lise 10 sinif bos kontenjan / Liselerin boş kontenjanları ve taban puanları yayımlandı - Son Dakika Haberleri

Lise 10 Sinif Bos Kontenjan

lise 10 sinif bos kontenjan

Liselerin boş kontenjanları ve taban puanları yayımlandı

Bir milyondan fazla öğrenci 1 Haziran'da gerçekleştirilen LGS kapsamındaki merkezi sınavda ter döktü.

Puanlar alındı, lise tercihleri yapıldı ve bugün de lise yerleştirme sonuçları açıklandı.

Öğrenciler, yerleştirme sonuçlarına T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile seafoodplus.info internet adresinden ulaşabiliyor.

LGS kapsamında merkezi ve yerel yerleştirmeyle öğrenci alan liselerin taban puanları ile boş kontenjanları belli oldu.

Liselerin yerleştirme sonuçlarına göre oluşan taban puanları ile boş kontenjanlarına "seafoodplus.info" internet adresinden erişilebiliyor.

6 Eylül'de yerleştirme süreci sona erecek

İlk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme süreci devam edecek.

Bu kapsamda 29 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde yerleştirmeye esas birinci nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları 5 Ağustos'ta açıklanacak.

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları Ağustos'ta yapılabilecek. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının 10 Ağustos'ta duyurulmasıyla merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanacak.

Daha sonra hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 6 Eylül'de yerleştirme süreci tümüyle sona erecek.

Liselerin boş kontenjanları ve taban puanları yayımlandı

Fen, sosyal bilimler ve Anadolu liseleri yüzde doldu

MEB tarafından LGS kapsamındaki birinci yerleştirme sonuçları çerçevesinde ilk kez değerlendirme raporu hazırlandı.

Buna göre, merkezi sınavla öğrenci alan fen, sosyal bilimler ve Anadolu liseleri tümüyle dolarken, Anadolu imam hatip liselerinin doluluk oranı da yüzde 99,9 oldu.

Bakanlığın mesleki ve teknik eğitimi güçlendirmek için bir yılda attığı adımlar ve hayata geçirdiği projeler bu liselere ilgiyi artırdı.

Geçen yıl ilk kez gerçekleştirilen LGS kapsamındaki merkezi sınav yerleştirmelerinin ardından mesleki ve teknik Anadolu liselerinin 19 bin olan kontenjanı, bu sene 24 bin 'a çıkarıldı.

Bununla birlikte okullardaki yüzde 74 olan doluluk oranı, bu yıl yüzde 24'lük artışla yüzde 98'e yükseldi.

Meslek liselerine ilk kez yüzde 1'lik dilimden öğrenci yerleşti

Bu yılın başında, MEB ile ASELSAN arasında savunma sanayisine nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla imzalanan protokol kapsamında bu alandaki ilk mesleki ve teknik Anadolu lisesi kurulmuştu. ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 60 öğrencinin eğitim göreceği elektrik-elektronik teknolojisi alanına 0,46'lık yüzdelik dilimden öğrenci alındı. Böylece ilk defa bir mesleki ve teknik Anadolu lisesine yüzde 1'lik dilimden öğrenci girdi.

MEB ve İTÜ tarafından imzalan protokol kapsamında kurulan ve "bilişim teknolojisi", "biyomedikal cihaz teknolojileri", "elektrik elektronik teknolojisi", "denizcilik" alanlarında eğitime başlayacak İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de öğrencilerin öncelikli tercihleri arasında yer aldı. Lisenin 30 öğrenci kabul edecek bilişim teknolojisi alanına 1,26'lık yüzdelik dilimden öğrenci alındı.

Ayrıca MEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İSO, İTO, İTÜ ve TOBB arasındaki iş birlikleri kapsamına alınan mesleki ve teknik Anadolu liselerinin doluluk oranları yüzde 'e yaklaştı.

Sınavsız yerleştirme

Sınavsız yerleştirmenin birinci adımında öğrencilerin yüzde 91'i ilk üç tercihinden birine yerleşti. Bu öğrencilerden birinci tercihine yerleşenlerin oranı yüzde 52 oldu. Diğer bir ifadeyle, sınavsız yerleşen öğrencilerin yarısından fazlası birinci tercihine yerleşme imkanı buldu.

Bu durum, öğrencilerin, iki kez daha yerleştirmeye esas nakil hakları ve daha sonra il/ilçe komisyonları tarafından yapılacak yerleştirme ve nakil hakları dikkate alındığında neredeyse tamamının sınavsız şekilde tercih ettikleri bir okula yerleştirilebileceğini gösterdi.

Öğrencilerin istediği okul türüne yerleşme oranları yükseldi

Anadolu liselerine yerleşen öğrencilerin yüzde 58'i birinci tercihindeki bir liseye yerleşirken, yüzde 99'u ilk üç tercihinde yer alan bir liseye girmeye hak kazandı.

Anadolu imam hatip liselerine yerleşen öğrencilerin yüzde 52'si birinci tercihindeki bir liseye girerken, yüzde 87'si ilk üç tercihinden birine yerleşti.

Mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleşen öğrencilerin de yüzde 41'i birinci tercihindeki bir okula yerleşti. Bu öğrencilerin yüzde 79'u ise ilk üç tercihlerinde yer alan bir mesleki ve teknik Anadolu lisesine girdi.

Tercihler için rehberlik hizmetleri meyvesini verdi

MEB tarafından LGS kapsamında tercih yapacak öğrenciler için bu yıl ilk kez hazırlanan "tercih robotu"ndan milyonlarca öğrenci faydalandı. Sınavla öğrenci alan okullara yönelik kullanıma sunulan tercih robotu 3 milyon 91 bin kez kullanıldı.

Sınav puanı olmadan öğrenci alan okullara yönelik oluşturulan yerel yerleştirme tercih rehberi ise 12 milyon bin kez kullanıldı.

Öğrenciler, Bakanlık tarafından daha önce mesleki ve teknik eğitimin tanıtımıyla ilgili hizmete alınan "Mesleğim Hayatım" portalından da tercih döneminde 1 milyon bin kez faydalandı.

Yerleştirme süreci

İlk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme süreci devam edecek.

Bu kapsamda 29 Temmuz-2 Ağustos'ta yerleştirmeye esas birinci nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları 5 Ağustos'ta açıklanacak.

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları Ağustos'ta yapılabilecek. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının 10 Ağustos'ta duyurulmasıyla merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanacak.

Daha sonra hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 6 Eylül'de yerleştirme süreci tümüyle sona erecek.

Kaynak: AA, TRT Haber

Boş kontenjan olması yeterli!

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında sınava giren öğrenciler istediği okula nakil yaptırmak için koştururken, liselerde ara sınıflardaki nakillerde de sessiz sedasız değişiklik yapıldığı ortaya çıktı.

Hürriyet&#;ten Gönül Koca&#;nın haberine göre; 13 Eylül Cumartesi günü Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’te yer alan madde ortalığı karıştırdı.

Yayımlanan yönetmelikte yer alan ilgili maddeye göre 10, 11 ve 12’nci sınıfların nakilleri için okullarda taban puan şartı aranmıyor, puanı kaç olursa olsun nakil yaptırabiliyor. Nakillerde tek engel hazırlık sınıfı olan okullar. Bu okullara da boş kontenjan olduğu takdirde, dil yeterlilik sınavından başarılı olanlar geçebiliyor. Galatasaray, İstanbul Lisesi, Kabataş Lisesi gibi hazırlık sınıfı olan okullarda ara sınıflardaki boşluk için puan değil, dil yeterliliği sınavını aşmak gerekiyor. Diğer okullarda hiçbir şart yok. 10,11 ve 12’inci sınıflarda boş kontenjan olması yeterli. Başvuru sırasına göre yapılacak sıralama ile arada puan fark olsa bile istenilen okulda okumak artık çok zor değil.

Asıl tehlikenin hazırlık sınıfı olmayan okullarda olduğuna dikkat çeken eğitimciler ise, taban puan şartı kalktığı için ara sınıfta başvuru yapan öğrencilerin puanı kaç olursa olsun nakil yaptırabileceğine dikkat çekiyor.

’te SBS’ye girerek bir okula yerleşen öğrenci bu yıl 10’uncu sınıfta okuyacak. SBS sonuçlarına göre 9’uncu sınıfa , taban puanla öğrenci alan Kartal’daki Burak Bora Anadolu lisesi’nin 10’uncu sınıf nakilleri için Fransızca bölümünün taban puanı ,, İngilizce bölümünün ise , oldu.

-Üsküdar İlçesi’ndeki Haydarpaşa Lisesi SBS sonuçlarına göre taban puanı , iken şu anda 10’uncu sınıf taban puanı , boş kontenjanı ise 22 görünüyor.

-Bahçelievler’deki önemli liselerden Adnan Menderes Anadolu Lisesi ise SBS sonuçlarına göre, , taban puanla öğrenci aldı. Bu yıl ise 10’uncu sınıf taban puanı , oldu.

-Beşiktaş’taki Atatürk Anadolu Lisesi’nin geçen yılki taban puanı , iken bu yıl 10’uncu sınıf açık kontenjanı 86, nakil için taban puanı ise ,

-Fatih’teki Şehremini Anadolu Lisesi SBS sonuçlarına göre , taban puanla öğrenci aldı. Bu yıl okulun 10’uncu sınıfları için taban puanı ,’ya düştü, boş kontenjanı ise

ÖĞRENCİ BAŞARISIZ OLUR

Eğitimciler ise geçen yıllarda bu okullara giremeyen öğrencilerin, 10, 11 veya 12’nci sınıfta nakil yaptırmasının doğru olmadığını savunarak şunları söyledi: “Bu öğrenciler yapamaz. Psikolojik olarak bunalıma girerler. puanla öğrenci almış okullara puanlı öğrenciler giderse çok zorluk yaşarlar. Başarısız olurlar. Bu her şeyden önce öğrencinin moralini bozar, psikolojik olarak yıpratır. Veliler çocuklarının iyi okullarda okumasını ister elbette ama onun altyapısını düşünmesi gerekiyor. Öğrenciyi bu okullara gönderip mutsuz etmek doğru değil. Bu durumda okulların rehberlik servislerine büyük iş düşüyor. Durumu velilere anlatmalılar. Hazırlık sınıfı olan liseler dil yeterlilik sınavı yapıyor. Düşük puanlı öğrencilerin bu sınavı geçmesi mümkün değil, kontenjan olsa bile kayıt yapılmaz. Ancak, dil yeterlilik sınavını geçen öğrenci sınav puanı düşük olsa da nakil yaptırabilir.”

Hazırlık sınıfı olan okullarda yeterlilik sınavı var

İstanbul’da toplam 7 okulda hazırlık sınıfı var. Galatasaray, Kabataş Erkek Lisesi (Almanca ve İngilizce), İstanbul Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Vefa Lisesi, Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi’nin hazırlık sınıfı bulunuyor. Bu okulların 10, 11 ve 12’nci sınıflarına nakil yaptırmak isteyenlerin yabancı dil yeterlilik sınavını geçmesi gerekiyor. Sınavı geçenler puanı ne olursa olsun nakil yaptırabiliyor. Sınavı geçemeyenler ise kayıt yaptıramıyor. Yeni yönetmeliğe göre, kaç puan alırsa alsın öğrencilerin bu okullara nakil başvurusunda bulunma hakkı var.

Son Dakika Haberleri

E Okul lise boş kontenjanları nasıl g&#;r&#;nt&#;lenir? Boş kontenjan &#;ğrenme ekranı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında birinci yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrenci ve veliler lise boş kontenjanları hakkında araştırma yapmaya başladı. Lise boş kontenjanları, E Okul üzerinden görüntülenebilecek. Bu ekranda, yerleştirme sonuçlarına göre taban puanlar öğrenilecek. Peki, E Okul lise boş kontenjanları nasıl görüntülenir? İşte, E Okul boş kontenjan öğrenme ekranı.

Haberin Devamı

E Okul lise boş kontenjanları, ilk sonuçların ardından birçok velinin ve eğitimcinin araştırdığı konu olmaya başladı. Boş kontenjan durumlarına göre bir kez daha erişime açılacak olan E Okul lise tercihleri, adaylar tarafından değerlendirilecek. Peki, E Okul lise boş kontenjanları nasıl görüntülenir? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Lise boş kontenjanları E Okul üzerinden görüntülenebilecek. Kontenjan durumları, özel okul geçişlerinin sürekli olarak devam etmesi dolayısıyla kontenjanlar anlık olarak değişkenlik gösterebilecek. Peki, E Okul lise boş kontenjanları sistem üzerinden nereden görüntülenebilecek? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

E OKUL LİSE BOŞ KONTENJANLARI NASIL GÖRÜNTÜLENEBİLECEK?

Lise boş kontenjanları, E Okul internet sitesine girdikten sonra, öğrenci giriş panelinin hemen altından görüntülenebilecek. Bu ekranda yerleştirme sonuçlarına göre taban puan ve boş kontenjan bilgileri öğrenilebilecek. 

Haberin Devamı

BOŞ KONTENJANLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında ilk yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Adaylar, sonuçları ‘seafoodplus.info’ internet adresinden öğrenebiliyor. MEB, ilk kez lise yerleştirme sonuçlarıyla birlikte bir değerlendirme raporu yayımladı. ‘ LGS Kapsamında İlk Yerleştirme Sonuçları Ön Raporu’na göre, bu yıl ortaokuldan mezun olarak merkezi ya da yerel yerleştirme için tercih yapan öğrencilerin yüzde 95’i bir liseye yerleşti. Yani 1 milyon bin öğrencinin 1 milyon bini bir ortaöğretim kurumuna girdi. Galatarasay, İstanbul Erkek, Kabataş gibi okullarda boş kontenjan kalmadı.

E Okul lise boş kontenjanları nasıl görüntülenir Boş kontenjan öğrenme ekranı


BİN ’Ü SINAVLA ALAN OKULLARA YERLEŞTİ
Öte yandan, sınav sonuçlarına göre merkezi yerleştirme için tercih yapan bin öğrenciden bin ’ü sınavla alan okullara yerleşti. Merkezi yerleştirmeyle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının doluluk oranı yüzde ’ye ulaştı. Anadolu, fen ve sosyal bilimler lisesi kontenjanlarının tamamı doldu. Anadolu imam hatip liselerinde bu oran yüzde ; mesleki ve teknik Anadolu liselerindeyse yüzde oldu. Mesleki ve teknik Anadolu liselerindeki doluluk oranındaki artış dikkat çekti. Bu liselerde doluluk oranı ’de yüzde 74 düzeyindeydi. Sınavla öğrenci alan okullardan Anadolu imam hatip liselerinde 22, mesleki ve teknik Anadolu liselerinde olmak üzere toplamda boş kontenjan kaldı.
Haberin Devamı

HER İKİ ÖĞRENCİDEN BİRİ İLK TERCİHTE
Yerel yerleştirmeyle öğrencilerin yüzde ’i ilk tercihlerindeki liseye girdi. İlk üç tercihinden birine yerleşme oranı ise yüzde ’i buldu. Anadolu lisesine öğrencilerin yüzde ’si, Anadolu imam hatip lisesine yüzde ’ü, mesleki ve teknik Anadolu lisesine ise yüzde ’u ilk üç tercihiyle yerleşti.

E Okul lise boş kontenjanları nasıl görüntülenir Boş kontenjan öğrenme ekranı

EN ÇOK ANADOLU LİSESİNDE YOĞUNLAŞILDI
Birinci tercihinde fen lisesini tercih eden öğrencilerin oranı yüzde Fen lisesinden sonra ilk sırada en fazla tercih edilen okul türleri sırasıyla Anadolu ve sosyal bilimler liseleri. Merkezi sınavla yerleşen öğrencilerin beş tercih sırası da incelendiğinde tercihler, Anadolu liselerinde yoğunlaşıyor. Öğrencilerin yüzde ’inin yalnızca bir tercih yaptığı, yüzde 49’unun en fazla dört tercih yaptığı görülüyor.

Haberin Devamı

İKİ İLDE YÜZDE YERLEŞME
Merkezi ve yerel yerleştirmede illere göre öğrenci yerleşme oranlarına bakıldığında ise Ardahan ve Gümüşhane’deki öğrencilerin hepsinin bir liseye yerleştiği görülüyor. Düşük yerleşme oranlarına bakıldığında ise Osmaniye’de yüzde ’si, Kırklareli’nde ’ü, Şırnak’ta ’si, Batman’da ’sı bir ortaöğretim kurumuna yerleşti.

60 BİN ÖĞRENCİNİN KAYDI AÇIK LİSEYE
Yerel ve merkezi yerleştirmede öğrencilerin yüzde 95’i örgün bir liseye yerleştirildi. Geriye kalan 60 bin civarında öğrenci ise otomatik olarak açık liseye kaydedildi. İlk yerleştirme sürecinde yerleşemeyerek, açık lise kapsamına alınan adayların nakil döneminde bir örgün eğitim kurumuna geçme şansları var. Nakil dönemlerinde de herhangi bir örgün liseye geçemeyen öğrenci açık lise üzerinden eğitime devam edecek.

Haberin Devamı

EN BAŞARILI TEST İNKILAP
MEB, merkezi sınavla yerleşen öğrencilerin testlere göre ortalamalarını da paylaştı. Ortalamalar beklendiği gibi daha yüksek oldu. Buna göre, öğrenciler 10 sorunun yer aldığı T.C. İnkılap ve Atatürkçülük testinde ortalama ile en yüksek başarıyı gösterdi. Onu ortalamayla din kültürü ve ahlak bilgisi takip etti. 20 soruluk Türkçe ise netle, öğrencilerin en başarılı olduğu üçüncü test konumunda.

Merkezi sınavla yerleşen öğrenciler, en düşük performansı 20 sorunun yöneltildiği matematik testinde ortalamayla gösterdi. Aynı soru sayısına sahip fen bilimlerinde bu oldu. 10 soruluk yabancı dildeyse ’lük ortalama yakalandı.

Haberin Devamı

KIZLAR DAHA BAŞARILI
Merkezi olarak yerleşen öğrenciler arasında kız öğrencilerin tüm alt testlerde erkek öğrencilerden daha yüksek ham puan ortalamasına sahip olduğu görüldü. Öğrencilerin ortaokulda gösterdikleri akademik başarılarının bir göstergesi olan Okul Başarı Puanları (OBP) ile Merkezi Sınav Puanları arasındaki ilişki incelendi. Buna göre okulda başarılı olan öğrenci, merkezi sınavda da başarılı oldu.

NAKİL BAŞVURULARI 29 TEMMUZ’DA
İlk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme süreci devam edecek. Bu kapsamda 29 Temmuz-2 Ağustos’ta yerleştirmeye esas birinci nakil tercih dönemi olacak. Birinci nakil sonuçları, 5 Ağustos’ta açıklanacak. İkinci nakil tercih başvuruları Ağustos’ta yapılabilecek. Sonuçlar, 10 Ağustos’ta duyurulacak. Daha sonra hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 6 Eylül’de yerleştirme süreci tümüyle sona erecek.

ASELSAN VE İTÜ DOLDU
Bu yılın başında, MEB ile ASELSAN arasında savunma sanayisine nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla imzalanan protokol kapsamında bu alandaki ilk mesleki ve teknik Anadolu lisesi kurulmuştu. ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 60 öğrencinin eğitim göreceği elektrik-elektronik teknolojisi alanına ’lık yüzdelik dilimden öğrenci alındı. Böylece ilk defa bir mesleki ve teknik Anadolu lisesine yüzde 1’lik dilimden öğrenci girdi. MEB ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından imzalan protokol kapsamında kurulan ve ‘bilişim teknolojisi’, ‘biyomedikal cihaz teknolojileri’, ‘elektrik elektronik teknolojisi’, ‘denizcilik’ alanlarında eğitime başlayacak İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de öğrencilerin öncelikli tercihleri arasında yer aldı. Lisenin 30 öğrenci kabul edecek bilişim teknolojisi alanına ’lık yüzdelik dilimden öğrenci alındı. Ayrıca MEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İSO, İTO, İTÜ ve TOBB arasındaki iş birlikleri kapsamına alınan mesleki ve teknik Anadolu liselerinin doluluk oranları yüzde ’e yaklaştı.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir