emlak vergisi son ödeme tarihi 2019 / emlak vergisi ikinci taksit ödemelerinde son gün ne zaman? - Son Dakika Ekonomi Haberleri

Emlak Vergisi Son Ödeme Tarihi 2019

emlak vergisi son ödeme tarihi 2019

Emlak Vergisi ne zaman? Emlak Vergisi sorgulama ekranı

yılı itibariyle Vergi takvimi belli oldu ve vatandaşlar yılın ilk vergisi olan Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ödemesini yaptı. Emlak Vergisi'nin ödeme tarihine yönelik vatandaşlar elektronik ortamdan sorgulama işlemi yapıyor. Peki,  Emlak Vergisi tarihi belli oldu mu? İşte, detaylar

EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

yılı vergi takvimine göre emlak vergisi ödemeleri 1 Mart Cuma günü itibari ile başlayacak. İlk taksit ödemeleri 3 ay sürecek. Böylece ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs Cuma günü sona erecek.

’un ikinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım Cuma günü başlayacak. 1 ay boyunca ödenebilen ikinci taksitler 30 Kasım’ın hafta sonuna denk gelmesi nedeni ile Aralık ayına sarkabilecek.

EMLAK VERGİSİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

VERGİ BORCU SORGULAMA EKRANI

VERGİ TAKVİMİ

1 Mart Yılı Emlak Vergisi 1. taksit ödemesinin başlangıcı (1 Mart 31 Mayıs tarihleri arasında)

Yılı Çevre Temizlik Vergisi’nin 1. taksit ödemesinin başlangıcı (1 Mart 31 Mayıs tarihleri arasında)

24 Nisan Ocak-Şubat-Mart dönemine ait Katma Değer Vergisi’nin beyanı

25 Nisan yılına ilişkin Kurumlar Vergisi Beyannamesi’nin verilmesi

Elektrik üretimi lisans harçları yıllık harç bildirimi verilmesi

30 Nisan yılına ilişkin Kurumlar Vergisi’nin ödemesi

1 Nisan Mayıs: yılına ilişkin yıllık Gelir Vergisi 1. taksit ödemesi

1 Mayıs yılına ait Kurumlar Vergisi mükelleflerinin vergi levhasının internet üzerinden alınmaya başlanması (1 Mayıs Mayıs tarihleri arasında)

31 Mayıs yılı Emlak Vergisi 1. taksit ödemesi

yılı Çevre Temizlik Vergisi’nin 1. taksit ödemesi : Veraset ve İntikal Vergisi 1. taksit ödemesi

1 Temmuz Basit usulde vergilendirilen mükelleflerin Gelir Vergisi 2. taksit ödemesi

31 Aralık yılı Gelir Vergisi beyannamelerinde, toplam gelir içindeki zirai kazançları yüzde 75 ve daha yüksek oranda olanlar için 2. taksit ödemesi.

yılında kullanılacak olan yasal defterlere ilişkin açılış tasdiki.

yılı Gelir Vergisi beyannamelerinde, toplam gelir içindeki zirai kazançları yüzde 75 ve daha yüksek oranda olanlar için 1. taksit ödemesi.

yılı Emlak Vergisi 2. taksit ödemesi.

yılı Çevre Temizlik Vergisi’nin 2. taksit ödemesi

Veraset ve İntikal Vergisi 2. taksit ödemesi.

Emlak vergisi sorgulama ekranı - Emlak vergisi ödeme tarihleri ne zaman, hangi tarihte bitecek!

Emlak vergi ödemeleri ilk taksit ödemesi yaklaşıyor. İnternet aramalarında Emlak vergisi ödeme ve sorgulama nasıl yapılır? soruların yanıtları araştırılan konular arasında. Vergiler genellikle konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmazların sahiplerinden yıllık olarak alınan vergidir. Emlak vergisi, her yıl Mayıs ve Kasım aylarında iki eşit taksitte ödenmektedir. Peki Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Dairesi kapsamında Emlak vergisi ödeme ve sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar

İşte konuya ilişkin merak edilenler…

Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren yılda 2 taksitle alınan emlak vergisinin ilk taksitinin ödeme dönemi 1 Mart itibariyle başlıyor. 1 marttan 31 Mayısa kadar devam edecek olan Emlak Vergisi ödemeleri gayrimenkulun bulunduğu belediyelere ödenecek.

Emlak Vergisi arsa arazi bina ve meskenlerden gayrimenkulun vergi değeri üzerinden alınıyor. Vergi değerini ise takdir komisyonları 4 yılda bir belirliyorlar. Son olarak yılında belirlenen vergi değeri, ’e kadar geçerli olacak.

Emlak Vergisi’nin oranları ise binde 1 ila binde 3 arasında değişiyor. Öte yandan hiç geliri olmayanlar, emekli maaşıyla geçinenler, gaziler ve şehit yakınları ve engelliler Emlak Vergisi’nden muaf.

Emlak vergisinin ilk taksit ödemesi yaklaşıyor. Türkiye'de gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri, 3 gün içerisinde başlıyor. sayılı Kanun gereğince, Türkiye sınırlarında kalan yerleri satın alan gayrimenkul yatırımcılarının vergisini ödemesi gerekiyor.

 

1 MART'TA BAŞLAYIP 31 MAYIS'A KADAR SÜRECEK

Emlak vergisinin ödemesinin ilk taksiti 1 Mart'ta başlıyor ve 31 Mayıs'a kadar da devam edecek. Emlak vergisi ödemeleri ise gayrimenkulun bulunduğu belediyelere yapılabilecek. Ödemelerini gecikmeli olarak yapanlara, yüzde 1,40 oranında faiz uygulanacak.

VERGİDEN MUAF TUTULACAKLAR

Emlak vergisi; arsa, arazi, bina ve meskenlerden gayrimenkulun vergi değeri üzerinden alınıyor. Vergi değerini ise takdir komisyonları 4 yılda bir belirleniyor.

En son yılında belirlenen vergi değeri, 'e kadar geçerli sayılabilecek. Hiç geliri olmayanlar, emekli maaşıyla geçinenler, gaziler ve şehit yakınları ve engelliler bu vergiden muaf tutulacak.

EMLAK VERGİSİ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren Emlak vergisinin yılı birinci taksit ödemeleri başlıyor. 1 Mart’ta başlayacak birinci taksit dönemi 31 Mayıs’a kadar devam edecek. Emlak vergisi, arazi, arsa ve binalar için ödeniyor. Gayrimenkulünü elden çıkarmayanlar ile geçen yıl gayrimenkul alanlar bu yıl vergi ödeyecek.

EMLAK VERGİSİ HESAPLAMA  EMLAK DEĞERİ ÜZERİNDEN YAPILACAK

4 yılda bir takdir komisyonlarınca emlak değerleri yeniden belirleniyor. Son olarak ’te tespit edilen değerler, yılına kadar geçerli. 4 yılın ara yıllarında tespit edilen rakama yeniden değerleme oranı eklenerek, mevcut yılın değeri bulunuyor. Yeniden değerleme oranı bu yıl için yüzde olarak tespit edildi. Bu yıl ödenecek tutar, yeniden değerleme oranının yarısı olan (yüzde /2) yüzde artırılması suretiyle bulunacak.

 

KONUT VERGİ ORANI NASIL HESAPLANIYOR?

Örneğin komisyon evinizin rayiç değerini bin lira olarak belirlediyse, ara yıllarda bu değere yeniden değerleme oranının yarısı ekleniyor. Ortaya çıkan rakamın üzerine, gayrimenkulun türüne göre belirlenen oranlar ekleniyor. Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2, büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. 

EMLAK VERGİSİNDEN EV HANIMLARI VE EMEKLİLER MUAF

Emlak vergisinden ev hanımları, hiç geliri olmayanlar, emekli maaşıyla geçinenler, engelliler, gazi ve şehitlerin dul ve yetimleri muaf olabiliyor. Bu kişiler brüt metrekareyi aşmayan tek konutları için emlak vergisinden muaflar. Buna rağmen vergi borcu çıkarılan veya vergi ödeyen milyonlarca vatandaş var. Vergi muafiyetinden faydalanmak için mutlaka belediyeye başvurup form doldurup başvuru yapmak gerekiyor. Eğer ödediyseniz 5 yıla dönük geri de alabilirsiniz.

EMLAK VERGİSİ NASIL HESAPLANIYOR?

Emlak vergisi tutarı konut, işyeri, arsa ve araziler için farklı oranlar kullanılarak hesaplanmaktadır. Bu oranlar ise; konutlar için binde 1, işyerleri için binde 2, arsalar için binde 3 ve araziler için binde 1’dir. Gayrimenkulün bağlı olduğu belediye büyükşehir statüsünde ise bu oranlar iki katına çıkmaktadır. İlgili vergi yılı içerisinde gayrimenkulün asgari rayiç değerleri üzerinden bu oranlar kullanılarak ilgili yıl için ödenecek emlak vergisi tutarları hesaplanmaktadır. Örnek olarak rayiç değeri TL olan büyükşehir sınırlarındaki bir konut için ödenecek emlak vergisi tutarı, ×2/ = TL olarak hesaplanacaktır.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Emlak vergisi ödemelerini taşınmazın bulunduğu belediyeye başvurarak gerçekleştirebilirsiniz. Emlak vergisi ödemelerini belediyeye gitmeden de yapmanız mümkündür. Ödeme işlemini PTT ile havale yoluyla ya da emlak vergisi mükellef numarasını kullanarak yapabilirsiniz. En kolay ödeme yolu ise taşınmazın bağlı bulunduğu belediyenin e-belediye sistemine TC Kimlik numarası veya sicil numarası ile giriş yaparak kredi kartıyla ödeme yapmaktır.

Emlak vergisi 1. taksit ne zaman?

Emlak vergisi 1. taksit ne zaman sorusunun cevabı haberimizde yer alıyor.

Emlak vergisi 1. taksit ne zaman?
Her yıl 2 taksit şeklinde ödenmesi gereken emlak vergisi 1. taksit ne zaman sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

Emlak vergisi ne zaman ödenir ?
Emlak vergisi 1. taksit ne zaman sorusunun cevabı şu şekilde; Emlak vergisi 1. taksit detayları belli oldu. Emlak vergisi ödeme tarihleri kapsamında ilk taksitler için 1 Mart Mayıs tarihleri arası olarak belirlenirken 2. taksit ödemeleri için  Kasım tarihleri arası olarak belirlendi.

Emlak vergisi ödemeleri belediyeler tarafından tahsil ediliyor. Fakat emlak vergisi ödemeleri gayrimenkulün bulunduğu belediyeye gitmeden de yapılabiliyor. Eğer ilgili belediyenin E-belediye sistemine kaydı varsa buradan da ödenebildiği gibi PTT'den havale ile ya da belediyenin emlak vergisi mükellef numarasını kullanarak da ödenebiliyor. Ayrıca ödeme işlemleri tüseafoodplus.info adresinin Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi kapsamında yapılabiliyor.

Emlak vergisi 1. taksit ne zaman sorusunun cevabını sizler için derledik.  emlak vergisi ne zaman ve emlak vergisi 1 taksit son ödeme tarihi ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Emlak vergisi ödemeleri nereye yapılır sorusunun cevabı için tıklayınız.
Emlak vergisi hesaplama detayları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / seafoodplus.info
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Emlak Vergisi ödemeleri ne zaman, hangi tarihte bitecek? Emlak Vergisi 2. taksit ödemesi için son günler

Emlak Vergisi ödemelerinin 2. taksiti için son günlere yaklaştık. Bu bağlamda Emlak Vergisi ödemekle mükellef olup Mart, Nisan, Mayıs aylarında ilk taksit ödemesini gerçekleştiren vatandaşlar, Emlak Vergisi 2. taksit ödemesi için son gün ne zaman sorusunun yanıtını araştırıyor. Vatandaşlar tarafında arama motorlarında araştırılan bu soru Kasım ayının son günü olan 30 Kasım olarak cevap bulurken Emlak Vergisi nasıl ve nereye ödenir gibi konular da merak ediliyor.

EMLAK VERGİSİ SON GÜNÜ NE ZAMAN?

Emlak vergisi ödemeleri için her mülk sahibi ödemesini evin bulunduğu belediyenin internet adresi üzerinden ödeyebilecek. İkinci taksit ödemeleri için son gün ise 30 Kasım Cumartesi günü. Bu tarihten sonra ödeme yapacak olan vergi mükellefleri faiz ödeme durumu ile karşı karşıya kalacaklar.

ÖDEMESİNİ GECİKTİRENE GECİKME FAİZİ UYGULANACAK

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, AA muhabirine konuya ilişkin yaptığı açıklamada, emlak vergilerinin yılda iki eşit taksitle tahsil edildiğini, birincisinin mart, nisan ve mayısta, ikincisinin ise kasımda belediyelere ödendiğini söyledi.

İkinci taksitin 30 Kasım mesai bitimine kadar ödenmesi gerektiğini dile getiren Küçük, "Vergi süresi içinde ödenmezse, her ay için yüzde 2 oranında gecikme zammı uygulanıyor. Mayıs sonuna kadar ödenmesi gereken ilk taksiti ödemediyseniz gecikme zammıyla birlikte iki taksiti ödeyebilirsiniz." dedi.

Emlak vergilerinin ilgili belediyeye bizzat gidilerek ödendiği gibi belediyelerin banka hesap numaralarına EFT veya havale yoluyla da ödenebildiğini dile getiren Küçük, bazı belediyelerin internet siteleri üzerinden vergi ödeme ve borç sorgusu yapılabildiğini anlattı.

Küçük, "Belediyelerin internet siteleri üzerinden yapılacak ödemelerde, dolandırıcılara karşı önlem olarak, web sitesinin sahte web sitesi olmamasına dikkat etmeliyiz." diye konuştu.

Kredi kartıyla yapılan ödemelerde, kartın kopyalanması veya şifrenin başkaları tarafından ele geçirilmesi risklerine karşı da dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan küçük, bazı bankaların, kredi kartıyla yapılan ödemelerde taksit uygulaması bulunduğunu, ödeme sonrası belgeyi saklamakta fayda bulunduğunu aktardı.

CANLI BORSA TAKİP EKRANI İÇİN TIKLAYIN!
ANLIK HİSSE SENETLERİ VERİLERİ, BORSA GRAFİK VE TEKNİK ANALİZ!

piyasalar

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir