istanbul aydın üniversitesi telefon numarası / Aydın Üniversitesi - İstanbul - Telefon Rehber

Istanbul Aydın Üniversitesi Telefon Numarası

istanbul aydın üniversitesi telefon numarası

İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Yazar Kılavuzu
Belirtilen yayın ilkeleri ve yazım kurallarına uygun olarak hazırlanmış̧ yazılar, “makale sunum formu” ile birlikte e-posta yoluyla iletişim adresine gönderilebilir. Çevirisi yapılmış̧ makalelerin değerlendirmeye alınabilmesi için özgün metinlerin ve makale sahibinden (asıl yazar veya hak sahibi yayınevi) alınan izin yazılarının da gönderilmesi zorunludur. Ön inceleme ve hakem değerlendirmesi doğrultusunda geliştirilmek ve/veya düzeltilmek üzere yazarlarına geri gönderilen yazılar, gerekli düzeltmeler yapılarak en geç̧ bir ay içinde tekrar dergiye ulaştırılır. Yapılan ön incelemede işbu yazım kurallarına uygun olmadığı tespit edilen makaleler, düzeltilmesi için yazarına iade edilir ve yayım programına alınmaz. 

Yayın İlkeleri
1. İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, hakemli bir dergi olup, yılda iki sayı olarak Haziran ve Aralık aylarında yayımlanır.
2. Dergiye gönderilen makaleler başka bir yerde yayımlanmış veya yayımlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır; makalenin dergimize gönderilmiş olması, yazarın bu konudaki taahhüdü anlamına gelir.
3. Makaleler, Microsoft Word programında hazırlanmış olmalıdır. Ana metin, 1,5 satır aralığı ve Times New Roman karakterinde 12 punto, dipnotlar tek satır aralığı ve Times New Roman karakterinde 10 punto olarak hazırlanmış olmalı, CD veya elektronik posta ile editöre gönderilmelidir.
4. İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi’nin yazı dili Türkçedir. Makaleler Türkçe yazılmış olsalar da, her makalede en az 100, en çok 200 kelimeden oluşan Türkçe ve İngilizce öz ile her iki dilde yazı başlığı ve beşer anahtar kelimenin makalenin başına eklenerek gönderilmesi gereklidir.
5. Yazarlar unvanlarını, çalıştığı kuruluş bilgilerini, haberleşme adreslerini, telefon numaralarını ve elektronik posta adreslerini açık ve doğru bir şekilde bildirmelidirler.
6. Yazarların, dergiye gönderdikleri yazılarının denetimini yapmış oldukları ve bu haliyle basıma hazır olarak verdikleri kabul edilir. Yayın kurulu tarafından yapılan ön incelemede, bilimsellik (alan yönünden denetim) ölçütlerine ve dergi yazım kurallarına uyulmadığı ve olağanın üzerinde yazım yanlışlarının tespit edildiği yazılar geri çevrilir. Yayın kurulu, yabancı dil özeti ve eser metninde gerekli görülen imla düzeltmelerini yapabilir.
7. Yayın kurulunca ilk değerlendirmesi yapılan yazılar, kör hakemlik sistemi uyarınca yazar adları metinden çıkarılar, iki hakeme gönderilir. Hakemlere gönderilen makalelere “Makale ID” numarası verilir ve bu numaralar yazarlara bildirilir. Yazarlar, makalenin durumunu makale takip sisteminden görebilir. Yazarlara makalenin hangi hakemlere gönderildiği ile ilgili bilgi verilmez. Hakemlerin raporlarında düzeltme istemesi durumunda yazar, sadece belirtilen düzeltmeler çerçevesinde değişiklik yapabilir. Yazar, hakemler tarafından önerilen düzeltmeleri yaptıktan sonra hakemlerin önerisi doğrultusunda tekrar hakem denetimine başvurulabilir. Hakemlerden biri olumlu, diğeri olumsuz görüş bildirdiğinde makalenin yayımlanmasına, editör görüşüne göre karar verilir. Yayımlanmayan makaleler, yazarına geri gönderilmez. Yazara durum hakkında bilgi verilir.
8. Dergide, hakem denetiminden geçen çalışmalar dışında, kitap incelemesi, mevzuat değerlendirmesi ve bilgilendirici notlara, yargı kararı tahliline de yer verilebilir. Bu nitelikteki yazılar yayın kurulunca kabul edilebilir veya geri çevrilebilir.
9. Makaleler yayımlanmak üzere kabul edildiği takdirde, elektronik ortamda tam metin olarak yayımlamak da dâhil olmak üzere tüm yayım hakları İstanbul Aydın Üniversitesi’ne aittir. Yazarlar telif haklarını Üniversiteye devretmiş sayılır, ayrıca telif ücreti ödenmez.
10. Dergide yayımlanan yazıda ileri sürülen görüşler yazara aittir. Bu konuda Üniversite herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir.
11. Makalenin sonunda, makalede kullanılan kaynakların yazar soyadına göre alfabetik sıraya dizildiği kaynakçaya yer verilmelidir. Yararlanılan kaynaklara ilişkin metin içindeki atıflar, her bir sayfa sonunda dipnot olarak gösterilmelidir.
Yazım Kuralları
I. Ana Başlık içerikle uyumlu, onu en iyi ifade eden bir başlık olmalı ve koyu harflerle, sözcüklerin ilk harfi büyük olacak biçimde yazılmalıdır.
II. Yazar ad(lar)ı ve adres(ler)i Yazar(lar)ın ad(lar)ı ve soyad(lar)ı koyu, adresler ise normal ve eğik karakterde harflerle yazılmalı; yazar(lar)ın varsa görev yaptığı kurum(lar), haberleşme ve e-posta adres(ler)i ilk sayfada dipnot olarak belirtilmelidir.
III. Özet Makalenin başında, konuyu kısa ve öz biçimde ifade eden ve en az 100, en fazla 150 sözcükten oluşan Türkçe “özet” ve İngilizce “abstract” bulunmalıdır. Özet içinde, yararlanılan kaynaklara, şekil ve çizelge numaralarına değinilmemeli; dipnot kullanılmamalıdır. Türkçe ve İngilizce özetleri altında bir satır boşluk bırakılarak, en az 3, en çok 5 sözcükten oluşan anahtar sözcüklere (keywords) yer verilmelidir. Yazılan İngilizce özetin (abstract) üzerinde yazının İngilizce başlığı da verilmelidir.
IV. Ana Metin A4 sayfa boyutunda, MS Word programı, Times New Roman yazı karakteri ile 12 punto ve 1,5 satır aralığıyla yazılmalıdır. Sayfa kenarlarında üst 3 cm., alt 3 cm., sol 3 cm., sağ 3 cm. boşluk bırakılmalı ve sayfalar numaralandırılmalıdır. Yazılar Türkçe ve İngilizce özet, şekil ve tablo yazıları da dahil 6.000 (altıbin) sözcüğü geçmemelidir.
V. Bölüm Başlıkları Yazıda, sistematik bir bilgi akışı sağlamak üzere ara ve alt başlıklar kullanılabilir. Yazıdaki tüm ara (normal) ve alt başlıklar (yatık) 12 punto ile sözcüklerin yalnız ilk harfleri büyük, koyu karakterde yazılmalı; alt başlıkların sonunda iki nokta üst üste konulmamalı ve bir satır sonra devam edilmelidir.
VI. Kaynakça Yazının sonunda, yazarların soyadına göre alfabetik sırayla yazılmalıdır.

Örnek
Kitaplar kaynakçada aşağıdaki şekilde yer almalıdır: Yazarın Soyadı, Adı, Kitabın Adı, Baskı, Yer-Yıl. Örneğin: GÜVEN, Kudret: General Principles of Turkish Law, B.2, Ankara, 2007. Yazarın eserine ilk atıf açık olarak, daha sonraki atıf usulü: GÜVEN: s.135. Aynı yazarın birden fazla kitabına atıf usulü: GÜVEN (Enerji): s.80 ve GÜVEN (Kişilik Hakları): s.65

Makaleler kaynakça listesinde aşağıdaki şekilde yer almalıdır: Yazarın Soyadı, Adı, Makalenin Başlığı, Derginin İsmi, Cilt Numarası, Sayı Numarası, İlk ve Son Sayfa Numaraları. Örneğin: GÜVEN, Kudret: Türk, İsviçre ve Alman Hukukunda Boşanma Sebepleri ve Esasları Hakkında Karşılaştırmalı Bir İnceleme, Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, 1(2): 35-56. Yazarın eserine ilk atıf açık olarak, daha sonraki atıflarda şu şekilde yapılmalıdır: GÜVEN: s.55.

İnternetten alınan dokümanlar kaynakçada aşağıdaki şekilde yer almalıdır: GÜVEN, Kudret: Cinsel Kimlik Üzerinde Hak Kavramı ve Korunması: Transseksüellik ve İnterseksüellik, Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, C.1 Sa.1, s.133-176, (http://hukuk.baskent.edu.tr/dergi/arsiv/sayi1/3. kudretgüven.pdf, Erişim tarihi: 10 Şubat 2016), Yazarın eserine ilk atıf açık olarak, daha sonraki atıflarda şu şekilde yapılmalıdır. GÜVEN: s.135. 

Kız Öğrenci Yurdu

Kız öğrenci yurdunda beklenen tüm özellikleri bünyemizde bulundurmamız en çok tercih edilen kız yurtlarından birisi olmamıza da yardımcı olmaktadır. Kızlarımızın her türlü sorunu ile ilgilenerek ve her zaman onların yanında olarak, zor dönemleri atlatmalarına da yardımcı olmaktayız. Ayrıca farklı sayıdaki odalarımızda da rahatlıklarına yardımcı olmaktayız. Oda içerisinde istenirse tek kişilik odalarda ev ortamı gibi kalabilecekler, isterlerse de iki, üç ya da dört kişilik odalarda arkadaşları ile beraber kalabileceklerdir. Odalarımızın sayı arttıkça büyüdüğü de unutulmamalıdır. Geniş odalar sayesinde herkesin rahat bir şekilde oda içerisinde hareket etmesi de olanaklı hale getirilmiştir. Bunun ile birlikte odanın içerisinde kullanılmış olan tüm eşyaların oldukça kullanışlı olduğu da görülür. Yatakların rahat olması da yine kızlarınızın için en iyiyi düşündüğümüz için özel olarak temin edilmiştir.

İstanbul Kız Öğrenci Yurdu

İstanbul kız öğrenci yurdu bünyesinde yer alan yurdumuz, kızlarımız için olabildiğince fazla avantajı bir arada bulundurmaya çalışmaktadır. Bu avantajlardan birisi de derslerden kalan vakitlerde eğlenceli zaman geçirme yerlerinin olmasıdır. Eğlence ve oyun odası ismi ile geçen yerimizde satranç, masa tenisi, bilardo gibi daha pek çok oyun da vardır. Aynı zamanda oyun alanımızda Playstation 4 gibi son dönemlerde en çok oynanan oyunlar da bulunmaktadır. Bu sayede keyifli zaman geçirmek de mümkün olacaktır.

İstanbul Kız Yurdu Avrupa Yakası

İstanbul kız yurdu Avrupa yakası içerisinde yer alan bir kız yurdu olmaktayız. Konumumuz itibari ile de her yere oldukça yakın olmaktadır. Çok kısa bir zaman içerisinde alışveriş merkezi gibi yerlerde olmak da bizler sayesinde mümkün olabilecektir. Ayrıca hava alanlarına da oldukça yakın olduğu görülebilmektedir. Bu sayede şehirler arası rahat bir ulaşım imkanına sahip olmak da mümkündür. Yurdumuzda pek çok avantajın olduğunu söylemek gerekmektedir. Pek çok yurtta bulunmayan özelliklerin yurdumuzda yer alması, en çok tercih edilen yerlerden birisi olmamıza yardımcı olamaktadır. Kızların arkadaşları ile birlikte keyifli vakit geçirmelerine yardımcı olacağı kafeteryalar da yine bünyemizde yer alır. Oldukça rahat ve konforlu olan bu yerlerde aynı şekilde ders çalışmak da mümkün hale getirilmiştir.

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğrenci İşleri İletişim Telefon Numarası

Ülkemizde yükseköğretim olarak tabir edilen kurumlara üniversite denilmektedir. İlkokul, ortaokul ve lise eğitiminden sonra bireyler eğer kazanırlarsa veya isterlerse üniversite eğitimi görebilmektedir. Üniversitelerde sadece 4 yıllık lisans eğitimi değil; ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora gibi birçok akademik olarak kendinizi geliştirebileceğiniz alanlar bulunmaktadır. Ülkemizde bulunan tüm şehirlerde en az bir adet üniversite bulunmaktadır. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde bunlardan birisidir.

İstanbul Aydın Üniversitesi, 2007 yılında İstanbul’da kurulmuş olan bir üniversitedir. İstanbul ilimizin Küçükçekmece ilçesinde ana yerleşkisi bulunan üniversite birçok bölümde öğrencilerine eğitim vermektedir. Bu fakülteleri ve bölümleri sıralayacak olursak şöyledir;

Fakülteler Fen Edebiyat Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim Fakültesi Hukuk Fakültesi Mühendislik Fakültesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Eğitim Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Tıp Fakültesi Enstitüler Fen Bilimleri Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksekokullar Yabancı Diller Yüksekokulu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Adalet Meslek Yüksekokulu

İstanbul Aydın Üniversitesi’nin 444’lü çağrı merkezi iletişim telefon numarası ve öğrenci işleri telefon numarası bulunmaktadır. Bu çağrı merkezi aracılığıyla İstanbul Aydın Üniversitesi hakkında detaylı özyeğinye sahip olabilir; tüm öğrencilik işlemleriniz ile ilgili özyeğin alabilirsiniz.

İstanbul Aydın Üniversitesi Çağrı Merkezi İletişim Telefon Numarası
444 1 428

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğrenci İşleri İletişim Telefon Numarası
444 1 428

Arama Terimleri: istanbul aydın üniversitesi üniversitesi iletişim bilgileri, istanbul aydın üniversitesi üniversitesi telefon no, istanbul aydın üniversitesi üniversitesi irtibat tel, istanbul aydın üniversitesi üniversitesi canlı destek, istanbul aydın üniversitesi üniversitesi müşteri temsilcisi, istanbul aydın üniversitesi üniversitesi şikayet hattı

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır