dizel araç yasağı türkiye / AB'den 'benzinli ve dizel otomobil' kararı: 'te yasak geliyor

Dizel Araç Yasağı Türkiye

dizel araç yasağı türkiye

Dizel ve benzin için son yaklaşıyor! Kritik tarih , Türkiye de ise

&#;klim de&#;i&#;ikli&#;i ve çevreye etkisi nedeniyle ülkeler bir bir dizel ve benzinli araçtan elektrikli, hidrojen, biyoyak&#;t veya e-yak&#;tlarla çal&#;&#;an araçlara geçi&#; için planlar&#;n&#; aç&#;klamaya devam ediyor. Avrupa Birli&#;i ülkelerinde bu geçi&#; için kritik tarih Türkiye'de henüz bir tarih aç&#;klanmazken geçi&#;in y&#;llar&#; aras&#;nda olmas&#; bekleniyor.

thumbs_b_c_c5a54ee44a2ffb4cbdd

AVRUPA B&#;RL&#;&#;&#; ÜLKELER&#; TAR&#;H&#; AÇIKLADI

Ak&#;am gazetesinden Sümer Demirciler'in haberine göre AB ülkeleri içinde klasik fosil yak&#;tl&#; araçlar&#;n yasaklanmas&#; için kritik tarih olarak y&#;l&#; gösteriliyor. Bu tarihten itibaren birçok AB ülkesinde benzinli ve dizel araçlar&#;n sat&#;&#;&#; yasaklan&#;rken, yaln&#;zca tamamen elektrikli otomobiller, hidrojen, biyoyak&#;t veya e-yak&#;tlarla çal&#;&#;an araçlar yeni kay&#;t yapt&#;rabilecek.

AB genelinde klasik motorlu araçlar&#;n yasaklanmas&#; için ortakla&#;a verilmi&#; bir karar veya kesin bir yasa olmamas&#; da uygulama tarihindeki belirsizlikleri art&#;r&#;yor. Hollanda, y&#;l&#;nda AB komisyonuna ba&#;vuruda bulunup, benzinli ve dizel otomobillerin sat&#;&#;&#;n&#;n yasaklanmas&#; için a&#;amal&#; bir tarih belirlenmesini istemi&#;ti. Ayr&#;ca, Danimarka örne&#;i daha önce bir AB ülkesinin içten yanmal&#; motorlar&#; tek ba&#;&#;na yasaklamas&#;n&#;n ne kadar zor oldu&#;unu göstermi&#;ti. y&#;l&#;nda Kopenhag hükümeti dizel ve benzinli motorlar&#; 'dan itibaren yasaklamak istedi&#;ini aç&#;klad&#;. Ancak AB yasalar&#;n&#; ihlal ettikleri için planlar&#;n&#; geri çekmek zorunda kald&#;.

thumbs_b_c_bd76f25a68beeea

YUNAN&#;STAN 'DA TAMAMEN SATI&#;IN YASAKLANMASINI &#;ST&#;YOR

&#;rlanda, Hollanda, Slovenya ve &#;sveç, Danimarka'da oldu&#;u gibi yasaklar&#;n bir an önce devreye al&#;nmas&#;n&#; istedi&#;ini aç&#;klam&#;&#;t&#;. Güçlü bir otomotiv sektörü olan Fransa, y&#;l&#;na kadar süreyi uzatmak istedi&#;ini belirtirken, Paris'te 'ten itibaren dizel araçlar&#;n, 'da da benzinlilerin kullan&#;m&#;na izin verilmeyecek. &#;spanya 50 binden fazla nüfusa sahip &#;ehirlerde 'ta yasaklar&#;n ba&#;lay&#;p, 'de benzinli ve dizel araçlar&#;n halka aç&#;k yollarda kullan&#;m&#;n&#; yasaklayaca&#;&#;n&#; aç&#;klad&#;. Ayn&#; &#;ekilde kom&#;umuz Yunanistan, 'dan itibaren içten yanmal&#; motorlu s&#;f&#;r kilometre otomobillerin sat&#;&#;&#;n&#; yasaklamak istiyor. gibi erken bir tarihte, Atina ve Selanik'teki tüm yeni taksiler ve kiral&#;k araçlar&#;n üçte biri elektrikli olmas&#;n&#; planl&#;yor. AB üyesi olmayan Norveç, yanmal&#; motorlara 'ten itibaren daha da kat&#; bir yasak getirmeyi planl&#;yor. &#;ngiltere de yasak için y&#;l&#;n&#; devreye soktu&#;unu daha önce aç&#;klam&#;&#;t&#;. &#;skoçya'da, 'den itibaren yasaklar devreye al&#;nacak. Kanada'da , New York için belirlenen tarihse olarak aç&#;kland&#;.

HANG&#; ÜLKEDE YASAK NE ZAMAN BA&#;LIYOR?

  • Almanya

  • M&#;s&#;r

  • Çin

  • Danimarka

  • Fransa

  • &#;rlanda

  • &#;srail

  • Kanada

  • Hollanda

  • Norveç

  • Singapur

  • Slovenya

  • &#;spanya

  • Sri Lanka

  • &#;sveç

  • &#;ngiltere

TÜRK&#;YE'DE GEÇ&#;&#; NE ZAMAN OLACAK?

Türkiye net bir tarih aç&#;klamazken, taraf oldu&#;u Paris Anla&#;mas&#;'yla ars&#;nda geçi&#; bekleniyor.

Binek otomobiller d&#;&#;&#;nda hafif ticari araçlarda da elektrik dönü&#;ümü h&#;zlan&#;yor. Gölcüklü Ford Transit bu alanda öncü model görevini üstleniyor.

ASYA ÇEK&#;MSER

Avrupa d&#;&#;&#;nda Asya, elektrikli otomobiller konusunda üretimde öncülük yapsa da benzin ve dizel yasaklar&#;nda daha çekimser davran&#;yor. BMW, Ford, GM, Honda, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Toyota ve Volvo'nun üretim tesisleri bulunan ve ülke genelinde bin ki&#;inin istihdam edildi&#;i Tayland, 'ten sonra klasik motorlu otomobilleri istemedi&#;ini duyurdu. Çin ise eyaletlere göre de&#;i&#;mekle birlikte ülke genelinde uygulanacak yasak için y&#;l&#;n&#; bekledi&#;ini aç&#;klad&#;.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Avrupa’daki dizel yasakları Türkiye’yi de etkileyecek!

Milano’nun ardından, Barselona ve Madrid şehirlerinde de uygulanmaya başlanan dizel yasağı diğer Avrupa şehirlerine de sıçrıyor. Fransa, Hollanda ve Norveç’te de uygulanması beklenen ‘dizel yasağı’nın Türkiye’yi de etkileyeceğini belirten BRC’nin Türkiye CEO’su Kadir Örücü, "Dizel motoru araçlar, benzinli araçlara göre 10 kat daha fazla zararlı gaz salınımı yapıyor. yılında dizel araçlar kademeli olarak üretimden kaldırılacak." açıkalmasında bulundu!

monash.pw

Yayınlanma:

Avrupa’daki dizel yasakları Türkiye’yi de etkileyecek!

Almanya'da başlayan dizel yasakları tüm Avrupa şehirlerine yayılıyor. İlk olarak yılında Köln'de başlayan ‘dizel yasağı' Hamburg, Stuttgart, Bonn ve Essen'in ardından geçtiğimiz sene İtalya'nın tarihi kenti Milano'da da uygulanmaya başlanmıştı. Almanya ve İtalya'da dizel araçların satışının yavaşladığı, dizel araç sahiplerinin ikinci el satışında büyük maddi kayıplara uğradığı gözlemleniyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yapılan laboratuvar testlerinde çevreye 10 kat daha fazla zarar verdiği kanıtlanan dizel yakıtı, yanarken ortaya çıkardığı katı parçacıklar nedeniyle yalnızca havayı kirletmekle kalmıyor, tarihi yapılara da zarar veriyor.

Milano'nun ardından yılına dizel yasağıyla giren Barselona ve Madrid'in ardından Fransa, Hollanda ve Norveç şehirlerinde de uygulanması beklenen ‘dizel yasağının' Türkiye'de de ses getirmesi bekleniyor.

DİZEL YASAĞI İSTANBUL’DA DA OLACAK!

BRC'nin Türkiye CEO'su Kadir Örücü, “Hava kirliliği ve insan sağlığı açısından en önemli kirleticiler PM olarak adlandırılan katı parçacıklar ve NOx olarak kısaltılan azot oksitlerdir. Avrupa Birliği ülkelerinde PM'den kaynaklanan sağlık harcamalarının ton başına 75 bin Euro, NOx'dan kaynaklananın ise 12 bin Euro olduğu hesaplanmaktadır. Almanya'da Münster Mahkemesi'nin Köln'de başlattığı dizel yasağı bugün İtalya ve İspanya'da uygulanıyor. Bu yıl bitmeden de Fransa, Hollanda ve Norveç'te yürürlüğe konması bekleniyor. Tarihi değerine paha biçilemeyen İstanbul'da da dizel yasağını görmemiz mümkün. Kent merkezi bu denli yoğun olan bir şehirde PM değerlerinin ne denli yüksek olduğunu sıkışık trafikteki hava kalitesinden anlayabilirsiniz” ifadelerini kullandı. Tüm dünyada üretimi yavaşlatılan dizel motorlu araçların yılında tamamen üretimden kaldırılması bekleniyor.

BRC Türkiye CEO'su Kadir Örücü

AlmanyaAvrupaAvrupa BirliğiCEOdizelDünyaEuroFransaHollandaİspanyaistanbulİtalyaKölnNorveçSağlıkTürkiye

AB’de 'ten itibaren dizel ve benzinli araçların satışı yasaklanacak

Yusuf Özkan 

Benzinli ve dizel araçların yasaklanacağı tarih belli oldu: “Ucuz araçlar ortadan kalkacak”

İklim kriziyle mücadeleyi ana hedeflerinden biri olarak belirleyen Avrupa Birliği’nde (AB) tarihi nitelikte bir uzlaşıya varıldı. AB ülkeleri ile Avrupa Parlamentosu (AP) arasında, ’te yeni benzinli ve dizel otomobiller ve hafif ticari araçların satışının yasaklanması konusunda anlaşma sağlandı. Hibrit araçlar da yasak kapsamına giriyor. Uzlaşı, bu tarihe kadar AB’de bu tür araçların satışının tamamen elektrikli araçlar lehine durdurulması anlamına geliyor. Bu da AB ülkelerinde ’ten itibaren satılacak yeni bütün otomobil ve hafif ticari araçların sıfır emisyonlu olmasını gerektiriyor. Yeni kurallar halihazırda yollarda olan eski araçları etkilemeyecek. Bununla birlikte, ana hedef genel filo değişimi yoluyla yılına kadar AB içindeki tüm araçların sıfır emisyonlu olmasını sağlamak.

AVRUPA’DA YENİ DÖNEM

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen anlaşmayı, “ iklim hedefimize ulaşmada çok önemli bir kilometre taşı” sözleriyle överken Komisyon’un Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, “Anlaşma, endüstri ve tüketicilere güçlü bir sinyal gönderiyor: Avrupa, sıfır emisyonlu hareketliliğe geçişi benimsiyor” ifadelerini kullandı. AP Çevre Komitesi Başkanı Pascal Canfin de ilk kez net bir karbonsuzlaştırma yolu belirlendiğine dikkat çekerek, “Bu tarihi bir karardır. Şu anda Avrupa emisyonlarının yüzde 16’sını oluşturan bu sektör, yılına kadar karbon nötr olacak” dedi.

HEDEF TARİH

AB, ’i hedef tarih olarak belirlediyse de önümüzdeki 13 yıl boş durma niyetinde değil. yılına kadar emisyon düşürme hedefi, otomobiller için yüzde 55, hafif ticari araçlar için yüzde 50 olarak belirlendi. AB verilerine göre ulaşım, son 30 yılda sera gazı emisyonlarının arttığı tek sektör. döneminde yüzde ’lik bir artış söz konusu. Karayolu taşımacılığı kaynaklı toplam emisyonların yüzde 61’ini ise binek otomobiller oluşturuyor.

FİYATLARI YÜKSEK ALTYAPI YAYGIN DEĞİL

Enerji maliyetleri, çevreci Trafik düzenlemeleri ve devletlerin teşvik programları tüketicilerin yavaş yavaş benzinli ve dizel araçlardan uzaklaşmaya başlaması sonucunu doğurdu. Bununla birlikte tamamen elektrikli araçların fiyatının henüz çok yüksek olması ve her ülkenin bu tür araçlar için gerekli altyapıyı yaygın hale getirmemiş olması eğilimin hızını kıran başlıca etkenler arasında yer alıyor. Halihazırda AB’de satılan yeni otomobillerin yaklaşık yüzde 12’si elektrikli araçlardan oluşuyor. Anlaşmanın yürürlüğe girmesi için üye ülkelerin temsil edildiği AB Konseyi ve AP tarafından resmen onaylanması gerekiyor.

“UCUZ ARAÇLARI ORTADAN KALDIRACAK”

AB’nin ‘Sıfır Emisyon’ için otomotiv üreticilerine tarih vermesi birçok eleştiriye de neden oluyor. Çünkü, elektrikli otomobiller batarya üretiminin pahalı olması nedeniyle içten yanmalılara göre daha yüksek fiyattan satışa sunuluyor. Konuyla ilgili bir eleştiri de geçtiğimiz hafta BMW CEO’su Oliver Zipse’den gelmişti. İçten yanmalı araçların devre dışı bırakılmasına ilişkin tarih sınırı konulmasının ‘ucuz araçları’ ortadan kaldıracağını belirten Zipse, bu zorunluluğun pek çok kişinin otomobil sahibi olamayacağı anlamına geleceğini ifade etmişti. Zipse, “Otomobil sahipliğini sadece zenginlere mahsus hale getirirseniz çok tehlikeli olur” iddiasında bulunmuştu.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.