arapça alfabesi kaç harften oluşur / Arap alfabesinin kısa tarihçesi - TTC wetranslate

Arapça Alfabesi Kaç Harften Oluşur

arapça alfabesi kaç harften oluşur

Arap Alfabesi

Arap Alfabesi

Arap alfabesi tarihsel oluşum süreci boyunca çok sayıda değişimler geçirmiştir. Arap alfabesinin aslen Aramice alfabesinin bir kolu olan ve Fenike alfabesinden evrilen Nebati alfabesinden evrildiği düşünülmektedir. Diğer taraftan Fenike alfabesinden İbranice ve Yunan alfabesi, bunlardan da daha sonra Kiril ve Latin alfabesi ortaya çıkmıştır.

Aşağıda sunulan tablo Aramice orijinalinden başlayarak Nebati ve Süryanice biçimlerine doğru harflerin değişimini göstermektedir.

Arap alfabesinin bu versiyonu 28 farklı ses birimini (phoneme) yazabilmek için sadece 15 farklı yazı birimine (gramafeme) sahip olan 22 harfli bir alfabeydi.

arapca-dil-bilgisi-arap-alfabesi-degisimi

 

 

 

 

 

Tarihsel süreçler de göz önüne alındığında Arap alfabesinin Nebati alfabesinden gelişmiş olduğu görülüyor.

Bugün kullanılan Arap alfabesi 28 harften oluşur ve şu özellikleri taşır:

Sağdan sola doğru yazılır.

Küçük – büyük harf ayırımı yoktur.

Noktalama işaretleri diğer dillerde olduğu gibi kullanılmakla birlikte virgül yerine و bağlacı daha sık kullanılır. Soru işareti ve virgül, latin alfabesindekinin tersi yönünde kullanılır: ؟  ،

Harflerin yazılışları kelimenin başında, ortasında ve sonunda farklılıklar gösterir.

Şu harfler, kendilerinden sonra gelen harflere bitişmezler:

ا – د – ذ – ر – ز – و

Harflerin tamamı sessizdir. Harflerin seslendirilmesi “hareke” adı verilen işaretlerle sağlanır.

Aşağıdaki harfler ait oldukları sesi uzatma görevi de üstlenirler:

ا  harfi a – e sesini uzatır

و harfi u sesini uzatır

ي harfi i sesini uzatır

Aşağıdaki tabloda harfleri ve hemen altında telaffuzunu inceleyebilirsiniz.

arapca-dil-bilgisi-arap-alfabesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arap alfabesi aslında bir çok Türk öğrenci tarafından daha ilk okul yaşlarında, yaz tatillerinde gidilen mahellenin camisinde veya Kur’an kursunda bir şekilde öğrenilmiş oluyor. Daha sonra ise çocuklar Arapça ile ilgilenmeye teşvik edilmediklerinden bu alfabe unutuluyor. Ne zaman bir elif be cüzü görse “bunu çocukken okutmuşlardı” diyen çok kişi tanıyor olabilirsiniz. Evet okumanın öğrenmenin yaşı yok. Siz de Arap alfabesi ile işe başlayıp Arapçayı pekala öğrenebilirsiniz. Aşağıda, Arap alfabesini öğrenmenizde size yardımcı olacak, yılların klasiği Elif Ba cüzünü paylaşıyoruz, butona tıklayıp indirebilirsiniz:

 

[dt_sc_hr_invisible_small /][dt_sc_button type=”type1″ link=”https://drive.google.com/file/d/0ByniIXf-HQIbbjNZSDY5ZEdDNWM/view?usp=sharing” size=”medium” bgcolor=”#dbdbdb” variation=”” textcolor=”#7f7f7f” target=”_new” class=”” timeline_button=”no”]Elif Ba Cüzü İndir >[/dt_sc_button][dt_sc_hr_invisible_small /]

Arap Alfabesi Harfleri Okunuşu ve Türkçe Karşılığı - Arapça Alfabe Kaç Harf, Nasıl Yazılır ve Okunur?

Arap alfabesi tarihte değişim süreçlerinden geçmiş olup Türklerin İslam dini ile tanışmasının ardından oldukça geniş bir alanda kullanılmıştır. Aslen Aramice alfabesinin bir koludur ve Fenike alfabesinden Nebati alfabesine evrildiği bilinmektedir. Arap alfabesi sağdan sola yazılır. Alfabede 28 harf bulunur ve küçük ya da büyük harf arasında bir fark yoktur. Arap alfabesinin 3. yüzyıla dayanan çok eski bir tarihi bulunur. Dünyada 22 ülkenin remi dili olan Arapça, 7. Yüzyıllarda sadece Arapça Yarımadası'nda kullanılmaktaydı. İşte Arap alfabesi ile ilgili merak edilenler…

ARAP ALFABESİNİ KULLANAN İLK TÜRK DEVLETİ

Arap alfabesini tarihte kullanan birçok devlet bulunmaktadır. Ancak İslamiyet'i kabul etmesinin ardından Arap alfabesini kullanan ilk Türk devleti Karahanlı'lardır. İslamiyet'i toplu bir şekilde kabul eden Karahanlı devletinin hükümdarı Bilge Kül Kadir Han'dır. Orta Asya'nın yanı sıra Doğu Türkistan toprakları üzerinde hüküm süren bu devlet hanedan içinde yaşanan kavgalar nedeniyle Doğu ve Batı Karahanlı devletleri şeklinde ikiye bölünmüştür. 1211 yılında ilk hükümdarı Tamgaç Buğra Han olan Doğu Karahanli Devleti, Karahitayların baskıları ile yıkılmıştır.

ARAP ALFABESİ ÖZELLİKLERİ

Tarihsel oluşum süreci içinde çeşitli değişikliklerden geçen Arap alfabesinin diğer dillerdeki gibi kendine has bir dilbilgisi, yazım ve noktalama kuralları ve telaffuzu bulunmaktadır. Arap alfabesinin en çarpıcı özelliği sağdan sola yazılmasıdır. Alfabe 28 harften meydana gelir ve küçük büyük harf ayırımı yoktur. Harflerin yazılımı kelimenin başında, ortasında ya da sonunda farklı bir biçimde yazılmaktadır. Arap alfabesi Türkçeden farklı olarak noktalama işaretlerinde kuralları barındırmaz. Bu alfabede yalnızca 3 tane sesli harf bulunur ve O, Ö harfleri kullanılmamaktadır. Alfabede bulunan bazı harfler bir sonraki harfle birleşmez. Aynı zamanda Arap alfabesi sesleri uzun bir biçimde kullanılmaktadır.

ARAP ALFABESİ KAÇ HARF?

Arap alfabesi yıllar içinde büyük oranda gelişen bir alfabedir. Eski Arapça şu andan kullanılan modern Arapçadan oldukça farklıdır. Arapçanın gelindiği son noktada ise dili öğrenenler çeşitli sesleri birbirinden daha kolay ayırmaktadır. Arap alfabesi toplamda 28 harfe sahiptir. Ünsüz harflerden meydana gelen Arap alfabesinde ince ve kalın sesler bulunmaktadır. Aynı zamanda alfabedeki ünlüler zengin ünlü değildir. Mesela; dilimizde kullanılan a ve e ünlüsünün Arap alfabesindeki karşılığı yalnızca elif harfidir. Aksanından dolayı çeviri yaptığınızda anlam aynıdır ancak ses değişikliği kaçınılmaz olur.

ARAP ALFABESİ HARFLERİ

Arap alfabesinin dünyada yaygın kullanılan yazı sitemlerinden biri olduğu bilinmektedir. Asya ve Afrika'nın büyük bir kısmına ek olarak etnik toplumlarda kullanılan birincil alfabedir.

Arap alfabesi harfleri; Elif, be, te, se, cim, ha, hı, dal, zel, ra, ze, sin, şin, sad, dad, ta, za, ayn, gayn, fe, kaf, kef, lam, mim, nun, vav, he, ye olarak karşımıza çıkar. Arap alfabesi okunuşlarına ilişkin detaylar ise şöyledir;

  • ا: elif şeklinde okunur.
  • ب: bu harf be olarak okunur.
  • ت : te olarak okunur.
  • ث: se şeklinde okunur.
  • ج: bu ise cim olarak okunmaktadır.
  • ح: ha şeklinde okunur.
  • خ: bu harfte ha olarak okunmaktadır.
  • د: dal şeklinde okunur.
  • ذ: zel olarak okunur.
  • ر: ra diye okunur.
  • ز‎: ze diye okunur.
  • س: sin şeklinde okunur.
  • ﺵ: şin olarak okunur.
  • ص: sad şeklinde okunur.
  • ض: dad şeklinde okunur.
  • ط: tı olarak okunur.
  • ظ: zı olarak okunur.
  • ﻉ: ayn şeklinde okunmaktadır.
  • ﻍ: gayn şeklinde okunur.
  • ف: fe diye okunur.
  • ق: kaf olarak okunur.
  • ك: kef şeklinde okunur.
  • ل: lam olarak okunur.
  • م: mim diye okunur.
  • ن: nun olarak okunur.
  • ه: he şeklinde okunur.
  • و: vav olarak okunur.
  • ي: ye şeklinde okunmaktadır.

Arap alfabesini diğer pek çok alfabeden farklı kılan pek çok faktörden söz etmek mümkündür. Kısa ünlüler harflerin atında veya üstündeki bazı işaretlerle yazılmaktadır. Ayrıca kısa ünlüler vurgulamaya yardımcı olur. Harfin başta veya sonda olduğunu anlamak için harfin şeklinin değiştiğini fark edebilirsiniz.

Arap Alfabesi

Arap Alfabesi

Arap alfabesi, Latin alfabesinin dışında dünyada yazı dili olarak benimsenmiş ve kullanılmış olan yazı sistemidir. İslam dinini benimsemiş olan ülkelerde kullanılmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu da bu alfabeyi kullanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti ise 1928 yılında Latin alfabesine geçiş yapmıştır.

Arap alfabesinin tarihsel gelişimi nasıldır?

Bu alfabenin MS. 2 ve 4. Yüzyıllar arasında Nebati yazısından geliştiği bilinmektedir. Günümüze ulaşmış olan en eski yazı örnekleri MS. 6. Yüzyıla aittir. Alfabe sağdan sola doğru yazılır. Alfabede 28 adet ünsüz bulunmaktadır. Bunlardan 22 adeti Sami alfabesinin değişikliğe uğramış olan sesleri, 6 adeti ise Arapça 'ya özgü seslerden oluşur. Alfabe Türklerin İslam dinini kabul etmesinin ardından, çok geniş bir alanda kullanılmıştır. Bu 10. Yüzyıldan sonra meydana gelmiştir. Alfabe 28 harften oluşmasına rağmen, Türklerin kullandığı alfabe 31-36 arası harften meydana gelir. Bu alfabe lehçelerde, kitaplarda, kitabelerde yaygın bir şekilde kullanılmıştır. Günümüze ulaşmış olan oldukça fazla sayıda, bu alfabe ile yazılmış eser bulunmaktadır. Osmanlılarda Arap alfabesindeki harflerden başka, Farsçadan harfler kullanılmıştır.

Arap alfabesinin özellikleri nelerdir?

  • Alfabe sağdan sola doğru yazılır.
  • Toplam yirmi sekiz harften oluşur
  • Alfabede küçük ve temel harfler yoktur.
  • Noktalama işaretlerinde kurallar bulunmamaktadır.
  • Harfler kelimelerin başında, ortasında ve sonunda farklı şekillerde yazılır.
  • Alfabedeki bazı harfler sonraki harflerle birleşmez.
  • Alfabedeki ünlüler zengin değildir. Örneğin; Türkçede kullanılan a ve e ünlüsüne karşılık sadece elif harfi kullanılmaktadır. 
  • Seslerin uzun kullanımı vardır.
  • Alfabede Ö ve O harfleri kullanılmaz.
  • Harfler Hareke adı verilen işaretlerle seslendirilir.
  • Aksana bağlı olarak çevirilerde anlam aynı olsa da ses değişikliği meydana gelir.
  • Alfabede üç tane sesli harf vardır.

Arap alfabesindeki harfler

Elif, be, te, se, cim, ha, hı, dal, zel, ra, ze, sin, şin, sad, dad, ta, za, ayn, gayn, fe, kaf, kef, lam, mim, nun, vav, he, ye olmak üzere 28 harften oluşur.

Son Güncelleme : 13.06.2023 14:56:44

Arap Alfabesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


17 Yorum Yapılmış "Arap Alfabesi"

ben okulda arapça sınıfıyım ama arpçadan gıcık alıyorum
Berat. 24.01.2019 13:53:30

1 YANITI GÖRÜNTÜLE

I : Adında arabça ama arabçadan gıcık aldığına göre müslüman yada arab değilsin.
20.02.2019 08:27:39

Arapça öğrenelim biraz dedik alfabeye bakmaya geldik. Gelmez olaydım yorumlara bakıyorum da Arapça öğrenmeye çalışan genci yaşlısı, kendi dili Türkçeyi kullanmayı bilmiyor. Öyle görülüyor ki bu çocuklara önce Türkçe öğretmek gerek, cahil bir nesil gümbür gümbür geliyor ülkenin başına, vay halimize
Hegel. 08.02.2019 03:34:18

CEVAP YAZ

merhabalar. yazınızın bir cümlesinde Bunlardan 22 adeti Sami alfabesinin değişikliğe uğramış olan sesleri, 6 adeti ise Arapça ya özgü seslerden oluşur. ifadesi geçmektedir. 6 adet olarak ifade edilen arapçaya özgü sesler hangileridir.
Türker Aydın. 16.12.2019 10:07:18

CEVAP YAZ

Elif, be, te, se, cim, ha, hı, dal, zel, ra, ze, sin, şin, sad, dad, ta, za, ayn, gayn, fe, kaf, kef, lam, mim, nun, vav, he, ye olmak üzere 28 harften oluşur
Arapça Alfabesi Sorunu Bulundu. 06.03.2016

CEVAP YAZ

Arapça alfabesi mükemmel bir alfabe.. Sadece uzatmalarla bile kelimenin anlamı değişiyor bir noktanın dahi önemi var çok geniş çok kapsamlı bir alfabe
Aleyna. 17.12.2017

CEVAP YAZ

bana çok yardımcı oldu 1.yazılıdan 52 almıştım kuran-ı kerimden 2.yazılıdan 92 aldım hine teşekürlerimi iletirim size TEŞEKÜRLE:):)
Bestenur :) . 09.04.2018

CEVAP YAZ

yukarıda verilmiş olan alfabe arap değil osmanlı alfabesidir. arap alfabesinde pe, çe ve je harfleri yoktur.
Misafir. 19.07.2014

CEVAP YAZ

Çok teşekkür ederim bana çok yardımınız dokundu sizin sayenizde ödevimi yaptım 😊😊
Ayşegül . 19.09.2019 20:23:47

CEVAP YAZ

Alfabeded pe je Çim Yokk Bu nasıl bir site başında https//: bile yazmıo
Arapça Alfabesi Sorunu. 06.03.2016

CEVAP YAZ

dayı abi bu senin de benimde anten gibi çekmemiz gerektiğini belittir
Süleymanantencioğlan. 02.12.2014

CEVAP YAZ

ÜDTKİ YANLIS AMA ALTAKİ ARAB ALFABESİNDEKİ HARFLER YAZAN YR DOĞRU
Misafir 2. 19.10.2015

CEVAP YAZ

Arapça alfabesinde pe çim je yok Dikkatinizi çekerim.
Sanane. 26.04.2015

CEVAP YAZ

bu alfabenin türkçe harfleri nasıl. bide arapça kolaymı
Emrah. 01.04.2017

CEVAP YAZ

Arapçada yeni harfler öğrendim teşekkürleer
Ceren. 21.07.2017

CEVAP YAZ

Arapça alfabesi (pe , çim , je) YOK.
Ali. 24.02.2015

CEVAP YAZ

teşekkürler çok yardımcı oldu3
Gizem. 01.10.2019 22:42:53

CEVAP YAZ

Projeme çok yardımcı oldu
Elif Özer. 12.05.2019 15:34:51

CEVAP YAZ

Türk Alfabesi
Türk Alfabesi
Türk alfabesi, 1 Kasım 1928 tarihinde 1353 sayılı kanunla kabul edilmiştir. Alfabede Latin harfleri temel alınmıştır. Kabul edilen kanuna göre, alfabede 29 harf bulunmaktadır. Alfabe büyük ve küçük harfler sırayla yazılmaktadır. Ünlü harflerden ''a, ...
Alfabe Sırası
Alfabe Sırası
Alfabe sırası, Dış ve iç çevremizde doğru iletişim kurmak için diksiyonumuza dikkat etmemiz  gerekir. Yanlış telaffuz bizim kendimizi ifade edemememize neden olur ve yanlış anlaşılmalarla sık sık karşılaşırız. Alfabe sırası seslerin yan yan...
Çin Alfabesi
Çin Alfabesi
Çin Alfabesi, dünya üzerinde konuşulan ve yazılan bir dil olmaktadır. Bu alfabenin tarihi oldukça eskiye dayanmaktadır. Yapılan araştırmalara göre 3500 yıllık bir geçmişi olmaktadır. Yapılan araştırmalarda, M. Ö. 12. Yüzyıla kadar dayanmaktadır. Ya...
Hintçe Alfabe
Hintçe Alfabe
Hintçe Alfabe, Hintçe bir Hint dilidir. Hindistan'ın yerli halkı antik ve kutsal olan dillerini farklı alfabeler aracılığı ile yazıya dökmüşlerdir. Çok eski devirlerde, insanların anlaşması konuşmayla ve işaretlerle oluyordu. Daha sonraları, bazı şey...
Alfabe Çeşitleri
Alfabe Çeşitleri
Alfabe Çeşitleri; Alfabe kelimesi Fransız kökenli bir kelimedir. Alfabe eski çağlardan günümüze dek ağız ve dil yolu ile bazı seslerin çıkarılmasını sağlayan ve yazıya dökülen karşılıktır. Yunan Alfabesi: Yunan alfabesi Sami alfabesinden yarar...
Latin Alfabesi
Latin Alfabesi
Latin alfabesinin temelini Latin harfleri oluşturmaktadır. Bu alfabeye Roma alfabesi de denilmektedir. Orijinal Latin alfabesinde 23 harf bulunmaktadır ve dünyada en fazla kullanılan alfabe seçeneğidir. Latin alfabesini kullanan ilk dil Eski Latin...
Görme Engelliler Alfabesi
Görme Engelliler Alfabesi
Görme engelliler alfabesi, başka bir adı Braille alfabesi, diğer adı da Körler alfabesidir. Louis Braille tarafından 1821 yılında geliştirilmiş ve görme engellilerin okuyup yazmaları için kullanılan alfabedir. Dikdörtgen düzen üzerine dizilerek al...
Türklerin Tarih Boyunca Kullandığı Alfabeler
Türklerin Tarih Boyunca Kullandığı Alfabeler
Türklerin tarih boyunca kullandığı alfabeler hem yaşadıkları yer hem de yaşam şekillerine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Orta Asya'dan günümüze kadar beş farklı alfabe kullanan Türk devletleri, kullandıkları bu alfabelerle tarihe de ayrıca ö...
Roma Alfabesi
Roma Alfabesi
Roma Alfabesi, Roma alfabesinin diğer adı Latin alfabesidir. Latin kültürünün temelini oluşturur. Roma alfabesinde 23 harf vardır. Roma alfabesi oluşturan büyük ve küçük harfler bulunmaktadır. Günümüzde yeryüzünde en yaygın dil Roma alfabesi yani Lat...
Türkçe Alfabe
Türkçe Alfabe
Türkçe Alfabe, Güzel dilimizin ve eşsiz yurdumuzun alfabesi olan, Türkiye Türkçesinde kullanılan harflerin yer aldığı alfabedir. Türkçe alfabe 1 Kasım 1928 yılında harf inkılabı ile kabul edilmiş ve yürürlüğe girmiştir. Atatürk devrimlerinden biri ol...
Ukrayna Alfabesi
Ukrayna Alfabesi
Ukrayna alfabesi, Ukrayna ülkesinin resmi dili olan Ukraynacayı yazmak ve okumak için kullanılan alfabedir. Eski tarihlerden gelen Kiril alfabesinin Ulusal olan varyasyonlarındandır. Bazen Ukraynaca metinler bazen Kiril alfabesi ile okunamadığın da L...
Ermeni Alfabesi
Ermeni Alfabesi
Ermeni Alfabesi, Ermenistan'da kullanılan ve 38 harften oluşan bir alfabedir. 31 harf ünsüz harf, 7 harf ise ünlüdür. Okullarda, kiliselerde ve resmi kurumlarda Ermenice konuşulmaktadır. Alfabenin varoluşu; Ermeni alfabesi 405 yıl...

 

Türk Alfabesi
Alfabe Sırası
Arap Alfabesi
Çin Alfabesi
Hintçe Alfabe
Alfabe Çeşitleri
Latin Alfabesi
Görme Engelliler Alfabesi
Türklerin Tarih Boyunca Kullandığı Alfabeler
Roma Alfabesi
Türkçe Alfabe
Ukrayna Alfabesi
Ermeni Alfabesi
İngilizce Alfabe
Enokyan Alfabesi
Kuranı Kerim Alfabesi
Japonca Alfabe
Kuran Alfabesi
Kiril Alfabesi
Dilsiz Alfabesi
İbranice Alfabe
Fonetik Alfabe
Hawaii Alfabesi
Eski Türk Alfabesi
Orhun Alfabesi
Azerbaycan Alfabesi
Uygur Alfabesi
Kör Alfabesi
Gürcü Alfabesi
Tayland Alfabesi

Popüler İçerik

İngilizce Alfabe

İngilizce Alfabe

İngilizce alfabe, toplamda 26 harften oluşan, Türkçe alfabeden farklı olarak q, w ve x harflerini barındıran, latin alfabesi temel alınarak oluşturulm...

Enokyan Alfabesi

Enokyan Alfabesi

Enokyan alfabesi; Bu alfabe çeşidi İbraniler tarafından alfabeler değiştirilerek meydana getirildiği, tanrı sembolleri ve kutsal melek sembolleri içer...

Kuranı Kerim Alfabesi

Kuranı Kerim Alfabesi

Kuran-ı Kerim Alfabesi, islam dininin ana kitabı olan Kuran-ı Kerim' de birbirinden güzel ve farklı anlamları ifade eden toplam 28 harf bulunmaktadır....

Japonca Alfabe

Japonca Alfabe

Japonca Alfabesi, Japonya da Japon halk tarafından kullanılan 3 tür alfabe vardır. Bunlar Kanci Hiragana Katakana Japonlar Çinliler ile yakla...

Kuran Alfabesi

Kuran Alfabesi

Kuran Alfabesi, Kur'an'ın kendine has bir dili ve alfabesi olan (Kur'an Alfabesi) tamamen farklı bir kavramı oluşturur. Kur'an-ı Kerim alfabesi 28 har...

Kiril Alfabesi

Kiril Alfabesi

Kiril alfabesi, gibi daha bir çok alfabeyi bilmeden önce alfabenin ne analama geldiğini bilmek gerekmektedir. Birinci bin yıldan beri alfabe oluşturma...

Arap alfabesi, Kuran-ı Kerim öğrenirken oldukça önemli bir yere sahip bir alfabedir. Arap Alfabesinde harfler dört kısım mertebeden oluşmaktadır. Birinci kısım; Elif, Ze ve Lâm; ikinci kısım; Nun, Sad ve Dat; üçüncü kısım, Ayn, Gayn, Sin ve Şın; dördüncü kısım ise mertebeleri 10 felek olan harflerdir ki bunlar da geri kalan on sekiz harftir.

Milattan Sonra 2-4. yüzyıllar arasında aslen Fenike alfabesinden türemiş olan Arap alfabesi Nebati yazısından gelişmiştir. Günümüze kadar gelen en eski Arap yazı örnekleri Milattan Sonra 6. yüzyıla ait olduğu bilinmektedir. Arapça, sadece Arabistanda konuşulan bir dil değildir. Bazı ülkelerde konuşulan Arapçayı yazmak da öğrenmek de o kadar zor değildir. Sadece planlı ve programlı şekilde öğrenmeye çalışmak gerekir.



Arapça öğrenmek isteyenler için Arap Alfabesinin detaylarını açıklıyoruz. Arap Alfabesinin kaç harften oluştuğu, Arap Alfabesindeki harflerin nasıl okunduğu ile ilgili bilgiler haberimizde.



Arap alfabesi, 11. yüzyılda temel harf sistemiyle Türkler tarafından kullanılmaya başlanmışmıştır. Kimi kişilerce öğrenilmesi zor olsa da er alfabe gibi Arap Alfabesini de kolay şekilde öğrenmek mümkün.



Arapça öğrenmek isteyenlerin ilk yapması gereken Arap Alfabesini öğrenmek olmalıdır. Çünkü Arap Alfabesi öğrenilmeden konunun derinlerine inmek imkansızdır.



Arap alfabesi, 7. yüzyılın üçüncü çeyreğinden itibaren Emevi ve Abbasi imparatorlukları aracılığıyla Orta Doğu merkezli geniş bir alana yayılma olanağı bulmuş İslam dininin benimsendiği coğrafyalarda kabul gören alfabedir. Arap Alfabesi, toplam 28 harften oluşmaktadır.



Arapça öğrenmek isteyenler, ilk önce arap harflerinden başlamalıdır. Türkçe dili gibi Arap Dilinin de kendine özgü bir alfabesi vardır. Arap Alfabesinin kaç harften oluştuğu, nasıl okunduğu merak edilen konular arasında.

Arap alfabesine harf eklemeleri yapılmış, böylece günümüze en yeni haliyle gelmiştir. Farslar, arap alfabesinde düzenleme yaparken  /ç/, /ş/ ve /j/ sesleri için ayırıcı işaretler geliştirmiştir. Türkçedeki /g/ sesi için kullanılan kef, aynı zamanda nazal n sesi için kullanılmıştır. 

Sağdan sola yazılan Arap alfabesinde bulunan 28 ünsüzün 22 tanesi Nebati alfabesinden geçerken şekil değişikliğine uğrayan sesler olup geri kalan altı ses Arapçaya özgüdür. Arap Alfabesini merak edenler için eşsiz bir bilgidir.

Arap Alfabesi
ﺍ Elifض‎ Dad
ب Beط Tı
ت Teظ Zı
ث Seع Ayn
ج Cimغ Ğayn
ح Haف Fe
خ Hıق Kaf
د Dalك Kef
ذ Zelل Lam
ر Raم Mim
ز Zeن Nun
س Sinه He
ش Şinو Vav
ص Sadي Ye

(ء Hemze)

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır