yavru sokak köpeği nasıl eğitilir / Yetişkin veya yavru köpek nasıl eğitilmeli ?

Yavru Sokak Köpeği Nasıl Eğitilir

yavru sokak köpeği nasıl eğitilir

kaynağı değiştir]

Melezbir çivava(soldaki) ve Danua. Aralarındaki cüsse ve görünüş farkına rağmen her iki ırk da evcilleştirilen kurtların soyundan gelir.[16]

Dünyadaki yüzlerce köpek ırkı çok çeşitli renk ve biçime sahiptir. Örneğin bir danua ile bir çivavanın aynı türden canlılar olduğuna inanmak gerçekten güçtür fakat bu iki köpek ırkı genetik yapı olarak birebir aynıdır ve aynı anatomik özelliklere sahiptir. Tüm köpekler 39 çift (78 tane) kromozoma sahiptir. Tıpkı insandaki 23 çift kromozom gibi köpeklerin de her bir kromozom çifti anneden ve babadan gelen birer kromozomdan oluşur.

Kuyruksuz doğanlar hariç, köpeklerin vücudunda 319 kemik bulunur. Kas ve tendon yapıları insana benzemekle birlikte vücutlarının üst kısmı -insandakinin aksine- alt kısmı kadar güçlüdür. Vücut ağırlığı ön ve arka bacaklar arasında hemen hemen eşit olarak dağılır.[15] Köpekler, ayılar gibi tüm ayağı üzerinde yürüyen ve ağırlığını topuk bölgesine veren hayvanların aksine parmaklarının üzerinde yürürler.[17] İnsanların aksine köprücük kemikleri yoktur.[17]

Köpekler memeli hayvanlardır. Dişilerin memelerindebezler vardır ve eniklerini emzirirler. Çoğu köpek ırkının genellikle sekiz adet meme ucu bulunmakla birlikte bu rakam daha fazla veya daha az -nadiren de tek rakamlı- olabilir.

Tüm etçillerindiş yapısı birbirine benzer. Köpeklerin önce süt dişleri (28 adet), sonrasında kalıcı dişleri (42 adet) çıkar. Üstte ve altta ikişer tane bulunan sivri köpek dişleri diğer dişlerden daha uzundur. Köpeklerin dişleri tüm etçillerde olduğu gibi yüksek taçlı ve sivridir. Bu dişler et parçalamanın yanı sıra silah olarak da kullanılır ve otçulların öğütmeye yarayan geniş dişlerinden farklıdır. Köpekler dişlerini genelde yiyecek öğütmek için kullanmazlar ve yiyeceklerini çiğnemeden yutarlar.[15] Eniklerin diş çıkarma süreci sancılı geçer. Diş etleri acır ve şişer, bazen iştahlarını kaybeder ve ishal olurlar.

İlk köpek ırkları, günümüzdeki kuzey ırkları gibi dik kulaklı ve sivri burunluydu. Günümüzde çok çeşitli cüsse ve yapılarda köpek ırkları mevcuttur. Köpekler koşucu hayvanlardır. Çoğu ırkın kas yapısı, omuzları ve kalça kemikleri iyi birer koşucu olmaya uygundur. Örneğin Afgan tazısı taşlık arazide av peşinde koşmaya ve kısa mesafede dönmeye yeteneklidir. Alman kurdu koşarken uçuyormuş gibi görünür ancak ayaklarından en az biri sürekli yerdedir. Çok çabuk süratlenecek şekilde evrimleşmiş yarış tazısının (greyhound) omurgası aşırı esnektir ve koşarken dört ayağı da yerden kesilir. Porsuk avında kullanılan dakhundun kısa bacakları porsuk deliklerine girip avını takip etmesine imkân verir.[15]

Köpeklerin vücudu -bazı tüysüz ırklar hariç- büyük oranda kıllarla kaplıdır ve homeotermik (vücut ısısını ayarlayabilen) hayvanlardır. Yetişkin bir köpeğin normal vücut ısısı (rektumda) 38 - 39.2°C (100.5 - 102.5°F)'dir.[18] Köpekler çok çeşitli renklerde ve uzunlukta kürke sahip olabilir. Tüysüz Çin köpeği gibi neredeyse tamamen tüysüz olan köpek ırkları da mevcuttur. Özellikle açık renkli kürke sahip olanlar ile tüysüz ırklar uzun süre güneşte kalırlarsa güneş yanığı tehlikesi ile karşı karşıya kalırlar.[19]

Duyular[değiştir

Sokak Köpeği Eğitimi

Petzzshop En Uygun Ve Kaliteli Kedi ve Köpek Ürünleri

Sokaktan veya barınaktan sahiplendiğiniz köpekler ile daha kaliteli bir yaşam sürebilmek için sokak köpek eğitimi vermeniz önemlidir. Bu köpeklerin sokak yaşamında özellikle ev veya bahçe hayatına adapte olması dışında sahipleriyle iletişimini kuvvetlendirmek adına çeşitli yöntemler kullanılarak eğitimler uygulanması gereklidir.

Sokaktan veya barınaktan alınan ve genellikle melez yani safkan olmayan köpeklerin eğitimleri, alternatif köpeklere göre çok daha zorluk çıkarabilir. Bu yüzden eğitimler süresi boyunca sabırlı, anlayışlı ve pozitif olunması gerekir. Aksi halde deneyimli ve profesyonel köpek eğitim uzmanlarından destek almak çok daha faydalı olacaktır.

Profesyonel Hizmet veya destek almak için iletişime geçiniz…

Sokak Köpek Eğitimi Nasıl Olmalı?

Köpeğin sokaktan, barınaktan veya farklı bir yerden alınıp sahiplenilmiş olması fark etmeksizin tüm eğitim sürecinde pozitif yaklaşım benimsenmelidir.

Pet Okulu bünyesinde başarılı ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmet veren köpek eğitim uzmanları da ödüllendirici ve pozitif yaklaşımları benimseyerek sokak köpeklerinin en kısa sürede eğitim almalarını sağlamaktadır.

Köpek eğitiminde travma yaratacak şekilde fiziksel müdahale, dövme, korkutma veya aç bırakma gibi davranışlar kesinlikle yapılmamalıdır. Bunun yerine olumlu davranışların pekiştirilmesi adına melez köpek eğitimi sürecinde olduğu gibi ödüllendirici davranış ve tutumlar tercih edilmelidir.

Sokak köpekleri, ev veya bahçeli bir ortamda yaşama adapte olabilmeleri için bir dizi alışkanlıklarını değiştirmek durumunda kalabilir. İşte bu yüzden köpeğe nasıl ve ne şekilde eğitim verilmesi gerektiğini tespit edebilmek için bu alanda deneyim ve bilgi sahibi olunması gerekir.

Siz de köpek eğitimi konusundaki temel yaklaşımları, pozitif eğitim yöntemlerini ve uygulamalarını bilmiyorsanız ve aynı zamanda sokak köpeğini eğitebilmek için yeterince sabırlı değilseniz bu alanda hizmet veren profesyonellerden destek alabilirsiniz.

Sokak Köpeği Ev Eğitimi

Sokak köpeğinin ev ortamına alıştırılması için gereken bazı eğitim metotları bulunmaktadır. İlk olarak bu süreçte dikkat etmeniz ve bilmeniz gereken hususlara önem vermelisiniz. Eğitime başlamadan önce sokak köpeğinin yeni sahibi olarak size itaat etmesi konusunda nasıl temeller atmanız gerektiğini öğrenmeniz önemlidir.

Sokak köpeği cinsleri arasında farklı türden melez köpekler bulunabilir. Bu yüzden köpeğin genel mizacı ve ırkından gelen karakteristik özelliklerini de göz önünde bulundurarak temel itaat programı başlatmanız tavsiye edilir.

Sokak köpeklerinin eğitiminde uygulanabilecek birden fazla yöntem mevcuttur. Fakat çoğu köpek profesyoneli bunun en iyisini belirlemede en çok pozitif yaklaşımları tercih ve tavsiye etmektedir.

Ev eğitimlerinde de sokak köpeklerine yönelik benimsenmesi gereken yaklaşım pozitif ve ödüllendirici yaklaşım olmalıdır. Bunun yanı sıra ev eğitimlerinde ya da diğer eğitimler süresi boyunca eğlenceli bir ortam tesis etmek de köpek sahibinin sorumluluğu altındadır.

Herkes iyi vakit geçirirken eğitimler çok daha eğlenceli ve verimli şekilde sonuçlanacaktır. Bu yüzden sabırlı olmanın yanı sıra sokak köpeği ev eğitimi süresi boyunca köpeğinizin eğlenip öğrenme isteğini arttıracağı yöntemler tercih etmeniz gerekir.

Sokak Köpeği Tasma Eğitimi

Sokak köpekleri veya barınaklarda yetişen köpekler başıboş davranmaya ve gezmeye yatkın bir yapıdadır. Bu yüzden tasma takıldıklarında agresif tavır sergileyebilir veya rahatsızlığını çeşitli şekillerde belirtebilirler. Bazı köpeklerde ilk tasma takıldığı anda korku ve endişe de yaygın bir şekilde görülür.

Köpeğinizle daha güvenli bir şekilde gezebilmek için tasma takmak istediğinizde önce tasması ile tanıştırmaya özen göstermelisiniz. Daha sonra tasma takılı durumdayken köpeğinize nasıl yürümesi gerektiğini öğretmeye başlayabilirsiniz.

Sokak köpekeğitimi sürecindeki bu uygulamalar için profesyonel desteğe başvurmanız da sizin için faydalı sonuçlar sunacaktır.

Sokak köpeklerinin tasmaya alıştırılması kadar önemli olan bir diğer nokta tasma ile yürüyüş eğitimlerinin verilmesidir. Sokak köpeklerinde bu süreç sabır ve yoğun çaba isteyen bir eğitim sürecine dönüşebilir. Tasmasına alıştırılan sokak köpeklerinin tasmayı çekiştirmeden ve sizi peşinden sürüklemeden yürüyebilmesi için sokak köpeği tasmalı yürüyüş eğitimi derslerinin verilmesi gerekir.

Yine profesyonel bakış açısı ve pozitif yöntemler tercih edilerek sokak köpeklerinin tasmasına ve yürüyüşlerine eğitilmesi de mümkün olabilmektedir.

Sokak Köpeği Sosyalleşme Eğitimi

Sokak köpeklerli sahiplenen kişiler genellikle yetişkin köpeklerden çok yavruları tercih ederler. Yavru köpekler sevimli olmalarının yanı sıra eğitime daha müsait bir yapıdadır. Hızlı öğrenme kabiliyetleri yüksek olan ve çok meraklı bir yapıları olması sebebiyle öğrenmeye istekli tavırlar sergileyen yavru sokak köpeği eğitimi konusunda verilmesi gereken temel eğitimlerden biri de sosyalleşme konusundadır.

Bilindiği üzere köpekler sosyal canlılardır ve doğdukları andan itibaren hem anneleri hem de kardeşleri ile iletişimde bulunarak sosyal bir biçimde hareket etmeyi öğrenirler.

Yavru sokak köpeklerinin sosyalleşme eğitimlerine ev ortamında da devam edilmesi gerekir. Özellikle ev halkına alışmasının yanı sıra evde bulunan diğer evcil hayvanlarla da samimi olabilmeleri ve onları benimsemeleri için bu eğitimlere profesyonel bir bakış açısıyla yaklaşılmalıdır.

Sosyal köpeklerin hayatlarının ilerleyen dönemlerinde daha az davranış problemleri yaşadıkları tespit edilmiştir. Çevresini kabul etme konusunda daha hoş görülü davranma becerisi kazanan sosyal köpekler bu sayede evde bulunan kuş, kedi veya diğer evcil hayvanlar ile de sıkı dostluk bağları geliştirebilirler.

Pet Okulu bünyesinde kaliteli ve memnuniyet odaklı hizmet veren köpek eğitmenlerinin desteğine başvurarak bu hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Sokak Köpeği Clicker Eğitimi

Clicker eğitimleri tüm köpeklerde olduğu gibi sokak köpeklerinde de eğlenceli ve verimli eğitim süreçleridir. Özellikle modern ve etkili bir davranış eğitim yöntemi olarak bilinen bu eğitimlerde clicker adı verilen bir araç kullanılır.

Evde sokak köpeği beslemek isteyenlerin de tercih edebileceği bu eğitimler çok pratik ve eğlencelidir. Üzerinde düğme veya çelik bir düzenek yer alan clicker a bastığınız zaman özel bir ses çıkar. Bu cihazın doğru ve olması gerektiği gibi kullanılması durumunda köpek clicker sesinin doğru yaptığı hareket sonucunda çıktığını anlayacak ve ödüllendirilmeyi bekleyecektir.

Komut eğitimlerini başarılı bir şekilde sonuçlandırmak için özellikle ilk defa köpek bakımını üstlenen kişilere tavsiye edilen bu cihazın kullanımı da oldukça basittir.

Sokak Köpeği Temel Komut Eğitimi

Sokak köpeklerini evde beslemek isteyenler için en önemli hususlardan biri de muhakkak temel komut eğitimleri olmaktadır. Çünkü ev ortamında köpeklerin yapmasını istemediğiniz davranışlara başvurmaması için komutları iyi algılaması ve bunlara uyması gerekir.

Köpeğiniz ister tamamen evcil isterse de sokak köpeği olsun bu tür komutları ona öğretebilmiş olmanız genel anlamda günlük yaşantınızı çok kolaylaştırıcı bir etkiye sahiptir.

Özellikle herhangi bir beklenmedik durumda da başvurabileceğiniz komutlar sayesinde sokak köpeğiniz ile daha sağlıklı bir iletişim ortamı oluşturabilirsiniz. Köpek eğitiminde onu tehlikelerden korumak ve yaşam kalitesin arttırmak için bu tür eğitimlerde profesyonel destek almanız tavsiye edilir.

Uygun Fiyatlı Sokak Köpeği Eğitimi

Bütçenizi yormadan sokaktan veya barınaktan aldığınız yavru köpeklerin eğitimini başarılı şekilde gerçekleştirmek için bu alanda deneyim sahibi uzmanlardan destek alabilirsiniz.

Her köpeğin birbirinden farklı mizacı ve karakteristik özellikleri olmasına rağmen en kısa sürede eğitimlerini tamamlaması için profesyonellerin uygulamalarına ihtiyaç duyulur. İşte bütçe dostu fiyatlarla köpek eğitimlerini tamamlayabilmek için de köpek eğitim merkezlerinden destek alınması faydalı olacaktır.

Sokak köpeği eğitimi konusunda uzman desteği ile istediğiniz sonuçlara kısa sürede ulaşabilirsiniz.

[Toplam: 4 Ortalama: 4.3]
kaynağı değiştir]

Köpekler sosyal canlılardır. Bu nedenle insanlarla ya da diğer köpeklerle birlikte yaşamayı yalnız yaşamaya tercih ederler. Uzmanlara göre köpek, atası kurt gibi bir sürü hayvanıdır. Binlerce yıldır insanların seçici çiftleştirmesi sonucu insanlarla birlikte yaşamaya alışmış oldukları halde, 1950 ve 60'larda yapılan bazı seminal çalışmalara göre küçük yaştan itibaren insanlarla teması kesilen köpekler, köpeklerle bir arada olmayı insanlarla bir arada olmaya tercih ederler.[15]

Bölge işaretleme[değiştir

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır