kireçlemeye hangi bitki iyi gelir / Kireçlenmeye hangi bitki iyi gelir? - Sağlık Haberleri

Kireçlemeye Hangi Bitki Iyi Gelir

kireçlemeye hangi bitki iyi gelir

Kireçlenmeye iyi gelen bitkiler nelerdir? Kireçlenmeye iyi gelen bitkisel yağlar ve tarifleri

Haberin Devamı

Kireçlenme, halkın büyük bir kısmında görülen ve çok sık şikayet konusu olan bir durumdur. Hareketleri kısıtlamasının yanı sıra ağrıyı da beraberinde getirir.

Kireçlenme Nedir ve Neden Olur?

 Kireçlenme, eklemlerde ortaya çıkan bir hastalıktır. Eklem yapıları zaman içerisinde bozulur ve yıpranır. Sonucunda da kireçlenme kendini gösterir. Kıkırdaklar kireçlenme durumu olduğu zaman görevini yerine getiremez ve kaygan yapısını kaybeder. Hareketlerde kısıtlanma ve zorluk çekme de dolayısıyla beraberinde gelir. Tıp alanında osteoartrit olarak bilinen kireçlenme, eklemlerin olduğu her alanda ortaya çıkabilir. Stres ve gerilim olan ortamlarda, masa başı işi yapan insanlarda, dengesiz ve sağlıksız beslenmelerinde, eklemleri bilinçsiz bir şekilde kullanmada ve gün içerisinde az hareket eden kişilerde görülür.

Haberin Devamı

Kireçlenmeye İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

 Kireçlenme hastalığının tedavisi aşamasında kullanılan bitkisel yöntemler vardır. Bu yöntemlerde özellikle bitkisel ürünler ve bitkisel yağlar kullanılmaktadır. Kireçlenme hastalığına iyi gelen bitkiler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  1. Çınar Yaprağı: 2 tane çınar yaprağı sayesinde bir kür hazırlanır ve kireçlenme ağrısının giderilmesinde bu kür oldukça etkilidir. Bu çınar yapraklarını bir bardak su ile birlikte kaynattıktan sonra su süzülür. Gece uyumadan önce ve yemek öncelerinde içmek doğru olur. Bu kür içilecek zamanlar arasında yaklaşık 3 saat aralıklar olmalıdır.
  2. Aloe Vera: Romatizma ve kireçlenme gibi durumlara bağlı olarak ortaya çıkan ağrıların azalmasına fayda sağlayan bir bitkidir. Çeşitli rahatsızlıkların tedavi aşamasında kullanılır ve ağrıyan bölgeye jel formunda kullanılabilir. Belli bir süre kullanımdan sonra kireçlenme ağrısını azalttığı bilinir.
  3. Okaliptüs: Kireçlenmeden dolayı ortaya çıkan şişlikleri indirmede oldukça etkilidir.
  4. Kedi Pençesi: Kireçlenmeye iyi gelen bu odunsu bitki, hem şişlikleri giderir hem de bağışıklık sistemi de güçlenmesine fayda sağlar.
  5. Kırk Kilit Otu: Kireçlenme sonucunda ortaya çıkan ağrıların ve şişliklerin azalmasında bu bitkiyi bal ile birlikte harmanlayıp tüketmek faydalı olur.

Kireçlenmeye İyi Gelen Bitkisel Yağlar ve Tarifleri Nelerdir?

Kireçlenme günlük hayatı olumsuz etkilediğinden dolayı insanlar geçici bir tedavi yolu arayışına girerler. Bu durumun etkilerini ve belirtilerini en aza indirme amacı ile uygulanan bazı yöntemler bulunur. Bu yöntemlerden biri de kireçlenme bulunan bölgede olan şişlikleri ve ağrıların azaltılması olarak bilinir. Bu bölgeye masaj yapmak, özellikle de bitkisel yağlar ile masaj yapmak kireçlenmeye oldukça iyi gelir. Kireçlenmeye iyi gelen bitkisel yağlar ve tarifleri aşağıdaki gibi açıklanabilir:

  1. Çamur Yağı: Kireçlenmeye karşı doğal bir yöntem olan çamur yağı evde kolay bir şekilde yapılacak tarifler arasında yer alır. Maden suyu içerisine deniz tuzu, kil, biberiye yağı, menekşe yağı, irmik ve kil eklenir. Hepsi karıştırılır ve oda sıcaklığı kadar ısıtılır. Bölgeye uygulandıktan sonra streç filmle sarılır. Sonrasında bölge yıkanır.
  2. Alabalık Yağı: Kireçlenme ağrısının önüne geçen bir diğer çözüm yolu olarak bilinir. Alabalığın kılçığı ayıkladıktan sonra zeytinyağı, sirke ve limon bir kapta karıştırılır. Bu karışın yaklaşık gün bekledikten sonra kireçlenme bulunan bölgeye sürülür. Masaj yaparak yavaş bir şekilde uygulamak daha etkili olur.

Kireçlenme Nasıl Geçer? İşte En Etkili Kireçlenme Tedavisi Yöntemleri

Kireçlenme Nasıl Geçer? İşte En Etkili Kireçlenme Tedavisi Yöntemleri

Kireçlenme günümüzde özellile de ileri yaşlarda pek çok kişinin mücadele etmesi gereken bir hastalık haline gelmiştir. Hem kadınlarda hem de erkeklere görürlen kireçlenme rahatsızlığı, ne yazık ki yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürmektedir. Kireçlenme karşısında modern tıbbın birbirinden gelişmiş önemleri bulunmakta… Ancak bunlarla birlikte kendiniz alacağınız bir takım önemler de kireçlenme tedavisi sürecini desteklemenize ve rahatsızlık duygusunu minimuma indirgemenize yardımcı olacaktır.

Kireçlenme Nedir?

Kireçlenme tedavisi, hastalığın tanısının konulmasından sonra başlar. Bu nedenle kireçlenme nedir ve belirtileri nelerdir, iyi anlaşılması gerekir. Kireçlenme eklem kıkırdağının ve altta yatan kemiğin parçalanmasından kaynaklanan bir tür eklem hastalığıdır. En sık görülen semptomlar eklem ağrısı ve sertliğidir. Kireçlenme tıpta Osteoartrit olarak da geçmektedir.

Kireçlenmenin Belirtileri Nelerdir?

diz ağrısına soğuk kompres yapan doktor, kireçlenme tedavisi

Gelelim kireçlenmenin belirtilerine… Kireçlenme hastalığının başlıca belirtisi ağrıdır. Bunun yanı sıra yetenek kaybına ve sıklıkla sertliğe neden olur. Ağrı tipik olarak uzun süreli aktivite ile daha da kötüleşir. Ağrının dinmesi için tek yöntem dinlenmektir, çünkü kireçlenme ağrıları ancak dinlenerek rahatlar. Kemiklerdeki bu sertlik gün içerisinde farklı oranlardadır.

Özellikle sabahları daha sık görülür ve tipik olarak günlük aktivitelere başladıktan sonra otuz dakikadan az sürer, ancak etkinlik dışı kalma dönemlerinden sonra geri dönebilir. Bu da kişinin dinlenirken ağrıyı daha fazla duymasına neden olur. Kireçlenmeden etkilenen eklemler hareket ettiğinde, özellikle omuz ve diz ekleminde, çatırtı sesine neden olabilir. Hani kimi zaman bir anda yere eğilen birinde, ya da bileklerimizi çevirdiğimizde minik çatırtılar duyarız ya… İşte bunlar kireçlenmeden kaynaklanmaktadır.

Bu semptomlar ağrı ve sertlik nedeniyle günlük aktivitelerini etkiler. Bazı insanlar soğuk sıcaklık, yüksek nem veya barometrik basınçtaki bir düşüş ile ilişkili artan ağrı bildirmektedir. Ancak bu tarz ortam değişikliklerinin kireçlenme üzerinde nasıl bir etkisi olduğuna dair kanıtlanmış bir çalışma bulunmamaktadır. Kısacası kireçlenme, pek çok kişinin mücadele ettiği ve kişilerin hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren bir rahatsızlıktır. Ancak bununla birlikte kireçlenme, tedavisi olan bir sorundur.

Kireçlenme Neden Olur?

Kireçlenme tedavisi, hastalığın nedenleri ile epey yakından ilgilidir. Bu sağlık problemlerinin başında eklem hasarları gelir. Bunun yanı sıra eğer kişide anormal bir eklem hapisi varsa bu da kireçlemeye neden olabilir. Kemik gelişimi döneminde yaşanan bir takım anormallikler ya da problemler de ileriki yaşlarda kireçlenme sorununa neden olabilir.

Ayrıca kalıtsal faktörler de kireçlenmeye neden olmaktadır. Bununla beraber risk grubunda olan insanlar için kireçlenme daha büyük bir sorundur. Risk grubu içerisinde yer alanlar aşırı kilolu bireyler, farklı uzunluklarda bacakları olan kişiler ve yüksek eklem gerilimi ile sonuçlanan işlerde çalışanlardır. Bu kişilerde kireçlenme rahatsızlığı görülmesi riski görece daha fazladır.

Risk gruplarına ve temel sebeplere baktık. Peki, kireçlenme nasıl gerçekleşir? Kireçlenmenin eklem üzerindeki mekanik baskıdan kaynaklandığına inanılmaktadır. Çeşitli nedenlerle kemikler arasındaki kıkırdak kaybolur ve altta yatan kemik etkilendikçe kireçlenme hastalığı gelişir.

Dünyada Kireçlenme

diz ekleminin resmini tutan adam, kireçlenme tedavisi Kireçlenme dünya çapında oldukça yaygın olarak görülen bir hastalıktır. Dünya nüfusunun yaklaşık % 3.3’u yani 237 milyon insan bu hastalıktan etkilenmektedir. 60 yasından büyükler arasında, erkeklerin yaklaşık % 10'u ve kadınların % 18'i kireçlenme sorunu yaşamaktadır. Üstelik her iki cinsiyette de yıllar içerisinde daha da yaygın hale gelmektedir. Bu veriler gösteriyor ki kireçlenme günümüzde pek çok insanı etkilemekte, henüz etkilenmemiş olanlar da risk altında. Bu nedenle kireçlenme tedavisi konusunda bilgilenmek hepimiz için önemli.

Kireçlenme Tedavisi Nasıl Gerçekleştirilir?

Kireçlenmenin ne olduğuna ve nelerin kireçlenme hastalığına neden meydana geldiğine göz attık. Gelelim kireçlenme tedavisi konusuna… Kireçlenme tedavisi bir çok farklı yöntemi içermektedir. Bu tedavi içerisinde, egzersiz, eklem stresini azaltma çabaları, destek grupları ve ağrı kesici ilaçlar yer almaktadır. Şimdi bu tedavi yöntemlerini biraz daha yakından inceleyelim… Kireçlenme tedavisi yöntemlerinin başında yaşam tarzı değişiklikleri yer almaktadır. Kireçlenme tanısı konmuş kişilerin yaşam tarzlarında yapacakları bir takım değişiklikler hayat kalitelerini arttıracak ve hastalığın etkilerini en aza indirecektir.

Kilo Vermek

pantolonu bol gelen kadın, kireçlenme tedavisi Kireçlenme sorunu yaşayan kişilerin yaşam tarzlarında yapabilecekleri bir numaralı değişiklik fazla kilolarından kurtulmak olmalıdır. Fazla kilolu insanlar için sağlıklı bir şekilde ve diyetisyen yönetimine gerçekleştirilen kilo kaybı tedavi yönünde atılacak önemli bir adım olabilir. Eğer kireçlenme sorununuz varsa ve normalın üzerinde bir kiloya sahipseniz, bir diyetisyene danışabilirsiniz.

Günlük beslenme rutininizde sebze ve meyve porsiyonlarını arttırmak, protein kaynaklarınızı çeşitlendirmek ve rafine şekerden uzak durmak ilk olarak atabileceğiniz adamlar arasında yer alıyor. Kireçlenme probleminden çekenlerin beslenme düzenine eklemesi tavsiye edilen besinler şu sekidedir:

Bu besinleri besleme düzeninize ilave ederek çok daha sağlıklı bir hayat yaşayabilir ve kireçlenme tedavisi için olumlu adımlar atabilirisiniz. Aynı şekilde kireçlenme tedavisi sürecinde sakınılması gereken bir takım besinler vardır. Bu besinler şu şekildedir;

Bu gıdalar kireçlenme problemini destekleyen iltihaplanmaları arttırıcı özelliğe sahiptir. Bu nedenle bu gıdalardan uzak durulması gerekmektedir. Sağlıklı kilo vermek istiyorsanız linke tıklayarak daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Egzersiz Yapmak

bacak egzersizi, kireçlenme tedavisiSağlıklı bir hayatın anahtarı niteliğindeki ikinci noktaya gelelim şimdi… Kireçlenme sorunundan yakınan kişilerin deneyebilecekleri ikinci en etkili yöntem egzersiz yapmaktır. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken bir şey var. Kireçlenme tedavisi sırasında uygulanacak egzersiz programı çok yoğun olmamalıdır. Kişinin potansiyelini fazla zorlamamasında yarar vardır. Çünkü ağrılı eklemlerde egzersiz yapmak biraz zor olabilir. Önemli olan hafif düzeyde bir egzersizin haftada en az üç gün süre ile tekrarlanmalıdır.

Zira aktif kalmak uzun vadede ağrıyı azaltabilir ve hatta eklem hasarını önlemek için kaşları güçlendirebilir. Kireçlenme tedavisi için en iyi egzersiz türleri bisiklet sürmek, yüzmek, Tai Chi yapmak, yürümek ve yoga yapmaktır. Bu tarz hafif egzersizler size iyi gelecektir. Bu egzersizlerde kişi hafif direnç kullanır, esnekliği arttırır, aerobik bir eleman sunar ve düşük etkilidir. Yeni egzersizlere başlamadan önce doktorunuzla konuşun. Özellikle de daha önce aktif değilseniz bu konuya dikkat etmeniz gerekmektedir.

Öncelikle daha kısa egzersiz süreleri ile başlayabilir ve güçlendikçe süreye biraz daha ekleyebilirsiniz. Örneğin, 10 dakika boyunca yürümeye başlayabilir ve yürüyüşlerinizin hızını ve uzunluğunu kademeli olarak artırabilirsiniz. Egzersiz yapmakta yeniyseniz, egzersizlerinizden sonra hafif bir ağrı duyabilirsiniz. Bu, bir veya iki gün egzersizden izin almanız ve bu kısa aranın ardından egzersiz rejiminize devam etmeniz gerektiği anlamına gelebilir. İlk günlerden sonra ağrı duyduğunuz için tamamen egzersiz yapmayı bırakmamalısınız. Tempoyu hafifleterek devam edebilirisiniz.

Destek Cihazları Kullanmak

Kireçlenme rahatsızlığı yaşayan kişiler için birbirinden farklı destek cihazları bulunmaktadır. Bu cihazlar kireçlenme tedavisi konusunda kalıcı bir çözüm sağlamasalar da, hastalıktan muzdarip olan kişilerin hayat kalitesini yükseltebilirler. Çeşitli yardımcı cihaz türleri, ilaca ihtiyaç duymadan ilave destek sağlayabilir. Seçtiğiniz aygıtlar etkilenen eklemlere bağlıdır. Bu anlamda kendiniz için en uygun cihazı seçmek üzere doktorunuza danışabilirsiniz. Bu cihazların arasında pantolon askıları, bastonlar, kapma veya kavrama araçları ve ayakkabı içi ekleri yer almaktadır. Bu destek cihazları ile kireçlenme sorunu yaşayan kişiler daha bağımsız bir hayat sürebilirler.

Sıcak ve Soğuk Kompresler

diz üzerine soğuk kompress, kireçlenme tedavisi

Ağrı söz konusu olduğunda, sıcak ve soğuk kompresler çok faydalı olabilir. Üstelik bir de faydaları vardır… İlaçların uzun vadeli yan etkilerine neden olmazlar. İşi eklem sertliği için yararlıdır ve soğuk kompres eklem ağrısı için en iyisidir. Bu nedenle sorununuz hangisi ise ona uygun kompres yapabilirsiniz. Sıcak kompres için ütü ile ya da kalorifer üzerinde ısıtılmış bir havlu ya da sıcak şu torbası kullanabilirsiniz. Soğuk kompres için ise sağlam bir torbaya buz koyup ağrıyan eklem üzerine uygulayabilirsiniz.

Epsom Tuzu Banyosu

Epsom tuzu, eklem ağrısı çeken ve kireçlenme sorunu yaşayan kişiler için başlıca çözüm önerisidir. Epsom tuzu banyoları, özellikle eklem ağrısı için bütüncül bir rahatlama sağlayabilir. Epsom tuzunu internetten sipariş edebilir ya da aktarlardan satın alabilirsiniz. Bir küvete su doldurup içine uzanarak epsom tuzu banyosu yapabilirsiniz. Epsom tuzundaki magnezyum, iltihaplanma ve ağrıyla savaşmaya yardımcı olacaktır. Bu banyolar bir seferde 30 dakika boyunca istediğiniz sıklıkta alınabilecek kadar güvenlidir. Yaklaşık 38 ° C sıcaklıkta ılık banyo suyuna iki bardak Epsom tuzu kullanmanız yeterli olacaktır.

Uyku Düzenine Dikkat Etmek

uyuyan kadın, kireçlenme tedavisi İşte yine sağlıklı bir yaşamın anahtarı olan noktalardan birine geldik…  İyi bir gece uykusu sadece kireçlenme tedavisi sürecinde değil hayatın her anında önem teşkil eden ve dikkat edilmesi gereken bir şeydir. Aynı zamanda kireçlenme rahatsızlığından kaynaklanan ağrılar ve hastalığın yarattığı yoğun stresi ile başa çıkmanıza yardımcı olacaktır. Daha iyi uyumak için her gece aynı saatte yatmayı deneyin.

Televizyon ve bilgisayar gibi dikkat dağıtıcı cihazları odanızdan çıkarın. ve yatmadan en az bir saat önce kullanmayı bırakın. Eğer yattığınız yatakta kireçlenme nedeniyle rahatsızsanız, ağrılı eklemlerin baskısını almak için yastık kullanmayı deneyin. Sık sık uyku konusunda karşılaştığınız bir probleminiz varsa, bu konuyu mutlaka doktorunuzla konuşun.

Ağrıyı Kontrol Altında Tutmak

Kimi zaman kireçlenme tedavisi esnasında ağrı dayanılmaz hale gelebilir. Böyle durumlarda ağrıyı kontrol altında tutmak için ağrı kesici ilaçlara başvurmak gerekebilir. Reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçlar, kireçlenme sorunundan kaynaklanan ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. En yaygın olanlarından biri asetaminofendir çünkü mideyi rahatsız etmez.

Bununla birlikte, önerilenden daha fazlasını almak, karaciğer problemleri de dahil olmak üzere yan etki olasılığını arttırır. Reçetesiz satılan diğer ilaçlar da, aspirin, ibuprofen veya naproksen sodyum dahil olmak üzere yardımcı olabilir. olası yan etkilere karşı doktorunuza danışmanızı öneriyoruz.

Kireçlenme Tedavisi için Önerilen Besinler

Kireçlenme tedavisi için beslenmede nasıl değişiklikler yapımlası gerektiğine göz attık. Şimdi ise biraz daha özelleştirelim konuyu ve daha detaylı bir şekilde inceleyelim. Kireçlenme tedavisini desteklemek adına hangi yiyecekleri beslenme düzeninize dahil etmeniz gerektiğini merak ediyorsanız, listemiz hazır!

Yeşil Çay

yeşil çay, kireçlenme tedavisi Kireçlenme tedavisi için ilk ve öncelikli önerimiz yeşil çay olacaktır. Günümüzde zaten yeşil çayın faydaları oldukça yoğun bir şekilde vurgulanıyor. Doktorlar, diyetisyenler, tüm uzmanlar bu çaya bir şans vermenizi tavsiye ediyor! Peki, bunun nedeni ne? Yeşil çay polifenol adı verilen maddeleri içerir. Bu bileşikler iltihaplanmayı azaltır. Bu da kireçlenme sorunun birincil nedenlerinden bir tanesidir.

Bunun yanısıra yeşil çay ilaç tüketme ihtiyacını azaltmaya yardımcı olamaktadır. Kireçlenme gibi bir hastalığın tedavisi sürecinde yoğun olarak ilaç tüketilmesi gerektiği düşünülürse bu durum oldukça faydalıdır. Bununla beraber yeşil çayın kıkırdak korumasını arttırdığı araştırmalarla ortaya konmuştur. Bu nedenle de kireçlenme tedavisi gören kişilerin yeşil çay tüketmesi önerilmektedir.

Yeşil çayın muhteşem etkilerinden bahsettik… Ancak her şeyin fazlasının zararlı olduğunu biliyoruz. Yeşil çay için de durum farklı değil. Karaciğer problemleri riski ve konsantre miktarlardan kaynaklanan yan etkiler nedeniyle yeşil çay en iyi şekilde ölçülmelidir. Günde bir iki bardak tüketmek yeterli olacaktır. Eğer beklenmedik bir sorun ile karşılaşırsanız mutlaka doktorunuza danışlamısınız.

Zencefil

Gelelim kireçlenme tedavisi esnasında kullanılması önerilen bir başka yiyecek olan zencefile… Zencefil, ağrıyı azaltıcı özelliği ile kireçlenme tedavisinin vazgeçilmezlerinden biridir. Eğer böyle bir sorun yaşıyorsanız, bir dahaki market ziyaretinizde mutlaka zencefil alın. Zencefili taze bir şekilde alıp dilimleyerek ve üzerine sıcak şu ekleyerek çay olarak tüketebilirsiniz.

Bunun yanısıra zencefili kızartıp salatalara ya da makarnalara ekleyerek hem ilginç bir lezzet yakalayabilir hem de faydalarını görmeye başlayabilirsiniz. Zencefil tüketmek, kireçlenme sorunu yaşayan kişilerde ağrıyı azaltmaktadır. Yapılan bir araştırmaya göre uzun süreli olarak zencefil tüketmek kireçlenme ile ilişkili sakatlık riskini azaltabilmektedir. Kimi bünyeler zencefile alerjik reaksiyon gösterebiliyor…

Eğer genel olarak alerjik bir yapınız varsa ya da bilinen başka gıda alerjilerine sahipseniz, zencefili tüketmeden önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz. Aşırı dozda tüketildiğinde ishal ve mide yanmasına neden olabilir. Bizen söylemesi, aman dikkat!

Zerdeçal

İltihabı, ağrıları ve sertliği tedavi edecek bir başka bitki ile listemize devam edelim. Zerdeçal, ülkemizin mutfağında adını duyduğumuz ancak pek de sık kullanmadığımız baharatlardan bir tanesi. Bu baharat özellikle kireçlenme sorunu yaşayan kişiler için birebirdir. İçerdiği bileşenler iltihaplarla savaşma özelliğine sahiptir. İltihaplanmanın da kireçlenmenin tetikleyici nedenlerinden bir tanesi olduğu göz önüne alınırsa, zerdeçal bu konuda size yardımcı olacaktır.

Zerdeçal kullanıyorsanız, yararlarını etkinleştirmek için karabiber eklemeniz gerekebilir. Zerdeçal genellikle güvenli olmakla birlikte, mide bulantısına neden olabilir ve kan sulandırıcılarla etkileşime girebilir. Bu nedenle eğer başka ilaçlarla beraber alacaksanız bir beslenme uzmanının fikrini almanızda fayda var.

Yağlı Balıklar

yağlı soslu ton balığı, kireçlenme tedavisi

Bitkiler, otlar ve çaylardan uzaklaşalım, biraz da protein kaynaklarına göz atalım. Yağlı balıklar, kirelenme tedavisi sürecinde tüketilmesi gereken protein kaynaklarındandır. Yağlı balıklar çok sayıda sağlıklı omega-3 yağ asidi içerir. Bu çoklu doymamış yağlar, iltihapla savaşma özelliğine sahiptir, bu yüzden kireçlenme tedavisi hastalarına faydalı olabilirler.

Kireçlenme sorunu olan insanlar haftada en az bir yağlı balık bölümünü yemeyi hedeflemelidir. Özellike tüketilmesi tavsiye edilen balıklar sardalya, orkinos, somon ve taze ton balığıdır. Balık yememeyi tercih etmeyenler bunun yerine balık yağı, krill yağı veya keten tohumu yağı gibi omega-3 içeren takviyeleri alabilir. Diğer Omega-3 kaynakları arasında chia tohumu, keten tohumu yağı ve ceviz bulunur. Bu yiyecekler de ayrıca iltihapla mücadelede yardımcı olabilir.  

Koyu Yeşil Yapraklı Sebzeler

yeşil sebzeler, kireçlenme tedavisi

Temel Reis’in ıspanak yemesi boşa değil! Koyu yeşil yapraklı sebzeleri tüketmek sağlık için oldukça faydalıdır. Ancak özellikle de kireçlenme tedavisi gören kişilerin köyü yeşil yapraklı sebzeler tüketmesi önerilmektedir. Koyu yeşil yapraklı sebzeler, D Vitamini ve stresle savaşan fitokimyasallar ve antioksidanlar bakımından zengindir.

D vitamini kalsiyum emilimi için esastır ve ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun enfeksiyonla savaşmasına yardımcı olur. Bu nedenle de kireçlenme tedavisi gören kişilerin yeşil yapraklı sebzeleri tüketmesi önerilmektedir. Koyu yeşil yapraklı sebzeler denince gözünüzün önünde bir şey canlanmadıysa, hemen bir kaç örnek verelim.

Ispanak, süs lahanası, pazı ve kara lahana tipik olarak köyü yeşil yapraklı sebzelere verilen örneklerdir. Bu yeşilliklerle yapılan her turu yemek bu hastalıkla savaşmanıza yardımcı olur. Kızılcahamam gezilecek yerler hakkında bilgi almak isterseniz blog yazımızı ziyaret edebilirsiniz.  

Kireçlenme ve ağrıdan 10 günde kurtulmak mümkün mü?

Oturup kalkarken dizlerden gelen çıtır çıtır ses, eğilip doğrulurken belin tutulması, sabah ağrılarla uyanmak yaşlılığın değil bu hastalığın işaretidir. Amerika, Kanada'da yapılan bilimsel araştırmalar doğal yumurta zarının proteinden zengin olup kireçlenme tedavisinde10 gün içinde ağrı ve tutukluğu gidermeye yardımcı olduğunu ortaya koydu.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Ketenci

Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı

Namazımı oturup yerde kılamıyorum… Elimle çamaşır sıkarken ellerim daha güçsüz ve ağrıyor… Sabah uyandığımda her yerim ağrıyor, hareket edince biraz açılıyorum… Ayakkabımı bağlamak için ayağımı kaldıramıyorum… Bana neler oluyor yoksa yaşlanıyor muyum? Aslında dünyamız yaşlanıyor, toplum yaşlanıyor ve kireçlenme (tıp literatüründe osteoartrit) giderek daha fazla kişinin sorunu olmaya başladı. Amerika, Kanada'da yapılan bilimsel araştırmalar doğal yumurta zarının proteinden zengin olup kireçlenme tedavisinde10 gün içinde ağrı ve tutukluğu gidermeye yardımcı olduğunu ortaya koydu.

Yaşlılık mı Hastalık mı?

Kireçlenme özellikle diz eklemini, omurgayı ve elleri tutan bir hastalıktır. Yaş ilerledikçe daha sık ortaya çıkar ve 65 yaş üzerindeki kişilerin % 90’ında eklemlerde osteoartrit görülmektedir. 55 yaş altında kadın ve erkeklerde eşit oranda görülürken, 55 yaş üzerinde kadınlarda daha fazla rastlanır. 55 yaş üzerinde kadınlarda el ve dizler, erkeklerde ise kalçalar daha sık tutulmaktadır.

Kireçlenme nedeni kesin olarak bilinmemekle birlikte mevcut kanıtlar hastalığın gelişmesinde birçok faktörün birlikte çalıştığını göstermektedir. Hastalık için başlıca risk faktörleri yaşın ilerlemesi, kadın-cinsiyet, obezite, meslek, eklem travması, D vitamini eksikliği ve şeker hastalığı, romatoid artrit, hipotiroidi gibi bazı hastalıklardır. Özellikle el Kireçlenmesinin genetik eğiliminin yüksek olduğu ve annede varsa kızına da büyük ihtimalle geçeceği bilinmektedir. Kireçlenme en sık yakınım, eklemlerdeki ağrı, sertlik ve tam olarak hareket edememektir. Ülkemizde egzersiz yapmanın çok yaygın olmaması, giderek daha kilolu bir toplum olmak ve yaşam süresinin uzaması gibi nedenlerle şikayetlerde artış yaşanmaktadır.

Kireçlenme ve Ağrıdan 10 Günde Kurtulmak Mümkün mü?

Kireçlenmeye bağlı ağrı çekmek bir kader değildir. Çeşitli tedavi seçenekleri ile tedavi edilebilir, kontrol altına alınabilir, ağrısız hayat şansı sağlanabilir. Örneğin; 2006 yılından bu yana Amerika, Kanada başta olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde kullanılan Naturel Egshell Membrane-NEM olarak bilinen Doğal Yumurta Kabuğu Zarı Polimeri ile yapılan bilimsel araştırmalar kireçlenmeye bağlı ağrıları 7 ila 10 gün içinde hissedilir biçimde azalttığı yönünde olumlu sonuçlar vermiştir.

Günlük işlerde zorlanan hastalar ne yapmalıdır?

Öncelikle kas iskelet sistemi hastalıklarında ilk başvurulacak hekim fizik tedavi uzmanıdır. Uzmanınız size şikayetlerinizin gerçekten kireçlenmeye bağlı olup olmadığını söyler. Bu hastalıkta tedavinin ilk adımı eğitimdir. Hangi eklem etkilendi ise bu doğrultuda oturup kalkma, ev işi yapmak, yıkanma, giyinme gibi aktivitelerde hastalığın gidişini yavaşlatmak veya durdurmak için nasıl davranılması gerektiği anlatılır. Örn: Kalça kireçlenmesi olanlar ayakkabılarını oturarak giymelidir, diz kireçlenmesi olanlar dizlerini altlarına toplayıp oturmamalı, çok alçak sandalye kullanılmamalı, yere oturmamalıdır.

Kireçlenme tedavisinde egzersizin önemi nedir?

Tedavinin bir diğer önemli basamağı özellikle diz kireçlenmesinde kilo vermek, olmazsa olmazı ise egzersiz yapmaktır. Günlük hayatta bizi ayakta tutan, yürüten, bir şeyleri taşımamızı sağlayan eklemler ve etrafındaki kaslarımızdır. Yaşla birlikte kaslarımızda yağlanma artar, menapoz döneminde bu durum hızlanır. Böylece zaten yıpranmaya başlayan eklemlerimize günlük hayatta destek olması gereken kaslar zayıflar. Bu nedenlerle egzersiz yaparak kasları güçlendirmek eklemler için adeta devamlı bir korse kullanmak gibidir. Ancak unutulmamalıdır ki egzersiz sadece arada bir yapılan ağrı geçince bırakılan bir tarzda olmamalıdır, bir yaşam biçimi olmalıdır.

Ağrı için ne yapılmalı?

Tek eklemde ağrı var ve ağrı klasik tedaviler ile tedavi edilemiyorsa, el ve diz eklemleri için artık o ekleme kortizon enjeksiyonu yapılması da önerilmektedir. Ayrıca tedaviye destek amacıyla doğal yumurta kabuğu zarı polimeri, glukozamin, kondroitin, avakado, soya ekstresi gibi gıda takviyeleri de önerilmektedir . Bu ürünlerin etkinliğine dair klinik çalışmalar mevcuttur. Bu alternatifler içerisinde en yeni olanı doğal yumurta kabuğu zarı polimeridir. Doğal yumurta kabuğu zarı polimerinin kireçlenme tedavisinde ağrı ve tutukluğu gidermeye yardımcı olduğunu gösteren çalışmaları mevcuttur.

Son yıllarda erken kireçlenme deyimi kullanılmaktadır. Bu tanı hastalığı henüz eklemler bozulmadan tanımayı, hastalığın yerleşmesini ve ilerlemesini engelleyecek tedavi yöntemlerinin biran önce başlanmasını hedeflemektedir. Günümüzde hastalığı erken yakalayıp durdurmayı hedefleyen ilaçlarla ilgili çalışmalar hızla ilerlemektedir.

Hastaların ağrı kontrolünde bir diğer yol ise fizik tedavi yöntemleri ve uygun hastalarda kaplıca tedavisi olabilir. Kas güçlendirici fizik tedavi yöntemleri de mevcuttur. Tüm tedavilere rağmen ağrısı çok şiddetli olan, hareketleri kısıtlanan, gece uykudan uyandıran ağrısı olan hastalarda ise çeşitli cerrahi tedavi yöntemleri uygulanabilmektedir. Unutulmamalıdır ki cerrahi elimizdeki çok önemli bir silahtır ve doğru zamanda doğru hastaya kullanılmalıdır.

Doğal Yumurta Kabuğu Zarı’nın etkisi nedir?

Amerika, Kanada başta olmak üzere ve bir çok Avrupa ülkesinde son yıllarda NEM (Naturel Eggshell Mambrane) yani Doğal Yumurta Kabuğu Zarı kullanılmaktadır. Yapılan araştırmalar NEM’in yani Doğal Yumurta Kabuğu Zarı'nın, doğal bir polimer olması nedeni ile içinde bir çok faydalı bileşeni taşıdığı ayrıca proteinden zengin olmasının da etkisi ile kireçlenme tedavisinde ağrı ve tutukluğu gidermeye yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Bu durumda da Yumurta Kabuğu Zarı’nın erken osteoartrit vakalarında faydalı olabileceği ile ilgili veriler bulunmaktadır.

Kireçlenmeye hangi bitki iyi gelir?

Dizlerde ağrı şikayeti olanların sebebi kireçlenmeyse eğer modern tıbbın yanı sıra alternatif tıbbın da kireçlenmeyi tedavi etmede pek çok yöntemi bulunmaktadır. İşte kireçlenmeye iyi gelen bitkiler ve bu bitkilerin kullanım önerileri.

Dizlerde kireçlenme tedavisi için uzman bir hekime başvurarak sorununuzdan kurtulmanın yollarını öğrenmelisiniz. Hekiminizin önerileri dizlerde kireçlenme sorununun kısa sürede tedavi edilmesini sağlayacaktır.

Modern tıbbın dizlerde kireçlenme tedavi yöntemlerini alternatif tıp tedavi metotları ile destekleyebilirsiniz. Bunun için sizlere dizlerde kireçlenmenin bitkisel tedavisi hakkında önerilerde bulunacağız.

Dizlerde kireçlenmenin doğal tedavisi için vermiş olduğumu bitkisel tarifi hazırlayıp, doğru bir şekilde uygulayın. Yapmanız gereken şeyler oldukça basit. Yalnızca bir bardak klorsuz suya ve iki yemek kaşığı kadar kurutulmuş çınar yaprağına ihtiyacınız var.

Klorsuz suyun içine çınar yapraklarını ufalayarak ekleyin. Ardından karışımı ocağa koyun ve kaynatın. Kaynama süresi 45 saniye olacaktır. Kaynamaya başladıktan 45 saniye tutun ve 45 saniye dolduktan sonra ocağın altını kapatıp karışımınızı süzgeçten geçirin.

Daha sonra karışımı her gün sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeğinden önce klorsuz su ile yapıp aç karnına için. Dizlerde kireçlenmenin bitkisel tedavi yöntemi olan bu kürü bir ay kadar düzenli olarak uygulayın.

Ancak ilk hafta her gün bu karışımı için, ikinci hafta ise iki gün içip bir gün ara vereceksiniz. Üçüncü haftada da üç gün içip bir gün ara, dördüncü ve son haftada dört gün içip bir gün ara vereceksiniz. Bu şekilde bir ayı tamamlayın.

Kürü uygulama süresi boyunca süt ve süt ürünleri tüketmeye özen gösterin, kısa kısa yürüyüşler yapın, beslenme programınıza da dikkat edin.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır