kombi su damlaması / One moment, please...

Kombi Su Damlaması

kombi su damlaması

Kombi neden su akıtır

Kombi neden su akıtır…? Kombi su Kaçırıyor, Kombi neden su kaçırır..! Neden su akar, şimdi bu konuyu ele alacağız. Anlatacağımız arızalar hiç bir yerde yok, gerek kombi gerekse klima arızalarının tümünü bu sitede bulabilirsiniz.

Ayrıca Kafanıza takılan bir soru olduğunda soru cevap kısmında bize yazabilirsiniz.

Kombinin altından neden su akar…: Öncelikle nedenlerini madde madde yazalım.

  1. 3 Bar emniyet vanasından akan su
  2. Ana Bloktan akan su 
  3. Genleşme tankından akan su
  4. Rakorlar’dan akan su
  5. Ana Eşanjör’den akan su
  6. Plaka eşanjöründen akan su
  7. Sirkülasyon pompasından akan su
  8. Hava Pürjöründen akan su
  9. Sensör’den akan su
  10. 3 yollu vana dan akan su
  11. Sekman bağlantısından akan su

Evet neredeyse tüm kombi parçalarını yazdık. Şimdi gelelim nedenlerini yazmaya..; 1. maddeden başlayalım 3 bar emniyet vanası neden su akıtır..? Bu sorunda kendi içinde maddelere ayrılır..?

  1. Genleşme tankı delik yada havası yok
  2. Ana eşanjör delinmiş
  3. Plaka eşanjör delik
  4. Doldurma musluğu bozuk 

Yukarıda’ki videoda ECA proteus model kombinin 3 bar emniyet ventilinden su aktığı görülmektedir.

Not..: Yukarıda yazılan 3 madde a.b.c maddeleri delik derken, bu delinme gözle gözükmez. Dıştan değil içten delinme yani Sadece bilir kişi uzman tarafından bu arıza saptanabilir.

a. Genleşme tankı delik yada havası yok..; Genleşme tankı her iki durumda 3 bar emniyet ventilin’den su akıtır. Eğer havası bitmiş ise, Hava basılmak sureti ile bu arızanın önüne geçilebilir. servis çağırınız.

Ama genleşme tankı delik ise bu durumda yapılabilecek bir şey yok. Tamiri mümkün olmayan genleşme tankları içinde membran conta bulunur.

Bu membran conta fabrikasyon olarak iki metal halka arasında presle sıkıştırılmıştır. Yani açılması mümkün olmadığı gibi tamiri’de mümkün değildir. Servis çağırınız.

b. Ana eşanjör delinmiş…; Ana eşanjör zamanla çürümesi sonucu delinir. Bu delinme sonucunda şebeke suyu kalorifer suyuna karışır.

Bu olayın sonucunda Manometre ekranında ibrenin 3’ü geçtiği gözlemlenir. Su basıncı 3 barı geçtiği için 3 bar emniyet ventilinden su akmaya başlar. Eşanjörün delik olduğu gözle görünmez (içten delinmiş) Servis çağırınız.

c. Plaka eşanjör delik…; Plaka eşanjörün görevi sıcak suyu konforlu bir şekilde iletmektir. Zamanla içinden geçen su metal yüzeyleri aşındırır. Bunun sonucunda plaka eşanjör delinir. (içten)

Bu delinme sonucunda şebeke suyu kalorifer suyuna karışır ve basınç yükselir. Her hangi bir nedenden ötürü su basıncının yükselmesi 3 bar emniyet valfini tetikler ve fazla su emniyet ventilinden dışarı atılır.

d. Doldurma musluğu bozuk ise kalorifer sistemine su basar. Bu olayın sonucunda basınç yükselir ve 3 bar emniyet ventil’den su damlamaya başlar. Servis çağırınız.

Not…:3 Bar emniyet ventilin’den su akmasıbasit bir arıza olduğu anlamını taşımaz. Bilakis bu arıza bozuk olan malzemeye göre fiyatı değişir. Yani..; Genleşme tankı delik ise komple genleşme tankı değişir.

Yada ana eşanjör delik ise komple ana eşanjörün değişmesi gerekir. Keza plaka eşanjör delik ise komple değişir. Bu arıza bedelleri’de ucuz değildir.

Kombi cihazının marka vede modeline bağlı olarak fiyat değişir. Bu durumda tüketici olarak yapabilecek bir şey yok servis çağırmanız gerekmektedir. Böylece 1. Maddeyi tamamlamış olduk. Sıra geldi 3 Bar Emniyetin dışında akan sular..! 2. maddeye

Kombi neden su akıtır

(Dıştan delinme)

2. Ana bloktan akan su…; Ana bloktan neden su akar..?  Nedeni…; Havanın çok soğuk olması, Ayriyeten su derecesi (sıfır) dereceye yakın, donmak üzere olması,

bunun sonucunda plastik blok parçasının genleşmesi sonucunda ana blok çatlar, ve o çatlaktan su akmaya başlar. Sızıntı gözle görülebilir. Servis çağırınız.

3. Genleşme tankından akan su…; Çok nadir olmakla beraber bazı modellerde Örnek..; Eca genleşme tankında hava pürjörü vardır. Bu pürjör arızalanması sonucu su akıtır. Yine nadir olmakla beraber sibop’tan su akıttığı görülmüştür. Servis çağırınız.

4. Rakorlardan akan su..; Genel olarak kombi cihazı alt bağlantı elemanlarının deforme olma, yada gevşemesi sonucu rekorlardan su gelebilmektedir. Nadir durumlarda kombi içinde bulunan rakor bağlantılarından kaçırdığı görülmüştür. Servis çağırınız.

5. Ana eşanjörden akan su..; Bu arıza iki başlık altında toplanabilir. 1. Eşanjörün dıştan delinmesi sonucu akan su 2.Bağlantı rakor veya oring contaların deformasyon sonucu akan su bu sızıntıları gözle görebiliriz. Servis çağırınız.

6. Plaka eşanjörden akan su…; Bu arızada 2 Başlık altında toplanabilir. 1. Plaka eşanjörün dıştan delinmesi sonucu akan su. 2. Plaka eşanjör bağlantı ve oring contalarının deformasyon sonucu akan su, bu sızıntılar gözle görülebilir. Servis çağırınız.

7. Sirkülasyon pompasından akan su…; Bu arıza 3 nedenden kaynaklanabilir. 1. Contanın deformasyon sonucu su akıtması. 2. Kontra vidası sın’dan akan su. 3. Pompa blokun’dan akan su. Blok’un sıcak veya soğuk suyun genleşme’sinden ötürü, çatlaması, ve bu çatlaktan sızan suyu Gözle görmemiz mümkün. Servis çağırınız.

Pompa blok tan akan su

Kombi neden su akıtır

8. HavaPürjöründen akan su..; Su pompasına bağlı olarak çalışan hava pürjörü, adından’da anlaşılacağı üzere kalorifer sisteminde bulunan havayı otomatik olarak tahliye etmesi görevini üstlenir.

peteklerin çok kirli olması veya petek yıkamada yanlış kimyasal kullanılması pompa üzerinde bulunan hava pürjörün bozulmasına sebebiyet verir. Akıntı gözle görülebilir. Servis çağırınız.

9. Sensörden akan su..;  Her kombide sensör olduğundan ötürü, Zamanla bu sensör’ler deforme olur. Genel olarak akıttığı yerler ise oring contalarıdır. Servis çağırınız.

10. 3 Yollu vanadan akan su..; Kalorifer ile sıcak suya yön veren parçadır. Bu arıza genel olarak 3 yollu vana takımında bulunan oring contaların deformasyonu sonucu su akıtır. Akan yer gözle görülebilir. Servis çağırınız.

3 yollu vanadan akan su

Kombi neden su akıtır

11. Sekman bağlantısından akan su…; Bu arızalar genel olarak sekmanlı kombilerde meydana gelir. İki parçanın birbirine tutturulmasında kullanılan sekmanlardır.

Oring contaları bulunan bu parçalar ana blog gövdeye geçirilip tutturulur. Oring contaların deformasyonu sonucu sekman arasından su sızar. Sızan su gözle görülür. Servis çağırınız.

Not ; Çok Önemli ; Eğer Kombinin altından su akmıyor ise..! Sadece Belli aralıklarla devamlı kombiye su basıyor iseniz..! O zaman Kombi Neden su Eksiltir Sorusunu merek ediyorsunuzdur. Sizlere üzücü bir haberim var 🙁

Mutlaka Zemin döşemesinin Altında bulunan kombi tesisatında kaçak var demektir. Zemin altında bulunan Tesisat hattında su kaçağı olup olmadığından emin olabilmeniz için mutlaka (Tüm petekleri Kalorifer Vanalarını kontrol ediniz)

Genelde Banyoda bulunan Havlupan peteği veya tahliye tıpası su kaçırıyor olabilir. Kontrol ediniz..! Tüm odaların vanalarını ve Banyoyu kontrol etmenize rağmen su kaçağını bulamadıysanız..!

Tek çare Tesisatçıdan yardım talebinde Bulunmanız. Bildiğim kadarı ile Kaçak dedektörü adı verilen cihaz ile Yer altında kaçıran yeri nokta atışı bulabiliyorlar.

Tek yapılması gereken şey ise yalnız kaçağın olduğu bölgeyi kırıp onarımını, tamirini yapmak. Daha sonra Zemin döşemelerini eski haline getirmek olacak. Artık eskisi gibi sık sık kombi cihazına su basmak zorunda kalmayacaksınız. Bir daha Ki sefere kadar 🙂

Kombiye nereden, ve nasıl su basıldığını bilmiyor iseniz Kombiye su nasıl basılır yazısını inceleyebilirsiniz.

Kombinin altından neden su gelir..? veya Neden kombi su eksiltir konusunu detaylı olarak anlattık. Tüketicinin müdahalede bulunması çok sakıncalıdır..! Kombi bilindiği üzere Doğal gaz ile çalışır. Yetkisi olmayan kişilerin müdahale etmesi Ciddi sonuçlar doğurabilir.

Eğer kombiden ses geliyor ise Kombi neden ses çıkarır konusunu inceleyebilirsiniz. ( Yakında ) işlenecek.

Eca kombi su akıtıyor şikayeti Eca markasına ait kombinin kullanıcıları tarafından çoğu zaman ve en çok dile getirdiği şikayetlerden birisidir. Öncelikle suyun kombiden mi yoksa peteklerden ya da borulardan mı aktığı önemli bir noktadır. Kombi aşağıdaki durumlarda su akıtabilir;

  • Kombi su basıncı yükseldiğinde
  • Parçalarda yaşanan kırılma, bozulma gibi durumlarda
  • Kombiye fazla su basıldığında
  • En önemlisi de kombilerin yıllık periyodik bakımı aksatıldığında su akıtma sorunu meydana geliyor diye bilinir. Bunun önüne geçmek için mutlaka kombilerin senelik yapılması gereken periyodik bakımı aksatılmamalıdır.

Eca Kombi Su Akıtıyor Çözümü

Bunun yanında kombinin su akıtmasının birçok nedeni olabilir. Arızalanan birçok parça kombinin su akıtmasına neden olabilir. Bu parçalar:

  • Doldurma musluğu
  • Plaka-ana eşanjör
  • Genleşme tankı
  • Pompa
  • Emniyet ventili
  • Blok

Şeklindedir.

Eca kombi su akıtıyor şikayeti karşısında kullanıcıların yapacağı hiçbir şey yoktur. Bu durum karşısında kombinin alt tarafında bulunan sağdan ikinci sıradaki vana kapalı konuma getirilip borunun içinde kalan sıcak suyun bitmesi beklenilmelidir. Gelecek olan Eca markasına ait teknik servisi sorunu yerinde görüp arıza tespitini yapacaktır.

Daha sonra tespit edilen arızaya bağlı olarak parça değişimi ya da parça onarımı yaparak su akıtma sorununu giderecektir. Ancak yukarıda da belirtildiği üzere bu tür sorunlarla ve başka sorunlarla karşılaşmamak için mutlaka kombi ve peteklerin yıllık periyodik bakımı aksatılmamalıdır.


Sıkça Sorulan Sorular

Eca kombim su akıtıyor, ne yapabilirim?

Eca kombiniz su akıtıyorsa, sorunu çözmek için öncelikle kombinin hangi bölgesinden su sızdırdığını tespit etmeniz gerekir. Bu sorun genellikle kombinin içindeki basınç düşmesi nedeniyle ortaya çıkar. Kombi suyu aşırı ısıttığında, basınç artar ve bu nedenle su sızdırabilir. Bu sorunu çözmek için, kombi servisi tarafından kombinizin bakımını yapılması önerilir.

Eca kombimin basıncı nasıl ayarlanır?

Eca kombinizin basıncını ayarlamak için öncelikle kombinin panelindeki manometreyi kontrol etmeniz gerekir. Basınç 1,5 ila 2,0 bar arasında olmalıdır. Eğer basınç düşükse, kombiye su takviyesi yapmanız gerekebilir. Bu işlemi yaparken, kombinin elektriğini kapatın ve soğumasını bekleyin. Ardından, kombinin altındaki musluğu açın ve yavaşça su doldurun. Basınç 1,5 ila 2,0 bar arasında olduğunda, musluğu kapatın ve kombiyi tekrar çalıştırın.

Eca kombim çalışmıyor, ne yapabilirim?

Eca kombiniz çalışmıyorsa, öncelikle kombinin elektrik bağlantılarını kontrol edin ve sigortaların patlamadığından emin olun. Ayrıca, kombinin panelindeki gaz valfinin açık olduğundan emin olun. Bunlar düzgün çalıştığında, kombinin içindeki sensörlerin veya vanaların arızalı olabileceğini gösteren bir hata mesajı görebilirsiniz. Bu durumda, kombi servisi tarafından kontrol edilmesi önerilir.

Eca kombimde sıcak su gelmiyor, ne yapabilirim?

Eca kombinizde sıcak su gelmiyorsa, öncelikle kombinin panelindeki sıcak su ayarının doğru olduğundan emin olun. Ayarlar doğru ise, kombinin içindeki su filtresinin tıkanmış olabileceğini kontrol edin. Eğer filtre tıkalıysa, temizleyin veya değiştirin. Sorun bu değilse, kombinin sıcak su vanası arızalı olabilir ve kombi servisi tarafından kontrol edilmesi önerilir.

Kombi Su Kaçırıyor Sebepleri

Kombinizin suyu sürekli bitiyormu ? Kombinizin su kaçırdığını mı düşünüyorsunuz. Kombi neden su eksiltir ? Bu yazımızda kombide ki suyun eksilme nedenleri detaylı bir şekilde öğrenebileceksiniz.

Kombideki su kaçağını ilaçla kapatma yöntemi yıllardır sorunsuz olarak uygulama yaptığımız bir işlemdir. Kombinin basıncı alt kata su akıtacak kadar büyük değilse bu yöntem %100 başarı sağlamaktadır. Çok daha fazla büyük kaçaklarda ise cihazla noktası tespit edilip tamiri yapılmaktadır. Yaptığımız işler 1 yıl firma garantisi altındadır.

Kombideki su kaçağı nasıl tespit edilir?- Kalorifer kaçağını cihazla tespit eden firmalar

İnternet ortamında çok detaylı konularda bile aranılan cevapları bulmak çoğu zaman mümkün oluyor. Örneğin  kombi kaçağı bulma ve kombideki basınç neden düşer sorusu çoğu tesisatçının bile cevabını veremediği bir soru iken forum sitelerinde, su kaçağı cihazı ile sızan suyu bulan firmalar kendi sitelerinde bu sorulara cevap vermektedir. Yani normalde bu sorunun cevabı için onca para alan insanlar internette bu bilgiyi ücretsiz paylaşması da işin garip tarafı doğrusu. Kalorifer tesisatındaki kaçağı cihazla bulmak şebeke suyundaki kaçağı bulmaktan çok daha zordur. Düşünsenize kombi basıncının düşmesinin kalorifer tesisatındaki kaçak ile alakalı olduğunu fark etmek bile ne kadar paraya mal oluyor kim bilir. Su kaçağı tespit cihazı ile bulunabilen ancak çoğu zaman kaçak onarım kimyasalı yoluna gidilen bu kaçaklar sabır ve özverili bir işçilik ister. Genellikle kaçaklar küçük olur çünkü kalorifer tesisatı çalışma basıncı 2 bar dır. Şebeke suyunda ise bu rakam 6 bardır. Yani tam 3 katı kuvvetlidir buda demek oluyor ki kalorifer tesisatı kolay patlamaz, patlasa da çok kaçırmaz. Bir önemli nokta daha var ki kaçak esnasında akıntının şiddetli olmasının nedenidir. Şebeke suyu sürekli ana şebekeden beslenir çok su akar. Isıtma sistemi ise kapalı devre sistemdir. Dışarıdan beslenmez sistem içinde düşük basınçta sabit bir su vardır. Kaçak olunca su biter tekrar doldurana kadar kendiliğinden bir akıntı olamaz. Kombinin su kaçırmasının nedeni genellikle malzemenin kalitesi ile alakalı olur. Malzeme dayanıklı olmazsa sürekli ısınıp soğuyan borular zamanla kavrulur ve çatlamaya sızdırmaya başlar. Su sızıntısı bu şekilde başlar daha sonra yarıklar açılarak daha da büyürler. Bazen de ustalar kaynak yaparken hata yaparlar bunun sonucunda ek yerlerinden patlayan borular sızıntıya neden olurlar. Kaliteli malzeme kullanılarak sağlam işçilik yapıldığı takdirde bu sorunlar neredeyse sıfıra indirebiliriz. Peteklerin tesisatında kaçakoluşmaması için bu şarttır. Kombi su kaçağı kişinin kullanımı ile alakalı bir durum olmadığından sonradan bir tedbir alınamaz. İşin yapımında gerekli hususlara dikkat edilirse sorunlar en aza inmiş olur.

Kombilerden oluşan su sızıntısı yada su akmasının nedenlerini bir başlık ile kısaca özetleyerek konuyu tamamlayabiliriz.
Kombimden su akıyor diye hemen paniğe kapılmanıza gerek yok nadiren de olsa bazen sebep oldukça basit olabilir.Ne gibi mi?Hava yağmurlu ise kötü takılmış baca sebebi ile yağmur suyu içeriye sızarak sanki kombide su sızıntısı varmış görüntüsüne sebep olabilir. Buna emin iseniz diğer aşamalara geçebilirsiniz. Eğer sızıntı var ve kombiden su akması durumu yalnızca sıcak su açıkken oluyorsa bunu sebebi de sıcak su sebebi ile oluşan genleşme ve buna bağlı olarak ortaya çıkan kombiden su akması başka bir deyişle kombide su kaçağı. Bunu birde test etme yöntemi vardır. Bildiğiniz gibi kombilerde bir dolum döngüsü vardır. Kombi dolum döngüsü bozulmuş ise buda kaçağın varlığını kesin olarak kanıtlar. Dolum döngüsünü de şöyle anlatalım. Sistemin çalışması için sitemde 1,5-2 bar arası basınç oluşması gerekir.Bu basınç su ile oluşur. Eğer su azalır ise basınç düşer ve sistem otomatik olarak yeniden çalışmak için su yüklemesi gerektirir.

Kombi Neden Su Akıtır?

Isınma ve sıcak su ihtiyacımızı karşılamaya yönelik olarak tasarlanan kombiler ev ve işyeri gibi küçük ölçekli kapalı alanlarda kullanılır. Bu gibi yerler için ideal ısıtma çözümü olan kombiler, kış aylarında ve soğuk havalarda rahat etmenize yardımcı olur. Ancak kombiler birtakım arızalar ve hatalarla karşılaştığında, çalışma verimi düşer. Bu yüzden kombi bakımının düzenli olarak yapılması, eğer bilinen bir kombi arızası varsa en kısa sürede giderilmesi kombiden istenen verimin alınabilmesi için son derece önemlidir. En çok karşılaşılan kombi arızalarından biri de kombi su akıtması sorunudur. Kombi su akıtıyor ise kombinin çeşitli parçalarında sorun olabilir. Örneğin; genleşme tankı havası eksilmiş ya da delinmiş olabilir. Bunun yanı sıra doldurma musluğunun kırık veya arızalı olması da kombi su akıtma sebeplerinden biridir. Bunlar gibi birçok farklı sebep olabileceğinden kombi neden su akıtır sorusunun yanıtını iyi bilmeniz ve bu nedenlere uygun olabilecek birtakım yardımlar almanız gerekir. Kombinizin neden su akıttığını ve böyle bir durumla karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiğini merak ediyorsanız sorularınızın yanıtını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Kombi Niye Su Akıtır?

Kombi, birçok farklı sebepten ötürü su akıtıyor olabilir. İşte kombinin su akıtmasındaki bazı sebepler:

  • Kombide karşılaşılan su akıtma problemlerinin %80’i emniyet ventilinden tahliye olmasıdır. Ancak emniyet ventilinden su geliyor olması her zaman emniyet ventilinde sorun olduğu anlamına gelmez.
  • Kombi parçalarında kırılma, delinme ya da çatlama olduğunda kombi su akıtabilir.
  • Emniyet ventili, genleşme tankı, doldurma musluğu, plaka eşanjör, ana eşanjör, hava prujörü, blok ve pompa gibi parçalar kombi su akıtması sorununda arızalı durumdaki muhtemel parçalar olabilir.
  • Yüksek basınç arızası olduğunda kombi su akıtabilir. Pek çok kombi kullanıcısı teknik servislere, kombi su akıtıyor basınç yükseliyor sorunuyla başvurmaktadır.
  • Kombi su akıtıyor basınç düşüyor sorunu da en çok karşılaşılan sorunlardan bir diğeri. Bu sorunun sebebi de emniyet ventili ile ilgili olabilir.
  • Kombi neden su akıtır sorusuna verilebilecek bir diğer yanıt da kombi bakımının uzun bir süre yapılmamasıdır. Düzenli kombi bakımının önemini bu konuyla birlikte bir kez daha hatırlatmakta yarar var.
  • Kombiye fazla su basıldığında da kombi su akıtabilir.
  • Kombinizin altında bulunan su doldurma vanası arızalanmışsa da kombi su akıtabilir.
  • Eğer su, kombi altındaki borulardan akıyorsa bu durum büyük olasılıkla tesisatla alakalıdır. Bu sorunla ilgili bir tesisatçıdan yardım almanız gerekir.

Kombi Neden Su Akıtır 1

Kombi Su Akıtıyor, Ne Yapmalıyım?

Kombi su damlatıyor ise öncelikle bunun olağan bir arıza olduğunu düşünüp paniğe kapılmamalısınız. Ancak böyle bir problem muhakkak uzman yardımı alınması gereken bir problemdir. Bu yüzden problemi fark ettiğinizde mutlaka teknik destek ekibini aramalısınız. Teknik servis ekibi gelene kadar bir kullanıcı olarak yapabilecekleriniz ise şunlardır:

  • Doldurma musluğunu kontrol edin, açıksa kapatın.
  • Kesinlikle cihaza herhangi bir müdahalede bulunmayın.
  • En azından teknik servis ekibi gelene kadar su akıntısı dursun isterseniz, kombi altındaki sağdan ikinci boru üstündeki vanayı kaptın. (Bu işlem, sıcak su almanızı önler.)
  • Eğer su akıntısı yüksek basınç sorunundan kaynaklanıyor ise kombi su basıncını 1,5 bar civarında tutmak için tesisat tahliye vanasından su akışı sağlayabilirsiniz.

Kombi su kaçırıyor ise kombide ya da kombi parçalarında bir arıza meydana gelmiş olabilir. Bu arızayı tespit etmek için mutlaka teknik servise başvurmak gerekir. Teknik destek ekibi cihazı kontrol ederek su akıtmaya sebep olan sorunu anlamaya ve gidermeye çalışır. Herhangi bir teknik uzman yardımı almadan kendiniz cihazla uğraşmaya, cihazı açmaya kesinlikle çalışmayın. En güvenli ve doğru çözüm için muhakkak teknik bir uzmandan yardım alın.

Dilerseniz Alarko Carrier Yetkili Servisler sayfasından size en yakın yetkili servisi ve iletişim bilgilerini öğrenebilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır