kayserinin en güzel piknik yerleri / Kayseri En İyi 10 Park ve Doğa Gezisi - Tripadvisor

Kayserinin En Güzel Piknik Yerleri

kayserinin en güzel piknik yerleri

Kayseri'de gezilecek yerler

Erciyes Dağı’nın büyüleyici manzaraları eşliğinde keşfe çıkabileceğiniz Kayseri, İç Anadolu'nun üçüncü büyük kenti, aynı zamanda önemli bir sanayi ve ticaret merkezi. Erken Tunç Çağı’na uzanan yıllık uzun bir geçmiş olan ve her köşesinde bu zengin geçmişten izlerle karşılaşabileceğiniz Kayseri, bir dönem Anadolu Selçuklu Devleti’ne de başkentlik yapmış. Hem merkezinde hem de ilçelerinde Eretna Beyliği, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde inşa edilmiş devasa kervansaraylar, etkileyici camiler, kümbetler ve medreseler sıralanan Kayseri; tarih, inanç ve kültür turlarının değişmez adresleri arasında. Ayrıca şehir, zengin mutfağı ve dünyaca ünlü yöresel yemekleriyle gastronomi meraklılarını da kendine çekiyor.

Kış aylarında keyifli bir tatil yapabileceğiniz Erciyes Kayak Merkezi, ülkemizin en önemli kuş yaşam alanlarından biri olan Sultan Sazlığı Milli Parkı, her mevsim benzersiz manzaralara şahit olabileceğiniz Gesi bağları, Türkiye’nin en güzel post ormanı olan Hacer Ormanı ve dünyanın en yüksek ikinci şelalesi Kapuzbaşı Şelaleleri gibi onlarca doğa güzelliğini gezme şansı bulabileceğiniz Kayseri’de mutlaka görmeniz gereken 75 yeri belirlerken Instagram etiketlerinden faydalandık ve en çok etiketlenen yer en üstte olacak şekilde özel bir yazı hazırladık. Zengin tarihi, kültürü ve mutfağı ile kendine özgü şehirlerimizden biri olan Kayseri’yi yazımızı okuyarak tanımaya hemen başlayabilirsiniz. Planınızı daha detaylı yapabilmeniz için içeriğimizde gezilecek yerlerin konum linklerine de yer verdik.

1- Erciyes Kayak Merkezi

Erciyes Kayak Merkezi

Sadece Türkiye'den değil, dünyanın her yerinden kış tatilleri için binlerce insanın ziyaret ettiği Erciyes Kayak Merkezi, Kayseri’ye sadece 25 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Erciyes Dağı eteklerinde ile metre yüksekte yer alan, toplam uzunlukları kilometreyi bulan kayak pistleri ile hizmet veren kayak merkezinde tane suni kar makinesinin yanı sıra 18 tane son teknoloji olanaklarla donatılmış, kişi taşıma kapasiteli teleski ve telesiyejler de bulunuyor.

Her zorluk derecesine göre dünya standartlarında kayak pistleri sunan Erciyes Kayak Merkezi’nde çocuklar için güvenlikli özel pistler ve çocuk oyun alanları da sağlanıyor. Her yaş grubu için kayak ve snowboard eğitimlerinin verildiği kayak merkezi; kış sezonu, yılbaşı ve bayramlarda ise tamamen doluyor. Orman köşkleri, dağ otelleri, kayak ekipmanları kiralayabileceğiniz işletmeler, restoranlar, kafeler ve hediyelik eşya dükkanları da bulabileceğiniz Erciyes Kayak Merkezi’ne otellerin ücretsiz servisleriyle veya Kayseri merkezinde her saat bulabileceğiniz minibüslerle dakikalık kısa bir yolculukla ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

2- Forum Kayseri

Şehir merkezinde Sivas Bulvarı üzerinde yer alan ve Kayseri’nin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Forum Kayseri, hem alışveriş yapmak hem de çocuklarınızla eğlenceli zaman geçirmek için gidebileceğiniz popüler yerlerden. Ulusal ve uluslararası markaların satıldığı 'den fazla mağazası, Kayseri ve dünya mutfaklarından lezzetler tadabileceğiniz onlarca restoranları, şık kafeleri, sinema salonları ve dinlenme alanları ile hizmet veren Forum Kayseri, hemen her hafta düzenlenen çocuklara yönelik eğlenceli etkinlikleriyle de çok seviliyor.

Ramazan ayında müzik dinletileri, özel etkinlikler ve söyleşilerin düzenlendiği alışveriş merkezinde her yaş çocuk için farklı bölümleri olan oyun parkı gibi imkanlar da bulabilirsiniz. Kısa bir yürüyüşle veya toplu taşıma araçlarıyla rahatça gidebileceğiniz Forum Kayseri, haftanın her günü saat ile saatleri arasında açık.

Konum Linki

3- Erciyes Dağı

Erciyes Dağı

Kayseri'ye yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve görkemli manzarasını şehrin her yerinden görebileceğiniz volkanik Erciyes Dağı, metre yüksekliğiyle İç Anadolu'nun en büyük, Türkiye'nin ise 5. büyük dağı konumunda. Doğa sporları yapmak için Türkiye'de en çok tercih edilen yerlerden olan Erciyes Dağı’nda ilkbahar, sonbahar ve yaz aylarında rehberlerle doğa yürüyüşlerine çıkabilir; dağ eteklerinde kamp, kaya tırmanma, dağcılık ve dağ bisikleti gezileri gibi pek çok aktivite yapabilirsiniz.

Volkanik patlamalarıyla Kapadokya'daki etkileyici kaya oluşumları ve peribacalarının oluşmasına neden olan dağlardan biri olan Erciyes Dağı, aynı zamanda her yıl binlerce insanı kendine çeken Erciyes Kayak Merkezi’ne de ev sahipliği yapıyor. Volkanik kayalarla süslü kıraç arazilerinde fotoğraf safarilerine çıkabileceğiniz görkemli dağ, oksijen seviyesi yüksek temiz havasıyla da yaz aylarında doğa gezilerine çıkmak için ideal bir yer.

Konum Linki

4- Sultan Sazlığı Milli Parkı

sultan sazlığı

Kayseri'ye yaklaşık 85 kilometre uzaklıktaki Yeşilhisar ilçesi sınırlarında yer alan ve sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da en önemli kuş yaşam alanlarından biri olarak gösterilen Sultan Sazlığı Milli Parkı; Yay Gölü'nün büyüleyici manzaraları, 'e yakın bitki çeşidi ve vahşi yaşam zenginliğiyle doğa severlerin mutlaka keşfetmesi gereken yerlerden biri. Sevimli flamingoları ve turnalarıyla ünlü milli park, göl kenarındaki sazlıklarda ev sahipliği yaptığı türden fazla su kuşu ve göçmen kuşlarından dolayı kuş cenneti olarak da koruma altına alındı.

hektar gibi yakın büyük bir alanı kaplayan Sultan Sazlığı Milli Parkı’nı yılın her dönemi doğa yürüyüşleri ve fotoğraf safarileri ile keşfe çıkabilir; göl çevresini saran yürüyüş parkurları ve mesire alanlarında tertemiz havada yorgunluk atabilirsiniz. Kuş gözlem teraslarında özellikle göç dönemlerinde binlerce kuşun benzersiz manzaralarını izleyebileceğiniz milli parkın donanımlı kamp alanlarında ise çadırınızı kurarak birkaç gün modern dünyadan uzaklaşarak dinlenebilirsiniz.

Konum Linki

5- Mazakaland Eğlence Merkezi

Kayseri'nin merkezi ilçesi Kocasinan'da Sivas Caddesi üzerinde güzel bir konumda yer alan Mazakaland Eğlence Merkezi, metrekareden büyük alanı ile hem Kayseri'nin en büyük hem de Anadolu'nun ilk temalı parkı konumunda. Yetişkinlere ve çocuklara özel pek çok farklı bölümü bulunan eğlence merkezinin yapay gölünde gondollarla gezilere çıkabilir; go-kart, hızlı tren, çarpışan arabalar, dönme dolap ve paintball gibi pek çok farklı eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Afrika, Uzak Doğu ve Antik Roma gibi ilginç bölümleri de olan Mazakaland Eğlence Merkezi, her günü saat ile saatleri arasında hizmet veriyor ve eğlence merkezine Kocasinan belediye otobüsleriyle dakikalık kısa bir yolculukla ulaşmanız mümkün.

Konum Linki

6- Gesi Bağları

Gesi Bağları

Kayseri merkezine sadece 9 kilometre uzaklıkta yer alan Gesi bağları, pek çok türkü ve hikayeye konu olmuş mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri. Melikgazi ilçesi sınırlarında yer alan ve bağlarda kullanılan gübreleri için yetiştirilen güvercinlerin kayalara oyulmuş yuvaları ile ünlü Gesi bağlarını gezerken Kapadokya'da görmeye alıştığımız manzaralarla karşılaşacaksınız. Yemyeşil doğal güzellikleri, büyüleyici kuş yuvaları ve temiz havasıyla doğa gezilerinin de değişmez adreslerinden biri haline gelen Gesi bağlarında hem harika fotoğraflar çekebilir hem de geleneksel Kayseri lezzetlerini tadarak güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Konum Linki

7- Göreme Açık Hava Müzesi

Göreme Açık hava müzesi

Kayseri'ye sadece 72 kilometre uzaklıkta yer alan Göreme Açık Hava Müzesi, günübirlik gezilerin en sevilen adreslerinden biri. Şehrin simgelerinden olan volkanik Erciyes Dağı, Hasan Dağı ve Güllüdağ'ın patlamasıyla oluşan büyüleyici peribacalarının yanında benzersiz kaya oluşumlarına da ev sahipliği yapan açık hava müzesinde ilk Hristiyanlık dönemlerinde inşa edilen yüzlerce yıllık etkileyici kiliseler, şapeller ve kayalara oyulmuş manastırlar arasında unutulmaz bir gezi yapabilirsiniz.  

yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilen ve Türkiye’nin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Göreme Açık Hava Müzesi, Hz. İsa’nın hayatı ve dini hikayelerin tasvir edildiği benzersiz duvar resimleriyle ünlü Rahipler Manastırı, Aziz Vasil Şapeli, Elmalı Kilisesi, Aziz Barbara Kilisesi, Azize Katerina Şapeli ve Tokalı Kilisesi gibi onlarca kilisesi ile yabancı turistlerin de çok ilgisini çekiyor. Haftanın her günü ile saatleri arasında rehberli turlarla veya kendi başınıza keşfe çıkabileceğiniz Göreme Açık Hava Müzesi’nin inanılmaz manzaralarını sıcak hava balon gezileriyle de kuş bakışı izleyebilirsiniz.

Konum Linki

8- Kayseri Osmanlı Sokağı

Osmanlı Sokağı

Şehir merkezinde tarihte bir yolculuk yapabileceğiniz, yerli ve yabancı turistlerle her zaman hareketli olan Osmanlı Sokağı, sizi modern dünyadan alıp bambaşka bir döneme unutulmaz bir yolculuğa çıkaracak. Kayseri’ye özgü yüzlerce yıllık taş evleri, Arnavut kaldırımı dar sokakları, tarihi ve otantik atmosferiyle şehri gezmeye başlamak için en güzel ideal yerlerden biri olan Osmanlı Sokağı’ndaki bazı konaklar; kafe, hediyelik eşya dükkanı ve butik otel olarak da hizmet veriyor. Büyüleyici ışıklandırmalar eşliğinde akşam yürüyüşlerinde de çıkmanızı önerdiğimiz tarihi sokakta fotoğraflar çektikten sonra bir yol üstü kafesinde mola vererek mistik atmosferin tadını çıkarabilirsiniz.

Konum Linki

9- Ali Dağı

Ali Dağı

Kayseri merkezine sadece 17 kilometre uzaklıkta yer alan ve hem yamaç paraşütü hem de doğa sporları yapmak için şehirde en çok tercih edilen yer olan Ali Dağı, doğa gezileri ve fotoğrafçılık turlarının da en sevilen adreslerinden biri. Yamaç paraşütüne uygun yamaçlarından metreye kadar uzmanlarla yamaç paraşütü yapabileceğiniz ve Kayseri’nin kuş bakışı manzaralarını izleyebileceğiniz Ali Dağı, son yıllarda sadece Kayseri’nin değil Türkiye’nin de en popüler yamaç paraşütü merkezlerinden biri haline geldi.

Kuzey rüzgârları alan 2 tane yamaç paraşütü pistinin yanı sıra iyi düzenlenmiş yürüyüş yolları, dağ bisiklet parkurları, kamp alanları, kaya tırmanma ve dağcılık imkanlarıyla yılın her mevsimi ziyaret edilen Ali Dağı, şehrin panoramik manzaralarının fotoğraflarını çekmek için de ilk uğramanız gereken yer.

Konum Linki

Kayseri Cumhuriyet Meydanı

Kayseri Cumhuriyet Meydanı

Kayseri’nin güzelliklerini keşfetmeye başlamak için en ideal nokta olan Cumhuriyet Meydanı, hem tarihi hazineleri hem de kaliteli restoranları, kafeleri ve hediyelik eşya dükkanları ile şehrin en hareketli yerlerinden biri. yılında inşa edilen etkileyici Kayseri Saat Kulesi ile şehrin simgelerinden biri haline gelen Atatürk heykeliyle süslü meydan, günün her saati yerli ve yabancı turistlerle hareketli.

Görkemli Kayseri Kalesi, şehrin en güzel camilerinden olan Bürüngüz Camii ve Kurşunlu Camii, yüzlerce çeşit yöresel ürün bulabileceğiniz Kayseri Kapalı Çarşı gibi birçok turistik noktaya kısa bir yürüyüş mesafesindeki Kayseri Cumhuriyet Meydanı, yıl boyu pek çok kutlama veya etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Melikgazi ilçesinde Seyit Burhanettin Bulvarı üzerinde bulunan hareketli meydana kısa bir yürüyüşle veya toplu taşıma araçlarıyla rahatça gidebilirsiniz.

Konum Linki

Aladağlar Milli Parkı

Aladağlar Milli Parkı

hektara yakın yeşil alanı kapsayan, Kayseri'nin yanı sıra Niğde ve Adana sınırlarına kadar uzanan Aladağlar Milli Parkı, sadece Türkiye'den değil tüm dünyadan doğa severleri kendine çeken büyüleyici güzellikleri ile görülmeye değer yerler arasında. Yılın her mevsimi rehberli doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık safarileri ve bisiklet turlarının düzenlendiği milli park, aynı zamanda Zamantı Irmağı’nda gerçekleştirilen rafting etkinlikleriyle de son yıllarda çok popüler.

Endemik bitki türleri, onlarca çeşit kuş türü ve vahşi yaşam güzellikleri ile Türkiye'nin önemli tabiat cennetlerinden biri olan ve el değmemiş güzelliklerinin korunması amacıyla yılından beri koruma altına alınan Aladağlar Milli Parkı’nda uzmanlarla birlikte yamaç paraşütü yaparak kilometrelerce uzanan yemyeşil manzaraları kuş bakışı izleyebilirsiniz. Kızılçam, köknar, sedir, ardıç ağaçları arasında uzanan yürüyüş parkurlarında irili ufaklı şelaleler, devasa buzul kayalıkları ve buz gibi dereler arasında yılın yorgunluğunu atabileceğiniz park, özellikle sonbaharda sunduğu benzersiz manzarasıyla doğa fotoğrafçılarının ilk adreslerinden biri.

Konum Linki

Kayseri Kalesi

Kayseri Kalesi

Şehrin merkezinde Cumhuriyet Meydanı’na kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan ve görkemli surlarıyla turistlerin en çok ziyaret ettiği simgesel yapı olan Kayseri Kalesi, gezinizde ilk görmeniz gereken tarihi hazinelerden biri. M.S. 3. yüzyılda Roma döneminde inşa edilen, Bizans döneminde ve Anadolu Selçuklu döneminde geliştirilen Kayseri Kalesi, Türkiye'nin günümüze kadar sağlam kalmış en etkileyici kalelerden biri olarak ilgi görüyor.

İç kale ve dış kale olarak iki farklı bölümden oluşan devasa yapının etkileyici burçları, kuleleri ve yaşam odaları arasında keyifli bir gezi yapabilir; kalenin içindeki tarihi Fatih Sultan Mehmet Camii’ni ziyaret edebilirsiniz. Melikgazi ilçesinde Toker Caddesi'nde bulunan Kayseri Kalesi, haftanın her günü 24 saat boyunca açık.

Konum Linki

Anadolu Harikalar Diyarı

Çocuklarınızla eğlenceli zaman geçirebileceğiniz pek çok farklı bölümü bulunan Anadolu Harikalar Diyarı, Kayseri gezinizde mutlaka uğramanızı öneririz popüler yerler arasında. Onlarca vahşi hayvana ev sahipliği yapan Kayseri Hayvanat Bahçesi’nin yanı sıra korku tünelleriyle ilgi çeken bir lunapark, çocuk oyun alanları, buz pateni pisti ve binicilik tesisleri de bulabileceğiniz temalı park, m2 devasa alanıyla Türkiye'nin en büyük temalı eğlence merkezlerinden biri.

Her yaştan çocuk için farklı bölümleri olan Mazakaland Eğlence Dünyası ve Kayseri Bilim Merkezi’ne de uğrayabileceğiniz Anadolu Harikalar Diyarı’nda rengarenk çiçeklerle süslü hobi bahçelerinde ise harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Kocasinan ilçesinde yer alan parkı hafta içi ile , hafta sonları ise ile saatleri arasında gezebilirsiniz.

Konum Linki

Tekir Yaylası

Tekir Yaylası

Erciyes Dağı eteklerinde uzanan Tekir Yaylası, yaz sıcak günlerinde bile serin kalan tertemiz havası ve bakir doğal güzellikleri ile doğa severlerin son yıllardaki en gözde kaçış noktalarından biri. Hem kendi başınıza hem de rehberli doğa gezileri ve yayla turlarıyla keşfedebileceğiniz, deniz seviyesinden metre yükseklikte yer alan Tekir Yaylası, donanımlı kamp alanları ile aynı zamanda Kayseri'nin en popüler kamp alanlarından da biri.

İlkbahar ve sonbahar aylarında rengarek yayla çiçekleri, ahşap yayla evleri ve etkileyici Erciyes Dağı manzaraları eşliğinde oksijen seviyesi yüksek havada yılın bütün yorgunluğunu atabileceğiniz Tekir Yaylası'nda yaz aylarında düzenlenen şenliklere katılarak da halk oyunlarından yarışmalara kadar pek çok aktiviteyle eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

Konum Linki

Kayseri Kapalı Çarşı

Kayseri Grand Bazaar

Önemli ticaret yolları üzerinde yer aldığı için yüzlerce yıl boyunca büyük bir ticaret merkezi olan ve günümüzde de Anadolu’nun en büyük ticaret şehirlerinden biri olan Kayseri'de yerli ve yabancı turistlerin alışveriş yapmak için ilk uğradığı yer ise tarihi Kayseri Kapalı Çarşı. yılında inşa edildiği günden beri Kayseri'nin en hareketli yerlerinden biri olan ve 15 farklı bölümden oluşan çarşı, İstanbul Kapalı Çarşı’dan sonra Türkiye'nin en büyük kapalı çarşısı olması ile ünlü.

tane dükkanın hizmet verdiği Kayseri Kapalı Çarşı'da şehrin lezzetli sucuk, pastırma ve mantılarının yanı sıra bölgeye özgü el sanatı ürünleri, gümüş ve bakır işleri, yöresel giysiler, antikalar ve Kayseri temalı hediyelik eşyalar gibi binlerce ürünü bir arada bularak harika bir tatil alışverişi yapabilirsiniz. Hem klasik Osmanlı mimarisini yansıtan etkileyici taş tasarımı hem de zengin alışveriş seçenekleriyle Kayseri Kapalı Çarşı, gezinizde kesinlikle uğramanız gereken yerler arasında.

Konum Linki

Kıranardı Kent Ormanı (Kayseri Kent Ormanı)

Kayseri Kent Ormanı

Kayseri Kent Ormanı olarak da bilinen ve Melikgazi ilçesinde Yayla Yolu Caddesi üzerinde uğrayabileceğiniz Kıranardı Kent Ormanı, şehrin kalabalığı ve gürültüsünden uzaklaşmak için gidebileceğiniz en popüler yeşil alanlardan biri. Erciyes Dağı ve Kayseri'nin kuş bakışı manzaralarını sunan seyir terasları, yürüyüş yolları, sevimli ördeklerin yüzdüğünü göletleri, bitki çeşitliliği ve şehre hakim tepelerde sıralanan çardaklarıyla keyifli bir doğa gezisi sunan Kıranardı Kent Ormanı’na özellikle akşam gezilerinde uğrayarak ışıl ışıl Kayseri manzaralarının harika fotoğraflarını çekebilirsiniz. Hafta sonları piknik alanlarının tamamen dolduğu kent ormanına toplu taşıma araçlarıyla şehir merkezinden dakikalık kısa bir yolculukla ulaşmanız mümkün.

Konum Linki

Derebağ Şelalesi

Derebağ Şelalesi

Kayseri merkezine yaklaşık 90 kilometre uzaklıktaki Yahyalı ilçesi sınırlarında yer alan Derebağ Şelalesi, gezinizde mutlaka görmenizi önerdiğimiz doğa harikalarından biri. 15 metre yükseklikteki kayalar arasından akan bembeyaz suları, buz gibi şelale göletleri, endemik bitki türleri ve vahşi yaşam zenginliğinin yanı sıra Derebağ Şelalesi, iyi düzenlenmiş mesire alanlarıyla da hem Kayseri halkı hem de de turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor.

Her mevsim doğa yürüyüşleri ve fotoğrafçılık safarilerine çıkabileceğiniz şelalede tertemiz havada sunulan ve organik ürünlerle hazırlanan kahvaltılar tadabileceğiniz kır bahçeleri de bulabilir ve şelalenin kar sularıyla dolan kaya göletlerinde yaz aylarında serinleyebilirsiniz.

Konum Linki

Kurşunlu Camii (Mimar Sinan Camii)

kurşunlu cami

Kayseri, etkileyici camiler konusunda oldukça zengin bir şehir ve gezinizde kesinlikle ziyaret etmenizi önerdiğimiz Kurşunlu Camii (Mimar Sinan Camii), Ağrınas’ta doğan Mimar Sinan’ın Kayseri’de günümüze kadar sağlam kalmayı başarmış tek eseri. yılında inşa edilen Kurşunlu Camii, klasik Osmanlı mimarisinin yanı sıra çarpıcı kalem nakışlarıyla ünlü iç süslemeleri, sivri kemerleri, kubbeli şadırvanı ve camiye ismini veren kurşun kaplı kubbesiyle şehrin simgesel yapılarından biri.

Kesme taşlarla çift revaklı olarak tasarlanan Kurşunlu Camii, Kayseri’nin en güzel camilerinden biri olarak hem yerli hem de yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor ve hala hizmet vermeye devam ediyor. Merkezi ilçe Kocasinan’da Park Bulvarı üzerinde güzel bir konumda bulunan camiye kısa bir yürüyüşle rahatça gidebilirsiniz.

Konum Linki

Yamula Barajı

Yamula Barajı

Kayseri merkezine 25 kilometre uzaklıkta Kızılırmak Nehri üzerine inşa edilen Yamula Barajı, sunduğu güzel manzarasıyla doğa gezilerinin değişmez adreslerinden biri haline geldi. Yaz aylarında yelken ve kano yarışlarının düzenlendiği baraj gölünde hem yüzebilir hem de sandal ve gondollarla keyifli gezilere çıkarak eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Balık bolluğundan dolayı Kayseri'de düzenlenen balıkçılık turlarının merkezlerinden biri de olan Yamula Barajı’nın çevresindeki alabalık çiftliklerinde de mola verebilir, çarpıcı göl manzaraları eşliğinde taze balıklar ve yöresel mezeler tadabilirsiniz.

Konum Linki

Ağırnas Yeraltı Şehri

Kayseri merkeze yaklaşık 26 kilometre uzaklıkta yer alan ve Kapadokya bölgesinde görmeye alıştığımız etkileyici yapılara benzeyen Ağırnas Yeraltı Şehri, tarih ve arkeoloji meraklılarının mutlaka uğraması gereken bir tarihi hazine. Milyonlarca yıl önceki volkanik patlamalarla oluşmuş yumuşak tüf kayalar içine yaklaşık yıl önce oyularak inşa edilen Ağırnas Yeraltı Şehri’nin tünelleri, Ağırnas ilçesinde Mimar Sinan’ın doğduğu evin bodrumuna kadar ulaşıyor.

yılında ziyarete açılan ve metreden uzun tünelleriyle unutulmaz bir gezi deneyimi sunan Ağırnas Yeraltı Şehri’nin Selçuklu ve Osmanlılar dönemlerine kadar kullanıldığı tahmin ediliyor. Rehberli turların yanı sıra kendi başınıza da keşfe çıkabileceğiniz tarihi yapının etkileyici havalandırma sistemlerini de incelemeyi unutmayın.

Konum Linki

Hürmetçi Köyü ve Sazlığı

Hürmetçi Köyü

Kayseri'ye sadece 17 kilometre uzaklıkta yer alan ve çok sevilen bir doğa gezisi alanı da Hürmetçi Köyü. Karlarla kaplı Erciyes Dağı'nın manzarasının süslediği ovalarda özgürce koşan yılkı atlarıyla ünlü köy, bu vahşi ve güzel atların fotoğraflarını çekmek isteyen dünyanın her yerinden gelen insanı kendine çekiyor.

El değmemiş bakir doğası, gün batımında izleyebileceğiniz büyüleyici Erciyes Dağı manzarası ve tertemiz havasıyla doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık turları veya kamp yapmak için mutlaka uğramanızı önerdiğimiz Hürmetçi Köyü’nde bölgede yetiştirilen organik ürünlerle hazırlanan köy kahvaltıları ve yöresel lezzetleri tadarak da güzel zaman geçirebilirsiniz. Yılın her mevsimi düzenlenen turların yanı sıra Kayseri Otogarı’ndan hareket eden minibüslerle de köye dakika içinde gidebilirsiniz.

Konum Linki

Engir Gölü (Koramaz Vadisi)

Engir Gölü

Türkiye'nin en önemli kuş yaşam alanlarından biri olan Engir Gölü, aynı zamanda 40 hektara yaklaşan büyüklüğüyle Kayseri’nin en sevilen gezi alanlarından da biri. 1. derece doğal sit alanı olarak korunan göl, sulak alanları ve sazlıklarında yaşayan 'ye yakın farklı kuş türünden dolayı sadece Türkiye'nin değil, dünyanın her yerinden doğa fotoğrafçılarını kendine çekiyor.

Türkiye'nin en büyük balıkçıl kolonilerine ev sahipliği yapan Engir Gölü ve Koramaz Vadisi’nde erguvani balıkçıl gibi ender görülen pek çok balıkçıl türünü yakından görme şansı bulabilirsiniz. İlkbahar ve yaz aylarında kuşların göç dönemlerinde gökyüzünü saran binlerce kuşla büyüleyici manzaralara şahit olabileceğiniz Koramaz Vadisi’nde karlı dağların manzaraları eşliğinde tertemiz havada doğa gezilerine çıkarak da harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Konum Linki

Soğanlı Vadisi

Soğanlı Vadisi

Şehir merkezine sadece 80 kilometre uzaklıkta yer alan ve hem tarihi önemi hem de büyüleyici manzaralarıyla günübirlik gezilerin değişmez adreslerinden biri haline gelen Soğanlı Vadisi, tarih ve kültür meraklılarının yanı sıra fotoğrafçılık tutkunlarının da mutlaka uğraması gereken bir yer. İlk Hristiyanlık döneminde bölgeye gelen rahip ve keşişler tarafından inşa edilmiş Kapadokya’ya özgü kaya kiliseleri, yerleşim yeri olarak kullanılan mağaralar, etkileyici kiliseler ve manastırlarıyla ünlü vadide Aziz Barbara Kilisesi, Karabaş Kilisesi, Kubbeli Kilisesi, Yılanlı Kilisesi gibi birbirinden ilginç tarihi yapıları gezme şansı bulacaksınız.

M.Ö. 4. yüzyıl civarında inşa edilen kiliseler; iç mekanlarını süsleyen freskler, Hz. İsa’nın hayatından sahneler ve dini tasvirler ile ziyaretçilerini büyülüyor. Kayseri’den rehberli turlarla, fotoğraf safarileriyle veya minibüslerle kısa sürede ulaşabileceğiniz Soğanlı Vadisi’nin gezerken hediyelik eşya satıcılarında çok sevilen el yapımı bez bebekleri incelemeyi de unutmayın.

Konum Linki

Kapuzbaşı Şelaleleri

Kapuzbaşı Şelaleleri

Zambiya’da bulunan Victoria Şelalesi’nden sonra dünyadaki en yüksek ikinci şelalesi olan Kapuzbaşı Şelaleleri, Türkiye’nin görülmesi gereken doğa harikalarından biri. Görkemli manzarasıyla tüm dünyadan insanların ilgisini çeken ve 7 tane şelalenin birleşmesinden oluşan Kapuzbaşı Şelaleleri, 60 metreyi bulan yüksekliklerden dökülen sularıyla büyüleyici bir manzara sunuyor.

Çevresini iyi düzenlenmiş yürüyüş yollarıyla keşfe çıkabileceğiniz ve tertemiz havasında mesire alanlarında piknik yapabileceğiniz şelaleler, aynı zamanda buz gibi sularla dolu kaya göletleriyle sıcak günlerinde çok sevilen bir kaçış noktası. Yılın her mevsimi fotoğrafçılık turları ve doğa yürüyüşlerinin değişmesi adreslerinden olan Kapuzbaşı Şelaleleri, Yahyalı ilçesine bağlı Küçükçayır Köyü sınırında yer alıyor ve Kayseri merkezine yaklaşık kilometre uzaklıkta.

Konum Linki

Mimar Sinan Parkı

Mimar Sinan Parkı

Kayseri'nin en sevilen parklarından ve buluşma noktalarından biri olan Mimar Sinan Parkı, Kocasinan ilçesinde Atatürk Bulvarı üzerinde bulunuyor. Şehrin kalabalığı ve gürültüsünden uzaklaşabileceğini peyzajı çiçek bahçeleri, yürüyüş parkurları, koşu yolları, spor sahaları, geniş çocuk oyun alanları ve çay bahçeleri ile özellikle hafta sonları çok kalabalık olan Mimar Sinan Parkı’nın göletinde de yaz aylarında su bisikletiyle geziler yaparak güzel zaman geçirebilirsiniz. Akşamları ışıklandırmalar eşliğinde dans eden fıskiyeleri izleyebileceğiniz Mimar Sinan Parkı, şehri gezdikten sonra yorgunluk atmak için de ideal bir yeşil alan.

Konum Linki

Şeker Gölü

Şeker Gölü

İsmini eski bir şeker fabrikası arazisinde yer almasından alan Şeker Gölü, çevresindeki Anadolu Selçuklu dönemi yapılarından dolayı halk arasında Keykubat Gölü olarak da biliniyor. Keykubat Dağı eteklerinde güzel bir manzara sunan ve hemen yanında inşa edilmiş I. Alâeddin Keykubad’ın yazlık köşkü için de sıkça ziyaret edilen Şeker Gölü; iyi düzenlemiş yürüyüş yolları, mesire alanları, göl manzaralı restoranları ve kafeleri ile Kayseri’nin sevilen gezi alanlarından biri.

Düğün, nişan ve özel kutlamalar gibi pek çok etkinliğin de gerçekleştirildiği göl, aynı zamanda Keykubat Dağı'nın çarpıcı manzaraları eşliğinde yürüyüş yapmak, yaz aylarında sandal ve teknelerle balık avlama turlarına katılmak veya çam ormanları arasında göl kenarında olta balıkçılığı yaparak dinlenmek için de tercih edebileceğiniz yerler arasında. Şehir merkezine sadece 15 dakika uzaklıkta bulunan Şeker Gölü’ne minibüslerle kolayca ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

Beştepeler Mesire Alanı

Beştepe

Kayseri merkezine en yakın yeşil alanlarından biri de panoramik şehir manzaraları izleyebileceğiniz Beştepeler Mesire Alanı. Çam ormanlarıyla çevrili ve oksijen seviyesi yüksek tertemiz havasıyla ilgi gören Beştepeler, özellikle yaz aylarında serin havada piknik yapmak isteyen ailelerle doluyor.

Mesire alanında gün batımı Kayseri’yi izleyebileceğiniz seyir terasları, organik ürünlerle kahvaltı yapabileceğiniz kır bahçeleri, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları ve çocuk oyun alanları gibi olanaklar da bulabilirsiniz. Melikgazi ilçesinde yer alan Beştepeler Mesire Alanı’na toplu taşıma araçlarıyla kısa sürede gidebilir ve Erciyes Dağı’na kadar uzanan manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Konum Linki

Kayseri Yeraltı Çarşısı

Anadolu'nun en önemli ticaret şehirlerinden biri olan Kayseri'de yüzlerce çeşit ürünü bir arada bulmak ve güzel bir tatil alışverişi yapmak için yılında hizmete açılan Kayseri Yeraltı Çarşısı’na uğrayabilirsiniz. Cumhuriyet Meydanı ve Kayseri Kapalı Çarşı’ya kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan ve m2 gibi büyük bir alanı kapsayan çarşıda ’e yakın dükkan hizmet veriyor. Modern mimarisi ile dikkat çeken çarşının içerisinde Kayseri’ye özgü yiyecek ve baharatlardan halılara ve kilimlere, elektronik eşya ve ayakkabılardan tekstil ürünlerine gibi onlarca farklı ürün arasında güzel bir alışveriş yapabilirsiniz. Kayseri Yeraltı Çarşısı, haftanın her günü saat ile arasında açık.

Konum Linki

Kayseri Bilim Merkezi

Kocasinan ilçesinde yer alan ve yılında hizmete açılan Kayseri Bilim Merkezi, hem bilim ve teknoloji meraklılarının hem de çocuklu ailelerin şehri gezerken mutlaka uğraması gereken yerler arasında. m2 açık, m2 kapalı sergi alanları, planetaryum (gezegen evi), laboratuvarlar ve atölyelerin yanı sıra bilim temalı kalıcı sergileriyle de ilgi gören merkezde interaktif bilim şovları izleyebilir veya astronomi eğitimleri de alabilirsiniz.

Türkiye’nin en büyük tematik parklarından biri olan Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde ziyaret edebileceğiniz Kayseri Bilim Merkezi, yıl boyu düzenlenen etkinlikleri ve workshoplarıyla her zaman hareketli. Çocuklar için 3 boyutlu sinema salonları ile devasa teleskopları da bulunan ve Tübitak tarafından da desteklenen Kayseri Bilim Merkezi’ni pazartesi günleri hariç haftanın her günü – saatleri arasında gezebilirsiniz.

Konum Linki

Hunat Hatun Külliyesi

Hunad Hatun Kompleksi

Bölgede pek çok etkileyici yapı inşa ettiren Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alâeddin Keykubad’ın eşi Mahperi Hatun (Hunat Hatun) adına yılında yaptırılan Hunat Hatun Külliyesi, Kayseri'nin en önemli tarihi hazinelerinden biri. Klasik Selçuklu mimarisi yansıtan ve Anadolu'daki en güzel külliye örneklerinden biri olarak gösterilen Hunat Hatun Külliyesi, üstü açık kare planlı bir avlu çevresine sıralanmış medrese odalarından oluşuyor. Uzun yıllar dini eğitimlerin verildiği yapı, yılında arkeoloji müzesi ve daha sonra da etnografya müzesi olarak hizmet vermeye devam etmiş.

Günümüzde restore edilen ve yöreye özgü el sanatı ürünlerinin satıldığı bir çarşı olarak kullanılan külliye, hem kesme taşlarla inşa edilmiş çarpıcı mimarisi hem de zengin alışveriş olanaklarından dolayı sıkça ziyaret ediliyor. Melikgazi ilçesinde Kayseri Arkeoloji Müzesi, Kayseri Kalesi ve Atatürk Evi Müzesi’ne kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan Hunat Hatun Külliyesi’ni gezdikten sonra hemen yanı başındaki tarihi Hunat Hatun Camii’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

Kayseri Yılanlı Dağ

Kayseri merkezine sadece 7 kilometre gibi yakın bir mesafede olduğundan yılın her mevsimi doğa yürüyüşleri ve fotoğrafçılık turlarının düzenlendiği Yılanlı Dağ, yamaçlarından sunduğu panoramik Kayseri manzaralarını izlemek isteyen yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Deniz seviyesinden metre yüksekliğe kadar ulaşan ve birçok antik efsaneye konu olan Yılanlı Dağ; kaya tırmanma, dağcılık, kampçılık ve dağ bisikleti gezileri gibi pek çok etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Yaz aylarında serinlemek için uğrayabileceğiniz ve akşamları ışıl ışıl Kayseri fotoğrafları çekebileceğiniz Yılanlı Dağ’a minibüslerle dakika içinde kolayca gidebilirsiniz.

Konum Linki

Zamantı Irmağı

Zamantı Irmağı

Kayseri merkezine 68 kilometre uzaklıktaki Pınarbaşı ilçesi sınırlarında yer alan ve Seyhan Nehri'ni besleyen en büyük kollardan olan Zamantı Irmağı, hem geziler hem de doğa sporları yapmak için şehirde en çok tercih edilen yerler arasında. Bitki çeşitliliği ve vahşi yaşam zenginliği ile dikkat çeken Zamantı Irmağı, aynı zamanda bahar ve yaz aylarında düzenlenen rafting etkinlikleriyle de son yıllarda oldukça hareketli.

51 kilometre uzunluğuna sahip ırmağın 15 kilometrelik zorlu rafting parkuru bulunuyor. Etkileyici kanyonlar ve ormanlar arasında ilerleyen parkurda uzmanlarla rafting yapmanın yanı sıra kano ve sandallarla da gezilere çıkarak harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Onlarca çeşit balığıyla bölgenin en popüler balık avlama noktalarından biri de olan Zamantı Irmağı’nda balık avlama turlarına katılarak veya olta balıkçılığı yaparak da doğanın içinde dinlenebilirsiniz. Sessiz ve huzurlu atmosferde piknik yapabileceğiniz mesire alanları, yürüyüş parkurları donanımlı ve kamp alanları ırmağın çevresindeki kanyonlar ise kaya tırmanma, dağcılık ve dağ bisikleti gibi onlarca aktivite yapmak için çok uygun.

Konum Linki

Yaman Dede Camii (Panaya Kilisesi)

Yaman Cami

Yaman Dede Camii, Kayseri’nin en ilginç ve güzel camilerinden biri olarak görülmeye değer. yılında Sultan II. Abdülhamid döneminde Panaya Kilisesi olarak inşa edilen yapı, yılında Yaman Dede Camii ismini almış. Rum kilisesi olarak inşa edilen ve klasik Rum dönemi mimari özelliklerini yansıtan yapı, kilise görünümüyle hem yerli hem de yabancı turistlerin çok ilgisini çekiyor.

Günümüzde iç bölümleri harabe halinde olan Yaman Dede Camii, çarpıcı dış mimarisiyle hala sıkça ziyaret ediliyor. İnanç ve tarih turlarının yanı sıra kendi başınıza da ziyaret edebileceğiniz tarihi Yaman Dede Camii’nde Rum, Ortodoks ve klasik Osmanlı mimarisinin birleşimini yakından görebilirsiniz.

Konum Linki

Bürüngüz Camii

Bürüngüz Cami

Kayseri'de gezebileceğiniz en etkileyici camilerden biri olan yılında Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda hizmete açılan Bürüngüz Camii. Şehrin en büyük camilerinden olan ve yüzlerce yıllık mescidin bulunduğu alana inşa edilen yapı, klasik Osmanlı mimarisinin yansıtan tasarımı ve 4 büyük kubbesiyle görülmeye değer mimari eserlerden biri. Merkezi bir konumda bulunan ve Kayseri’nin tarihi yapıları arasında yükselen Bürüngüz Camii, aynı zamanda cam işçiliği ve kubbelerindeki klasik Osmanlı süslemeleriyle de dikkat çekiyor.

Konum Linki

Zeynel Abidin Türbesi

Zeynel Abidin Cami

Hz. Muhammed'in torunlarından olan ve yılında Kayseri'de vefat eden Zeynel Abidin için yılında inşa ettirilen Zeynel Abidin Türbesi, her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği kutsal yerlerden biri. Klasik Osmanlı mimarisi ile kare planlı ve kubbeli olarak inşa edilen türbenin içerisinde İmam Sultan olarak da bilinen Zeynel Abidin’in etkileyici el oymaları ile süslü sandukası yer alıyor. Kapısındaki Sultan II. Abdülhamid tuğrasıyla da dikkat çeken türbe, dini bayramlar ve kutsal günlerde dua etmek isteyen binlerce kişiyi ağırlıyor. Melikgazi ilçesinde Sivas Bulvarı üzerinde yer alan ve Cumhuriyet Meydanı, Kayseri Kapalı Çarşı, Kayseri Kalesi gibi turistik noktalara oldukça yakın olan Zeynel Abidin Türbesi’ne kısa bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

Selçuklu Uygarlığı Müzesi

Anadolu Selçuklu Devleti’ne bir dönem başkentlik yapan ve Selçuklu uygarlığından pek çok tarihi esere ev sahipliği yapan Kayseri’de o dönemden kalan paha biçilmez tarihi eserleri, Selçuklu Uygarlığı Müzesi’nde yakından inceleyebilirsiniz. Gevher Nesibe Darüşşifası ile Gıyasiye Medresesi’nin birleşimi olan ve Çifte Medrese olarak bilinen tarihi yapının taş odalarında sergilenen zengin koleksiyonlarıyla çok ilgi gören Selçuklu Uygarlığı Müzesi, yılından beri hizmet veriyor.

Anadolu Selçuklu mimarisi, kültürü ve sanatını yansıtan binlerce eserin yanı sıra Gevher Nesibe Darüşşifası’nın su, renk ve müzikle tedavi bölümlerini de gezebileceğiniz müze, benzersiz sergisiyle tarih meraklarını yanı sıra bilim ve tıp meraklıları tarafından da sıkça ziyaret ediliyor. Çocuklar için Selçuklu uygarlığını anlatan çizgi filmler ve interaktif bölümler sunan Selçuklu Uygarlığı Müzesi, yıl boyu kültürel ve sanatsal birçok etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Kocasinan ilçesinde Tekin Sokak üzerinde bulunan müzeyi pazar günleri hariç haftanın her günü ile saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

Mimar Sinan Evi

Mimar Sinan Evi

Osmanlı İmparatorluğu döneminin en önemli mimarlarından biri olan ve pek çok şaheser inşa eden Mimar Sinan'ın Kayseri'ye 27 kilometre uzaklıktaki Ağırnas’ta doğduğu ev, günümüzde müze olarak hizmet veriyor. Geleneksel taş ve ahşap mimarili bir Kayseri konağı olan ve içindeki tüneller Ağırnas Yeraltı Şehri’ne kadar uzanan ev, 22 yaşına kadar burada yaşayan Mimar Sinan’a pek çok konuda ilham vermiş.

yılında restore edilerek ziyarete açılan ve her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret eden Mimar Sinan Evi’nin dönem mobilyaları ve eşyalarıyla süslü odalarında Mimar Sinan’ın yetiştiği ortamı yakından görebilir, büyük ustanın inşa ettiği eserlerden örnekleri inceleyebilir ve tarihi atmosferde yer altı odalarını keşfe çıkabilirsiniz.

Konum Linki

Özkonak Yeraltı Şehri

Özkonak yeraltı şehri

Şehre yaklaşık 75 kilometre uzaklıktaki Özkonak Yeraltı Şehri, Kayseri’ye en yakın antik yerleşim yerlerinden biri olarak çok ziyaret ediliyor. Bölgeye özgü yumuşak kayalar oyularak inşa edilen ve rahibin bir arada yaşadığı düşünülen yer altı şehrini gezerken metrelerce uzanan tüneller, devasa sürgülü taş kapılar, mabetler, yaşam odaları ve iç bölümlere temiz hava girmesi için tasarlanmış mühendislik harikası hava bacaları arasında unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz.

M.Ö. ’lü yıllarda yapılan ve sonraki dönemlerde geliştirildiği düşünülen Özkonak Yeraltı Şehri, İdiş Dağı yamaçlarından sunduğu çarpıcı manzarası için de yerli ve yabancı turistlerin çok ilgisini çekiyor. Zeus Mabedi’ni mutlaka incelemenizi önerdiğimiz Özkonak Yeraltı Şehri’ni haftanın her günü ile saatleri arasında rehberli turlarla veya kendi başınıza keşfe çıkarak harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Konum Linki

Eski Kayseri Evleri

Eski Kayseri Evleri

Bölgeye özgü mimarileri ile büyüleyici manzaralar sunan, dar ve çıkmaz sokaklarda sıralanan tarihi Kayseri evleri, şehri gezerken sizi bambaşka bir döneme yolculuğa çıkaracak görülmeye değer yapılar. 2 ile 3 katlı, bahçeli ve avlulu olarak tasarlanan, iklim şartlarına uygun olarak hem soğuk hem sıcağa dayanacak şekilde inşa edilmiş tarihi konaklar ve köşkler, Kayseri'de düzenlenen fotoğraf safarilerinin de değişmesi adresleri arasında.

En güzel örneklerini Melikgazi ilçesindeki Gündoğdu Sokak üzerinde görebileceğiniz Kayseri evleri, hem Selçuklu hem de Osmanlı dönemi mimari özelliklerini yansıttığı için mimari severler tarafından da sıkça ziyaret ediliyor. Bazıları müze, kafe veya butik otel olarak hizmet veren konakların avlu, oturma odası, kiler ve sofa gibi iç bölümlerini gezebilir; günümüze kadar sağlam kalmayı başarmış yüzlerce yıllık mirası yakından görebilirsiniz.

Konum Linki

Kayseri Saat Kulesi

Kayseri Saat Kulesi

Kayseri'nin en bilinen simgesel yapılarından biri de yılında II. Abdülhamid döneminde inşa ettirilen Kayseri Saat Kulesi. Şehrin hareketli noktalarından Cumhuriyet Meydanı’nda hemen dikkatinizi çekecek olan etkileyici saat kulesi, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'ün Kayseri ziyaretinde halka konuşma yaptığı yer olmasıyla da tarihi öneme sahip. Kurtuluş Savaşı döneminde Anadolu ve Rumeli Müdâfaa-i Hukuk Cemiyeti şubesi olarak hizmet vermiş olan küçük bir ofis bölümü de bulunan Kayseri Saat Kulesi, hemen yanındaki görkemli Atatürk heykeli ile birlikte harika bir manzara oluşturuyor.

Konum Linki

Döner Kümbet (Şah Cihan Hatun Kümbeti)

Döner Kümbet

Kayseri'de mutlaka görmeniz gereken başka bir etkileyici tarihi yapı olan ve yılında Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alâeddin Keykubad’ın kızı Şah Cihan Hatun için yaptırdığı Döner Kümbet, Melikgazi ilçesinde güzel bir konumda yer alıyor. Üzerindeki çift başlı kartal, kanatlı pars, kanatlı aslan ve Selçuklu simgelerinden hayat ağacı taş oymalarıyla ziyaretçilerini büyüleyen Döner Kümbet’in 12 bölümü de bitkisel ve geometrik motiflerle süslü. yılında koruma altına alınan ve tarih meraklıları kadar mimari severlerin de keyifle ziyaret edebileceği Döner Kümbet’e Anadolu Selçuklu döneminden günümüze kadar sağlam gelmeyi başarmış etkileyici taş işçiliklerini görmek için uğramanızı öneririz.

Konum Linki

Sahabiye Medresesi

Sahabiye Medresesi

Tarihi medreseler açısından çok zengin olan Kayseri'de gezebileceğiniz başka bir etkileyici medrese de Anadolu Selçuklu sultanı III. Gıyâseddin Keyhüsrev zamanında, ile yılları arasında inşa ettirilen Sahabiye Medresesi. Selçuklu mimarisini yansıtacak şekilde kesme ve moloz taşlarla dikdörtgen planlı, açık avlulu olarak tasarlanan medrese, devasa giriş kapısındaki geometrik taş oymacılığı ile döneminin en güzel medreselerinden biri olarak gösteriliyor. Kayseri inanç ve kültür turlarının da bir parçası olan Sahabiye Medresesi, Kocasinan ilçesinde Ahmet Paşa Caddesi üzerinde yer alıyor.

Konum Linki

Tarihi Kayseri Mahallesi

Kayseri'nin binlerce yıllık tarihi dokusunu korumak amacıyla tasarlanan ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen yüzlerce yıllık taş konaklarıyla çok sevilen bir gezi alanı haline gelen Kayseri Tarihi Mahallesi, şehri gezerken ilk uğramanız gereken yerlerden biri. Taş ve ahşap mimari olarak iki veya üç katlı olarak tasarlanmış onlarca konağın sıralandığı sokaklar; yol üstü kafeleri, ressamları, müzisyenleri, hediyelik eşya dükkanları, yöresel lezzetler tadabileceğiniz restoranları ve butik otelleriyle özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerle doluyor.

Hem harika fotoğraflar çekmek hem de tarihi atmosferde bir yol üstü kafesinde mola vererek kahvenizi yudumlayarak yorgunluk atmak için Tarihi Kayseri Mahallesi’ne kesinlikle uğramanızı öneririz. Kayseri Kalesi, Kayseri Saat Kulesi ve Kayseri Kapalı Çarşı gibi turistik noktalara çok yakın olan mahalleye kısa bir yürüyüşle kolayca gidebilir, keyifli akşam yürüyüşleri de yapabilirsiniz.

Konum Linki

Hacer Vadisi ve Ormanı

Hacer Ormanı

Yedigöller ve Kapuzbaşı Şelaleleri arasında uzanan Hacer Vadisi; devasa buzul kayalıkları, zengin bitki ve vahşi yaşam çeşitliliği ile tüm doğa severlerin görmesi gereken tabiat harikalarımızdan biri. hektar alanı kapsayan vadi, Türkiye'nin en iyi post ormanı seçilen Hacer Ormanı’na da ev sahipliği yapıyor. Vadi; köknar, meşe, ardıç, sedir, karaçam ağaçları ile çevrili yürüyüş yolları, görkemli kanyon duvarları, dağ yamaçlarında gizlemiş binlerce yıllık mağaraları, irili ufaklı onlarca şelale ve deresiyle doğa severler için adeta bir cennet.

Dağ bisikleti, dağcılık, kampçılık gibi etkinlikler için bir merkez haline gelen ve sadece Türkiye'den değil tüm dünyadan doğa fotoğrafçılarının ilgisini çeken Hacer Vadisi’nde Aladağlar yamaçlarında mola vererek bölgenin panoramik fotoğraflarını da çekebilirsiniz. Kayseri merkezine yaklaşık kilometre uzaklıkta yer alan vadiye hem doğa gezileri ve fotoğraf safarileriyle hem de minibüslerle rahatça ulaşmanız mümkün.

Konum Linki

Kayseri Hayvanat Bahçesi

Şehri gezerken çocuklarınızla keyifli zaman geçirebileceğiniz en popüler yerlerden biri de yılında hizmete açılan Kayseri Hayvanat Bahçesi. 'dan fazla türde binlerce hayvana ev sahipliği yapan hayvanat bahçesi, aynı zamanda sahipsiz hayvanlar için barınma ve doğal yaşam merkezi olarak da hizmet veriyor.

Aslan ve kaplanlardan sevimli tavus kuşları ve zürafalara kadar pek çok vahşi hayvanı yakından görme şansı bulabileceğiniz Kayseri Hayvanat Bahçesi; buz pisti, spor sahaları, çocuk oyun alanları, kır bahçeleri ve dinlenme tesisleriyle de yılın her dönemi ilgi görüyor. Devasa timsahlar, kertenkeleler ve boğa yılanları ile dolu sürüngenler bölümünü de mutlaka görmenizi önerdiğimiz hayvanat bahçesini haftanın her günü ile saatleri arasında gezebilirsiniz. Kayseri’nin en büyük parkı olan Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde yer alan Kayseri Hayvanat Bahçesi’ne şehir merkezinden toplu taşıma araçlarıyla dakika içinde gidebilirsiniz.

Konum Linki

Kayseri Milli Mücadele Müzesi

Kurtuluş Savaşı döneminde pek çok kahramanlığa imza atan Kayseri şehrinde görmeniz gereken etkileyici müzelerden biri de yılı yapımı tarihi bir lisenin restore edilmesi ile yılında hizmete başlayan Kayseri Milli Mücadele Müzesi. Günümüze kadar yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilen müzenin iyi düzenlenmiş koleksiyonlarında bulunan Kurtuluş Savaşı atmosferini yaşayabileceğiniz etkileyici fotoğraflar ve savaş sırasında Anadolu halkının mücadelesini yansıtan balmumu heykeller görülmeye değer güzellikte.

yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Kayseri'ye taşınma kararı aldığında kullanılan taş mektebi de yakından görme şansı bulabileceğiniz müzede madalyalar, tarihi belgeler ve fotoğrafları arasında unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz. Melikgazi ilçesinde İnönü Bulvarı üzerinde yer alan Kayseri Milli Mücadele Müzesi, pazartesi günleri hariç haftanın her günü ile saatleri arasında ziyarete açık.

Konum Linki

Şirin Aquapark

Şirin aquapark

Sıcak yaz günlerinde hem serinlemek hem de çocuklarınızla eğlenceli zaman geçirmek için gidebileceğiniz en popüler yerlerden biri de Şirin Aquapark. Kadınlar için ayrı bölümleri bulunan su parkı; her yaş grubu için uygun kaydıraklar, güvenlikli çocuk havuzları, güneşlenme terasları, restoranlar ve kafeler ile özellikle yaz aylarında tamamen doluyor. Düğün salonları ve halı saha tesisleri için de sıkça ziyaret edilen Şirin Aquapark, Kurbanlı Caddesi üzerinde güzel bir konumda yer alıyor ve su parkına hem servisler hem de toplu taşıma araçları ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

Çöl Gölü

Çöl Gölü

Kayseri’nin İncesu ilçesi sınırlarında yer alan 27 kilometre uzunluğundaki Çöl Gölü, kuraklıktan dolayı tamamen kurumuş durumda ve benzersiz çöl manzarasıyla çok ilginç bir manzaraya sahip. Deniz seviyesinden metre yükseklikte yer alan ve Ankara ile Kayseri arasında uzanan göl, komşu şehirlerden düzenlenen turlarla da sıkça ziyaret ediliyor. Karlı dağların eteklerinde uzanan çöl manzaralarıyla benzersiz fotoğraflar çekebileceğiniz Çöl Gölü, yılın her mevsimi fotoğraf safarileri ve ATV turlarının da değişmez adreslerinden biri.

Konum Linki

Seyyid Burhanettin Hazretleri Türbesi

Seyyid burhanettin

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin hocası olan Seyyid Burhaneddin’in türbesi, Kayseri’nin en çok ziyaret edilen türbelerden biri. Hayatının son dönemlerini Kayseri'de geçiren ve burada vefat eden Selahattin Seyit Burhanettin’in mezarı, yılında türbe haline getirilerek ziyarete açıldı. Çevirisi rengarenk çiçekler ve asırlık çınarlarla çevrili türbe, tarihi öneminin yanı sıra bölgede çok sevilen bir kişi olan Seyyid Burhaneddin için dua etmek isteyen binlerce kişi tarafından da ziyaret ediliyor. Türbe ziyaretinizde Seyyid Burhaneddin’in el yapımı ahşap oymalarla süslü etkileyici sandukasını da yakından görebilirsiniz.

Konum Linki

Kayseri Arkeoloji Müzesi

Kayseri Arkeoloji Müzesi

Binlerce yıllık uzun bir tarihe sahip olan ve tarih öncesi çağlardan Osmanlı dönemine kadar pek çok medeniyetten izler taşıyan Kayseri'nin hazinelerini, Kayseri Arkeoloji Müzesi'ne uğrayarak inceleyebilirsiniz. Kayseri ve çevresindeki antik kentlerde yapılan kazılarda elde edilen paha biçilmez eserler arasında Tunç Çağı mermerleri, Asur Koloniler Çağı’na ait çarpıcı sikkeler, etkileyici yazılı tabletler, el sanatı ürünleri, vazolar ve mühürler yer alıyor.

Frig, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait eserlerin de sergilendiği müzenin m2 büyüklüğündeki bahçesinde ise devasa taş heykeller, mezar stelleri ve lahitlerin de fotoğraflarını çekebilirsiniz. Bölgenin en büyük müzelerinden biri olan ve yılından beri hizmet veren Kayseri Arkeoloji Müzesi, Melikgazi ilçesi Kazancılar Caddesi üzerinde yer alıyor ve pazartesi günleri hariç her gün ile saatleri arasında açık.

Konum Linki

Çifte Kümbet

Anadolu Selçuklu döneminden Kayseri’de kalan etkileyici tarihi hazinelerden bir diğeri de Çifte Kümbet. I. Alâeddin Keykubad’ın eşi ve Eyyubi Hükümdarı Melik Adil’in kızı Adile Sultan için ile yıllarında inşa ettirilen kümbet, klasik Selçuklu mimari özellikleriyle dikkat çekiyor. Sekizgen planlı ve kubbeli olarak tasarlanan Çifte Kümbet; kemerli kapısı, el yapımı taş süslemeleri ve günümüze kadar sağlam kalmış çarpıcı mimarisiyle görülmeye değer eserler arasında. Melikgazi ilçesinde Sivas Bulvarı üzerinde, merkezi bir konumda bulunan Çifte Kümbet’e yürüyerek veya toplu taşıma araçlarıyla rahatça gidebilirsiniz.

Konum Linki

Berçin Yaylası

Kayseri'ye bağlı Tomarza ilçesinde bulunan ve her yıl düzenlenen Dadaloğlu Şenlikleri ile ünlü Berçin Yaylası; dağ yamaçlarında sıralanmış ahşap yayla evleri, rengarenk yayla çiçekleri, serin ve oksijen seviyesi yüksek tertemiz havasıyla özellikle sıcak yaz günlerinde keyifli bir kaçış noktası.

Kendi başınıza veya doğa yürüyüşleri ve yayla turları ile keşfe çıkabileceğiniz Berçin Yaylası, aynı zamanda organik ürünlerle hazırlanan kahvaltı ve yöresel lezzetleriyle gastronomi meraklılarını da kendine çekiyor. Doğal güzelliklerini ve huzurlu atmosferini korumayı başarmış yaylada ağustos sonu veya eylül başı gerçekleştiren şenliklere katılarak yöresel halk oyunlarından eğlenceli yarışmalara kadar pek çok etkinlikle güzel zaman geçirebilirsiniz.

Konum Linki

Hacı Kılıç Camii ve Medresesi

Kayseri'nin merkez ilçelerinden Kocasinan’da gezebileceğiniz başka bir etkileyici Anadolu Selçuklu dönemi yapısı da Hacı Kılıç Camii ve Medresesi. Anadolu Selçuklu Devleti'nin inşa ettiği son medreselerinden olduğu için özel öneme sahip olan ve yüzlerce yıldır sağlam kalan mimarisiyle dikkat çeken medrese, dikdörtgen planlı ve kalın taş duvarlarla inşa edilmiş. Yüzlerce yıl boyunca dini eğitimler verilen medresesin kemerli kapıları, etkileyici taş oymaları, Anadolu Selçuklu dönemini yansıtan motiflerle süslenmiş iç bölümlerini gezebilir ve son dönem Selçuklu mimarisini yakından görebilirsiniz.

Konum Linki

Derevenk Vadisi

Derevenk Vadisi

Kayseri'nin Talas ilçesi sınırlarında yer alan ve doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi hazineleriyle de ilgi gören Derevenk Vadisi'ni doğa yürüyüşleri ve kültür turları ile keşfe çıkabilirsiniz. Araçla ulaşımına uygun olmayan ve sadece sarp uçurumlar arasından ilerleyen yürüyüş yollarıyla ulaşılabilen Derevenk Vadisi; buz gibi dereleri, devasa kamyon duvarları, oyma mağaraları ve tarihi kiliseleri ile unutulmaz bir doğa gezisi deneyimi sunuyor. Zorlu bir parkur olmasına rağmen sunduğu güzelliklerden dolayı dünyanın her yerinden yürüyüşçü ve fotoğrafçıların ziyaret ettiği Derevenk Vadisi’nin her köşesinde tarihi bir hazineyle karşılaşabilirsiniz.

Konum Linki

Kayseri Atatürk Evi Müzesi

Kayseri Atatürk Evi Müzesi

yüzyılda inşa edilen, klasik bir Kayseri konağı olan İmamizade Raşit Ağa Konağı’nda yılında ziyarete açılan, çarpıcı koleksiyonlarıyla ziyaret edilmeye değer başka bir önemli Kayseri müzesi. yüzyıl dönem mobilyalarla süslü müzenin koleksiyonlarında Mustafa Kemal Atatürk'ün Kayseri ziyareti sırasında çekilen fotoğraflar ve Atatürk'ün balmumu heykelinin yanı sıra kişisel eşyaları ve tarihi belgeler de sergileniyor. Yaz döneminde ile , kış döneminde ise ile saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiniz Atatürk Evi Müzesi, hem zengin koleksiyonları hem de şehrin en güzel konaklarından birini inceleme şansı veriyor.

Konum Linki

Tuna Parkı

Tuna Park

Kayseri'nin merkez ilçesi Kocasinan'da yer alan ve güzel kokusundan dolayı halk arasında Mis Kokulu Bahçe olarak bilinen Tuna Parkı, hem çiçek severlerin hem de doğa aşıklarının mutlaka uğraması gereken yeşil alanlardan biri. Onlarca farklı endemik bitki türüyle süslü peyzajlı bahçeleriyle çok ilgi gören parkın içerisinde spor sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları gibi olanaklar da bulabilirsiniz. Son yıllarda yenilenen Tuna Parkı'na şehir merkezinden kısa bir yürüyüşle ulaşabilir ve kabalıklardan uzakta rengarenk çiçekler arasında güzel bir mola verebilirsiniz.

Konum Linki

Yeşilköy Şelalesi

Kayseri’ye kilometre uzaklıktaki Yahyalı ilçesi sınırlarında yer alan Yeşilköy Şelalesi, hem harika fotoğraflar çekmek hem de bakir doğal güzellikler içinde dinlendirici bir gün geçirmek için uğrayabileceğiniz tabiat harikalarından. Zamantı Irmağı’ndan beslenen en büyüğü 20, en küçüğü ise 10 metre yükseklikteki şelalelerden oluşan Yeşilköy Şelaleleri; kar sularının erimesiyle yaz aylarında bile buz gibi kalan kaya göletleri, seyir terasları ve şelalelerin çevresini saran yürüyüş yollarıyla keyifli bir hafta sonu gezisi sunuyor. Günün belirli saatlerinde geri çekilen sularından dolayı bilim dünyasının da ilgisini çeken ve üzerinde araştırmalar yapılan Yeşilköy Şelaleleri, yılın yorgunluğunu atmak için Kayseri'de gidebileceğiniz en özel yerler arasında.

Konum Linki

Kayseri Ulu Camii

Kayseri Ulu Cami

Cami Kebir veya Sultan Camii olarak da bilinen ve Danişmentliler döneminde yılında inşa edildiği düşünülen Kayseri Ulu Camii, hem şehrin en eski hem de en etkileyici camilerinden biri olarak görülmeye değer. Melikgazi ilçesinde ismini verdiği Ulu Camii Caddesi üzerinde yer alan tarihi yapı, ilk dönem Beylik mimarisinin yanı sıra Bizans ve Roma mimarisinden de izler taşıyan sütunlarıyla dikkat çekiyor.

Antik bir kiliseden dönüştürüldüğü tahmin edilen Kayseri Ulu Camii, Selçuklu ile Osmanlı dönemlerinde de bazı değişikliklere uğramış ve genişletilmiş. Huzurlu atmosferi, etkileyici iç mekanları, kesme ve moloz taşlarla inşa edilmiş dış mimarisiyle etkileyici bir yapı olan Kayseri Ulu Camii’yi ziyaret ederek Roma, Bizans, Beylik, Selçuklu ve Osmanlı mimarilerinin bir birleşimine şahit olabilirsiniz.

Konum Linki

Ali Dağı Yeraltı Şehri

Kayseri'de gezebileceğiniz başka bir tarihi hazine de yılında iç bölümleri düzenlenerek ve ışıklandırılarak turizme kazandırılan Ali Dağı Yeraltı Şehri. Günümüzden yıl önce, volkanik patlamalarla oluşmuş yumuşak kayalar oyularak inşa edilen ve metre uzunluğundaki tünelleri, taş salonları ve mabetleriyle ilginç bir gezi deneyimi sunan Ali Dağı Yeraltı Şehri, Kapadokya’da görmeye alıştığımız etkileyici güvercin yuvalarıyla da ilgi çekiyor.

Devasa sürgülü taş kapılarını da mutlaka incelemenizi önerdiğimiz, doğa yürüyüşlerinin yanı sıra arkeoloji turlarının daha sevilen adreslerinden biri olan Ali Dağı Yeraltı Şehri’ni rehberlerle veya kendi başınıza gezebilir, Kayseri merkezine yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta yer alan bu büyüleyici şehri keşfe çıkabilirsiniz.

Konum Linki

Güpgüpoğlu Konağı Etnografya Müzesi

Taş Oda Konağı olarak da bilinen ve yılında inşa edilen Kayseri’nin en güzel konaklarından birinde hizmet veren Güpgüpoğlu Konağı Etnografya Müzesi; şehrin yüzlerce yıllık gelenekleri, görenekleri, kültürü, zengin mutfağı, yöresel giysileri ve yaşam tarzını anlamak için ilk uğramanız gereken yerler arasında.

Selamlık ve haremlik olarak iki bölüme ayrılmış tarihi konağın çarpıcı koleksiyonlarında Osmanlı dönemi günlük yaşam tarzını yansıtan balmumu heykellerden antika eşyalara, el dokuması Kayseri halı ve kilimlerine kadar pek çok objeyi görebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. 'lü yıllardan günümüze uzanan Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait pek çok tarihi eserin de sergilendiği Güpgüpoğlu Konağı Etnografya Müzesi, Cumhuriyet Mahallesi'nde Atatürk Evi Müzesi'nin hemen karşısında yer alıyor ve pazartesi günleri hariç her gün ile saatleri arasında açık.

Konum Linki

Kadir Has Kent ve Mimar Sinan Müzesi

Kayseri Havalimanı yolu üzerinde ultra modern mimarisiyle dikkat çeken Kadir Has Kent ve Mimar Sinan Müzesi, modern müzecilik anlayışıyla yılında ziyarete açıldı. Fuar Kültür Parkı içinde gezebileceğiniz ve Türkiye'de ilk dijital sergilerine ev sahipliği yapan müzede Kayseri kent mimarisinin yanı sıra Kayseri'de doğan ünlü usta Mimar Sinan’ın şaheserlerinin örneklerini de inceleyebilirsiniz.

6 kata yayılan dijital sergilerinde Kayseri’nin kültürel, ekonomik ve sosyal yaşamının yanı sıra tarihi ve doğal özelliklerini de gözler önüne seren müzede çocukların keyfi zaman geçirebileceği interaktif bölümler de bulunuyor. Kadir Has Kent ve Mimar Sinan Müzesi’ni haftanın her günü ile saatleri arasında ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

Konum Linki

Yay Gölü

Yay gölü

Kayseri'nin Develi ilçesi sınırında yer alan Yay Gölü; zengin balık çeşitliliğiyle balık avlama turlarına katılmak, yürüyüşlere çıkmak veya doğa fotoğrafları çekmek için en çok tercih edilen yerler arasında. Sultan Sazlığı’nın bir bölümünü de kapsayan göl, volkanik patlamalarla oluşmuş etkileyici göllerimizden biri.

yılında su kuşları koruma alanı ilan edilen ve yüzlerce göçmen kuşuyla Kayseri’de düzenlenen kuş gözlem turlarının en önemli noktalarından biri haline gelen Yay Gölü’nü gezerken dikkuyruk, gece balıkçılı, alaca balıkçıl, karabatak ve tepeli pelikan gibi pek çok nadir kuş türünü yakından görme şansı bulabilirsiniz. Kayseri’ye yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki göle rehberli turların yanı sıra minibüslerle kendiniz de gidebilirsiniz.

Konum Linki

Gereme Harabeleri

Gereme Harabeleri

İlk Hristiyanlık döneminin önemli dini merkezlerinden biri olan ve Kayseri'nin Develi ilçesine yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta, Erciyes Dağı'nın eteklerinde uzanan Gereme Harabeleri, Anadolu'da düzenlenen tarih ve kültür gezilerinin önemli rotaları arasında.

Hz. İsa'nın havarilerinden Aziz Paul'un M.S. yılında Hristiyanlığı yaymak için inananlarla bölgeye gelmesi ve burada mabetler inşa etmesi ile yerleşimin başladığı Gereme, Kapadokya’da görmeye alıştığımız taş kilise ve mabetleriyle görülmeye değer güzellikte. Aziz Paul Kilisesi ve Roma döneminde inşa edilen su kemerlerinin kalıntılarını da görebileceğiniz gezinizde Hititler, Asurlar, Frigyalılar ve Romalılar tarafından inşa edilmiş tarihi yapıların günümüze kalan bölümlerini inceleyebilirsiniz.

Konum Linki

Gülük Camii ve Medresesi

Şehrin en eski yapılarından biri olarak yüzyılın ilk yarısında inşa edildiği düşünülen Gülük Camii ve Medresesi, Beylik dönemi ile Selçuklu dönemi mimari özelliklerini yansıtan etkileyici bir yapı. Kesme taşlarla inşa edilmiş kalın duvarları, kabartma taş oymalarıyla süslü giriş kapısı ve sade iç dekorasyonları ile dikkat çeken cami ve medresede uzun yıllar dini eğitim verilmiş. İç bölümlerindeki Selçuklu dönemi çini süslemeleri, geometrik şekiller ve bitkisel desenleri de mutlaka incelemenizi önerdiğimiz Gülük Camii ve Medresesi, günümüze kadar sağlam kalmayı başarmış mimarisiyle Kayseri’nin görülmeye değer tarihi yapılarından biri.

Konum Linki

Avgunlu Medresesi ve Türbesi

Avgunlu Medresesi

yüzyılın ilk döneminde inşa edildiği tahmin edilen ve Kayseri merkezinde Mimar Sinan Parkı içerisinde gezebileceğiniz Avgunlu Medresesi, hem etkileyici taş mimarisi hem de içinde hizmet veren onlarca kitapçı, sahaf ve antikacıyla keyifle gezebileceğiniz yerler arasında. Tek katlı, iki eyvanı ve revaklı avlusu tarzıyla klasik bir Selçuklu dönemi eseri olan medrese, avlusundaki güzel havuzdan dolayı halk arasında Havuzlu Medrese olarak da biliniyor. İlk dönem Selçuklu mimarisini yansıttığı için mimari meraklılarının da sıkça ziyaret ettiği taş medresede hem tarih gezisi yapabilir hem de sahaflardan çok az yerde bulabileceğiniz kitapları alabilirsiniz.

Konum Linki

Kayseri Bedesteni

Kayseri Bedesteni

Kayseri'nin merkezi ilçelerinden Melikgazi’de gezebileceğiniz başka bir önemli yapı da günümüze kadar sağlam kalmış mimarisiyle ilgi gören Kayseri Bedesteni. 9 kubbeli ve dört köşe planlı olarak ile yılları arasında inşa edilen ve yüzlerce yıl boyunca kumaş satıcılarına ev sahipliği yapan bedesten, günümüzde de önemli bir ticaret merkezi. İçerdeki dükkanlarda yöresel giysilerden Kayseri’nin ünlü el yapımı halı ve kilimlerine, antika eşyalardan bakır ürünlerine kadar onlarca çeşit ürün bulabileceğiniz ve keyifli alışverişler yapabileceğiniz Kayseri Bedesteni, küçük taş dükkanları ve güzel mimarisiyle yabancı turistlerin de çok ilgisini çekiyor.

Konum Linki

Emir Ali Kümbeti

Emir Ali Kümbeti

Kayseri’ye bir dönem egemenlik kurmuş Eretna Beyliği hükümdarı Emir Erdoğmuş için yaptırılan etkileyici Emir Ali Kümbeti, Seyyid Burhaneddin Türbesi’nin hemen yanında ziyaret edilebilir. yılında inşa edilen kümbet, yılında restore edilerek ziyarete açıldı. Halk arasında Pişrev Ali Türbesi olarak bilinen ve türbenin altındaki mumyalık bölümüyle de dikkat çeken Emir Ali Kümbeti, kesme taşlarla inşa edilmiş ve tonozlar ile örtülmüş çarpıcı bir yapı. Kemerli kapısı, sivri kemerleri ve dönem özelliklerini yansıtan taş süslemeleriyle de ilgi çeken kümbet, Kayseri inanç ve kültür turlarının bir parçası konumunda.

Konum Linki

Sırçalı Kümbet

Onlarca tarihi hazineye ev sahipliği yapan Melikgazi'de Hunat Mahallesi'nde bulunan Sırçalı Kümbet, yüzyıl başlarında Eretna Beyliği kurucusu Alaaddin Eretna’nın babası için inşa ettirdiği anıtsal bir yapı. Kesme taşlar kullanılarak tasarlanan, Selçuklulara özgü taş süslemeleri ve yuvarlak kubbesiyle dikkat çeken kümbet, ismini ise sırça süslemelerinden alıyor. Özellikle kış aylarında kar yağdığında en güzel manzarasını görebileceğiniz ve harika fotoğraflar çekebileceğiniz Sırçalı Kümbet, tarih meraklılarının görmesi gereken tarihi hazinelerden biri.

Konum Linki

Ahi Evran Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi

yüzyıl başlarında Kayseri'ye gelen ve Anadolu'nun en önemli ticaret birliklerinden biri olan Ahilik Teşkilatı’nı kuran Ahi Evran’dan ismini alan Ahi Evran Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi, kültür meraklılarının mutlaka uğraması gereken bir yer. Yüzlerce yıllık el sanatı ürünleri, yöresel giysiler, el yapımı deri ürünleri ve mesleki aletlerin sergilendiği müzenin 4 farklı galerisinde 'den fazla eseri yakından görme şansı bulacaksınız.

Kocasinan ilçesinde ismini verdiği Ahi Evran Caddesi üzerinde yer alan Ahi Evran Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi, yüzlerce yıllık ticari geleneği olan Kayseri’nin ticaret kültürünü anlamak için de gidebileceğiniz en güzel yerlerden. Müzeyi cumartesi ve pazar günleri hariç haftanın her günü ile arasında ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

Konum Linki

Palas Tuz Gölü

Tuzla Gölü olarak da bilinen ve Sarıoğlan ilçesi sınırlarında yer alan Palas Tuz Gölü, 25 km2 alanı ve bembeyaz manzaralarıyla görülmeye değer güzellikte. Türkiye'nin tuz ihtiyacının bir bölümünü karşılayan göl, Palas Ovası'nın en düşük noktası ve çevresini saran karlı dağların benzersiz manzarasıyla ünlü. Bembeyaz kıyılarında keyifli yürüyüşler yapabileceğiniz Palas Tuz Gölü, aynı zamanda M.Ö. yıllarına kadar uzanan ve Hititlerden Osmanlılara kadar pek çok medeniyetten izler taşıyan yerleşim alanlarıyla da Kayseri tarih ve kültür gezilerinin sevilen adresleri arasında.

yılında 1. derece doğal sit alanı ilan edilerek koruma altına alınan Palas Tuz Gölü, şifalı çamurları için de sıkça ziyaret ediliyor ve yüzlerce yıldır inşalara şifa dağıtıyor. Onlarca kuş türünü yakından görme şansı bulabileceğini seyir terasları ve göl çevresi boyunca uzanan yürüyüş yollarıyla dinlendirici bir doğa gezisi sunan Palas Tuz Gölü’ne Kayseri merkezinden yaklaşık bir saat içinde ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

Alaca Kümbeti

Alaca Kümbeti

Kayseri’yi gezerken hemen dikkatini çekecek tarihi yapılardan biri de Melikgazi ilçesinde Cumhuriyet Meydanı’na kısa bir yürüyüş mesafesinde güzel bir konumda yer alan Alaca Kümbeti. M.S. yılında inşa edilen ve Kayseri'deki en eski yapılardan biri olan Alaca Kümbeti, kesme taşlarla inşa edilmiş ve sivri kubbesi ile dikkat çekiyor. Dış bölümleri geometrik şekiller ve bitki desenleriyle süslenmiş anıtsal yapıyı ziyaret ederek Selçuklu ve Beylik dönemi mimari özelliklerini yakından inceleyebilirsiniz.

Konum Linki

Kültepe Ören Yeri

Kültepe Ören Yeri

Kayseri’ye sadece 20 kilometre uzaklıkta, Erciyes Dağı eteklerinde inşa edilen Kültepe Antik Kenti'nden günümüze kalan tarihi yapıları, rehberli turlarla veya kendi başınıza keşfe çıkabilirsiniz. Anadolu’nun en eski krallığı olarak bilinen Kaniş Krallığı’nın merkezi olan antik kent, uzun yıllar boyunca Anadolu ve Mezopotamya arasında önemli bir ticaret merkezi olarak yaşamını sürdürmüş.

Bölgede yazılan yapılan kazlarda Kapadokya Tabletleri olarak bilinen ilk çivi yazısı örneklerinin de bulunduğu Kültepe Ören Yeri, tarih ve arkeoloji meraklılarının kesinlikle uğraması gereken yerler arasında. Haftanın her günü saat ile saatleri arasında ücretsiz olarak gezebileceğiniz ören yerine minibüslerle dakikalık bir yolculukta ulaşmanız mümkün.

Konum Linki

Köşk Medresesi

Kayseri ve Orta Anadolu’da uzun süre hakimiyet kuran Eretna Beyliği’nin kurucusu Alaeddin Eretna tarafından inşa ettirilen başka bir etkileyici yapı da Melikgazi ilçesinde Gültepe Mahallesi'nde yer alan Köşk Medresesi. Geniş avlusunda hükümdarın eşi Sulipaşa Hatun için yaptırılan türbenin de bulunduğu yapı, yılından beri sağlam bir şekilde ayakta kalmayı başarmış. Uzun süre dini ve ilmi eğitimlerin verildiği odalarını gezebileceğiniz Köşk Medresesi’nde Eretna ve Anadolu Selçuklu dönemine özgü taş işçiliğini de yakından görebilirsiniz. Günümüzde aşevi olarak hizmet vermeye devam eden tarihi medreseye şehir merkezinden kısa bir yürüyüşle ulaşabilir ve iç bölümlerini gezebilirsiniz.

Konum Linki

Melikgazi Kalesi ve Türbesi

Zamantı Kalesi olarak da bilinen ve Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi sınırlarında yer alan Melikgazi Kalesi, siyah taşlarla çevrilmiş surları ile bölgeye hakim yüksek bir tepe üzerinde görkemli bir manzara sunuyor. Zamantı Irmağı ile Elbistan arasında uzanan ticaret yollarını gözetlemek ve savunmak amacıyla inşa edildiği düşünülen kaleye küçük bir tırmanışla ulaşarak hem kalenin iç bölümlerini gezebilir hem de etkileyici manzarayı izleyebilirsiniz.

Kalenin hemen yanındaki Melikgazi Türbesi için de ziyaret edilen tarihi yapı, Selçuklular ve Osmanlılar dönemlerinde de geliştirilerek kullanılmış. Devasa burçlarından büyüleyici gün batımı manzaraları izleyebileceğiniz Melikgazi Kalesi, doğa yürüyüşlerinin de önemli bir parçası.

Konum Linki

Tekgöz kaplıcaları

Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı Yemliha Köyü’nde yer alan Tekgöz Kaplıcaları, yüzlerce yıldır olduğu gibi günümüzde de insanlara şifa dağıtıyor. yıldan uzun zamandır hizmet veren kaplıcaların mineral bakımından zengin suları, eklem ve kas sorunlarının yanı sıra kadın hastalıkları gibi onlarca rahatsızlığın tedavisi amacıyla da kullanılıyor.

Termal oteller ve sağlık tesislerinin bulunduğu kaplıca alanında termal havuzlar veya yüzlerce yıllık taş mimarili hamamlarda hem şifa bulabilir hem de yılın yorgunluğunu atabilirsiniz. Kayseri Otogarı’nda her yarım saatte bir bulabileceğiniz Yemliha Köyü minibüsleri ile kaplıcaya dakikalık bir yolculukla rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Konum Linki

Kayseri'de gezilecek yerler içeriğimiz sona erdi. İç Anadolu Bölgesi'ne kadar gitmişken Nevşehir'i de gezmek isterseniz Nevşehir'de gezilecek yerler yazımıza mutlaka göz atmalısınız. 

Erciyes Dağı

Erciyes dağı Sultan sazlığı ovalarının yanında yükselen yapısıyla yer almaktadır. Kayseri merkezden 28 km uzaklıkta bulunan eski bir volkandır. Araçla yaklaşık olarak yarım saat içinde ulaşım mümkün olmaktadır. Kayseri merkezden kalkan Develi minibüsleriyle Erciyes dağına ulaşılabilir. Ayrıca yine merkezden kalkan 13,20,, ve numaralı otobüslerle de gidilebilmektedir. Özel aracınızla seyahat etmek isterseniz Hisarcık kasabası üzerinden Tekir yaylası yönünde giderek Erciyes dağına ulaşabilirsiniz.

Erciyes dağı yılın her mevsimi görsel güzellikler sunmaktadır. Kışın kayak turizmi amacıyla baharda yürüyüş yapmak için en çok tercih edilen yerlerdendir. Erciyes dağında en çok görülen ağaç türleri arasında ilk sırada meşe ağacı bulunmaktadır. Dere boylarında kavak ağaçları, dağlık alanlarda ise ardıç ağaçları görülmekte olan türlerdendir. Dağın tepesinde bozkır ve kayalıklar bulunmaktadır.

Doğal bitki türleri arasında geven, sütleğen, kekik, peygamber çiçeği, sığır kuyruğu, defne ve yapışkan otu yer almaktadır. Bu bitki türleri bahar aylarında doğal güzelliklerin yanında mis gibi kokuların oluşmasını sağlamaktadır. Mesire alanları, kayak merkezi ve yürüyüş parkurları ile çevrilidir.

Erciyes dağı yerli ve yabancı turistlerin her mevsim tercih ettiği bir yerdir. Doğal güzellikleri ve kayak pisti sebebiyle özellikle kış ayları yoğun bir ilgi olmaktadır.

Erciyes kayak merkezi ve yayla çıkışlarında yaşa göre ücretlendirme yapılmaktadır. Her yaştan kişinin gidebileceği bir yerdir. yaş arası çocuklar için çıkışlar ücretsizdir. yaş arası çıkış ücretleri 9 TL- TL, 13 yaşından büyükler için 17 TL TL arasındadır. Çıkış özelliklerine göre fiyat belirlenmektedir.

Kapuzbaşı Şelalesi

Kapuzbaşı şelalesi Yahyalı ilçesine bağlı Kapuzbaşı köyünde bulunmaktadır. İsmini köyün isminden almaktadır. Kayseri şelale arası km’dir. Kapuzbaşı şelalesine gitmek için Yahyalı’dan günde iki defa kalkan dolmuşlarla ulaşım sağlanabilir. Özel aracınızla veya tur firmalarıyla ulaşım da mümkün olmaktadır. Taksi ile de şelaleye ulaşmak için bir alternatiftir.

Kapuzbaşı şelalesi Kayseri’de görmeniz gereken doğal güzelliklerin başında yerini almaktadır. Kapuzbaşı şelalesinde birden fazla şelale bulunmaktadır. Bu şelalelerden bir tanesi Türkiye’nin en yüksek şelalesi olarak bilinmektedir. Ayrıca dünyanın en yüksek ikinci şelalesi olarak gösterilmektedir. Kapuzbaşı şelalesinin bulunduğu alanda restoran, kafe ve ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesisler bulunmaktadır. Piknik ve mesire alanları bulunan şelale bölgesinde ailenizle keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Kapuzbaşı şelaleleri kamp alanına da sahiptir. En çok yaz aylarında tercih edilen bölgenin havası çok ferah ve serindir.

Halka açık olan bölgeye giriş ücretleri indirimli 4 TL normal bilet ücreti 8 TL olarak belirlenmiştir.

Zamantı Irmağı

Kayseri Yahyalı ilçesi sınırlarında bulunan Zamantı ırmağı 51 km uzunluğundadır. Kayseri’den Zamantı ırmağı km’dir. Şehir merkezinden kalkan ve numaralı otobüslerle Zamantı ırmağına ulaşım mümkündür. Özel aracınızla D Kayseri Malatya kara yolu üzerinden ulaşım sağlamanız mümkündür. Taksi kullanarak da Zamantı ırmağına gidilebilir.

Zamantı ırmağı heyecan tutkunlarının rafting için tercih ettiği bir yerdir. Rafting alanı 13 km uzunluğundadır. Bu bölgede mart ayından başlayıp ekim ayının ortasına kadar rafting yapılması mümkün olmaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin doğal güzellikleri ve rafting imkanı sebebiyle tercih ettiği bir ırmaktır. Zamantı ırmağı boyunca mesire alanları ve piknik alanları bulunur.

Zamantı ırmağı herkesin gezip görebileceği doğal güzelliklere sahiptir. Aladağlar milli parkı içerisinde bulunması sebebiyle giriş ücreti 8 TL dir. Rafting için turla gelmeniz gerekir ve ücretleri değişkenlik göstermektedir.

Sultan Sazlığı Kuş Cenneti

Sultan Sazlığı Kuş Cenneti; Kayseri Yeşilhisar, Develi ve Yahyalı ilçeleri arasında bulunmaktadır. Kayseri’den 70 km uzaklıkta yer alır. Sultan Sazlığı Milli Parkı’na ulaşım için merkezden Yahyalı dolmuşlarına binebilirsiniz. Ayrıca , , , , , , , numaralı otobüslerle de ulaşım sağlamak mümkündür. Özel aracınızla gitmek isterseniz Niğde veya Develi yolu üzerinden kolaylıkla gidebilirsiniz.

Sultan Sazlığı Milli Parkı bünyesinde ’den fazla kuş ve ’den fazla da bitki türü bulunmaktadır. Bu bitki türlerin 48 tanesi bölgeye özel endemik türlerdir. Yerli ve yabancı kuş gözlemcilerinin ziyaret ettiği bir alandır. Flamingo, dik kuyruk ve turna bu kuşlar arasındadır. Kaya tırmanışı ve fotoğrafçıların gözde yerleri arasında yer almaktadır.

Bisiklet, balıkçılık ve yürüyüş sevenlerin de tercih ettiği bir bölgedir. Afrika ve Avrupa arasında kuşların göç yolu üzerinde bulunmaktadır. Ülkemizde kuşların kullandığı ikinci büyük sulak alandır. Gölün üzerinde bahar mevsiminde nilüferler bulunmaktadır. Ayrıca belirli bölümlerde de saz adacıkları görülebilmektedir.

Doğal güzellikleri ve manzaraları ile her mevsim turistlerin ilgisini çeken bir bölgededir. Her yaştan kişinin rahatlıkla gezip görebileceği ve aktivite yapabileceği imkanları barındırmaktadır. Milli park içinde tesisler ve piknik alanları bulunmaktadır. Ailecek her türlü ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz alanlara sahiptir.

Milli park statüsünde olduğu için girişler ücretlidir. Kişi başı 7 TL olarak belirlenmiştir. Özel aracınızla girmek isterseniz araç başı 21 TL’dir.

Koramaz Vadisi

Kayseri merkez Koramaz vadisi arası 12 km’dir. Vadinin rakımı m’den m’ye kadar değişkenlik göstermektedir. Melikgazi ilçesinde yer alan vadiye dolmuşlarla ulaşım sağlanır. Özel aracınızla köylerden geçerek vadiye ulaşma şansınız bulunur.

Vadi Kapadokya bölgesinin en uzun vadisi olarak bilinmektedir. Deprem kırığı sonucunda oluşan vadi doğu batı yönlü olarak uzanmaktadır. Tarihi Bizans dönemine kadar uzanan vadi içinde 38 tarihi ve 2 adet modern kilise bulunmaktadır.  Koramaz vadisinde bir çok yerleşim yeri bulunmaktadır. Geçmişten günümüze farklı bir çok somut ve somut olmayan değeri barındıran yapıda özelliklere sahiptir.

Koramaz vadisinde yıllık ceviz ağaçları, yaşlı söğüt ağaçları, elma ve gilaburu gibi meyve ağaçları bulunmaktadır. Vadiden akan Koramaz çayında su kaplumbağaları yaşamaktadır. Bir çok farklı kuş çeşiti ve bitki  türüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Aynı zamanda yaban hayatı için de doğal bir barınak özelliği bulunmaktadır. Tilki, yılan, gelincik ve kirpi gibi farklı hayvanların yaşama alanıdır. Ailenizle doğanın ve güzel manzaranın içinde rahatça yürüyüş yapma imkanı sunar.

Koramaz vadisi doğal güzellikleri ve tarihi yapısıyla Unesco Dünya Mirası geçici listesine dahil edilmiştir. Vadi içinde gezilebilecek bir yeraltı şehri de bulunmaktadır.

Her yaştan kişiye doğal güzellikleri ve manzarasıyla çekici gelmektedir.  Koramaz vadisi yeraltı şehri giriş ücreti bulunmamaktadır.

Kültepe

Kayseri Kültepe arası 24 km’dir ve Kocasinan ilçesinde yer almaktadır. Kayseri Sivas yolunun kim’sinden tabelalar aracılığıyla kolaylıkla ulaşmak mümkündür. Özel aracınızla veya taksi ulaşım seçenekleri arasında yer alır.  Belediye otobüslerini kullanarak da ulaşım sağlanabilir.

Kültepe Kaniş isminin özelliği bu bölgedeki küllü toprak yapısı ve eski medeniyetlerden olan krallığın adının Kaniş olmasıdır. Yıllardır devam eden kazı çalışmaları sonucunda 3 saray ve 3 tapınak kalıntısı ortaya çıkarılmıştır. Kazı çalışmalarına halen devam edilmektedir. Hititlerin Anadolu’da kurduğu ilk kent kalıntısı olan höyük tarihi 6 bin yıl öncesine dayanmaktadır. Kültepe ören yerinde dini yapılar, ev, dükkan ve atölye kalıntıları bulunmuştur. Yerli ve yabancı turistlerin ilgiyle ziyaret ettikleri yerler arasında yer almaktadır.

Kültepe Asurluların kurduğu büyük ticaret merkezleri arasında gösterilmektedir. Asurluların yazdığı ilk çivi yazısı tabletlerde burada bulunmaktadır. Kültepe tabletleri yılında Unesco tarafından Dünya belleği listesine alınmıştır. Çivi yazısı tabletlerde dönemin hukuki ve siyasi anlaşmaları, metinleri, senet ve mühürleri bulunmaktadır.

Kültepe’ye giriş için müze kart kullanılabilmektedir. Herkesin geçmiş medeniyetlerin kalıntılarını görmek ve gezmek için tercih edebileceği bir alandır.

Yeşilköy Şelalesi

Kayseri Soğanlı vadisinde yer alan Yeşilköy şelalesi Kayseri’ye 95 km mesafededir. Kayseri merkezden Yahyalı’ya giden araçlarla veya özel aracınızla şelaleye ulaşım mümkün olmaktadır.

Yeşilköy’e 3 km mesafede bulunan şelale halkın ilgisi ile karşı karşıyadır. Antalya Düden şelalesine benzer özelliğiyle dikkat çekmektedir. Zamantı ırmağının üstünü kapatan doğal bir köprünün en başında bulunan bir şelaledir. Büyük olan şelalenin yüksekliği 20 m, küçük olan şelalenin yüksekliği 10 m olarak bilinmektedir. Şelale suları günün belirli saatlerinde çekilip geri gelmesi sebebiyle farklı manzaraların oluşmasına sebep olur. Bu konuyu araştıran bilim adamları da şelalede çalışmalar yapmaktadır.

Yeşilköy şelalesi doğal güzellikleri ve manzarası ile yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği bir yerdir. Piknik alanı bulunmaktadır. Ailecek keyifli yürüyüş ve piknik yapma imkanı sunmaktadır.

Derebağ Şelalesi

Kayseri Yahyalı’ya 10 km mesafede bulunan bir şelaledir. Özel aracınızla veya Yahyalı’ya gelen araçlarla ulaşım mümkün olmaktadır. Doğal güzellikleri ve manzarası ile her mevsim turistlerin bulunduğu bir yerdir.

Derebağ şelalesi 1,5 m yükseklikten akan bir şelaledir. İki farklı mağaradan su berrak ve temizliğiyle dikkat çeker. Bu sular vadiden akarak Yahyalı’ya ulaşmaktadır. Şelalenin çevresinde piknik yapmaya uygun alanlar bulunur.

Derabağ Şelalesi milli parkı giriş ücreti 8 TL olarak belirlenmiştir. İçerisinde tesis bulunmaktadır.

Hacer Ormanı ve Yedigöller

Kayseri merkezden Hacer ormanı km’dir. Aladağlar Milli parkı içinde yer alan Hacer ormanı doğal güzellikleri ve manzaraları sebebiyle tercih edilmektedir. Aladağlar Milli parkına direkt olarak ulaşım yoktur. Özel aracınızla kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Turlarla da gelinmesi mümkündür.

Hacer ormanı içinde dört ana su kaynağı bulunmaktadır. Bunlardan bir önemlisi Soğuk Pınardır. Bu alanın çevresinde kamp ve piknik alanları bulunmaktadır. Hacer ormanı içinde bir çok farklı ağaç türü bulunur. Bunlar arasında meşe, ardıç, karaçam, titrek kavak ve sedir ağaçları sayılmaktadır. Hacer ormanında ayrıca bir mağara bulunur ve soğuk depo olarak kullanılmaktadır. Orman içinde yürüyüş yapılabilir, fotoğraf çekilebilir, mağaracılık ve dağcılık faaliyetlerinin yapılması alternatifler arasındadır.

Aladağlar milli parkı içinde yedigöllerin giriş ve çıkışlarında bulunan bir ormandır. Bu alanda irili ufaklı yedi tane göl bulunur. Yahyalı ilçesine 70 km uzaklıkta bulunan göllerden en büyüğü rakımda bulunan Direk gölüdür. Genel olarak göllerin derinliği bilinmemekle birlikte buzul ve kar sularıyla beslendikleri bilinmektedir.

Bu alanda hektarlık ormanlık arazi olduğu söylenmektedir. Yedigöller ülkemizin en önemli doğal ve manzara alanlarındandır. Bu bölgedeki göl sayısı temmuz ayında karların erimesiyle yaklaşık olarak 80’e çıkmaktadır.

Doğal güzellikleri ve yürüyüş parkurları ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerleri arasında yer alır.

Milli park içinde yer aldığı için halka açıktır ve ücret olarak kişi başı 7 TL’dir. Araçla girişlerde  araç ücreti alınmaktadır.

Şeker Gölü

Kayseri’den Şeker gölü Kocasinan ilçesi sınırları içerisindedir. Otobüslerle toplu taşıma kullanılarak ulaşmak mümkün olmaktadır. Ayrıca özel aracınızla da rahat bir şekilde göle gelebilirsiniz.

Şeker fabrikası alanı içinde bulunan göl koruma altında tutulmaktadır. Hem doğal güzellikleri hem de tarihi özellikleri sebebiyle turistlerin geldiği bir yerdir. Gölün eski adı Keykubat gölüymüş. Bunun sebebi  Alaaddin Keykubat’ın kendisine ait olan köşk olarak gösterilmektedir.

Köşkün turizme açılması için çalışmalar devam ettirilmektedir. Yerli turistlerin hem göl etrafında yürüyüş yapmak hem de bu tarihi yeri ziyaret etmek için tercih ettikleri  bir alandır.

Şeker gölü halka açık ve ücretsiz bir alandır.

Soğanlı Vadisi

Soğanlı vadisi Kayseri arası 78 km’dir. Özel araçla yolculuk bir saat sürmektedir. Kayseri, Niğde ve Nevşehir illeri arasında bulunması sebebiyle ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır.

Yeşilhisar ilçesine bağlı olan vadi toplam 25 km’lik geniş bir kanyonda yer almaktadır. Kapadokya bölgesinin en gizemli vadisi olarak adlandırılmaktadır. Köy içinden kuzeye doğru uzanan alanda peribacaları görüntüsü hakimdir. Kubbeler, kiliseler, tonozlar ve apsislerle mimari bir şaheser olarak görülmektedir.

Soğanlı vadisi özel kaya yapısı ve mimari oluşumlarıyla hem doğa tutkunlarını hem de tarih meraklılarını çeken bir yapıya sahiptir. Roma devrinden kalan kiliseleriyle ünlü olan bir alandır.

Soğanlı vadisi giriş ücreti 12,5 TL olarak belirlenmiştir. Herkese açık bir alandır. Hafta içi açık olan vadiye hafta sonları giriş mümkün olmamaktadır.

Derevenk Vadisi

Kayseri Derevenk vadisi Talas ilçesi sınırlarında yer almaktadır. Ermenice venk kelimesi kilise anlamına gelir ve dere kilise olarak geçmektedir. Hafta sonu doğa severlerin yürüyüş parkuru olarak kullandıkları pek fazla bilinmeyen bir alandır. Kayseri Talas arası 12 km’dir. Dolmuş veya otobüslerle Talas’a ulaşmanız mümkündür. Ya da özel aracınızla Derevenk vadisine gelebilirsiniz.

Derevenk vadisinde patikalar, tarihi kiliseler ve tarihi evler bulunmaktadır. At çiftliklerinin parkuru arasında kalan bir alandır. Vadide akan su baharda çok yüksekken Ağustosta hiç su akışı olmamaktadır.

Vadinin her iki tarafında da oyulmuş mağaralar ve mağaralarda resimler bulunmaktadır. Hem doğa hem de tarih içinde yürüyüş yapma fırsatı sunmaktadır. Ormanda meşe, kuşburnu ve söğüt türlerinde ağaçlar bulunmaktadır. Bahar aylarında çiçekler açan vadide gezip görülebilecek bir çok alternatif bulunmaktadır.

Derevenk vadisi kampçıların da tercih ettiği bir alandır. Fakat hiçbir tesis bulunmamaktadır. Halka açık olan bu vadide ücretsiz olarak gezip dolaşabilirsiniz ve hatta konaklayabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir