başlayan bir öğrenci en erken 3 dönem sonunda (yaklaşık 1 yılda),

7. Sınıftan başlayan bir öğrenci en erken 2 dönem sonunda (yaklaşık 8 ayda),

8. Sınıftan başlayan bir öğrenci en erken 1 dönem sonunda (yaklaşık 4 ayda) mezun olabilir.

Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programında her dönem sınav sonucunda alınan puan o döneme ait "Yıl Sonu Başarı Puanı" olarak hesaplanır.

Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı sınavları, merkezi sistemle her öğretim yılı için belirlenen sınav merkezlerinde eş zamanlı olarak yapılır.

  • Merkezi sistemle yapılan sınavlarda çoktan seçmeli test uygulanır.
  • Sınavlar puan üzerinden değerlendirilir.
  • Sonuçlar 5' lik not sistemine göre açıklanır.
  • Sınavlar yılda üç kez, tüm sınav merkezlerinde test yöntemiyle yapılır.

Zorunlu Öğrenim çayı dışındaki öğrenciler, bir dönemde sadece bir sınıfa ait dersler ve bir üst sınıfın en fazla dört dersinden ( toplam en fazla dokuz ders) sınava katılabilirler. Bu derslerin ataması Açıköğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından yapılır.

Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programı sınavları, öğrencilerin başvuru sırasında yapmış oldukları tercihe göre Avrupa ülkelerinde bulunan 17 şehirde merkezi sistemle yapılır.

Sınavlar Köln, Stuttgart, Berlin, Münih, Frankfurt, Hamburg, Bern, Brüksel, Den Haag, Paris ve Viyana, Essen, Lyon, Londra, Kopenhag, Nürnberg Strasbourg' da yapılmaktadır.

Açık Öğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programında alınacak dersler, aşağıdaki çizelgede gösterilmiştir.

5. SINIF
6. SINIF
7. SINIF
8. SINIF
Kod
Ders Adı
Kod
Ders Adı
Kod
Ders Adı
Kod
Ders Adı

Türkçe

Türkçe

Türkçe

Türkçe

Matematik

Matematik

Matematik

Matematik

Fen ve Teknoloji

Fenve Teknoloji

Fen ve Teknoloji

Fen ve Teknoloji

Sosyal Bilgiler

Sosyal Bilgiler

Sosyal Bilgiler

monash.pw Atatürkçülük

Yabancı Dil

Yabancı Dil

Yabancı Dil

Yabancı Dil

Din Kül. ve Ahl. Bil.

Din Kül. ve Ahl. Bil.

Din Kül. ve Ahl. Bil.

Din Kül. ve Ahl. Bilgisi

Açık Öğretim Ortaokulu Kayıtları İçin Son gün 23 Haziran.

AdresAçık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü
Emniyet Mahallesi, Milas Sokak, No
Teknikokullar Yenimahalle/ANKARA
Telefon0 22 44
0 22 18
0 22 20
İnternet sitesimonash.pw

Açık öğretim; en geniş öğrenci portföyüne sahip olan eğitim kurumudur. Üst yaş sınırı olmaksızın eğitimi bir şekilde yarım kalmış, tamamlayamamış kişiler için 1 yıl gibi kısa bir sürede ortaokul diplomasına sahip olabilme fırsatını veren açık öğretim ortaokuluna nasıl kayıt yapılır, açık öğretim nedir, sınav tarihleri, merak ettiğiniz sorulara dair tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Açık Öğretim Ortaokul Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

eğitim öğretim yılı 3.dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 23 Haziran mesai bitimine kadar devam edecektir. Açık öğretim sınavları ise temmuz ayında yapılacak olup, net gün belli değildir.

Başvurular her ilçede en az bir adet bulunan Halk Eğitim Merkezleri Açık Öğretim Bürolarından yapılmaktadır. Kayıt yenileme işlemleri ise ücretin yatırılması ile bir iki iş günü içerisinde gerçekleştirilmektedir.

Açık Ortaokul şifresini unutan öğrenciler Halk Eğitim Merkezi veya 06 32 numaralı telefondan bilgi alabilir. Ayrıca kimlik bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler de nüfus kayıt örneği ile halk eğitim merkezine giderek başvurmalıdır.

Bir diğer konu ise yanlış yatırılan ücretlerin iadesidir. Yanlış yatırılan ücretler yeni bir başvuru olmaksızın Milli Eğitim Bakanlığı Döner Sermaya İşletmesi tarafından öğrencinin hesabına yatırılmaktadır. Yanlış yatırılan ücretlerin iadesi ise Ziraat Bankası merkezi ödeme sistemi ile yapılmaktadır. İade gerçekleştiğinde kayıt esnasında belirtilen telefon numarasına bilgilendirme mesajı gönderilmektedir.

İlk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır, ilk kayıt nedir ve nasıl yapılır, kimler yararlanabilir gibi soruların cevabını ise yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Açık öğretim lisesi kayıtları hakkında bilgi almak için monash.pw linke tıklayabilirsiniz.

acik ogretim ortaokulu

Açık Öğretim Ortaokulundan mezun olmak için ilkokul mezuniyetinizin ya da denkliği olan bir belgenizin olması yeterli. İster ev hanımı, ister çalışan yaşınız kaç olursa olsun eğitim hayatınız yarım kalmasın diyorsanız; Açık Öğretim Ortaokulu ile adım atabilirsiniz.

Açık Öğretim Ortaokuluna İlk Kayıt İşlemleri

Açık öğretimde ilk defa kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin yaş şartı dışında, aşağıda yer alan şartlardan birini taşıyor olması gerekmektedir.

Genel olarak bakacak olursak;

  • 14 yaşını bitirip 15 yaşından gün alanlar
  • İlkokul 4. sınıfı bitirdiğinize dair belgeniz varsa,
  • Yetişkinler için 2. kademe eğitimi başarı belgeniz varsa,
  • Yetiştirici ve tamamlayıcı temel eğitim-B kurs belgeniz varsa,
  • Ortaokul veya imam-hatip ortaokulunun herhangi bir sınıfından ayrılmış olanlar,
  • Yurt dışında eğitim görenler için ise; ilkokulu tamamladığınıza dair belgeniz varsa ve ortaokulun herhangi bir sınıfından bir şekilde ayrılmak zorunda kalanlar için denklik oluşuyorsa başvuru yapabilirsiniz.

Tutuklu ve hükümlülerde, ıslah evinde kalanlarda; İl-İlçe Özel Eğitim Kurul Kararı ile Açık Öğretim Ortaokuluna yönlendirilen kişiler için ve yurt dışı programlarına kayıt yaptıranlar için yaş şartı aranmamaktadır.

açık-öğretim-ortaokul

Açık Öğretim Ortaokuluna kayıt yaptırabilmek için halk eğitim merkezlerinden başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru esnasında gereken belgeler ise;

  • Öğrenim belgesi(aslı)
  • Biyometrik fotoğraf
  • Varsa özürlü sağlık kurul raporunun onaylı fotokopisi
  • Varsa ücret muafiyet belgesinin onaylı fotokopisi(şehit, gazi yakını, tutuklu veya hükümlü olanlar vb.)
  • T.C Kimlik numarasını gösteren belge

Yukarıda yer alan belgeler genel olarak istenen belgeler olup;

e-okula kayıtlı öğrencilerden T.C kimlik numarasını gösteren belge ve bir tane biyometrik fotoğraf istenmektedir.

II. Kademe okur yazar belgesi olanlardan ise; e-yaygın sisteminde bilgileri gelen öğrencilerden belge istenmezken diğerlerinden fotoğraf, T.C kimlik numarası olan belge ve okur yazar belgesinin aslı ya da kayıp olanlardan kayıp belge örneğinin aslı istenmektedir.

İlköğretim veya ortaokulların ara sınıflarından ayrılan öğrencilerden T.C kimlik numarasını gösteren belge, bir biyometrik fotoğraf, okuduğu sınıflara ait yıl sonu başarı notları ile kaldığı sınıfın derslerini ait varsa tasdikname örneği ile okul dışı bitirme sınavlarına katılan öğrencilerden okulundan almış olduğ sınav notlarını gösteren Okul Dışı Bitirme Belgesi istenmektedir.

İlkokul mezunu olan öğrencilerden( 5 yıl süreli); T.C kimlik numarasını gösteren belge, bir adet biyometrik fotoğraf, ilkokul diplomasının aslı veya kayıp olanlardan diploma kayıt örneğinin aslı istenmektedir.

Kaydınızı yaptırmak için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine giderek kayıt işleminizi yaptırabilirsiniz.

Yabancı uyruklu öğrenciler ise; Ülkemizde ikamet edenlerden T.C kimlik numarası olmayanlar için ilk kayıt işlemlerini yaptırabilmeleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından verilen yabancı kimlik numarasını gösteren belge, bir adet biyometrik fotoğraf, denklik belgesi istenmektedir.

Yurt dışında öğrenim görmüş kişilerden ise; T.C kimlik numarasını gösteren belge, bir tane fotoğraf, yurt dışında öğrenim görenlerin denklik belgesinin aslı, T.C kimlik numarası olmayanlardan ilk kayıt ücretlerini yatırdıklarını gösterir belge istenir.

İlk Kayıt Sınav Bedeli ve Ön Kayıt Oluşturma

Açık öğretim ortaokuluna ilk defa kayıt yaptıracaksanız, öncelikle halk eğitim merkezine giderek ön kayıt işlemi yaptırmanız gerekiyor. Sonrasında ise; T.C kimlik numaranız ile birlikte Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası bankamatiklerine(ATM) veya ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden 50 TL sınav bedelini ödeyerek sınav bedelini yatırabilirsiniz. Ödemenizi yapabilmek için monash.pw internet sitesinden giriş yapabilirsiniz.

İlk kayıt esnasında paranın yatırılmasından sonra öğrenci AKTİF duruma geçer. Kayıt işlemi için parayı doğru şekilde yatırmanız gerekiyor. Aksi halde kaydınızı yaptırmanız mümkün olmaz.

Bilgilerinizde herhangi bir değişiklik varsa halk eğitim merkezi müdürlüklerine giderek değişikliklerin bildirilmesi gerekmektedir. Ayrıca Açık Öğretim Ortaokulu bilgi işlem Sisteminde kayıtlı T.C kimlik numarası olmayan kişilerin ise sınav ücreti yatırmadan önce halk eğitim merkezine giderek T.C kimlik numaralarını güncellemeleri gerekmektedir.

Kayıt yenileme, yeni kayıt ve sınav tarihleri Açık Öğretim Ortaokulu web sayfasından yayımlanmaktadır. Sizlerde hak kaybına uğramak istemiyorsanız kayıt yenileme tarihlerini kaçırmayın.

Açık Öğretim Ortaokuluna kayıt yenilemek istiyorsanız; kayıt tarihlerinde kılavuzda belirtilen bankalardan birine T.C kimlik numarası ile belirlenen ücretin yatırılması gerekmektedir. Ya da monash.pw adresinden de tüm bankaların kredi kartlı ile sınav bedelini yatırarak kayıt yenileme işleminizin ilk işleminizi yapabilirsiniz.

Ücret muafiyeti olan öğrencilerin okullarını bitirene kadar her kayıt döneminde en yakın halk eğitimi merkezine giderek kayıt işlemini yaptırmaları gerekmektedir. Kayıt işlemlerini yaptırmadıkları takdirde o dönem sınavlarına katılamazlar.

Ücret muafiyeti olanlar ise;

  • Şehit yakınları ile gazi ve yakınları,
  • İstiklal madalyası verilen ve şeref aylığı bağlananlar,
  • Çocuk koruma kanunu kapsamında olanlar,
  • sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumunda kalanlar,
  • Tutuklu veya hükümlü olanlar,
  • Aile koruma ve kadına karşı şiddetin önlenmesi kanunu kapsamında olanlar,
  • Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzeri engelli olanlar,
  • İl/ilçe özel eğitim hizmetleri kurul kararı olduğunu belgelendirenler sınav ücreti alınmamaktadır.
  • Ayrıca örgün eğitim kurumlarının eğitim öğretim yılının başlayacağı tarih itibariyle 18 yaşını doldurmamış öğrencilerden de sınav katılım ve işlem ücreti alınmayacaktır.

Kayıt yenileme işlemi ile ilgili bilmeniz gereken diğer bir husus da kayıt yenileme işlemi halk eğitim merkezi müdürlüklerinde yaptırmayı düşünüyorsanız, kayıt yenileme sınav bedelinin yanı sıra 5 TL&#;de kurumun Okul Aile Birliği banka hesap numarasına veya kuruma makbuz karşılığında ödenmektedir.

Bankamatikten Para Yatırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • GİRİŞ tuşuna basınız.
  • Dili Türkçe seçiniz.
  • Ana sayfadan ödeme işlemleri tuşuna basınız.
  • Eğitim ödemeleri seçiniz.
  • MEB ödemelerini seçiniz.
  • Ödeme yapmak istediğiniz sınav türü; Açık Öğretim Kurumlarını seçiniz.
  • ATM tuşları yardımıyla T.C. KİMLİK NUMARANIZI girin ve GİRİŞ tuşuna
    basınız.
  • Yatıracağınız 50 lirayı düzgün biçimde hazırlayın ve DEVAM tuşuna basınız
  • Paranızı ekranda gösterildiği şekilde bölmeye yerleştirilir ve giriş tuşuna basılır.
  • Para tanımlama işleminin ardından yatırdığınız tutarı karşılaştırarak kabul edilen tutarı onaylayarak devam tuşuna basınız. ve GİRİŞ tuşuna basınız.
  • Ekranda görünen bilgilerin doğru olduğundan eminseniz onay için Evet tuşuna basınız.
  • Paranız yatırılırken lütfen ATM’den ayrılmayınız.
  • İşleminiz tamamlandıktan sonra makbuzunuzu almayı unutmayınız.

Açık Öğretim Ortaokulu&#;na kayıt işlemi esnasında halk eğitim merkezine sunduğunuz daha önceki öğrenim seviyenizi gösteren belgenin aslı ile;

  • İlkokul mezuniyeti olanlar 6. sınıftan,
  • İlkokul 4.sınıfında başarılı olup, 5 sınıfı tamamlamayanlar, 5. sınıftan,
  • Yetişkinlerden ikinci kademe eğitimi başarı belge tarihi 17 eylül tarihinden önce ise, 6. sınıf; 17 eylül tarihinden sonra ise 5 sınıftan,
  • İlkokul mezunları ile ilköğretim okulları ve ortaokulların 5. sınıfını başarı ile tamamlayıp, ustalık, kalfalık ve usta öğreticilik belgesi olanlar ise 7. sınıftan eğitime başlayabilir. Ancak 5. sınıftan başarısız olduğu ders varsa onu da tamamlaması gerekir ve 7. sınıftan devam eder.
  • Dışarıdan bitirme belgesi olanlardan ise, başarısız oldukları dersin bulunduğu sınıftan,
  • Tasdiknamesi bulunan kişilerden ise; intibak edildiği sınıftan eğitime başlayabilir.

Açık Öğretim Ortaokulu Ders Seçimi Nasıl Yapılır?

Açık Öğretim Ortaokulunda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, T.C İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi verilmektedir.

Ders seçimi ise; Açık öğretim ortaokulunda ilk defa kayıt yaptıranlar için hangi sınıftan başladıysanız o sınıfa ait ve alt sınıflardan almanız gereken sorumlu dersleriniz varsa o derslerin tamamı sistem tarafından atanmaktadır. Üst sınıftan ders seçimi ise sizin talebiniz doğrultusunda en fazla 4 ders seçimi şeklinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce yapılmaktadır. Ya da ders seçimi yapılmazsa sistem tarafından yapılır.

Bir Yılda 3 Kez Sınav Hakkınız Var.

Açık öğretimde 3 dönem kayıt esası vardır ve bu durum daha fazla dersten geçerek kısa bir süre gibi zamanda okulunuzu bitirme imkanı sunar. Her kayıt dönemi sonunda belirtilen sınav tarihleri ile birlikte kredisi yüksek olan derslere ağırlık vermeniz durumunda almanız gereken kredi sayısını tamamlamış olursunuz ve 1 yıl gibi kısa bir süre içinde mezuniyetiniz gerçekleşmiş olur.

Açık Öğretim Ortaokulu kayıt yenileme tarihleri de aynı şekilde her dönem için ayrı ayrı gerçekleşir. Bu sebeple kayıt yenileme tarihlerini ve seçmeniz gereken dersleri unutmayın. Aksi takdirde kaybettiğiniz bir kayıt dönemi için yılınız uzar.

Açıköğretim okulu öğrencileri için ders çalışmalarına olanak sağlayan ders kitaplarına ulaşmak için bağlantıyı kullanabilirsiniz. monash.pw

Mezuniyet Belgesi Nasıl ve Nereden Alınır?

Açık Öğretim Ortaokulu&#;nu başarıyla tamamladıysanız ve bu zorlu maratonun sonunda başarınızı taçlandıran mezuniyet belgenizi almak için; halk eğitim merkezi müdürlüklerinden ve e-Devlet sistemi üzerinden alabilirsiniz.

Ücret muafiyetim var, halk eğitim merkezine gitmeden kayıt yeniletebilir miyim?

Ücret muafiyetiniz varsa; kayıt yenileme işlemi esnasında halk eğitim merkezi müdürlüklerine gitmenize gerek yoktur. Ayrıca normal şartlarda sınav bedelini yatırdıktan sonra AKTİF olan durum; muafiyeti olan öğrenciler için aynı gün AKTİF öğrenci durumuna geçilir.

Ders geçme nasıl olur?

Açık öğretim ortaokulunda ders geçme esası vardır. Öğretim yılı açık öğretim ortaokulunda 3 dönem üzerinden uygulanır. Ve her dönem kayıt yenileme ve ders seçme işlemi yapılır. Dersinizi başarı ile verebilmek için en 45 puan almanız gerekmektedir.

Açık Öğretim Sınavları Nasıl Yapılır?

Açık öğretim ortaokul sınavları ve sınav yerleri Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce belirlenen okullarda gerçekleşir.

Çoktan seçmeli sınav metodunun uygulandığı sınavlarda, yanlış doğruyu götürmez. Her dersten 20 soru sorulmaktadır. Her sorunun değeri 5 puandır, en az 9 soruya doğru cevapladığınız takdirde o dersi başarı ile vermiş olacaksınız.

Açık Öğretim Ortaokulu Yaş Sınırı Kaç?

Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen örgün eğitim öğretim yılı için başlangıç tarihi, Açık Öğretim Ortaokulu için kayıtlarda da geçerlidir. Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte 14 yaşını dolduran ve 15 yaşından gün alanlar ilk kayıt başvurusunda bulunabilir.

Dışardan ortaokul diploması nasıl alınır?

Herhangi bir sebepten dolayı okula gidemeyen ancak eğitimini tamamlamak isteyenler için düzenlenen bir eğitim modeli olan açık öğretimle diploma sahibi olabilirsiniz. Açıköğretim ortaokulu dışarıdan ortaokul diploması alabilirsiniz. Yine aynı şekilde liseyi de açık lise şeklinde tamamlayabilirsiniz.

Hiç okula gitmeyen nasıl diploma alır?

Hiç okula gitmeyen ya da ilkokulu herhangi bir sınıftayken bırakmak zorunda kalan 14 yaş üstü kişiler için monash.pw Okuma Yazma Kursları açılmaktadır. ücretsiz giderek başarılı olması halinde belge alabilir ve bu belgeyle açık öğretim ortaokuluna kayıt yaptırabilir.

monash.pw Okuma Yazma Belgesi olanlarla ilkokul sınıftan bırakanlar için ise monash.pw Okuma Yazma kursları açılmaktadır. Bu kurs sonunda başarılı olmaları halinde monash.pw Başarı Belgesi almaktadırlar. Bu belge İlkokul bitirme seviyesine yani diplomaya eşdeğer bir belgedir.

Açık Öğretim Nedir?

eğitim öğretim yılında ilk eğitim faaliyetlerine başlayan açık öğretim ortaokulu; o zamanlar ki adıyla &#;açık ilköğretim okulu&#; kuruluşunun yılında bin öğrenciye ulaşmış ve binlerce mezun vermiştir.

İlk zamanlarda sadece il merkezlerinden alınan formlarla kayıt yapılırken, zamanla teknolojinin ilerlemesi ile birlikte yılında internet ortamından da kayıt alınarak ülkemizin her bir köşesinden kayıt olmak isteyen kişilere ulaşılmıştır.

yılı kasım ayına kadar Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü&#;ne bağlı olan Açık İlköğretim Okulu; Kasım ayı itibariyle Hayat boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Daire Başkanlığı&#;na bağlanmıştır. Ve yılında çıkartılan bir yönetmelikle adı Açık Öğretim Ortaokulu olarak değiştirilerek son şeklini almıştır.

Açık öğretim ortaokulu ile ilgili bilgi almak için halk eğitim merkezlerine başvuru yapabileceğiniz gibi 0 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

profilresim

Fatma Aydın

Merhaba ben Fatma Aydın. Bu site ile birlikte Türkiye&#;nin her yerindeki kurs bilgileri detaylarını öğrenecek, ücretsiz kurs bilgisi, İŞKUR kursları, halk eğitim ve İSMEK kursları ile ilgili merak ettiğiniz bilgiye ulaşabileceksiniz.

Açık Öğretim Ortaokulu Kayıtları Ne Zaman?

Açık Öğretim Ortaokulu Kayıtları Ne Zaman?

MEB Açık Öğretim Ortaokulu Kayıtları Ne Zaman? Dışarıdan Ortaokul Bitirme Süresi, Açık Ortaokul Kayıt Tarihleri, Sınav Ne Zaman Yapılır, Kayıtlar Kaç Dönem Alınır, Kimler Kayıt Olabilir, Yeni Kayıt Ve Kayıt Yenileme İşlemleri İçin Okumaya Devam Ediniz.

Açık Ortaokul 3. Dönem Yeni Kayıt Ve Kayıt Yenileme Başvuruları Başladı.

3. Dönem Başvuru Tarihleri
3. Dönem Yeni Kayıt Ve Kayıt Yenileme İşlemleri Başladı.
Yeni Kayıt İşlemleri Başvuruları 23 Haziran Mesai Saati Bitimine Kadar Yapılacak.
Kayıt Yenileme İşlemleri Başvuruları 16 Mayıs Tarihinde Başlayıp 23 Haziran Mesai Saati Bitiminde Sona Erecek.

Kayıt Kılavuzlarına Sayfanın Altından Ulaşılabilir.

Açık Ortaokul Kayıt Tarihleri
Açık Öğretim Ortaokulu Kayıtları 1. Dönemde Ağustos Ayı Sonunda Başlayıp, Ekimi Ayının Birinci Ve İkinci Haftalarında Sona Erer.
Açık Ortaokul 2. Dönem Kayıtlarlı Aralık Ayı Sonu İle Ocak Ayı İlk Haftasında Başlayıp Şubat Ayının İlk Haftasında Sona Erer.
Açık Öğretim Ortaokulu 3. Dönem Kayıtları Nisan Ayının İlk Haftası İle İkinci Haftası İle Nisan Ayının Sonu İle Mayıs Ayının İlk Haftası Arasında Alınır.
Açık Öğretim Ortaokulu Kayıtları Ne Zaman?
Kaç Dönem Kayıt Alınır
Açık Ortaokul Kayıtları Yılda 3 Dönem Halinde Alınmaktadır. 1. Dönem Ağustos İle Ekim Ayları, İkinci Dönem Ocak ve Şubat Ayları, Üçüncü Dönem Kayıtları Çoğunlukla Nisan Ayında Alınır.

İlk Kayıt Sınav Bedeli
Dikkat: İlk Kayıt sınav bedelini yatırdıktan sonra kayıt süresi içerisinde evraklarınızla birlikte Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurunuz.

Açık Ortaokul Sınav Tarihleri
1. Dönem Sınavları Aralık Ayında, İkinci Dönem Sınavları Mart Ayında, Üçüncü Dönem Sınavları İse Temmuz Ayında Yapılır.

Aktif Öğrenci Ne Demek: İlk kayıt olan veya kaydını süresinde yenileyen öğrenci
Donuk Öğrenci Ne Demek: Kaydını yenilemeyen öğrenci
Mezuniyet Kontrolü Nedir: Mezuniyet aşamasına gelmiş, kayıt evrakı incelenecek öğrenci.
Mezun: Tamamlama belgesini almaya hak kazanan öğrenci.
Tasdikname Almış: Açık Öğretim Ortaokulundan ayrılanlara verilen belge

Dışarıdan Açık Ortaokul Bitirme Süresi
5. Sınıftan Başlayanlar En Erken 4 Dönem Sonunda, Yaklaşık 1,5 Yılda Mezun Olabilir.
6. Sınıftan Başlayanlar En Erken 3 Dönem Sonunda, Yaklaşık 1 Yılda Mezun Olabilir.
7. Sınıftan Başlayanlar En Erken 2 Dönem Sonunda, Yaklaşık 8 Ayda Mezun Olabilir.
8. Sınıftan Başlayanlar En Erken 1 Dönem Sonunda, Yaklaşık 4 Ayda Mezun Olabilir.

Açık Öğretim Ortaokulu Kayıt İşlemleri
Sınavlara katılabilmek için her kayıt dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmalıdır.

Kayıt İşlemleri Nerede Yapılır
Açık Lise Kayıtları Halk Eğitim Merkezleri Açık Öğretim Bürolarında Yapılır. Başvurudan Önce Sınav Kayıt Bedeli Ödenmelidir.


Kayıt Ücreti
İlk Kayıt sınav bedelini yatırdıktan sonra kayıt süresi içerisinde evraklarınızla birlikte Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurunuz.
Öğrenci adayı, T.C. kimlik numarası ile monash.pw Bankası, Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası bankamatiklerine (ATM) ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden yada monash.pwsinden tüm bankaların kredi kartı ile sınav bedeli yatırabilir.

İlk kayıt sınav bedelini yatırdıktan sonra kayıt süresi içerisinde evraklarınızla birlikte Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurunuz. Sınav bedelinin doğru olarak yatırılmasından öğrenci adayı sorumludur. Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi İşlem Sisteminde Aktif duruma geçilip geçilmediği öğrenci adayı tarafından kontrol edilmelidir.

T.C. kimlik numarası olmayan yabancı uyruklu öğrenci adayları ilk kayıt sınav bedelini yatıracakları hesap numarasını Açık Öğretim Ortaokuluna ulaşarak öğrenebilirler. Öğrenci adayları banka dekontunun aslını Halk Eğitimi Merkezi müdürlüğüne teslim edeceklerdir. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü banka dekontunu sisteme yükleyerek Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi İşlem Sisteminde öğrenci adayının AKTİF olmasını sağlayacaktır.

Dikkat: Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıt yaptıran her öğrenci mezun oluncaya kadar sınava girmek istediği her dönem iş takviminde belirlenen tarihler arasında sınav bedelini ödeyerek kaydını yenilemek zorundadır.

Açık Öğretim Lisesi Kayıtları İçin Tıklayın.

Açık Öğretim Ortaokulu İlk Kayıt İşlemleri
Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, 18 yaşını doldurmamış olanların velileri ile birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise zorunlu durumlar dışında bizzat kendilerinin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurması gerekmektedir.

18 yaşını doldurmamış olanların velilerinden alınacak olan dilekçe öğrencinin dosyasında saklanacaktır (Sisteme yüklemesi yapılmayacaktır).

Açık Öğretim Ortaokulu kayıtlarında üst yaş sınırlaması yoktur.


Açık Ortaokulu Başvuru Koşulları

1. Bakanlığımızca örgün eğitim kurumları için her yıl belirlenen eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi, Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıtlarda aranacak yaş sınırını belirler. Eğitim-öğretim yılı başlangıç tarihi itibarı ile 14 yaşını bitirip 15 yaşından gün alanlar ilk kayıt başvurusunda bulunabilir. Öğretim yılındaki tüm dönem kayıtlarında bu tarih esas alınır.

2. Ancak;

• İl/İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurul Kararı olanlar,
• Tutuklu veya hükümlü olanlar,
• Yurt Dışı Programlarına kayıt yaptıranlar (Yurtdışı programına kayıt yaptırıp, daha sonra Türkiye programına geçmek isteyenlerde mecburi öğrenim çağı dışına çıkmış olma şartı aranır.), yaş sınırı aranmadan ilk kayıt başvurusunda bulunabilir.

3. 1. ve 2. maddelerdeki şartlardan birini taşıyanlardan;

• 4. sınıfı bitirenler,
• İlkokul mezunları,
• İlköğretim ya da ortaokullarının 5, 6, 7 veya 8. sınıfından ayrılanlar,
• Ortaokulu dışardan bitirme sınavına başvurup mezun olamayanlar,
• Yetişkinler II. Kademe Eğitimi Başarı Belgesi olanlar,
• Yetiştirici ve tamamlayıcı temel eğitim-B kurs belgesi olanlar,
• Yurt dışında öğrenim görüp en az ilkokul 4. sınıfı bitirenler düzeyinde Denklik Belgesi olanlar, İlk kayıt için başvuru yapabilir.


Açık Ortaokul İlk Kayıt İçin İstenilen Belgeler

İlkokul Mezunu (5 Yıl Süreli) Öğrencilerden

• T.C. kimlik numarasını gösteren belge,
• Bir adet biyometrik fotoğraf,
• İlkokul diplomasının aslı,
• Diploması kayıp olanlardan, Diploma Kayıt Örneğinin aslı istenecektir.

II. Kademe Okur Yazar Belgesi Olan Öğrencilerden

• E-Yaygın sisteminden bilgileri gelen öğrencilerden öğrenim belgesi istenmez.
• T.C. kimlik numarasını gösteren belge,
• Bir adet biyometrik fotoğraf
• Yetişkinler II. Kademe Okur Yazar Belgesinin belgesinin aslı,(e yaygından bilgileri otomatik olarak gelmeyenlerden istenecektir)
• Yetişkinler II. Kademe Okur Yazar Belgesi kayıp olanlardan, Kayıp Belge Örneğinin aslı istenecektir.

İlköğretim veya Ortaokulların Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrencilerden

• T.C. kimlik numarasını gösteren belge,
• Bir adet biyometrik fotoğraf
• Okuduğu tüm sınıflara ait yılsonu başarı notları ile varsa kaldığı sınıfın derslerine ait not/puanlarını gösteren Tasdikname (Öğrenim Belgesi) veya tasdikname kayıp belgesi, notları/puanları eksik ya da bulunmayan belgelerin ekinde not döküm çizelgesi(Bir üst sınıfa sorumlu geçilen belgelerde sorumlu geçilen sınıfın derslerine ait not döküm çizelgesinin getirilmesi zorunludur.),
• Okul dışı bitirme sınavlarına katılardan okulundan almış olduğu sınav notlarını gösteren Okul Dışı Belgesi istenecektir.


E-okul Kayıtlı Öğrencilerden

• T.C. kimlik numarasını gösteren belge,
• Bir adet biyometrik fotoğraf istenecektir.

Açık Öğretim Ortaokuluna kayıt şartlarını taşıyan ve e-okul bilgi yönetim sistemine kayıtlı olan öğrencilerden öğrenim belgesi istenilmez. Öğrencilerin bilgileri e-okul sisteminden otomatik olarak aktarılır. e-okulda kayıtlı öğrencilerin e-okul bilgileriyle öğrenim belgesindeki bilgileri/öğrencinin beyanında tutarsızlık varsa durumunun ayrıldığı okul tarafından düzeltilmesinin sağlanması gerekmektedir.

E-okul sisteminde bir dönem okuyarak dönem sonu notları/puanları oluşan öğrencilerin Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Yönetim Sistemine bu notları / puanları aktarılamaması halinde “İntibak” sayfasında manuel giriş yapılır. Manuel girişi yapılan dönem sonu notları / puanlarına ait belge sisteme yüklenecektir.

Yabancı Uyruklu Öğrencilerden

• Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu öğrencilerimizden T.C. kimlik numarası olmayanların ilk kayıt işlemlerini yaptırabilmeleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından verilen yabancı kimlik numarasını gösteren belge,
• Bir adet biyometrik fotoğraf
• Öğrenim belgesi bulunmayıp yerleştirme ve nakil komisyonunca Açık Öğretim Ortaokuluna yönlendirilen yabancı uyruklu öğrencilerden; il milli eğitim müdürlükleri tarafından düzenlenecek, sınav belgesinin tarih ve sayısının da bulunduğu denklik belgesi istenecektir.

Yurt Dışında Öğrenim Görmüş Olan Öğrencilerden

• T.C. kimlik numarasını gösteren belge,
• Bir adet biyometrik fotoğraf,
• Yurt dışında öğrenim görmüş olanlardan, Denklik Belgesinin aslı, (Karneler denklik belgesi yerine geçmez),
• T.C. kimlik numarası olmayanlardan, ilk kayıt sınav bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı istenecektir.

Dikkat: yılı ve daha öncesinde Açık Öğretim Ortaokuluna kayıt yaptırmış, bu tarihten sonra hiç kayıt yenilememiş “Donuk” durumdaki öğrencilerin T.C. kimlik numaraları Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Yönetim Sisteminde kayıtlı olmayabilir. Bu öğrencilerimiz öncelikle, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine, 0 (Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi-MEBİM), MEB Bilgi Edinme kanalıyla başvurmaları, işlem yapılamaması durumunda ise; durumlarını anlatan bir dilekçeyi ve T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı fotokopisini tek sayfada olacak şekilde, 0 01 73’e faks ya da e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

Öğretim Sistemi
a) Açık Öğretim Ortaokulunda sınıf geçme sistemi uygulanmaktadır. Öğretim yılı ise birbirinden bağımsız 3 dönemden oluşmaktadır. Öğrenciler, yapılan sınavlarda en az 45 puan aldıkları derslerden başarılı sayılırlar.
b) Sınıfın bütün derslerinin sınavlarına girmek ve Türkçe dersini başarmış olmak şartıyla, derslerin başarı puanlarının aritmetik ortalaması en az 45 puan olan öğrenciler en fazla iki başarısız dersten ortalamayla sınıf geçerler.
c) Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıt yaptıran öğrenciler; kayıt yaptırdıkları dönem sınavlara girme hakkı kazanımonash.pwi her dönem sınavlara girebilmek için mezun oluncaya kadar kayıt yenileme işlemi yaptırmak zorundadırlar.
d) Öğrenim belgesine göre, başarısız ders/dersleri Açık Öğretim Ortaokulunda okutulmayan ancak okula ait tüm dersleri başarmış olanların kaydı kabul edilir. Bu durumdaki öğrenciler sınavlara katılmaz, kayıt döneminin sonunda yapılan sınavlarda mezun olanlarla birlikte mezun edilir.

Ders Seçimi
Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıt yaptıran öğrencilerimize, atandığı sınıfa ait ve alt sınıflardan sorumlu derslerinin tamamı sistem tarafından atanır. Öğrencinin üst sınıftan alabileceği en fazla 4 (dört) ders toplam ders sayısı 9u geçmeyecek şekilde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce, ders seçiminin yapılmaması durumunda sistem tarafından otomatik olarak atanır.

Açık Ortaokul Kayıt Yenileme İşlemleri

Kayıt Yenileme Sınav Bedeli Yatırılmadan Önce Yapılacak İşlemler
Bilgilerinde güncelleme (T.C. Kimlik Numarası,Sınav Yeri,İletişim Bilgileri v.b.) yapmak isteyen öğrenciler ile ücret muafiyetinden yararlanan öğrenciler sınav bedeli yatırmadan önce Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurmalıdır.

Kayıt Yenileme Sınav Bedeli
Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri, mezun olana kadar her dönemde kayıt yenileme sınav bedelini ödemeleri gerekmektedir.

Kimler Kayıt Yenileme İşlemi Yaptırmalıdır?
Açık Öğretim Ortaokulu bilgi işlem sistemde DONUK durumda olan öğrenciler mezun duruma gelinceye kadar, her dönem kayıt yenileme işlemini yaptırmalıdır. TASDİKNAME ALMIŞ durumda olan öğrencilerde istemeleri halinde kayıt yenileme işlemini yaparak eğitimlerine kaldıkları yerden devam edebilirler.

Dikkat: yılı ve daha öncesinde Açık Öğretim Ortaokuluna kayıt yaptırmış, bu tarihten sonra hiç kayıt yenilememiş “Donuk” durumdaki öğrencilerimizin T.C. kimlik numaraları Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Yönetim Sisteminde kayıtlı olmayabilir. Bu öğrencilerimizin kayıt yenileme sınav bedelini yatırmadan önce Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine, [email&#;protected] a d r e s i n e başvurmaları gerekmektedir.Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Yönetim Sisteminde öğrencimizin T.C. kimlik no güncelleme işlemi yapıldıktan sonra kayıt yenileme işlemine devam edebilecektir.

Ders Seçimi
Açık Öğretim Ortaokuluna kayıt yenileme yaptıran öğrencilerimize, bulunduğu sınıf ve alt sınıflardan sorumlu derslerinin tamamı sistem tarafından atanır. Öğrencinin üst sınıftan alabileceği en fazla 4 (dört) dersin ataması toplam ders sayısı 9 u geçmeyecek şekilde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce yapılır. Sınav bedelini yatırıp irtibat bürolarına başvurmayan öğrenciler sistem tarafından aktif duruma getirilerek ders seçimi otomatik olarak yapılır. Ücret muafiyetinden yararlanan öğrencilerin ders seçimi, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurarak aktif duruma geldikten sonra yapılır. Ancak öğrencilerin mağdur olmamaları için şifreleri ile sisteme girerek AKTİF durumda olduklarını ve derslerinin atandığını kontrol etmeleri gerekmektedir.

Sınav Şekli ve Sınav Yeri
Açık Öğretim Ortaokulu sınavları, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce merkezi sistemle çoktan seçmeli test metodu kullanılarak yapılmaktadır.

Açık Öğretim Ortaokulu Girişi İçin Tıklayın.
Açık Ortaokul 3. Dönem Yeni Kayıt Kılavuzu İçin Tıkayın.
Açık Ortaokul 3. Dönem Kayıt Yenileme Kılavuzu İçin Tıkayın.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır