beyaz japon balığı renk değişimi / One moment, please

Beyaz Japon Balığı Renk Değişimi

beyaz japon balığı renk değişimi

Bir Japon Balığı Yüzgeçleri Neden Siyahlaşır?

Goldfish, çocuklar için ortak bir evcil hayvan ve bir ev akvaryumu ile ilgilenenler için ideal bir başlangıç balıklarıdır. Beyaz, gümüş, turuncu ve siyah dahil olmak üzere çeşitli renklerde gelirler. Akvaryum balığı tek bir renk olabilir veya yüzgeçleri de dahil olmak üzere tüm vücutlarında rastgele lekeler olabilir. Bu renkler balığın ömrü boyunca değişebilir.

Image

Gelişimsel Renk Değişimi

Akvaryum balığı, balıkların rengini belirleyen birkaç farklı tipte deri hücresine sahiptir. Siyah renkte mevcut olanlara melanoforlar denir ve siyah bir pigment olan melanin içerirler. Karanlık taşların bulunduğu karanlık bir ortamın önünde koyu renkli bir ortama yerleştirilmiş bir akvaryum balığı, melanoforlarında daha fazla melanin üretecek, böylece siyah yüzgeçler ya da diğer siyah lekeler oluşacaktır. Bu değişiklik doğal bir reaksiyon ve balık için zararlı değildir.

Amonyak Yanıkları

Japon balığı yüzgeçleri üzerindeki ya da vücudunun başka bir yerinde bulunan siyah lekeler, suda aşırı miktarda amonyak belirtisi olabilir. Balık israfı ve yenmemiş gıdalar tipik amonyak kaynaklarıdır ve eğer seviyeler çok yükselirse, bu balıkların derisini yakar. Etki, görünür herhangi bir hasardan ziyade, renkli basit bir değişikliktir. Cilt iyileşmeye başladıkça koyu kahverengi veya siyah renk alır, bu nedenle amonyak seviyeleri sürekli yüksek olduğunda siyah lekeler görünmeyebilir çünkü cildin iyileşmeye başlama şansı yoktur.

Kara Nokta Hastalığı

Siyah nokta hastalığı ev akvaryumlarında nadirdir. Daha çok havuzlarda görülür. Bunun nedeni balıkların hastalığı kuş pisliğinden yakalamasıdır. Enfekte kuşların döküntüleri, balıkların cildine giren ve renk kaybına neden olan bir parazitin yumurtalarını içerir. Sağlıklı, yetişkin balıklar kötü etkilenmez. Nadiren, su salyangozları iç mekan akvaryumlarına kara nokta hastalıklarını tanıtabilir. Tedavi, parazitin yaşam döngüsünü kıran salyangozları akvaryumdan çıkarmaktan ibarettir.

Goldfish Bakımı

Ödeyebileceğiniz en büyük tankı satın alın. Pek çok gemi sahibi, akvaryumda akvaryum balığı bulundursa da, bunlar ideal ev değildir. Geniş yüzey alanı balıklara daha fazla oksijen sağlar. Su sıcaklığı sabit olmalı, bu nedenle tankınızı doğrudan güneş ışığında tutmayın. Her 3 veya 4 haftada bir tank suyunun yaklaşık 1/4 ila 1 / 3'ünü değiştirin. Tatlı suyun 3 veya 4 gün beklemesine izin verin, böylece klor buharlaşabilir ve tank suyuyla aynı sıcaklığa ulaşabilir.

Herkes mutlaka Japon balığı beslemiştir. Japon balıklarının birçok türü olduğu için görünüşleri farklıdır ama yaş belirleme kriterleri ortak sayılır.

Evcil hayvanlar arasında en çok tercih edilen Japon balıklarıdır. Renkleri, desenleri, hareketleri ve güzellikleriyle hepimizin evlerini renklendirmeyi başarıyorlar. Bakımları normal olduğu için çok yoğun iş/okul hayatınız olsa bile kolaylıkla yaşamlarını sürdürebilirler. Yorgun bir günün ardından onların akvaryumda dolaşmalarını izlemek de çok iyi bir terapidir.

Japon balıklarının birçok çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları: bilinen Japon Balığı, Teleskop, Kelek Kuyruk, Peçeli Kuyruk, Shubunkin, Torba Gözlü, Vakin, Ryukin ve Tosakin çeşitleridir. Bu balıkların hepsinin görünüşleri, renkleri, boyutları ve kuyrukları farklı yapılardadır. Japon balıklar sahiplenildiği zaman en merak edilen şeylerden birisi de kaç yaşında olduklarıdır.

Herkes Japon balıklarının kaç yaşında olduğunu anlayamaz. Bu konuda uzman veya sürekli balıklarla ilgilenen kişiler daha iyi bilirler. Örnek olarak &#;bu Japon balığı 3 yaşında&#; diyemeyiz, mutlaka yaş aralığı belirlememiz gerekir. Bu konuda hiçbir fikriniz veya bilginiz yoksa birkaç yöntemle Japon balığınızın yaşını kolaylıkla tahmin edebilirsiniz.

İlgili Yazı: Japon Balığı Kaç Yıl Yaşar?

Japon Balığının Yaşı Nasıl Belirlenir?

Renk Değişimi

Japon balıklarının yaşını belirlemek için en iyi yöntem dikkatlice renklerini incelemektir. Japon balıkları zamanla renk değiştirebilirler ve bunu ilk yıllarda sıklıkla yaparlar. Japon balıkları dünyaya geldikleri zaman kahverengi tonlarında olurlar. Bunun sebebi, yaşadıkları ortamda daha rahat saklanabilmeleri ve ortamın rengini alabilmeleri içindir.

Japon balıkları açık/koyu kahverengi-bronz tonlarındaysa Japon balıkları her büyüdüğünde renkleri değiştiği için bunu göz önüne alarak yaşlarının arttığını anlayabiliriz. Her renk döndüğünde bir yaş atlatırsak yanlış olabilir, mesela 1 yaşını geçtikten sonra renk değiştirdikleri zaman belirli yaş aralığı tutmak daha mantıklı olacaktır.

Mesela Japon balıkları kahverengi-bronz renklerden sonra sarı-altın-metalik renklere döndülerse . Ayrıca Japon balıkları yaşlanmaya başladıklarında artık renk değiştiremedikleri için beyaz veya gri olmaya başlayabilirler. Bu bilgiden sonra Japon balıklarının artık 10 yaşlarına yakın olduklarını çok iyi anlayabiliriz.

Vücut Boyutları

Japon balıkları çok hızlı büyüyebilen ve yaşadıkları sürece boyutlarını arttıran canlılardır. Ancak büyüme hızları göre değişkenlik gösterebilirler. Mesela bilinen Japon balıkları yılda cm boyuta ulaşabilirler ama diğer türleri yılda cm kadar büyüyebilirler.

Japon balıklarının boyutu ne kadar büyükse, yaşı da o kadar fazladır diye düşünmek yanlıştır. Boyutlarının küçük veya büyük olması yaşlarını kesin olarak belli etmez. Mesela bazı Japon balıkları türleri yaşamları boyunca cm, bazıları da cm boyutlara ulaşabilirler. Ancak bakıldığında yaşlarının hala olgunluk seviyesine ulaşmadığı da görülebilir.

Japon Balıklarının Yaşı Nasıl Anlaşılır?

Kuyruk Yapıları

Japon balıklarının yaşını tahmin etmek için kuyruklarına ve yüzgeçlerine bakılmalıdır. . Japon balıkları her yaş aldıklarında kuyrukları uzayacaktır. Yani kısa kuyruklu ve uzun kuyruklu Japon balıklarını karşılaştırırsak kısa kuyruklu olanın genç olduğunu anlayabiliriz.

Kulak Taşları

Japon balıklarının iç kulaklarında ve kanallarında otalit denilen taşlar bulunmaktadır. Bu taşlar, Japon balıklarının su içerisinde dengelerini sağlamalarına yardımcı olur. . Kulak kısmı kesilip taşlar mikroskop altında incelendiği için hayattalarken bakılması imkansızdır.

Japon balıklarının kulak taşları mikroskop altında incelenirken taşların üzerinde rahatlıkla sayılabilen halkalar bulunur. Bu halkalar Japon balıklarının kaç yaşında olduklarını belirlemeye yardımcı olur. Ancak bu halkalar balıkların beslenme şekli, suyun sıcaklığı, türü ve yaşayış yerine göre artıp azalacağı için kesin olarak yaş bilgisi vermeyebilir.

Japon Balığı Renk Değişimi

Hobici Köşesi

Plaket ve ödüllü Yarışma'ya katılıp canlı veya akvaryumunuzu taçlandırabilir, geçmiş dereceleri ve katılımları görebilirsiniz.

Akvaryum kültürü bölümünde akvaryum hobisi ile ilgili dergilere, belgesellere, kitaplara ve web sitelerine ulaşabilirsiniz.

Sitemizdeki Makaleler ve Üye Bloglarını gezerek istediğiniz konu hakkınca bilgi edinebilir, monash.pw adresine sahip olan kendi bloğunuzu oluşturabilirsiniz.

Canlı Veritabanı'nda bilgi ve canlı edinebilmek için kimde hangi balıkların olduğunu görebilir, kendi canlılarınızı da veritabanına ekleyebilirsiniz..

Üye akvaryumları bölümünden üyelerin akvaryumlarına bakıp yorum bırakabilir, siz de kendi akvaryumlarınızı da görebilirsiniz.

Akvaryumcular bölümünden akvaryumcuların adres telefon ve harita koordinatlarına ulaşabilir, akvaryumcular hakkındaki yorumları okuyup yorum yapabilirsiniz.

Tatlı Su, Bitki, Deniz ve Sürüngenler bölümünden toplam binden fazla türün detaylı bilgilerine, fotoğraflarına ve beseyenlerin yorumlarına ulaşabilir, sizler de yorum bırakabilirsiniz.

Ürünler bölümünde akvaryum piyasasında olan ürünlerin özelliklerine bakıp yorum yapıp, yorumları okuyabilirsiniz.

Akademik -8 Japon Balıklarında Renk Değişimi

Akvaryum Forum -

Gösterilen sonuçlar: 1 ile 1 ve 1
  1. 24 Ocak , #1
    Forum Yönetimi akvaryumcumurat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23 Aralık
    Bulunduğu yer
    Burdur
    Yaş
    49
    Mesajlar
    Post Thanks / Like
    Teşekkürler (Given)
    Teşekkürler (Received)
    Beğen (Given)
    Beğen (Received)
    Blog Entries
    8
    Real Name
    Bay
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Akademik -8 Japon Balıklarında Renk Değişimi

    Reklamları görmek istemiyorsanız lütfen üye olunuz


    Japon balıklarının farklı ısı değerlerine karşı olan direçleri değişik koşullarda bakılmasına ve üretimine olanak sağlamaktadır. Bu bahsedilen üretim akvaryumlarda olmayıp, açık alanda, büyük havuzlarda ve güneş ışığı altında gerçekleşmektedir.

    Akvaryumcudan aldığımız bir japon balığının bir süre sonra renk değiştirdiğini görürüz. Bu değişikliği pek çok parametreye bağlamak mümkündür. Su şartları, beslenme şekli, olası verilmiş olan kimyasalların kaybı gibi Fakat bunlardan biride yetiştirildiği alanın, yani ortamın rengidir.

    Akvaryumcudan alıp eve getirdiğimiz balığın bir iki ay sonra renk değiştirdiğini, bu değişikliğin genelde renk kaybı olarak başgösterdiğini görürüz. Örneğin turuncu olarak aldığımız balık, bir süre sonra tamamen solarak beyazlaşmaktadır. Aşağıdaki grafiği inceledikten sonra, akvaryumun taban malzamesi renginin ve arka fonun önemli olduğunu farkedeceğiz.



    Sayın Müge Aliye Hekimoğlu'nun yapmış olduğu bu araştırmada, kırmızı ve beyaz renkte iki farklı yetiştirme havuzunda, eşit şartlarda bakılan japon yavrularının renk farklılıkları görülmektedir. Deney 4 ayda sonuçlanmıştır. Yavru birey olarak tanklara giren balıklar için bu süre oldukça önemsenecek bir zamandır. Beyaz tanktaki renk çeşitliliği ve kırmızı rengin olmayışı dikkat çekerken, kırmızı tankta %95 oranında kırmızı rengin alınması ve renk çeşitliliğinin azlığı dikkat çekmektedir.

    Ayrıca farklı iki tanktaki balıkların ağırlık olarak birbirinden farklı olmasınada değinilmiş ve tank renginin japonlarda yem alımına etkisi olacağı vurgusu yapılmıştır.

    Renkli Tanklarda Japon Balıklarının (Cyprinus auratus, Renklendirilmesi ve Gelişmesi Üzerine Bir Çalışma


    Materyal ve Yöntem
    Çalışmada materyal olarak özel bir işletmede üretilen bir buçuk aylık adet japon balığı fakültemizin akvaryum tesisine getirilmiştir. Araştırmada fiberglas kare ve m³ hacimli (cmxcmx50cm) tanklar kullanılmıştır. Tanklar kırmızı ve doğal bir ortam yaratarak kontrol grubu olarak kullanmak amacıyla kendi rengi olan şeffafa yakın sarımtırak beyaz rengi ile bırakılmıştır. Çalışma içerisinde bu grup beyaz tanklar olarak belirtilmiştir. Kullanılan kırmızı boyanın suda zehirleyici etkisi olmamasına dikkat edilmiştir. Diğer bir tank ise elektrikli motor gücü ile suyun filtre edilebildiği ve temizlenen suyun diğer tanklara borular vasıtası ile iletildiği bir dip filtresi sistemi kurulmuştur. Böylece iki gruba ait tanklara giden su koşullarının aynı olması sağlanmıştır.


    Devamı İçin Tıklayınız.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır